На живо

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

Корнелия Нинова

© Цветелина Белутова, Капитал

Корнелия НиноваДневник" следи на живо политическата ситуация в страната.
ДПС привлече "Има такъв народ" за свой проект за решение

Депутати от групите на ДПС и "Има такъв народ" съвместно са внесли проект за решение за създаване на временна комисия за незаконосъобразни действия на компетентните органи на полуостров Буджака край Созопол. Предложението им е депозирано в деловодството на парламента в сряда (4 август). В същия ден ГЕРБ оттегля своя проект за такава комисия със същите задачи, внесен на 30 юли. Това се вижда от деловодната система на Народното събрание.


"Свободна Европа" цитира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, че причината за промяната "са необоснованите предположения, че ДПС искат нещо, а ГЕРБ го изпълняват".


Също пред медиата Виктория Василева, която е зам.-председател на групата на "Има такъв народ", лаконично обяснява, че са консултирани с "Демократична България", от които получили отговор, че "нямат нищо против".


Повече подробности за съвместното проекторешение четете тук.
За оттеглената комисия на ГЕРБ - четете тук.

Такъв пост никога не съм писал, заяви предложеният от "Има такъв народ" за министър на правосъдието Момчил Иванов по повод скрийншот с публикация във "Фейсбук", в която изглежда, че атакува "Дневник", "Капитал" и "Свободна Европа". Снимката се разпространява в социалната мрежа, но засега не е известно кой е авторът ѝ.


Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"


Справка в профила на Иванов не може да бъде направена, защото го е скрил и поне от около ранния следобед (на 4 август) вече е неоткриваем. Предложеният за министър на правосъдието твърди, че го е направил след вниманието към друга негова публикация. Част от нея са изразите "соросоидни платени политици" и "гнусна паплач, която последните 30 г. постоянно точи държавните финанси под една или друга форма или схема". По думите му с това той не е визирал "Демократична България", но въпреки това се е извинил на обединението.


Пред "Дневник" Момчил Иванов твърди, че текстът му е за "конкретен човек от моя избирателен район, който няколко дни ни нареждаше как сме мутри и чалгари", но не назова името му.

Ако получи мандат, БСП ще предложи служебния кабинет

Корнелия Нинова

© Лили Тоушек

Корнелия Нинова


Ако се стигне до трети мандат, който президентът Румен Радев да връчи на БСП, партията ще предложи сегашния състав на служебния кабинет без корекции. Това е решил Националният съвет на БСП, съобщи лидерът Корнелия Нинова.


По закон президентът връчва мандат за съставяне на правителство поред на първата и втората политическа сила, които са "Има такъв народ" и ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов вече заяви, че ще върне мандата веднага неизпълнен. Държавният глава е свободен да избере политическата сила, на която да връчи третия мандат и не е обвързан със задължението това да е третата, в случая БСП.

БСП още ще мисли дали да подкрепи кабинет на "Има такъв народ"

Да бъдат внесени допълнения и корекции в политическата декларация на "Има такъв народ" от днес ще поиска БСП като основа за писмен документ за подкрепа. Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова пред медиите докато заседанието на ръководството на БСП по темата за евентуална подкрепа за бъдещо правителство все още не е приключило.


Националният съвет на БСП намира, че част от предложенията на БСП не са отразени в декларацията на първата политическа сила, каза Нинова и даде пример с дела от брутния вътрешен продукт, който държавата трябва да разпределя. "Има такъв народ" предлагат 35-37%, а БСП - повече, уточни тя.


Националният съвет реши да продължим разговорите по политическата декларация, тя да е основата на писмен документ, който да гарантира, че нашите предложения ще бъдат изпълнени. В тази декларация ще включим допълнения и корекции и на последващ етап ще се произнесем окончателно (за подкрепата - бел. ред) , каза Нинова.


Държим в този документ по-коректно да бъдат нанесени резултатите от нашите преговори, подчерта тя.

Комисията по ревизия разглежда сигнали на граждани

Временната комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет през последните 5 години започна дейността си с разглеждането на сигнали от граждани. Общият им брой до този момент е над 60, съобщи по време на днешното заседание на комисията председателят й Мая Манолова.


Първият сигнал, който бе разгледан, е внесен от журналиста Димитър Стоянов и се отнася до дейността на тецовете "Бобов дол" и "Брикел". Стоянов представи журналистически анализ, според който тецовете на бизнесмена Христо Ковачки ощетяват държавата с 30 млн. лева заради недекларирани емисии въглероден диоксид. Той постави въпроса за дейността на проверяващия орган. На заседанието присъстваха служебният министър на околната среда и водите Асен Личев, както и ръководството на изпълнителната агенция Българска служба за акредитация, които отговаряха на въпроси от народните представители.


Останалите сигнали бяха за таксата за присъединяване към електроразпределителните дружества, за нарушена обществена поръчка за резервни части на китайски автобуси, както и за злоупотреба от страна на Българската агенция по безопасност на храните.


Заради отказа на представители на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да присъстват на заседанието, Мая Манолова обяви, че ще настоява за създаването на подкомисия, която да наблюдава дейността на КЕВР.

Около хиляда души са били "активно разработвани" по време на и след антиправителствените протести от лятото на миналата година, като засега са известни имената на близо 140 от тях. Това са първите данни, които е получила комисията за за проучване на полицейското насилие и подслушване на политици и протестиращи. Информацията обяви Николай Хаджигенов ("Изправи се.БГ! Ние идваме!") на първото заседание на временната комисия.


Подробностите четете тук.

Парламентът реши засега комисиите да са 21 на брой

Заседанието на Народното събрание приключи. Утре (5 август) депутатите ще продължат обсъжданията по правилника си за работа, като се стигна до точката за комисиите. Спорът досега бе колко и какви да са комисиите, като така и не стана известно наименованието на комисията по туризма. Предложенията са три: комисия по туризъм, комисия по икономическата политика и туризъм, комисия по икономическата политика, иновациите и туризма.


Засега е заложено комисиите към Народното събрание да са 21, като броят и съставът им могат да бъдат променяни. Татяна Дончева ("Изправи се.БГ! Ние идваме!") критикува, че броят на комисиите е прекалено голям, особено предвид изискването депутатите да не могат да членуват в повече от две комисии.

Започна пленумът на БСП, на който ще решава за подкрепа на проектокабинета

На "Позитано" 20 всеки момент трябва да започне закритият за медиите пленум, на който БСП ще реши дали да подкрепи правителство на "Има такъв народ". Неофициалните мнения са, че социалистите ще решат да подкрепят кабинета, след като след срещите бяха изброени 30 общи приоритета.


Според служебния правосъден министър Янаки Стоилов Националният съвет дължи на членовете и симпатизантите на БСП споразумение с ясни приоритети и ангажименти за определен период от време за подкрепа на правителството. Попитан какво става, ако не се подпише такова, той каза, че е за сметка на "Има такъв народ".


Един от критиците на Корнелия Нинова - Кирил Добрев, заяви на влизане в партийната централа, че за един месец БСП е извървяла дълъг път и от критите към "Има такъв народ" е преминала към 90% съвпадение на идеи и приоритети. По думите му сега е важно да се види каква е цената за това.


Лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов заяви, че ще иска да е ясно дали има червени линии, които да са разграничението при подкрепа. Сред тях са въвеждането на мажоритарния вот, намаляването на партийните субсидии и отказа за изграждане на АЕЦ "Белене" - позиции на "Има такъв народ", по които социалистите няма как да се съгласят. По думите му ако се иска стабилно правителство, тези теми може и да не се поставят под въпрос на този етап. "Всяко партньорство си има цена и въпросът е да видим каква е цената за нашето", обяви Паргов.

Обидната публикация на Момчил Иванов била към един човек, не за "Демократична България"


Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"


Предложеният за министър на правосъдието във втория проектокабинет на "Има такъв народ" Момчил Иванов заяви, че публикацията му във "Фейсбук", с която отправя обиди към "Демократична България" не била насочена към обединението, а към конкретен човек. "Имам най-добри чувства към "Демократична България", това беше реакция към човек от моя избирателен район", коментира Иванов. В текста си той нарича определени политици "майкопродавци".


Не е известно дали депутатът от партията на Слави Трифонов вече е знаел, че ще е кандидатът за министерски пост, но във вторник следобед когато името му вече неофициално се обсъждаше, изтрива публикацията си. Повече за публикацията четете тук.


На въпрос дали мандатът на Висшия съдебен съвет би могъл да бъде предсрочно прекратен без промени в Конституцията, Иванов отвърна, че е това е възможно, ако има законодателна инициатива, каквато според него в 46-ото Народна събрание има.

На Манолова и Иванов им е сложно решението за подкрепа на проектокабинета

"Ситуацията е много сложна", така кратко и общо Христо Иванов и Мая Манолова, председатели на парламентарните групи на "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" отговориха на въпросите на журналисти дали вече имат решение за подкрепа на предложеното от "Има такъв народ" правителство, както и по повод изчетената по-рано декларация от Филип Станев, депутат от партията на Слави Трифонов.


В началото на парламентарния ден Станев изброи темите и аспектите, по които по думите му има пълно единомислие с поканените на разговори партии. В края на декларацията заключи: "В случай, че считате тези цели за общи, ще очакваме от вас да подкрепите така предложения от нас състав за Министерски съвет".

Пламен Николов търси подкрепа на предложения кабинет навсякъде, но не и от ДПС

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

© Юлия Лазарова


"Има такъв народ" може и да представи в президентството предложението си за състав и структура на Министерския съвет. Това се разбра от изказване на номинирания за премиер Пламен Николов в кулоарите на Народното събрание.


Изказването му обаче бе уклончиво и не стана ясно дали мандатът ще бъде внесен в сряда, четвъртък или в петък, но преди 17 часа. Това е от значение, защото след представянето на кабинета при Румен Радев, следва той да бъде гласуван в Народното събрание.


Във вторник Христо Иванов ("Демократична България") прогнозира, че гласуването в пленарна зала ще бъде през следващата седмица.


В отговор на въпрос на "Дневник" Пламен Николов заяви, че "Има такъв народ" т. нар. партии на протеста "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" продължават да са предпочитан партньор за подкрепа на предложеното правителство, "но разбира се, търсим подкрепа навсякъде". Запитан дали се търси подкрепата и на ДПС, Николов отрече.

"Има такъв народ" предупреди за саботаж на енергийната борса

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

© Велко Ангелов


Депутатът от "Има такъв народ" Иван Хиновски предупреди в кулоарите на Народното събрание за "саботаж на българската индустрия". Аргументът му е достигнатият пик в цените на тока, търгуван на енергийната борса, което, по думите му, принудило редица предприятия, които купуват от платформата "ден напред", да спрат вчера работа.


Обвини в бездействие Българския енергиен холдинг (БЕХ) и призова структурата да се намеси в компенсирането на изкуствено, според него, създаден дефицит, който е довел до драматичното поскъпване на тока от 400 лв. за киловатчас тази сутрин.


Колегата му Георги Попов даже призова "службите" да проверят случая, защото енергетиката е част от националната сигурност.


Начело на БЕХ е кадърът на ГЕРБ Валентин Николов, който бе застопорен на поста чрез конкурс, започнат преди изборите.


Подробности четете тук.

Парламентът отхвърли исканата от ГЕРБ комисия за разследване на Бойко Рашков

Парламентът отхвърли предложението на ГЕРБ за създаване на анкетна комисия, която за три месеца да изнесе всички факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-ото Народно събрание. Единствено ДПС подкрепи предложението, като поиска комисията да разследва и натиска върху определени партии по време на предизборната кампания. Останалите партии бяха "против" или се въздържаха.


Целта на ГЕРБ-СДС според Маноил Манев е с комисията "да излезе наяве, без една жена каза, какво точно се е случвало в предизборната кампания" и да се види "недопустимия, неочакван и непредполагаем натиск на МВР", който е станал "платформа за самохвалство на Бойко Рашков".


Подробности четете тук.

Кой определя постовете и приоритетите в потенциалния нов кабинет, попита премиерът

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

© Велко Ангелов


Служебният премиер Стефан Янев реши да започне днешното заседание на Министерския съвет с обръщение към партиите, които се опитват да сформират нов кабинет. Макар и без да назовава имена на политически сили, той отправи конкретен въпрос към тях.


"Кой определя приоритетите и постовете в потенциален нов кабинет", попита той.


Янев добави, че политическите процеси вече не протичат по обичайната си демократична логика. Според него се губи връзката между партиите и техните избор.


"Има такъв народ" отчете 6 общи приоритета с партиите на протеста и БСП

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

© Георги Кожухаров


Чрез декларация от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Филип Станев поиска подкрепа за проектокабинета на кандидата за премиер Пламен Николов от считаните досега за потенциални партньори "Демократична България", "Изправи се.БГ!Ние идваме!" и "БСП за България". Обръщението към народните представители беше прочетено на необичайно висок и назидателен тон.


Филип Станев подчерта, че след свикването на Народното събрание "Има такъв народ" е предприела всички необходими и прозрачни действия по представяне на своите приоритети и секторни политки в редица срещи с експертни групи, предварително съгласувани с представители на "Демократична България", "Изправи се.БГ!Ние идваме!" и "БСП за България" и заяви, че след консултациите е постигнато единомислие по темите правосъдие, икономика, здравеопазване, образование, социална политика и земеделие.


Подробности четете тук.


Номинираните за министри от 3 години работели по управленска програма

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

© Юлия Лазарова


Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов декларира, че голяма част от номинираните за министри са в експертните групи на "Има такъв народ" и от три години работят по управленската програма. По думите му те са наясно с проблемите и как трябва да бъдат разрешени и зад гърба им стои екип.


"Против това сме да се слагат политици на позиции, на които трябва да има експерти. В управлението на ГЕРБ имаше това – там гледахме политически министри, които нищо не разбираха от това, което министерстваха", заяви Йорданов в интервю за Би Ти Ви.


Той посочи, че лидерът на партията Слави Трифонов не се бърка в работата на отделите, не се бърка в работата на комисията по финанси или здравеопазване, и не казва кой експерт става повече от другия – това става в процеса на работа. "При нас има вътрешно прочистване от три години насам. Слави Трифонов е лидер на тази партия и понякога има политически решения, които се обсъждат от кръга, който отговаря за това", обясни Йорданов за избора на министрите. Той напомни, че България не е министър-председателска република, по-голямата тежест е в парламента.


Подробности четете тук.

Трите партии в "Демократична България" ще обсъдят поотделно дали ще подкрепят предложения кабинет

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

© Юлия Лазарова


За симпатизантите на "Демократична България" публикациите на предложения за правосъден министър Момчил Иванов са доста обидни. Така депутатът от обединението Цецка Бачкова коментира пост на Иванов във "Фейсбук", в който той нарича коалицията "платени политици - майкопродавници".


"Да приемем, че някой е изпуснал нервите си. Постът беше изтрит. Това казва достатъчно", лаконично коментира случая Бачкова.


Тя обясни, че трите партии в "Демократична България" ще обсъдят поотделно дали ще подкрепят предложения кабинет, след което ще вземат колективно решение как да гласуват в парламента. Според нея има някои имена от правителството на "Има такъв народ", които са неизвестни и затова ще е нужно време да се запознаят по-обстойно с биографиите им.

Петър Илиев се смял на тезата, че е копирал неправомерно, ще чака всеки, който го твърди, в съда

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

© Дневник


Почти идентични бяха коментарите на трима депутати от "Има такъв народ" на въпросите за предложения министър на вътрешните работи Петър Илиев и твърдението, че е копирал неправомерно от чужд научен труд.


Филип Станев (по Нова телевизия), Станислав Балабов (по БНТ) и председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов (по Би Ти Ви) отрекоха Петър Илиев да е копирал чужд труд и повториха тезата, че всеки който го твърди, ще бъде съден за това.


"Петър Илиев се е смя искрено като чу тази теза (бел. ред. че неправомерно е копирал от чужд научен труд без цитиране в негова юридическа монография.). Той знае откъде идва тази теза. Те са пет- шест човека на това ниво юристи. Киселова (бел. ред доц. Наталия Киселова) мълчи, отговаря като индийски мъдрец", коментира председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред Би Ти Ви.


"Който има желание и доказателства, че има подобно плагиатство, нека го каже публично. И понеже това не е така, г-н Илиев ще чака всеки, който твърди нещо невярно за него, с усмивка и удоволствие в българския съд. Ние сме уверени, че г-н Илиев е в своята правота и ще е чудесен министър. Работим с него отдавна. Той ни помогна за провеждането на референдума", коментира Филип Станев.

"Има такъв народ" очаква гласуване на проектокабинета в парламента

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

© Юлия Лазарова


"Има такъв народ" няма да върне мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев и ще очаква гласуването на проектокабинета в парламента. Това се разбра от думите на зам.-председателя на партията Филип Станев пред "Нова телевизия". Коментарът му дойде след въпрос какво ще прави политическата сила, ако по някакъв начин получи подкрепа за правителството си от партии, чиито гласове не търси.


"Задължително ще търсим подкрепа от "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Това е важно за нас. Как ще действат другите при гласуване в зала можем само да гадаем", заяви Станев, като добави, че е оптимистично настроен за гласуването на кабинета.


Той коментира и публикация във "Фейсбук" на предложения за правосъден министър Момчил Иванов, в която той напада "Демократична България". "Трябва да престанем да си разменяме реплики през медиите, а "Фейсбук" е вид медия, социална мрежа. Нека да престанем да се фиксираме върху изтървани реплики. Така разговорите стават емоционални, а не практични", каза още Станев.


Той добави, че всички в партията са уверени в правотата на предложения за вътрешен министър Петър Илиев, който в последните дни е свързван със случай на неправомерно копиране от чужд научен труд без цитиране в негова юридическа монография. "Той ще е чудесен министър. Един от най-добрите конституционалисти в България в. Изключителен авторитет в международното право, качествен човек е", допълни Станев.

За БСП е важно предложенитите за министри да са с безупречно минало

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

© Юлия Лазарова


Зам.-председател на парламентарната група на БСП Христо Проданов отказа да коментира проектокабинета на "Има такъв народ", защото предложените са непознати.


"До края на деня всичко за тези хора ще излезе наяве. Знаете активността и на медии, и на анализатори. Ние също се интересуваме от личността на тези хора, от тяхното минало, за нас е важно те да са с безупречно минало и да са професионалисти в сферите, в които са предложени да участват да провеждат политиката на едно евентуално бъдещо правителство", каза Проданов в ефира на БНТ.


По думите му са намерени общите между двете партии неща, вече има представен състав на кабинета, а другото, на което държи БСП, е да има политически акт, документ, политическа декларация или нещо друго, в което ясно да се поеме ангажимент за провеждането на конкретни политики. "Ако това не се случи най-вероятно Националният съвет няма да ни даде санкция да подкрепим такова правителство, защото ние практически в тези разговори не участваме за съставяне на коалиция, ние участваме в тези разговори за подкрепа на определени политики, И ако това правителство гарантира, че ще изпълни тези политики в обозрими кратки срокове, евентуално ще дадем такава подкрепа. Ако то не се заеме с такъв ангажимент, ние нямаме основание на какво да дадем тази подкрепа", обясни той


Днес на заседание на Националния съвет ще се вземе съответно решение за по-нататъшните действия на БСП.

БСП решава дали ще подкрепи проектокабинета на "Има такъв народ"

Политическото напрежение: БСП иска допълнения и корекции в декларацията на "Има такъв народ"

© Юлия Лазарова


Ден след като кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов представи проекта за състав и структура на Министерския съвет, ще има отговор поне от една партия дали той ще получи подкрепа или не. Днес след обяд се събира Националният съвет на БСП, който вероятно ще реши социалистите да подкрепят кабинета. Другите две формации, от които се иска подкрепа - "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", ще отложат своето решение до последния момент (според депутати гласуването може да е и другата седмица). По неофициална информация първото обединение вероятно ще се въздържи от подкрепа, а във второто има различни мнения.


След като във вторник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че всички депутати от групата му ще бъдат в парламента и ще гласуват против кабинета, дали ще има правителство вече основно зависи от ДПС. Ако депутатите от движението подкрепят или осигурят нисък кворум и при други отсъстващи, правителството може да бъде избрано.


Днес депутатите ще приемат правилника си за работа и ще искат доклад от главния прокурор Иван Гешев за работата на Бюрото за защита на свидетели, на база на който да го изслушат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (296)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  И какво стана накрая ,рулетката пак се завърта да ни управляват коалиция от най големите мошениици и комунистите ,нещо ,което е неотменно от 1989 насам с малки изключения , годините на милиционеро комунизма преди това няма да ги броим .

 2. 2 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  До коментар [#1] от "Bai nik":

  БСП си назначи тихомълком чрез служебното правителство областни и зам областни управители и сега ще гледа да запази повечето.

 3. 3 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  А дали избирателите ще подкрепят кабинет, подкрепен от БСП?

 4. 4 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#2] от "Да вярваме на истината":

  Че да не би по времето на ГЕРБ областни и управляващи на всички нива да не бяха от БСП и ДС , всички са си от червените структури и няма никаква разлика , разигравка на цирк за пред ЕС и как да се правим на демократични ,за да можем да усвоим едни милиарди и да ги откраднем другари и другарки ,ЕС направи комунистите от всички партии приказно богати .

 5. 5 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  Няма нужда от театър. БСП ще ги подкрепи срещу писмено споразумение и част от порциите.

 6. 6 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Еее, пак ще трябва да ви казвам истината.
  Който не познава психологията на туземеца - нищо не знае.
  1. Не е сигурно дали при ръст над 1.85 см. вирее акъл.
  2. Ще видим още в началото как ще се компенсира немощ - дали с впрягане на помощна идеология (някоя бутафорийка) , дали с насочена към опонента злоба и отклоняване на вниманието от себе си, дали поставянето на неосъществими задачи и генериране на собствен мотив за абдикация.

 7. 7 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4560 Разстроено

  За над 30 години "демокрация" в България изглежда нищо не се е променило. Същите червени мутри под една или друга форма управляват държавата и се гаврят с народа.... И после се чудят защо никой не зачита страната за нищо.... Жалка действителност.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 8. 8 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Все пак, нещо позитивно.
  Туземската нагласа и ширещият се туземлък за най-голямата заплаха за бъдещето на нацията и това може да се пребори единствено и само с нова морално-ценностна, образователна и идеологическа рамка. Три десетилетия не станахме европейци поради пагубното въздействие на бутафорите и смазване на възможността за развитие на мислещо, критично общество.

 9. 9 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  Ей такава е работата 30 години вече- ОРЕЛ РАК И ЩУКА!
  Затова-президентска република и тея катили да си ходят в къщи и там ако щат нищо да не подкрепят!
  По този начин ни връткат живота като на руска ролетка!
  После що ДПС били с тези, пък що ДПС били с онези?…
  ЩОТО СТЕ КУХИ ЛЕЙКИ!
  Затова!

 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  До коментар [#7] от "padrino":


  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

 11. 11 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 596 Неутрално

  И накрая. Бутафорите ще опитат да саботират всяка една проевропейска промяна.
  Трябва да се сменят всички туземци на ключови позиции.

 12. 12 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  Има едни дупетати които са в НС с цел единствено да пречат и да си мислят ме там трябва да представляват собствената си воля, с не виката на народа.
  Те могат направи да си ходят в къщи!

 13. 13 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 596 Любопитно

  Искам незабавно две оставки от правителството на ИТН.
  На Министъра на вътрешните работи и на Главния секретар на МВР.
  От няколко години, в цяла България, ежедневно се стреля и хвърлят бомбички.
  Създава се стресова среда по руски модел.
  Това са туземци, които законно притежават оръжие.
  Тотална полицейска пасивност.
  Искам разследване и посочване на организаторите.
  Майка им **** и бутафори долни.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 15. 15 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Айде хаирлия да е и , да се разбират бързо и да почва да се действа

 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  До коментар [#13] от "zxe00613919":

  Може да искаш много работи

 17. 17 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Не се и съмняваме- БСПто ще подкрепи "слуги" да ни управляват.
  Просто такава е съдбата на България.

 18. 18 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Интересно е отношението на плагиата към ДБ и съответно тяхната примирена реакция. Видимо ги е страх да не загубят доворените парчета от баницата.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 19. 19 Профил на nezavisim23
  nezavisim23
  Рейтинг: 22 Неутрално

  А дали избирателите ще подкрепят кабинет, подкрепен от БСП?
  —цитат от коментар 3 на Lazarus


  ИТН избирателите мисля, че не вдяват изобщо какво се случва. Техния свят е 7/8ТВ и каквото каже Тошко за тях е единствената истина. Все пак голяма част са бивши гербери :)

 20. 20 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 375 Весело

  И какво стана накрая ,рулетката пак се завърта да ни управляват коалиция от най големите мошениици и комунистите ,нещо ,което е неотменно от 1989 насам с малки изключения , годините на милиционеро комунизма преди това няма да ги броим .
  —цитат от коментар 1 на Bai nik


  Някои искаха промяна, избраха ИТН и после получиха БСП! А ДПС ще участва в управлението задкулисно!

  Честито да е им "промяната"!

 21. 21 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 395 Любопитно

  "Петър Илиев се смял на тезата, че е копирал неправомерно, ще чака всеки, който го твърди, в съда"

  Тия още ли не са разбрали, че изгоряха, преди да светнат?
  Албански реотани ли са?

 22. 22 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  Още отсега почваме със съд. Тоя е малко аналог на Мавродиев от Герб. Ще гледаме гоуем сеир пак. Докато инфлацията яко скача. Явно отиваме пак на избори...

 23. 23 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Ех, ако в съда побеждаваше истината , а не процедурата...

  No Pain No Gain
 24. 24 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#16] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ако аз не получа, и твоят г*з ще има да чака за банички.
  Това убягва на всички туземци.
  Нали разбра какво искам.

 25. 25 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Много е "гърч" когато бандата на циганьорите си го получава. Я марш "с гръб" до стената да редите Бутилките и бирените кенчета.

 26. 26 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 385 Любопитно

  ИТН търсят подкрепа от ДБ. Но как я търсят, като:
  1. Канят на преговори ДПС,
  2. Изпълняват желанието на ДПС да няма министри от служебното правителство? 3. Като се обръщат към ДБ с 'Какви сте вие, бе?'.
  4. Не желаят да подпишат споразумение, под каквато и да е форма. Нещо недопустимо при условие, че си сменят мнението през 3 секудни.
  5. Атакуват служебни министри, които бъркат във всички възможни сфинктери на ДПС и ГЕРБ?
  6. и т.н. :Д
  Е па, само някой луд може да повярва на ИТН, че ще се бори със статуквото :Д

 27. 27 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Министър Момчил Иванов:
  „За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавници.“
  ……………….
  Георги Марков:
  „Слави се разкри - той е продукт на Сорос!“, 08.07.2021 г.
  http://epicenter.bg/article/Georgi-Markov--Slavi-se-razkri--Toy-e-produkt-na-Soros-/254016/11/0
  ..................
  „Демократична България“ -
  враг номер едно и на Учиндолската селищна система

 28. 28 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  До коментар [#24] от "zxe00613919":

  Твоя ако чака банички, моят не чака такива неща!

 29. 29 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3598 Неутрално

  Това е нивото на МИНИСТРИТЕ на УЧИНДОЛЧЕ НА ДОГАНЯ

  НИВО на средностатистически ГЕРБаджийско-САРАЙСКИ трол

  с предварително написани, преведени от руски ОПОРКИ

  за "соросоиди", "жълтопаветници", "харварди".....и прочее

  ЗАЩО трябва да се подкрепят ГЕРБ, Борисов, ДПС и САРАИТЕ

  чрез ПРОКСИТАТА ИМ от ИТН

 30. 30 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Какво решава? Ще подкрепи, то е ясно, въпросът е кой друг ще подкрепи, ДПС или ГЕРБ. Маяма ще се прави на ощипана и ще гласуват по съвест , т.е. всички без двама - за

 31. 31 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  Работата ясна. Ще гласуват по съвест. Който иска да продължава да яде депутатски кюфтета, ще подкрепи. И ако Боко удържи на предпоследната си дума Чалгарят ще стане заложник на Султана. Както ставаше досега.

 32. 32 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  ,,Тя обясни, че трите партии в "Демократична България" ще обсъдят поотделно дали ще подкрепят предложения кабинет, след което ще вземат колективно решение как да гласуват в парламента. Според нея има някои имена от правителството на "Има такъв народ", които са неизвестни и затова ще е нужно време да се запознаят по-обстойно с биографиите им.”

  Щели да обсъдят поотделно но да гласуват колективно…
  То и вашите биографии са никому неизвестни ама … толкова…

 33. 33 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3598 Любопитно

  С ГРОМЯЩ "соросоидите", на нивото на средностатистически

  ГЕРБаджийско-САРАЙСКИ трол ли ИЗБРАННИК на УЧИНДОЛЧЕ НА ДОГАНЯ

  да очакваме

  РЕФОРМИ, пази Боже в Правосъдието и навсякъде ?!?!?!?!?!?!

 34. 34 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  До коментар [#1] от "Bai nik":

  Естествено, че ще са най-големите мошенници. Няма да ти дойде някой който не иска власт или някой нерешителен като Иванов, който трябваше да прави десанти за да се рехабилитира в политиката. Апропо Мултигрупци заради подобни простотии и нерешителност ще утекар в канала.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4068 Весело

  "Петър Илиев се смял на тезата, че е копирал неправомерно, ще чака всеки, който го твърди, в съда"

  Ужас тресе целокупния български народ ! Сега и угрозата да бъде съден от чиракът на Цацаров в масонската ложа от Пловдив се добави към дългия списък от тревоги, които тровят нерадостното му битие ! Кво ша праим ся ? 🤦‍♂️😂

 37. 37 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Нинова ще го играе "отмъщението на чистачките" Или един ден ще се окаже, че имате за съсед негър :-))

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4068 Весело

  " За симпатизантите на "Демократична България" публикациите на предложения за правосъден министър Момчил Иванов са доста обидни. Така депутатът от обединението Цецка Бачкова коментира пост на Иванов във "Фейсбук", в който той нарича коалицията "платени политици - майкопродавници". "


  А защо не са му " издържали нервите", след като ИТН е първа политическа сила ! ДБ нещо не е от тестото на учиндолския корифей по актьорско майсторство за широките обествени слоеве ( по - известно като чалга !), който чрез подчинения си е лъснал с отношението си към партията, разрушила хатъра на почетния.........

 40. 40 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 975 Неутрално

  "Петър Илиев се смял на тезата, че е копирал неправомерно, ще чака всеки, който го твърди, в съда" Ужас тресе целокупния български народ ! Сега и угрозата да бъде съден от чиракът на Цацаров в масонската ложа от Пловдив се добави към дългия списък от тревоги, които тровят нерадостното му битие ! Кво ша праим ся ? 🤦‍♂️😂
  —цитат от коментар 36 на samoedin


  Да види статията от днес в Дневник. Тама са работили трима, ще ги чака ли в съда?
  Тези славчовци започват издънките с 200.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1003 Весело

  "Трите партии в "Демократична България" ще обсъдят поотделно дали ще подкрепят предложения кабинет"

  После всеки депутат от всяка партия ще го обсъди със себе си.
  Бас ловя, че повечето няма да постигнат единодушие.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 43. 43 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Според мен опираме до два варианта. Единия криво-лево да се гласува и закрепи някакво правителство, което даже и да не е чисто марионетно, с тези 'плаващи' мнозинства до никъде няма да я докара и бързо може да падне. А ако няКОИ решат да го крепят, ще си припомним беровото време. Другия вариант е следващи избори - не е добър, но ми се вижда по-честен по отношение на избирателите, ако няКОЙ въобше го интересуват збирателите.

 44. 44 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Всяко зъбно колелце сега ще се напрегне да изглежда голямо колело. Не стига че едвам има някакво напарчельосано мнозинство, ами сега всеги субект е разделен на по-малки парченца. Като матрьошки са. Две години ще обсъждат и ще решават.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 45. 45 Профил на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Против това сме да се слагат политици на позиции, на които трябвада има експерти."

  И ... какво като ТИ си против? Какви са ти компетенциите бре, Тоше, че да си против? Излизал ли си в чужбина, освен да ядеш и да пиеш, ако изобщо и това си правил?

  Това е чиста парлама, драги зрители. Тези хора нямат никаква идея какво правят, освен самоцелно да тръбят, че еди-кое си трябва да се промени. Броя депутати, пропорционалната система, сега пък политици на министерски постове (чунким им пречи да са и експерти). Всичко това са маргинални проблеми за нашата демокрация, по никакъв начин нестоящи в основата на проблемите й, които идват предимно от зависимости и нечистоплътност. Нечистоплътност, която Тошко демонстрира с атаките си срещу своите потенциални партньори.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3077 Неутрално

  ,,...Номинираните за министри от 3 години работели по управленска програма...,,

  Лелии, три години за една програма и пак нескопосана

 48. 48 Профил на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ИТН просто симулират дейност и за да е по-видно, че уж вършат нещо, просто се прицелват в дадено правило или модел на съществуващите политически практики, колкото да кажат - "вижте, ние сме различни".

  Няма абсолютно никакъв проблем ни в броя депутати, ни в партийната субсидия, ни в пропорционалното гласуване, ни в това политик да е премиер. Това са глупости. Насилени, самоцелни глупости, в които сигурно и тия не вярват (освен може би посредствените им лъже-експерти като Пламен Николов).

  Цялата работа е да оправдаят по някакъв начин присъствието си в политиката, което е наложено от кръгове, на които вероятно Трифонов дължи услуги и биде активиран, за да мине по-лесно отърваването от вече невършещия работа Боко.

 49. 49 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3077 Неутрално

  ,,...За БСП е важно предложенитите за министри да са с безупречно минало
  Политическото напрежение: Номинираните за министри от 3 години работели по управленска програма...,,

  Ееехного сажаляам заВелито Минеков , Рашков и Яначко Стоилов, министри с най чисто минало. Те и сегашните са си с чисто комунистическо (деца на сомунисти) минало

 50. 50 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 3229 Неутрално

  Е, тия от ИТН са ама и наглите идиоти!

  Пускат им снимани и двете книги, тия дрънкат глупости.

  Нагло, по-нагло, най-нагло, по-по-тъпо, по-по-най-тъпо, по-по-най тъпо и нагло. Що е то? Идиоти Тъпи Ненаядени.

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3077 Неутрално

  До коментар [#38] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ":

  нека се потят, и нека БСП ги подкрепи първо.

  И след това вашите хора

 52. 52 Профил на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#38] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ": нека се потят, и нека БСП ги подкрепи първо.И след това вашите хора
  —цитат от коментар 51 на сидер


  Не, след това нашите хора ще имат основание да се разграничат. Не, че това ще попречи на троловете като теб пак да тръбят, че те са виновни за това да няма правителство...

 53. 53 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  "...че след консултациите е постигнато единомислие по темите правосъдие, икономика, здравеопазване, образование, социална политика и земеделие."

  Това от рубриката "Предозиране" ли е?

 54. 54 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Три години работят върху програма.
  Която никой не я е виждал.

  Може би три години са преписвали оттук оттам и сега не смеят да я покажат.
  Или три години са си пийвали на сладки приказки.
  Така изглеждат.

 55. 55 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Трифонов щеше уж да изчегърта ГЕРБ, пък реши, че ще му е по-лесно да изчегърта ДБ. А и статуквото ще го подкрепи.

 56. 56 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3565 Неутрално

  Непрекъснато се хилят като идиоти, кривят се точно като в шоуто си.

 57. 57 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2988 Неутрално

  Когато представяха програмата си преди половин година е трябвало да слушате. Имаше подробности от сорта, че по всеки предмет в училище ще има най-много по два учебника, от две различни издателства. Същото важи и за помагалата.
  Не мога да разбера упрека, че нямали програма.

  Любовта ще спаси света!!!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 59. 59 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3565 Неутрално

  Петър Илиев се смял, хайдее и той влезе в шоуто, изобщо всички са веселяци, смеят се и ни се карат, че не ни е до смях. Само ми е чудно, защо не се смееха, като им скандираха на улицата с полицейска охрана по-многобройна от протестиращите.

 60. 60 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 558 Неутрално

  На някакъв Тръмпизъм ми заприлича.

 61. 61 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 889 Весело

  Чичкото без коса от плвенските села с френска целувка с комунетата- изненадани???

 62. 62 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3565 Неутрално

  БСП нали бяха гадни, какви общи приоритети с тях. ДПС и да не се регистрира, гласовете няма да стигнат без "гадните" от БСП и "майкопродавците" от ДБ. А и на Хаджигенов този Илиев не им харесва.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 201 Неутрално

  "За БСП е важно предложените за министри да са с безупречно минало"
  Приказки за наивници. Приемаме, че сменят тези "упречните". Нагазват новите в блатото, целите в бяло.
  Колко време ще е необходимо да се изцапат? Или ще управляват от чужбина?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 65. 65 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 395 Любопитно

  "Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов декларира, че голяма част от номиниранети за министри са в експертните групи на "Има такъв народ" и от три години работят по управленската програма. "

  Егати...
  От "Шат на патката главата", до "Управленческа Проггама на България"!
  Може пък различията да не са чак толкова големи...!

 66. 66 Профил на Velocio
  Velocio
  Рейтинг: 319 Неутрално

  [quote:]"Против това сме да се слагат политици на позиции, на които трябва да има експерти. В управлението на ГЕРБ имаше това – там гледахме политически министри, които нищо не разбираха от това, което министерстваха", заяви Йорданов в интервю за Би Ти Ви.[/quote]

  Тошко-о, Тошко, и аз мисля като теб, ама като ти гледам предложението за министър на енергетиката и започвам силно да се чудя дали е само калинка, или е и човек на ДПС. Защото определено не е експерт по енергетика, меко казано.

 67. 67 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Предстои да видждаме все по-ясно, че Слави Трифонов и депутатите на ИТН в по-голямата си част са "скритата лимонка" на статуквото ДПС, ГЕРБ и части от БСП. За съжаление.

 68. 68 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Чичото с пожълтелите зъби ще ви "оправи".

 69. 69 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "Против това сме да се слагат политици на позиции, на които трябва да има експерти. В управлението на ГЕРБ имаше това – там гледахме политически министри, които нищо не разбираха от това, което министерстваха", заяви Йорданов в интервю за Би Ти Ви. Интересно, предложената за министър на образованието с каква експертиза е в областта на образователните технологии, след като е имунолог. Тошко си приказва едно към 6, дори не се досеща, че може да бъде оборен тутакси. Такъв аматьор.

 70. 70 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3565 Неутрално

  До коментар [#5] от "Хай Буй":

  БСП навремето гласува и за Гешев.

 71. 71 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 454 Неутрално
 72. 72 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Политиката в България се определя от задкулисието. Зад кулисите с реалния властови позиции в момента стоят трима човека: Ахмед Доган, Бойко Борисов и Слави Трифонов.

 73. 73 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  "Кой определя постовете и приоритетите в потенциалния нов кабинет, попита премиерът"

  Пита,ама не е негова работа!!! Той май забравя, че е само служебен,и никой не го е избирал да е там!!!
  Нека отговори той на тия въпроси за служебното правителство!!!

 74. 74 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  "Кой определя постовете и приоритетите в потенциалния нов кабинет, попита премиерът"

  Този и той се включи в предизборната кампания :)

  А уж президента и служебното правителство трябвало да бъдат надпартийни :)

 75. 75 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#52] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ":

  Доколкото те разбирам ДБ ще гласува съвместно с ГЕРБ срещу предложения кабинет и двете партии няма да са виновни, че няма правителство. Само се чудя как така изчегъртвачи и изчегъртвачи ще гласуват единодушно срещу правителство на ИТН. Може би защото и двете партии са срещу ДПС, но как ще обясните такова нещо?

 76. 76 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 45 Неутрално

  До 2 годинки бензинчето 3.20лв., от там инфлацийката в космоса, съответно ИТН си отиват преждевременно.
  Интересна тема за размисъл, на която никой не обръща внимание.)))

 77. 77 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  """""'Политическото напрежение: Кой определял постовете и приоритетите и бля бля......"""""
  ...Политическото напрежение сега тепърва ще го видите, как "гласувахме" за дългият, получихме късият....... а сега ще ядем дебелият........ само гледайте като им кипне на хората....... https://www.burevestnik.bg/Новини/АОБР-с-позиция-до-Стефан-Янев--Токът-ни-е-с-50--по-скъп-от-този-в-Германия/n4631

 78. 78 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2233 Любопитно

  ... че след консултациите е постигнато единомислие по темите правосъдие, икономика, здравеопазване, образование, социална политика и земеделие.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  А по съгласно вашия, на ИТН термин "изчегъртване на ГЕРБ", Тошенце?
  Тук споделяте ли единомислието на другите?
  Май си траете, трябваше ви само да съберете абдали, които да гласуват за вас.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 79. 79 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 45 Неутрално

  До коментар [#41] от "kimaf":

  Силно се надявах ИТН да прокарат закон против чалгата( за да спре да затъпява това население), а те си търсят електорат за следващи избори чрез министър по ромските въпроси.🤣

 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  А докато се занимават с глупости говедата какво се случва !!!!! ......... Средната базова цена на активна електроенергия, пазар „ден напред“ по данни на „Българска независима енергийна борса“ ЕАД за периода е 130,95 Евро/МВтч, а за утре, 4-ти август 2021 г. е 169,10 Евро/МВтч, (през следобедните часове преминавайки границата от 200 Евро/МВтч).
  За сравнение, цените на електроенергията в България за периода превишават тези на основните експортни пазари на българска индустриална продукция (Германия, Италия, Франция, Австрия) с над 50%, като средното превишение за утре надминава 70% !!!

 81. 81 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Отчете... Некои си съображение.
  Нищо.

  Нещо щеше да брои, Ако имаше, Преди,
  Общо Подписани Споразумения

  ""Има такъв народ" отчете 6 общи приоритета
  с партиите на протеста и БСП"

 82. 82 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2233 Гневно

  А кандидатът за министър на правосъдието и университетски преподавател прави така:

  https://www.burevestnik.bg/Новини/Скандален-чат-между-кандидат-министъра-Момчил-Иванов-и-студентка/n4630

  Веселичко, нали?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 83. 83 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  UNITED EU UNION

  уточнение

  Ненаяли се или Недоядени?

  Избери си ;)

  До коментар [#50] от "атанас":

  Е, тия от ИТН са ама и наглите идиоти!

  Пускат им снимани и двете книги, тия дрънкат глупости.

  Нагло, по-нагло, най-нагло, по-по-тъпо, по-по-най-тъпо, по-по-най тъпо и нагло.
  Що е то? Идиоти Тъпи
  Ненаядени.

 84. 84 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Ами такова ни обществото такова ни и управлението . "Чалга" общество , "чалга" управление. Нещо съвсем логично .
  И съвсем ще е логично следващото управление. "Джунгла" общество , "джунгла" управление.
  Единственото ни спасение е да ги възпитаваме .
  Кой ни е виновен като общество че създадохме такова иобщество?
  Така че тршбва да се радваме чеоще не е настанала критичната точка на джунглата.
  Деморация е . управлява мнозинството .
  Не зная защо някои са Очудват и не са в състояние да видят реалността.
  А от това трябва да се започне . Осъзнаването на реалността.
  Ще управлява този който осъзнава реалността , а не се дуе че. е нещо повече и на него му се полага. Не си създавайте виртуална реалност и няма да сте разочаровани .
  И не е само в България така. Така е по целия свят. Деградация на разума , за което сме си виновни сами .
  Ще ни се наложи да го осъзнаем. И тогава ще можем да върнем разума и обществото да се управлява разумно .

 85. 85 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 65 Гневно

  Какъв завършен пр*стак, д*бил и майкопродавец трябва да си, за да отидеш в Народното събрание с тениска?

  Това държавност, държавни символи, морал, родолюбие - ЗАБРАВИ, БАТЕ!

 86. 86 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2679 Любопитно

  Петър Илиев се смял на тезата, че е копирал неправомерно, ще чака всеки, който го твърди, в съда
  ****************************************************

  Странно, а защо се смее на скришно място и други ни осведомяват за доброто му настроение? Защо все още не е излязъл публично да обясни каква е позицията му по казуса?

  Мараба, С-ДС доносници!
 87. 87 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Основният въпрос към всички велики зелени "Трансформърси" и от ДБ и от ИТН, които много реваха срещу ядрената енергетика е кога ще ви подкарат на ред ???? ....... и къде ще се криете тогава като им дойдат на хората следващите сметки за ток, вода и парно ?........ https://www.burevestnik.bg/Новини/АОБР-с-позиция-до-Стефан-Янев--Токът-ни-е-с-50--по-скъп-от-този-в-Германия/n4631

 88. 88 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Доколкото те разбирам ДБ ще гласува съвместно с ГЕРБ срещу предложения кабинет и двете партии няма да са виновни, че няма правителство.
  —цитат от коментар 75 на Ангел Ангелов


  Мисля че идеята е че ДБ няма да е виновна че нямаме свястно редовно правителство.
  Вината, ако може да се нарече така, че не ни се е случила тази благодат да имаме предложеното реално от ИТН правителство, разбира се че ще е на хората които гласуват против него. И дано са достатъчно на брой тези виновници, че иначе не ми се мисли - корупция в стил Орешарски, Бойко пак на бял кон и т.н.

 89. 89 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Консултативен съвет за национална сигурност към президента трябва в спешен порядък да се събере заради цената на тока , водата и парното ..........защото иначе такова "Политическо напрежение" ще видят че свят ще им се извие........

 90. 90 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3265 Неутрално

  А,в Служения кой ги определя?!

 91. 91 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Те ИТН са ясни че не са стока, но с какво право временния премиер дава политически оценки.
  Сещам се само за едно: Провала на този парламент ще повлече и радевци след себе си.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3265 Любопитно

  До коментар [#76] от "Кирил Койчев":

  Ама ,мислите пе при 3.20 за литър бензин ще захаресват ДеБъ ли?!

 93. 93 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3265 Весело

  До коментар [#88] от "Skydiver":

  Е как "Боко на Бял Кон" ?!Няма ли простолюдието да хареса ДеБъ най-сетне?!

 94. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3265 Любопитно

  До коментар [#89] от "MPetr":

  Аюа сериозно ли смятате,пе Рдев се интересува от цени на ток,вода и парно или Ковид?!

 95. 95 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 678 Неутрално

  До коментар [#88] от "Skydiver":Е как "Боко на Бял Кон" ?!Няма ли простолюдието да хареса ДеБъ най-сетне?!
  —цитат от коментар 93 на wre501051215


  Най-добре се надявайте това да не стане. Че този път Слави видимо ви спаси от панделата, но "матряла" може накрая да се окаже по-умен отколкото го мислите.

 96. 96 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#94] от "wre501051215":

  То нека тази лудница с цените на тока, парното, водата и т.н да продължи па само гледай ......... и целият бизнес става неконкурентен !!! ...... тотална разруха ще настане......

 97. 97 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Герберите са заложили такива капани, че ще ни се завие свят. С тези цени на тока недоволството ще ескалира.

 98. 98 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Любопитно

  ====АОБР с позиция до Стефан Янев: Токът ни е с 50% по-скъп от този в Германия=====това не е ли новина за Дневник?

 99. 99 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3542 Весело

  До коментар [#32] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Браво, това последното е в 10-ка център!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 100. 100 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  ... Депутатът от "Има такъв народ" Иван Хиновски предупреди в кулоарите на Народното събрание за "саботаж на българската индустрия"...

  Саботаж? Ти да видиш!

  Ех, Хиновски, ех, дупе ... татино!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK