На живо

Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

Слави Трифонов: Да подкрепим кабинета и президента за справяне с мигрантите

Стоп кадър тв 7/8

Стоп кадър тв 7/8

Всички трябва да направим необходимото и да подкрепим сегашното правителство, за да може то да се справи със задаващата се криза. Защото талибаните въобще не ги интересуват политическите проблеми на България, а мигрантите - още по-малко. Това заявява в свой пост във "Фейсбук" лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов по повод засиления миграционен натиск от бягащи от талибаните афганистанци.


"Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия", посочва Трифонов.Президентът ще направи нови консултации преди връчването на следващ мандат

Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Във вторник и сряда държавният глава Румен Радев ще проведе допълнителни консултации с парламентарно представените политически сили в 46-ото Народно събрание в рамките на конституционната процедура за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това съобщи прессекретариатът му. През миналата седмица спечелилата най-много гласове на изборите "Има такъв народ" обяви, че оттегля проектокабинета си.


Във вторник консултациите започват с "Има такъв народ", следват ГЕРБ и БСП.


В сряда ще бъдат разговорите с "Демократична България", ДПС и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Радев настоя, че актуализацията на бюджета е част от националната сигурност

Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Георги Кожухаров

Въпреки несъгласието на представените в парламента партии президентът Румен Радев настоя, че актуализацията на бюджета, предложена от служебното правителство, е тема с особена важност и част от националната сигурност на страната. След заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност тоя изреди всички групи в обществото, до които няма да стигнат пари, ако не се приеме актуализацията - медиците заради коронакризата, МВР - заради миграционния натиск, пенсионерите, които ще останат с ниски пенсии. Предупреди, че тази ситуация може да остане задълго заради вероятността да не може да се състави правителство в рамките на действие на настоящия парламент.


В тази обстановка служебният кабинет ще бъде с вързани ръце, а българите ще изнесат кризата на своя гръб.


Румен Радев,

президент


По темата с полицейското насилие при протестите през миналото лято, записи от които бяха показани през миналата седмица, държавният глава обяви, че трябва да се извърши проверка дали са били ангажирани частни охранителни структури - в охраната и при разправата с протестиращи и по чие разпореждане. Необяснимо е бездействието на прокуратурата по този казус, посочи той.


Очаквайте подробности!

Румен Радев с изявление след заседанието на съвета по сигурността

Ива Митева: Мястото за обсъждане на бюджета е в парламента

"Ние, народните представители, смятаме, че мястото за гледане на бюджета е в Народното събрание. Проектът е внесен и каквито и нови ситуации да възникнат, мястото на дебата е в парламента". Това обяви пред Би Ти Ви председателят на парламента Ива Митева след като по-рано президентът Румен Радев събра Консултативния съвет за национална сигурност и една от темите му бе актуализацията на бюджета, която подготви служебният кабинет.


Митева подчерта, че фокусът на съвета при президента е бил изместен и въпреки че разбира притесненията на Румен Радев от сложната ситуация, в която се намира – преди избори за поста му и пред евентуалната нужда от съставяне на ново служебно правителство при предсрочни избори за парламент, тя го посъветва всеки да си знае какви са му правомощията по Конституция.


Обяви, че съставянето на парламентарните комисии се е забавило и заради молба от някои партии да огледат още състава им, но изрази надежда, че те ще бъдат съставени в сряда и че още тогава бюджетната комисия ще заседава по актуализацията. В отговор на въпрос Митева каза, че "Има такъв народ" ще председателства тази комисия, а освен това правната и земеделската.


Въпреки заявката си от миналата седмица, че е разочарована от политика все пак в отговор на въпрос тя заяви, че при следващи избори отново ще приеме да е в листите на "Има такъв народ".

Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Велко Ангелов


Председателят на парламента обяви, че от главния прокурор Иван Гешев депутатите предстои да поискат доклад за дейността на прокуратурата за полицейското насилие при протестите от миналото лято със срок на внасяне до петък. Подчерта, че поканата към него от депутати да бъде изслушан няма да е любезна, а императивна.


Подробности четете тук.

Консултативният съвет за национална сигурност приключи без общ документ, който да даде представа каква е позицията на представените в парламента партии към мигрантската криза, задаващата се четвърта вълна от коронавирус и актуализацията на бюджета. Нещо повече, съветът започна със спор дали министърът на икономиката има място на него. Съветът продължи почти четири часа, а след него Мая Манолова от "Изправи се.БГ! Ние идваме!"изрази разочарование, че не е имало консенсус по нито една тема. Според Христо Иванов обаче това не е било съвсем така.


Подробности четете тук!

Христо Иванов: При президента имаше консенсус по някои въпроси

Обсъдихме цялата система от кризи, с които се сблъсква България. Имахме една информативна дискусия и сме благодарни на президента за полезната среща, каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, след приключването на Консултативния съвет за национална сигурност.


Според него на съвета е имало консенсус по отношение мерките срещу мигрантската криза и заплахите от четвърта вълна от епидемията от коронавирус. "Очевидно България навлиза в нова вълна и трябва да се мобилизират цялата сила на държавата, за да се отговори по възможно най-ефективният и щадящ за всички начин", е неговото мнение. Иванов е на мнение, че за мигрантската криза е рано да се направи оценка.

Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Велко Ангелов


Предстои органите за управление на партиите, част от ДБ да решат дали да бъде подкрепена актуализацията на бюджета, каза той.


На въпрос за шансовете за съставяне на правителство с третия мандат Христо Иванов каза, че той зависи от промяната в поведението на "Има такъв народ".


По повод коментари на Мустафа Карадайъ, който излезе още преди края на съвети и обяви, че има опити за разпределяне на милиарди като по времето на ГЕРБ, Иванов заяви: "Явно Мустафа Карадайъ влиза в ролята на Волен Сидеров дори в моменти на кризи. Явно ДПС се чувстват изолирани и лишени от съдържание и им остава да развиват евтини пропагандни теории".

Въпросът с гражданството на министър Петков предизвика спор на съвета по сигурността

Лошо започна Консултативният съвет за национална сигурност - с препирня, заради гражданството на Кирил Петков, каза пред журналисти след събирането при президента Румен Радев лидерът на БСП Корнелия Нинова. Преди нея Десислава Атанасова от ГЕРБ обяви, че лидерите на парламентарните партии са били против неговото участие, защото ако има двойно гражданство той няма право да е министър и да присъства на заседанието.
Казусът все още е висящ, като Петков твърди, че е е отказал от канадското си гражданство, а след сигнал от депутатите от ГЕРБ днес Конституционния съд образува дело по случая.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Георги Кожухаров


Все пак повечето участници са били на мнение, че министърът на икономиката има място на съвета и той е останал. Мая Манолова каза, че е гласувала за оставането на Петков, защото той е изнесъл важни данни за състоянието на бизнеса. Според Атанасова е проблем, ако министърът се окаже с двойна гражданство, а днес е получил класифицирана информация.

Нинова: МВР и армията имат план за противодействие на миграцията

МВР и Министерство на отбраната имат план как да се противодейства на мигрантския натиск, но все още няма данни колко средства им трябват, за да го реализират, каза днес, след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност в президентството, лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя не съобщи повече информация за изнесените данни, защото били секретни.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Юлияна Добрева


Нинова каза, че левицата ще подкрепи на първо четене актуализацията на бюджета, но има резерви за някои разходи и преди второ четене ще се искат корекции.

Манолова е притеснена от липсата на съгласие за рисковете пред страната

Притеснена съм от липсата на дори минимално съгласие след политическите партии по отношение на рисковете за България - миграцията, социалната криза и здравната криза, каза след Консултативния съвет за национална сигурност един от лидерите на "Изправи се.БГ Ние идваме" Мая Манолова.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Юлия Лазарова


Според нея това е знак, че партиите са в предизборна кампания и се интересуват само как да извлекат позитиви да следващите избори. Цинично е в хазната да има 2 млрд. лв. излишък и те да не могат да се похарчат, както се иска с актуализацията на бюджета, каза Манолова. Тя е на мнение, че за да има шанс третият мандат за съставяне на правителство лидерите на партиите трябва да направят крача назад и да пренебрегнат егото си.

ГЕРБ поиска от президента да не обвързва мандатите с бюджета

Президентството не е мястото където да се обсъжда актуализацията бюджета и е неприемливо то да се обвързва с продължаването на процедурата за съставяне на правителство, каза след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Партията остава на позиция да не подкрепи актуализацията.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Юлия Лазарова


В отговор на въпрос тя каза, че темата за коронавируса е била обсъждана, но нищо ново не е казано.
На заседанието е била изнесена информация за мигрантския натиск по границите, но тя е секретна.

Коментари след съвета за национална сигурност в президентството

ГЕРБ с коментари след съвета по сигурност при президента

Асоциацията на индустриалния капитал е изпратила отворено писмо до председателя на парламент и до ръководителите на парламентарно представените партии с настояване да започне разглеждането на актуализацията на бюджета. "Всички знаят, че ако бюджетът на страната остане неактуализиран, това ще провали жизненоважни мерки в управлението на икономиката, като такъв развой на нещата може да има катастрофални последици", пише в текста, в който се уточнява, че организацията представлява 10 хил. Предприятия, в които са заети 500 хил. души. Асоциацията напомня, че именно от актуализацията зависи подкрепата за бизнеса при започналата поредна вълна на коронавируса. Посочва се, че под особена заплаха в пандемията е шивашката промишленост, която до момента оцелява единствено заради държавната подкрепа, тъй като е експортно ориентирана е била силно засегната от пандемията.

Христо Иванов: Очевидно главният прокурор Иван Гешев се крие

"Господин Гешев очевидно се крие. Информацията, която изискваме от него, прокуратурата я е предоставяла многократно. Тя представлява обществен интерес и ние твърдим, че той се крие", каза днес пред журналисти съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Коментарът му беше по повод позицията на главния прокурор, че искане за изслушването му в извънредно заседание на НС или за изготвяне на доклад по конкретни дела би представлявало нарушение на принципа на разделение на властите.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Юлия Лазарова


Междувременно пред БНР председателят на парламента Ива Митева каза, че има процедура, по която главният прокурор може да бъде поканен за изслушване в парламента, но в Комисията по правни въпроси.

Мустафа Карадайъ напусна демонстративно съвета по сигурността

На консултативния съвет за национална сигурност се говореше за актуализация на бюджета, въпреки, че основните теми трябваше да са бежанския натиск и евентуална четвърта вълна на заболеваемост от коронавирус, каза днес пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той излезе демонстративно първо от заседанието около час и половина след неговото начало.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Велко Ангелов


Карадайъ поясни, че партията няма да подкрепи това искане на служебното правителство, защото в проектобюджета има предвидени 1.2 милиарда за извънредни и непредвидени разходи - "т.е. това е празен чек по модела на ГЕРБ". Той така и не отговори на въпрос дали другите теми са обсъждани.


Тезата на служебния финансов министър Асен Василев е, че без актуализация няма да има средства за ключови дейности, въпреки, че в бюджета пари има. Президентът Румен Радев дори обвързва продължаването на процедурата за връчване на мандати за съставяне на правителство с разглеждането на този въпрос. Към момента актуализацията на бюджета няма как да се гледа от парламента, в който дори още не е формирана бюджетна комисия.

Кирил Петков: Не може актове на чужди държави да ни предопределят правата

Възможно ли е според вас един български гражданин да е направил всички възможни действия, но да се чака бележка или някакъв административен акт на чужда държава и това да предопределя неговите права и още повече възможността на българския народ да избира кой да бъде народен представител, министър или президент.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Това е силен въпрос, има много българи извън страната и искаме ли когато са направили всичките действия да се откажат, да не могат да участват в управлението на България", каза днес преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност икономическият министър Кирил Петков. Коментарът му беше по повод образуваното дело от Конституционния съд за неговото двойно гражданство, което би направило назначението му противоконституционно.


Петков допусна, че атаките срещу него доказват, че си е свършил добре работата. "Не трябва да допускаме актове на чужди държави да определят бъдещето на България", обобщи Петков.

Председателят на парламента иска вече да се мисли за дата на президентските избори

Още утре, преди извънредното заседание на Народното събрание, председателят на парламента Ива Митева ще свика председателски съвет, на който ще поиска от парламентарните групи да започнат да обмислят датата на президентските избори, съобщи БНР. По Конституция Народното събрание насрочва датата на изборите за президент и вицепрезидент до 60 дни предварително.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Капитал


Митева каза още, че се надява в сряда да бъдат сформирани парламентарните комисии. Като ако това стане, още в сряда следобед бюджетната комисия може да заседава по темата актуализация на бюджета.

Конституционният съд образува дело за гражданството на Петков

Конституционният съд образува дело по искане на 55 народни представители за установяване на противоконституционност на Указ № 129 на президента на Република България за назначаване на служебно правителство от 12 май 2021 г., в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков Петков, съобщиха от съда. Докладчик по делото е съдия Таня Райковска.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

Проблем е евентуалното двойно гражданство на Кирил Петков, като въпросът беше повдигнат от депутат от "Има такъв народ" в края на миналата седмица. Жалбата днес беше внесена от народни представители от ГЕРБ.


В петък Петков каза, че се е отказал от канадското си гражданство, преди да бъде назначен за министър. "В първия момент, в който бях поканен като министър, направих отказ от канадското си гражданство. Този отказ е нотариално заверен", допълни той. Днес Петков допълни, че не може административни актове на трети страни да предопределят участието на българи в управлението на България.


Подробности тук

Започна Консултативният съвет за национална сигурност

Започна Консултативният съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. Темите са преодоляване на нова вълна на коронавируса, очакваната бежанска вълна и нуждата от актуализация на бюджета за тази година. Изявления се очакват след края на работата на съвета. По закон в работата на КСНС участват председателят на Народното събрание, премиерът, министрите на отбраната, вътрешните и външните работи, финансите, ръководителите на специалните служби, началникът на отбраната и по един представител от всяка парламентарна група.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Дневник

Нинова и Кацаров в спор за бюджета за здраве

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров влязоха в спор за исканите пари за здраве в актуализацията на бюджета. Партийният лидер твърди, че се искат средства за закупуване на ваксини, при положение, че България "се къпе във ваксини", като изрази съмнение за лобизъм или действие в полза на фармацевтични компании.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Дневник


Кацаров контрира, че парите трябва за плащане по договорени от предишното правителство доставки. Призовавам г-жа Нинова и всички публични личности да бъдат много внимателни в изказванията си по темата, за да не нанасят неволно вреда на и без това крехкото доверие в имунизационния процес", завършва Кацаров.


Подробности тук

Депутати от ГЕРБ внесоха искане в Конституционния съд за обявяване на указа на президента Румен Радев за назначаване на служебното правителство, заради двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков, съобщи днес пред журналисти Даниел Митов. От ГЕРБ питат дали и в момента той е български, и канадски гражданин, и бил ли е такъв в момента, в който назначен на поста.
Политическото напрежение: Съветът по сигурността приключи без общ документ (хронология)

© Дневник


В петък Петков обяви се е отказал от канадското си гражданство, преди да бъде назначен за министър. "В първия момент, в който бях поканен като министър, направих отказ от канадското си гражданство. Този отказ е нотариално заверен", допълни той.


Според Митов обаче това не е достатъчно и е нужно Кирил Петков незабавно да бъде отстранен от поста. Темата с гражданството на Кирил Петков беше повдигната от депутата от "Има такъв народ" Димитър Гърдев, който взел повод от медийни публикации.

Като премиер Борисов звънял в МВР да освободят задържан

След задържането на Ивайло Мирчев, сега депутат от "Демократична България", при опита му да стъпи на плажа край имота на Ахмед Доган на "Росенец" преди година, Мирчев бил освободен по лично нареждане на тогавашния премиер Бойко Борисов. Това разказа Мирчев пред БНТ като подчерта, че при управлението на ГЕРБ по този начин - с устни указания на премиера вместо от съда, са се решавали подобни казуси. Тема на разговора бяха кадрите с полицейско насилие на протестиращи от юли 2020 г., представени в парламентарната комисия в петък.


Ивайло Мирчев

© Дневник

Ивайло Мирчев


"Не знам как [бившите министри на вътрешните работи, а сега депутати от ГЕРБ] Христо Терзийски и Младен Маринов ще имат мъжеството да влязат в Народното събрание. Как вечер поглеждат децата, когато се приберат. Ако е останала капка достойнство и ако има нещо мъжко в тях, трябва незабавно да напуснат Народното събрание, защото те са срам за българския парламент", заяви той.


Според него отговорност трябва да поемат бившият премиер Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, тъй като са в основата на системните проблеми в МВР и българската прокуратура, както и за укриването на записите.


"Терзийски една година не може да отговори като шеф на "Национална полиция" какво правеше патрулката пред "Осемте джуджета". Няма отговор за този въпрос", добави той и припомни, че Терзийски е отговорен и за акцията с белия автобус през 2013 г., и за акцията на "Росенец" преди година.


От изслушването на Иван Гешев в Народното събрание ще се очаква да бъде установено къде е бил записът в последната година и защо е бил укрит от българското общество, каза Мирчев. Той припомни, че тогава имаше достатъчно свидетелства за полицейско насилие, докато официално МВР настояваше за бити полицаи.

Съществува трайна практика на Конституционния съд, която изключва осъществяването на парламентарен контрол върху работата на конкретни магистрати и по неприключили дела. Така главният прокурор Иван Гешев коментира за БТА заявеното от "Демократична България" намерение да поискат изслушването му в парламента.


Какво още каза Гешев пред агенцията четете тук.


Иван Гешев

© Дневник

Иван Гешев


След публикувания видеозапис с кадри с полицейско насилие над протестиращи миналото лято, председателят на парламента Ива Митева свика извънредно заседание на Народното събрание на 17 август 2021 г. (вторник) за изслушване на министъра на вътрешните работи.


През уикенда стана известно, че прокуратурата е знаела за видеозаписа.


Председателят на парламента Ива Митева коментира, че е възможно Гешев да бъде поканен в парламента в сряда, ако дотогава бъде създадена Комисия по правни въпроси, пред която той да говори.


Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова се съгласи с правните аргументи на Гешев, но уточни, че в закрито заседание той би могъл да коментира темата пред депутатите от комисията, за да се удовлетвори общественият интерес като се спазят и правилата. Според нея прокуратурата си е вършила работата по този казус досега, но "го разбираме едва сега".

Нинова се надява с "по-малко емоция и повече разум" кабинет да бъде съставен

Корнелия Нинова

© Капитал

Корнелия Нинова


"С по-малко емоция и повече разум и разговори, с повече осъзнаване на политическата ситуация в момента може да се състави правителство в това Народно събрание", коментира днес лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.


По повод възможността БСП да получи трети мандат за съставяне на кабинет от президента и желанието й да предложи сегашното служебно правителство Нинова каза: "Президентът е възпитан и деликатен човек и ни намекна, че няма как служебният кабинет да остане в наследство на партиите. Няма зад гърба на президента да каним този и онзи министър. Ще отидем уважително към него и ще го попитаме дали е съгласен. Ако каже не, ще търсим други варианти".


Ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, според Нинова е по-добре те да се проведат едновременно с президентските.

Президентът свиква съвета по сигурност

Мерки за преодоляване на нова вълна на коронавируса, очакваната бежанска вълна и свързаната с това актуализация на бюджета за тази година ще бъдат обсъждани днес на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, свикано от президента Румен Радев.
Румен Радев

Румен Радев


Радев, който обвърза връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство с актуализацията на бюджета, каза в петък, че именно затова свиква заседанието на съвета, в който освен премиера и шефовете на служби участват и председателите на парламентарните групи.


Заседанието се свиква на фона на политическо напрежение след неуспешен първи опит за съставяне на работно правителство, настъпваща четвърта вълна на коронавируса у нас, усложняване на международната обстановка.


"Има тревожни въпроси, които изискват актуализацията на този бюджет. Ние не можем да оставим хората в наближаващата пандемична криза без финансова подкрепа, без социална подкрепа, няма как да стане. Аз искам да видя ясния ангажимент на българския парламент. От това ще си проличи кой работи за хората и кой ще е хаос", коментира държавният глава в петък.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (643)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  А новина ли е внесено в КС от ГЕРБ питане ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 2. 2 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  Мерки за преодоляване на нова вълна на коронавируса,


  Едва 1.5 години му трябваха на г-н Радев за да осъзнае наличието на коронавируса.

 3. 3 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 636 Любопитно

  Тези кадри с полицейското насилие ако бяха показани преди 1 седмица вероятно ИТН безпроблемно щяха да съберат подкрепа за Правителство ! Интересно защо видеото излезе едва след провала на кабинета на Слави. Пак има игра в играта и се редят схемите. Моята теория на конспирацията :)

 4. 4 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 663 Весело

  Ма нали и миналата седмица това обсъждаха? Не излязоха ли с някаква позиция по въпроса умните глави от КСНС, че да повтарят? Или са обикновени работохолици? :)

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Дойдоха комунистите и за три месеца успяха да ни вкарат в политическа криза, счупиха бюджета и ни водят към икономическа дупка. Изкараха на протести няколко стопански сектора, спряха плащанията на заработени заплати и куп други провали. Към това като добавим и назначаването на престъпници или напълно неподготвени хора на възлови позиции, както и ежеседмичните скандали, нека всеки сам си прави сметката.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:10-12).
 7. 7 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Сетила се Мара да се побара !!!

 8. 8 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4499 Неутрално
 9. 9 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Вече си пролича #кой има интерес от отиграването “служебния кабинет за редовен”. И преди съм го казвал, но да повторя: Няма как да има промяна ако статуквото има мнозинство в НС, каквито и министри да са назначени. Те за актуализацията на бюджета им правят сечено в момента, какво остава държавата да се управлява в тов формат…

 10. 10 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Весело

  Началото на края!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  " Мерки за преодоляване на нова вълна на коронавируса, очакваната бежанска вълна и свързаната с това актуализация на бюджета за тази година ще бъдат обсъждани днес на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, свикано от президента Румен Радев."  От вчера талибаните са превзели Кабул т.е цял Афганистан ! Предстои сериозна вълна от афганистанци по границите на Европа ! Напълно резонно поведение на Радев ! Ковид ситуацията у нас прогресивно се влошава също.......

 12. 12 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 787 Неутрално

  В последните няколко години партиите гледат несериозно бих казал иронично на Съвета за национална сигурност при президента ,като в това сезираха опит на президентството за влияние върху политиката.Особено "активни" бяха ГЕРБ и техния лидер ,които ревниво пазеха периметъра си на влияние върху трите власти (съдебна изпълнителна и законодателна) ,с помощтта на четвъртата власт( незавидното 112 място)като политическа придобивка .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 13. 13 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 360 Любопитно

  Който нож вади (на съда, че не му вписвал актовете), от нож (канадски) умира. Казусът с гражданството на Кирил Петков е всъщност елементарен. Или да покаже потвърждение от Канада за одобрение на отказа му от гражданство преди датата на указа на президента за назначаването му, а не само изявление от негово страна, или да не се прави на високопринципен и морален, а всъщност - тарикат на дребно. Конституцията и законите не са наши и ваши!
  Стотици безпредметни и безкритични интервюта даде този човек, а оглушително мълчи по тази тема!
  ✅ Citizenship Act (R.S.C., 1985, c. C-29)Закон за гражданството на Канада)
  "If an application under subsection (1) is approved by the Minister, the Minister shall issue a certificate of renunciation to the applicant and the applicant ceases to be a citizen after the expiration of the day on which the certificate is issued or any later day that the certificate may specify."
  ✅ Once we receive your application to renounce your Canadian citizenship, we will review it and begin processing. If your application is approved, you will be sent a renunciation certificate or confirmation of renunciation.
  https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/c-29/page-3.html?fbclid=IwAR0RKhGzQq6DcTpZKlEvIrokHmVE8l4Bi39jtKhe-GV0MlLIf6qdUxipEx0 #h-81902

  1. Конституцията на Република България, чл. 65, ал. 1
  2. Решение № 2 на Конституционния съд на Република България от 13 април 1995 г. по к.д. № 1/1995 г.
  3. Citizenship Act (R.S.C., 1985, c. C-29) (Закон за гражданството на Канада)

 14. 14
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  А новина ли е внесено в КС от ГЕРБ питане ?
  —цитат от коментар 1 на дерибеев


  Според Дневник не е новина. Не касае техните интереси.

 15. 15 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Да сядат и правят коалиция "Няма не мога, няма недей", че коалицията "Я елате пиленца при Батко" е готова да се върне след 2-3 национални стачки и блокажи.

 16. 16 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2307 Гневно

  От съседната статия за новата Делта четем:
  "при заболелите от COVID-19 сега се наблюдават
  - силна хрема и
  - по-рядко загуба на обоняние и вкус-
  - болки в гърлото
  - лека кашлица, да остава вкъщи"

  Хайде да не актуализираме бюджета с милиарди за "борба с ..."
  Махайте ограниченията и край.
  Ковид премина в обикновен грип. Смъртността е ниска.
  Кой се ваксинирал, ваксинирал. Който иска, да се ваксинира.
  Стига с тия борби (в кал)!

  Президентът какво отношение има за бюджета, че ще го обсъжда!?

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2307 Любопитно

  Пазете границите.
  —цитат от коментар 8 на Тsonkooo


  Нещо против малко афганистански лекари и инженери!?

  Никой не го интересува интегритетът и сигурността на ЕС и България. Нито ЕС, нито българските управляващи.
  Важното е зелените сделки и фармацията да върви, народът да е натирен и да си има занимание и "плашила".
  Отдавна е открито, че освен "хляб и зрелища", за да е кротък един народ му трябва и "плашило", с което да го плашат. (То може да мине и като "зрелища, де")

 19. 19 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Предизборната кампания започна...
  Гответе се за избори 2 в 1....

 20. 20 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  От съседната статия за новата Делта четем:"при заболелите от COVID-19 сега се наблюдават- силна хрема и- по-рядко загуба на обоняние и вкус-- болки в гърлото - лека кашлица, да остава вкъщи"Хайде да не актуализираме бюджета с милиарди за "борба с ..."Махайте ограниченията и край.Ковид премина в обикновен грип. Смъртността е ниска.Кой се ваксинирал, ваксинирал. Който иска, да се ваксинира.Стига с тия борби (в кал)!Президентът какво отношение има за бюджета, че ще го обсъжда!?
  —цитат от коментар 16 на Тангра


  Нали трябва да си купи втория мандат !

 21. 21 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2307 Любопитно

  Да сядат и правят коалиция "Няма не мога, няма недей", че коалицията "Я елате пиленца при Батко" е готова да се върне след 2-3 национални стачки и блокажи.
  —цитат от коментар 15 на Petio Petkov


  По-добре коалиция на комунистите!?!?!?!?
  Трябваше да ви забраним със закон през 90та!
  Вирус за народите!

 22. 22 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Весело

  Чакам Дневник да цитира Нинова пред БНТ, какво било предложено в ЗИД на ЗДБ от др. Василев.
  Тя каза, че:
  1. добавките за пенсионерите били предвидени до септември вкл.;
  2. МРРБ искало само 100 млн. за спешни и неотложни ремонти;
  3. КЕВР със средни заплати от 5 хил. лв. искали пари за дела и за бонуси към заплатите;
  4. Един милиард и 119 хиляди лева трябвало да се похарчат БЕЗ никакво обяснение.

  Щом Нинова не харесва това, КОЙ нормален човек ще приеме, че Радев и служебните му министри не са мошеници, които искат да окрадат държавата?
  Отделно, Данаилов от ИТН каза, че актуализация на бюджета се прави, когато НЯМА пари, а не когато има и просто трябва да се похарчат.
  Трето, парите на държавата се харчат от РЕДОВНО правителство, а не от служебно,
  тоест от Радев.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Нинова спомена няколко точки в предложението за актуализация на бюджета, с които БСП не са съгласни.
  Бяха конкретни, с цифри и звучаха много логично.
  Жалко, че Дневник не са ги преценили за важни.
  Например, за 50-те лева на пенсионерите са казали, че за септември няма да имат пари, пък сега искат за октомври.

  Любовта ще спаси света!!!
 25. 25 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3356 Любопитно

  Аз не вярвам на приказки, гледам действията..!!!

  [email protected]
 26. 26 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Гледах Корни тази сутрин по БТН и тя дори призна, че в бюджета има предидени пари за 4,5 млн. дози ваксини (от които няма нужда), но доставката трябвало да задоволи интересите на някаква си фармацевтична фирма. Смятайте що това излиза от устата на лидера на комунистите в национален ефир, какт не могат да разделят порциите и къде да отидат парите. Мислете, ей! За да не реват някои красавци останали без работа после. Ние вече сме ги преживяли няколко такива управления. В едното дори хиперинфлацията приравни пенсиите на 15 долара.

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 27. 27 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  До коментар [#22] от "Непукистка":


  О, да! Това за КЕВР беше крайно... Плащаме им 5000 лв. средна заплата, а сега искали 1,5 млн. за бонуси.

  Любовта ще спаси света!!!
 28. 28 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Най важният въпрос е чегъртането. Рашков да докладва колко учители остава да профилактира. С вддигнат юмрук напред към пропаста.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 29. 29 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Радев да обясни защо подчиненото му НСО е крило - според изнесените факти от Хаджигенов, записите с полицейското насилие. И нещо повече: защо ги няма оригиналите, а някакъв презапис. Накрая ще се окаже, че зад поредния пиар май ще изплува истинският производител на инсинуациите и за този случай. И така: кой нареди на НСО да крие записите, г-н фюрер Радев? Кой носи отговорността в поверената ви служба, г-н фюрер?

 30. 30 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Кабинет няма да има. Христо Иванов и Корнелия Нинова да не си правят илюзия, че ГЕРБ+ДПС+ИТН ше им пуснат властчица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Радев да обясни защо подчиненото му НСО е крило - според изнесените факти от Хаджигенов, записите с полицейското насилие. И нещо повече: защо ги няма оригиналите, а някакъв презапис. Накрая ще се окаже, че зад поредния пиар май ще изплува истинският производител на инсинуациите и за този случай. И така: кой нареди на НСО да крие записите, г-н фюрер Радев? Кой носи отговорността в поверената ви служба, г-н фюрер?
  —цитат от коментар 29 на xso16686927


  Нима до сега не разбрахте, че Радев действа подмолно?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 33. 33 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  4. Един милиард и 119 хиляди лева трябвало да се похарчат БЕЗ никакво обяснение.
  —цитат от коментар 22 на Непукистка

  Поправка:
  "119 милиона лева"

  Намерението за кражба на държавата и полагането на гумен печат от НС е видимо. Комитова риве, че не им стигат милиард и нещо да платят заплатите, а искат 100 милиона. Донев се хвали, че щели да индексират пенсиите, а дори не са поискали такива пари- обратно искат да спрат от октомври (защо ли точно оттогава?) nомощта за пенсионерите, която е предвидена в бюджета докрая на годината?!
  Тези са лъжци и мошеници и т.н. "актуализация" не трябва да минава през НС.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 34. 34 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 755 Неутрално

  НИКЪВ КАБИНЕТ! ИЗБОРИ! ВЕДНАГА!

 35. 35 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Сега е интересно ИТН ще подкрепят ли правителството на Корнелия, щом ще го съгласува 100 процента с техния кандидат за президент Румен Радев. Вярно, казаха, че няма да подкрепят, но когато фактически ще бъде на Радев? Когото ИТН издигнаха за свой кандидат?

 36. 36 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Гледах Корни тази сутрин по БТН и тя дори призна, че в бюджета има предидени пари за 4,5 млн. дози ваксини (от които няма нужда), но доставката трябвало да задоволи интересите на някаква си фармацевтична фирма. Смятайте що това излиза от устата на лидера на комунистите в национален ефир, какт не могат да разделят порциите и къде да отидат парите. Мислете, ей! За да не реват някои красавци останали без работа после. Ние вече сме ги преживяли няколко такива управления. В едното дори хиперинфлацията приравни пенсиите на 15 долара.
  —цитат от коментар 26 на Мощ


  О, да! Това го пропуснах!
  И най-важното беше, че в бюджета са предвидени парите, които би трябвало да дойдат по Плана за възстановяване, който план НЕ Е ВНЕСЕН, защото само редовно правителство трябва да го внесе в ЕК.
  Как ще харчат, след като огромна част от парите ГИ НЯМА и няма да ги има?!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2530 Неутрално

  "В България има 5 милиона ваксини. В актуализацията на бюджета сужебният кабинет иска още 1,5 милиона. Защо е необходимо това? Имаме достатъчно, дори даряваме на други страни. Ако има съмнения за лобизъм в полза на фармацевтичти компании, няма да подкрепим този разход.

  Защо не дадат парите на млади семейства?", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ.

  КЕВР вдига цени в интерес на монополисти. Хората ги осъждат. Служебният кабинет иска 17 милиона, за да се плащат тези глоби. Освен това искат пари за бонуси на служителите на КЕВР, следната заплата там е 5 хил. лв.

  Да дадем тези пари за деца с увреждания"

  А после Борисов раздавал :)))))))))))

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 41. 41 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 749 Любопитно

  Става много напечено!

 42. 42 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Приемам думите на Нинова за актуализацията като поредна нападка към Радев, което може да се тълкува като тънка сметка на другарите за това, че БСП не иска да получи третия мандат и, че няма как да прости загубеното в преговори с ИТН време, което можеше да доведе до редовно правителство.
  Нинова се превърна в черна овца отдавна. Сега да чакаме мандата да се връчи на Бойкикев или на Маяма. Те ще ни "оправят", хахаха... С 47 депутати! Верват ли си?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 44. 44 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  Единственият изход май е отново "Кръгла маса" в разширен формат. Подписано споразумение между всички там ( или поне 75 % от участниците. за да бъдат талибаните (ИТН и разни други, засега под чертата) неутрализирани. Споразумение за нови избори и свикване на вече станало крайно рисковано ВНС, промяна на Конституцията с ясни договорени предварително клаузи. . Промените не трябва да са много, а само там където Конституцията е показала пълната си непригодност да защити сигурността на българите и просперитета на обществото. Даже може и да не се наложи свикване на ВНС, но промени ще трябва да има. Изглежда всичко ще трябва да започва отначало, но все пак има някаква база. Така трябваше да стане и през 90-те. Да се изчака да се види кое как работи , а не дайте веднага нова Конституция, но другарите тогава бързаха и видяхме до къде ни довете това бързане. Във всички други държави от нашата черга Конституциите бяха леко променени ,а към нови се пристъпи много по късно.

 45. 45 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Любопитно

  Интересното е, че точно Нинова запозна народа с проекта на Асенчо. Защо никой друг не го е направил досега? Защо под думата "актуализация" се скриват намерение за отявлени кражби и се опровергават купищата лъжи на Радев и министрите му, което явно не прави впечатление на никого друг от експертите в НС?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 46. 46 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1007 Любопитно

  Тоя Ивайло Мирчев бил същински герой !

 47. 47 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Любопитно

  До коментар [#11] от "samoedin":

  Е, вече го няма Борисов. Значи няма проблем. Нъл тъй?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 48. 48 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 725 Неутрално
 49. 49 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Не знам за умно-красивите колко са красиви
  —цитат от коментар 23 на 1908

  Е го Мирчев на снимката, това не ти ли отговаря на въпроса?

 50. 50 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4499 Неутрално

  Всичко решава телефонът, както и преди, така и сега.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Да сядат и правят коалиция "Няма не мога, няма недей", че коалицията "Я елате пиленца при Батко" е готова да се върне след 2-3 национални стачки и блокажи.
  —цитат от коментар 15 на Petio Petkov


  Защо ще има национални стачки и блокади?нали хунтата и министрите и перфектно си вършат работата?Нали огромното мнозинство от народа ги подкрепя? Какви са сега тези твои пораженчески мисли?

 53. 53 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Как вечер поглеждат децата, когато се приберат. Ако е останала капка достойнство
  _____________
  С достойнство по 500к.с. джипове за децата не се купуват!
  А ваденето на кириливи ризи на висши гербри и техни поръчкови патерици на конци още не е започнало!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 54. 54 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Интересното е, че точно Нинова запозна народа с проекта на Асенчо. Защо никой друг не го е направил досега? Защо под думата "актуализация" се скриват намерение за отявлени кражби и се опровергават купищата лъжи на Радев и министрите му, което явно не прави впечатление на никого друг от експертите в НС?
  —цитат от коментар 45 на Непукистка


  Цъ цъ цъ! Кражбите на герберастите не ви притесняваха, но сте се притеснили за някакви евентуални намерения за такива.

 55. 55 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4499 Неутрално

  Служебното правителство не може да стане редовно, защото ще зависи от партийните прищевки и ще бъде бойкотирано непрекъснато от парламента, актуализацията сега например си е бойкот.

 56. 56 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  Какъв бюджет ще приемат. НС не е започнало да работи. Няма гласувана нито една от постоянните комисии, само ония за изчегъртването.
  Абсолютно безплоден парламент, такъв като импотентните 'партии' дето са го завзели. Временно.
  Долу радеФ!

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 57. 57 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 743 Весело

  ======Нинова се надява с "по-малко емоция и повече разум" кабинет да бъде съставен======много ясно че ще иска кабинет......при нови избори може и да не влязат в парламента ...... и ДБ и ИТН се оказаха по леви партии от БСП......че и ГЕРБ също...... ако някой им прочете програмите , са почити 1/1..... БСП е тотално обезличена ......

 58. 58 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 85 Неутрално

  По-голяма клоака никога не е било в България.

 59. 59 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  След задържането на Ивайло Мирчев, сега депутат от "Демократична България", при опита му да стъпи на плажа край имота на Ахмед Доган на "Росенец" преди година, Мирчев бил освободен по лично нареждане на тогавашния премиер Бойко Борисов. Това разказа Мирчев пред БНТ като подчерта, че при управлението на ГЕРБ по този начин - с устни указания на премиера вместо от съда, са се решавали подобни казуси


  Горкият. Не е успял да жертва здравето и живота си в килия цели 24 часа. Лошият тиран го е освободил предсрочно и заради причинените страдания поради невъзможност да страда героично, ГЕРБ са виновни.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 63 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 584 Весело

  Другара Мирчев от ОК на БКП в Русе не следи събитията. Мутрата вече я няма. Сега чешат топките на Каскета.

 63. 64 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  След задържането на Ивайло Мирчев, сега депутат от "Демократична България", при опита му да стъпи на плажа край имота на Ахмед Доган на "Росенец" преди година, Мирчев бил освободен по лично нареждане на тогавашния премиер Бойко Борисов. Това разказа Мирчев пред БНТ като подчерта, че при управлението на ГЕРБ по този начин - с устни указания на премиера вместо от съда, са се решавали подобни казуси."

  И казано след краткото задържане тогава
  ""Важното е, че всички са на брега. Заедно сме на българския бряг. Имаше задържане. Полицаите се отнасяха нормално. Всичко е наред. "

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 64. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 68 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#44] от "dorn":

  Кръглите маси раждат изродщини.

 68. 69 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 79 Неутрално

  До коментар [#47] от "Alarmstufe Rot":

  Проблемът е, че Борисов го имаше дванадесет години.

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 74 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 944 Весело

  Симеон 2 беше в НС изцяло като испански гражданин, тия олигофрени от ГЕРБ се мъчат от нищото някаква история да направят с канадското гражданство на Петков 😀

 74. 75 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Къде й беше разума на Нинова миналата седмица, та сега се е сетила? Айде отивай на избори да те видим?

 75. 76 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Весело

  "...Ако е останала капка достойнство и ако има нещо мъжко в тях ..."

  Хахахаха.... "Нещо мъжко"?! Мирчев ли ги говори тия работи?! Някой мисли ли, че това се връзва с позициите на Сандов и КО?
  Отделно, аз в Мирчев не виждам нищо "мъжко", особено като му слушам ревовете, че по нареждане на Борисов бил освободен, а така искал да изпита на гърба си полицейското насилие, хахахахха!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 76. 77 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  "Според нея прокуратурата си е вършила работата по този казус досега, но "го разбираме едва сега"

  Не, не се е свършила работата, защото виновниците Мая, Ристю и триото не са арестувани, със сигурност и съдът няма да си свърши работата

 77. 78 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  хвърчилко очевидно е получил нареждания от североизток!!!Жалка история!!!НЕДОСТОЕН!!!
  —цитат от коментар 5 на selqnin


  Не знам дали е достоен или не, но в момента той и правителството (му) са единствените легитимни в управлението и единствените, които опитват да работят.

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Тези кадри с полицейското насилие ако бяха показани преди 1 седмица вероятно ИТН безпроблемно щяха да съберат подкрепа за Правителство ! Интересно защо видеото излезе едва след провала на кабинета на Слави. Пак има игра в играта и се редят схемите. Моята теория на конспирацията :)
  —цитат от коментар 3 на pavelsilistra  За кой път постваш тази « мисъл « под всички статии ?
  Само това ли ражда главата ти, или така пише във флашката ?
  Не, че очаквам смислен отговор, де .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 82 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 746 Весело

  А новина ли е внесено в КС от ГЕРБ питане ?
  —цитат от коментар 1 на дерибеев


  Според мен "Много шум за нищо".

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 82. 83 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Ми щом като им има ЕГН-то, що да не им звънне човекът.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 83. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 85 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Както обикновено ГЕРБ отвличат вниманието от мурата за мутренските изцепки на членовете на мафията.

  Добре, като не е достатъчно да се откажеш писмено и нотариално заверено, какво е трябвало да направи Петков. Защо не поясняват. Явно е отвличане на вниманието.

  Не стига това, ами и искат да се разследват провокаторите от страна на протестиращите. Защо не ги хванахте и осъдихте? Защото са вашите хора, нали? Сега искате да го направи това НС. А вашето къде беше? Не стига това но главната мутра се обаждал да освободят някой от задържаните. Това си е направо "Ало, Ваньо" 2-ра серия.

 85. 86 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  [quote#20:"drill"][/quote]


  « Нали трябва да си купи втория мандат ? «


  Радев няма да купува втория си мандат, както не купи и първия .
  Не съм гласувал за първия, няма да гласувам и за втория, но това не променя нещата .
  Онова което знам със сигурност е, че Буци няма да е нито премиер, нито президент, а след около година, когато изтича мандата на този ВСС, ще изчезне и Каскета и тогава ще видим Буци и компания в раирани пижами .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 87 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  В петък Петков обяви се е отказал от канадското си гражданство, преди да бъде назначен за министър.
  ***
  Аз в петък обявих, че вече ще слушам и ще папкам.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 87. 88 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 743 Неутрално

  ====.=ГЕРБ внесоха искане в Конституционния съд за обявяване на частична противоконституционност на служебното правителство, заради двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков,=======а добрЮ утро......в случая са си прави ГЕРБ....... но трябва и Гешев да сезират...... има престъпление......

 88. 89 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Симеон 2 беше в НС изцяло като испански гражданин, тия олигофрени от ГЕРБ се мъчат от нищото някаква история да направят с канадското гражданство на Петков 😀
  —цитат от коментар 74 на herbaltea


  Не бе,гълъбче червено-лилаво, не ГЕРБ, КРБ ще направи и то не нещо, а цяло цунами, ако се установи, че Кирето е и канадски гражданин. И понеже червено-лилавите не сте наясно, ИТН повдигнаха въпроса за гражданството на Харварда.

 89. 90 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Весело

  В Герп-пкп нямат никакво чувство за самосъхранение!
  Атаката срещу министъра с най-висок рейтинг ще ги постави в още по-голяма изолация!
  Отделен е въпросът, че тази атака е напълно безсмислена, т.к. Кирил Петков е заверил нотариално отказът си от канадско гражданство!
  Освен това Канада не е длъжна да дава информация за свои граждани на никой....
  Герп прилича на удавник, който се мъчи да се докопа до всяка сламка която му се изпречи и това прави тази клика още по-противна за обществото!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 90. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  До коментар [#47] от "Alarmstufe Rot":Проблемът е, че Борисов го имаше дванадесет години.
  —цитат от коментар 69 на iceland


  А вие през това време подсмърчахте и много огладняхте.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 91. 92 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#62] от "Роси":
  Финансира ги Шехерезада.

 92. 93 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#88] от "MPetr":

  Много са прави. И много приличат на ИТН и АБВ
  Човек ще каже, че една химикалка им пише речите 😂

  Ко стана с левите неща в програмата на ДБ? Ще четем ли нещо, или нема?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 94 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Оставете го канадското гражданство на Кирил Петков. Тоя бил премахнал обезпеченията за кредити от ББР. Само за няколко седмици раздала необезпечени кредити за 200 милиона лева. Взимаш парите и... бягаш. И много демократично - само на "малки" фирми. Обаче от нашите. И другата гигантска афера, която се съизмерва с аферата на царските юпита с външния дълг. Заедно с ортака си финансовия минисър Асен Василев стартираха схема за овладяване и еднолично разпределение на средствата от ЕС. Предложили и малинките на Радев приели ключова промяна в структурата на "Фонд мениджър на финансови инструменти", или фонда на фондовете, известен още. Над 1 милиард европейски средства ще се овладеят от приятелските кръгове на Василев и Петков. Ще се създаде консултативен съвет, назначен лично от Асен Василев, който ще определя кой колко да гушне от милиарда. За това става въпрос.

 94. 95 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  В петък Петков обяви се е отказал от канадското си гражданство, преди да бъде назначен за министър.
  —цитат от коментар 87 на Alarmstufe Rot


  Е много се бави. Пацо Шн. откога обяви, че никога не е прекъсвал договора си с трансконтиненталните.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 95. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#94] от "nik_77.":

  Нещо пак не си прочел..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 96. 97 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Петков ще присъства ли на съвета по национална сигурност и като какъв?

 97. 98 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Добре, като не е достатъчно да се откажеш писмено и нотариално заверено, какво е трябвало да направи Петков. Защо не поясняват. Явно е отвличане на вниманието..
  —цитат от коментар 85 на evtimvz


  Сериозно ли питаш? Да не си от онези,много умните красавци? Ми трябвало е да изчака решението на канадските власти, че той вече не е техен гражданин. Елементарно е.

 98. 99
  rumen_s
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 99. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK