На живо

Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

Отношенията между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" са скъсани, а опитите за демонстриране на принципно разбирателство и за запазване на някакъв диалог са приключили. Това е впечатлението от парламентарните дебати в деня, последвал оттеглянето на проектокабинета на "Има такъв народ" от гласуване в пленарната зала. След продължителни консултации днес, включително с администрацията на президента, се реши утре парламентът да гласува решение, с което ще приеме волеизявлението на номинирания за премиер Пламен Николов, че не иска поста. Така ще бъде приключена процедурата с първия мандат и ще се върви към връчването на втория, който ГЕРБ обяви, че ще върне веднага неизпълнен, а след това и третия.


Според политическите наблюдатели най-вероятно е България да стигне до провеждането на трети поред извънредни парламентарни избори в рамките на година, което е исторически прецедент. Лидерът на "Има такъв народ", която градейки имидж на антисистемна партия наруши куп парламентарни правила, Слави Трифонов обобщи политическата ситуация с думите: "Имам чувството, че живеем в лудница". Политическите събития и коментарите от деня проследете в хронологията
Трифонов: Имам чувството че живеем в някаква лудница

"Играчите в мръсната българска политика се бяха надъхали за зловещо плюене и омраза по "Има такъв народ", ако нашето правителство беше вкарано за гласуване в парламента и беше подкрепено от ГЕРБ и ДПС. А тези две водещи партии на статуквото наистина можеха да го подкрепят само с една цел – да нанесат тежък имиджов удар върху "Има такъв народ", това написа днес във "Фейсбук" лидерът на партията Слави Трифонов. Постът му се появява ден след като той обяви, че съставеният от партията кабинет изобщо няма да бъде внесен за гласуване в парламента.


Трифонов посочва, че "Има такъв народ" е истинският опонент на ГЕРБ и ДПС и причината властта отново да не е в ръцете на Бойко Борисов, ГЕРБ и патриотите, и "на задкулисния им партньор ДПС".
Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Скрийншот


"С оттеглянето на правителството на господин Пламен Николов отнехме удоволствието на тези играчи от сипенето на жлъч и омраза по адрес на "Има такъв народ", а и по адрес на нашите избиратели", казва още той.


Трифонов посочва, че гласуване на кабинета е имало и то е било вчера, когато "Демократична България" и "Изправи се БГ!Ние идваме" единодушно са заявиха, че няма да подкрепят правителството.


Той завършва поста с думите, че правителство няма, защото властта не е цел на всяка цена за "Има такъв народ".

ГЕРБ вижда съгласуване между някои партии и Радев

Даниел Митов

© Велко Ангелов

Даниел Митов


Според ГЕРБ някои от преговарялите с "Има такъв народ" за правителство партии са съгласували действията си с президента Румен Радев и така се е формирала конфликтната среда.


"Убеден съм, че част от партиите, които са преговаряли с "Има такъв народ" са си координирали действията с Румен Радев", коментира пред Би Ти Ви зам.-председателят на ГЕРБ и кандидат за министър-председател Даниел Митов. Той изрази съмнения, че в това е участвала и "Има такъв народ", защото са критикували някои от служебните министри.


"Когато един човек е обсебен от самия себе си и го интересува единствено не съдбата на държавата, а той да бъде избран за втори мандат, тогава с партиите, с които има комуникация, създадоха среда, която се оказа конфликтна", каза Митов. По думите му основна цел на държавния глава е служебният кабинет да продължи да управлява.


Ние ще стоим далеч от калта.


Даниел Митов,

зам.-председател на ГЕРБ


На няколко пъти Митов повтори, че ГЕРБ иска и ще стои "максимално далеч от тази кал в момента". Затова ще вътре мандата за съставяне на правителство, който предстои да получи като втора политическа сила, но едновременно с това ще представи състав на проектокабинет от хора "с експертиза, способни да създават политически консенсус", включващ и познати и нови лица.


От думите му се разбра, че ГЕРБ се подготвя за следващото Народно събрание, което да формира "парламентарна констелация, която си дава сметка, че трябва да се води разговор между всички политически партии и да престанем да се замеряме със злобни подмятания".

Утре парламентът ще гласува отказа на Пламен Николов да е премиер

Народното събрание ще гласува в четвъртък (12 август) решение за оттеглянето на Пламен Николов от "Има такъв народ" като предложение за премиер, потвърди председателят на Народното събрание Ива Митева в кулоарите на Народното събрание. "Ще има дебати и ще се гласува съответното решение, с което Народното събрание ще каже, че оттук насетне кандидатурата на Пламен Николов няма да се гласува, структура и състав на правителството няма да има, за да може президентът да връчи следващия проучвателен мандат", обясни Ива Митева.
На въпрос на "Дневник" за хипотеза, в която решението за оттеглянето на Николов бъде отхвърлено, Митева отговори, че се надява да няма такава. Разясни, че дори и да се стигне до нея, Николов може да си подаде оставката. По думите ѝ с председателите на парламентарните групи са постигнали съгласие "парламентът просто да констатира подадената оставка и че мандатът е приключил неуспешно".

Председателят на парламента Ива Митева обмисля да напусне политиката

Председателят на Народното събрание Ива Митева, която бе кандидат-депутат от листата на "Има такъв народ" на последните избори, заяви в кулоарите на парламента, че е разколебана от политиката и обмисля дали на следващи избори отново да се кандидатира за народен представител. Тя изрази надежда краят на 46-тото Народно събрание да не е предречен, защото президентът предстои да връчи още два мандата. Политическите заявки засега обаче сочат, че те ще са неуспешни - ГЕРБ потвърдиха и в сряда, че ще го върнат неизпълнен, въпреки че ще представят министри. Ако пък се окаже, че президентът ще връчи третия мандат на "БСП за България", която ще предложи служебното правителство за редовно, също едва ли ще получат достатъчно подкрепа в зала.
Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Юлия Лазарова


На въпрос на дали е разколебана от политиката като цяло или конкретно от партията на Слави Трифонов, Митева отговори, че отношението ѝ е цялостно към политиката.
"По-лесно е наистина да бъдете експерт. Политиката се оказва доста сложна игра. Може би аз все още не съм се научила да играя, може би съм по-друг човек", заяви Ива Митева. Въпреки това, по думите ѝ в политиката трябва да участват нови хора, защото така човек има право да се възмущава, а и за да функционира държавата и да има потенциал за промяна.

Пламен Николов за президента: Той е изключителен човек и професионалист

"Мислим, че той е изключителен човек, професионалист, като президент се справи чудесно през първия си мандат", обясни номинираният за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов, който оттегля кандидатурата си за заявката на партията на Слави Трифонов, че партията му ще подкрепи настоящият държавен глава Румен Радев на следващите президентски избори.
Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


На въпрос на "Дневник" защо при одобрение към президента "Има такъв народ" не би подкрепил евентуално предложение на БСП (ако третият мандат отиде при тях) служебното правителство, назначено от Румен Радев, да бъде избрано за редовно, Николов отговори, че не трябва да се слага знак на равенство между президент и служебното му правителство. "Това са различни хора, с различни експертизи, трябва да ги оценяваме по различни скали".
Пламен Николов заяви и, че ще остане в политиката, въпреки развитието около неговата кандидатура и правителството на "Има такъв народ".

"Демократична България" вероятно ще излъчи кандидат за президент

"Демократична България" има нагласата да излъчи свой кандидат за президент на изборите през есента, казва в интервю за "Дойче веле" съпредседателят на формацията Христо Иванов. Той все пак уточнява, че решението ще се вземе от колективните органи за управление на "Демократична България". Според Иванов при динамичната политическа ситуация финалната позиция няма да се бави.
Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Юлия Лазарова

Причината да "се счупи комуникацията" между "Има такъв народ" и "Демократична България" е, че партията на Слави Трифонов не се е отказала от концепцията за правителство на малцинството, обяви Христо Иванов по време на обсъжданията в Народното събрание за създаване на комисия за нарушения в местността Буджака край Созопол.


"Правителство на малцинството с 65 души ще маскира плаващите мнозинства. Плаващите мнозинства в България винаги са били рецепта за корупция и злоупотреба", заяви Христо Иванов и определи, че съвместната инициатива на ДПС и "Има такъв народ" за създаване на комисия за Буджака е "подаден пас" между двете партии, които за обединението е "червен флаг".


В отговор Радостин Василев от "Има такъв народ" обяви, че Иванов иска ги "причисли към ДПС, за да печели политическа изгода". Накрая Василев даде да се разбере, че разривът между доскоро сочените за предпочитан партньор, ще е траен: "В следващия парламент Вие загубихте един достоен партньор в наше лице и ще останете изолирани".

Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Юлия Лазарова


Утре парламентът ще гласува решение, с което ще приеме волеизявлението на Пламен Николов, че не иска да е кандидат за премиер. Така ще се приключи процедурата с първия мандат и ще се върви към връчването на втория, се разбра след заседанието на председателския съвет на Народното събрание.


За решението потвърдиха и Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, и Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


Какво следва - четете тук.

Секретарят по правни въпроси на президента Румен Радев - проф. Емилия Друмева, участва в председателския съвет в Народното събрание заради казуса с първия мандат. "Има такъв народ" не иска да предложи правителството за гласуване в пленарната зала, а Пламен Николов се отказа по "лични причини" да е кандидат за премиер. Според юристи обаче процедурата трябва да приключи с някакъв акт на Народното събрание. Някои смятат, че най-малко кандидатурата на Николов трябва да бъде отхвърлена от депутатите.


На излизане от парламента проф. Емилия Друмева каза, че парламентът трябва да прецени как да излезе от тази криза, а президентът ще чака какво ще направят депутатите.

Борисов потвърди, че ГЕРБ ще върне мандата

Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Дневник


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че партията ще върне втория мандат за съставяне на правителство, но преди това ще представи кабинет, начело с Даниел Митов. "Ще предложим Даниел Митов за премиер, ако мандатът стигне до нас и ще го върнем, както сме обещали", каза той на брифинг в централата на партията. Борисов уточни, че ГЕРБ е готова да предложи състав на Министерски съвет пред сградата на президентството, "за да могат хората да сравнят".


"Искаме да стоим много далеч от това, което се случва в българската политика в този момент", подчерта Борисов. "В последните дни няма български политик, който да не каже "хаос". Единствено нашият слоган се оказа верен ("Ред в хаоса" - бел.ред.)", уточни Борисов.


Той коментира предизборните слогани и на другите партии. "Време е за друго" - казват "Има такъв народ". Видяхте кое е другото, това е то - хаос. БСП казват "Сигурност в промяната. с Грижа за теб". Много се забавлявам, когато уважаваната от мен Корнелия Нинова, и не са прави нейните съпартийци, да я гонят с викове "Оставка" на Бузлуджа да бяга из гората като дива коза, защото тя изведе партията до небивали висоти - от четвърто на трето място. Когато говориш за модела "Борисов", не мога да си обясня как толкова провалили се на избори, побеждавани по всякакви правила от нас, си позволяват да говорят с такъв тон", заяви Борисов. Той коментира и лозунга на ДПС "Рестарт на държавността" с думите, че "така са я рестартирали, че дори не може да се стигне до излъчване на редовен кабинет".


В типичния си стил бившият премиер похвали управлението си, като изреди, че се е справил с CОVID кризата и е станал лидер на Балканите и така България е станала уважавана държава. Според него по време на управлението на ГЕРБ е имало ръстове и постигнати успехи в много различни сектори, включително в IT сферата, земеделието, спорта и т.н. "Ще дойде ден, когато доброто и здравият разум ще надделее над ината и омразата", "пророкува" бившият премиер.Подробности тук

Карадайъ към Манолова: Ако погледнете вашата биография, ще видите едно твърдо ДПС зад вас

"Ако погледнете еашата биография, там ще видите едно твърдо ДПС зад вас", обърна се председателят на парламентарната група на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ към Мая Манолова от "Изправи се.БГ! Ние идваме!". По-рано от трибуната в Народното събрание тя обяви, че вижда "дългата ръка на ДПС" в политиката на "Има такъв народ".


Карадайъ не бе конкретен какво има предвид с изказването си, но може да се предположи, че визира, че като част от ръководството на 42-ия парламент и ключово тогава лице в БСП Манолова подкрепи Делян Пеевски за шеф на ДАНС и първа пое отговорността за предлагането му за поста.


Мустафа Карадайъ

© Цветелина Белутова, Капитал

Мустафа Карадайъ


От декларацията на Карадайъ не се разбра как смята да постъпи партията му, когато се стигне до връчване на третия мандат на политическа сила, избрана от президента (ако ГЕРБ не промени позицията си и върне втория мандат неизпълнен). В обръщението на Карадайъ неколкократно повтори, че ДПС не може да бъде игнорирано и подценявано.


"Този път няма да мине номерът с анти ДПС реториката, прикривайки политическата си немощ", заяви Мустафа Карадайъ.

"Изправи се.БГ! Ние идваме!" ще работи за кабинет, независимо кой ще вземе третия мандат

В декларация от трибуната на Народното събрание Мая Манолова декларира, че парламентарната ѝ група - "Изправи се.БГ! Ние идваме!", ще "положи всички усилия да се сформира правителство с третия мандат, независимо на кого е даден". Тя поиска следващите преговори за съставяне на правителство (ако има такива) с нов мандат да бъдат изцяло публични. Разговорите на "Има такъв народ" с партиите бяха достъпни за медиите само по време на встъпителните им думи.


Мая Манолова

© Юлия Лазарова

Мая Манолова


Манолова отговори на нападките на "Има такъв народ", че провидяла, както и "Демократична България", несъществуваща дълга ръка на ДПС зад неуспешните опити на "Има такъв народ" да състави правителство.


Тя заяви, че вижда "дългата ръка на ДПС" в политиката на "Има такъв народ" в поне три факта:

 • поканата към партията на Ахмед Доган за разговори за управленски приоритети
 • координираните нападки на "Има такъв народ", ГЕРБ и ДПС срещу служебните министри Асен Василев и Кирил Петков
 • съвместното предложение на "Има такъв народ" и ДПС за създаване на временна комисия за незаконосъобразни действия на компетентните органи на полуостров Буджака край Созопол

Нинова призова за експертен кабинет и избягване на нови избори

Корнелия Нинова

© Юлия Лазарова

Корнелия Нинова


В декларация от трибуната на Народното събрание лидерът на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова критикува "Има такъв народ", че "подлага на пазарлъци" социалистите. Нинова изрази недоволство и от "Демократична България" заради заявката, че няма да подкрепи кабинет на БСП, ако президентът Румен Радев реши да връчи третия мандат на социалистите.


БСП многократно е казвала, че, ако получи третия мандат, ще предложи служебното правителство за постоянно. В този контекст Нинова каза, че настоящият кабинет се радва на одобрение. Към част от министрите и "Демократична България са заявявали симпатии.


Нинова обяви, че, ако третият мандат отиде при "БСП за България", партията ще започне разговори с всички, без ГЕРБ и ДПС. От изказването ѝ се разбра, че настоява да не се стига да нови избори, защото през следващите месеци страната ще е изправена пред редица предизвикателства. Нинова изброи задълбочаваща се COVID криза, увеличаването на цените на тока, бежанския натиск по границите, все още невнесения в Брюксел план за възстановяване и развитие, от който иначе България разчита да получи средства.

"Има такъв народ" с нова порция обвинения към отказалите подкрепа и заявка за избори


В изявление в кулоарите на парламента "Има такъв народ" отправи нова порция обвинения към партиите, които отказаха подкрепа за правителството ѝ и декларира, че е в кондиция за нови избори. Декларацията идва ден след призивите на трите формации, с които доскоро имаше разговори за управление, призоваха най-голямата група да се включи в обсъждане на възможността за съставяне на временно експертно правителство с третия управленски мандат.


Зам.-председателят на групата и на Народното събрание Виктория Василева заяви, че БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" никога не са искали разговори за политики, а са търсели път към постове и влияние. "През цялото време очакваха другия разговор - кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха и няма да го получат от "Има такъв народ". Това ги доведе до лудост", се посочва в прочетеното от нея изявление. По думите ѝ трите формации никога не са искали да подпишат споразумение с "Има такъв народ" за управление и са го доказали с взаимноизключващите се изисквания кой с кого не може а подпише един и същи документ.


Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


В изявлението липсваше думата "предателство", употребена неколкократно в предишните дни от зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов и лидера Слави Трифонов, но Василева подчерта, че ако поведението на другите партии било политика, тя и колегите ѝ не са политици.


В същото време тя увери, че благодарение на "безпрецедентната атака от всички страни в последните няколко седмици", структурите на партията са станали по-единни и решителни:

"Има такъв народ" е кауза, много по-голяма от мен и и моите колеги, и тя е жива. Време е някой да изхвърли боклука


Виктория Василева,

зам.-председател на групата на

Манолова видя координирана атака на ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" срещу служебния кабинет

Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Юлия Лазарова


"Има такъв народ" участва в координирана атака с ГЕРБ и ДПС срещу служебния кабинет. Това мнение изрази пред "Нова телевизия" председателят на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова. Според нея не е случайно, че от партията на Слави Трифонов заяви подкрепа към президента Румен Радев за изборите за държавен глава.


"Ще разберем доколко са искрени в своята позиция, ако с третия мандат за правителство бъдат предложени служебните министри. През отношението към служебните министри ще се види дали наистина подкрепят президента", смята Манолова. Според нея третият мандат е възможен, само ако има разбирателство между партиите извън ГЕРБ и ДПС. А на кого ще бъде връчен е технически въпрос, уточни тя.

Депутатите в карантина ще се изказват онлайн на видеостена

Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Тази сутрин парламентът върна старите правила за участие на карантинирани заради коронавирус депутати в заседанията на Народното събрание. Става въпрос за възможност за онлайн изказвания и гласуване чрез визуализация на видеостена. По този начин днес в заседанието ще участва Калоян Янков от "Демократична България".


С друго решение парламентът даде достъп на всички депутати до постъпилата в създадената с тази цел анкетна комисия класифицирана информация за използване на специални разузнавателни средства върху протестиращи граждани и опозиционни лидери.

Парламентът ще се консултира с конституционалисти за оттеглянето на кандидат-премиера

Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Велко Ангелов


Председателският съвет на парламента, в който влизат представители на всички групи, не постигна съгласие по въпроса дали оттеглянето на номинирания за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов трябва да бъде гласувано от пленарната зала. В 11.30 часа ще има ново заседание, в което ще се включат юристи от президентството и конституционалисти.


Вчера председателят на Народното събрание Ива Митева обяви, че няма да го включи в седмичната програма на депутатите, тъй като Николов е подал заявления до президента и парламента, че оттегля съгласието си да бъде номиниран. Според Митева отказът обезсмисля издадения от президента указ за одобрение на кандидата за премиер и прави излишно гласуването.


На заседанието днес обаче "Демократична България", "Изправи се.БГ!Ние идваме!" и ГЕРБ-СДС са настояли да има акт, с който парламентът да удостовери свое решение дали приема или не волеизявлението на Пламен Николов, съобщи лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя обвини мнозинството, че е вкарало страната в конституционна криза с казуса с оттеглянето на кабинета след успешно изпълнение мандат за съставяне на правителство.

Според социолога Геновева Петрова е възможен кабинет с третия мандат

Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


По-вероятно е третият мандат да бъде оползотворен, след като "Има такъв народ" изтегли проектокабинета си - такова мнение изразява в интервю за "24 часа" социологът от "Алфа рисърч" Геновева Петрова. "Виждаме, че партии, които в предишното Народно събрание" отказваха да получат този трети мандат, сега по-явно или по-завоалирано отправят поглед към него. Затова според мен избори 2 в 1 наесен е по-малко вероятната хипотеза", прогнозира тя, попитана какво е по-вероятно - кабинет с третия мандат или нови избори.


По думите й този трети мандат до голяма степен ще повтаря служебното правителство. "Допускам, че ще има някои промени в него най-вече, за да може политическите партии, които го подкрепят, да имат аргументи пред собствените си избиратели. Така че конструкцията около служебното правителство с неговите приоритети и с някои промени най-вероятно ще бъде оползотворена", каза социологът. Според нея предстоящия кабинет няма да изкара пълен 4-годишен мандат, но поне до края на януари следващата година, със сигурност ще работи. Според Петрова президентът по-скоро няма да връчи мандата на БСП, защото "ще лиши останалите протестни партии от възможността да имат аргументи пред собствените си избиратели, което пък ще направи по-трудна подкрепата от тяхна страна". По думите й и "Демократична България", и "Изправи се БГ! Ние идваме!" би могла да бъде приемник на третия мандат.


Според Геновева Петрова обявената от Слави Трифонов подкрепата си за Румен Радев за втори мандат може да бъде изтълкувана "като валенции да се намери решение за сформиране на кабинет с третия мандат". Според социолога не само Трифонов дава знак за това, а и самият президент. "Случващото се в никакъв случай не повишава общественото доверие към парламента и към партии, на които хората са гласували доверие в тези избори. Но пък има възможност да засили различни по-радикални настроения", е на мнение социологът.

Даниел Митов не отхвърли възможността ГЕРБ все пак да опита да състави кабинет

Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Депутатът от ГЕРБ Даниел Митов нито потвърди, нито отхвърли възможността ГЕРБ все пак да се опита да състави кабинет с мандата, който ще получи. Като втора политическа сила партията ще получи шанс да предложи правителство, след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви вчера, че оттегля проектокабинета си.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията ще върне неизпълнен мандата, ако го получи. Дори и да промени решението си, политическата сила няма достатъчно гласове за прокарването му в парламента, а останалите парламентарни формации декларираха, че не биха я подкрепили.


"Ще преценим как да действаме в тази ситуация, която е безпрецедентна. Още не ни е даден мандат, за да го връщаме. Ще трябва да видим какви са настроенията и намеренията на останалите партии. Създадената ситуация има един единствен сценарист и той се нарича Румен Радев. Не знаем какво ще се случи днес и какво ще се случи с втория мандат, но за никого не е добре да има нови избори", заяви Митов.

"Има такъв народ" няма да подкрепи кабинет на някоя от т. нар "партии на протеста"

Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Предатели не се подкрепят" - с този кратък коментар пред журналисти на влизане в парламента председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отговори на въпрос дали партията му ще подкрепи кабинет на някоя от т. нар. партии на протеста. По думите му "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" са можели да се държат партньорски и да подкрепят проектокабинета на "Има такъв народ".


От своя страна съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов подчерта, че се надява


здравият разум да надделее и да не се стига до нов вот


"Трябва да има разговор и преговори. Не бива да тласкаме държавата към нови избори. Днес има 800 души заразени", каза Иванов, намеквайки, че през есента може да има много заразени с коронавирус, тъй като страната е на прага на четвъртата вълна.


Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" за пореден път каза, че обединението е готово да вземе третия мандат за управление, въпреки че е най-малката партия в парламента. По думите му част от


министрите в служебния кабинет трябва да продължат работата си


и в редовно правителство. "Трябва да му сложим срок и визия на този кабинет. Ще живее условно около година и през това време трябва да извърши конкретни задачи", добави той.

След оттеглянето на проектокабинета процедурата поема към втория мандат

Политическото напрежение: И в "Има такъв народ" вече усещането е, че живеем в лудница (хронология)

© Юлия Лазарова


Въпреки минималните шансове за успех ще бъде ли правен опит за излъчване на кабинет с третия мандат? Или бързо ще се върви към нови предсрочни парламентарни избори? Кога ще са изборите за президент и дали вотът ще е 2 в 1? Това са въпросите, чиито отговори се чакат от партиите в парламента.


След провала на първия мандат, след като "Има такъв народ" не успя да събере подкрепа за правителство, президентът Румен Радев трябва да връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС, кандидатът за премиер на която ще го върне неизпълнен, а после и трети - на избрана от него формация, която да предложи кандидат за министър-председател в срок от седем дни. Срок за връчване на мандатите няма, но въпреки желанието на "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" за експертен кабинет с хоризонт от шест-осем месеца и важни задачи, такъв едва ли ще има, тъй като "Има такъв народ" няма да го подкрепи, а според другите две "партии на протеста" ГЕРБ и ДПС ще бъдат изключени от процеса.


Така вероятно ще се отиде на трети за годината парламентарни избори. Преди това обаче Народното събрание трябва да насрочи президентски избори, които могат да са от 24 октомври до 21 ноември. Дали изборите ще са 2 в 1 зависи от това с каква скорост ще бъде извървяна процедурата по връчване и неизпълнение на мандатите. Парламентарните избори се насрочват от президента и са два месеца от датата на предсрочното разпускане на Народното събрание.

Коментари (568)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Срок за връчване на мандатите няма


  г-н Радев няма интерес от избори в един ден за НС и президент. Поради тази причина, вероятно ще се разбърза да дава мандати.

 2. 2 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Слава на Славиту!!!
  Най-бързо провалилият се милиционерски проект!!!

 3. 3 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Какъв е смисълът да се следи въобще политическият живот в България?
  След изборите беше ясно, че пак се отива на нови избори, защото изборните резултати бяха идентични с тези на миналите избори (само дето ИТН си смени мястото с Герб, но това не промени нищо). И ако изборните резултати при едни нови избори са идентични с изборните резултати от предишните избори, пак ще се отиде на нови избори. Но то не може да има избори на всеки 4 месеца и да се очаква да има някакви различни изборни резултати. Т. е. се отива на избори без край.
  През това време служебното правителство на Резидента си коли и беси и си прави каквото си иска, вдига цени, докарва инфлация, тепърва се очаква някаква страшна икономическа криза, парите от ЕС не могат да бъдат усвоени, защото още не сме изпратили план за усвояване на помощите. И така...
  Докато има някакви останали пари в хазната всичко ще е 6, но парите ще свършат и тогава ще започнат драмите.

  ДБ=БКП
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 5. 5 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonimnii":

  Икономиката ни е изключително мощна в момента. Всичко работи.
  Правителство не може да доведе криза или инфлация защото пазарът определя цените.
  Това дава възможност за всякакво управление дори некадърно и всякакви избори.

 6. 6 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2816 Весело

  Избори до дупка !

  Да видим "КОЙ" първи ще свърши лева за скъпа политическа реклама ...

 7. 7 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 663 Весело

  "Следващите въпроси: кога ще се гласува за президент и кога - за парламент"

  Ама нека пирво в ИТН да прочетат онова дребно книжле, дето трябва задължително да им е подарено при клетвата за депутати... Май "Конституция" го бяха кръстили, ма може и да греша. Знам, че им е трудно да осмислят писан текст, но "вимето" на клета майка България ги задължава да се напънат...

  П.П. Днес ще бъде интересен ден! Съжалявам единствено, че няма да има дебати, които да си заслужава да се чуят заради юридическата, смисловата и витийната смисленост и елегантност на изявленията, подплътени с експертиза, на участниците, ама това има като кадри в парламанта. А можеше всички не само да се забавляваме, но и да научим нещичко...

 8. 8 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Сега БСП-то ще се гъне като настъпен червей и ще умува как да провали своя мандат така,че да не носи отговорност.

 9. 9 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  ИТН, да не би да ги хвана страх, че ще се види, кой ги подкрепя...
  —цитат от коментар 4 на gfi141069668


  Кой подкрепя и плаща на партиите на "протеста"?

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#1] от "Хай Буй":

  Президентските избори се очертават с един кон. Нима очакваш номера с магарето на Борисов да сработи отново? Или арго да изкарат митичен кандидат?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Започвам да се опасявам, че ако ДБ предложат кабинет, или ГЕРБ или/и ДПС ще го подкрепят, за да сринат доверието към ДБ и да накарат избирателите на ИТН (тотално дезориентирани в ситуацията и евентуално размишляващи за нов избор) да се съмняват в задкулисни договорки. Това ще бъде последният и най-хитър ход на сараите да омаскарят тотално партиите на протеста. Нож с две остриета за Христо. Христо, премисли следващият ход много добре!

 12. 12 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  Да видим днес какво ще се случи в парламента. Дали итънарите ще почнат да чупят играчките, или са запазили малко достойнство, след зрелищното шоу, което сътвориха.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 13. 13 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#5] от "Да вярваме на истината":

  Комунистите във Венецуела докараха криза, където е най-богата на петролни залежи, а в България няма да имат никакви проблеми. Цената на тока е само един от първите симптоми на това "какво могат".

  ДБ=БКП
 14. 14 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Избирателите на ИТН трябва вече да са видяли що за изкуствен проект е бил. И да преосмислят дали си заслужава да се подкрепят в бъдеще... България не трябва да потъва в безвремието.

 15. 15 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonimnii":

  Освен това имаме 15 милиарда лева до 2023 година от ЕС от старият програмен период. Да виждаш някой от държавният апарат да се е разбирал да ги усвоява. Амме намаляват евросредствата. И въпреки това за 7 месеца държавата е събрала с 4 милиарда лева повече от миналата година.

 16. 16 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Избори на всеки 4 месеца по 100 млн. лв., означава на година да се харчат по 400 млн. лв. само за избори. На някои партии разбира се им е все едно. Мая каза, че няма страшно от това, че имало често избори.

  ДБ=БКП
 17. 17 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#13] от "anonimnii":

  Цената на тока е пазар. Сега има огромно търсене. Септември и октомври за бизнеса цените ще са петорно по-ниски от сега.
  Или искаш Тодор Живков да ти ги определя.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 19. 19 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Поздрав за Сламен Николов а.к.а. Шнорхела и неговите фенове и фенки:

  Аз съм кандидат-премиер.
  Другия път ше ме изберат
  и милиони микроби ше умрат.
  А до тогава как да си гледам кефа бе?
  И ти и аз знаеме кои са шефове

 20. 20 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#15] от "Да вярваме на истината":

  Не знам. Мен като управляват комунисти ме е страх.

  ДБ=БКП
 21. 21 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#10] от "дерибеев":

  Само арго ли?

 22. 22 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":

  Е то само в България ли е пазар? Как така пък само в България заплатите са мизерни, а доста неща са по-скъпи от ЕС?
  Те хората затова бягат от тази територия.

  ДБ=БКП
 23. 23 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  ИТН, да не би да ги хвана страх, че ще се види, кой ги подкрепя...
  —цитат от коментар 4 на gfi141069668


  Остави това, ами можеше да ги изберат и да ги оставят да поуправляват. . . България се размина с голямо зло.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 24. 24 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#16] от "anonimnii":

  Глупости. С машините и добра организация - под 50 млн.

 25. 25 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#20] от "anonimnii":

  И мене ме е страх ама имаме валутен борд. Виж, че при Станишев пак си крадяха много ясно, но не сринаха макрорамката на държавата и банките.

 26. 26 Профил на _rookie
  _rookie
  Рейтинг: 183 Неутрално

  До коментар [#1] от "Хай Буй":

  Кви мандати ве баце?
  Първия мандат е на път да от кара 4 години като процедура. 🤣🤣🤣🤣🤣

 27. 27 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#24] от "Тони КОСТОВ":

  Е хубаво на година едни 200 млн. лв. ще отиват в кофата за боклук.

  ДБ=БКП
 28. 28 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 663 Весело

  До коментар [#16] от "anonimnii":

  Докато този народ не се научи да мисли преди да гласува- ще плаща пак и пак за глупостите, които върши.
  Милионите са само изражение на това колко точно са големи тези глупости.
  И пак ще сме по на далавера да харчим за избори, отколкото за това, че някой хвърля съответните милиони за глупости, които ласкаят само собствената му суета...

 29. 29 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1205 Весело

  Оказа се, че тази пасмина оглупели смешници са група дилетанти, скочили в политиката с претенцията да ни спасят, със самочувствие до небето, но без никакво покритие..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 30. 30 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Герб вероятно днес ще коментират ситуацията, но трябва да обявят и техния кандидат-президент

 31. 31 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Весело

  Отказът на чалгарите да подкрепят евентуален кабинет на партиите от протеста, ще ги постави автоматично до ДПС и герп-пкп, където между другото са били още от създаването си...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Слава на Славиту!!!Най-бързо провалилият се милиционерски проект!!!
  —цитат от коментар 2 на makemydayy


  Оказа се и прокремълски!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 34. 34 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#22] от "anonimnii":

  Не бих казал, че вече бягат. Вече колко години поред имаме положителен прираст. Сиреч повече влезли от излезли. Миналата година с 37 000.
  Икономиката си намира кадри.
  А държавата все още ти държи цената на тока фиксирана.

 35. 35 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Весело

  "Тошковците"...
  😂😂😂

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  До коментар [#32] от "Dobromir Dobrev":

  Да си ходи в Учиндол, ама и там не го щат...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 38 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  ДБ, ИСБГНИ следват плана поръчан от олигарсите и въобще не преговарят. Мая за програмен кабинет говори от самото начало на 46 НС

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Герб требе да паднат до 15-20 депутатя.

 41. 41 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Важното е, че умнокрасивите влязоха в преговори с Мая Пеевска, БСП и Чалгаря. Това е достатъчно разобличително, унизително и перверзно.
  —цитат от коментар 36 на 1908


  Кой казва това?
  Тези дето преговаряха със Сидеров и Гоце Първанов ли? 😂

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#34] от "Да вярваме на истината":

  Е хайде сега ще се лъжем. То заради ковид-19 доста хора се върнаха от чужбина. Само че това време ще свърши. И пак ще се върне пустош и мениджърите ще плачат за кадри.

  ДБ=БКП
 43. 43 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  През лятото караме на корем, а наесен ще ручаме избори. Имаме в изобилие.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 44. 44 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#22] от "anonimnii":

  И стига глупости. Цената на тока и газа са най-ниски в ЕС в България. Даже на борсата. Гледат, че за един час в Германия когато има вятър е била по-ниска и голяма работа.
  Само, че средната цена в Германия за юли е 260 евро Мегаватчас, а в България 265 лева. Говоря за юли.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  Червен картон за напъните на масонските ложи да ни редят кабинет с техни кадри, които ги видяхме какво представляват в действие ! Един звучен шамар за мафията и задкулисието т.е поредния, след като ОПГ - то на този от Банкя беше надлежно изритано от властта !

 47. 47 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Добре, че ИТН подкрепи Радев, този кабинет му е натрапен от Нинова и нейните бивши съпартиици от ДБ

 48. 48 Профил на _rookie
  _rookie
  Рейтинг: 183 Неутрално
 49. 49 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#44] от "Да вярваме на истината":

  Като мине пандемията и пак ще си говорим. Не били бягали хората. То затова България от 9 млн. остана 7 млн.

  ДБ=БКП
 50. 50 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Отказът на чалгарите да подкрепят евентуален кабинет на партиите от протеста, ще ги постави автоматично до ДПС и герп-пкп, където между другото са били още от създаването си...
  —цитат от коментар 31 на Рим


  И кой ще предложи този кабинет ?!?
  БСП ли ?!? Започна да прилича на Октомврийската революция...
  Или ако повече ви харесва на ОФ

 51. 51 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Оказа се, че тази пасмина оглупели смешници са група дилетанти, скочили в политиката с претенцията да ни спасят, със самочувствие до небето, но без никакво покритие..
  —цитат от коментар 29 на venci4


  Оказва се също, че обичат Путин повече от ЕС, след като рано-рано обявиха че застават зад Радев, а освен това се бяха наканили да блокират походът на страната към Еврозоната!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 52. 52 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 223 Неутрално

  До коментар [#22] от "anonimnii":Не бих казал, че вече бягат. Вече колко години поред имаме положителен прираст. Сиреч повече влезли от излезли. Миналата година с 37 000.Икономиката си намира кадри. А държавата все още ти държи цената на тока фиксирана.
  —цитат от коментар 34 на Да вярваме на истината


  Повече влезли, защото бягаха от пандемията.

 53. 53 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Бат ви Бойко ли ще си спасява от Славито?
  Или Мая?
  Или цирка ще продължава?
  А бе, къде се загуби Черепу?
  За мен си е още загадка кого финансира?
  Може би пък черепу стои за тоя хаос?
  И не е хаос а математическо моделиран мутро модел?

 54. 54 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Сега ДБ и ИТН си кроят шапки един на друг. ДБ смятаха че ИТН ще им пристанат и те като по опитни политици ще ги насочват в бурното море на държавното управление. Нещо като ИТН с 10% от националния вот назначава капитаните, но преуспялото ДБ застанало зад тях с 5% от националния вот определя курс на кораба. Да ама на, ИТН излязоха вироглави агнета и ни се карат ни се водят. Това малко шашардиса ДБ защото те виждаха вече победилата навеки демокрация по техен тертип и желание. Обаче ядец. Удариха на камък и сега рекуперират. ИТН взеха че се оказаха аджамии, които не разбират играта на демокрацията и подялбата на държавната баница. Излакомиха се сами да си я ядат и ДБ сега заекват невярвайки на злощастния куцуз да не случат с податливи партньори.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 55. 55 Профил на eip52315793
  eip52315793
  Рейтинг: 504 Неутрално

  поредният цирк на представителната декорация има и своето достойнство - отлагане поне с 1/2 г на поредните ковид репресии на Глобалния не0либерализъм

  не0либералният фашистки режим на Макарона на Ротшилдите във Франция въведе забрана върху достъпа до медицински услуги за отказалите да приемат робски статут тоест да се ваксинират

  ако сте пропуснали тази поредна "Културна" революция на робовладелската "демокрация" - имате тежък проблем с адекватното възприемане на реалните процеси в Човечарника
  допускам ,че сте пропуснали да забележите и елиминирането на доболничната помощ , нали ?!

  а също така и токсичния Рокфелеров бизнес модел в медицината от 2 века заменящ грижите за здравето с печалби на всяка цена, експлоатиращ безжалостно най-вече човешкото нещастие и болка


  Естествено отлагането не е Решение!
  Но е ясно,че the Big Reset на Глобалната Шайка изобщо не върви по техния Сценарий

  може пък дори да успеем да изчегъртаме антихуманистите и да съставим Човешки дневен ред

  Nur für Deutsch = Whites only = Само за ваксинирани (не0либералния фашистки вариант)

  mediapool.bg/turtsiya-obmislya-ogranicheniya-za-nevaksinirani-ot-septemvri-news325105.html

  в недемократична Турция засега обмислят мерки за неприкрит фашизъм, а в Дивия запад интензивно го налагат с побои, псевдозаконодателство и рекет над мислещите , отказващи да са роби ;)

 56. 56 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2861 Неутрално

  До коментар [#1] от "Хай Буй":

  ........г-н Радев няма интерес от избори в един ден за НС и президент. Поради тази причина, вероятно ще се разбърза да дава мандати.
  —цитат от коментар 1 на Хай Буй


  Защо да няма интерес?

  Не е ли обратното - служебното правителство да спрята и президентските избори?

  А ако се разбърза какво ще се получи? Парламентарните избори вече няма как да станат преди 24 октомври, а президентските не могат да бъдат след 21 ноември. Мислите ли, че избирателите ще бъдем особено щастливи да ходим на избори през две или три седмици?

  Има и нещо друго - колкото повече се разтегля процедурата по връчването на мандатите толкова повече време да работи ще има Народното събрание - за да може да приеме актуалидацията на бюджета например.

  И толкова повече време ще има да се разсъждава по третия мандат. Борисов и Трифонов откъде са толкова сигурни, че на техните депутати им се остава безработни?

  Не трябва, не трябва да бърза Радев.

 57. 57 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#53] от "Таралеж":

  Няма. Само ДБ и никой друг. Сега социолозите им давали вече 20 % на предстоящи избори. Ама и броят на негласуващите щял да се вдигне. Очаква се на новите избори избирателната активност да е 35 %.
  Народа нещо не вярва на тези партии.

  ДБ=БКП
 58. 58 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 419 Разстроено

  КОЙ сега ще ревизира Преспанското споразумение?
  КОЙ сега ще се погрижи за македонската астронавтика?
  КОЙ ще обгрижи ветеринарите и животновъдите?
  Шнорхел фон Клагенфурт и тошковистите, плачем за вашата експертиза и "невидимата" Д(П)С ръка, която направляваше вашите действия и нашите бъднини...

 59. 59 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Ще гладуваме за да гласуваме до дупка.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 61. 61 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 536 Гневно

  "Николай Хаджигенов: обединението е готово да вземе третия мандат"
  Ще вади горещите картофи с чужди ръце и ще се тъпа гордо:)
  Жертвенотото теленце пораства и се превръща в голямо говедо.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 62. 62 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#57] от "anonimnii":

  Народа нещо не вярва на тези партии.
  🙈🙈🙈

  Т’ва е като да ти откраднат детските мечти?
  Мечтата че ши Доде един принц на едно бяло конче и ши тъ упраи.
  Мъ не отзад! Като дисегашните принцове!
  Ми Шъ тъ упраи Ей така. Истински!
  Като си гласувал за принца, и като ти дадат една пенсийка от 5-6 хиляди евро? Десет може би, а?
  А бе и ти не го вярваш, ама!
  Детска мечта си е все пак!

 63. 63 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  До коментар [#36] от "1908":Против ДБ в този сайт не може да се пише.За ДБ или хубаво или нищо...
  —цитат от коментар 45 на anonimnii


  Вашата порода така и не схваща, че не става дума да се пише за или против някого, а да се изискват определени неща: психическо здраве, елементарна честност, професионална компетентност, истински дисертации (може и без дисертация, но с преписана не може) и т.н.

  Иначе и на Запад се въдят усилено такива като вас -- ти му казваш, че мъжете не могат да забременяват и раждат, то настоява веднага да бъдеш уволнен от университета. Или най-малкото отива в защитеното пространство да се възстанови от нанесената му микроагресия.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  "предатели", "джендъри" - Тошко е на ръба на истерията.
  Тия коват история - два оттеглени проектокабинета в един проучвателен мандат, плюс конституционен прецедент
  Феноменални

 65. 65 Профил на martoto
  martoto
  Рейтинг: 88 Неутрално

  Няма такива инфантили като тези в ИТН. Обиждат другите, сочат с пръст, яростно тропкат с крачета като не получат исканото и се сърдят после на възрастните, че не им дали да си поиграят на правителство. Посмешище.

 66. 66 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  "кога ще се гласува за президент и кога - за парламент"
  Много ясно: Когато е удобно на Президентството. Играта в момента е в тяхна полза.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 67. 67 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2861 Неутрално

  До коментар [#51] от "Рим":

  Страхувам се, че грешите. Подкрепата по никое време на Слави за Радев е като целувката на Юда - заедно със себе си ИТН да повече надолу и Радев.

  Е, как защо? Защото ДПС го недолюбват - те пък първи казаха, че няма да го подкрепят.

 68. 68 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Ако ГЕРБ направи кабинет сега, това ще бъде самоубийство за тази партия.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 69. 69 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#63] от "Един вампир броди из Европа":

  Е че за правата на гейовете не се ли бори ДБ?
  Все пак "зелените", които са в коалицията са точно такава партия. Вие малко мислете преди да пишете, че вече шизофренията на ДБ започна да ми идва много.

  ДБ=БКП
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 419 Весело

  Кратко комюнике:
  Космодрум "Александър Македонски" - "Космичката совалка "Чалгалинджър" се взириви при тестово изпитание на двигателите. Отказал е един от свързващите шнорхели, което е довело до моментално избухване на горивната система.
  Първиот северномакедонски астронавт очакува нова ракета носител.

 72. 72 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 663 Весело

  До коментар [#53] от "Таралеж":

  Явно тия модели са ги учили при някой, който силно напомня Мазньо(П.Илиев), само че в математиката. Алгоритъмът се чупи на толкова места, че ако беше компилиран/ интерпретиран конзолата щеше да върне :
  "Вие сте тотални олигофрени. Моля, върнете се да си доучите..."

 73. 73 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Чалгарят, ако се сдуши с Бойко ще е най-голямото падение

 74. 74 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1007 Любопитно

  До коментар [#63] от "Един вампир броди из Европа":

  Е да де , но трудно се забравя , че
  - генерал Атанасов провали втория мандат на Петър Стоянов и Първанов стана Президент
  - а пък Христо Иванов баше министър при Бойко !!!

 75. 75 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#68] от "kvasimodo":

  Герб сега не може да направи кабинет, защото никой няма да ги подкрепи. Но след още 4-5 избори вече от ИТН могат да кажат "Ами ние опитвахме да се коалираме толкова пъти, но никой не иска. И за доброто на България, за да има правителство ние щем не щем ще направим опит да се коалираме с Герб."...

  ДБ=БКП
 76. 76 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2861 Неутрално

  Даниел Митов не изключва ГЕРБ да предложат правителство.

  И защо не? За да мине на такова правителство освен гласовете на ГЕРБ му стигат и само гласовете на ИТН.

  Да не се окаже, че всички нещо не сме разбрали?

 77. 77 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 536 Разстроено

  ИТН - ние искаме, ама не ни дават
  ГЕРБ - ние искаме, ама не ни дават
  БСП - ние искаме, ама не ни дават
  ИБНИ - ние искаме, ама не ни дават
  ДБ - ние искаме, ама не ни дават
  ДПС - Ще ни я дадете ли най на края?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 78. 78 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Свикнал с чалга да се забавляваш,
  не е също държава да управляваш.

 79. 79 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Слава на Славиту!!!Най-бързо провалилият се милиционерски проект!!!
  —цитат от коментар 2 на makemydayy


  Вие и собственото лайно ще искате да лепнете на другарчето. Когато имаше надежда да докопнете власт тогава славчовците бяха енигма, но добрички. Тогава бяхте ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА. Когато обаче ви сложат един пръст и тотално се осерете тогава те не са ваши. На Боко са. Дето общо щяхте да го чегъртате. Аман вече от котешки превъртания и пируети.

  Вас и с лъжица в меда да ви хванат вие пак ще намерите кого да обвините. Боко като ви казваше че водите страната към нестабилност и политическа безпътица бяхте корназлии. Вие и сега сте корназ ама хората вече се почесват по главите.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 80. 80 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Някой нарочно ни разиграва,
  че светът да ни се подиграва.

 81. 81 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Единственото разумно обяснение е, че Доган е забранил да му прекъсват летния отпуск с глупости и секретарката му реже безмилостно всякакви опити да се свържат с него.

  Малко търпение и в хаоса пак ще бъде въведен ред.

 82. 82 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Само с избори се занимаваме,
  а народа очаква подобряване.

 83. 83 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1861 Весело

  Свикнал с чалга да се забавляваш,не е също държава да управляваш.
  —цитат от коментар 78 на Michael Jordan


  Баба крсчи по бордюра
  Хвани ме за ухото.

  Няма рима, но има елемент на изненада.

 84. 84 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1385 Весело

  До коментар [#28] от "Lilith":

  Денят за размисъл у нас е следващият ден след изборите...

 85. 85 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  До коментар [#24] от "Тони КОСТОВ":Е хубаво на година едни 200 млн. лв. ще отиват в кофата за боклук.
  —цитат от коментар 27 на anonimnii


  Не са в кофата. Тва са пари вложени в политическото образование на нацията. Иначе ще са вложени в чекмедже.

 86. 86 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  "Предатели не се подкрепят."Кой ни натресе тази напаст? Е как кой - видиотения българопитек.
  —цитат от коментар 70 на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ


  Натресахте си го вие протестантите. Казано е, човек три пъти мери и един път реже. Вие искате само да режете защото меренето ви е по-трудно. Сърбайте си сега попарата. В разкапана държава всички живеят зле, и победилите и загубилите. Те и богатите не живеят добре в разсипана държава, а какво ли остава за отчаяни форумисти, които са се надявали на някоя троха от трапезата на викторите.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 87. 87 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Ако ще имаме трети парламентарни избори трябва да са две в едно с президентските поне да спестим малко пари. Колкото до новия тип управление народът каза какво иска, а именно няколко партии да взимат решенията заедно. Аз лично не видях/не чух за един документ в който партиите на Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова да са съгласни със всяка една точка от него в съвкупност, а БСП да каже че подкрепя само тази или онази част, за да повярвам, че реално е имало взаимни отстъпки и някакъв баланс.

 88. 88 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  [quote#51:"Рим"][/quote]

  И ква е връзката на Радев с Путин? Ама с конкретни примери, моля, ако обичате.

 89. 89 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 307 Весело

  Ако СП се запази до края на 2021, ще се разбере точно колко е крадял г-н Борисов на годишна база. Засега се очертават поне 5 милиарда.

 90. 90 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#67] от "Един препатил":

  Със или без подкрепа от ИТН, Радев ще спечели тези избори.

 91. 91 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  На колкото и избори да ги избираме,
  способни управници не ще намираме.

 92. 92 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  До коментар [#15] от "Да вярваме на истината":Не знам. Мен като управляват комунисти ме е страх.
  —цитат от коментар 20 на anonimnii  Чудя се, защо не умря от страх, след като те управляваха 12 години комунистите начело с Буци ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  И ква е връзката на Радев с Путин? Ама с конкретни примери, моля, ако обичате.
  —цитат от коментар 88 на courage.tcd


  Мие му краката и пие водата. Такава е връзката на Радев с Путин, каквато беше връзката на Тръмп с Путин. Пред всичкие ербап, а пред Путин по-тих от водата и по нисък от тревата. Такава е връзката, личи от колометър и без доказателства. Заради тая връзка Радев мълча като пукал пред българския народ че е подписал декларацията на президентите от ЕС, мисля относно Навални. В ЕС се прави на мъж, а като се проибере в България - шушумига. Научаваме по слухове от вестниците какво е подписал. При васалния политик какви по така доказателства ти трябват?

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 95. 95 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5844 Весело

  Доматено-вувузелските вопли, търсещи както винаги причината навсякъде другаде, но никога в собствените си редици, поеха нова тоналност.
  "Жертви сме на масонски заговор..."

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 96. 96 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Ако СП се запази до края на 2021, ще се разбере точно колко е крадял г-н Борисов на годишна база. Засега се очертават поне 5 милиарда.
  —цитат от коментар 89 на kimaf


  Ако ме изберете за премиер ще говоря за 5 трилиона.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 97. 97 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 760 Весело

  До коментар [#3] от "anonimnii":

  „През това време служебното правителство на Резидента си коли и беси...“

  А ми ще коли и ще беси, не е лесно да изколиш и избесиш мафията, трябва си време.

 98. 98 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#93] от "Hristov":

  На колко сте години та аговорите за галопираща инлация?
  Ние сме я преживели.

 99. 99 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#93] от "Hristov":

  Галопиращата инфлация е само един видовете инфлация (покачване на цените и спад в покупателната способност на парите). При нея покачването на цените е от 20 до 200% годишно, което води до обезценяване на спестяванията и стремеж получените или спестени пари да бъдат похарчени възможно най-бързо.

  За последно такъв тип инфлация в България се наблюдава през 1996 г., когато цените се покачват със 122% спрямо 1995 г. През следващата 1997 г. вече говорим за хиперинфлация.

 100. 100 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  [quote#94:"emil"][/quote]

  От това излияние разбрах само какво е личното Ви отношениекъм Радев. Та ква е връзката с Путин?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK