На живо

Политическото напрежение: Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП

Слави Трифонов

© 7/8 ТВ

Слави ТрифоновДневник" следи на живо важните политически новини и реакциите по тях. Вижте политическите новини от деня накратко в хронологията.
Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов заяви, че партията няма да подкрепи кабинет с мандата на БСП.


"Това с подкрепата е като в любовта. И ти подкрепяш, и тебе те подкрепят. Ако само ти подкрепяш, нещо не е наред ," каза Трифонов в интервю за БНТ, част от което беше излъчена на запис в централната новинарска емисия "По света и у нас".


Той поясни, че левицата не е подкрепила "Има такъв народ", когато е имала възможност да състави правителство. Тогава лично Нинова излязла и казала, че няма да подкрепи и затова, като в любовта, сега "Има такъв народ" не дава на свой ред подкрепа.


Трифонов повтори казаното от депутати от неговата парламентарна група в кулоарите на парламента по-рано днес, че партията ще се отзове на разговори с БСП, ако бъде поканена, защото това изисква учтивостта, но ще се ограничи до това.


Очаквайте подробности.

Служебният премиер Стефан Янев не отговори на въпрос от репортери в кулоарите на Народното събрание дали би участвал в правителство с мандат на БСП. По думите му партиите трябва да бъдат оставени да си свършат работата. "Много добре знаем каква е тяхната отговорност, как се водят преговори и как се съставя правителство. Нека те да си намерят подходящите баланси и когато стигне въпросът да се говори с конкретика и с конкретни личности, нека те да си проведат тези разговори", заяви Янев.

Христо Иванов: "Има такъв народ" да преосмислят поведението си и да не се държат авторитарно като ГЕРБ

Политическото напрежение: Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП

© Юлия Лазарова


"Има такъв народ" трябва да преосмислят поведението си и да не се държат авторитарно като ГЕРБ - така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори пред БНР на обвиненията на Тошко Йорданов, който тази сутрин персонално го упрекна за провала в опитите за съставяне на редовен кабинет в рамките на 46-ия парламент.


"Когато не знаеш какво правиш, бориш се с ГЕРБ със същите методи - липса на диалогичност, авторитарност, и после Христо Иванов е виновен. Аз в диалози с господин Йорданов нямам никакво намерение да влизам. Единственото нещо, което се надявам, е някъде, на някакво ниво в "Има такъв народ" да си направят сериозни изводи и поне в следващия парламент да си променят подхода. С авторитаризъм, с желание да вземеш с 65 гласа всичко и да обявиш, че всички останали ти искат нещо, когато ти не искаш подкрепа, това е абсолютна рецепта за катастрофа, която наблюдаваме в действие. Нека избирателите преценят кой е виновен", заяви Христо Иванов.


Той уточни, че в събота и неделя ще се проведат заседания на колективните органи на коалицията, за да се вземе окончателно решение дали ще се включат в преговорите, организирани от БСП.

Асен Василев заяви, че няма да участва в нищо, докато е служебен министър

Политическото напрежение: Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП

© Юлия Лазарова


Министърът на финансите Асен Василев не отговори директно на въпрос от "Дневник" дали има предложение да участва в нов политически проект заедно с министъра на икономиката Кирил Петков, за какъвто намекна в изказване пред медиите социологът Андрей Райчев. "Най-важното в момента е, че актуализацията на бюджета мина на първо четене. Всичко друго няма отношение към работата, която върша като финансов министър. Единственото, в което участвам в момента е служебния кабинет. Смятам, че служебният кабинет е деполитизиран и той трябва да остане такъв. Докато не си свърша работата като финансов министър няма да участвам в нищо", заяви Василев.


Той добави, че би се включил в друг управленски формат по покана на БСП само ако има необходимата свобода на действие и при наличието на обща визия.


Обсъждат се три технически варианта за избори 2 в 1 през ноември

Политическото напрежение: Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП

© Георги Кожухаров


Централната избирателна комисия (ЦИК) обсъжда три технически варианта за избори 2 в 1 - това заяви в интерв'за "Нова телевизия" говорителят на комисията Цветозар Томов.


Първият вариант е да се гласува на различни машини за президент и парламент. Втората идея е вотът да се упражнява на една машина, но с две карти. Сред предварителните обсъждания попада и гласуването на едно устрйство, но с две различни бюлетини. Към момента ЦИК разплага с 11 237 машини, като за предстоящите избори могат да бъдат купени още между 1200 и 1400 устройства.


Според Томов провеждането на президентски и парламентарни избори в един ден има както предимстма, така и недостатъци. "При избори 2 в 1 се очаква да има по-висока избирателна активност. От друга страна обаче ще има повече разходи за закупуване на още машини", уточни той.


По думите му търговският спор между ЦИК и "Сиела Норма" няма да се отрази на организацията на изборите. "Спорът е за това дали комисията е придобила собствеността на устройствата за машинно гласуване, след като вече ги е платила. Аргументът на "Сиела Норма" е в това, че договорът от 6 февруари не предвижда частично плащане. В момента все още има неуточнени детайли около заплащането на софтуер. "Сиела" се води от търговските си интереси и желанието да има монопол върху обслужването на машинното гласуване от страна на ЦИК. Тя си върши добре работата по време на избори, нямаме възражение към нея", добави той.

Парламентът одобри на първо четене актуализацията на бюджета

Политическото напрежение: Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП

© Юлия Лазарова


И при днешното обсъждане на първото четене на актуализацията на бюджета в пленарната зала се чуха упреци, че с начина на структуриране, кабинетът иска да запази принципа на ГЕРБ при харчене на парите на принципа "от джипката", или с други думи с постановления на правителството. Въпреки това мнозинството "пусна" проекта на първо четене със заявката, че всеки ще направи своите корекции и предложения между първо и второ четене. По решение на залата те ще се приемат до 7 септември включително. "за" проекта на кабинета гласуваха 130 депутати, 45 бяха против, а 20 се въздържаха.


Подробности четете тук.

Нинова обяви седемдневен срок за излъчване на премиер

Политическото напрежение: Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП

© Лили Тоушек


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви седемдневен срок за излъчване на кандидат за премиер с третия последен мандат за съставяне на правителство в 46-ия парламент, който получи от президента Румен Радев.


В решение на Конституционния съд такъв срок не е обявен, но според лидера на БСП на разговорите с президента е уточнено, че до следващия петък (3 септември) трябва да бъде предложен кандидат за премиер на "Дондуков" 2. Той също има седем дни да предложи проектокабинет.


БСП кани на публични срещи трите партии на протеста - "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", като засега готовност да участват в разговор са потвърдили само от третата формация. "Има такъв народ" и "Демократична България" твърдят, че няма да подкрепят проектокабинета на БСП.


Според Корнелия Нинова няма да се поставят условия и няма да се предлагат кандидати за премиер и министри, но разговорите могат да стъпят на декларацията от първите преговори. По думите й съгласие за актуализация на бюдежта за т.г. също може да е основа за бъдещо мнозинство. Тя не се е отказала и от идеята в прокетокабинета да има служебни министри.


Корнелия Нинова обяви, че след преговорите в четвъртък (2 септември) ще свика Националния съвет на БСП.


"Следва разум, мъдрост, спокойствие, отчитане на изпитанията, пред които сме изправени и полагане на максимални усилия за постигане на кабинет", обяви Корнелия Нинова. По думите й идват кризи, за които страната трябва да отговори адекватно и заради това трябва да има редовно правителство.


Подробности - тук.

Според Тошко Йорданов Христо Иванов е отговорен, че не е съставен кабинет с първия мандат

Политическото напрежение: Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП

© Юлия Лазарова


Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отново нападна съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов като заяви, че негова е отговорността а невъзможността да бъде съставено правителство с първия мандат. "Христо Иванов е човекът, който докара нещата до там, че в момента да има трети мандат и той да се дава на БСП. Идете и го попитайте кой е отговорен за тази ситуация", коментира лаконично Йорданов. По-рано пред БНТ Станислав Балабанов лансира същата теза, но без да назовава имена.


"Ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, отговорността за това ще бъде по-скоро на тези, които докараха ситуация до трети мандат. Защото в крайна сметка с тези политически субекти ние гледахме в една посока. С една прочетена декларация се стигна до трети мандат. Ще видим все пак какво ще свършат БСП, но логиката сочи, че отиваме на избори", допълни още Балабанов.

Радев обяви, че историческата задача на БСП е разграждането на модела на ГЕРБ

Политическото напрежение: Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП

© Лили Тоушек


Президентът Румен Радев връчва на БСП третия мандат за съставяне на правителство. Това е последният опит да бъде излъчен кабинет в рамките на 46-ото Народно събрание.


Румен Радев обяви, че е избрал на връчи третата папка на БСП по няколко причини - това е партия, която изповядва ценностите свобода, солидарсност и справедливост, съхранила е откритостта и диалогичността при преговорите и има хиляди почтени социалисти, които той познава. "Тези честни хора и вътрешнопартийната демокрация са гарант, че третият мандат ще бъде употребен за съставяне на правителство около ясни ценности, отчетен политически профил и безспорни личности. България има нужда от лидерство. Размиването на политическата отговорност зад експертна няма как да реши проблемите около разграждането на проваления властови модел, а това е историческата задача пред вас", каза държавният глава.


"Ние разбираме отговорността, която поемаме. Знаем, че България е изправена пред изпитания. Ще положим всички усилия да съставим редовен кабинет с мнозинство в парламента, което да предприеме мерките за реформа и промяна на модела и да гарантира стабилност и сигурност на гражданите", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, която взе мандата. Тя обеща да опитат всичко, за да има правителство.


Третият мандат се дава на парламентарна група, която няма срок да излъчи кандидат за премиер. Ако такъв е посочен, той има седем дни да представи проектокабинет.


Правителство с третия мандат засега изглежда невъзможно, тъй като парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, "Има такъв народ" и "Демократична България" твърдят, че няма да го подкрепят. Заявката на първите две е, че ще бъдат опозиция, а на третата - че не може да подкрепи правителство с мандата на БСП.


Подробности четете тук.


Всяка от партиите може да предложи министри и премиер, каза Нинова

Политическото напрежение: Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП

© Георги Кожухаров


Трябва да има разговори, съгласие и черно на бяло подписи какво ще се прави. След това отваряме разговора за министри и премиер. Нека всеки да си каже мнението, може всеки да предложи и в един спокоен и разумен разговор заедно да решим - това заяви в интервю за БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова. Днес партията ще получи от президента Румен Радев третия, последен възможен мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.


Нинова повтори, че БСП обмисля да започне разговори поотделно с "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме", но след това ще направи четиристранна среща с всички. Важно е на тази среща да присъстват лидерите на партиите. "Целта е да се опитаме да намерим общото и да се изгладят различията между тях, които се появиха в първия тур преговори с първия мандат. В политическия документ, който дори "Има такъв народ" подписа накрая, постигнахме съгласие по отношение на това какво да се прави и кога да се направи, и след това те влязоха в противоречие за състава на Министерския съвет и на министрите. За нас е важно първо политиките и след това персоналният състав, който трябва да изпълнява тези политики", каза Нинова.


По думите ѝ има добра база да стъпят на първоначалния документ, където и четирите партии са били съгласни. Тя допълни, че го има общото виждане, че трябва да се състави редовен кабинет заради тежките кризи, които чакат страната. "Различията са техните противоречия, нашата роля в момента е на медиатор, на партия мандатоносител, която трябва да тушира тези противоречия и да намерим общ език. Затова и вчера казахме, че няма да предложим готов Министерски съвет и министър-председател, защото това миналия път е довело до противоречия между партиите на протеста. Ние запазихме добър тон, диалогичност, можем да говорим с всички в момента, така че ще опитаме, длъжни сме да опитаме", коментира Нинова.


На въпрос говори ли си с лидера на "Има такъв народ" тя отговори, че наскоро са разговаряли за съставяне на правителство. По думите ѝ позицията на Слави Трифонов е много важна за БСП, защото те са първа политическа сила и без "Има такъв народ" не може да има стабилен кабинет, но това, което има да казва Слави Трифонов, трябва да го каже сам.


Според ГЕРБ Румен Радев имал да връща жест на БСП

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви пред Би Ти Ви, че президентът Румен Радев е имал да връща жест на лидера на БСП Корнелия Нинова и заради това е решил да даде третия мандат за съставяне на правителство на левицата. Според нея Нинова е въвела и след това наложила Радев в политиката и той е нямало как да не върне жеста. Атанасова обаче подчерта, че ГЕРБ няма да промени решението си да не подкрепи кабинет на БСП.


Колективните органи на "Демократична България" ще вземат решение дали да подкрепят правителство на БСП


Намаляха шансовете за съставяне на кабинет с участието на "Демократична България". С този лаконичен коментар пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на обединението Христо Иванов обясни, че почти сигурно няма да подкрепят правителство, предложено от БСП. Днес лидерът на левицата Корнелия Нинова ще получи от президента третия мандат за съставяне на кабинет. Иванов все пак уточни, че крайното решение за подкрепата ще бъде взето от колективните органи на "Демократична България". Те пък ще се съберат, "когато стане ясна цялата картина".


"След провала на първия мандат очертахме нашето работещо решение. Това беше партиите, с изключение на ГЕРБ и ДПС, да намерят общо решение, за да конструират работещо мнозинство, а не да се остави президентът да нацелва. Това обаче беше отказано", каза Иванов.

ГЕРБ учудена от решението на Радев да даде третия мандат на БСП

Кандидатът за премиер на БСП ще бъде надпартиен, професионалист, експерт и с добро име. Целта пред него ще бъде да обедини всички партии, за да се стигне до съставяне на правителство. Това се разбра от думите на депутата от левицата Христо Проданов пред "Нова телевизия". Той подчерта, че между БСП и "Демократична България" има идеологически различия и за да се спечели тяхната подкрепа, няма как предложеният министър председател да бъде с явна партийна принадлежност.


Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" добави от своя страна, че ходът на президента Румен Радев да даде третия мандат на БСП е интересен. "Няма как да постигнеш различен резултат, правейки едно и също", каза той. Тома Биков от ГЕРБ изрази учудване от решението на Радев да даде мандата точно на БСП, след като "Има такъв народ" и "Демократична България" обявиха, че няма да подкрепят кабинет, предложен от левицата.

Изборите изглеждат неизбежни, въпреки че БСП е готова на всичко за правителство

Политическото напрежение: Трифонов обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП

© Велко Ангелов


Въпреки че БСП ще се опита да инициира разговори за съставяне на правителство и твърди, че "ще направи всичко по силите си", нови предсрочни парламентарни избори изглеждат неизбежни, тъй като повечето политически формации засега отказват да участват в консултации за третия мандат. Дори и социалистите да се опитат да предложат кабинет в тази ситуация, той би получил гласовете само на "Изправи се БГ! Ние идваме!" и евентуално на ДПС, които досега не са обявили ясно своите намерения. Но дори и този опит да се осъществи, общият брой гласове (78) няма дa е достатъчен за формирането на мнозинство, освен ако не се стигне до игри с кворума. Другата възможност за избор на правителство ще е, ако "Има такъв народ" смени позицията си (но и тогава са необходими още гласове).


Как се стигна дотук четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (439)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Слави Трифонов - премиер! :-)

 2. 2 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Вижте сега! Тая работа, дето я мислите, да оправяте туземците, няма да стане.
  Бойко Борисов схвана, ама вие не можете.
  Туземецът се пробужда сутринта, пие едно двойно кафе за да пребори махмурлука, брадясал и неугледен се втурва за работа, докато пътува - псува, ръкомаха, сиреч – бърза, а като отиде – почва да се мотае. Става само за такива ми ти работи – да върти мотика, да натиска с дебелия пръст едно копче, когато блесне светлина. Настъпи ли ракиено време – потънал в дълбока абстененция, пак бърза, щото не знае на кой свят се намира.
  Туземецът не може да върти бизнес. Той трябва да бъде въртян. Затова господин Борисов и Сие централизираха задачите. Ето ти бизнес, за което си плащащ, правиш това и това и нещата вървят. Друг е въпросът, че очите на туземците десетилетия наред биваха затваряни.
  Освен това г-н Борисов уважава апарата. Апаратът разкопа каквото може, навсякъде прах и дупки и сега ще стане това, дето го каза оня: чакаме някой да се яви на бял кон.
  По няколко пъти в годината туземците ще празнуват Бойкоявление.

 3. 3 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 64 Неутрално
 4. 4 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  ИНТ=ДПС=ГЕРБ=БСП
  По-малко приказки и повече подготовка честни избори.
  Избирателните списъци, платения вот - сещате се…

 5. 5 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Има и примоция -- предлагаш три премиера, плащаш само за два.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#3] от "Бобо Рашъна":

  " Ахмед Доган премиер!"

  Може и бай Тошовия, нали без него сме били заникъде, само той свети цял в бяло над целия ни политически и обществен небосклон ! Всъщност, то е едно и също, като се замисли човек, защото сараите управляваха у нас именно чрез последния, а ако трябва и още малко да прецизираме написаното, Кремъл също реализира своите престъпни схеми тук именно благодарения на почитателя на Живковата школа !

 8. 8 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 902 Неутрално

  "Всяка от партиите може да предложи министри и премиер"

  Ми да направим един кастинг ...

 9. 9 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  До коментар [#4] от "dwr30648311":

  Нали само ИБНИ-ДеБъ са чисри и непоетнени!Тонот имената им даже се внушава.

 10. 10 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  До коментар [#6] от "1908":

  Вярва се само на последния Бойкикев..

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#8] от "pafaka22":

  " Ми да направим един кастинг ..."

  Вече видяхме резултатът от кастингите какво роди у нас ! Благодаря за втори ИТН ! И първият ни стига..... !

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Весело

  Румен Гечев - на икономиката!!!
  Дежа вю..

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 14. 14 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  Някакви новини за кандидати за президент освен Радев? От ГЕРБ, ДБ, Патриоти, ДПС?

 15. 15 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3246 Весело

  "Няма как да постигнеш различен резултат, правейки едно и също", каза той.
  *
  Така де. Няма как едни и същи партии с едни и същи вождове да се явяват три пъти през три месеца на избори и да се очаква различен резултат.
  П.П. Предполагам, че ще има и трети избори, нищо досега не подсказва, че няма да има.

 16. 16 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Стрхът да поемат отговорност за съставяне на правителство,от страна на ИТН ,което да проведе нужните реформи срещу олигархичното управление , дава възможност сега на Корни да се представи като виден борец срещу системата наложена от ГЕРБ.
  И ще бъда много изненадан ,ако тя наистина успее.
  Но , според мен , ще има нови избори на които истинският двигател на промените—ДБ ще получи кредит на доверие от избирателите и ще започне най- после същинската работа , за да се “отпуши” правораздаването чрез оставка на Гешев и тотална чистка на прокурорския състав. Всички онези защитаващи неистово господстващата система са на хранилка при Сарите , следователно са против това , истината да излезе на яве и да се започне същинско разследване на корупционните схеми и търсене на отговорност от виновните .

 17. 17 Профил на мАГариан
  мАГариан
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Радев като връчи на Кака мандата и посочи към нови избори.

 18. 18 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Стрхът да поемат отговорност за съставяне на правителство,от страна на ИТН ,което да проведе нужните реформи срещу олигархичното управление , дава възможност сега на Корни да се представи като виден борец срещу системата наложена от ГЕРБ.И ще бъда много изненадан ,ако тя наистина успее.Но , според мен , ще има нови избори на които истинският двигател на промените—ДБ ще получи кредит на доверие от избирателите и ще започне най- после същинската работа , за да се “отпуши” правораздаването чрез оставка на Гешев и тотална чистка на прокурорския състав. Всички онези защитаващи неистово господстващата система са на хранилка при Сарите , следователно са против това , истината да излезе на яве и да се започне същинско разследване на корупционните схеми и търсене на отговорност от виновните .
  —цитат от коментар 16 на strymski


  БРАВО !
  На същото мнение съм, дано сме прави!

 19. 19 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Умеем да се "плезим" и да иронизираме този и онзи за министри ит.н., но все пак нещо което трябва да се знае:" Ваше задължение е (на Парламента ) да приемете актуализация на бюджета защото правителството в лицето на изпълнителната власт може да изпълни това коети Вие решите. За това сте избрани .За това Ви плащат заплати"-финансовия министър от служебното правителство. От тези думи става ясно защо трябва да има редовно правителство за да има Парламент ,който да осъществява контрол върху изпълнителната власт нещо което бяхме позабравили от последните години от управлението на ГЕРБ .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 20. 20 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#6] от "1908":

  Тоя балък Христо само някакви глупости говори...
  Друго си е Джамбаза да и обяснява за Джендърите, между една и друга минюга на млади активисти с амбиции на Бонсови Поляни....

 21. 21 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#14] от "еспресо":

  Няма новини, но споделям моите предположения:

  ГЕРБ-Стъки
  ДБ-А. Атанасов (Мисля си, че Мирчев е с по-добри шансове, но е млад и го пазят резерва).
  Патриотите- Шкембе войвода
  ДПС-Тъмна Индия както обикновено (Може да е всеки, няма да се очудя и на Доган :)
  ИНТ- Ива Митева. Един от двата харесвани политика в партията. Другия е на 80.

  “Някакви новини за кандидати за президент освен Радев? От ГЕРБ, ДБ, Патриоти, ДПС?”

 22. 22 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело

  Важно е на тази среща да присъстват лидерите на партиите.


  Веднага става ясно, че г-н Слави няма да е там.

 23. 23 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Сега остава въпроса :

  Дали путинската левица БСП и сороската левица ДБ ще загърбят различията и ще се разберат в името на кокала и постовете.

 24. 24 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 891 Неутрално

  След тъпотията на Трифонов (или сценарият да върне Бойко на власт), останалите са решили да играят на сигурно явно - Радев - да не си разваля отношемията с БСП... което е много жалко, понеже така тика ДБ в позицията да не приемат мандата, и да излезе, че се дърпат от ... комунистите, на които никой българин не ще може да им прости продължаващото предателството на страната ни, от 70 години до днес... Така че, една черна точка за него от мен. Представи се добре досега, но мен лично ме губи, с подобна фатмашка недалновидност.

 25. 25 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#16] от "strymski":

  Много е съмнително, че след поредните избори ДБ ще поведе в резултата….

 26. 26 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#16] от "strymski":

  Много е съмнително, че след поредните избори ДБ ще поведе в резултата….

 27. 27 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 742 Весело

  "Политическото напрежение: Радев обяви, че историческата задача на БСП е разграждането на модела на ГЕРБ..."

  Хихихи... Той не знае ли, че като се убие единият от сиамските близнаци, другия , как да го кажа по-меко, може също да пострада?

  П.П. БСП да разгражда можела на ГЕРБ? Е как инженер ще разруши творението си с лека ръка? Сърце няма този президент...

 28. 28 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#16] от "strymski":

  Прокурора ми (от кръга Капитал)
  Е много по добър
  От прокурора ти (от кръга сарай)

 29. 29 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 855 Неутрално

  "Вярвам, че третият мандат ще бъде употребен за съставяне на правителство".
  Ех как не харесвам тази думичка УПОТРЕБЕН за нещо толкова важно каквото е правителство . Някак си много консуматорски ми звучи ,но пък може би Президента се е примирил с неизбежноста от нови избори и мечтае за бърза "употреба" на този трети мандат.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Неутрално

  "Политическото напрежение: Радев обяви, че историческата задача на БСП е разграждането на модела на ГЕРБ"


  Чудесно ! Започваме ли тогава с империята на Златев, който е в основат и на модела на БСП, и този на ГЕРБ ? Как се прави милиард у нас без пълно изсмукване на ресурсите на държавата с политически чадър от властта ? Хайде, почвайте, да ви видим !

 31. 31 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  "Радев обяви, че историческата задача на БСП е разграждането на модела на ГЕРБ"
  ..............
  Моделът ГЕРБ е продължение на олигархичния модел създаден от БКП и ДС.
  Та, въпросОт е, кога и дали ще започне разграждане на олигархичния модел, рожба на нерушимата българо- савецка дружба?

 32. 32 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#9] от "wre501051215":

  За чисти и неопетнени не знам (има ли такива политици някъде?), но личното ми впечетление е че играят различна игра от споменатите 4 партии.
  Зад постановките на ГЕРБ, ИНТ, БСП и ДПС просто прозират едни и същи интереси, които ни докараха ДП тоя Батак.

  Каквото и да си говорим трябват нови партии в парламента. Тая с полит. иннжинеринга свърши и не доведе до нищо добро…

  “Нали само ИБНИ-ДеБъ са чисри и непоетнени!Тонот имената им даже се внушава.”

 33. 33 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Историческата задача на Герб беше да измете Бкп/Бсп от властта завинаги и те я изпълниха. Друг въпрос е с какво я замениха.

 34. 34 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Весело

  Само така, пълно разтраждане на модела ГЕРБ! Никъде нищо да не остане. Ие то как модела РРадев се намести навсякъде, обладя всички министерство, агенции, МВР-та, ББР, и...... само да мамента Кометова открадна 850 млн лв депозит в БНБ за довършване на магистрала Хемус, Асенчо Харвардси ошушка НАП, парите за здраве, за допълнение на пенсионерите... всичко което бе оставено от герберите за да изкараме годината вече е окрадено! Кирето Канадеца само за месец набута ББР с необезпечени кредити за половин милиард потънали в "малки" фирми на кръга Прокопиев. Фонда на Фондовете вече е засмукан през НПО Иновации и развитие на тримата харвардци- Петков, Василев и Денков.... Нищо да не остане от ГЕРБ, нищо да не остане от България!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 35. 35 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1513 Весело

  Нинова, имай предвид , че ти правя реклама на залязващата партийка,като ти дам безмислен мандат, ти обаче трябва яко да кандърдисваш, партийните членове да гласуват за мене.
  Миналата година бяхме пред пропаст, сега правим решителна крачка напред...

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Неутрално

  До коментар [#27] от "Lilith":

  " Хихихи... Той не знае ли, че като се убие единият от сиамските близнаци, другия , как да го кажа по-меко, може също да пострада?

  П.П. БСП да разгражда можела на ГЕРБ? Е как инженер ще разруши творението си с лека ръка? Сърце няма този президент..."

  Точно така ! Вероятно знае, но сигурно разчита на прекалена къса памет у хората и/или просто да канализира общественото недоволство само и единствено към.....един от сиамските близнаци !

 37. 37 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Изборите-НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!!!
  ИЗВРАЩЕНИЕТО ПЛАНДЕМИЯ-ЯСНО ГО ПОКАЗА!!!
  ТОВА Е ЕДНО -ДОЛНОПРОБНО ШОУ...ИСТИНСКИТЕ ВЛАСТИМАЩИ(ЛИХВАРИ,КОРПОРАЦИИ) ,СА НИ ПРЕХВЪРЛИЛИАНГАЖИМЕНТА-ДА ИМ ИЗБИРАМЕ МЕТРЕСИ,ПРОСТИТУТКИ...НА КОЙ ДА СЕ ОБАЖДАТ КАТО ИМАТ НУЖДИ(ПОСОЛСТВА,РАЗНИ ЕВРО-ДЖЕНДЪРИ)!!!
  ПОНЕ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ,НЕ ГИ ЛЕГИТИМИРАЙТЕ!!!

 38. 38 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 130 Весело

  До коментар [#33] от "galapagas":

  Факт. Самото свързване на БСП с анти-ГЕРБ говорене е в полза на ГЕРБ. Радев сбърка с това си изказване, защото се разкри че точно модела Орешарски, който ГЕРБ измете, се опитва да вземе реванш и през Корни и през Мая. Не че не го знаехме, ама той се изпусна и ще го разберат и някои дето се съмняваха

 39. 39 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1063 Весело

  Радев смъкна лигавниците от вратовете на политиците ни. Остави им все пак памперсите. Макар че едва ли ще ги чакат сегашните последователи да пораснат...

  От идиоти отговор не чакам
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на evy18648484
  evy18648484
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Демократична България" почти сигурно няма да подкрепи правителство, предложено от БСП"

  - Ако третият мандат бъде даден на БСП, нали във вашето коалиционно споразумение на "Демократична България" пишело, че никога с БСП?

  - Вижте, ние ако седнем и проведем преговори по всички тези въпроси, съм сигурен, че можем да намерим решения, които работят за всички. Да, всеки ще трябва да направи отстъпки. И ние ще трябва да направим отстъпки. И всички останали ще трябва да направят отстъпки. Но нашият призив е да седнем и да изработим цялостната формула.

  15.08.21

  https://bnr.bg/post/101513094/hristo-ivanov-istinskite-porachiteli-i-ukrivateli-na-tova-tejko-prestaplenie-sa-borisov-i-geshev

 42. 42 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Kрай! С милиционерщината е свършено.
  А, дължат и едни 60 млн. на Божков.

 43. 43 Профил на evy18648484
  evy18648484
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сега поне ще лъсне истината заради кои партии ще ходим на трети избори за една година. Не могли да подкрепят правителство с мандат на БСП, при положение, че в случая мандатът е една формалност и БСП предлага 4-те партии да съгласуват изборна на министрите и премиера. Нареждал бил той на президента, детска градина.

 44. 44 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1471 Любопитно

  "Правителство с третия мандат засега изглежда невъзможно, тъй като парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, "Има такъв народ" и "Демократична България" твърдят, че няма да го подкрепят. Заявката на първите две е, че ще бъдат опозиция, а на третата - че не може да подкрепи правителство с мандата на БСП."

  След като изгледах симпатичната среща на "бойните" другари при връчване на мандата и особено нахилената физиономия на Нинова, разбирам че тя е отчаяно решена да състави кабинет.
  Затова мнението ми от вчера, че ДБ трябва да се намеси и да контролира този процес, се затвърди още повече!
  Това което г-н Иванов успя да предотврати при случая с първи мандат, а именно явната подкрепа от ДПС и негласна такава от греб, съществува като реална опасност и при третия мандат.
  Ако искат ДБ , да бъдат гарант за промените, те трябва първи да инициират среща и да изискат проектоспоразумението от преговорите на БСП и ИТН , както и своевременно да връчат на Нинова проект за споразумение и програма за управление на партиите без ГЕРБ и ДПС, които да бъдат обсъждани по нататък.
  След съгласуването им вече да се говори и за премиер и така нататък...

 45. 45 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Не трябва ли бъдещия премиер да получи мандата ? Курнелия не каза ли че няма да е премиер ?

 46. 46 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Политическото напрежение: Радев обяви, че историческата задача на БСП е разграждането на модела на ГЕРБ
  ===
  Резидента, БСП и ДеБъ са естествени съюзници. Нека проявят отговорност и да се съберат официално.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 47. 47 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Лошото е, че Боко ви се измква "сух". Нито ще плати, нито ще бъде съден.

 48. 48 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  "Изправи се..." се отказаха да предлагат премиер, ИТН били опозиция, Корни също се отказва. Остана само ДБ да предложи министър-председател. И сега те ще викат "Не ща да ставам цар!" И какво искат да стават? Втора сила!!!!? На кукуво лято!

 49. 49 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  До коментар [#6] от "1908":

  Демократична България е коалиция от три партии!
  Крайните решения се вземат на коалиционен съвет!
  Решението да не се подкрепя мандат на комунистите отговаря най-точно на нагласите на избирателите.
  Все пак бсп (бкп) е партията, която изби десетки хиляди българи без съд и присъда...

  Когато от бсп решат да инициират премахването на паметника на съветските окупатори от центъра на София, ДБ предполагам че ще може да разговаря с тях!
  За сега промяна в тази партия няма!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 50. 50 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 130 Весело

  До коментар [#44] от "1_april":

  Мне. Няма никакъв шанс за правителство. Генералната линия на поведение на ИТН е упорито в права посока. Те по никакъв начин няма да я променят, а без тях няма мнозинство. Там е въпрос на чест на лидера! ИТН с БСП и с Ристьо - напълно невъзможно.

  За ДБ - те толкова маниакално искат властта, че за тях не е никакъв проблем да тръгнат с този, който им я дава (пример с Борисов преди, сега се натискаха на Слави.)

  ГЕРБ - да не са луди да се опитват да се връщат сега! При тоталната иммпотентност, невъзможност за създаване на правителство и хаос, който носят партиите на "протеста", ГЕРБ ще си седи в засада до момента в който не 21%, а 50% от навода разбере, че това е единствената партия, която може да управлява и да въведе ред отново, както беше след Ореха и Станишката.

  Мдааа, тъжно е да си измемно-камилче-протестър, ама в живота има и разочарования, какво да се прави

 51. 51 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  "Радев обяви, че историческата задача на БСП е разграждането на модела на ГЕРБ"..............Моделът ГЕРБ е продължение на олигархичния модел създаден от БКП и ДС.Та, въпросОт е, кога и дали ще започне разграждане на олигархичния модел, рожба на нерушимата българо- савецка дружба?
  —цитат от коментар 31 на 4ort


  В грешка си, ДС от самото начало са срещу Бойко Борисов.

 52. 52 Профил на txo151070521
  txo151070521
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Гласувам за ДБ, но напоследък ми допада поведението на БСП.
  Ако човек търпи промяна през годините, защо една партия да не може да еволюира?!
  Очевидно е, че коалицията е неизбежна. Сега, през ноември, следващата година...в близко бъдеще е неизбежна.

 53. 53 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 130 Весело

  До коментар [#49] от "Рим":

  ДеБъ е коалиция, която с идването на Кирил Петков и негоава нова партия ще си се върне на нивата от 7-8% подкрепа, или иначе казано - беше, е и ще бъде един най-обикновен гладен за власт градско-син миманс. Никога и нищо от тях не е зависило приятелю, няма и да зависи. Добре че беше ББ та да види Ристьо малко власт преди време

 54. 54 Профил на txo151070521
  txo151070521
  Рейтинг: 41 Неутрално

  До коментар [#45] от "lemans":

  Не трябва. Третият мандат се връчва на партия, по избор на президента. Партията номинира премиер, а той след това съставя правителство.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#6] от "1908":Искаш да обидиш някого ли герболяк ? ?? Обратно в дупката откъдето си изпълзял !!:)
  —цитат от коментар 40 на dejmos


  Тавариш, какво правим като учтиво и коректно се представят факти и се задава въпрос?
  А, да, обиждаме и игнорираме всичко!
  Ех, клети толерасти :) :) :)

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 57. 57 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  Само така, пълно разтраждане на модела ГЕРБ! Никъде нищо да не остане. Ие то как модела РРадев се намести навсякъде, обладя всички министерство, агенции, МВР-та, ББР, и...... само да мамента Кометова открадна 850 млн лв депозит в БНБ за довършване на магистрала Хемус, Асенчо Харвардси ошушка НАП, парите за здраве, за допълнение на пенсионерите... всичко което бе оставено от герберите за да изкараме годината вече е окрадено! Кирето Канадеца само за месец набута ББР с необезпечени кредити за половин милиард потънали в "малки" фирми на кръга Прокопиев. Фонда на Фондовете вече е засмукан през НПО Иновации и развитие на тримата харвардци- Петков, Василев и Денков.... Нищо да не остане от ГЕРБ, нищо да не остане от България!
  —цитат от коментар 34 на chichka


  Възприел си стила на Баце, браво! По-ошлайфано де, Баце толкова сложни изречения не може да състави. Но лъжеш по същия начин - нагло и с "искрена" вяра.

 58. 58 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3383 Весело

  Но , според мен , ще има нови избори на които истинският двигател на промените—ДБ ще получи кредит на доверие от избирателите и ще започне най- после същинската работа , за да се “отпуши” правораздаването чрез оставка на Гешев и тотална чистка на прокурорския състав.
  —цитат от коментар 16 на strymski

  ===============
  За мен е ясно, както че ще съмне –
  с главите си ще счупим ледовете.
  И слънцето на хоризонта
  тъмен,
  да, нашто
  ярко
  слънце
  ще просветне.
  И нека като пеперуда малка
  крилата ми
  опърли най-подире.
  Не ще проклинам,
  няма да се вайкам,
  защото все пак, знам,
  ще се умира.
  Но да умреш, когато
  се отърсва
  земята
  от отровната си
  плесен,
  когато милионите възкръсват,
  това е песен,
  да, това е песен!

  /Н. Вапцаров/

  Еретик
 59. 59 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Весело

  Корни е във вихъра си - приказва безмислици, дава интервюта от дни, а днес започна от ранни зори, отговаря изчерпателно на всеки въпрос, дори и се иска въпросите да не свършват...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  ДС от самото начало са срещу Бойко Борисов
  —цитат от коментар 51 на crq18506084


  😂😂😂
  За това ли комунистическият ДС агент Г. Марков, беше съветник на банкянския титан...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  До коментар [#45] от "lemans":Не трябва ли бъдещия премиер да получи мандата ?

  Трябва да се чете повечко....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 63. 63 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 130 Любопитно

  Не трябва ли бъдещия премиер да получи мандата ? Курнелия не каза ли че няма да е премиер ?
  —цитат от коментар 45 на lemans


  Третият манда се връчва на парламентарна група, по избор на Президента. Корнелия му даде папка с решението на ПГ на БСП тя да го получи, т.е. изпълнена е конституцията.

  Сега следващата стъшка (за която няма срок в конституцията) е да се посочи име на премер. След това, този премиер има седем дни за да състави правителство, като ако не успее президентът насрочва избори в двумесечен срок и назначава втроро служебно правителство.

  Иначе казано този парламент ще приключи или на 8.90 или на 15.09

 64. 64 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1471 Любопитно

  До коментар [#50] от "politicalanalyst":

  "Мне. Няма никакъв шанс за правителство."

  Да направим бас?
  Ако няма правителство , ще ви пратя една песен на Пинк Флойд...
  Ако има правителство, ще ми пратите една песен от любимата си група..

 65. 65 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Гласувам за ДБ, но напоследък ми допада поведението на БСП...
  —цитат от коментар 52 на txo151070521


  🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Ицко веднага да се кандидатира за премиер!

 68. 68 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  Не трябва ли бъдещия премиер да получи мандата ? Курнелия не каза ли че няма да е премиер ?
  —цитат от коментар 45 на lemans


  Кефи ма как се коментира, без да се чете. Ма кво да му четеш, то е ясно сичко от заглавието.

 69. 69 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#45] от "lemans":Не трябва ли бъдещия премиер да получи мандата ?Трябва да се чете повечко....
  —цитат от коментар 62 на дерибеев


  Дабе знам - нали затова питам ;)

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Това "разграждане на модела ГЕРБ" е корнелина измишльотина за безмозъчния и електорат.
  Да си припомним моделите на БСП?
  Единия беше на Луканов с купоните и празните магазини, които съпартийците на Луканов изпразниха.
  Другия беше на Виденов с 3000% инфлация.
  Третия беше на Станишев с плоския данък и безработицата.
  За модела до 89та година да си припомняме ли?
  СТИГА ВЕЧЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

 72. 72 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Няма нищо нелогично, изненадващо и пр. Радев беше кандидат на БСП и ДПС за президент. Нейният президент, така да се каже. На кого да връчи мандата? И понеже ДПС го разлюбиха, остана му само твърдият електорат на БСП. Опита се с кръчмарските изцепки на патриотарско-етнически теми да се сложи на ВМРО, Възраждане, НФСБ и пр., но там нещата не са ясни сред силно оределия им електорат. Освен това избирателите на ИТН го подозират в двойна игра, обслужвайки интересите на, както те се изразяват, "соросоидите майкопродавци". Тъй, че остана му БСП. Затова се разлива така по истински честните и родолюбиви нейни избиратели. Ваш съм. Не виждате ли? И с Митрофанова и Шаренкова даже се снимах на Шипка. Доста жалко. Но властта си е власт.

 73. 73 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Весело

  БСП трябва да предложи кабинет , който да се гласува ! Да видим в зала кой ще бламира кабинета ?? :)) БСП е на печалба ...и да не мине кабинета . На загуба са ИТН , ДА и изправи се , ако не подкрепят ..:) Искам да видя как ДА ще гласува заедно с ГЕРБ и ДПС против кабинета ... ИТН няма да влезе в зала....

 74. 74 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  ГЕРБ разграждаха модела на БСП, БСП ще разгражда на герб. Съсипаха я тази държава.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 409 Любопитно

  До коментар [#4] от "dwr30648311":

  Какви честни избори щом ЦИК каза, че ДАНС са наредили партиите на последните избори ?

  Дневник още мълчи за това.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 77. 77 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 130 Весело

  До коментар [#65] от "Рим":

  Какво смешно има - ДБ е първи приятел на БСП. Изборите за кмет на София го показаха, както и опитите на Ристьо да саботира ГЕРБ, който премахна два пшъти от властта същата БСП. Да не говорим че Ристьо е първи приятел на Манолова и Дончева, а те са по-БСП от Корни. В т.н. "коалиция" има две крипточервени партии - зелените и Дай. Единствено в ДСБ има нещо, понамаляло в годините, но все пак "дясно"

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3383 Весело

  До коментар [#42] от "Бланш":

  "Kрай! С милиционерщината е свършено."
  ==============
  Пете, това го слушам 32 години.

  Еретик
 80. 80 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Слави Трифонов - премиер! :-)
  —цитат от коментар 1 на tanton


  Може, но само в 7/8-мия ефир..

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3904 Весело

  Двамата на снимката са много щастливи, сега имат възможност да възродят модела на БСП Тройна/Четворна коалиция!

  Когато казвахме, че "промяната" на Радев цели връщане на БСП във властта никой не ни вярваше!

  Честито!

  ДБ: Време е да спечелим България
 83. 83 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  "Радев обяви, че историческата задача на БСП е разграждането на модела на ГЕРБ"

  Това за феновете на Радев във форума, които се водят уж десни. Грънчар, към тебе гледам.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 84. 84 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  Радев обяви, че историческата задача на БСП е разграждането на модела на ГЕРБ
  =================================
  Заражда се модела Радев с подкрепата на БСП.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 85. 85 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Да Тошко, Христо Иванов е виновен. Също така талибаните, международното положение и Путин. Само вие, гениалните политици и държавници от ИТН сте невинни.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  До коментар [#4] от "dwr30648311":Какви честни избори щом ЦИК каза, че ДАНС са наредили партиите на последните избори ?Дневник още мълчи за това.
  —цитат от коментар 76 на mi6kro


  Глупости! Директно Путин се е обадил. В конферентна връзка с Байдън И Мигел Диас. Казали са тоя първи, тоя втори...А другаря Си е лобирал за Глас народен, ама му обещали за друг път...

 88. 88 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Тошко и ицко страшно си приличат по умствен багаж, интелектуални възможности,психика. Като братя близнаци са.

 89. 89 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  "Според Тошко Йорданов Христо Иванов е отговорен, че не е съставен кабинет с първия мандат"

  Не, Тошко, ИТН са виновни. След като ти държиш всички карти, няма как да прехвърлиш отговорност. Тия опити да се отървете са направо смешни.

 90. 90 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Корнелия изчегъртвай!!

 91. 91 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Историческата задача на Герб беше да измете Бкп/Бсп от властта завинаги и те я изпълниха. Друг въпрос е с какво я замениха.
  —цитат от коментар 33 на galapagas


  Позабравил си подробностите!
  ГЕРБ дойде на власт с идеята да премахне ДПС и обръчите фирми на тройната коалиция от властта. Затова и Баце обяви фалцетно в НС, че Доган го е поръчал.

  10 години по-късно ГЕРБ вече е това, срещу което се бореше в началото -корупция, клиентелизъм, калинки.

 92. 92 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3043 Неутрално

  Тошко Пандизчията верен на себе си да обвинява другите за провалите на ИТН.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 93. 93 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 742 Весело

  "Според Тошко Йорданов Христо Иванов е отговорен, че не е съставен кабинет с първия мандат"

  Да бе, само така ще да е...
  Малоумното държание на ИТН няма нищо общо с провала, само Иванов е виновен.

  За селското държание на "първата политическа сила" пак той ли е виновен, или има и други с някаква вина?
  Питам, за да знам колко точно е лош...

 94. 94 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Стрхът да поемат отговорност за съставяне на правителство,от страна на ИТН ,което да проведе нужните реформи срещу олигархичното управление , дава възможност сега на Корни да се представи като виден борец срещу системата наложена от ГЕРБ.И ще бъда много изненадан ,ако тя наистина успее.Но , според мен , ще има нови избори на които истинският двигател на промените—ДБ ще получи кредит на доверие от избирателите и ще започне най- после същинската работа , за да се “отпуши” правораздаването чрез оставка на Гешев и тотална чистка на прокурорския състав. Всички онези защитаващи неистово господстващата система са на хранилка при Сарите , следователно са против това , истината да излезе на яве и да се започне същинско разследване на корупционните схеми и търсене на отговорност от виновните .
  —цитат от коментар 16 на strymski


  ++++++
  Демократична България бавно и полека се изкачва до позицията на първа политическа сила...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 95. 95 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1513 Весело

  И тъй нататък и так далее...

 96. 96 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 742 Любопитно

  До коментар [#84] от "AModoMio":

  Той тоя модел се роди преди 5 години.
  Сега ще го пращат на предучилишна....

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3043 Весело

  Слави Трифонов - премиер! :-)
  —цитат от коментар 1 на tanton


  Това трябва да предложат от БСП след като знаят предварително че Славето никога няма да приеме подобна оферта да видим как от ИТН ще обвиняват после че все другите са им виновни!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 100. 100 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  До коментар [#6] от "1908":

  Човекот страда от разтроение на личността. Никой не знае, каков акъл ша му доди заран, обед и по вечерно време. Единственото, което го интересува е властта. А пролетта гласувах за ДБ, с надежда за промяна.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK