На живо

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Юлия ЛазароваДни преди връчването на третия мандат от президента Румен Радев втора политическа сила - "Изправи се.БГ! Ние идваме!", спомена председателят на парламента Ива Митева като подходяща кандидатура за премиер. Мая Манолова дори обяви, че е нормално "Има такъв народ" да посочи имената на премиера и на някои ключови министри при третия мандат. От партията на Слави Трифонов обаче не са готови да преговарят с останалите партии извън ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство.


От своя страна БСП покани по двама представители от т.нар. "партии на протеста" на обсъждане на актуализацията на бюджета между двете четения, а депутатът от социалистите Иван Ченчев посочи Корнелия Нинова като добра кандидатура за министър-председател.


"Дневник" проследи важните политически новини и реакциите около тях. Повече четете в хронологията.
Манолова предложи "Има такъв народ" да посочи премиера при третия мандат

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Велко Ангелов


Третият мандат е втори опит за реализиране на първия мандат. Така председателят на парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова обобщи какви са очакванията ѝ от предстоящите разговори между партиите за съставянето на редовен кабинет. Най-късно в петък президентът Румен Радев трябва да връчи третия мандат, като не е обявил на коя партия ще го даде.


Според Манолова най-нормално е да има разговори с "Има такъв народ", защото без тях няма как да бъде излъчено правителство. Тя допълни, че партията на Слави Трифонов има пълното право да посочи имената на премиера и някои ключови министри, но подчерта, че за целта е нужен "диалог без доминация", както и да има писмено споразумение.


Манолова каза още, че би било добре да няма политически и партийни лица в евентуалното ново правителство, а само експерти, които са "излъчени от гилдиите" и "имат авторитет в своята сфера". По думите ѝ в "Има такъв народ" има такива хора.

Служебният кабинет ще внесе Плана за възстановяване, ако идната седмица няма редовно правителство

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Велко Ангелов


Служебният кабинет ще внесе в Европейската комисия Плана за възстановяване, ако идната седмица не се състави редовно правителство. Това каза министърът на финансите Асен Василев пред бюджетната комисия, която разглежда на първо четене актуализацията на бюджета.


Той допълни, че в момента планът е там за предварителни коментари и след приключването на тази процедура ще бъде внесен официално, ако България върви към избори отново. В отговор на въпроси уточни, че средно одобрението на тези планове отнема 45 дни.


"Ако парите не дойдат, проблемът на е за бюджета, а за България и за бизнеса. Ние ще направим всичко възможно да дойдат", коментира той в отговор на въпрос за закъснението, с което се очаква България да получи пари по плана заради късното му внасяне.

Бюджетната комисия одобри на първо четене увеличението на пенсиите

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Юлия Лазарова


С четири гласа "въздържал се" и заявка за собствени проекти между двете четения депутатите от бюджетната комисия одобриха на първо четене актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване. Проектът на служебния кабинет залага 399 млн. лв. повече разходи, които включват средно увеличение на пенсиите с 12.5%, което ще стане през по-висок коефициент за стаж, който се вдига от 1.2 на 1.35 и ще важи и за бъдещите пенсионери. Получаваната сега помощ от 50 лв. няма да се изплаща, защото парите за нея ще се използват за актуализация на пенсиите.


Румен Гечев от БСП възрази, че се увеличава ножицата между най-ниските и най-високите пенсии, а Кирил Ананиев от ГЕРБ обяви, че партията му ще предложи между двете четения добавката от 50 лв. да нарасне на 100 лв. и отново да се получава от всички. На въпрос на депутати няма ли да се подхрани инфлацията с увеличаването на разходите, министърът на финансите Асен Василев отвърна, че се очаква инфлацията да се повиши догодина с 0.4%, а ръстът в харчовете на пенсионерите, в което ще се превърне увеличението на пенсиите им, не се очаква да допринесе съществено за нея.

Управителят на БНБ: Ако българска банка попадне в санкционен списък на САЩ, щетите ще са унищожителни

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Георги Кожухаров


Българските търговски банки прилагат на практика американските санкции по Глобалния закон "Магнитски" на основата на собствените си вътрешни правила и процедури за отношения с клиентите им, защото не могат да изчакват да се приеме законодателен акт, уреждащ създалата се ситуация. Причината е, че ако някоя от тях попадне в санкционен списък на САЩ като сътрудничеща си с вече санкционираните български граждани, щетите за нея могат да бъдат унищожителни, а може да има отрицателен ефект и върху цялата българска банкова система.


Това заяви управителят на БНБ Димитър Радев на изслушване в парламента за обхвата и степента на ефекта от американските санкции върху българската банкова система и какви мерки е предприела националната банка. На днешното заседание на временната парламентарна комисия, известна като Комисия "Магнитски", присъства още министърът на правосъдието Янаки Стоилов.


Няма проблемни материални последици за българската банкова система заради лицата - физически и юридически - санкционирани по "Магнитски" или заради разширения български списък със свързани с тях лица, допълни Димитър Радев. Според него кредитите за засегнатите са 11.2 млн. лв (или едва 0.017%) от отпуснатите общо 65.7 млрд. лв в цялата система. Привлечените в банките като депозити и други инструменти техни средства са 28.4 млн. лв или 0.029% от общо привлечени 97.3 млрд. лв. допълни той.


Всички ограничителни мерки са във връзка с борбата с прането на пари. Те позволяват блокиране на сметки за срок от 5 дни по искане на финансовото разузнаване към ДАНС, при запор от НАП или по санкционирано от съда искане на прокуратурата, допълни гуверньорът на БНБ. Според него няма данни някое от засегнатите лица да е напълно лишено от банкови сметки и операции по тях.


Очаквайте подробности.

"Дневник" излъчва на живо заседанието на парламентарната комисия "Росенец".

БСП кани партиите на протеста на среща за актуализацията на бюджета

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Юлия Лазарова


Лидерът на БСП Корнелия Нинова е изпратила покани до т.нар. партии на протеста - "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", да излъчат по двама души от парламентарна група, за да обсъдят актуализацията на бюджета между двете четения и без популизъм и партиен егоизъм да стигнат до работещи решения.


Според Корнелия Нинова създаденото мнозинство за най-важния закон би било основа за мнозинство, което да застане зад редовен кабинет.


"Нека без партийна ревност и претенции за лидерство постигнем съгласие за повишаване на доходите, в това число преизчисляване на пенсиите, за набавяне на необходимите лекарства за болниците и заплащане труда на медиците на първа линия, за компенсаторни мерки за икономиката, работниците и самоосигуряващите се лица, за помощ на структурите на МВР и МО за опазване на границите от нелегални мигранти. България има нужда от стабилност, а българските граждани от работещи за тях решения. Разчитаме на разум и държавническо мислене", пише Корнелия Нинова във фейсбук.


В понеделник тя поиска вместо да се правят скрити договорки и разговори преди връчването на третия мандат, да се стигне до съгласие за актуализацията на бюджета.

Бюджетната комисия одобри на първо четене актуализацията на бюджета на здравната каса

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Георги Кожухаров


Бюджетната комисия одобри на първо четене актуализацията на бюджета на здравната каса, с което разходите й до края на годината се вдигат със 120 млн. лв., с които да се покриват разходите за тестове, болнично и извънболнично лечение в условията на пандемия.


По проект вносителят е записал цялата сума "на един ред", за да може в зависимост от развитието на пандемията сумите да се местят между отделните пера вместо отново да се налага актуализация. Ресорният министър Стойчо Кацаров обяви, че проектът на актуализацията е правен при разчет от заболеваемост от 150-300 на 100 хил. души за септември, 300-600 за октомври и над 600 през декември. Посочи, че ситуацията изпреварва прогнозата, но експертите смятат, че макар във времето различно да се развива пандемията, то поне в общия брой прогнозата ще бъде вярна. До края на юли разходите за здраве, свързани с коронавируса, са били 442 млн. лв.


Кацаров обясни и че са "изчистени" проблемите в методиката, по която се плащат допълнително 1000 лв. на работещите на първа линия с вируса, като остават известни проблеми в тази, по която се плаща на болниците. Представители на фармацевтите призоваха по 1000 лв. да се дават и на фарацевтите в болниците, които също са на първа линия.

И "Изправи се.БГ! Ние идваме!" поиска Ива Митева за премиер

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Юлия Лазарова


Депутатът от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов смята, че председателят на Народното събрание Ива Митева от "Има такъв народ" би била чудесен избор за министър-председател. Вчера такова мнение изказа и Атанас Атанасов от "Демократична България". За Хаджигенов недостатък на тази идея би бил, че ще се оголи Народното събрание.


"Ние водим засега неофициални разговори, предимно с Демократична България. Не сме стигали до име на премиер. По-важно е как ще изглежда правителството, как ще го сглобим, какво ще бъде споразумението, какви срокове ще се поставят и какви задачи", обясни Хаджигенов пред БНР.


От своя страна Митева вчера каза, че третият мандат за съставяне на правителство трябва да бъде връчен на "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Хаджигенов обясни защо според него формацията трябва да получи третия мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.


"Вероятността да получим третия мандат не е малка, защото ние, след като приключихме варианта с площада миналата година, започнахме да обединяваме, обиколихме всички формации на промяната – с предложение да направим точно това, което сега му идва времето. Да се съберем заедно и да направим каквото трябва за да приключим диктатурата на ГЕРБ, да започнем да разчупваме модела с кръговете и обръчите от фирми. Затова има шанс да получим третия мандат", каза Хаджигенов. Добави, че коалицията е единствената, която избягва идеологическите противоречия, като опитва да говори с всички, с изключение на ГЕРБ и ДПС.


Той коментира и решението на БСП да не уважи искането на Мая Манолова, което предвиждаше четирите партии извън ГЕРБ и ДПС да се съберат, да решат, и да предложат на коя партия да бъде даден мандатът.


"Корнелия Нинова и Мая Манолова открай време, още от времето на БСП, непрекъснато си мерят някакви неща помежду си. Аз предпочитам да не влизам в тази тема", коментира Хаджигенов.


Народният представител призна, че не е достатъчно обмислено предложение партиите на протеста и БСП да предложат на президента Румен Радев кой да получи третия мандат.


"Разговори обаче трябва да бъдат водени, защото правителство е възможно само в тази конфигурация – трите партии на протеста и с подкрепата БСП. Ако политическото поумняване се забави, отиваме на други парламентарни избори", подчерта Хаджигенов.


Според него дали "Има такъв народ" ще промени позицията си за предстоящи разговори за кабинет и подкрепа, ще зависи от политическото прозрение и поумняване.


"Там нещата са непредвидими. Като наблюдаваме по-голяма част от реакциите, те са по-скоро емоционални, тоест нямат нищо общо с рационалното", каза Николай Хаджигенов, но допълни, че засега разговори между двете формации не са водени.

"Дневник" излъчва на живо заседанието на комисията "Магнитски" в парламента. Дневният ред включва:
 • Изслушване на управителя на БНБ Димитър Радев във връзка с предоставяне на информация за обхвата и степента на въздействие на санкциите, наложени на български физически и юридически лица по глобалния закон "Магнтиски" върху българската банкова система, както и за мерките, които БНБ е предприело за ограничаване на негативните им проявления.
 • Изслушване на министъра на правосъдието Янаки Стоилов относно необходимите законодателни промени за ограничаване на негативните проявления, наложени на български физически и юридически лица на санкциите по глобалния закон "Магнитски" върху българската финансова и икономическа система.
 • Разни.

"Дневник" излъчва на живо заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

В дневния ред на днешното заседание на комисията по ревизия в парламента влиза изслушване на ръководството на Българската независима енергийна борса. В заседанието участват представители на:
 • Работодателските организации и АОБР
 • Синдикатите
 • АЕЦ "Козлодуй"
 • Електроенергиен системен оператор
 • ТЕЦ "Марица Изток 2"
 • Българския енергиен холдинг
 • Министерство на енергетиката
 • Комисията за енергийно и водно регулиране
 • Националната електрическа компания.

Директорът на "Сиела Норма" изчисли, че избори 2 в 1 ще спестят 65 млн. лева

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Анелия Николова


"Ако се налага наесен да гласуваме и за президент, и за парламент, избори 2 в 1 ще спестят 65 млн. лв.", каза пред Би Ти Ви директорът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров. Неговата фирма осигурява машините и софтуера за гласуване.


"На местни избори се налага да има 4 в 1. Щом сме декларирали, че предоставяме софтуер, пригоден за избори в България, включително и местни, очевидно можем да правим и 4 в 1". Така Тодоров отговори на въпроса пригодни ли са машините за избори 2 в 1.


По негови изчисления при подобно гласуване времето няма да се увеличи двойно, а някъде с 25%-30%. Според директора на "Сиела норма" по-дългото време за гласуване може да се компенсира с още 1200 устройства над тези 11 000, които е имало на последните избори.

Според ДПС президентът е виновен, че няма редовно правителство

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Велко Ангелов


Президентът Румен Радев носи вината за това, че до този момент партиите не успяват да съставят редовно правителство, заяви в интервю за "Нова телевизия" зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.


"Причината да не може да се състави кабинет е в президента - институцията е замислена като медиатор, тоест, когато възникнат кризи, да има кой да събере враждуващите на една маса. Президентът взе страна, а можеше да остане морален стожер на промяната без да взима страна. Събира, събира - две партии и половина, другите не му вярват", каза Цонев.


По думите му партиите, "самоназначили се за партии на промяната" са поставили разделителни линии и затова "не могат да направят нищо", докато правилният подход би бил да сложат на масата една платформа за реформи и да търсят подкрепа за нея. Така дори ГЕРБ - срещу която бяха протестите, би могла да участва, ако осъзнае, че националният интерес е по-голям от тяснопартийния.


Повече подробности четете тук.

Ако лидерите не сближат позициите си, ги води задкулисието, смята Бабикян

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Юлия Лазарова


"Съставянето на кабинет е отговорността на победителя. Не се прави кабинет със спускане, когато нямаш мнозинство. Изборите не са инструментът, който ще накара лидерите да се държат като възрастни хора, а не малки деца. Трябва дипломация. Не може да се държат като нацупени моми", каза пред БНТ Арман Бабикян от "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


Добави, че политическите лидери на формациите, преговаряли в рамките на първия мандат за правителство, са достатъчно разумни и ако не направят крачка един към друг, това значи, че не политическото малоумие ги е тласнало в тази потока, а задкулисието има сметка да няма парламент в България. "Някой непрекъснато блокира Народното събрание, а то прави реформите", каза Бабикян. Като задкулисие определи "хората, които до вчера управляваха и ограбваха държавата".


"Надявам се, че бихме могли да бъдем балансьор. Това да ходим непрекъснато до урните, за да получим един и същ резултат, е за психиатрия", коментира той.


Бабикян отбеляза, че допреди два месеца е имало спор между "Има такъв народ" и ГЕРБ кой да е на власт, а сега се борят кой да е опозиция.


Симпатиите в "Изправи се.БГ! Ние идваме!" са към президента Румен Радев и вероятно коалицията ще го подкрепи за втори мандат. "Не мисля, че сме достатъчно големи, за да издигаме кандидат", каза Бабикян.

В БСП очакват да получат третия мандат, такава била логиката

Политическото напрежение: още една партия си хареса Ива Митева за премиер (хронология)

© Велко Ангелов


Логиката е третият мандат за съставяне на правителство да бъде връчен на БСП, заяви пред БНТ депутатът от партията Иван Ченчев. Добави, че такива са и очакванията в партията. В такъв случай социалистите ще опитат да съставят кабинет, каза още той. До петък президентът Румен Радев трябва да връчи третия проучвателен мандат на парламентарна група по свой избор. Вчера от БСП казаха, че ще изчакат да видят на коя ще бъде връчен и няма да участват в предложените от Мая Манолова разговори между политическите сили извън БСП и ГЕРБ за обединение около формация, която да го получи и съответното предложение към Радев.


Според Ченчев Корнелия Нинова е добър лидер, би била и добър премиер, но персонални кандидатури ще бъдат решавани от националния съвет на партията.

И 46-тото Народно събрание както предишното явно минава в предизборен режим на работа след като началото на седмицата показа, че партиите трудно ще се съберат на преговори за съставяне на правителство с третия мандат. От "Изправи се.БГ! Ние идваме!", които се опитаха да ги започнат и не успяха, поискаха отново президентът да организира консултации преди да връчи мандата. Дори Румен Радев да направи това, сценарият след неговата намеса да се стигне до промяна в позициите на политическите формации изглежда по-малко вероятен от този, че ще има втори предсрочни избори.


Така депутатите ще работят като в предизборна надпревара, а от приоритизирането на законопроекти и решения в следващите дни ще си проличи кои са мнозинствата за ключови решения, къде се събират коалиции по интереси, както и дали времето ще бъде използвано за промени или за кампания от пленарна зала и комисии.


Прогнозите, че парламентът ще работи още две до три седмици и избраната за третия мандат формация ще помогне за осигуряването им (като не бърза с излъчването на премиер) остават. В този период според позициите на партиите засега изглежда да има възможност само за мнозинство, което да гласува актуализация на бюджета.


Повече - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (262)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2607 Весело

  Третия мандат стана по важен от първия и втория :)

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  " Логиката е третият мандат за съставяне на правителство да бъде връчен на БСП, заяви пред БНТ депутатът от партията Иван Ченчев. "

  Заради коя точно логика, братчеди на ГЕРБ ? Заради тая на гладната кокошка, която просо сънува ли ? Във вашия случай власт ! 😂👍

 3. 3 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Мандат на БСП ще потопи заедно с тях всяка партия с мераци за управление в коалицията им.
  Нещата отиват на нови избори.

 4. 4 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Весело
 5. 5 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Аз залагам на Корнелия. При състезание по хамкане обикновено печели по-дебелото, а не по-пъргавото момиче.
  https://www.facebook.com/Начално-училище-Зора-314864202436640/videos/хамкане-сирни-заговезни/465598014797961/

 6. 6 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3635 Неутрално

  Малееееееей, опазил нас Бог!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  Заради логиката по която се дават медали на първите трима.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Комунетата както обикновено са в перманентно междучасие!
  Както казваме на село - Не ги искат в селото - те питат за къщата на попа!!!

 9. 9 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1031 Любопитно

  Дали Радев пак ще се опита да вкара БСП във власта ?!?

 10. 10 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Логиката е да бъде връчен по преценка на Президента, така е записано в Конституцията съвсем не случайно и доста разумно.

  -voxy
 11. 11 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 207 Неутрално

  Прави са...логиката е да са те ако се гледат резултатите от изборите...

 12. 12 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  е имат се с президентскатата двойка :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2830 Неутрално

  БСП да получи мандата е напълно логично, тя е третата сила. Но Президентът не е длъжен. Президентът ще го даде на тази сила, която има най-голям шанс да направи правителство. "Изправи се...." и ДБ не са, Чалгарят каза, че са го предали. За БСП Чалгарят каза, че били коректни и поносими. Разбирам ги моите автентични приятели, те не харесват БСП, то и аз не ги харесвам. Но нека бъдат обективни и логични, БСП е с най-голям шанс. А България и е нужно правителство до такава степен, че даже и такова с Боко вече е приемливо. Щото много затънахме в калта. Нови избори само ще утежнят агонията. Електоратът е чугунен. А сметката е прозаична: ГЕРБ + ИТН + ДПС = 157 депутати!!!!!!?

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#7] от "дерибеев":

  " Заради логиката по която се дават медали на първите трима"

  За съжаление, не случайно не е възприета в нашата конституция Дерибеев ! Особено това за третия финалист ! Виж, за първите двама съм напълно съгласен с тебе ! Третият, обаче, може и да е този, с най - малкия резултат ! Примерно казано де !

 15. 15 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5794 Неутрално

  До коментар [#9] от "drill":

  Те и в момента са там с контрол на вътрешните работи и правосъдието. Както е било и при първото правителство след 9 септември 1944.
  Историята се повтаря, като фарс.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 16. 16 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Ламтят за социална политика…

 17. 17 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5794 Неутрално

  Мандатът трябва да се връчи ритуално, долу на паважа. С вдигнат юмрук. За да се сплотят здравите сили!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 18. 18 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  БалбукяН за кое задкулисие говори?
  За това дето ги подкрепяше докато се правеха на всенародни по улиците на София ли?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 19. 19 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 207 Неутрално

  Не знам за правителство, но се надявам на ДБ да излъчат някой сериозен кандидат за президент, че иначе ще трябва да гласувам за Цвета...В тях ми е надеждата...Дано...

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Армане Армане що ти трябваше на баир лозе
  Така си беше добре от другата страна ПР-ската- на сянка на завет
  Сега всичко грозно и пошло лъсна със страшна сила!!!

 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Комуноидите очевидно са открили някаква така наречена логика- различна от формулираната от Аристотел и позната и ползвана от цивилизованият свят!

 22. 22 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2607 Весело


  При избори 2/1 шампиона е БСП, и това е справедливо. Ако ИТН сега не искат , след новите избори с 40 депутата ще поискат ...Много е интересно положението на ДА !!:)) Лозан Панов е добро име , но кой го е чувал извън София !? По лошото е, а как се разграничаваме от Радев и служебното правителство ?? Най -умното за ДА е да подкрепят Радев , така и бъдещата коалиция ще е извършила общи изборни действия. За ДА не е нужно преброяване до 350 000 , а дали ще са толкова срещу Радев !? Л.Панов има толкова много възможности да бъде полезен ...ДА ще има възможност за управленски позиции ,...далеч над капацитета в момента. Те нали не искат да са като мутренската ГЕРБ !??

 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Защо да бъде лесно, като може да бъде трудно.

  Или не излиза математиката, или ще ни се падне такава математика, ама с несъвместимост на характерите.

 24. 24 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  До коментар [#2] от "samoedin":Заради логиката по която се дават медали на първите трима.
  —цитат от коментар 7 на дерибеев


  Това е тъпогрозна логика.
  За умнокрасивци не важи.

  Знанието е сила, информацията - власт
 25. 25 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2607 Любопитно

  А сметката е прозаична: ГЕРБ + ИТН + ДПС = 157 депутати!!!!!!?
  —цитат от коментар 13 на Judjuk


  По твоята формула стигат ГЕРБ плюс ИТН, защо тикаш ДПС във властта?

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Логиката е такава. Ако го връчи на ДБ това ше означава, че са се споразумели "десните" да подкрепят пРезидента за втори мандат.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 28. 28 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Отвратителните от ИБНИ смятат че могат да извършат повече гадости от БСП. Временна партия за мръсни поръчки. Носители ценностите на на ковчези и бесилки.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 29. 29 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Олигофрените ходиха да клякат пред резидентството... от тогава логиката е: дупедавство за няколко кокала повече. Та тази е жалката история на най-жалките екземпляри, които от блатото на нечовешката посредственост още искат да искат. Еей, какво нещо са нещастниците.

 30. 30 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Логиката е, че ако БСП вземе трерия мандат, 100% отиваме на избори.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 31. 31 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  "Арман Бабикян: Изборите не са инструментът, който ще свърши работа"

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-arman-babikyan-izborite-ne-sa-instrumentat-koyto-shte-svarshi-rabota

  Замириса му че след тези следващите избори е извън парламента и започна да търси решенията в сегашния импотентен парламент.

  Протестуиращите трябва да са наясно, че разделението поето внасят, че видиш ли тия според тях които са 'статуквото' нямали били думата, ще изхвърли първо протестуиращите зад борда. Все пак вижте си процента с който ви е дарил 'народа на радеФ'.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 32. 32 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2607 Весело

  До коментар [#29] от "xso16686927":

  Пи ..пи ..пи. ПИК :))

 33. 33 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  На Бабикян и хората около него вече им е ясно, че не стават проблемът е в това, че не привличат около своята кауза хора, които стават и затова "симпатизират" на Радев.
  Нека намерят от своите редици кандидат достоен за президент и да го издигнат, може да се пробва Хаджигенов примерно.

 34. 34 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2607 Любопитно

  Бабикян знае какво е задкулисие, нали протестираха цяла година за интересите на Радев и Божков?

  Но за парлама искаха "промяна"!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7308 Неутрално

  Нинова разбра от социолозите, че малко са дръпнали от предните избори и сега напира за нови избори.

 36. 36 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 207 Неутрално

  Новите избори ще са нещо хубаво дори и само тая партия/ Влизам, излизам/ да не е в парламента...

 37. 37 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 272 Любопитно

  Това интервю с данчо ментата, трябва да бъде видяно, така всеки ще се увери, че мафията е наистина бясна, на президента и неговото служебно правителство

 38. 38 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 189 Неутрално

  До коментар [#19] от "rqm431061711":

  ДБ има пренебрежим електорат, а и са шампиони в разликата между реалнбо влияние и собственото им чувство за влияние (породено може би и от яловите опити на поне 3 групи медии да играят ролята на партиен стенвестник). Т.е. който и да издигне ДеБъ за президент, ще има толкова шансове, колкото и ако го идигне Атака

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  На Бабикян и хората около него вече им е ясно, че не стават проблемът е в това, че не привличат около своята кауза хора, които стават и затова "симпатизират" на Радев.Нека намерят от своите редици кандидат достоен за президент и да го издигнат, може да се пробва Хаджигенов примерно.
  —цитат от коментар 33 на choguna


  Що бе! Вие греберите издигнахте ли вече кандидат? Оная ПКП дето оди пеш не става ли?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Слушай какво ти казва Ментата и разбирай обратното.

 43. 43 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Изборите 2 в 1 ще изядат главата на Радев, защото ще се гласува партиино. Тези дето му се наколенчваха няма да имат смелост да го подкрепят открито, защото се обезличават в масовката на БСП .

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 44. 44 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Това животно с бълг. произход докога ще сере в НС. И мангаут с родина чужда дръжава, говорещ български като малоумен папагал...

 45. 45 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Нинова разбра от социолозите, че малко са дръпнали от предните избори и сега напира за нови избори.
  —цитат от коментар 35 на Роси


  Единственият начин да стане това е да раздадат таблети на внуците по инициативата "научи баба си да гласува с машина". Ама не съм видял да са си счупили крачетата да учат някого, нито въпросният някой да проявява интерес да се учи.

 46. 46 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  До коментар [#43] от "Корки":

  Бай Мюмюн и стринка Фатима, които по цял ден превиват гръп на тутуня, са също толкова български граждани, колкото и Ричард Груевски. И щом на тях им харесва да виждат мената в парламента, те имат пълното право да подкрепят партията му на избори. Проблемът е, че вече 30г те не виждат нищо по-добро от въпросната партия, която единствено им обръща внимание.

 47. 47 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Как простичко звучи:

  - Петков е нарушил закона, а Пеевски е невинен!

  Само дето не каза да се смени Петков с Пеевски, г-н Пеевски е по-успешен бизнесмен, започнал е само с един стар Опел, а вижте го сега

 48. 48 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  "Някой непрекъснато блокира Народното събрание, а то прави реформите", каза Бабикян. Като задкулисие определи "хората, които до вчера управляваха и ограбваха държавата".

  Наслушахме се на глупостите на тия несретни дилетанти. Толкова хора излъгаха и сега не знаят какво да правят.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 49. 49 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#24] от "pag":

  да за умните важи конституцията, докато не бъде променена

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 50. 50 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  комуноидуте си имат логика, и винаги са прави според тях самите :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 51. 51 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Весело

  Циркаджии, на всеки все нещо и някой им е виновен, само г-н Петков не е виновен за нищо. Щото има родина майка.

 52. 52 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  "Съставянето на кабинет е отговорността на победителя. Не се прави кабинет със спускане, когато нямаш мнозинство. Изборите не са инструментът, който ще накара лидерите да се държат като възрастни хора, а не малки деца. "
  *
  Само че на практика най-голямата партия в коалицията носи отговорността и за евентуалните провали, докато младшите партньори винаги могат да се измъкнат със снемане на доверието от правителството.
  Мисля, че игрите в парламента са насочени към това кой да понесе отговорността за несъставяне на кабинет с мисълта за подобряване на резултатите на следващите избори, а не от желанието наистина да се състави правителство. Може би с изключение на Изправените, за които не е сигурно, че пак ще влязат в Парламента. Те най-много се натискат за правителство, обаче големите усти на някои от тях няма как да се сдържат.

 53. 53 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  "Съставянето на кабинет е отговорността на победителя. Не се прави кабинет със спускане, когато нямаш мнозинство. Изборите не са инструментът, който ще накара лидерите да се държат като възрастни хора, а не малки деца. "
  *
  Само че на практика най-голямата партия в коалицията носи отговорността и за евентуалните провали, докато младшите партньори винаги могат да се измъкнат със снемане на доверието от правителството.
  Мисля, че игрите в парламента са насочени към това кой да понесе отговорността за несъставяне на кабинет с мисълта за подобряване на резултатите на следващите избори, а не от желанието наистина да се състави правителство. Може би с изключение на Изправените, за които не е сигурно, че пак ще влязат в Парламента. Те най-много се натискат за правителство, обаче големите усти на някои от тях няма как да се сдържат.

 54. 54 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1775 Весело

  Господин Бабикян нещо много занапъва за правителство. Май усеща, че кьорсофрата може да му се изплъзне.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 55. 55 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  Данчо Ментата може да е всякакъв, но донякъде е прав.
  Не можеш да настройваш хората едни срещу други, вместо да ги обединяваш на базата общи интереси и след това да очакваш съгласие и конструктивност.
  Не можеш да искаш да смачкаш политическия противник и да очакваш след някои от следващите избори друго отношение. Оказва се, че който дойде на власт, мачка, чегърта и елиминира всички, набедени за политически противници.
  Да знаете за някоя европейска държава, в която да се провеждат тотални чистки след смяна на правителството?
  Бойко Борисов трябва да излезе от политиката и то час по-скоро. ГЕРБ трябва да се изчисти от корумпетата и да придобие европейски облик.
  Другите партии също трябва да се замислят дали няма да бъдат по-добре ако сменят лидерите си.
  Въобще политиката се нуждае от нови лица, но за съжаление това, което се предлага (ИТН) е някакво нескопосано копие на лидерска партия.

 56. 56 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  Сиела са се загрижили за българските данъкоплатци, че може да бъдат изхвърлени от сделката.

 57. 57 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Начи противоконституционно ОПГ държи сметка на г-н Президента? Закривай!

  мурзилка
 58. 58 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#43] от "Корки":Бай Мюмюн и стринка Фатима, които по цял ден превиват гръп на тутуня, са също толкова български граждани, колкото и Ричард Груевски. И щом на тях им харесва да виждат мената в парламента, те имат пълното право да подкрепят партията му на избори. Проблемът е, че вече 30г те не виждат нищо по-добро от въпросната партия, която единствено им обръща внимание.
  —цитат от коментар 46 на ivanpopov


  Ами работата е там, че Мюмюн изобщо не го кефи да гледа Данчо в парламента. Също толкова не го кефи да гледа и Мустафата. Ама бай Мюмюн никой не го пита, и не му дава избор. На Фатмата още по-малко.

 59. 59 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 142 Неутрално

  Тoдoр живкoв прeд журнaлиcтитe нa 1 нoeмври 1989 г. БКП cмeни Мocквa c Вaшингтoн, Мaркc c Aйн Рaнд. т. ж: - Прeдcтoи цялoтo здрaвeoпaзвaнe дa минe нa aкциoнeрeн принцип. Тaкa щe пocтъпим и c пeнcиoнния фoнд. Aкциoнeрнaтa фирмa щe oбхвaнe кaтo рaкoви oбрaзoвaния цялoтo oбщecтвo. Eдин другaр, c кoйтo рaзгoвaрях вчeрa пo тия въпрocи, вeтeрaн, oт мoитe гoдини oщe ce знaeмe, ми викa: Другaрю Живкoв, нe вкaрвaмe ли ниe вълкa в кoшaрaтa? A, викaм мнoгo хубaвa мeтaфoрa, щe ми пoзвoлиш ли дa я упoтрeбя прeд журнaлиcтитe. Вярнo e, вкaрвaмe вълкa в кoшaрaтa, нo му кaзвaм, тoй вълкът щe изядe мършaтa, a тoвa кoeтo e здрaвo, тo щe ocтaнe. Нo щo ни e мършaтa, щo ce плaшиш ти oт мършaтa, бe, щe рaздвижим нeщaтa. Шaрaни дeтo имa, кaтo пуcнeш щукaтa вcичкo ce рaздвижвa. Знaчи тия щуки ca ни нeoбхoдими, икoнoмичecки щуки. Кaктo щукaтa рaзcичa вoдaтa и рибитe изплувaт нa пoвърхнocттa, тaкa щe бъдe и c вълкa. .................................................................. Нека избирателят решава! Но да се знае кой е бил номенклатура или дете или внук на номенклатура. А БСП криеха - че Дайнов, ЮПИТАТА НА ЦАРЯ - И КОСТОВ ГИ КРИЕШЕ. .... ВСИЧКО СКРИХА И БСП И СДС... Калин Манолов, Красен Станчев - десни по Айн Ранд фашисти но БСП не каза - че са живкови "синове" от бащи на партията. Аз не съм комунист - Кирчо Маричков и той такова синче.. ............................. Това семейство е било от БКП, Бойкиевите, христо иванов, тоест от елитът, тоест със синя кръв, другите ги водеха боклуци и бяха в лошите училища и не заемаха експертни и номенклатурни постове – от 1965 г. до сега. Христо Иванов нямаше да има тази кариера без битието и връзките свързани с майка му, не казват нищо за бащата. И Сорос му е дал всичко и другите десни от БКП-СЕМЕЙСТВА са с него поради това.. Пиле неможе да прехвръкне в нещо нагоре ако не е ДС сеймейство и живков елит – партизански род, и от 1965г до сега. Сорос им е дал всичко и защото са евреи, и свързани с Луканов и Доган. Ивайло Мирчев е същият. ИТ секторът е съсздаден от Сорос. Баща му първи секретар на БКП. „Баща ми е бил обикновен секретар в общинския съвет на БКП.“ Такова признание направи дясната ръка на Христо Иванов – Иво Мирчев. Но какъвто и да било комунист, имаше всичко, пълен достъп до всичко и далеч от трудовите хора. Те не се бараха, както се казваше. АРИСТОКРАТИ!! Който бе от БКП е полковник, който е висшист е офицер, другите бяха редници. БКП бяха и със сигурност висшистите. Като само висшист се определяше дъщерята на комунист която не е приета още в БКП. хРИСТО И ИВАЙЛА ЧИННО ИЗПЪЛНЯВАТ ПОВЕЛЯТА НА ПАРТИЯТА, ДА БЪДЕ ДЯСНО И НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ, ЗА ДА БЪДЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ЕЛИТ – ЖИВКОВИЯТ ЕЛИТ. Парите да са силата на този елит. Прочетете поне БЪЛГАРИЯ ИЛИ МАФИЯТА и съдбата и борбата на Всеволод Кочетов.

 60. 60 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 142 Неутрално

  ДБ ca любимци нa ЦРУ и цигaнитe щe глacувaт зa тях, ГEРБ ca минaлo зa тях. Трябвa им нoв ку чи cин. Нo ЦРУ и живкoвитe кaпитaлиcтичecки върхушки cгрeшихa, и вeчe нямa кaдрoви и прoпaгaндeн пoтeнциaл в кoятo и дa билa пaртия. Очаквахме от Радев и Слави да извадят на светло нови хора успели в науката и иновациите, а те извадиха стари кримки, и си ги пазят като квачка пиленцата. БКП и ДC cъздaдe кaдри, някакви, изкуствено с връзки, НO ТEХНИТE ДEЦA CA ПРOВAЛ, НE БЛECТЯТ C НИЩO. Eтo тoвa e кризaтa, зaлaгaт caмo нa к уци кoнe.. и ку ци идeи!

 61. 61 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 142 Неутрално

  Преди 1944 г. има от 110 хил. до 60 хил. РАБОТНИЦИ в здравната каса и пенсионната система ТИП БИСМАРКОВА СИСТЕМА!! ПОНЦИ СИСТЕМА!!! ПОНЦИ ПИРАМИДА И БИСМАРК СИСТЕМАТА. И Капитализмът е понци система. ПОНЦИ ПИРАМИДА. Сега здравната система и пенсионната система е бисмарк система. ПОНЦИ ПИРАМИДА. Разчита се на следващите да плащат на сегашните и следващите да са повече от предишните и растеж на заплати и БВП. Ето защо нашите политици искат да има големи пенсии за тези плащащи по-големи осигуровки, за да с стимулирани да участват в тази пирамида с повече.. ... ................................................... Логично е да има само социална пенсия. Държавата не събира трупа пари от пенсии, които да олихвява и след години да ги дава. НОИ работи с пари от сегашните работници, а мъртвите са солидарни към богатите пенсионери в повече. Справедливостта е поне, и наследниците да получат всичко, а парите от бюджетът извън НОИ, да са само за социална пенсия. И ако 15% от заплатата ти е осигуровката и имаш трудов стаж 45 години, ще трябва да взимаш 15 години пенсия 45% от заплатата ти - средното за 45 години стаж. после на социални помощи.

 62. 62 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Бабикян да не се прави на интересен и напаво да си каже - дайте ни властта с 5те ни % и си гледайте кефа.
  Ний ша ви опраим, както ви опрайхми кат бехме на жълтите павета.
  И с ГЕРБ ще се преборим, и Баце ще го вкараме в затвора, и със субсидиите пък ще се справим супер.
  Просто НИЕ СМЕ! и други няма.
  Особено Майчето е най и по-по-

 63. 63 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Вече сме предупредили

  че ако Радев стъпи накриво от интересите на БеСеПе

  ще бъде отстрелян от закапече Йотов

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 64. 64 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Задкулисието винаги е разчитало на политическото малоумие и този път го намери в потока мръсотия на отровляци, мутри, комплексари, продажници и най-обикновени глупаци.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 65. 65 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Циркаджии, на всеки все нещо и някой им е виновен, само г-н Петков не е виновен за нищо. Щото има родина майка.
  —цитат от коментар 51 на Хай Буй


  Еее, едно време имаше един Борисов, Тиквата му викаха. И той беше така - се някой друг му беше виновен.

 66. 66 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 953 Весело

  Да, ама логиката на президента отдавна не е в синхрон с тази на БСП!

 67. 67 Профил на Мирослав Сурчев
  Мирослав Сурчев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Неееее, не давайте мандата на БСП. Видяхме какво стана след Станишев.

 68. 68 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2715 Неутрално

  Дали Радев пак ще се опита да вкара БСП във власта ?!?
  —цитат от коментар 9 на drill


  От Радев нищо не зависи,няма такива правомощия по Конституция!Така,че глупостите на етническата партия ДПС и нейните малобройни крестящи лакеи не са важни и точни!!!

  shlshlshlshl
 69. 69 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 953 Весело

  Ако лидерите не сближат позициите си, ги води задкулисието, смята Бабикян - казано от царя на задкулисието и фалшивите новини звучи като виц!

 70. 70 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Ми че то на презинентчето ни първият му и най-голям талант е да сее омраза и да противопоставя.
  Днешна разделена и мразеща се България е резултат от големите му старания.
  Една година говори за прословутото чекмедже, та и на най-големит привърженици на чекмеджето взе да им писва.
  Разбира се дума не спомена за жълтия плик с уискито вътре и какво всъщност имаше там. Сигурно щото някой да не си помисли нещо.
  Първо изчегърта "десните" - нали така се канеше преди година.
  Сега се зае да чегърта ДПС.
  Просто ми екеф да го гледам как се смразява с всички.

 71. 71 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2008 Любопитно

  А избори 3 в 1 колко милиона ще спестят?

 72. 72 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  До коментар [#60] от "Джони Пенкофф":

  Циганите вече гласуват за Трифонов, съвсем доброволно и без заплащане, електоратът на ДПС намаля поне със сто хиляди.

 73. 73 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2008 Любопитно

  [quote#59,60,61:"Джони Пенкофф"] .[/quote]
  Комундер, какви ги плещиш, нищо не ти се разбира!
  То не става само копи пасти.

 74. 74 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  Тоя от Сиела ми е много съмнителен. Вместо да иска избори след избори( така работата им се увеличава) той прави предложения за тяхното редуциране. Действията са повече на политик отколкото на технически изпълнител за определена поръчка. Избори две в едно са много нежелателни за сега действашия президент. Парламентарните спокойно могат да се отложат за декемви. За това третия мандат трябва да се забави в партията която го получи.

 75. 75 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2008 Любопитно

  Тоя от Сиела ми е много съмнителен. Вместо да иска избори след избори( така работата им се увеличава) той прави предложения за тяхното редуциране. Действията са повече на политик отколкото на технически изпълнител за определена поръчка. Избори две в едно са много нежелателни за сега действашия президент. Парламентарните спокойно могат да се отложат за декемви. За това третия мандат трябва да се забави в партията която го получи.
  —цитат от коментар 74 на dorn


  За кой декември да ги отложим тия избори, комунист!?
  За 21ва или направо за 2044та година!?

 76. 76 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Третият мандат е за удължаване на работа на НС. Нито една партия от БСП, ДБ, ДПС и ИСБГНИ не може да състави правителство.

 77. 77 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#40] от "3biri":

  Кои ние герберите, бе? Всеки един от партиите на протеста трябва да има смелостта да се яви на мажоритарен избор, а не да се крият зад гърба на битите и Радев.

 78. 78 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  " Причината да не може да се състави кабинет е в президента - институцията е замислена като медиатор, тоест, когато възникнат кризи, да има кой да събере враждуващите на една маса. Президентът взе страна, а можеше да остане морален стожер на промяната без да взима страна. Събира, събира - две партии и половина, другите не му вярват", каза Цонев."

  Тоя президент, май, хич не се е загрижил за порциите на сарайските чертози и палати ! Що така ? Първанов не беше такъв ! Изцяло мислеше първо и основно за тях........И беше " етнически толерантен" президент !

 79. 79 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  "Надявам се, че бихме могли да бъдем балансьор. Това да ходим непрекъснато до урните, за да получим един и същ резултат, е за психиатрия", коментира Бабикян.

  Участието в нови избори не се харесва на Бабикян. Трябвало това, трябвало онова.
  Ми защо не го направихте бе? Искате мандат, а не казвате кой ще е министър-председател и кои министри.
  Ще има сватба, а не познаваме булката, а? Нали така казваше същия този последователен мрънкач.

 80. 80 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 959 Неутрално

  И тая гаф се включи в предизборната пропаганда. Целта е да се размият двата вида избори и да бъде объркан гласоподавателят. Дано ЦИК и НС не се проведат по тази пропаганда.

 81. 81 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  от 76.
  "Нито една партия - протестърчетата + БСП не може да състави кабинет."

  То и за умрелите е ясно, че не може.
  ОБАЧЕ като се протакат нещата може да земат още някой и друг месец по 10 000.
  Както си "намалиха" заплатите за тяхно съжаление - само по толкова.

  Друго си беше, когато Божков разкешваше и не се стискаше.

 82. 82 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1545 Любопитно

  До коментар [#75] от "Тангра":

  Комунист, ха,ха,ха и какво комунистическо виждаш в действията на Радев. Е, държал съм изпит по "научен комунизъм" , но вместо да ме направят комунист, постигнаха точно обратно. Като допълним и информацията от Би Би Си, Свободна Европа, Дойче веле, и др. нещата относно научността на комунизма на Ленин, Сталин, Димитров и Живков намериха своето място. А ти тоя ник в каква връзка си го закачил. Да не би да си почитател на тенгризма от Средна Азия.

 83. 83 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 727 Неутрално

  " Логиката е третият мандат за съставяне на правителство да бъде връчен на БСП, заяви пред БНТ депутатът от партията Иван Ченчев. " Заради коя точно логика, братчеди на ГЕРБ ? Заради тая на гладната кокошка, която просо сънува ли ? Във вашия случай власт ! 😂👍
  —цитат от коментар 2 на samoedin


  Логиката на плана Решетников.
  Дестабилизация на България, липса на редовно правителство и парламент и еднолично управление на руския агент Р.Радев чрез назначени от него служебни правителства, с всички произтичащи от това последици.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 84. 84 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  82
  Радев си е типично комуне.
  А това, че си вложил в думата "комунист" друго значение това си е твой проблем.
  "Комунист" отдавна е мръсна дума като "фашист".
  Само българите още си живеят някакъв измислен свят.
  Всъщност тоно като руснаците, които така и не намериха смелост да изхвърлят от мавзолея мумията на първия им престъпник.

 85. 85 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Избори 2 в 1 е много хитра психошашма. Който гласува "за" Президента ще гласува и за когото посочи, или намекне Президента.

 86. 86 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Избори 2 в 1 е много хитра психошашма. Който гласува "за" Президента ще гласува и за когото посочи, или намекне Президента.
  —цитат от коментар 85 на Араламбене му е майката


  Така е. То и затова от Сиела ти обясняват колко ще спестиш, нали договорът им зависи от президентското правителство.

 87. 87 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  До коментар [#79] от "yavooor":

  Предложиха Митева, че да омилостивят кукувците. Ще си остави тя престижното стол, че да застава на силно проветриво място, че да стигнат чак до майка ѝ и баща ѝ.

 88. 88 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Ще спестят пари за провеждането, но загубите от това, че след това дълго политиците ще се чувстват неангажирани и недосегаеми, са многократно повече!

 89. 89 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2892 Неутрално

  Дали Радев пак ще се опита да вкара БСП във власта ?!?
  —цитат от коментар 9 на drill


  Той може да се опита, но зависи как ще гласуват депутатите.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 90. 90 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Изборите 2 в 1 ще изядат главата на Радев, защото ще се гласува партиино. Тези дето му се наколенчваха няма да имат смелост да го подкрепят открито, защото се обезличават в масовката на БСП .
  —цитат от коментар 43 на Корки


  Решаващ е балотажа и подкрепата ще е скрита. Важното е опонента на Радев да се подкрепя от десните, какъвто би бил Румен Стоянов.

 91. 91 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Не знам каква е сумата за избори 2 в 1 ,но само икономията от 65 милиона ми стига като инфо да бойкотирам всякакви избори .В крайна сметка ми дърпат от джоба като данъкоплатец стотици милиони,за да се уредят 240 плюс 1 тулупи и шменти капели на постелено ,нахранено и подсигурено минимум за 4 години.
  Аре без мен.

 92. 92 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  До коментар [#75] от "Тангра":Комунист, ха,ха,ха и какво комунистическо виждаш в действията на Радев. Е, държал съм изпит по "научен комунизъм" , но вместо да ме направят комунист, постигнаха точно обратно. Като допълним и информацията от Би Би Си, Свободна Европа, Дойче веле, и др. нещата относно научността на комунизма на Ленин, Сталин, Димитров и Живков намериха своето място. А ти тоя ник в каква връзка си го закачил. Да не би да си почитател на тенгризма от Средна Азия.
  —цитат от коментар 82 на dorn


  Като начало, служебното правителство е пълно с комунисти от БСП и НЕ Е ИЗБИРАНО!!!
  Съответно то трябва да си ходи по най-бързия начин.
  Само комунистите узурпират властта, чрез преврати и революции. Нормалните хора управляват чрез избори.
  Другият проблем е, че комунистите сте слуги и роби на Русия и путинизма.
  Моя ник го остави, не е по темата.

 93. 93 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2008 Весело

  82Радев си е типично комуне.А това, че си вложил в думата "комунист" друго значение това си е твой проблем."Комунист" отдавна е мръсна дума като "фашист".Само българите още си живеят някакъв измислен свят.Всъщност тоно като руснаците, които така и не намериха смелост да изхвърлят от мавзолея мумията на първия им престъпник.
  —цитат от коментар 84 на cpl40723722


  Наскоро дочух от познати, че огромна злина било, че нашите са махнали нашия мавзолей и нашата мумия. И те не са за БСП, а за Възраждане.
  Та, винаги има и по-комунистическа риба.

 94. 94 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2008 Весело

  До коментар [#75] от "Тангра":Комунист, ха,ха,ха и какво комунистическо виждаш в действията на Радев. Е, държал съм изпит по "научен комунизъм" , но вместо да ме направят комунист, постигнаха точно обратно. Като допълним и информацията от Би Би Си, Свободна Европа, Дойче веле, и др. нещата относно научността на комунизма на Ленин, Сталин, Димитров и Живков намериха своето място. А ти тоя ник в каква връзка си го закачил. Да не би да си почитател на тенгризма от Средна Азия.
  —цитат от коментар 82 на dorn  Тоя от Сиела ми е много съмнителен. Вместо да иска избори след избори( така работата им се увеличава) той прави предложения за тяхното редуциране. Действията са повече на политик отколкото на технически изпълнител за определена поръчка. Избори две в едно са много нежелателни за сега действашия президент. Парламентарните спокойно могат да се отложат за декемви. За това третия мандат трябва да се забави в партията която го получи.
  —цитат от коментар 74 на dorn


  Повтарям, с елементи на рисуване, за по-лесно схващане.
  Заради това, че някакъв човек не слугува в подкрепа на русоробското чучело, наричате действията му "политически", а не "технически".
  И като подкрепа за твърдението си привеждате аргумента "какво имаш против Радев"
  Значи, "правилното" е, всички да са в подкрепа и уСЛУГА на радев, тогава човекът от СИЕЛА ще да е дал "технически" съвет, във всички останали случаи, човекът е натоварен политически, и съветите са му политически.
  Т.е., единствената максима, която ви води е:
  "Който не е с нас, е против нас!"

  И това ако не е комуноидно мислене!!!!!

 95. 95 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 797 Неутрално

  "Политическото напрежение: ако лидерите не сближат позициите си, ги води задкулисието, смята Бабикян"

  Със "Задкулисието" некадърниците обясняват всичко, очаквам то да се окаже причина и за земното притегляне. Преди него дежурното обяснение беше Борисов.
  Колко по-просто е да се проследи развоя на събитията: Радев призова нефелната опозиция да се обедини за да свали ГЕРБ. Тя извади томагавките и превърна държавата в клоака. Задачата бе свършена от най-рушителните сили, за които съзиданието е несвойствено и сега се дивят как да излезнат от собствения си батак. Изходът е чрез нови избори да се излъчи конструктивно правителство.

 96. 96 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  Бахти и олигофрените ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 97. 97 Профил на Док и Марти
  Док и Марти
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Избори 2 в 1 имат своите минуси, но според мен имат и няколко плюса:
  а/ малко по-висока избирателна активност
  б/ Радев няма реален опонент. Очаква се само герб и дб да представят свои кандидати за президент. Ако герб представят слаба кандидатура, може да не стигнат до евентуален балотаж.

 98. 98 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Президентът е виновен за хаоса и безпътицата.Който сее ветрове , ще жъне бури.Парадоксално е , че президентът сам вреди на преизбирането си.Вместо да успокои атмосферата след 4 април , той продължи да раздухва огъня на омразата.Защо с такава радост се втурваме да мразим.
  https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/haralan-aleksandrov-poiskahme-da-izchegyrtvat-i-sega-otivame-na-treti-izbori-334252/

 99. 99 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Бахти и олигофрените ...
  —цитат от коментар 96 на Нефертити


  Ами те са по-зле и от деца, а е много трудно е да извадиш децата от басейна, демек парламента! Нека си поиграят дечицата, а родителите им, дето гласуват, нека пак да си помислят дали им се живее втора „виденова“ зима! И не плаша никого, вече има три кризи – политическа, здравна и миграционна, да не споменавам инфлацията! Така де, що да не вярват на Майчето, на Бълбукянчо, на Дончева, дето нарича председателя на парламента „болонка“, а като видяха зор, от другата партия – ДеБъ – още на другия ден взеха да предлагат същата тази „болонка“ за премиер! Правителство няма да има и ще остане служебното, ама Радев нещо не е мераклия, щото гафовете и изцепките на това правителство, назначено от самия него, взеха да му идват повече и на него! Ама „Кой каквото си е надробил, това ще сърба“, както казва народът, на какъвто пак не случиха някои! Мъка, обща ОФ-мъка, сълзи и сополи!

 100. 100 Профил на Док и Марти
  Док и Марти
  Рейтинг: 77 Неутрално

  До коментар [#85] от "Араламбене му е майката":

  Така е, бсп-то ще намажат някой друг процент.
  Но както летят стремглаво надолу, едва ли ще минат 12-13%

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK