На живо

Политическото напрежение: Вече няма смисъл да говорим за съставяне на кабинет, обяви Арман Бабикян (хронология)

Политическото напрежение: Вече няма смисъл да говорим за съставяне на кабинет, обяви Арман Бабикян (хронология)

© Юлия Лазарова"Дневник" следи на живо важните политически новини и реакциите по тях. Вижте политическите новини от деня накратко в хронологията.
Георги Ганев: Тежестта на още едни избори ще е политическа, а не финансова

В "Демократична България" не е имало очакване, че третият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на обединението, казва в интервю пред "24 часа" депутатът Георги Ганев. Той напомня позицията на партията, че подкрепа на кабинет на БСП би било преминаване на червена линия.
Политическото напрежение: Вече няма смисъл да говорим за съставяне на кабинет, обяви Арман Бабикян (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


По повод предстоящите за трети път парламентарни избори за годината казва, че тежестта няма да е толкова финансова, колкото политическа. "По-скоро ще е върху политическите сили - да тичаш едновременно по две писти, винаги е малко по-сложно. А от гледна точка на избирателите ще се усложни тяхната ориентация как искат да гласуват. Но не е като да не сме имали местни и президентски избори преди години 2 в 1", допълва той.


В отговор на въпрос посочва, че е обсъждана в групата стратегия за участие в президентските избори, но със сигурност към този момент няма определена кандидатура. "Още не сме дискутирали конкретни имена", допълва той.


Колегата му Ивайло Мирчев коментира снощи във "Фейсбук", че Трифонов се държи сякаш има не 65, а 165 депутати.


Трифонов сравни Дончева и Борисов с жълтите сайтове

Политическото напрежение: Вече няма смисъл да говорим за съставяне на кабинет, обяви Арман Бабикян (хронология)

© Юлия Лазарова

И Бойко (Борисов - бел. ред.), и Татяна (Дончева - бел. ред.) са същите като жълтите вестници и сайтове. И те, милите, от години са загрижени за моето здраве и това е прекрасно, пише в своя публикация в профила си във "Фейсбук" лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Коментарът му по адрес на Борисов е заради привидно съчувстващ коментар на Борисов от сутринта на събитие на ГЕРБ, в което проявява разбиране като коментира здравословното му състояние и прави аналогия със себе си.


В коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!" вече не виждат смисъл да се разговаря за съставяне на правителство. Това заяви пред БНР депутатът Арман Бабикян по повод утрешната им среща с БСП, на чиято парламентарна група президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат в петък.


"Беше анонсирано, че този тур е свързан със следващ мандат, очевидно такъв няма да има. Така че можем да говорим само за дружески разговори някакви. Смятам, че е по-прагматично да обсъждаме някакви точки от актуализацията на бюджета, за да може поне да има смисъл тази среща", коментира той.


Утре сутрин се очаква партията да реши дали изобщо да ходи на насрочената за по-късно среща с БСП.


Кирил Петков опроверга Трифонов за срещите им за кабинет

Политическото напрежение: Вече няма смисъл да говорим за съставяне на кабинет, обяви Арман Бабикян (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Министърът на икономиката Кирил Петков опроверга лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов за това как се случили срещите и разговорите им за евентуално участие в редовен кабинет на партията. В отговор на интервюто на Трифонов пред БНТ в петък вечер Петков разказа днес пред Би Ти Ви, че представител на партията дошъл при него в министерството с предложение да направи среща с Тошко Йорданов, а не както твърди Трифонов, че двамата с Асен Василев ходили да му предлагат да бъдат негови министри.


"Много харесвам работата ви като министър, както и тази на Асен Василев. Мога ли да ви направя среща с Тошко Йорданов, защото много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН?", казал пратеникът на Трифонов. Последвала среща с Йорданов в кабинета на Асен Василев.


"Беше направена втора среща, на която Тошко Йорданов дойде при нас в офиса на Асен Василев и каза: "Бих се радвал да продължите като министри, ще ви направя среща със Слави Трифонов", добави той.
Петков допълни, че е последвала и среща с лидера на "Има такъв народ", който го е поканил в кабинета си и му е казал: "Кириле, бих се радвал да си министър".


Служебният министър му е благодарил за поканата и му е отговорил, че за него е много важно единствено да се свършат работа и че не гонят постове.


Двамата отказаха постове в евентуален кабинет на Трифонов заради несъгласие с политики и конкретни постове, след което бяха нападнати от представители на партията.


Борисов: Нарочно не правят правителство

Според бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов има организация да не се състави правителство, чиято цел е да се актуализира бюджетът и да се изхарчат "и останалите пари".Пред свои симпатизанти в Перник той направи анализ на политическата ситуация като изявата му по традиция бе предавана на живо във фейсбук профила му. "Пълна лъжа и измислица" е, че партиите не могат да постигнат разбирателство, смята той.


Кадърът е от фейсбук профила на Бойко Борисов.

Кадърът е от фейсбук профила на Бойко Борисов.


Обяви, че не разбира защо лидерът на БСП Корнелия Нинова се радва, че ще управлява след като партията на Трифонов няма да подкрепи правителство с този мандат. Според него целта на взимането на този мандат е "да изтупат още десет дни да могат да направят всички гадни неща, които ще се отразят на следващото правителство".


Тука в Перник казват: Радва се като дете на механична играчка.


Бойко Борисов


Определи и като "безумие" следващите избори да не са 2 в 1 като посочи, че така ще се похарчат много пари "само и само да спечели Радев".


Обяви, че от интервюто на Слави Трифонов вчера по БНТ се разбрало, че "задкулисието е в огромни размери". "Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно", интерепретира казаното Борисов.


Похвали се, че хора го призовавали да се върне на власт.

Политиците разочароват в момента избирателите си, обяви премиерът

Политическото напрежение: Вече няма смисъл да говорим за съставяне на кабинет, обяви Арман Бабикян (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

Политическите сили в момента с разнопосочно говорене разочароват своите избиратели. Това каза министър-председателят Стефан Янев пред журналисти, след като посети българо-турската граница в района на Малко Търново.


"Парламентарно представените партии и коалиции имат достатъчно опит, поле за действие, знаят си отговорността по отношение на хората, които са ги изпратили там и са гласували за тях. Моите очаквания са да направят всичко необходимо. Ако не успеят и се стигне до извънредни избори, потърпевши ще бъдат именно партиите, които в момента с разнопосочно говорене разочароват совите избиратели", каза още той. Подобна теза по-рано изрази и президентът Румен Радев.


Премиерът Стефан Янев посочи, че има очаквания за интензифициране на мигрантския натиск по границата. По думите му към момента всичко, което е необходимо като организация и осигуряване, е направено и призова хората да са спокойни. Посочи, че е нужен месец, за да се ремонтира, където е нужно, оградата по границата с Турция, за което се разчита на актуализация в бюджета. Увери, че като цяло, съоръжението е в добро състояние.

Радев: Всеки има право да прави политически проект

скрийншот от видео на живо във фейсбук профила на "Нова телевизия"

скрийншот от видео на живо във фейсбук профила на "Нова телевизия"

По Конституция всеки има правото да участва в политически проекти и да организира свои. Това е демокрацията. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев в отговори на въпрос дали знае за готвен политически проект от страна на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, каквито намеци се появиха тази седмица от социолози и политици.


"Служебните министри са експерти в своята област, със свободна воля, не мога като президент да кажа: вие правете партия, вие отивате като редовен министър. Мога да подкрепям или да не даден политически проект едва когато видя неговата визия, програма", допълни той в отговор на въпрос дали би подкрепил такъв проект.


На въпрос дали настоящи министри би включил в следващо служебно правителство, ако се стигне до там, той обяви, че дори не иска да мисли за следващ служебен кабинет.


Потвърди още веднъж тезата си, че не е съгласен нови предсрочни избори да се смесват в един ден с тези за президент и посочи, че никога такова смесване досега не е правено. Но в края на краищата нека Народното събрание вземе решение", заключи той.

Трифонов добавил четвърта криза в България, смятат в БСП

Политическото напрежение: Вече няма смисъл да говорим за съставяне на кабинет, обяви Арман Бабикян (хронология)

© Юлия Лазарова

"Има такъв народ" са ключови. Без тях правителство не може да има.Трифонов към трите кризи – ковид, инфлационна и мигрантска, добави и една четвърта криза – парламентарна, и то по категоричен начин. Това коментира пред "Нова телевизия" депутатът от БСП Явор Божанков.


В коментар на интервюто на Слави Трифонов в петък вечер по БНТ депутатът отбеляза, че е открил много противоречия в поведението на партията и нейния лидер. "Той казва: БСП е партия на статуквото. Само че до вчера за него БСП бе лоялен партньор, етичен", даде пример той. А също и с това, че първоначално служебните министри са били определяни като много добри, а после са атакувани. Мажоритарно избраният президент Румен Радев е много добър, а му атакува министрите, че не били много добри, допълни той.

В цялото интервю на Трифонов го нямаше нито Доган, нито Пеевски, нито Борисов: "Нямаше ги основните герои, които трябваше да ги махаме, а те в момента сигурно са гръмнали шампанско", коментира Божанков.


Посочи, че провалът на преговорите за съставяне на правителство досега се дължат на това, че се водят задкулисни разговори, а не в парламента и пред камерите.

Има нужда от редовно правителство, другото са спекулации, обяви президентът

Президентът е на няколкодневно посещение в Родопите.

© Прессекретариат на Държавния глава

Президентът е на няколкодневно посещение в Родопите.

България има нужда от редовно правителство, другото са спекулации, коментира пред журналисти в Рудозем президентът Румен Радев. Той няколко пъти зададе въпроса кога парламентарно представените партии ще поемат отговорност да съставят редовен кабинет, който, по думите му, е нужен за решаването на елементарните проблеми на хората. Посочи, че бягството от отговорност ще доведе до това на евентуални следващи, трети за годината избори за парламент, те да бъдат наказани от избирателите.


Политиката е преди всичко отговорност и крайно време е парламентарно представените партии да осъзнаят своята отговорност и да не абдикират от нея, защото системното бягство от отговорност ще доведе до това те да бъдат санкционирани на следващи избори, ако стигнем до тях, посочи той.

Попита риторично през колко избори трябва да се мине, за да разберат партиите, "че без диалог не става..,че без коалиция не става". Колко време ще се учим, за да стигнем до вярното решение, попита Радев.

На въпрос склонен ли е част от сегашните министри да влязат в състава на редовно правителство, за съставянето на което в петък мандат получи БСП, той отговори, че първо трябва да се види какво парламентарно мнозинство ще застане зад такъв кабинет и около какви принципи ще се обедини.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (628)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  България има нужда от НОВ президент!

  Машини прости, народ неук.
 2. 2 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Според мен Слави се самоуби ритуално вчера. Кой е с мен?

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Фатмакът е частично прав.

  Губи му се фактът, че имаме нужда от добро, некорумпирано правителство.

 6. 6 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Ще има редовно правителство.След следващите избори..На които ибнитата ще останат под чертата, ДБ ще регистрират почетното 5-то място и най-накрая ще схванат , че от тях нищо не зависи..След снощното интервю нямам съмнение, че ИТН ще е водещата политическа сила отново.

  Sic transit gloria mundi
 7. 7 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2923 Неутрално

  Да бяхте дали дригиму мандата вчера, г-н президент.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 8. 8 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  Според мен Слави се самоуби ритуално вчера. Кой е с мен?
  —цитат от коментар 2 на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ


  Да. Въпреки щадящите го въпроси.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 492 Любопитно

  Щом има такава нужда да призове партиите които го подкрепят да създадат правителство - ще имат огромно мнозинство. Само две парламентарни партии не са декларирали подкрепа за Радев - ДБ и ГЕРБ...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  До коментар [#2] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":

  Затова ли дори не му цитират частта с ХИ? Самоубивайки се Трифонов завлече с него всички минали през диванчето му лидери. Интересно дали Атанасов и Панев за знаели за рейдовете на Иванов

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Ще има редовно правителство.След следващите избори..На които ибнитата ще останат под чертата, ДБ ще регистрират почетното 5-то място и най-накрая ще схванат , че от тях нищо не зависи..След снощното интервю нямам съмнение, че ИТН ще е водещата политическа сила отново.
  —цитат от коментар 6 на Hristov


  Похвално. Чакаме резултата от следващите избори и обясненията ти защо не си имал съмнения. Стига вече услужливо да не си забравил за липсата им.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1873 Любопитно

  До коментар [#7] от "дедо Андро":

  На кого?

  Sic transit gloria mundi
 16. 16 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 595 Неутрално

  "Политическото напрежение: Има нужда от редовно правителство, другото са спекулации, обяви президентът"

  Мунчо си е Мунчо!
  Вари го ; печи го ; пак си е Мунчо!

  Да беше мислил преди да се "респектираш" от "честните Социалисти", и да изпиташ респект от БЪЛГАРИТЕ като цяло!

  Защото за Президентските избори, на гласовете на "честните социалисти" ли ще се уповаваш?

 17. 17 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2708 Весело

  Има нужда от редовно правителство, другото са спекулации, обяви президентът
  **********************************

  Г-н Радев е допуснал само една малка грешка - пропуснал е буквичката "м"!
  Защото не е "има", а "имам"....

  Мараба, С-ДС доносници!
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2708 Весело

  Ще има редовно правителство.След следващите избори..На които ибнитата ще останат под чертата, ДБ ще регистрират почетното 5-то място и най-накрая ще схванат , че от тях нищо не зависи..След снощното интервю нямам съмнение, че ИТН ще е водещата политическа сила отново.
  —цитат от коментар 6 на Hristov


  И ще настане царството на чалгата! Мутрочалгата, откровената мутрочалга!
  Красота!

  Мараба, С-ДС доносници!
 21. 21 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Колко избори трябва да минат, за да могат българските избиратели да разберат, че в днешната мултикултурна разруха и хомосексуален натиск, обществото може да оцелее само ако се управлява от крайнодесни и/или националисти. Всяко време си иска хората, а ние чакаме Чалгар-сатанист, Мая Галева, червеното острие и предложила Пеевски, Татяна узаконила сутеньорството, комунистическата партия и нейните чеда да ни управят. Мислете, ей, че после ще е толкова късно, та направо необратимо.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 22. 22 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2857 Весело

  Ще има кандидат за министър председател в петък , за министрите е рано . Към 7 ноември ще се представи и кабинет :) Да поработи малко този парламент и да произведе някакъв закон !! :)

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Ще има редовно правителство.След следващите избори..На които ибнитата ще останат под чертата, ДБ ще регистрират почетното 5-то място и най-накрая ще схванат , че от тях нищо не зависи..След снощното интервю нямам съмнение, че ИТН ще е водещата политическа сила отново.
  —цитат от коментар 6 на Hristov


  Птиченцето веднъж каца на рамото и славчовците проиграха момнента. А дали въобще някога ИТН ще станат политическа сила предстои да видим. За момента не са такава, а нещо неясно какво.

 25. 25 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Да бяхте дали дригиму мандата вчера, г-н президент.
  —цитат от коментар 7 на дедо Андро


  На който и да го дадеше нищо нямаше да се промени.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 26. 26 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 186 Неутрално

  Слави И другите десни опорни партии опозиция на ГЕРБ, искат слугинаж без отстъпки пред съюзниците, и неприемането на това - го наричат предателство, а БСП беше готова на отстъпки и компромиси в името на правителство и общи цели. БСП искаше равенство сред съюзниците, другите - НЕ. Е, -.., ТОВА БЕШЕ ОЦЕНЕНО ОТ ПРЕЗИДЕНТА, И ТАКА ОЦЕНИ МРЪСНИТЕ ДЕСНИ ШОРОШКИ ДУШИЧКИ ГРАНДОМАНСКИ ГРАНТОЕДНИ. ... НАТОвска партия е Слави-ИТН, а НАТО не се отлепват ни милиметър като подкрепа на Бойко-ГЕРБ. Целта е БОЙКО и ГЕШЕВ да са водачи на натовските далавери, а експертите им да са соросоиди синкави седесари неолиберали крайни русофоби. ...... десните БСП им бодат очите щом се зоват леви и социалисти и не са проклели до до дъното на адът НРБ и всичко ляво и народно..

 27. 27 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1873 Весело

  До коментар [#20] от "Манчо":

  Викаш, да го заменим с царството на кансъл културата и въжделенията на ултра либералният тюрлюгювеч на Прокопиев и Кръстев? Сори, ама трябваше до сега да са разбрали, че това не вирее по тези земи..Слаби хореографи, жалко представление..Дългият ще ги отнесе отново..

  Sic transit gloria mundi
 28. 28 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Щом има такава нужда да призове партиите които го подкрепят да създадат правителство - ще имат огромно мнозинство. Само две парламентарни партии не са декларирали подкрепа за Радев - ДБ и ГЕРБ...
  —цитат от коментар 11 на Nil satis nisi optimum


  Нима мислиш че ДПС ще го подкрепят?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 29. 29 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1873 Весело

  До коментар [#24] от "pafaka22":

  Нищо няма да се промени, след следващите избори..Пак всички ще реват , че всичко зависи от ИТН..Това са реалностите, останало са онлайн анкетите на Маркет линкс..

  Sic transit gloria mundi
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  ами като има нужда да беше дал мандата на "Изправи се" бе комуне

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 33. 33 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#23] от "До руските мекерета":

  Петьо П. Блъсков, издател:
  „Боже, Трифонов се е предал...
  Обяснява се, бяга от директни въпроси, но не с агресията, типична за него, а многословно, бавно и вяло.
  Очаквах високопарните му клишета и назидателните поучения, които лее 20 години от телевизора. Няма ги обаче.
  Смирил се е.
  Изглежда изключително зле, лице на тежко болен човек, да не кажа друго...“

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-forumite-izbuhnaha-sled-intervyuto-na-slavi-nyama-zadkulisie-po-strashno-e-nyama-nishto-prazno-e-sami-sme-i-pak-sme-zalozhnitsi


  Изглежда изключително зле, лице на тежко болен човек, да не кажа друго...

  ПОЛИТИЧЕСКИ МЪРТВЕЦ!

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Весело

  "България има нужда от редовно правителство, другото са спекулации, коментира пред журналисти в Рудозем президентът Румен Радев. Той няколко пъти зададе въпроса кога парламентарно представените партии ще поемат отговорност да съставят редовен кабинет, който, по думите му, е нужен за решаването на елементарните проблеми на хората. Посочи, че бягството от отговорност ще доведе до това на евентуални следващи, трети за годината избори за парламент, те да бъдат наказани от избирателите."


  СлаФчу каза не ! Та като рече и отсече, дотук с отговорността !

 35. 35 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  между другото Учиндолския селяк снощи освен че 1 час не каза нищо конкретно и ясно, намекна че "следващия парламент трябва да направи задължително правателство"

  на мен му звучи като да очакваме да се колаборират с ГЕРБ под предтекст, че "явно суверена така иска" .. ако изобщо ИТН влезе в Парламента де ..

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 36. 36 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Ще има кандидат за министър председател в петък , за министрите е рано . Към 7 ноември ще се представи и кабинет :) Да поработи малко този парламент и да произведе някакъв закон !! :)
  —цитат от коментар 22 на dejmos


  Да , до към 7 ноември хората ще са взели тоягите и ще са изритали и парламент и президент , ако се случи нещо такова, вервай ми!
  Малко ви осстава!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Румка,ти не действаш,така че да има правителство.Явно ситуацията ти харесва.

 40. 40 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Според мен Слави се самоуби ритуално вчера. Кой е с мен?
  —цитат от коментар 2 на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ


  Той се амоуби в момента в който предложи Малкия Мук за премиер. Това което гледа вчера е агония.

 41. 41 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6424 Неутрално

  "Попита риторично през колко избори трябва да се мине, за да разберат партиите, "че без диалог не става..,че без коалиция не става". Колко време ще се учим, за да стигнем до вярното решение, попита Радев."
  @@@@
  Лесно беше да размаха юмрук, да викне обидни лозунги, да настрои едни хора срещу други, да ги раздели, да говори общи приказки за провал на държава, без конкретни данни за икономика, безработица, БВП.
  Вместо да инициира диалог, което му е конституционно задължение, той взе страна.
  Сега се чуди защо всеки е срещу всеки.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 42. 42 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#37] от "uvtest":

  Лъжецо, вчера гледа интервюто на Слави, като каза ,че Христо Иванов не е искал "министерски кресла и постове". Поне един път ще се извиниш ли за лъжите си?

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1873 Весело

  До коментар [#35] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":

  Триковете при колаборацията с ГЕРБ са запазена марка на ени други..Както и министрите у правителства на Баце..

  Sic transit gloria mundi
 45. 45 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  България има нужда от редовно правителство, другото са спекулации, коментира пред журналисти в Рудозем президентът Румен Радев


  Нима г-н Радев обвинява всички нови партии и демокрацията в спекулативност ?!

  Та нали ДБ, ИБНИ и ИТН горещо и многократно обясняваха, че изборите били есенцията на демокрацията и нямало нищо лошо в избори до дупка ?
  Вярно, че вече сме в дупката благодарение на тях, но .. какво се обърка, че вече не искате избори ?

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Неутрално

  България има нужда от НОВ президент!
  —цитат от коментар 1 на Zizu


  Изборите са скоро! Спокойно!

 48. 48 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 879 Неутрално

  До коментар [#29] от "Hristov":

  Естествено, че няма да се промени. В обозримо бъдеще в България не може да има еднопартийно управление. Така е и в почти цяла европа и това е нормално. Не знам защо бяха изхабени два парламента след като е очевидно, че управлението може да бъде само коалиционно с два варианта - около т.нар. "статукво" или на тези извън него. С досегашните си действия ИТН по-скоро помагаше на статуквото отколкото да му пречеше. Да се надяваме, че е от глупост.

 49. 49 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1873 Весело

  ДБ не искат с ИТН и не могат с БСП...И остават........

  Sic transit gloria mundi
 50. 50 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1085 Весело

  И баш БКП трябва да го излъчи, така ли зелен чорап?

 51. 51 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#35] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":Триковете при колаборацията с ГЕРБ са запазена марка на ени други..Както и министрите у правителства на Баце..
  —цитат от коментар 44 на Hristov


  абе като гледам вие от ИТН умело ползвате опорките на ДПС и ГЕРБ, та е по-добре да се замислиш къде ви влече

  следващия Парламент, ИТН ще се съюзи с ГЕРБ - тва е очевидния план на Чалгаря. Вече имаме и оправдание - "така иска суверена".

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 52. 52 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 878 Неутрално

  До коментар [#37] от "uvtest":Лъжецо, вчера гледа интервюто на Слави, като каза ,че Христо Иванов не е искал "министерски кресла и постове". Поне един път ще се извиниш ли за лъжите си?
  —цитат от коментар 42 на Doge


  Права си! Той после ги поиска!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#48] от "pafaka22":

  С досегашните си действия ДБ играеше за статуквото.. Базирано на .... усещания..Усещания, моля ти се, че имало дълга ръка...Тази на ДПС..Тия същите усещания на Ицето се появиха за пръв път при избора на Лозан Панов.. Естествено, бяха ехо на усещанията на Капитал и Дневник.Сега същото.. Изобщо, възможно ли е ДБ да се еманципира от създателите си и да реагира като политическа формация, а не като корпоративен проект е нещо, което предстои да разберем.

  Sic transit gloria mundi
 56. 56 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Диалог и отговорност ли,жалко човече?Кой излезе с вдигнат юмрук срещу законно правителство?
  —цитат от коментар 53 на sturmgewehr


  аман от опорки ГЕРБави ей, 1 година друго не можахте ли да измислите гиди

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 57. 57 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#24] от "pafaka22":

  ИТН като типични шоумени спечелиха публиката на премиерата. Второ силно представление няма да има.
  Съблекалнята ги чака със спомена за кратката слава както на всеки друг шоумен влезнал в политиката.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#31] от "Разобличител":


  Тежко наследство от Баце.

 61. 61 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 620 Весело

  Идеална ситуация е. Мунчо не е скъсал с БКП, от другата страна чалгарите и гробовете, ДПС няма и да ги коментирам. Второто БКП - ДБ са пълни идиоти, а БКП3 - Маяма и оня прошляк Хаджията от НБУ са пълни смотаняци!

  Браво на българина, че е образован и гласува мъдро, страшно е умен:)

 62. 62 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#37] от "uvtest":Лъжецо, вчера гледа интервюто на Слави, като каза ,че Христо Иванов не е искал "министерски кресла и постове". Поне един път ще се извиниш ли за лъжите си?
  —цитат от коментар 42 на Doge


  Какво не е искал Ице???
  Кой се изтъпанчи в НС , че трябвало да са в кабинета Кире , Асен и Денков?
  Аз ли ???

  Същите номера от селски вечеринки са и предложенията на "протестърите " Ива Митева да ставала МП.

 63. 63 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  До коментар [#35] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":

  С 15-те си процента няма да успее да преглътне и асимилира шамара от Суверена Му и няма да участва в никакви преговори, а ще застанье твърдо в опозишън, надявайки се провала на останалите в сформирането на редовно правителство и моленията им към неговата "формация" да му вдигне рейтонга за петите избори, на които Суверенния пестник ще е нокаутиращ за него и удовлетворяващ сеирджийския уклон на много хора да видят един прост надувко пльоснат в калта и цялото му дългогодишно реноме да бъде сринато със земята и омазано в л...а.

 64. 64 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#58] от "von_seeckt":

  Не стига, че се намесваш в раговора непоканен, сега и псуваш? Ккаъв човек си ти?

 65. 65 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#42] от "Doge":

  А ти ще се извиниш ли за функционалната си неграмотност? Не съм казвал, че Бойкикев е ИСКАЛ, а че е е ПРЕДЛАГАЛ /харвардите/ министри. Затова и Чалгарят го нарече "предлагач".

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Фигуранта страх го тресе, че всички провали на неговата хунта му се пишат на г--а., и при една силна дясна кандидатура ще се прости с втория мандат, а и Гешев го чака.
  —цитат от коментар 37 на uvtest


  За Гешев и "фигуранта" можеш да забравиш. Продължаваш да затъваш в сънища и пожелателно мислене.

 68. 68 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1873 Весело

  До коментар [#51] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":

  Опорките в случая са печалната истина.. Интересно ми е как ще ви сервират поредната колаборация с ГЕРБ? Дали, щото сте в ЕНП заедно, или щото без Баце ГЕРБ не са толкова голямо зло? Предстои да видим.Ще е забавно.

  Sic transit gloria mundi
 69. 69 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  „Напънала се планината и родила мишка.
  След това, с извинение, интервю, на мен ми стана още по-безпощадно ясно защо ИТН се напънаха и дори мишка не можаха да родят.
  Някога, преди доста години (17-18), бях писал анализ за президента - за предизвикателствата пред Страната на Бойко и Слави.
  Още тогава прогнозирах, че те трябва да се разглеждат като деструктивни политически феномени. Но и моята фантазия се оказа бедна за това колко опасни могат да бъдат те двамата поотделно и заедно!
  Доста държави си имат по един набиращ подкрепа абсурден политик-популист, мегаломан с огромно Его и с патологичен нарцисизъм. Само България е наказана с двама такива.
  Единият с произход от съмнителна трибуквена групировка, другият чалга-патрЕот.
  Но не това е най-важното. А фактът, че те нямат абсолютно никаква визия за България, че са оперирани от каквото и да било стратегическо мислене, опростачват огромни маси от хора и по сърце, душа, менталност и ценности не са демократи.
  Сиреч, те са две задънени улици за България. Две улици без изход. Две улици, които не водят заникъде. Две улици, по които има опасност да се лутаме още много дълго като в омагьосан кръг.“

 70. 70 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  „Отиваш на избори. Хората ти гласуват доверие, изразяващо се в 65 депутати. Нужни са 121 за съставяне на правителство. Нямаш 121, имаш 65. Но се държиш все едно имаш 165. Вместо реални преговори за коалиционно споразумение, с ясни ангажименти, просто показваш един списък с министри, с който всички трябва да се съгласят, нищо, че имаш само 65 представители в парламента. Премиерът в този списък е мениджър продажби в микрофирма, а МВР министърът офшорен адвокат, обвинен в плагиатство. По-голямата част от останалите министри са черна дупка.
  Не представяш управленска програма, обявените приоритети са миш-маш...
  Накрая, обаче казваш: Христо Иванов е виновен.
  Ами не, не е виновен Христо Иванов. Отговорността е в този, който е решил, че точно това е правилният начин да служиш на страната си. А той не е.“

 71. 71 Профил на ibm25648486
  ibm25648486
  Рейтинг: 33 Неутрално

  "Попита риторично през колко избори трябва да се мине, за да разберат партиите, "че без диалог не става..,че без коалиция не става". Колко време ще се учим, за да стигнем до вярното решение, попита Радев."

  А през колко избори трябва да се мине, за да разбере Радев, че политиците в тези измислени партии са нефелни и негодни за каквото и да било? Докога ще се крие зад тях, седнал удобно в президентството? Искаш промяна? Прави партия, спечели парламентарните и стани премиер, нали имаш висок рейтинг? Остави церемониално-представителните функции на президентството за Йотова или издигни Стефан Янев за кандидат.

 72. 72 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 878 Неутрално

  [quote#62:"amanotwas"][/quote]

  Той ицката го каза непряко, защото нали се прави на много морален. Каза нещо от рода, за нас е важно, кой ще са министрите, демек важно е да са от нашите.

 73. 73 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1630 Любопитно

  Ще има редовно правителство.След следващите избори..На които ибнитата ще останат под чертата, ДБ ще регистрират почетното 5-то място и най-накрая ще схванат , че от тях нищо не зависи..След снощното интервю нямам съмнение, че ИТН ще е водещата политическа сила отново.
  —цитат от коментар 6 на Hristov


  @Hristov, ти може и да смяташ, че „ИТН ще е водещата политическа сила отново“, ама за мен това интервю си беше учиндолска трагедия и политическо самоубийство par excellence! И за да не бъда голословен, ето примери: първо, Слафчу хал хабер си няма от политика, а пък от коалиционна политика пък хептен! Той, например, декларира, че не е привърженик на ултимативното поведение, но каза, че другите партии или подкрепят неговото правителство (на Пацо Шнорхела) безрезервно, или са „предатели“! Ти как мислиш, Слафчу знае ли, че в политиката няма такова нещо като „безрезервна подкрепа“ или според теб трябва да става това, което той каже, нищо че има само 65 дупетата? М? А на въпрос „защо не са договорени имена на министри“, Трифонов отговори, че и да е имало споразумение, трита партии нямат достатъчно депутати за мнозинство. Ами като знаеш, че нямаш мнозинство за правителство, за чий се буташ together Petko with men?

  Второ, как ти, @Hristov, ще ни обясниш изцепката Слафчува, когато чете програмата си по БНР и която чух с ушите си, че „ще изпратим трима астронавти в Космоса – двама българи – мъж и жена и един македонец“? Значи България е цъфнала и вързала, всичко ни е наред, народът е ваксиниран и здрав като бик, пенсионерите ни почиват на Канарските острови като германските и само изпращането в Космоса ни е кусура? М? Продумай, какво само сумтиш там? Това какво е, според теб? А ще отговориш ли на въпроса „Защо, след като в програмата му фигурираше изпращане на македонец в Космоса, каза, че в Скопие, срещу българското посолство имало надпис „Бугари, мрете!“ и затова българската външнополитическа линия за вето на македонското членство е правилна“? Как се връзват тези изявления – изпращане на астронавт от чужда държава с български средства, без същата държава да е искала подобно нещо от нас, с другото, че трябва да ги забавим за членство в ЕС? М? А не искам да коментирам и другите му дивотии, щото започвам да се ядосвам що ги гледах!

  Така че подобни глупости за това, че „ИТН ще е водещата политическа сила отново“ може да ги разправяш на пияните каруцари в кръчмата „Сивия кон“ на Сточна гара, но не и тук, където, слава Богу, са събрани хора, на които главите им не служат само за украса! Аз лично, а предполагам още доста хора, няма да съжаляват, ако в следващия парламент се отървем от „водещи политици“ като ямболският въздухар, който подвиква на колежките си „Я си сядай на дебелия дирник“, нищо че тази, на която го каза, не ни е първа любимка! Все пак някакво елементарно възпитание трябва да има! Или викаш, че каквито гласувалите, такива и представителите им? Да, няма да съжалявам и за „подготвените експерти“ като баба Мика, нищо, че тя може и да е предмет на твоето обожание! Впрочем, гледащите с телешки възторг Слафчу може да гласувате както си искате – ние сме свободна държава – щом тези хора ви карат да изпадате в умиление! Сещаш ли се или да ти го обясня по-живописно?

 74. 74 Профил на ibm25648486
  ibm25648486
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Радев викаше "Мутри вън", призоваваше към промяна, ама ако може друг да я свърши, а той само да ни залива с празни приказки и клишета.

 75. 75 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  „От интервюто на Бойко Василев с Трифонов тази вечер по БНТ не разбрах две неща:
  1. Какво наложи да гледам аз, данъкоплатецът, по обществената БНТ в петък вечер, един час в праймтайма, намръщената и назидателна физиономия на нищонеказващия Станислав Трифонов? По тази презумпция следващия петък е ред на бръщолевенията на Бойко Борисов, след това на Корнела и накрая (опазил ме Господ) на популисткото кресчендо на Мая Манолова!
  2. Каква е толкова важната причина, че да прекъснат отпуската на Бойко Василев (според ширещите се в София слухове), за да вземе интервю от Станислав Трифонов? Може би сгромолясващият се рейтинг на ИТН? Или необходимостта тройно, петорно и десеторно да се заяви пред целокупния народ, че “нас нищо не ни свързва с ДПС” и “кажи ми, какво нас ни свързва с ДПС?”… Дали пък Кошлуков, Пеевски и самото ДеПеСе не са силно притеснени от тази бързо разпространяваща се аберация и поради тази причина са инициирали днешната журналистическа порно-самоделка.
  Гледах напрегнато и в очакване първите 30 минути от интервюто. Но след седемнадесетото или двадесет и третото споменаване от Ст.Тр. на думичката “суверена” ми додея и преминах в режим “телевизионен фон”.
  Та, простете, ако по време на фона съм пропуснал нещо фундаментално и сега критикувам безпринципно…
  А дано, ама надали, както би казала Айше… „

 76. 76 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 878 Неутрално

  До коментар [#58] от "von_seeckt":Не стига, че се намесваш в раговора непоканен, сега и псуваш? Ккаъв човек си ти?
  —цитат от коментар 64 на Doge


  Това не частен чат! А иначе отговарям ти подобаващо. Ако се беше държава културно и възпитано и аз щях да бъда такъв към тебе.

 77. 77 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3850 Неутрално

  До коментар [#14] от "Hristov":

  Как няма да са на крака като наказани в офиса на дългия като без него няма правителство

 78. 78 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  „Винаги съм твърдял, че Бойко Василев е гола вода като журналист (при все, че беше в комисията, оценяваща магистратурата ми и ме оцени с отличен).
  Сега в интервюто му с Трифонов го доказа. Спестява му най-важните въпроси:
  1. Защо ИТН не се опита да направи коалиционно управление?
  2. Защо сложи каруцата пред коня, като предложи кабинет с Николай Василев, без да съгласува това с другите партии на протеста?
  3. Защо втори път направи същото с Пламен Николов?
  4. Защо толкова много държи на министри с тъмно минало, че минира всякакви шансове за редовен кабинет и управление?
  5. Защо щом Трифонов иска да свърши работа, нарече "предатели" партиите, които просто искат яснота и отчетност в управлението?
  6. Защо ИТН не се съгласиха да подпишат програмно споразумение с ясно разписани цели и задачи, начини за изпълнение и срокове, което да покажат на другите политически субекти, от които искат подкрепа?
  7. Защо ИТН решиха да подкрепят Радев, като преди това, в съгласувана акция с ДПС, нападнаха служебните му министри, които се ползват с най-високо обществено доверие?
  8. Понятията "политика" и "политики" съществуват в целия нормален свят и означават конкретни различни неща. Защо Трифонов се опитва да редуцира общоприети политически понятия?
  Много факти, изопачени от Трифонов, бяха премълчани от Василев, например, че ИТН са предложили на Асен Василев да бъде министър на екологията, а не на европейските фондове - лъжата на Трифонов остана в ефир неопровергана. Списъкът може да се продължи, но основният извод е, че българската журналистика има спешна нужда от нови лица - сериозни, категорични, компетентни и независими."

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#65] от "uvtest":

  Що лъжеш , а неща които лесно се проеверяват:
  " uvtest
  Рейтинг: 2369
  13:02, 19 авг 21
  Неутрално

  Ако бяха искрени, ДБ щяха да подкрепят кабинета на Чалгаря с хоризонт да края на зимата за да се избутат тежките месеци и да поискат зам.министри и шефове на агенции. Само че, за червено-лилавите ,най важно беше техните и на спонсора министри да намерят място в бъдещото правителство. Съдбата на страната е на втори план.

 81. 81 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Аз само се питам коя "умна" глава е давала съвети на Радев? Нарушаване на Конституцията е обида за народа. По време на протестите не трябваше да взима страна. Във всяка държава има "За" и "Против", но президента трябва да се опита да създаде спокойни протести. И какви ли не още грешни стъпки направи.
  Нима ще мога да гласувам пак за него? Та той е разединител на народа.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 82. 82 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Весело

  " "Има такъв народ" са ключови. Без тях правителство не може да има.Трифонов към трите кризи – ковид, инфлационна и мигрантска, добави и една четвърта криза – парламентарна, и то по категоричен начин. Това коментира пред "Нова телевизия" депутатът от БСП Явор Божанков."


  Той се чувства предаден ! От Христо, ама като му гледам поведението и начинът, по който стои и говори пред камера, май от всички ! както се казва в едно епично стихотворение : очи тъмнеят, глава се люшка, уста проклина цяла вселена !

 83. 83 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Любопитно

  До коментар [#29] от "Hristov":Естествено, че няма да се промени. В обозримо бъдеще в България не може да има еднопартийно управление. Така е и в почти цяла европа и това е нормално. Не знам защо бяха изхабени два парламента след като е очевидно, че управлението може да бъде само коалиционно с два варианта - около т.нар. "статукво" или на тези извън него. С досегашните си действия ИТН по-скоро помагаше на статуквото отколкото да му пречеше. Да се надяваме, че е от глупост.
  —цитат от коментар 48 на pafaka22


  В сравнение с какво глупостта изглежда привлекателна?

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#35] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":С 15-те си процента няма да успее да преглътне и асимилира шамара от Суверена Му и няма да участва в никакви преговори, а ще застанье твърдо в опозишън, надявайки се провала на останалите в сформирането на редовно правителство и моленията им към неговата "формация" да му вдигне рейтонга за петите избори,
  —цитат от коментар 63 на Активист


  не мисля че ще имат 15%, много хора гласуваха за тях защото бяха най-близко до ГЕРБ и можеха да ги бият, веднъж като паднаха така рязко, това ще продължи. За другото може и да си прав, да го изграят "балансьор" с безкрайната си чалгарска мъдрост :) и ще се оплакват в шоуто как не им гласуват "референдума"

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 86. 86 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  В интервю за 24 часа Георги Ганев казва, че още не са обсъждани конкретни имена за кандидат за президент от ДБ.
  Или са имали нереалистични очаквания за някакви жестове от Радев и затова са си мълчали. Или е имало неогласени договорки с него. Или в коалицията цари пълен хаос. Или самият Георги Ганев, който изглежда читав и даже му сложих преференция при изборите, не знае кого ще му спуснат.
  За мен всички варианти са изключително неприятни, а други не виждам.

 87. 87 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Любопитно

  [quote#59:"Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ"][/quote]

  Вече няма мюрета. Свършиха.

  Последното е поело към канализацията със страшна сила.

 88. 88 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Друго ако не, да лукави са го научили. Я, ако наистина се направше правителство, което да поразбърка малинките му, дали щеше да го устройва.

 89. 89 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 115 Неутрално

  До коментар [#12] от "дерибеев":

  Пак се отплесна!

 90. 90 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2582 Весело

  Руският резидент: "Има нужда от ново правителство..."
  —цитат от коментар 0 на Статия


  И най-сигурният начин това да не стане, беше връчване на мандат на комунистите...
  Така резидентът спестява неудобството на чалгарите да гласуват против евентуално правителство на партиите от Протеста.
  Защото нали учиндолския вече е негов съюзник!
  Няма съюзник или приятел на учиндолския, който да е свършил добре... За това този човек няма приятели, няма семейство! Живее сам, като куче! С охраната...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 91. 91 Профил на ibm25648486
  ibm25648486
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Какво наложи да гледам аз, данъкоплатецът, по обществената БНТ в петък вечер, един час в праймтайма, намръщената и назидателна физиономия на нищонеказващия Станислав Трифонов?
  —цитат от коментар 75 на До руските мекерета

  Че никой не те е връзвал пред телевизора за да гледаш. Или имаш предвид какво е наложило да го излъчват? Ами точно фактът, че си гледал го е наложило. Всека телевизия се бори за гледаемост и рейтинг, включително и БНТ. Другите полит. лидери гостуват достатъчно по медиите и нема да предизвикат такъв интерес. То се иска елементарна логика, но форумните ентусиасти сте окастрени от такава.

 92. 92 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#86] от "еспресо":

  Мирчев каза преди дни ,че са готови с името.. Предполагам е известно на ограничен кръг хора..

  Sic transit gloria mundi
 93. 92 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#86] от "еспресо":

  В интерес на истината, рейтинга на Радев е толкова висок, че няма кой да пуснат да го бие, не само в ДБ, но и в целия полиечски живот в България. Ще имат какндидат, но той ще епо-скоро на олимпийски принцип, щото все пак всяка сериозна политческа сила трябва да излъчи кандидат. Но на всички им е ясно, че шанса за успех е имагинерен и сеичко на което могат да се надяват е поросто един добър резултат.

 94. 94 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Весело

  Това неочаквано прекъсване на програмата на БНТ с цел промотиране на някаква партийка е явно посягане срещу националната сигурност.

  Нали, г-н Минеков ?
  Ще искате ли оставката на г-н Кошлуков ?

 95. 95 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  След гафа на президента с идентифицирането си с БСП, което направи, когато мотивира избора си за третия мандат, сега всичките му адекватни по принцип призиви звучат неубедително, да не кажа фалшиво.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Като ги гледам как се хапят и да не е добрия вариант, почвам да си мисля, че би било разумни служебното правителство да поостане докато партиите не се научат да си говорят за приоритети, а не его.

 98. 98 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3850 Неутрално

  До коментар [#51] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":

  Ми може и да сте прав. Никога до сега две партии не са били толкова над останалите, с 27 депутата в повече от третата партия БСП. Ако това се случи и на следващине избори, би трябвало ного да са помисли

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Неутрално

  До коментар [#70] от "До руските мекерета":

  "Вместо реални преговори за коалиционно споразумение, с ясни ангажименти, просто показваш един списък с министри, с който всички трябва да се съгласят, нищо, че имаш само 65 представители в парламента. Премиерът в този списък е мениджър продажби в микрофирма, а МВР министърът офшорен адвокат, обвинен в плагиатство. По-голямата част от останалите министри са черна дупка."

  Точно! Но пък казва, че не бил привърженик на "ултимативното поведение"! А плоскоземните му се радват!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK