Вторият проектокабинет на "Има такъв народ": номинираните за министри и какво е известно за тях (обновена)

Пламен Николов

© Юлия Лазарова

Пламен НиколовДепутати от "Има такъв народ" заместват част от експертите, които бяха предложени в първия вариант на проектокабинет на партията, а сега са оттеглени - това сочи първият преглед на новите номинации. Днес най-голямата група и кандидатът за премиер Пламен Николов представиха имената пред сочените като потенциални партньори за управление групи на "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и БСП.


Имената на кандидатите за министри станаха известни малко след 14.30 ч., но бяха потвърдени от "Има такъв народ" повече от три часа по-късно - след края на срещите. Аргументът беше, че първо трябва да ги научат формациите, с които се разговаря за подкрепа.


Структурата на предишния проект за Министерски съвет е запазена, като този път - за разлика от юли - има предвиден министър на околната среда и водите. "Има такъв народ" предлага структура подобна на действащото правителство, но без министър, ангажиран с еврофондовете и с нов пост - министър без портфейл за ромските въпроси. Кандидат-премиерът отказа да посочи колко вицепремиери се предвижда да има и кои ще са те. Списъкът сочи, че "Има такъв народ" е заменила с вътрешнопартийни кадри предложените през юли в проектокабинета "Николай Василев" експерти по финанси, икономика и регионално развитие. Тогавашната номинация за здравен министър - Велислава Петрова, сега е предложена начело на образователното министерство. Позициите си от предишния проектокабинет запазват шестима от кандидат-министрите.
След разговорите от "Има такъв народ" обявиха, че не са обсъждали имената, а само са ги представили на останалите формации. Зам.-председателят на партията Тошко Йорданов подчерта, че промени в списъка няма да се правят.


Парламентарните групи ще обсъждат тази вечер дали да гласуват за предложения от партията на Слави Трифонов проектокабинет. "Изправи се.БГ! Ние идваме!" запазиха мълчание на излизане от срещата, а "Демократична България" оцениха шансовете да подкрепят номинираните на "не повече от 50% на този етап". БСП ще обсъжда решението си на заседание на Националния съвет утре. По-рано днес ГЕРБ излезе срешение да гласува срещу кабинет.


"Дневник" събра накратко какво е известно до момента за министрите от публичните източници на информация.


Пламен Николов (44 г) - кандидат за премиер: Според визитката му на сайта на "Има такъв народ" има над 15 г. опит в бизнес развитието и управлението на проекти. Завършил Философския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и е специализирал е в Klagenfurt Alpen-Adria Universitat, Австрия, доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Оскъдната информация за дисертационния му труд предизвика множество съмнения за образованието и квалификацията му, а днес Николов показа дипломите си, за да отрече да е имало злоупотреби около работата му.


Бил е генерален мениджър на европейския офис на американската компания FINIS - производител на технологични плувни продукти. Отговарял е и за Близкия Изток и Африка, като според съдебните регистри, цитирани от "Свободна Европа" е имал едва девет служители и е бил вписан като лице за контакт, каквото Законът срещу изпирането на пари задължава всяка чуждестранна компания да има. Подробности - тук.


Вторият проектокабинет на "Има такъв народ": номинираните за министри и какво е известно за тях (обновена)

© Дневник


Петър Илиев - номиниран за министър на вътрешните работи : Часове преди "Има такъв народ" да получи мандат за съставяне на правителство от президента миналия петък Петър Илиев беше сочен за кандидат-премиер, макар че с днешна дата най-голямата парламентарна партия отрича това. От "Демократична България" и "Изправи се. БГ! Ние идваме!" обаче потвърдиха, че името му е било обсъждано с тях.


За Илиев се знае, че работи с екипа на Слави Трифонов от организирането на референдума през 2016 г. Според официалната биографична справка е завършил "Право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски" с пълно отличие. Специализирал е "Английско търговско право" и "Право на ЕС" в Бъкингамския университет във Великобритания и "Американско право" в Ню Йорк, САЩ. Преподавател по "Конституционно право" в СУ. Основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество "Илиев и партньoри". Почетен консул на Барбадос и ръководи консулството на Барбадос в България. Илиев е доктор по право, но в Софийския университет името му се свързва с неправомерно копиране от чужд научен труд без цитиране покрай докторския му труд.


Повече за Петър Илиев четете тук.


Момчил Иванов - правосъдие: Адвокат и понастоящем депутат от "Има такъв народ" влиза на мястото на Илиев във втория проектокабинет. Иванов е юрист, преподавател по търговско право във Великотърновския университет и областен координатор на партията на Слави Трифонов във Велико Търново. Данни от неговата биография не могат да бъдат намерени на страницата на "Има такъв народ", за разлика от други депутати на партията. На 38 години, семеен, с една дъщеря.


В началото на седмицата негов пост във "Фейсбук" предизвика остри реакции. "За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавници", е написал Иванов по адрес на "Демократична България". Постът не може да бъде открит, но има скрийншот, според който Иванов е заявил, че срещу "Има такъв народ" била "активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма".


Повече за Момчил Иванов четете тук.


Вторият проектокабинет на "Има такъв народ": номинираните за министри и какво е известно за тях (обновена)

© Фейсбук/ Има такъв народ


Ради Найденов - външните работи: за втори път "Има такъв народ" предлага за поста бившия началник (до 2005 г.) на кабинета на премиера Симеон Сакскобургготски. Той е с почти 30 години стаж в Министерството на външните работи, бивш служебен министър на външните работи през пролетта на 2017 г. в кабинета на Огнян Герджиков..


Преди три седмици в деня след извънредните парламентарни избори той бе представен с идеята да бъде и вицепремиер. Найденов, който е посланик в Швейцария и в Лихтенщайн, беше зам.-министър на отбраната (2001-2002 г.), но изкара два мандата (от 2005 до 2011 г.) във Виена, после се прибира в София за поста постоянен секретар на Министерството на външните работи (най-високият пост в дипломатическата йерархия на МВнР), след което е изпратен посланик в Берлин. Владее немски, руски и английски език.


Повече за Ради Найденов четете тук.


Пламен Данаилов - финанси: Още един депутат досега. Представен е в сайта на "Има такъв народ" като финансист, завършил УНСС и с опит на висши управленски длъжности в големи международни компании. Сочен е като един от авторите на икономическата програма на партията. Бил е финансов мениджър на българското представителство на AstraZeneca UK и на Publicis Marc Group. В последните години развива собствен бизнес в сферата на финансовите консултации, съобщава "Капитал".


В качеството си на икономически експерт пред изборите той коментира в тв интервю, че програмата на бъдещ кабинет включва запазване на плоския данък, съчетан с минимален необлагаем доход, въвеждане на стъпки към семейно подоходно облагане и данъчни облекчения за фирмите при инвестиции в дълготрайни активи. Мнението му за влизането на България в еврозоната е, че това трябва да стане когато страната се изравни със средноевропейските показатели по ниво на доходите и икономическо развитие.


Десислава Димитрова - икономика: Публичната информация за нея е оскъдна. Знае се, че е икономист и че често гостува в предаването на зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в телевизия "Седем осми". В интервютата си там застъпва необходимостта от преминаването към кръгова икономика и иновации.


По информация на "Медиапул" тя е председател на Съвета "Кръговата Икономика - Зелената Алтернатива за България" към Българската Търговско-промишлена палата. Димитрова притежава фирмата "Био стопанство Лопянко", която иска да произвежда органична коприна, с последващо преработване на отпадъчните материали във висококачествени протеини и биомаса, пише изданието.


Заседание на реформаторския блок за издигане на кандидатура за президент Гроздан Караджов

© Георги Кожухаров

Заседание на реформаторския блок за издигане на кандидатура за президент Гроздан Караджов


Гроздан Караджов - транспорт: Той е познато име в българската политика още от участието му в студентските протести в началото на 90-те г. на 20 в., а в последствие като заемащ ръководни постове в Министерството на транспорта, Комитета по пощите и далекосъобщенията, Българската телекомуникационна компания. Професионалната си кариера започва в фондация "Отворено общество", където е бил програмен директор. В биографията му е посочено, че от 2001 до 2004 г. е изпълнителен директор на фондация "Демокрация", а в следващите години е инициатор и създател на редица успешни бизнес начинания. Народен представител в 43-тото Народно събрание от групата на Реформаторския блок.


Александър Николов - енергетика: Енергийният експерт в момента е служебен зам.-министър. В сайта на министерството е описан като човек с дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, опции и управление на инвестиции.


На сайта на министерството се казва, че Николов притежава допълнителни квалификации, насочени към дигитална трансформация на бизнеса, като работи и по дисертационна тема в същата сфера. "Интересно е, че Слави Трифонов предлага за министър на енергетиката финансист, в момента, в който сектора е на прага на най-голямата си реформа и в изключително тежко финансово състояние", коментира "Капитал".


Силвия Бакърджиева - екология: Силвия Бакърджиева е била държавен експерт в Министерството на околната среда като е работила в звеното за връзки с ЕС, научи "Дневник" от експерти в тази област.


Ако не е съвпадение на трите имена, Бакърджиева е създател преди осем месеца на едноличното дружество "Де Юре Авис", с предмет на дейност юридически и експертни консултации по правото на Европейския съюз (ЕС) и на националното законодателство в областите климат, енергетика, околна среда, земеделие, здраве и потребители.


Георги Георгиев - регионално развитие: Поредният депутат, който се предлага да мине в изпълнителната власт. Георгиев беше водач на листата на "Има такъв народ" във Враца както на сегашните, така и на предходните парламентарни избори. Беше член в миналия парламент на комисията за ревизия на кабинета "Борисов 3", където огласи сигнал за корупция, свързана с нарушения в обществени поръчки в Електроенергийния системен оператор (ЕСО).


На сайта на "Има такъв народ" пише, че е завършил Висшето строително училище "Любен Кравелов" през 2000 г. и е преподавал там 5 г. като асистент и старши асистент. Има научна степен "доктор" по "Организация и управление на производството/строителство". Има собствена консултантска фирма, ръководеща проекти в областта на строителството, финансирани със публични и частни средства, включително и такива със средства от фондовете на ЕС.


Силви Кирилов - здравеопазване: Понастоящем депутат от "Има такъв народ", Силви Кирилов е лекар-уролог. Оглавявал е няколко от най-големите болници в България - Александровска болница (от 2003 до 2006 г.) по времето на НДСВ, частните Доверие (2007-2008 г.) и Уни хоспитал - Панагюрище (2017-2018 г.)
Доктор по медицина и преподавател в Медицинския университет в катедрата по урология. От 2011 до 2013 г. е директор на Агенцията по трансплантации, но е уволнен от поста от тогавашния министър на здравеопазването Десислава Атанасова (ГЕРБ) заради малко трансплантации.


Вторият проектокабинет на "Има такъв народ": номинираните за министри и какво е известно за тях (обновена)

© Личен архив Велислава Петрова


Велислава Петрова - образование, наука и иновации: В първия вариант на проектокабинета на "Има такъв народ" тя беше предложена за здравен министър. Според биографичната справка е учила в Университета в Бристол и Университета в Кеймбридж. Получава докторска степен по "Биологични науки, вирусология и имунология". Старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и иунизации в Женева. Преподавала е в Кингс Колидж (King's College). Живее и работи в Женева, Швейцария. Известна е с положителното си отношение към ограниченията като начин за ограничаване на COVID-19 и към ваксините.


Участва през 2016 г. в учредяването на "Милениум клуб", обединяващ родените след 1 януари 1981 г. "Милениум клуб" подкрепи референдума, иницииран от "Шоуто на Слави". Още през 2016 г. учредителите на организацията са били питани за участие в политиката.


Теодора Пенева - труда, социалната политика и демографската политика: Биографичната справка на сайта на "Има такъв народ" гласи, че от 2017 г. работи в системата на БАН, и придобива практически опит в стратегически изследвания на национално ниво, в разработката на държавни политики и национални секторни стратегии. Участва в екипа по проект "Изготвяне на национална стратегия в областта на енергетиката" в частите за потребление, пазар на труда и международен пазар.


Посочено е, че е завършила "Управление на институциите за социална работа" в СУ "Св. Климент Охридски" и "Международна икономика" в Пекински университет. Има опит с управление на проекти, придобит в работата по социологически и секторни проучвания в Китай, пише още във визитката.


Вторият проектокабинет на "Има такъв народ": номинираните за министри и какво е известно за тях (обновена)

© Фейсбук/ Има такъв народ


Теодора Генчовска - отбрана: Тя беше предложена за същата позиция и в проектокабинета "Николай Василев". В средата на юли беше представена като експерт по отбрана и въоръжени сили, възпитаник на Военната академия, преминала през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ.


Кариерата ѝ започва в генералния щаб на Българската армия. Преминава през всички нива и става началник на отдел "НАТО и ЕС" в министерството. Ако бъде избрана, ще е първата жена на поста министър на отбраната в България.


Вторият проектокабинет на "Има такъв народ": номинираните за министри и какво е известно за тях (обновена)

© Фейсбук/ Има такъв народ


Ивайло Кожухаров - туризъм: Запазва позицията, за която беше номиниран в първия проектокабинет на "Има такъв народ". Според официалната биографична справка магистър по "Икономика" и "Маркетинг" с над 17 г. професионален опит в сферата на туризма. Бил е генерален мениджър на хотелски комплекс в "Албена" АД. Изпълнителен директор на хотелска верига "Тракийски хотелиери". Генерален мениджър на четиризвезден хотел в София, част от международен бранд.
Има магистърска степен по "Икономика и организация на туризма" от Икономическия университет във Варна и магистратура по "Маркетинг" в УНСС, гр. София. Едва 23-годишен става управител на четиризвезден хотел и по-късно става. Основател е на консултантската компания Hotel Experts BG. Член е и на управителния съвет и съучредител на Българска асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели и член на контролния съвет към Националния борд по туризъм.


Вторият проектокабинет на "Има такъв народ": номинираните за министри и какво е известно за тях (обновена)

© Фейсбук/Има такъв народ


Пламен Абровски - земеделие, храните и горите: "Юрист, магистър по "Право" с над 17 години юридически опит, с експертиза в земеделското право, европейски процедури и политики. Дългосрочно командирован от Министерството на земеделието и храните като втори секретар в постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел. Говори три езика" - това гласеше визитката, прочетена от Слави Трифонов през юли, когато Абровски беше номиниран за първи път за поста.


Работил е пет години в постоянното представителство на България в Брюксел с ресори директни плащания, в Програма за развитие на селските райони, държавни помощи и горски сектор. Бил е също експерт в Института по агростратегии и иновации и юрисконсулт в Българската агенция по безопасност на храните. Работил е още като главен сътрудник по "Управление на Европейски програми и проекти" в отдел "Оценка на проекти и договаряне", Главна дирекция "Оперативна програма околна среда". 41-годишният Абровски вярва, че модерното земеделие е индустрия, която не се различава по нищо от всички останали индустрии.


Приоритетите, които би имал като министър, са създаване на условия за запазване и развитие на средна класа земеделски производители и забавяне на процеса по концентрация на производствен ресурс. Абровски е недоволен и от начина, по който е структуриран приемът на документите за получаване на земеделски субсидии от Европа. "Той е изключително дискриминационен, вторият проблем е, че с този ресурс до голяма степен се лишава бъдещото управление на прави политика", казва номинираният за министър в интервю за БНР. Привърженик е на идеята, че реформите в сектора започват със смяната на шефове на ключови структури като Българската агенция за безопасност на храните и Държавен фонд "Земеделие".


Георги Султанов - култура: Оперен певец, тенор, внук на актьора Петър Слабаков - това е най-кратката визитка на Георги Султанов, предложен за министър на културата от "Има такъв народ". Според официалната страница на партията, той има 23-годишен стаж и е работил с всички музикални институти в България. Бил е гост на предаването в телевизията на Слави Трифонов "Студио Хъ".


Координатор на постоянната комисия по "Култура" на "Има Такъв Народ", не е депутат.


Повече за Георги Султанов четете тук.


Вторият проектокабинет на "Има такъв народ": номинираните за министри и какво е известно за тях (обновена)

© Фейсбук/ Има такъв народ


Радостин Василев - младежта и спорта: Беше предложен за поста и в първия кабинет на "Има такъв народ". Юрист, завършил е право в Софийския университет. Според официалната му визитка е адвокат в Софийската адвокатска колегия с експертиза в гражданското право и правната регулация на спорта, на национално и международно ниво. Василев е свързан професионално с елитния спорт в България от повече от десетилетие. Той беше част от юридическия екип в някои от най-тежките години на ЦСКА след 2008 г. при управлението на Александър Томов и "Титан", когато срещу клуба се водеха десетки дела от бивши футболисти и други клубове. По-късно за кратко помагаше на ЦСКА и под ръководството на Гриша Ганчев. В последните години адвокатът насочи усилията си към дейността на своята кантора "Василев енд ко консултинг", като участва в защитата на Федерацията по вдигане на тежести след тежкия допинг скандал - дело, приключило с глоба от 250 хил. долара за България. Защитавал е футболисти като Кирил Десподов, Спас Делев и Иван Иванов, както и бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви. През 2017 г. се включи дейно в работата около неуспешната кандидатура на Любослав Пенев за президент на БФС.


Василев се присъедини към партията на Трифонов и беше водач на листата в Плевен. След изборите през април адвокатът оглави правната комисия и участва в създаването на новия Изборен кодекс.


Д-р Антония Валентинова - ромските въпроси, министър без портфейл: Номинацията ѝ беше предложена през юли за същата позиция, като тогава Слави Трифонов изрично подчерта, че тя е от ромски произход. Лекар-анестезиолог. Завършила Медицинския университет в София. Работи като лекар ординатор в Спешна помощ и като лекар-специализант по анестезиология и интензивно лечение.


Вторият проектокабинет на "Има такъв народ": номинираните за министри и какво е известно за тях (обновена)

© Фейсбук/ Има такъв народ


Валентинова е била здравен медиатор, родителите й работят в чужбина. "Образованието е в дъното на
интеграцията. Няма как ти да се интегрираш и да се приобщиш към останалата част от обществото, ако не си образован. Това би било основната промяна. Затова правят толкова много програми и по този начин се стремят да насърчават децата да останат в училище, което е добре не само за ромите, но и за цялото общество. Това би могло да намали нетърпимостта към етносите", казва Антония Валентинова пред в. "Новинар" през 2015 година, когато е представена като студент по медицина.


Тогава твърди, че иска да се занимава с наследствени болести, невромускулни дистрофии и неврогенетика. "Още докато се подготвях за кандидатстудентските изпити, ми беше много интересно да чета за генетиката", разказва Антония Валентинова.


Казва, че докато е била малка ученичка, е била дискриминирана от своите съученици и дори бита. Била е в училище, където е нямало други ромски деца. Когато попада в университета, отношението към нея се променя. "Не срещам никаква дискриминация в техните очи. Не мога да кажа същото за непознати хора и за предубежденията, които имат към мен. Замисляла съм се много пъти, че никой не харесва нашия етнос, постоянно прочитам в интернет всякакви обидни думи. Затова смятам, че ако някой не ме познава, не знае нищо за мен, вероятно би се отнесъл към мен, както с всеки човек от общността", коментира още Антония Валентинова в репортажа.

Коментари (183)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  Че останалите партии няма да ги подкрепят? :-)

 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Весело

  "Почетен консул на Барбадос и ръководи консулството на Барбадос в България. Илиев е доктор по право, но в Софийския университет името му се свързва с неправомерно копиране от чужд научен труд без цитиране покрай докторския му труд."

  Както се казва : без коментар !

 4. 4 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  МВР министърът си остава най-спорното назначение .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 5. 5 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 199 Весело

  "Демократична България" оцениха шансовете да подкрепят номинираните не са "повече от 50% на този етап"

  Тези още се надяват да ядат баница.

 6. 6 Профил на poly_na
  poly_na
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Известно е, че е същият бардак като първия "проектокабинет" на дългия. Дългата ръка на Сарая дори не се крие вече.

 7. 7 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Аз само Гроздан Караджов съм чувал.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  Отиваме към нови избори, успехи на служебното правителство в борбата с мафията!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 243 Весело

  1 тир пуканки изядох със това ИТН , като гербаджия съм доволен че се вижда , колко зле е Слави , обаче не съм доволен , че май пак ще трябва да управляваме . Време беше за опозиция 2-3 години , да слегне парата от недоволните .

 10. 10 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Мале, мале...
  Почти всичките можем да опишем с мъглявото клише "владее няколко езика и специализирал (учил) в чужбина".
  Фигуранти, които ще са "изпълнители" (както сам г-н Йорданов определи функциите на министрите), докато се учат да управляват държава. За наша сметка, разбира се...

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 851 Весело

  Ще развиват водните спортове под вещото ръководство на хидроинжинера. За ударниците ще има партийна карта за почивка в Барбадос. ДС определено знаят как да се гаврят с оскотялото население.

 13. 13 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Правителство от повечето млади и неопитни (даже на близки нива) хора може да е успешен ход за борба с корупцията и олигарсите ако разчита на партия със стабилна и ефективна структура, или пък при стабилно работеща държавна машина. В случая, дори всичките да са свестни хора, е малко вероятно че ще бъдат успешни. Дано да греша.

 14. 14 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 916 Разстроено

  Като гледам Пешо Шнорхела и компания, ми става мъчно за Ники Василев. Въпреки спорната си репутация той е една класа над всички предложени от Славун. Баси...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 15. 15 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 432 Неутрално

  "След днешните разговори "Изправи се.БГ! Ние идваме!" запазиха мълчание."

  Така се завъртя зарът, че при вероятните към момента уравнения са напълно непотребни, завалийките. Нямат какво да сложат на сергията. Несъмнено обаче после ще са най-върлите противници/защитнци на НЕЩО, каквото и да е то.

 16. 16 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 885 Неутрално

  И какво стана с тези с чуждите университети и езиците ? Профилът на повечето кандидати е по-близо до "кариерист" отколкото до експерт. С изключение на Велислава Петрова, но пък тя няма нищо общо с ресора образование.

 17. 17 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2945 Неутрално

  "Силвия Бакърджиева - екология и земеделие: Както изглежда, "Има такъв народ" ще върви към обединяване на досегашните министерства на земеделието и околната среда в едно ведомство"

  Ами явно Доган ще централизира краденето да става от едно министерство вместо от любимите му две които ДПС винаги е държало да управлява и усвоява парите от тях.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#16] от "pafaka22":

  “Икакво стана с тези с чуждите университети и езиците ?”

  Нали си представяш колко е лесно да впечатлиш Слави Трифонов с “образование” и “езици”?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  От Фейсбук профила на Ивет Добромирова

  минавам само да отбележа... към най-големите демократи не само в България, не само на планетата Земя, но и в целия Космос, че.. не бива да пропускат един важен, да не кажа основен факт - Слави Трифонов, със сценаристите, ИТН и всички останали в тази партия спечелиха демократичните избори в България честно и почтенно. ще повторя специално за най-големите демократи в България, на планетата Земя и Космоса - спечелиха демократичните избори в България честно и почтено. когато ги хулите, плюете, обиждате грозно, не забравяйте тази малка, може би от Ваша гледна точка, но основна подробност, на която се крепи всяка една демокрация - честните избори.

  също така, отбелязвам, че хулите, плюенето и грозните обиди бяха рязко спрели в кампанията преди вторите избори. тогава Слави Трифонов, сценаристите, ИТН и всички останали в тази партия бяха една от "протестните партии", на които се възлагаха огромните надежди за бъдещия кабинет. нещо повече - по силата на очакванията, че Слави Трифонов, сценаристите, ИТН и всички от тази партия ще надвият ГЕРБ и ще спечелят тези избори, на тях се възлагаха най-големи надежди И останалите две "протестни партии" открито ги споделяха.

  за пореден път ще отбележа, че езикът на омразата е най-опасният "фейсбук хулиган". най-големите демократи в България, на планетата Земя и в Космоса са най-яростни в неговото използване спрямо всички, които те рязко разлюбят. не, пичове, не Ви отива. това е невъзпитано и грозно, и кара всеки, който може и иска да се замисли с какво сте по-добри от тези, които така грозно обиждате. иначе претенциите са големи. уви!

  и накрая, но не на последно място - никога и никой не бива да забрявя, че при рязкото взимане на завоите има опасност лицето и задните части да се слеят. excuse my French

 20. 20 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Хм ....и защо отписаха Еврозоната.....за да тече далаверата , или московците така им казаха.......

 21. 21 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1217 Весело

  Икономическа полиция ще се бори ли с престъпления свързани с офшорни зони след това назначение?

  Не ме търсете преди обяд
 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Любопитно

  До коментар [#7] от "atropin":

  А с какво ли си го чувал?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Весело

  До коментар [#13] от "Oleg Iliev":Правителство от повечето млади и неопитни (даже на близки нива) хора може да е успешен ход за борба с корупцията и олигарсите

  Е нали затова е сложен Караджов

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Точно пък П. Илиев мин. на вътр. работи. Почетният консул в Барбадос, където са сметките на Чалгаря в офшорните зони.

  А великият учен, мин. предс. в процедура, да не се хвали със специализацията си в Австрия, защото е по международен обмен. И синът ми, и внукът ми са били на стипендия по такъв обмен. А това, че се хвалиш като Кисинджър е върхът на самохвалството. Странно е, че защо показа само дипломата си за бакалавър. Магистърска няма ли? Струва ми се, че това видях.

 25. 25 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Всички номинирани имат добри биографии. Май единственият им проблем е , че не са от Да България!

 26. 26 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3150 Любопитно

  С изключение на кандидата за мвр другите ми се видят приемливи, нямат много опит, ама ако се погледне в първите кабинети на Царя и Борисов, ситуацията беше сходна.

 27. 27 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Стана ясно, че Тошко Йорданов чете, вярва и повтаря Пикл.о
  От този библиотекарски информатор Тошко трябва да е разбрал, че засега не се харесват на Задкулисието министрите на транспорта, здравеопазването, отбраната и МВР. От глашатаят НИдялку ще се разбере министрите на енергетиката и културата дали са "правилни".
  По-интересни са заместниците.

  Или ще е тройна коалиция -ИТН--ГЕРБ-ДПС, или на есен-с песен

 28. 28 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1217 Весело

  До коментар [#19] от "Dankol":

  Този уж много "демократичен" коментар няма нищо общо с демокрацията. Зад всеки избран депутат стоят хиляди хора, гласували за него и той би следвало да ги представлява. За това се наричат народни представители. Та когато имаш 1/4 от представителството, нищо не си спечелил. Даже останалите партии, от които се търси подкрепа (БСП, ДБ, Мая и Ко), имат сумарно повече гласове от ИТН. Тогава как е демократично 847911 души, гласували за тях да нямат право на мнение, но да се изисква тяхната подкрепа, а 657829 да могат да определят всичко?

  Не ме търсете преди обяд
 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#24] от "evtimvz":

  “А това, че се хвалиш като Кисинджър е върхът на самохвалството.”

  Хахаха, мернах го това някъде.

  Все едно Слави да каже: Ами аз съм музикант - като Дюк Елингтън, Кийт Джарет, Майлс Дейвис ... Бах, Моцарт...

  Прости им, Господи. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1217 Весело

  До коментар [#29] от "Norman Granz":

  Това дори не е вярно, Слави все пак има чисто музикални успехи в някои среди, докато Пламен дори най-тесния му приятелски кръг надали го приема за "философ", а по-скоро за търговец

  Не ме търсете преди обяд
 31. 31 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Дънинг - Крюгер повсеместно !

 32. 32 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 367 Неутрално

  С едно-две изключения - много слаб състав. Хора хванати от гората. Не дай боже да мине това правителство! Тегля си всички пари от банките, продавам всичко и бягам ( не, не емигрирам - ще избягам от тази територия, защото правителство от такива неудачници, значи тотална разруха във всички обаласти).

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#30] от "tulup":

  “Слави все пак има чисто музикални успехи в някои среди...”

  ... ако разширим до деформиране определението за музика... 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на leda_ekimova
  leda_ekimova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Министърката на труда и социалната политика с професионален опит от Китай... обичам хумора и сатирата

 35. 35 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Номинацията на Петър Илиев показва или че ИТН НЕ искат този кабинет да бъде избран или че имат толкова големи зависимости от Сарая, че не могат да ги пренебрегнат въпреки че всички партии и обществеността е абсолютно против неговата личност. Общо взето и двете опции са еднакво подли... типично за сценаристите на сценаристите!

 36. 36 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  За номинираните за министри е известно, че няма да са министри.

 37. 37 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#4] от "schwimmwagen":

  Щото не знаем зам.министрите.....

  Сидо
 38. 38 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 916 Весело

  ...докато Пламен дори най-тесния му приятелски кръг надали го приема за "философ", а по-скоро за търговец
  —цитат от коментар 30 на tulup

  Мисля, че точната длъжност е "продавач-консултант", а не търговец...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Весело

  До коментар [#30] от "tulup":

  "Това дори не е вярно, Слави все пак има чисто музикални успехи в някои среди, докато Пламен дори най-тесния му приятелски кръг надали го приема за "философ", а по-скоро за търговец"

  Пламен да ходи да резонира в сараите на един друг фъфлещ философ у нас ! Пък може даже вече да го е направил и точно от там да идва........

 40. 40 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 736 Неутрално

  С Ради Найденов и Илиев ще правим новата тройна коалиция. Хората на Царя плюс БСП, с все издънките му като Мая и Т. Дончева. ДБ ще се самоубият, ако ги подкрепят.

 41. 41 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Всичко показваше, че още преди срещите с ИТН , че ще има избори - 3. А днес ДБ не отидоха с лидерите си; ИБНИ - излязоха бързо-бързо; БСП - Нинова не можеше да прикрие лошото настроение след срещата. Трябва на всички да им е ясно, че ИТН НЕ ЖЕЛАЯТ да управляват, защото нямат капацитета, лутат се в настроенията си.

 42. 42 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 432 Неутрално

  На първо четене, от Слави-1 с премиер Николай Василев, което не беше избрано, но даде подробен отчет какво би свършило, в Слави-2 оцеляха седем министри, като само пет запазиха постовете си.

  БСП беше на нож със социалните и икономически политики на Слави-1, но две седмици по-късно са 90% match със Слави-2 по собствените им думи.

  Последователност, прозрачност, перспектива.

 43. 43 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 365 Любопитно

  Да се надяваме че това бе последното чалга шоу на слави, поне в политиката

 44. 44 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 590 Разстроено

  Изобщо гледаме сериала на стрийминг платформата Д(П)С "Игра на шнорхели" със сценарист Ахмед Доган, режисьор Слави Трифонов и световно неизвестния актьор в главната роля Пламен Николов и каст от безименници.
  Клета държава и клет народ...

 45. 45 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2730 Весело

  Злоба до посиняване - ефектът от "инсценировката". Кеф.

 46. 46 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Отново нямаме министър на демографските проблеми за българи. Иначе министър на римляните да. Това явно са приоритетите. Треперещият Слави също няма деца. Ваксърката в МОН ще натиска за детска ваксинация. Потресен съм. Искам да се провали това правителство с грим и трясъю.

 47. 47 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6074 Весело

  Да ни е честита, новата придобивка!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#43] от "Konstant Ray":

  “Да се надяваме че това бе последното чалга шоу на слави, поне в политиката...”

  Слави е свършен - репортерът на Льо Монд го описа като “човек със сиво-синкав цвят на лицето, зад гърба му извън кадър подпрени две патерици”. Той е инвалид, трудно ми е да си представя срещу какво възнаграждение се е навил да изиграе тази последна главна роля, дано да си е струвало...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#41] от "papunqk":

  Трябва на всички да им е ясно, че ИТН НЕ ЖЕЛАЯТ да управляват, защото нямат капацитета,

  Нали зад ИТН стоели ДПС, ГЕРБ и библиотекарите!? Как да нямат тогава капацитет да управляват!?

 50. 50 Профил на M_Dimitrov
  M_Dimitrov
  Рейтинг: 45 Весело

  С тази комбинация от комунистите, разни видове сол т*ш*ци на тройната коалиция, лобисти от разни известни и не дотам известни фондации, кариеристчета от фирми със съмнителна репутация, ИТН умишлено бутат към нови избори. Защо иначе биха предложили смяна на статуквото със нова тройна коалиция. Само Дедо липсва за цвят.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  От Фейсбук профила на Ивет Добромироваминавам само да отбележа... към най-големите демократи не само в България, не само на планетата Земя, но и в целия Космос, че.. не бива да пропускат един важен, да не кажа основен факт - Слави Трифонов, със сценаристите, ИТН и всички останали в тази партия спечелиха демократичните избори в България честно и почтенно. ще повторя специално за най-големите демократи в България, на планетата Земя и Космоса - спечелиха демократичните избори в България честно и почтено. когато ги хулите, плюете, обиждате грозно, не забравяйте тази малка, може би от Ваша гледна точка, но основна подробност, на която се крепи всяка една демокрация - честните избори.също така, отбелязвам, че хулите, плюенето и грозните обиди бяха рязко спрели в кампанията преди вторите избори. тогава Слави Трифонов, сценаристите, ИТН и всички останали в тази партия бяха една от "протестните партии", на които се възлагаха огромните надежди за бъдещия кабинет. нещо повече - по силата на очакванията, че Слави Трифонов, сценаристите, ИТН и всички от тази партия ще надвият ГЕРБ и ще спечелят тези избори, на тях се възлагаха най-големи надежди И останалите две "протестни партии" открито ги споделяха.за пореден път ще отбележа, че езикът на омразата е най-опасният "фейсбук хулиган". най-големите демократи в България, на планетата Земя и в Космоса са най-яростни в неговото използване спрямо всички, които те рязко разлюбят. не, пичове, не Ви отива. това е невъзпитано и грозно, и кара всеки, който може и иска да се замисли с какво сте по-добри от тези, които така грозно обиждате. иначе претенциите са големи. уви!и накрая, но не на последно място - никога и никой не бива да забрявя, че при рязкото взимане на завоите има опасност лицето и задните части да се слеят. excuse my French
  —цитат от коментар 19 на Dankol


  Веднага бих отговорил на Ивета Добромирова- ами щом са спечелили да си управляват. Някой да им пречи?

 53. 53 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Христо молят те не подкрепяйте с ДБ този проекто-кабинет. Нищо нямам против 90% от хората в този състав, НО те не са тези които трябва да бъдат там а именно хора с опит и решителност като Василев, Рашков и Петков. Не може да изчегъртаме мафията с тези хора без опит за които най-важното ще бъде да се замогнат от властта това сме го гледали с депутатите от ГЕРБ които бяха същите анонимници. Но дори да са честни те няма да имат смелостта да се борят с бруталната мафия на Борисов и Сараите. Ще бъдат пречупени още в първите три месеца а след това мафията ще владее пак държавата.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Пацо е ясен.

  Ето малко интересни данни за Пламен Данаилов и свързаностите му само по Търговски регистър с ровене.
  Всъщност тоя човек е топ инвеститор, дето е прехвърлил на брат си Димитър един куп участия в бордове, съдружия и т.н. А при разглеждане и на свързаните с тях по фирмите лица става ама и схемата с пари, които са свързвани с Цветан Василев.
  Дали Пламен Данаилов, който е предложен за министър на финансите, не е подставено лице и счетоводител на други подставени лица на Цветан Василев?

  Даденото е само началото! Ако се хванат и стари съдружници във фирмите и т.н. става каскадно със стотици фирми.

  Пламен Иванов Данаилов

  "ЛОКУС КОНСУЛТ" ООД, ЕИК/ПИК 203328666
  "ЛОКУС" АД, ЕИК/ПИК 202310569до 07.04.2026
  "Здраве за децата на България" Сдружение, ЕИК/ПИК 176948336
  "Файнанс Консулт" ЕООД, ЕИК/ПИК 201695368
  "СОФ ПРАЙС КОНСУЛТ" ЕООД, ЕИК/ПИК 201041272
  "Файнанс Консулт" ЕООД, ЕИК/ПИК 201695368
  КАИ МАЙНИНГ ЕООД
  ТАЛАР ФУУДС ЕООД
  МЕНИДЖМЪНТ КО ЕАД


  Димитър Иванов Данаилов

  "Джесика Естейт" АД
  "РЕНТАЛ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ" АД
  "МЕТАСЕНС ПРОПЪРТИ" ЕАД
  "ЛОКУС" АД
  "Експенс Сълюшънс България" АД
  "ЛОКУС КОНСУЛТ" ООД
  "ЛЕКС ЛОКУС" ООД
  "Офис Х" АД, ЕИК/ПИК 206163814
  "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД - в ликвидация, ЕИК/ПИК 121592481до 03.04.2014

  Съдружия на фирмите:

  Файнанс Консулт ЕООД

  "Ренесанс Тауър" ООД, ЕИК/ПИК 204944062 (Съдружието, което директно свързва Пламен Данаилов и Спас Шопов)


  Съдружници и участници във фирмите:

  ИЛИАНА РУСАЛИНОВА ДОКОВА

  "Алая Естейт" ЕООД, ЕИК/ПИК 206321666
  "СУНГУРЛАРЕ ОРГАНИК" ООД, ЕИК/ПИК 203579533
  "РЕНТАЛ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ" АД, ЕИК/ПИК 202372510
  "Джесика Естейт" АД, ЕИК/ПИК 203652561до 01.10.2023
  ЕТ "ДЖЕСИКА - ИЛИАНА ДОКОВА", ЕИК/ПИК 030218898
  "ДЖЕСИКА-СОФИЯ" ООД, ЕИК/ПИК 121172431
  "ТЕНИС КЛУБ 1882" ООД, ЕИК/ПИК 202187344
  "ТИМИ 2012" ООД, ЕИК/ПИК 201939281


  Марин Иванов Доков

  "Алая Естейт" ЕООД, ЕИК/ПИК 206321666
  "СУНГУРЛАРЕ ОРГАНИК" ООД, ЕИК/ПИК 203579533
  "РЕНТАЛ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ" АД, ЕИК/ПИК 202372510
  "ДЖИ ЕМ ЕР" ООД, ЕИК/ПИК 175421651
  "Джесика Естейт" АД, ЕИК/ПИК 203652561до 01.10.2023
  "Б.С.М. ГРУП" ООД - в ликвидация, ЕИК/ПИК 130049584
  "ТИМИ 2012" ООД, ЕИК/ПИК 201939281
  "СИНИЪРС ТЕНИС" ООД, ЕИК/ПИК 201632295
  "КЕРАМИК СИТИ" ООД, ЕИК/ПИК 102853507
  "ДЖЕСИКА-СОФИЯ" ООД, ЕИК/ПИК 121172431
  "ДЖИ ЕМ ЕР" ООД, ЕИК/ПИК 175421651

  ПАРИЗУ ТРЕЙДИНГ ЕООД

  "МЕГАЛАН НЕТУЪРК" ООД, ЕИК/ПИК 131531943
  "ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ" ЕООД, ЕИК/ПИК 203254333
  "ОНЛАЙН ДИРЕКТ" ЕООД, ЕИК/ПИК 131162001
  "МЕТАСЕНС ПРОПЪРТИ" ЕАД, ЕИК/ПИК 201768542
  "ЛОНТЕРА СТРОЙ" ЕООД, ЕИК/ПИК 203332718

  Спас Тошев Шопов(в Гипс АД съдружник на Цветан Василев, през Ренесанс Тауър и работата на Пламен Данаилов в КАИ Груп)

  СПАС ТОШЕВ ШОПОВ

  "ХАН АСПАРУХ-ТРАНСПОРТ" ЕООД, ЕИК/ПИК 116509295
  "ТАЙЛС КО" ЕООД, ЕИК/ПИК 175368394
  "РЕТРО 2003" ООД, ЕИК/ПИК 104617911
  "ПРОИНВЕСТ СЛАВЯНСКА" ЕООД, ЕИК/ПИК 202870913
  "КАИ МАЙНИНГ" ЕООД, ЕИК/ПИК 116539445
  "ИЗИДА-1894" ЕООД, ЕИК/ПИК 131447722
  "ХАН ОМУРТАГ" АД, ЕИК/ПИК 837066828
  "ХАН АСПАРУХ" АД, ЕИК/ПИК 826009605
  "ГИПС" АД, ЕИК/ПИК 815121745
  "ПАРК ИНДУСТРИЯ - СОФИЯ ИЗТОК" АД, ЕИК/ПИК 175058901
  "Офис Х" АД, ЕИК/ПИК 206163814
  "МОНТАЖ СТРОИТЕЛНИ КОНСТРУКЦИИ" АД, ЕИК/ПИК 200869353до 04.09.2017
  "МЕНИДЖМЪНТ КО" ЕАД, ЕИК/ПИК 200403626
  "КАИ ЛОДЖИСТИК" ЕАД, ЕИК/ПИК 175253303до 06.10.2025
  "Е С М" ООД, ЕИК/ПИК 175140615
  "ТЕНИС КЛУБ 1882" ООД, ЕИК/ПИК 202187344
  "Т ЕНД Т" ООД, ЕИК/ПИК 121329822
  "ЕКО ЕНЕРДЖИ" ЕООД, ЕИК/ПИК 175021269
  "АСЕТС МЕНИДЖМЪНТ" ЕООД, ЕИК/ПИК 130549625
  "КУНИНО ЕНЕРДЖИ" АД, ЕИК/ПИК 106620443
  "РОСЛИН ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ" АД, ЕИК/ПИК 130975475

 56. 56 Профил на Простия от Банкя Пак Излъга
  Простия от Банкя Пак Излъга
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#20] от "KRAFTWERK":

  Еврозоната никак не е еднозначно решение и изобщо в момента е последното нещо, по което трябва да се дискутира. Още по-смешно е да вкарва дългата ръка на Москва в него.

 57. 57 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  Това е несериозно........!!!! ....Вторият кабинет .., като първият ! Исках .,......ама ме спират ! :) Няма да има подкрепа от ДА , Изправи се ...и БСП ! Отказа на БСП, ще бъде по "обтекаем" и под условия , ако през това време ИТН не кажат че връщат мандата ...... По "мекото" държане е тактическо ..!! Реалните преговори ще са за третия мандат , който определено смятам че ще бъде успешен ...Ще видим какво от кабинета на ИТН ще премине в другият кабинет . Появата на Гроздан Караджов не ми се вижда случайна !! Вероятно външния министър ще е Ради Найденов ...Земеделието ще е с Пламен Абровски Енергетиката ще бъде с Александър Николов , околната среда със Силвия Бакърджиева
  Тази дама по ромскитев въпроси също..

 58. 58 Профил на d04
  d04
  Рейтинг: 149 Неутрално

  Чудя се кое е по-добро за България:
  1. Трети избори и надежда за крах на чалга-политиците
  2. Чалга-политиците да направят правителство и некомпетентността им да доведе до скорошния им крах
  Първият вариант е рисков, защото не знаем как ще гласуват сляпо вярващите в Трифонов.
  Вторият вариант е рисков, защото държавата ще бъде оставена в ръцете на неколцина безмозъчни марионетки и нелепия им намусен кукловод.

 59. 59 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Мафията няма да си причини нови избори. Това правителство ще мине.

 60. 60 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 455 Разстроено

  Жалко. ИТН пропиляха исторически шанс за България след 30 години преход да се нанесе решителен удар срещу статуквото и да преминем на друго ниво на развитие. След време ще разберем дали това е било резултат на аматьорщина, злонамереност, коопериране със силите на статуквото или нещо друго.

 61. 61 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Я, вярно ли стажанчето project manager ще го правят министър на образованието? За здравето не мина, сега ще ни образова.

  Ей, тия нямат спиране на простотии! Значи утре всички професори, доценти и т.н. да си късат дипломите, че стажантче имунолог ще им покаже как се образова.

 62. 62 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 633 Неутрално

  17:03, 3 авг, '21 / Неутрално
  Истината е, че Слави Трифонов иска нови избори, за които да обвини ДБ и Изправи се! Само по този начин може да се обясни тази ПРОВОКАЦИЯ, наречена проектокабинет. В него фамозния Петър Илиев като МВР шеф с мед да го намажеш. Министър на правосъдието ще е Момчил Иванов, който се споменава в интернет с прякора „МАЗНИЯ”. Ето инфо от февруари под заглавието „Има такава подмяна”:
  https://www.bulgariantimes.co.uk/there-is-such-a-change-and-no-such-a-people/
  А ето как днес сутринта (!) БЪДЕЩИЯТ ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР според Блиц нарича Демократична България:
  https://blitz.bg/politika/deputat-ot-itn-nareche-sorosoidnite-plateni-polititsi-ot-db-s-takiva-dumi-che-dori-ne-sa-za-chetene_news832489.html
  Мисля, че и на кьоравия е ясно, че тази кандидатура е ЯВНА ПРОВОКАЦИЯ към Христо Иванов, който затова и не отиде на срещата.Ето го и текстът, копиран от БЛИЦ (ако случайно бъде изтрит...):

  ДЕПУТАТ ОТ ИТН НАРЕЧЕ "СОРОСОИДНИТЕ ПЛАТЕНИ ПОЛИТИЦИ" ОТ ДБ С ТАКИВА ДУМИ, ЧЕ ДОРИ НЕ СА ЗА ЧЕТЕНЕ
  София, България 03 Авг. 2021, 10:24 52718 прочита 22 коментара Автор: БЛИЦ
  За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици – майкопродавници“, това написа във фейсбук депутатът на Слави Трифонов Момчил Иванов по адрес на ДБ, часове преди ключовата за съставянето на правителството среща между двете партии.
  По думите на Иванов срещу ИТН е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма.
  „Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес“, допълва Иванов по адрес на ДБ, с които съвсем скоро им предстоят разговори за подкрепа на кабинет

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 63. 63 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Смях се от сърце.Бил е гост на предаването на славчо.Той все едно още едно висше е завйршил щом е бел гост.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#57] от "dejmos":

  Нееееее. Не е като първия. Виж, че са разджуркани. :D

  Още едно джуркане и каката стажантче ще я направят министър на правосъдието, кво като е имунолог по образование и project manager по професия...

 66. 66 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  Правителство?
  Може, ама няма.
  "Сценаристите" на "Кой" надцениха популярността на чалгата и Чалгаря в България. Заложиха на един шут да им спечели изборите и да им бъде подставено лице в управлението на държавата, както беше с Бойко Борисов, и се прецакаха. Това е добре.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 67. 67 Профил на lpv131050995
  lpv131050995
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Чета коментарите ,всичките !
  И уж сме гледали едно и също а всичко изкоментирано тук нито го видях нито го чух !
  Тоя бил такъв ония инак хора не позволявай те да се владетел от приказки а от делата, Д Е Л А Т А!

 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#59] от "Ще върнем България в Европа":

  “Това правителство ще мине.”

  Само с гласовете на ДПС и с ГЕРБ против?

  Би могло да мине, ако Бойко Борисов утре реши друго - surprise, surprise! - и изкомандва четата да пуши в градинката с хакнатите пръскачки, докато трае вотът.

  Бойко ги умее тези работи - докато хората му бламираха правната реформа на Христо Иванов, той отиде да рита мочле с някакви мутри.

  Което не му причи сега да обвинява Христо за батака в правосъдието.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  И след трети избори дереджето ви ще е същото- мрънкащо - разплакано.

 70. 70 Профил на Рамбо Силек
  Рамбо Силек
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#19] от "Dankol":

  Толкова глупости си написал, че по-добре да спреш да слушаш чалга! Апропо, за ИТН са гласували около 10% от имащите право на глас - изводите са за тия които имат мозък!

  Рамбо Силек
 71. 71 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#58] от "d04":

  Тия удрят с тежката артилерия калинки плюс офшоркаджия и подставено лице на Цветан Василев, както и други подобни със зависимости.

  В тоя случай просто след година държавата ще е ошушкана като още 12 години ГЕРБ да сме имали на власт. Ще крадат към офшорките с 300, а има такива некадърници сред тях, че допълнително ще съсипят всичко работещо. Project Manager с 2-3 години стаж да я пишат senior и висше имунология ще е министър на образованието, че за здравен не мина. Представяш ли си шоуто Пацо и Галфоните с албума "Чака-рака гепене"?

 72. 72 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Малко факти, нищо лично.

  1. Имаше един период, когато можеше да станеш "доктор" направо от "бакалавър". Това за материалите, представени от кандидат-премиера на 3 август. Там от интригата остана само пипането на НАЦИД през уикенда и бъркането в Уикипедия. Също така, в Австрия нещо не си спомнят за него, или поне го няма в базите данни. Ако ще става премиер, да ги изчисти тези работи, че иначе винаги ще му висят на врата.

  2. ИТН + БСП = 101 депутати. Значи, достатъчно е в залата да има 200 депутати и кабинетът минава. Драмата с умнокрасивите добива епични размери.

  3. Не знам как ще се оправят с плагиата от книгата на Илиев, ако е вярно (а май е такова), че е преписал почти дословно 40 страници от една своя колежка (в момента видна конституционалистка).

  Както виждате, не използвам имена, щото хората ги няма на този терен.

  Ваксинирайте се!

 73. 73 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":Мафията няма да си причини нови избори. Това правителство ще мине.
  —цитат от коментар 59 на Ще върнем България в Европа


  Ако правителството НЕ мине, ще има нови избори. Ако правителството МИНЕ - също.
  ИТН вече е в групата на ГЕРБ, ДПС и БСП. "Демократична България" и онова, "Мутри вън и вътре", още не са си показали гогцата.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 74. 74 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#19] от "Dankol":

  Френския как да е, ще и простим, но българския и с тези претенции, как да простим?

 75. 75 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Разкошни ушички има тоя...
  Таман Доган няма да се затруднява да му бие "ушички".

 76. 76 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  Има Такъв Народ > Няма Такъв Майтап !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 77. 77 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  Я,Иконата на Умнокрасивите грозДанчо Караджов станал кандидат министър на Слафчоооо...

 78. 78 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Чета коментарите ,всичките !И уж сме гледали едно и също а всичко изкоментирано тук нито го видях нито го чух !Тоя бил такъв ония инак хора не позволявай те да се владетел от приказки а от делата, Д Е Л А Т А!
  —цитат от коментар 67 на lpv131050995


  България не е опитно поле! Министрите трябва да бъдат избирани по ДЕЛАТА а не да ги чакаме да видим дали могат да вършат нещо!

 79. 79 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1673 Весело

  Предложеният екип не ме притеснява. Образовани симпатяги, за моите провинциални години и това е рядко срещано днес.
  Знам, че в столицата не е така, тук преливало от красота и ум. Един набор разправяше, че като гостувал на дъщеря си в София, комшиите им всяка седмица си сменяли огледалата и си приказвали сами. Щото огледалата били некачествени , пък с глупаци не им вървяла приказката...
  Та, притеснява ме, че на Слави момчетата кой от Ямбол, кой от Бургас, кой от Кубрат...
  И не само това...

  От идиоти отговор не чакам
 80. 80 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2326 Любопитно

  До коментар [#65] от "атанас":

  Не бих изпадал в теории на конспирацията за ИТН . Търсят начин да излязат от положение ...:) Те с кмета на Благоевград , пък после с заместниците , после с администрацията ...дандании до бога !! Министрите с хиляди обструкции , а откъде ще извадят зам. министри ...директори на агенции , областни управители ,регионални структури ...и тн ?? Навсякъде ще бъдат разстрелвани от въпроси за свързаност с това или онова . Това е кабинет за отказване ...Вглеждам се в министрите които в служебния кабинет нямат добра оценка ...! Ще видим Появата на Гроздан Караджов, не ми се вижда случайна ..., той е опитен политик и не вярвам от успешната платформа ДА да скочи в нещо което се вижда от КИЛОМЕТЪР ,че няма да стане ! След този кабинет знам че ще има кабинет .... с ТРЕТИ МАНДАТ ! Истинските преговори са ТАМ!

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Какво сме надробили (за пореден път!) с това правителство, разбира се ако бъде гласувано, ще си проличи скоро. С интерес ще наблюдавам политиката му в енергетиката - я са ни сложили в редичката на нетни вносители на електроенергия, я цената е мръднала с процент, я са клъвнали дръвцето, а ако ни вкарат директно в американското лайняно блато на конфронтация с Русия, я са глътнали и оловцето. А я са започнали да се блажат с 30-те милиарда по линия на ЕС, я са си изпросили директно линчуване. И да, прости сте!

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  След Втория кабинет на ИТН... чакаме на кого ще се даде Третия мандат

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 86. 86 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#66] от "quatro_4x3":

  стаскам палци да е така.
  всъчщност идеята на доган
  и ченгетата от библиотекарския е да
  използват евроспредствата, за да дават
  пара на фирми от русия, които да правят
  големите инфраструктурни проекти.
  за по-малките, директно отчитане в сарая
  и билиотеката. не е много сложно.

 87. 87 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1258 Любопитно

  До коментар [#46] от "ozd05563707":Ко биете минуси бе кауни! Смешници!
  —цитат от коментар 54 на ozd05563707


  @ozd05563707, извинявай, че не припадаме вкупом от възхищение пред „мъдрите“ ти слова! Нека ти кажа нещо – щом си тук, ще търпиш всякакво отношение – минуси, плюсове, забележки, попръжни, хвалби и какво ли още не! Ако се имаш за черешката на тортата, върхът на сладоледа и истина от последна инстанция, върви при баба си и при дядо си – те са винаги готови на безрезервна подкрепа! Или се гледай в огледалото и сам си се възхищавай!

  Сега по същество – това правителство няма да мине, повтарям за такива като теб - ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА МИНЕ, а няма да мине, защото за нищо не става! Нито имат някакъв политически опит, нито имат какъвто и да било авторитет в собствените си професионални среди, нито имат някаква приемственост в техните сектори, нито ще знаят какво да говорят, ако отидат в Брюксел или на международен форум! Да не говорим за това, че политиците от другите партии трябва да си плюят на всичко, което имат като знания и опит в политиката, за да гласуват за тези случайници! Сега изясни ли ти се?

 88. 88 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#60] от "danubian.whale":

  нешо не мога да разбера, защо си мислиш,
  че е имало някаква надежда. всичко беше ясно
  от 2016та с референдума. въпрос едно беше
  за мажоритарна система, която водеше
  директно към производен на руския режим а путин,
  тукашен режим.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2326 Любопитно

  До коментар [#85] от "dark'star":

  На БСП ....на кого друг !?? Само те ще изиграят ролята на "събираща подкрепа" парламентарна група . ДА след баталиите около ИТН ....не могат да изпълнят тази роля

 91. 91 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Всичко ми е ясно,му само не знам какво ще правим с тия снимки,дето се мазни на купувачи пред сергията му...

 92. 92 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Всички партии от протеста - “Мирноооо. Заааа почест!”
  А сега може да викате “Урааааа, здраве желаем г-н Трифонов, Урааааа!”. А сега свободно и кой от къде е

 93. 93 Профил на Анна Василева
  Анна Василева
  Рейтинг: 25 Неутрално
 94. 94 Профил на Анна Василева
  Анна Василева
  Рейтинг: 25 Неутрално
 95. 95 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 839 Весело

  тролове,стига сте плюли ама и вие предложете някакъв примерен кабинет да видим какви лица ще изкарате:)))все пак принципа че нов бардак със стари калинки не се прави е спазен

 96. 96 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  До коментар [#85] от "dark'star":На БСП ....на кого друг !?? Само те ще изиграят ролята на "събираща подкрепа" парламентарна група . ДА след баталиите около ИТН ....не могат да изпълнят тази роля
  —цитат от коментар 90 на dejmos


  мисля, че Мая има по-голям шанс да събере подкрепа за кабинет

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 97. 97 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1104 Весело

  За интелигентността на дългуча тоя кабинет си направо добър.

 98. 98 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#80] от "dejmos":

  Честно или ИТН са наистина идиоти, или са зависими дотолкова, че да се оставят задкулисието да ги прави на такива, или играят наистина за отказ от мандата.

  Тоя министър на финансите определено е от хората на КТБ. Личи отсвякъде. Точно заради очевадно компрометираните лица и пълните калинки и клоуни и аз си мисля, че играта е отказ от мандата, ама да не откажем открито за пред електората.

  Просто няма как да не се усетиш, че такива кандидатури ще бъдат разкостени и неприети от хора с нормален политически опит отсреща и някакъв страх да не бъдат гонени с камъни защо са се вързали.

 99. 99 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 878 Весело

  Тоя Момчил Иванов как точно е на 38 години, като е роден 1976.
  Отделно че изглежда катои да е роден 1956. Мазен не, ами ...

  Барни Ръбъл почва да изглежда интелигентен и приемлив за мин. на правосъдието. Поне знаеше да гледа "предано".

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 100. 99 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Пламен Илиев - новият Делян Пеевски! С единствената разлика, че е пробутват от приятелите на татко от бившата Държавна сигурност!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK