Третият живот на парламента: от кого зависи изборът на правителство

Третият живот на парламента: от кого зависи изборът на правителство

© ДневникВ някои компютърни игри, възможностите на участниците да продължат се измерват в няколко живота. Ако пренесем към политическата ситуация, животът на 46-тото Народно събрание зависи от третия мандат. Дали с него ще бъде избрано правителство или ще има трети парламентарни избори в рамките на година, е въпрос който ще получи отговор най-рано през следващата седмица.


Той зависи и от избора на президента Румен Радев на кого ще връчи третия мандат. На БСП (заела тази позиция според спечелените гласове) или на най-малката парламентарна група - "Изправи се.БГ! Ние идваме" (засега няма потвърждение, че този вариант е обсъждан от Радев).


От изказвания на представители на трите партии - "БСП за България", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме" - се разбира, че всяка би имала готовност да предложи правителство, ако получи мандата. Формациите, водени от Христо Иванов и Мая Манолова се обявиха за временно експертно правителство, което да работи с мандат до следващата пролет. И трите партии виждат участие на всички (БСП) или на част от служебните министри (другите две) в кабинет, който биха предложили.
Първите стъпки към официални разговори за третия мандат се очаква да започнат след Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента в понеделник (16 август). Темите му са финансовите мерки, свързани с COVID-19 и миграционния натиск по границата в Турция, но въпросът за сформиране на правителство ще е неизбежен, защото от това зависи работата на парламента, а и възможността партиите да се обединят около някои важни решения.


Въпреки очакваните разговори, ако политическите формации спазят заявените в последните два дни позиции, то нови предсрочни избори изглеждат неизбежни.


Възможно ли е разбирателство с "Има такъв народ"


Председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов заяви в четвъртък (12 август), че за третия мандат трябва да се водят разговори между четирите партии, имайки предвид "БСП за България", "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и "Има такъв народ". Целта на подобни разговори по думите на Иванов е инициативата на кого да бъде връчен да дойде от партиите, вместо решението да бъде оставяно на президента.


"Ако "Има такъв народ" все пак се осъзнаят и не тласнат страната към избори, само защото не става тяхното, да седнем и предварително да разработим формула за краткосрочно управление с писмено споразумение, да предложим на президента да се съобрази с нещо, което е предварително договорено", заяви Христо Иванов в ефира на Българската национална телевизия (БНТ) в четвъртък сутрин.


Ако "Има такъв народ" са готови да разговаряме по формулата за 6 или 8 месеца да излъчим правителство, което да преведе страната през зимата, тогава с третия мандат ние можем, само че този път по смисления начин с разговор, със споразумение, с ясно поемане на отговорности да осигурим управлението. Ако искат да тласнат страната към избори, това ще стане ясно.


Христо Иванов,

лидер на "Демократична България"


Дори след като Слави Трифонов го нападна на тема биография с пост във "Фейсбук", в отговора си също през социалната мрежа Иванов провокира "Има такъв народ" за подкрепа за бъдещ проектокабинет, като коментира, че "остава това политическо съзряване да се случи навреме, за да не бъде пропиляна и възможността за третия мандат".


След като не получиха подкрепата за проектоправителството си и го оттеглиха, взаимните атаки между "Има такъв народ" и другите две т. нар. партии на протеста станаха още по-интензивни, а партията на Слави Трифонов постоянно повтаря, че няма да води преговори с никого.


"Ние няма да подкрепим трети мандат", заяви и в четвъртък Филип Станев от "Има такъв народ".


В отговор на въпроси на медии в кулоарите на парламента, след като в четвъртък напуснаха пленарна зала при предстоящото гласуване на оттеглянето на техния премиер, Тошко Йорданов реагира с "в името на това, че си имат мнозинство, да си вземат решение. Толкова е просто - Христо Иванов е бивш министър на Бойко Борисов и му викаше "шефе", Мая Манолова беше в БСП и викаше "Дайте шанс на Орешарски", гласува Делян Пеевски с едната си ръчичка там, с която натискала бутона за шеф на ДАНС. Татяна Дончева да не казвам през какво мина. Всичките са овъртолени като свински черва, да се оправят".


На този етап промяна в позицията на партията изглежда невъзможна. Преценката й освен това е, че развитията на политическата ситуация в 46-тото Народно събрание е мобилизирало избирателите им и на следващи избори биха били още по-успешни.


Кой е най-подходящ за мандата и разни сметки


Фокусът на вниманието е върху третия мандат, въпреки че вторият още не е връчен, очаква се това да стане следващата седмица. Но изходът е отдавна известен и неколкократно заявен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Партията ще го върне неизпълнен, въпреки че ще представи състав и структура на Министерския съвет, "за да могат хората да сравнят", както заяви Борисов.


Ако третият мандат бъде връчен на БСП, парламентарната сметка за подкрепа звучи невъзможна, защото заявката на "Демократична България" е, че няма да подкрепи правителство с мандат на социалистическата партия, а гласовете на БСП и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" далеч не са достатъчни.


БСП + "Изправи се.БГ! Ние идваме!" = 36 + 13 = 49


Дори ДПС да реши да подкрепи (и без да е търсена) подобна формула - гласовете ще достигнат до 78. Но партията на Ахмед Доган остро критикува министри от служебното правителство, така че едва ли ще гласува за тях. Заради запазването на служебния кабинет на Стефан Янев като предложение за редовен, БСП не може да разчита и Борисов да "даде депутати". Така само промяна в позицията на Слави Трифонов би направила възможен изборът.


"Ние не сме прекъсвали разговорите с тях. Нашата комуникация беше цивилизована и експертна и затова няма междуличностно напрежение в момента", коментира в четвъртък вечер зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин пред Би Ти Ви. "Има такъв народ" и левицата наистина бяха най-близо до споразумяване, като последното им заявено условие беше че не могат да подкрепят номинация на Петър Илиев.

Третият мандат е кризисен, той не се връчва на мин.-председател. Ако президентът реши да го връчи на нас, ние няма да го възприемем като мандат, даден на БСП, а като мандат даден на партиите на промяната, които да направят още едно усилие да решат този ребус"


Кристиан Вигенин,

зам.председател на БСП


Според Вигенин няма смисъл от "тикане" на мандата към най-малката група.


Това беше пък предложението на Атанас Атанасов пред "Нова телевизия" в четвъртък - в контекста на последните събития е най-разумно третият мандат да бъде даден на "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


Ако се стигне до връчване на мандата на "Изправи се.БГ! Ние идваме!", отново подкрепа от "Има такъв народ" би била решаваща и евентуално гласове на отделни депутати от други формации. При подкрепа от БСП ще трябва отново или партията на Слави Трифонов или много повече шарена подкрепа, което изглежда малко вероятно.


"Изправи се.БГ! Ние идваме!" + "Демократична България" = 13 + 34 = 47 гласа
+ "Има такъв народ" = 112
или
+ БСП = 83


За избирането на ново правителство, са нужни гласовете на половината регистрирани в пленарна зала плюс един, освен ако кворумът не е намален от отсъствието на някоя група. Напускането на зала също може да се смята за форма на подкрепа, защото тогава за избирането на правителство ще са нужни по-малко гласове.


Факторът ДПС


"Демократична България" напълно изключват разговори с ДПС за подкрепа при третия мандат, но изглежда, че решението в редиците на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" не е единно. Докато изказванията на Николай Хаджигенов по всички теми са напълно против партията с почетен председател Ахмед Доган, то позицията на Татяна Дончева не е така категорична: "Ние трябва да работим върху варианта за правителство. Аз от началото на кампанията се постарах да отворя врати към ДПС и БСП, защото ситуацията ми се очертаваше като патова. Аз не мисля, че трябва да се затворят вратите, по-скоро трябва да се извадят сценаристите от уравнението (има предвид "Има такъв народ" - бел. авт.), защото те изпълняват деструктивна роля", заяви Дончева.


Хамид Хамид от ДПС изрази готовност, ако бъдат поканени, депутатите да участват, стига националният съвет на партията да вземе такова решение. "Политиката не е за обидени хора", заяви той, в отговор на въпрос за досегашното отношение на останалите партии към ДПС.


Председателят на партията Мустафа Карадайъ също показа, че са отворени за разговори. Той коментира пред медии, че "с анти ДПС реторика нито здравната криза, нито икономическата криза, нито социалната криза, нито политическата криза ще бъдат решени. Така че ние не само ще разговаряме с тях. Ние призоваваме за съдържателен диалог".


След като преди два дни Бойко Борисов заяви, че "ей там ми е кабинетът" в отговор на въпроси дали би дал "десетина" или колкото депутати е нужно за избиране на правителство, от партията потвърдиха с коментар на Даниел Митов, че "ако някой иска да разговаря с нас, ние сме на линия".


Кога ще бъде връчен вторият мандат


Засега не е известно кога президентът ще връчи втория мандат (на ГЕРБ) за съставяне на правителство, но може да се очаква, че Румен Радев едва ли ще бърза с този ход. Причината е, че според политическите сили, а и според служебното правителство е наложително да бъде актуализиран бюджетът на държавата заради допълнителните разходи покрай COVID кризата.


За тази цел трябва да има работещо Народно събрание, там пък бюджетът следва да бъде първо гласуван в ресорна комисия по бюджет и финанси (където се очаква да участват депутати с такъв профил). Комисията обаче още не е създадена, но поне изглежда депутатите звучат единни, че трябва да я има, макар и да има резерви към предложения вариант от служебното правителство. В четвъртък служебният финансов министър Асен Василев заяви, че умолява депутатите да се заемат с тази задача.


В конституцията не е посочен срок, в който президентът трябва да връчи втория мандат, за разлика от процедурата при третия мандат - тогава срокът е седем дни, като мандатът се дава не на кандидат за премиер (както при първите два опита), а на парламентарна група.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  "...от кого зависи избор на правителство"

  От ДПС, как от кого?
  Трифонов опита друго и го съсипаха.

 2. 2 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  След това, което демонстрираха ИТН, е по-добре да се отива на нови избори. Дори по някакво чудо да се формира кабинет, то всеки ден ще му е предпоследен. Подобна перспектива няма да е приемлива за желаните членове на служебния кабинет да останат в такъв редовен.
  Слави и сценаристи са сърдити на всички, Ива Митева иска да си ходи някъде си.
  В парламента няма диалог.
  Такава мъка не ни трябва.

 3. 3 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Правителство няма как да бъде избрано. Но трите разумни останали партии трябва да направят всичко възможно за да предложат едно по прозрачен начин избрано правителство с кадърни хора. За да се види, че когато има желание, могат да се постигнат и резултати. А след това ИТН щом иска нека да гласува против, заедно с ГЕРБ и ДПС, за да се види в кой отбор са!

 4. 4 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3070 Весело

  Винаги може да се гласува тайно и да се разчита на отцепници предатели за третия мандат ...

 5. 5 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  радко ако иска да пипа бюджета, да прави партия, да спечели избори. всичко друго е извращения.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 6. 6 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  ".......от кого зависи избор на правителство"
  ..............
  От зеления чорап.
  Ако даде мандата на Партията и Бойкикев си удържи на думата, ще има избори.
  Явно, че Бойкикев не иска мандата, защото ще бъде упрекнат, че прави коалиция с Партията- майка.
  Остава мандатът да бъде даден на проксито на мутрите и тогава Гошовците ще ни обяснят колко милеят за България.
  Така че зависи от зеления чорап.

 7. 7 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#3] от "Георги Христов":

  Съмнявам се, че получилия 3-ти мандат, който и да е ще отиде на гласуване на кабинет, без предварително да има споразумение. Видя се, че ако такова няма, защото може да се стигне да бъде подкрепен кабинет в зала само от ГЕРБ и ДПС.

 8. 8 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Атанасов и сие продължават да говорят за правителство с 3 мандат. Това е едно предварително обречено правителство и е предизборен ход. В това правителство ще поставят хора, които ще ги използват за изборите. А ако има балами, които да гласуват за тях и съберат достатъчно % на следващите избори. Реалното правителство ще с Мая, Бабикян, Ристю, Атанасов, Капон, Сандов, Нинова и др.

 9. 9 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Някой може ли да ми обясни:
  1. защо според ДБ президентът трябва да връчи мандата на тях
  2. Защо очакват БСП да подкрепи техен кабинет, а те не биха подкрепили кабинет на БСП
  3. Защо е тая олигофрения да се връчи мандат на партия едва минала бариерата?

  Не че нещо, но БСП имат повече депутати, повече хора ги харесват и по-малко затворени врати за преговори

  BSP delendum est

  15.02.1989 - 07.02.2018
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  по думите на Иванов е инициативата на кого да бъде връчено да предложи правителство да дойде от партиите, вместо решението да бъде оставяно на президента."

  Точно така, иначе някой може да си помисли да предлага министри без одобрението на Иванов.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3394 Весело

  До коментар [#9] от "Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич":

  Аз съм привърженик на ДБ, но не мога да ти отговоря смислено на въпросите. А има и допълнение - БСП отдавна казаха, че ще подкрепят Радев за втори мандат, а ДБ вчера май декларираха, че ще издигнат свой кандидат.
  Е как да им го даде мандата, той да не е луд....
  Нови избори, това е.

 13. 13 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1669 Весело

  Надежда тука всяка оставете. Няма вариант да има правителство без подкрепата на ГЕРБ, защото хората на Слави твърдо ще гласуват против. Сега да видим кой и на каква цена може да осигури подкрепата на Бойко за кабинет…….

 14. 14 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Всички вече ни опротивяха. С детинското си поведение

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  До коментар [#9] от "Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич":

  Доктор Гълъбова може да обясни, ама едва ли биха я поканили по темата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  д-р Гълъбова е заета да анализира сценаристи

 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  Пак да го кажа/пиша - много вожд, малко индианец. А претенциите са до небето. Е, не става. Най - реалното е, служебния кабинет да остане, като редовен с пълномощия от НС. ОБАЧЕ, лакомията за постове пречи.

 18. 18 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Революционна ситуация
  Масите не искат да живеят по старому, а управляващите не могат да управляват по новому.

  Да чакаме октомври и изстрел от лодка в езерото "Ариана".

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 19. 19 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  От първите двама, без единия от тях нищо не може да стане. :)

 20. 20 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Пак да го кажа/пиша - много вожд, малко индианец. А претенциите са до небето. Е, не става. Най - реалното е, служебния кабинет да остане, като редовен с пълномощия от НС. ОБАЧЕ, лакомията за постове пречи.
  —цитат от коментар 17 на Vlado Nikolov


  Усещаш ли се какви глупости пишеш?
  Къде е записано, как НС може да даде пълномощия на служебен кабинет да стане редовен?
  Кои са Гошовците?

 21. 21 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3156 Разстроено

  Всички решения навяват скептицизъм. Дори и да се постигне някакво "съгласие", то ще бъде нарушено много скоро и ще последва сваляне на със собствените усилия избраното правителство.
  Ганьо работи в подсъзнанието, за съжаление...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 22. 22 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1064 Разстроено

  Луд анализ !!!
  На есен избори...пак!

 23. 23 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#9] от "Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич":

  Защото в момента повече позитиви носи говоренето за власт, отколкото нейното упражняване.

  От идиоти отговор не чакам
 24. 24 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Другари, нали искахме ПРОМЯНА? Ето, тя ПРОМЯНАТА вече е факт: Парламенти с живот по един месец, партньори вадещи се един друг очите, некадърност да се направи правителство, цени и инфлация устремили се нагоре, ръст на мигранти и спад на ваксинация и още много такива убавини. Да ни е честита, другарки и другари, ПРОМЯНАТА.Да живей!!!

 25. 25 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Другари, нали искахме ПРОМЯНА? Ето, тя ПРОМЯНАТА вече е факт: Парламенти с живот по един месец, партньори вадещи се един друг очите, некадърност да се направи правителство, цени и инфлация устремили се нагоре, ръст на мигранти и спад на ваксинация и още много такива убавини. Да ни е честита, другарки и другари, ПРОМЯНАТА.Да живей!!!

 26. 26 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Всички вече ни опротивяха. С детинското си поведение
  —цитат от коментар 14 на papunqk


  Един "Бял автобус" ще подейства доста отрезвяващо на политическата клика.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 27. 27 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 855 Неутрално

  В тези четиридесет градусови температури едва ли разумът работи оптимално , егото взима връх , а горещината "изпича " психическата уравновесеност и резултатите са видими.Депутатите ръсят взаимно обиди и дори не си говорят .Разбрахме от думите на един политик ,че в САЩ изборът на върховни съдии протича в процедура която трае шест месеца и в тази процедура се включват всички компетентни институции и ЦРУ,което дава гаранции за психическа устойчивост на избраните. Защо да не почерпим от световния опит и за избор на нашите депутати, а до тогава ще чакаме ЗАХЛАЖДАНЕ

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 28. 28 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Луд анализ !!!На есен избори...пак!
  —цитат от коментар 22 на drill


  А за КОЙ да гласуваме !!!!

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 29. 29 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  те дб с бонев не се разбраха едно време, че сега наведнъж с мая, слави и корнелия ли?

 30. 30 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#25] от "uvtest":

  Аз сега като почивам и попроследих малко политическият живот имам чувството, че искат ГЕРБ да управлява, а те да плюят. Някак си все към това се извъртва.
  Даже ГЕРБ били виновни, че не искали да приемат бюджет. Пълна неадекватност.

 31. 31 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3394 Весело

  До коментар [#24] от "uvtest":

  Че какво му беше досега викаш - правителството кротко си трошеше за глупости парите на данъкоплатците, Парламентът гласуваше под строй, имаше ред и дисциплина в кочината, стабилност, тъй да се каже. Явно че преди да стане по-добре, ще минем през по-зле, стават и такива работи, уви. Аз поне никога не съм си мислел, че смяната на едно почти тоталитарно управление ще стане бързо, мирно и тихо, това са илюзии, а и Борисов е от стара коза яре, няма да се даде без бой.
  Успешен ден на всички, да поработим.

 32. 32 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 130 Весело

  България си има седем милиона квалифицирани кандидат-министри (включително Прайма)!
  Че да си направим една национална лотария и печелившите да стават Управляващи!🤣🤣

 33. 33 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  БСП трябва да обяви предварително, че със своя мандат ще предложи служебното правителство да стане редовно. ДБ има извинение, че това е правителство с мандат на БСП. ИТН ако не го подкрепи и отиде на избори, отнася негативите и получава насрещен вятър от президентския електорат, вместо попътен.  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 34. 34 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#31] от "boevbisser":

  Ами хайде де. Аз чакам новото правителство да троши парите за умности. Само, че то не ги троши. И не виждам 3 милиарда за 3 месеца повече. Не виждам повече инфраструктура, напротив. Все по-недоволни съсловия.
  Нали трябва да става по-добре.

 35. 35 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 130 Неутрално

  До коментар [#28] от "deepblue":


  А за КОЙ да гласуваме !!!!
  —цитат от коментар 28 на deepblue


  Как за КОЙ?
  Да изчакаме и Фильо да се остриже и пак глас за "Банда-Голите Глави"!
  Виж ги какви хубавци са!

 36. 36 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  …ох!…
  Да отиват на избори че само като пусна телевизора и като ги видя-и започва да ми се повдига…
  Белким след изборите ,,картите се по разместят”.
  ЖАЛКА КАРТИНКА СА!

 37. 37 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2115 Весело

  До коментар [#31] от "boevbisser":

  Аз ви викам управлявайте, бе да цитирам Болен, вие се занимавате да ми пишете минуси:)
  Хахаха

 38. 38 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 277 Разстроено

  Всъщност парадокса е, че би следвало да зависи най-вече и основно от нас - избирателите. Амааа това важи за демократичните, цивилизовани държави. Ние сме далеч от тях...

 39. 39 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 130 Весело

  До коментар [#27] от "Чърчил":

  Ха-ха!
  Знаех си аз, че има обективна причина за изпростяването на Електората!

 40. 40 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Зависи дали ИТН ще излезе рязко от тежкия си пубертет и замени инфантилното си поведение с парламентаризъм.

 41. 41 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Одобрявам позицията на ДБ да не прави договорки с ДПС.
  И съм любопитен какво ще направят когато им се наложи.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 42. 42 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  Имах надежда, че в ИТН има читави хора, които могат да изолират "сценаристите". Ма като ги видях как се измъкват, май всички са по Негов образ.

 43. 43 Профил на Sofia_11
  Sofia_11
  Рейтинг: 139 Неутрално

  До коментар [#37] от "Да вярваме на истината":

  Хубавото на сайта е
  Че има възможност за оценка на коментарите
  Вашите оценки показват явна липса на капацитет
  Умствен!
  Диил?!

 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Весело

  Зависи от наш Христо, всичко зависи от него, или по точно - Прокопиев...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 45. 45 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#28] от "deepblue":

  За "не подкрепям никого"!

 46. 46 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Първата реакция на новороденото е да комуникира с майката ,а в последствие и с околните ,което продължава на по високо ниво това на ученическата скамейка впоследствие с хора с различна езикова комуникация . Какво виждаме в нашата "говорилня" (Парламент) ,преди всичко математика с най различни вариации,пермутации и прости сборове ,а когато разговорът между политическите субекти отсъства то и сметките са без кръчмар.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Весело

  Сега, онези тьотки от "Изправи се/го..." чакали третия мандат, били готови с програма, споразумения, и т.н.?! Каква наглост, каква нелепост?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 48. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  ЦИТАТ : " ако кворумът не е намален от отсъствието на някоя група. Напускането на зала също може да се смята за форма на подкрепа, защото тогава за избирането на правителство ще са нужни по-малко гласове."

  Технически е възможно, но е абсолютно безсмислено :-) още на следващото гласуване напусналите могат да се върнат в зала и да бламират правителството

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 49. 49 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Весело

  До коментар [#29] от "karatista":

  Точно!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 50. 50 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  Христо не става, той се опитва да кадрува и да решава, освен това влезе и в лични нападки, което го прави напълно негоден за да инициира каквито и да са преговори с ИТН, те ще го отрежат от корен.

  Най-диалогични са до сега са БСП и ИБНИ, но при ИБНИ Мая има огромни зависимости от олигарсите и то от престъпния контингент, тя практически е ходила да кляка на всички, както си призна е ходила при Слави, Божков, Маргините, Галеви... И с този морал на улична болонка, не става за нищо.

  БСП могат да говорят със всички, най-логично е те да вземат мандата и да дадат 2 министерства на ДБ, 1 на ИБНИ, 3 на ИТН, за да може карибския пират да се изявява и останалите да са със служебните министри, за да няма сърдити.

 51. 51 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  До коментар [#9] от "Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич":

  И къде видя, че ДБ искат мандат?

 52. 52 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Неутрално

  Има една любопитна подробност: новите избори са най-сигурният начин служебното правителство да остане до пролетта.

  Не се хилете, а мислете какво се случва ако се направят избори в края на октомври - началото на ноември, пак не се направи правителство (почти сигурно), президентът не може да разпусне НС преди 22 януари, Радев остава президент за втори мандат (съвсем сигурно), новите избори се насрочват в края на март.

  Става ли ясно?

 53. 53 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Няма да има правителство без двете най-големи партии, ДеБъ надъхват хората в този форум с по 10 статии на ден, докато не ги екзалтират.
  Е, ако се осъществят някои безпринципни обединения, да, ще имаме правителство.
  За съжаление разпределението в Парламента е много лошо, дано се промени в една или друга посока.

  Любовта ще спаси света!!!
 54. 54 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Надявам се, че в ИТН има разумни хора, които биха гласували за правителство, независимо от решението на Слави и Тошко!

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 56. 56 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3050 Весело

  Надявам се, че в ИТН има разумни хора, които биха гласували за правителство, независимо от решението на Слави и Тошко!
  —цитат от коментар 54 на Vesselin Velkov


  —-
  Искате да кажете, да има лъжци и нагаждачи, като в останалите партии....

  Любовта ще спаси света!!!
 57. 57 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1010 Весело

  "Да падне Борисов, после ще му мислим", а?
  Мислете, мислете, е, неприятно е да си напъвате двете мозъчни гънки, ама няма как, дойде му времето...

  Знанието е сила, информацията - власт
 58. 58 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  А за КОЙ да гласуваме !!!!
  —цитат от коментар 28 на deepblue


  Винаги се гласува за най-малкото зло :)

 59. 59 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  [quote#56:"hope"][/quote]

  Не, хора със собствено мислене в този случай.

 60. 60 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2115 Весело

  До коментар [#43] от "Sofia_11":

  Тъй, тъй.
  И аз това казвам.
  Умността ви направо извира и ни комплексира.
  То бива, бива ум, ама чак толкова....
  Че и красота.

 61. 61 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#53] от "hope":

  Няма да се промени към консолидация. По-скоро ще се промени към още фрагментация - да влязат още 1-2 партии.

  Народа 2 пъти подред каза че не иска една партия в управлението и 2 пъти подред подреди партиите по подобен начин. Демек трябва да има много-партийно управление. Как точно ще бъде постигнато е въпрос на партиите да решат.

 62. 62 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  В някои компютърни игри, възможностите на участниците да продължат се измерват в няколко живота. И всеки е равностоен.
  Само че тия като малки са играли на ашици и жмичка:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 63. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Неутрално

  До коментар [#54] от "Vesselin Velkov":

  Със сигурност има много по-разумни, отколкото в "ДВ"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 64. 64 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  [quote#56:"hope"]
  —цитат от коментар 59 на Vesselin Velkov
  Не, хора със собствено мислене в този случай. [/quote]  Партиите обединяват хора с еднакви политически възгледи, принципи.
  Тези дето лъжат хората да ги изберат от една партия и после напуснат или станат “независими” са най-омразните политици.
  Никоя партия не е застрахована срещу такива мишоци.

  Любовта ще спаси света!!!
 65. 65 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#54] от "Vesselin Velkov":

  Ако има разумни хора, то те трябва да напуснат парламентарната им група на момента и да станат независими. Вече ни писна от глупости, само напомням
  - Канят Василев, Петков и Денков в техен кабинет, след отказ една седмица по-късно ги изкарват най-черните от трибуната
  - Тошко обвинява Манолова за подкрепата и за Орешарски, гласуването Пеевски и т.н., а Манолова им беше чест гост в шоуто и бяха приятели
  - Тошко за Дончева - била адвокат на Мултаците, Ванко и т.н., А Слави се хвалеше, че е близък на Илия Павлов и Сашо Дончев. Всички помним как плака за Васил Илиев, а с ББ се е гордял пред майка си и е ходил на кино с него.
  Тоя бъг в тия хора е форма на истерия, а аргументи взети от ПИК и показвщи тотална дезориентация.

 66. 66 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Не мисля, че избирателите на ИТН са очаквали такова поведение и такава липса на диалогичност. Много просто са гласували против ГЕРБ.

 67. 67 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1010 Весело

  Има една любопитна подробност: новите избори са най-сигурният начин служебното правителство да остане до пролетта.Не се хилете, а мислете какво се случва ако се направят избори в края на октомври - началото на ноември, пак не се направи правителство (почти сигурно), президентът не може да разпусне НС преди 22 януари, Радев остава президент за втори мандат (съвсем сигурно), новите избори се насрочват в края на март.Става ли ясно?
  —цитат от коментар 52 на Един препатил


  Е от какво си недоволен?
  Нали обявихте служебното правителство за "най-доброто не само служебно, а въобще"?
  Нали се кефехте как изчегъртвало, разбивало кочината, пъдело калинките, спирало кражбите, организирало най-честните избори на планетата, отприщвало реките от мед и масло?
  пРезидента е ваш избор, чалгарите също обещаха да гласуват за него, наслаждавайте се на "съвсем сигурния втори мандат.
  Направо не разбирам за какво е този рев, тръшкане, сълзи и сополи?
  Всичко е според съкровените ви желания....

  Знанието е сила, информацията - власт
 68. 68 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  До коментар [#53] от "hope":Няма да се промени към консолидация. По-скоро ще се промени към още фрагментация - да влязат още 1-2 партии.Народа 2 пъти подред каза че не иска една партия в управлението и 2 пъти подред подреди партиите по подобен начин. Демек трябва да има много-партийно управление. Как точно ще бъде постигнато е въпрос на партиите да решат.
  —цитат от коментар 61 на realguru  Точно така е! Сега Слави, ако не иска да е безпринципен, преди изборите още, трябва да каже на хората, че ще се наложи да прави коалиция с ДБ и ИБГНИ, защото няма друг начин.. и с гласовете на БСП, да се опитат известно време да променят нещо..

  Аз обаче мисля, че тези партии имат непреодолими различия в дамите си програми.

  Любовта ще спаси света!!!
 69. 69 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Прякото излъчване на парламентарните заседания трябва да се предхожда от предупреждение - не се препоръчва за деца под 14-годишна възраст

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 70. 70 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#66] от "Vesselin Velkov":

  Не са. Аз познавам точно 10, от тях само двама ще гласуват пак за тях. Другите или няма да гласуват изобщо или ще го направят за Възраждане.

 71. 71 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Любопитно

  Тошко не е трябвало да казва тези неща: " Христо Иванов е бивш министър на Бойко Борисов и му викаше "шефе", Мая Манолова беше в БСП и викаше "Дайте шанс на Орешарски", гласува Делян Пеевски с едната си ръчичка там, с която натискала бутона за шеф на ДАНС. Татяна Дончева да не казвам през какво мина. Всичките са овъртолени като свински черва, да се оправят".
  Моментът не е подходящ за такива припомняния.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 72. 72 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  До коментар [#54] от "Vesselin Velkov":Ако има разумни хора, то те трябва да напуснат парламентарната им група на момента и да станат независими. Вече ни писна от глупости, само напомням - Канят Василев, Петков и Денков в техен кабинет, след отказ една седмица по-късно ги изкарват най-черните от трибуната- Тошко обвинява Манолова за подкрепата и за Орешарски, гласуването Пеевски и т.н., а Манолова им беше чест гост в шоуто и бяха приятели- Тошко за Дончева - била адвокат на Мултаците, Ванко и т.н., А Слави се хвалеше, че е близък на Илия Павлов и Сашо Дончев. Всички помним как плака за Васил Илиев, а с ББ се е гордял пред майка си и е ходил на кино с него.Тоя бъг в тия хора е форма на истерия, а аргументи взети от ПИК и показвщи тотална дезориентация.
  —цитат от коментар 65 на doctor.no


  Прав си. Дано има.

 73. 73 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 742 Весело

  "Третият живот на парламента: от кого зависи изборът на правителство"

  От това дали избирателите ще мислят, преди да гласуват, за следващия парламент...

 74. 74 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Бойкикев беше наплют сочно от Чалгаря, но антифашисткото чедо бил готов да преговаря. Явно няма по-силно нещо от порциите.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:10-12).
 75. 75 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#71] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Парадокс е, че до вчера тези неща не му пречеха, станаха му проблем като се оплескаха кандидатите му за министри.

 76. 76 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1010 Весело

  Прякото излъчване на парламентарните заседания трябва да се предхожда от предупреждение - не се препоръчва за деца под 14-годишна възраст
  —цитат от коментар 69 на petrow1973


  Според мен трябва да се излъчва само на запис след 24 часа и да се категоризира като "за възрастни".
  Обаче кой ли би гледал бездарно порно с дърти шаврантии?

  Знанието е сила, информацията - власт
 77. 77 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Уродливият т.н. "протест" роди уродливата действителност. Не можеш да мяташ развалена риба, свински уши, запъртъци, да целиш с прашка /като Хаджигенов/ герба по обществени сгради, да блокираш с катуни столицата, да разнасяш ковчези и весиш бесилки, да разпъваш погребални чували пред дома на премиера и да искаш да се роди нещо друго. Питаха ги - какво искате? Да свалим Борисов. А после - какво ще правите? Тогава ще мислим. Сега мислят. Кой им внуши, че са значима електорална извадка. Социолози, разни наблюдатели и анализатори, партийните им вождове? Така или иначе сега се вижда каква електорална извадка са. Нищожна! Прав беше покойният Джеймс Пардю, казал със съжаление - в България няма реална алтернатива на ГЕРБ.

 78. 78 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1010 Весело

  Бойкикев беше наплют сочно от Чалгаря, но антифашисткото чедо бил готов да преговаря. Явно няма по-силно нещо от порциите.
  —цитат от коментар 74 на Разобличител


  Бойкикев прави това, което му каже шефа.
  Дреме му (на шефа) за чувствата на някакъв си наемен служител

  Знанието е сила, информацията - власт
 79. 79 Профил на martoto
  martoto
  Рейтинг: 95 Неутрално

  Ако след всичко, което де случи ИТН си увеличат подкрепата на едни следващи избори, значи надежда за този народ няма.

 80. 80 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  До коментар [#65] от "doctor.no":

  “- Канят Василев, Петков и Денков в техен кабинет, след отказ една седмица по-късно ги изкарват най-черните от трибуната”

  —-
  Това не е точно така. Те ги поканиха, но Василев е казал, че непременно иска да е финансов министър, дори Вицепремиер са му предложили да е с ресор борба с финансови измами, което той е казал, че е целта му - отказал е след три срещи и разговори.
  Видели са нещо нелогично в поведението му и за това са потърсили нещо в биографията му. Иначе одобряват политиката до момента и на тримата.

  Впрочем вчера кандидатът им за МФ, каза че трябва да се добави в актуализацията на бюджета компенсация за фирмите, заради високата цена на тока и компенсации не само за болните от Ковид, а и за карантинираните. Ето ги първите разлики с Правителството на Радев.

  Любовта ще спаси света!!!
 81. 81 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#9] от "Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич":


  До коментар [#12] от "boevbisser":


  По втора точка. Защото ДБ ще разочароват някой привърженици ако подкрепят БСП. И отделно ще бъдат облайвани и надкрещявани, как "Бойкикикев е партия с комунистите". Тъй, като и да подкрепят и да не подкрепят, кабинета няма да мине, щото Слави няма да го подкрепи, няма да спечели нищо, а само може (и ще загуби). В политиката, както и в живота, не е добра идея да жертваш нещо срещу нищо.

 82. 82 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#47] от "hamiltonf":


  Нахални като конски мухи

 83. 83 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  До коментар [#1] от "yavooor":

  Трифонов нищо не опита, той искаше да диктува.

 84. 84 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Весело

  Нека напомним още веднъж: Ако сега не се направи правителство ще има не избори до дупка, а служебно правителство до април.

  Голям хумор ще настане - политиците търчат като гламави по избори, а президентът си управлява безметежно и без парламент.

  За светнем любителите на конспирации - за такова нещо на Решетников му е бедна фантазията - това може да си го спретне само едно много умно село.

 85. 85 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#80] от "hope":

  За да бъдем точни в хронологията, потвърдените и от двете страни факти
  - поканени са Петков, Денков и Василев
  - Денков за образование, Петков - икономика и Василев - за нещо различно от фин мин
  - Денков не се изказа публично
  - Петков и Василев казаха, от ИТН го потвърдиха, че тримата вървят само в комплект като екип и на позициите, които заемат в момента. Ако Василев не е фин министър, Петков и Денков също не участват
  - Допълнително - Никоай Василев е предложил коренно различна програма за финансите - чухме я от него - която нито един от тримата не приема.
  Нещата не са се случили по естествен път - несъвместимост на характерите.
  За атаката - Тошко не е проверявал миналото на никой, а повтори от трибуната тиражираното в ПИК сутринта
  Атаката от страна на ИТН беше безсмислена и им донесе повече негативи, отколкото постигнаха нещо с нея.

 86. 86 Профил на nezavisim23
  nezavisim23
  Рейтинг: 61 Неутрално

  До коментар [#65] от "doctor.no":“- Канят Василев, Петков и Денков в техен кабинет, след отказ една седмица по-късно ги изкарват най-черните от трибуната”—-Това не е точно така. Те ги поканиха, но Василев е казал, че непременно иска да е финансов министър, дори Вицепремиер са му предложили да е с ресор борба с финансови измами, което той е казал, че е целта му - отказал е след три срещи и разговори.Видели са нещо нелогично в поведението му и за това са потърсили нещо в биографията му. Иначе одобряват политиката до момента и на тримата.Впрочем вчера кандидатът им за МФ, каза че трябва да се добави в актуализацията на бюджета компенсация за фирмите, заради високата цена на тока и компенсации не само за болните от Ковид, а и за карантинираните. Ето ги първите разлики с Правителството на Радев.
  —цитат от коментар 80 на hope


  Да, наистина цените на тока са голям проблем и служебното правителство се зае с този проблем.

  https://www.monitor.bg/bg/a/view/uvolniha-zam-ministyra-na-energetikata-aleksandyr-nikolov-277654
  "Уволниха зам.-министъра на енергетиката Александър Николов"

 87. 87 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#81] от "Doge":

  аз не залагам на 100%, че Дългия няма да си смени мнението

 88. 88 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#86] от "nezavisim23":

  не само, Николов, който ГЕРБ назначиха за шеф в БЕХ и служебният министър се опита да махне, прави някакви саботажи. Разбра се, че там ще се заеме ДАНС и прокуратурата.
  Партенка е, че ще има компенсации за бизнеса заради високите цени на тока. Държавна помощ в такъв мащаб е невъзможна и трябва разрешение от Брюксел.
  Европейска директива забранява подкрепа на държавата в частни дружества.

 89. 89 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#87] от "doctor.no":

  Той отпреди си каз,че няма да играе с партиите "на статуквото", а пък и след последните събития, вече явно е решил да играе сечено на всички.

 90. 90 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#89] от "Doge":

  аз цялостна логика в действията не виждам в една или друга посока

 91. 91 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 143 Неутрално

  Ами Филип Станев си е казал истината..ако въпросните лица се срамуват от автобиографията си, това не е проблем на Филип Станев...и колкото и някои да се напъват, срама не може да се измие...Тези хора са тотално компрометирани и това е факт. Така, че е време да си ходят и те като Борисов...

 92. 92 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Весело

  Не преставам да се учудвам, че някои несведущи люде продължават да говорят за "политическа криза". Къде я виждат тази криза?

  Имаме си президент, имаме си правителство, имаме си главен прокурор, от време на време си имаме и парламент.

  Какво му трябва на човек?

 93. 93 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 44 Весело

  Надявам се,че от ДеБъ нищо няма да зависи в следващия парламент.
  Задно с ДПС те са две лица на една и съща монета.
  Добрия и лошия олигарх няма как да бъде..
  Междунардона Сорос мрежа сте хаха

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#93] от "Александър":

  Избирателят няма ли думата?

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  президентът си управлява безметежно
  —цитат от коментар 84 на Един препатил


  При главоломно растящи цени на тока и енергоносителите, при увеличаваща се инфлация и безработица, при мигрантски натиск непознат от години, при четвърта вълна и замряла инфлация.... дали ще е толкова безметежно управлението на радевата хунта и дали няма да се отрази на резултата на фигуранта, предстои да видим

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  До коментар [#18] от "deepblue":

  И комисия Росенец за бонуси и никаква друга работа

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK