Заради Росенец: Депутатите гласуваха да има комисия и за местността Буджака

Заради Росенец: Депутатите гласуваха да има комисия и за местността Буджака

© Велко АнгеловПървият общ проект на ДПС и "Има такъв народ" в парламента - предложението за временна комисия за незаконосъобразни действия на компетентните органи на полуостров Буджака край Созопол - беше подкрепено от всички партии (присъстващите 202-ма депутати гласуваха "за").


Дебатът, продължил повече от час и половина, обаче не беше по същество, а изпълнен с взаимни нападки за "дълбока държава" като метафора за задкулисно управление. Трибуната на Народното събрание бе използвана от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" да коментират и защо са се провалили преговорите за правителство въпреки многократните забележки на председателя на парламента Ива Митева и от зала, че изказванията не са по темата.


Лидерът на "Демократична България" Христо Иванов предложи да бъдат създадени комисии за всички местности, в които трябва да се провери има ли нарушения или проблеми, свързани с опазването на природата или една обща комисия да разглежда казусите. Идеята почти не беше коментирана, освен от зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който каза, че те ще подкрепят и всякакви други комисии по тези проблеми.
Председател на комисията стана Джевдет Чакъров от ДПС (той е бивш министър на околната среда и водите в правителството на Тройната коалиция между 2005 и 2009 г.). Като се има предвид почти предизвестеният край на 46-ото Народно събрание заради оттеглянето на проектокабинета на "Има такъв народ", не е известно дали и колко пъти ще заседава комисията.


За какво е комисията


Предложението за комисията беше представено от ДПС (те са вносители заедно с "Има такъв народ"), които бяха най-активни по темата, а лидерът на "Демократична България" Христо Иванов обясни защо ще подкрепят идеята, но и какво "пропагандно мероприятие" се крие зад нея, свързано с ролята на партията на Ахмед Доган за изграждането и поддържане на фасадната демокрация в България.


Темата за Буджака всъщност беше предложена от ДПС като реакция срещу създаването на комисия за Росенец по предложение на "Демократична България", която да провери имота, свързан с почетния председател на движението Ахмед Доган (тя беше гласувана на 22 юли в зала със 193 гласа). Тогава ДПС поиска комисията за Росенец да се занимава и с имотите на Буджака. Това обаче бе отхвърлено от депутатите с аргумента че ще се "разводни комисията".


По-късно предложение за временна комисия за Буджака внесоха депутатите от ГЕРБ. Но след него същото направиха ДПС и партията на Слави Трифонов. Това което пролича от депозираните в парламента документи за комисиите беше, че предложенията за решения бяха идентични като текст, разлика имаше само частично в мотивите. ГЕРБ обаче оттегли своето след внесеното от ДПС и "Има такъв народ".


Според мотивите за създаване на комисията вносителите се позовават на медийни публикации (без да посочват кои), че през 2001 г. е променен планът за управление на защитена територия Колокита, в която попада полуостровът Буджака, и така се разрешава строителство там. Така местността е разделена на зона 1 и зона 2, като в първата попадат фиордите и скалите по брега, а във втората земите. "Сега цялата зона 2 е напълно застроена, а на фиордите, които са напълно защитени и попадат в зона 1, вече могат да се наслаждават само собствениците на намиращите се там имения", се твърди в мотивите.


За работата на комисията е предвиден срок от 3 месеца, в които тя би следвало да проверява дейността на институциите по случая.


"Огледална комисия"


В изказването си по темата Христо Иванов заяви, че групата подкрепя идеята, защото при евентуални нередности по Черноморието "разбира се, бихме искали това да бъде установено".


Вторият аргумент по думите му е, защото "тази тема са използва като пропагандно мероприятие, което отбранява фасадната демокрация на България, в която решенията се взимат извън институциите". Иванов определи това като "дълбока държава" (използва израза на турски, от който идвал термина - "дерин девлет") и се обърна към ДПС, като заяви, че партията има определяща роля за изграждането на "фасадната демокрация". Обобщи, че за Буджака се е заговорило, след като "стана ясно, че българската прокуратура не може да си затваря повече очите за Росенец, тя стартира без никаква логика едновременна проверка за Росенец и за Буджака".


"Веднага се включи пропагандния ресурс, контролиран от кръговете около сарая, именно около господин Пеевски, който обвързваше тези две теми", каза още Христо Иванов.


В отговор Йордан Цонев от ДПС повтори познатата за партията обща теза, че корените на дълбоката държава са в края на 90-те години заради американския филантроп Джордж Сорос и неправителствените организации. За пореден път той намеси и името на съиздателя на "Дневник" Иво Прокопиев и дори обяви, че държавата се контролирала от Буджака (бел.ред. - Иво Прокопиев има имот в местността край Созопол).


Цонев заяви още, че Иванов "налучка какви са целите на тази комисия - да покаже корените на дълбоката държава, корените на задкулисието, защото те не са от 2009, 2013, 2017, те са от 1997 г., даже малко отпреди това, когато структурите на г-н Сорос бяха направени от г-н Луканов".


Кой ще проверява Буджака


След почти два часа нападки депутатите гласуваха комисият да има 12 членове - по двама от всяка партия.


Нейни членове ще бъдат Тошко Йорданов и Станислав Балабанов (от "Има такъв народ"), Младен Шишков и Любен Дилов (от ГЕРБ-СДС, той става и зам.-председател), Веска Ненчева и Тодор Байчев (от "БСП за България"), Димитър Найденов и Калоян Янков (от "Демократична България"), Джевдет Чакъров и Севим Али (от ДПС, като Чакъров е председател на комисията), Меглена Гунчева и Живко Табаков (от "Изправи се.БГ! Ние идваме!").


Дебатът за комисията може да гледате тук.

Коментари (178)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  В интерес на истината Буджака е многократно по-голям проблем от Росенец. В сравнение със застрояването на Буджака, Росенец си е пустош.

 2. 2 Профил на mbs
  mbs
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Как ги не е срам? Това е атака и репресия срещу независимите медии!

 3. 3 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Когато местността е по-голяма, може да има и Северна комисия, Южна комисия и т.н.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 4. 4 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Междувременно все пак има двама-трима професионалисти и бюджет за актуализиране.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Хехе.

  Да не би Буджака да го охранява НСО?

  Разбира се, в това, че прононсирани “русофили” и гербави тролове защитават Ахмед Доган, няма никаква изненада.

  Все пак, той е началник на вожда им. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2061 Весело

  Дневник, туй беше по обяд.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 7. 7 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Буджака е един много сериозен проблем, защото е част от Защитена територия!!! Докато Росенец не е! И ако на Росенец има само една незаконна постройка и е лесно да бъде премахната, то при Буджака нещата не могат да бъдат върнати назад ! Огромна територия на морския бряг е унищожена! безвъзвратно!

 8. 8 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Бе той парламента до 2 седмици се разпуска тея гласуват комисия :)

  Повечето хора като станат политици и губят връзка със здравия разум. :)

 9. 9 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  То само Буджака и Росенец да са, цялото черноморие е засрано. Къде остана абсолютната държавна собственост по морската ни граница? Всички тези господа политици през прехода е разпродадоха за жълти стотинки.
  Трябва всичкия този бетон да се изрине минимум на 200м от морето!!!
  Сега всички се правят на загрижени политици!

 10. 10 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2061 Весело

  Бе той парламента до 2 седмици се разпуска тея гласуват комисия :)Повечето хора като станат политици и губят връзка със здравия разум. :)
  —цитат от коментар 8 на realguru


  Е връщат си.
  Няма обаче кой да извърши морски десант с Аврора.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 11. 11 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Пак да повторя, та да видя колко будни граждани ще цъкнат минусче: докато Данчо Ментата се прави на интересен, има един бюджет за актуализиране.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 12. 12 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#10] от "zz_s":

  Аврора се спукала и изпуснала въздуха, затова Гребеца е на сушата сега....

 13. 13 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2496 Гневно

  Цялото черноморско крайбрежие е заграбено от мутри.

 14. 14 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Лично мен, тези хубавци от НСО са ме гонили от прословутата бариера на Росецец, много преди Ристьо да се сети за това🤨

 15. 15 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2449 Весело

  Тази комисия няма да направи нищо на Капитал , но удара върху зараждащата се "буржоазна класа" ще бъде съкрушителен ... ГЕРБ са и телета и не разбират какво става , а то ......стига до самата "пазарна ръка"...и колко морална е тя ! Много добре разбирам ентусиазма на ИТН , това ще засегне и ДПС...но те също сега на калкулират това ! :)

 16. 16 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 975 Любопитно

  А бюджета- кога? Поне да ги чуем как разсъдават по темата може ли?
  Знам, че бонусите към заплатите са им важни, но все пак трябва и да се работи.

  П.П. Радващо е да се види, че депутатите са така загрижени да направят броят на комисиите такъв, че ако на всеки депутат да се падат по две, то са ангажирани всички депутати, както и членовете на комисиите не са повече от трима, ама айде и някаква работа да свършат докато са там, а?
  Щото за кратко ще са там.

 17. 17 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1107 Весело

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Росенец е символ на това, че Доган може да си прави каквото си иска и всички институции гледат в другата посока. Въобще не става дума за екология и за опазване на малък плаж, близко до рафинерия. Въпросът е защо има хора над закона. В момента сигурно можете да си купите къща на Буджака, ама я пробвайте да станете съсед на Доган.
  Това защо е премахнат статута ѝ е съвсем друг въпрос, но там има замесени много лица, повечето близки до ДПС, примерно Искра Михайловa

  Не ме търсете преди обяд
 18. 18 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#13] от "Галя Станчева":

  Мутри с доказани доходи!!

 19. 19 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#16] от "Lilith":

  Ама на тях расъждението отдава ли им се?

 20. 20 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Тест за интелигентност:

  Смятате ли, че резиденцията на Доган в Росенец и вилата на Прокопиев на Буджака са съпоставими случаи, заслужаващи паралелно разглеждане?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 21. 21 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Държавата започва да тлее, тези са се захванали за буджака, баджака и разни дребнотемия.

 22. 22 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Какви епохални неща се гласуват в парламента... И с какво ни занимават сайтовете...

  ДБ=БКП
 23. 23 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  "Заради Росенец: Депутатите гласуваха да има комисия и за местността Буджака"

  Не е заради Росенец, а защото ДБ се правите на честните калудки, а сте също като другите оплетени в корпоративни зависимости.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 24. 24 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#20] от "cinik":

  Всеки случай по отделно, при най-малкото съмнение или неспособност за доказване на доходи. Багер!!!

 25. 25 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#14] от "Кирил Койчев":

  Вашето не се брои защото не е било пред камери и не сте се правили на герой...

  ДБ=БКП
 26. 26 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 975 Весело

  До коментар [#19] от "Кирил Койчев":

  Съгласно това, което показа мнозинството до момента-не. Там превес взимат други сили, не разума.
  Принципно имам опасения каква ще я свършат с бюджета, но ми се струва доста по-важна тема от това да създадеш комисия на хартия, която, за двете седмици, които им остават, никаква друга работа няма да може да свърши, освен да се приберат едни пари като "участник в комисия".
  Дразнещо малко, нали все пак милеят за клета майка България и не са популисти. Да всемат и да го докатат викам аз.

 27. 27 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1107 Весело

  До коментар [#7] от "Корабов":

  Е сам си противоречите. Какво може да направи една комисия за едно решение на НС от преди 20 години и вече унищожена местност? То може и да не е правилно и морално, ама си е напълно законно и няма как да върнем времето назад.
  От друга страна, на Росенец има примерно един кей. Който вече установиха, че е незаконен, обаче все нещо не можели да го бутнат и се правят на ударени. Та една комисия би могла да установи защо тия държавни служители са толкова ударени и да вземат да ги изгонят поне.

  Не ме търсете преди обяд
 28. 28 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Слави - Нямаме нищо общо с ДПС.

  Да бе, нямате. Ей го на!

 29. 29 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2470 Весело

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Да бе я да видим кой "десен" е кръгъл идиот?
  Този дето защитава резидентскита сатрапи и се бори със зъби и нокти за обединена борба с БКП?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 30. 30 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#26] от "Lilith":

  С бюджета, ако тръгнат да го разглеждат, ще останем без бюджет,защото не могат да се разберат.
  Асен Василев им каза пари има но не могат да се използват без актуализация, съответно все едно ги няма.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Комбайнер ентелегент
  Комбайнер ентелегент
  Рейтинг: 146 Неутрално

  До коментар [#11] от "Един вампир броди из Европа":

  На Дпс им стана широчко изведнъж около врата - Слави и ИТН им дадоха глътка въздух. И почнаха седенките.

  Гербидж-милиционерите - ВЕЧНО ОСРАНИ, НИКОГА ВИНОВНИ!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 975 Любопитно

  До коментар [#30] от "Кирил Койчев":

  Напълно Ви подкрепям.
  Единствената ми надежда е, че по групите все ще се намери някой икономист, дето не е преписвал, за да се дипломира, та да им обясни колко важни са някои неща.
  Надеждата е слаба, но я има.

 35. 35 Профил на Комбайнер ентелегент
  Комбайнер ентелегент
  Рейтинг: 146 Весело

  "В отговор Йордан Цонев от ДПС повтори познатата за партията обща теза, че корените на дълбоката държава са в края на 90-те години заради американския филантроп Джордж Сорос и неправителствените организации."

  Още малко остава и Данчо Ментата ще се изкара репресиран по време на Възродителния процес. От баретите на Мутрата :)

  Гербидж-милиционерите - ВЕЧНО ОСРАНИ, НИКОГА ВИНОВНИ!
 36. 36 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Страхотен ден за демокрацията

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 37 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#34] от "Lilith":

  Абсолютно, на този етап само надеждата остана. Жалко но факт.

 38. 38 Профил на Комбайнер ентелегент
  Комбайнер ентелегент
  Рейтинг: 146 Весело

  До коментар [#1] от "svoboden":

  С малката подробност, че на Росенец е нарушена Конституцията на България. При това с участието като се започне от Мин. съвет и се стигне до областната администрация.

  Какво направиха Данчо Ментата и аверите му от герболяка за презастрояването на Черноморието в тези 12-15 години, че са се сетили в 2021 да правят комисия за "Буджака"?

  Гербидж-милиционерите - ВЕЧНО ОСРАНИ, НИКОГА ВИНОВНИ!
 39. 39 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Абе не бих казал, че депутатите са решили да подкрепят комисия за местността Буджака заради Росенец. Това беше мотива на ДПС да поиска такава комисия, а депутатите решиха, че е редно, ако бъде проверяван случай, свързан със Сопола, да се провери и случай, свързан с, както го наричат в една друга медия "червените бузки", г-н Прокопиев. Абе Дневник, цял ден се карат в Парламента и поводът е именно вашият собственик. най-накрая казвате нещо с половин уста, но името му дори не споменавате. До вчера ни занимавахте с това лице, Прокопиев, като няколко пъти ви казах, че колкото ни го навирате в лицето, толкова повече вреди нанасяте на Хр.Иванов. Сега, когато вредите вече са налице, мълчите. Тъпи ли сте, прости ли сте, не знам, но вредата вече е причинена, а вие действително сте като свинска медия. Свобода и при вас очевидно липсва, поне от кумова срама, след като всички са наясно с панаирите в НС. Смешна работа сте, ей!

 40. 40 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#38] от "Комбайнер ентелегент":

  Нека аз да позная.) Крадаха като осверипели.

 41. 41 Профил на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 107 Неутрално

  За съжаление, "мъдрият" български народ пак бе минат от мафията с 200. В интерес на истината, от една година се бях заблудил, че има някаква надежда за тая кочина, макар че, честно казано, не виждах на какво отгоре, след като нищо, реално, не се бе променило кой знае колко в обществото от гледна точка на поумняване. Из интернет - същите безумни тролове; по новините - същите изкривени физиономии; по улицата - същите дебилни мутри...

  И ето, че действително е нямало основание за надежда. Българинът няма как да живее добре, защото не може да направи разликата между истина и лъжа, добро и зло. И това за пореден път се доказва от изваждането от нафталина на любимата дъвка на мафията - Прокопиев.

  Щом за толкова много хора Росенец = Буджака и Доган = Прокопиев, щом новата парламентарна първа сила е също на това мнение; щом никой по националните медии не смее да прекрати този фарс и да се опровергае тази лъжа ясно и гласно, то в нашето общество понятията са напълно объркани и няма какво да искаме и за какво да се борим. Общество, в което лъжата е по-силна от истината е обречено на мъждукане.

 42. 42 Профил на Комбайнер ентелегент
  Комбайнер ентелегент
  Рейтинг: 146 Неутрално

  До коментар [#30] от "Кирил Койчев":

  Аз не знам защо някои лица в парламента и около него си мислят, че протестите са история, те са в безопансост да си играят пак на политици и няма да им се стовари на главата гнева на хората.


  Гербидж-милиционерите - ВЕЧНО ОСРАНИ, НИКОГА ВИНОВНИ!
 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  "Заради Росенец: Депутатите гласуваха да има комисия и за местността Буджака"Не е заради Росенец, а защото ДБ се правите на честните калудки, а сте също като другите оплетени в корпоративни зависимости.
  —цитат от коментар 23 на zz_s  А по- точно с имена и линк, може ли ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  "Сега цялата зона 2 е напълно застроена, а на фиордите, които са напълно защитени и попадат в зона 1, вече могат да се наслаждават само собствениците на намиращите се там имения", се твърди в мотивите"

  Което си е самата истина.

  Sic transit gloria mundi
 45. 45 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Предлагам Hristov да не се скатава и веднага да се появи, за да обясни как за сладострастната прегръдка между хидрофилософа и учиндолеца са виновни единствено ДБ.

 46. 46 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 747 Неутрално

  В заседанието по-интересно беше разкритието, че Мая Манолова, казала на ИТН : "Дайте му нещо на ХИ, а после не го изпълнявайте". И с тази ДБ са готови да управляват ?!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Заради Росенец: Депутатите гласуваха да има комисия и за местността Буджака........и колко време ще просъществува тази комисия ?......

 49. 49 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Цялото черноморско крайбрежие е заграбено от мутри.
  —цитат от коментар 13 на Галя Станчева


  Да благодарим на комунистите, които ги създадоха и най-вече на техния кръстник - вече умрелия генерал от ДС Любен Гоцев.

 50. 50 Профил на Комбайнер ентелегент
  Комбайнер ентелегент
  Рейтинг: 146 Неутрално

  До коментар [#44] от "Hristov":

  Такива места има от Шабла като се почне до Ахтопол сигурно.
  И какво точно правим с тая комисия, сепциално за Буджака?

  Гербидж-милиционерите - ВЕЧНО ОСРАНИ, НИКОГА ВИНОВНИ!
 51. 51 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Ясно е за какво е тази комисия - да се демонстрира, че Прокопиев е същото нещо, каквото са Ахмед Доган и Делян Пеевски.
  Личното ми мнение е, че такова сравнение е абсурдно:
  - от една страна Прокопиев винаги отговаря на всякакви журналистически въпроси, дава интервюта по телевизиите, движи се без мутри-охранители:
  https://www.youtube.com/watch?v=4Ok0vuApbnk
  - от друга, Делян Пеевски и Ахмед Доган се крият като плъхове, и се движат охранявани от лична гвардия мутри
  Та кое е "общото" не разбрах?

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Ясно е за какво е тази комисия - да се демонстрира, че Прокопиев е същото нещо, каквото са Ахмед Доган и Делян Пеевски.Личното ми мнение е, че такова сравнение е абсурдно: - от една страна Прокопиев винаги отговаря на всякакви журналистически въпроси, дава интервюта по телевизиите, движи се без мутри-охранители:https://www.youtube.com/watch?v=4Ok0vuApbnk - от друга, Делян Пеевски и Ахмед Доган се крият като плъхове, и се движат охранявани от лична гвардия мутриТа кое е "общото" не разбрах?
  —цитат от коментар 51 на keen


  Не само лична.

 54. 54 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Христо дали си е помислил, че с настъпването на "Росенец" ще се задейства и за "Буджака"?. Надали е очаквал това и най-вече за спонсора му.
  Наистина спонсора този път заложи на куц кон. Друго беше когато заложи на Бойко преди години.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2496 Гневно

  До коментар [#13] от "Галя Станчева":Мутри с доказани доходи!!
  —цитат от коментар 18 на Кирил Койчев


  Щом трябва, всичко ще им е "доказано". Или не знаеш как този номер се прави с пари.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#51] от "keen":

  Когато са в опозиция и без баница, всички са много разговорливи...Ако мислиш, че на мястото на Пеевски , Прокопиев щеше да е нещо различно, много се лъжеш.. Същите са, само дето единият имаше властови ресурс, а другият все се проваляше да го докопа..Защо мислиш г-н Прокопиев участва в политическият инженеринг за създаването на ДБ?

  Sic transit gloria mundi
 59. 59 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  Настъп, настъп, наааастъпппппп... Тряяяс мотичката по умнокрасивото чЕло :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 60. 60 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#47] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ":

  "Не, че има някаква връзка между Прокопиев и ДБ"

  кАжи чесно :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 61. 61 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Разстроено

  До коментар [#59] от "Syzygy":

  За н-ти път.Ена и съща история..Колко трябва да си прост, сам да изгориш всичките си мостове към властта..

  Sic transit gloria mundi
 62. 62 Профил на MrHide
  MrHide
  Рейтинг: 512 Весело

  Камчия кога?

  Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
 63. 63 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  До коментар [#47] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ":

  Бе ти сериозно ли ги приказваш тия глупости? Стенограмите Арго са факт.Публикувани и всеки може да ги прочете.Вече преминахте в паралелна вселена..

  Sic transit gloria mundi
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  До коментар [#20] от "cinik":Всеки случай по отделно, при най-малкото съмнение или неспособност за доказване на доходи. Багер!!!
  —цитат от коментар 24 на Кирил Койчев


  Доходите на Прокопиев КПКОНПИ ги проверява от създаването си. Ако още нищо не е открила, няма да открие и с една вила на Буджака.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 66. 66 Профил на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 107 Неутрално

  До коментар [#47] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ":Не бъди скромен...Добави и "Арго"...Г-н Прокопиев, ако искаше да си остане чистичък олигарх, да не беше се занимавал с политически инженеринг..Сега е като г-н Пеевски, с тази разлика, че проекта на Шиши успя, а тези на Ивката постоянно се провалят.. Сигурно, щото толкова си може това чадо на комунистическата номенклатура.
  —цитат от коментар 52 на Hristov


  Да приемем, че Прокопиев се занимавал с "политически инженеринг", макар да не е вярно. И какво е лошото в това?

  Да приемем и че проекта на Шиши успял, пък този на "Ивката" се провалил, както твърдиш (какъв човек трябва да си, за да злорадстваш относно нещо такова дори няма да го коменирам). Не е ли възможно това да е защото Шиши е безскрупулен и играе нечестно, а Прокопиев - не?

  Та, накратко, демонстирам ти, че категориите, с които работиш, нямат абсолютно никаква абсолютна стойност. Причинно-следствените връзки, които се опитваш да правиш, са абсолютно повърностни.

  Демонстрирам ти с ясното съзнание, че нямаш достатъчно мозък, за да разбереш какво ти казвам, но нейсе.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#58] от "Hristov":

  Че кота Прокопиев не е имал властови ресурс бе умнико.
  В Борисов 1 -Дянков, Трайчо, Плевнелиев и още двама ги забравих.
  В Борисов 2 имаха 6 министъра начело с Христо Иванов.
  В Борисов 3 -Сачева
  И във всичките Борисовци Томислав Дончев.
  Ти не гледай форума, а реалността.

 69. 69 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  До коментар [#8] от "realguru":

  те и не очавкват нещо да направят, само да разлаят кучетата

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 70. 70 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1970 Неутрално

  Тест за интелигентност:Смятате ли, че резиденцията на Доган в Росенец и вилата на Прокопиев на Буджака са съпоставими случаи, заслужаващи паралелно разглеждане?
  —цитат от коментар 20 на cinik


  От юридическа гледна точка и двата казуса / впрочем, на Буджака не е само имението на Прокопиев/ са сходни. И с прости думи могат да бъдат описани като нагло погазване на всички регулационни, строителни и екологични стандарти, водещо до елиминирането на наличното запазено право на държавата върху крайбрежната територия на Република България. Не се опитвайте да ехидничите по темата. Единственият недостатък на комисиите "Буджака/Росенец" е в това, че вместо да се задължи оправомощеният орган за контрол по подобни казуси - ДНСК / солидарно с комисията по корупцията/ да си свършат работата, се създават поредните говорилни със съмнителна ефективност. Ако възприемем системата " за всяко грубо строително нарушение - комисия в НС" ще има да чистим тия неща 1000 години.....
  Разковничето не е в комисиите, а в задействането на органите, които очевидно не са си свършили работата!
  Така че - и днес бяхме свидетели на грозно шоу с предизборен характер, което нищо няма да реши нито за Росенец, нито за Буджака.....

  Мараба, С-ДС доносници!
 71. 71 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#58] от "Hristov":

  До КТБ Прокопиев-Костов бяха много добре с Пеевски-Доган. Ама покрай КТБ нещо се сритаха.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":Росенец е символ на това, че Доган може да си прави каквото си иска и всички институции гледат в другата посока. Въобще не става дума за екология и за опазване на малък плаж, близко до рафинерия. Въпросът е защо има хора над закона. В момента сигурно можете да си купите къща на Буджака, ама я пробвайте да станете съсед на Доган. Това защо е премахнат статута ѝ е съвсем друг въпрос, но там има замесени много лица, повечето близки до ДПС, примерно Искра Михайловa
  —цитат от коментар 17 на tulup


  95% от полуостров Росенец са част от руски анклав, а на нос Чукалята е Доган сарай, продаден от руснаците. Същинският дарител е Иван Костов.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 74. 74 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  "Сега цялата зона 2 е напълно застроена, а на фиордите, които са напълно защитени и попадат в зона 1, вече могат да се наслаждават само собствениците на намиращите се там имения", се твърди в мотивите"Което си е самата истина.
  —цитат от коментар 44 на Hristov

  Де да беше ама не е.
  Ако беше така аз първи бих ви подкрепил.
  Имотът е извън защитените фиорди и до тях има достъп.
  Някъде бях пуснал Линк от Репортаж на Нова телевизия там ясно е казано кое как е.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 75. 75 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#20] от "cinik":

  Задайте въпрос за Дамяница и Каолин?
  Прокопиев стреми ли се да има същото влияние като Доган в правителствата на България?

 76. 76 Профил на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Бе ти сериозно ли ги приказваш тия глупости?
  —цитат от коментар 63 на Hristov


  Напълно сериозно и не видях по някакъв начин да успя да ме обориш. Пробвай. Направи някакво контра-твърдение.

  Жокер: споменаването на някакви стенограми не оборва казаното от мен. Нито знам за какво говориш, нито в каква връзка го казваш. Предполагам, че недомлъвките не са просто защото толкова си можеш, а и защото знаеш, че няма какво да кажеш.

 77. 77 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1034 Весело

  До коментар [#47] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ":Бе ти сериозно ли ги приказваш тия глупости? Стенограмите Арго са факт.Публикувани и всеки може да ги прочете.Вече преминахте в паралелна вселена..
  —цитат от коментар 63 на Hristov


  Учиш се.

 78. 78 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#41] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ":

  Ама кое е лъжа сега, че не разбрах. Защитаваш Прокопиев, все едно е мъж на сестра ти. Тезата Доган/Пеевски не е = на Прокопиев, наистина указва ДБ=Прокопиев. С това наясно ли си? Въпросът е принципен и не ни интересува кое ти изнася и кое не ти изнася. А щом трябва да сме принципни, ДПС са прави в едно - Буджака е бил част от Натура 2000, за разлика от Росенец, а с промяна на статута и отделяне на зона 2 от зона 1 и одобрение на лана на Община Созопол без да е предвиден достъп до брега, то там фактически плаж липсва поради фиордите, фактически гражданите нямат достъп до него. Та кое е различното, освен че случаят с Прокопиев е по-тежък от този с Доган. Не знам Доган как е уреждал собствеността и правото на ползване с Лукоил или който там е бил собственик на терена, но Прокопиев и останалите около него са успели да придобият право на собственост върху терена за сума от под 100лв. на декар. Та всичко това боде очите и когато е навряно под носа ни, да се правим на разсеяни и да викаме - България е кочина, справедливост няма, ама нямало е смисъл да се борим и др. подобни глупости, показва липсата на морални ценности. Така че вземи се скрий някаде и не се навирай повече във форума, освен ако не си трол, песнат да мъти водата на ДБ, че засилваш отвращението към тях. Те все още имат време да се направят на принципни и да забравим днешното фиаско.

 79. 79 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Да приемем, че Прокопиев се занимавал с "политически инженеринг". И какво е лошото в това?
  —цитат от коментар 66 на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ


  За мене няма нищо лошо.
  Както няма нищо лошо, че Петър Илиев е масон.

  До коментар [#66] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ":

 80. 80 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#75] от "choguna":

  РМД-а и Костов са тема табу за ДСБ и ДБ.
  Най-голямата кражба в историята на България.
  Слава Богу в момента икономиката ни изкарва 30 милиарда принадена стойност за 3 месеца и половината приватизатори или са в затвора или в Дубай, а другата половина са в един по'добър свят.
  Още се препродават активи от РМД-а.

 81. 81 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#66] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ":

  Нищо лошо няма в това, стига да излезеш и да го заявиш открито.Особено, когато имаш медии и те претендират за обективност..Цялото отразяване на днешният ден е христоматия , защо когато олигарх има медийна група, на тази група не трябва да се има грам доверие.Добре, че сме във времето на интернет и жалките опити да се покрие истината не успяват..Но самият факт, че Иво Прокопиев не излезе и не обяви открито политическите си проекти, вече е задкулисие..И когато казах , че в екшън филма Доган срещу Прокопиев няма добри, това имах предвид.. Едната страна е продукт на ДС, другата , на тежка комунистическа номенклатура..А във войните между тези клановете добри няма.

  Sic transit gloria mundi
 82. 82 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1203 Любопитно

  До коментар [#65] от "cinik":

  Затова ли се кри в Сингапур?

 83. 83 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Кога и Прокопиев успя да изсере в морето 300 метров кей,че цял парламент да се занимава с него???

 84. 84 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#72] от "lya":

  Факт е, че Манолова излезе веднага след това и не го отрече.Даже опит не направи..

  Sic transit gloria mundi
 85. 85 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  До коментар [#7] от "Корабов":

  "И ако на Лосениц има само една незаконна постройка и е лесно тя да бъде премахната"

  Щом е толкова лесно, защо за три мандата управление не я събори онзи, който като кмет събори незаконното барбекю на Доган в Бояна?!

 86. 86 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#82] от "choguna":

  Кри се в Сингапур, щото мислеше че ще го убива Цветан Василев..А що си мислеше така, те си знаят.

  Sic transit gloria mundi
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1283 Весело

  Хехе.Да не би Буджака да го охранява НСО?Разбира се, в това, че прононсирани “русофили” и гербави тролове защитават Ахмед Доган, няма никаква изненада.Все пак, той е началник на вожда им. 😎
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz


  Гърнец, аз като "гербав трол" заявявам, че никой от моето семейство не е приятел на Меди Доганов.

 89. 89 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  До коментар [#85] от "vassilun":

  Щото Баце не може да отиде до тоалетната, без разрешението на Доган.

  Sic transit gloria mundi
 90. 90 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  До коментар [#72] от "lya":

  Ми тя Манолова потвърди....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 91. 91 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#87] от "Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ":

  Под интернет в случая визирах различни информационни източници.Стегни се малко.

  Sic transit gloria mundi
 92. 92 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#80] от "Да вярваме на истината":

  прочети книгата Свидетелства за прехода
  и престани с пропагандата на любен гоцев и
  съветниците от руското посолство.
  повечето ремедета бяха на номенклатурчици
  стил николай вълканов и оня другия с кацемето.
  не ми пробутвай опорки
  от преди 20 години.

 93. 93 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  Хехе.Да не би Буджака да го охранява НСО?Разбира се, в това, че прононсирани “русофили” и гербави тролове защитават Ахмед Доган, няма никаква изненада.Все пак, той е началник на вожда им. 😎
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz


  Умнокрасива логика: Щом искаш справедливост за всички значи защитаваш Ахмет Доган.

  Големи свирачи на тъпан сте.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  До коментар [#20] от "cinik":Задайте въпрос за Дамяница и Каолин?Прокопиев стреми ли се да има същото влияние като Доган в правителствата на България?
  —цитат от коментар 75 на choguna


  Да, какво са Дамяница и Каолин? Един от 100-те винпрома, фалирали без руските пазари и една от 1000-та кариери за нерудни изкопаеми. От тях правителства не можеш да редиш, нито да купуваш, нито да сваляш.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 96. 96 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#81] от "Hristov":

  е как това оправдава действията на ИТН да се колаборират с ДПС?
  Казусът с Буджака е от 4-5 години дъвка за противниците на Прокопиев.
  Не сме чули чалгарите през тези години да са проявявали възмущение към "безсрамието" на Прокопиев.
  Да застанеш рамо до рамо с ДПС в борба за справедливост в тая страна си е меко казано цинично.

 97. 97 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#75] от "choguna":РМД-а и Костов са тема табу за ДСБ и ДБ.Най-голямата кражба в историята на България. Слава Богу в момента икономиката ни изкарва 30 милиарда принадена стойност за 3 месеца и половината приватизатори или са в затвора или в Дубай, а другата половина са в един по'добър свят. Още се препродават активи от РМД-а.
  —цитат от коментар 80 на Да вярваме на истината


  Принадена е при марксистите, оракуле.

  За другите обикновено е добавена.

 98. 98 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#95] от "cinik":

  Даже Дамяница е бизнес на нивото на хоби.

 99. 99 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Колко комисии трябва да се направят вместо органите които взимат с години заплати за да вършат същата дейност? Кога ще има комисия, за сикаджийските, висаджийските и тимаджийските безобразия по морската ивица? Хотели като тези, които са на пясъка в Слънчака, вадят очите нали? Или са много малки и никой не ги вижда?

 100. 100 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#89] от "Hristov":

  той вече и СлавчУ не може

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK