На живо

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталДемократична България" отказа да участва в консултациите с БСП за съставяне на правителство с третия мандат. Лидерът на левицата Корнелия Нинова обвини обединението, че не желае да има редовен кабинет, нито пък разграждане на модела ГЕРБ. Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме" пък обвини БСП и "Има такъв народ", че са отговорни за провала на третия мандат.


Министърът на икономиката Кирил Петков отново отказа да коментира свой политически проект, докато е министър. В същото време съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че обединението би подкрепило такъв. Същото мнение изказа и служебният премиер Стефан Янев. Той каза също, че би приел отново поста на служебен министър-председател.


Утре Председателският съвет на Народното събрание ще обсъди проекторешението за насрочване на президентските избори, като най-вероятната дата за първия тур е 14 ноември, каза Ива Митева.
"Дневник" проследи политическите новини и реакциите по тях. Подробности четете в хронологията.

Държавната консолидационна компания (ДКК) е излишна и трябва да влезе в ликвидация. Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков, след като вчера Сметната палата излезе с доклад, в който се твърди, че държавата не е стопанисвала ефективно своите предприятия в периода, когато министър беше Емил Караниколов.


ДКК обединява търговските дружества, стопанисвани от Министерството на икономиката. В нея са както малки фирми, така и големите предприятия от военнопромишления комплекс и строителния бранш. Именно над тях министърът няма непосредствен контрол, а печалбите ми се отчисляват към големия холдинг


"Ликвидацията на ДКК не е лесен процес, защото компанията има много договори, които са свързани с външни фирми и с Банката за развитие и трябва да преструктурираме заемите така, че банката да не бъде ощетена", каза още Петков след днешното заседание на икономическата комисия.

Върховна касационна прокуратура не ни позволи да оповестим информация за бившия депутат Делян Пеевски. Това заяви зам.-председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Станислав Станчев по време на заседание на временната парламентарна комисия "Магнитски". Той уточни, че биха могли да предоставят данни, но само ако получат разрешение и имат документ, потвърждаващ това.


Станчев не пожела да разгласи още информация за лицата по списъка "Магнитски", тъй като се опасява, че по този начин ще стане обект на прокуратурата и увери, че всичко, което им е вменено от закона било направено.

Комисията "Росенец" извика за изслушване Ахмед Доган

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


С четири гласа "за" и един "против" (на Хамид Хамид - бел.ред.) комисията "Росенец" взе решение следващият вторник да извика на изслушване почетния председател на ДПС Ахмед Доган.


Оглавяващият комисията Калоян Янков от "Демократична България" поиска изслушването тъй като Доган е човекът, който се е ползвал най-много от резиденцията. "Да видим какво е правил там, колко време е стоял, защо, какви са му взаимоотнощенията със собствениците и т.н." каза Янков, като допусна той да знае повече и за незаконните строежи. По думите му не са плащани и данъци.


"Установихме, че от 18 обекта, само четири имат разрешение за строеж. Един от тях има разрешение за ползване, а всички останали нямат никакви документи - нито разрешение за строителство, нито разрешение за ползване. Там се е строяло незаконно в изключително големи мащаби. Има триетажни къщи, които са на морския бряг. Те са изцяло незаконни. Няма и документи за строежите на кея", обясни Янков, като се позова на данни от шефа на държавния строителен контрол арх. Влади Калинов.


След гласуването Хамид Хамид напусна заседанието, като попита дали решението е взето при валиден кворум. Той определи заседанието като "предизборно шоу на колегите, които на гърба на господин Доган искат да станат пак депутати".


След решението за викането на Доган, заседанието бе закрито заради липса на кворум. След като Хамид си тръгна, останаха председателят, зам.-председателят Светослав Колев и двама от 10-те члена на комисията.


Според правилника на комисията тя заседава, когато присъстват повече от половината от членовете й. Ако след обявеното време за започване на заседание кворумът не е налице, комисията може да заседава и при наличния състав, когато той не е по-малко от една трета от всичките й членове.

Председателят на комисията "Росенец": Базата е ползвана по 4 месеца от Ахмед Доган

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Базата в Лесопарк "Росенец" е била ползвана от 2016 г. по четири месеца годишно до 2020 г. от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това съобщи за медиите Калоян Янков, председател на временната парламентарна комисия за изясняване на фактите и обстоятелствата относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк "Росенец", предаде БТА.


Янков говори пред журналисти, след като в комисията беше изслушан началникът на НСО ген. Емил Тонев. Председателят на комисията добави, че според информацията, която народните представители имат, Ахмед Доган в момента не се охранява от НСО, както и базата в парка.


Той уточни, че НСО не е предоставила справка колко е струвала охраната на Доган, въпреки че комисията е поискала такава информация.


Директорът на НСО е предоставил данни и за дисциплинарните наказания на служителите в службата, заради инцидентите от миналата година на 7 и 11 юли в района на лесопарка. Двама са наказани с уволнение, а други двама - с понижаване в длъжност.


Калоян Янков каза още, че фактът кой е живял в базата намираща се в "Росенец" е важен, тъй като ще послужи за по-нататъшни проверки, защото имотът не е въведен в експлоатация, няма разрешение за ползване и ще се проверява плащат ли се данъци и ако не, защо.

Кирил Петков съобщи, че няма да се кандидатира за президент

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Велко Ангелов


"Аз много харесвам работата на президента. Последното нещо, което бих направил, е да се кандидатирам за президент, напротив бих го подкрепил с двете си ръце", заяви служебният министър Кирил Петков пред журналисти след заседанието на парламентарната икономическа комисия.


"Тези три месеца ни го доказа не само на думи, а и с действия, че този човек наистина е застанал зад промяната на България, в която също вярвам", казва Петков, цитиран от БТА.


Петков отново повтори, че докато е служебен министър за партии няма да говори, защото "имаме работа, която трябва да свършим".

Ива Митева: 14 ноември е най-вероятната дата за президентските избори

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Председателският съвет на Народното събрание ще обсъди утре отново проекторешението за насрочване на президентските избори - това каза председателят на народното събрание Ива Митева. Според нея мнозинството от парламентарните групи подкрепят датата 14 ноември за насрочване на първия тур на вота за държавен глава.


Митева настоява датата да бъде обсъдена още веднъж, проектът за решение да бъде подписан от Председателския съвет и тогава да се внесе за гласуване в пленарна зала. Тя коментира още, че не участва в срещите с БСП за реализация на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Има такъв народ" трябва да реши дали ще се отзове на поканата за среща утре.

Мая Манолова: БСП и "Има такъв народ" са отговорни за провала на третия мандат

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Велко Ангелов


Отговорността за провала на преговорите за съставяне на правителство с третия мандат е на Корнелия Нинова и Слави Трифонов. Такава позиция изрази лидерът на "Изправи се.БГ!Ние идваме!" Мая Манолова на брифинг в кулоарите на парламента. Според нея председателите на политическите формации не са проявили истинско лидерство като "не са отстъпили от собственото си его и тънките партийни сметки". По думите на Манолова третият мандат е бил възможен единствено и само с разбирателство и споразумение между формациите на протеста преди връчването му. "Не знам какви сметки си прави г-жа Нинова, но е ясно, че без "Демократична България" и "Има такъв народ" няма как да получи подкрепа за кабинет с третия мандат", заяви още Манолова.


Срещата между БСП и "Изправи се.БГ!Ние идваме" за разговори за съставяне на правителство се проведе в неделя, а след нея се разбра, че двете формации ще се опитат да постигнат консенсус по общи предложения за актуализацията на бюджета. Още тогава обаче Манолова обяви, че без подкрепа от "Демократична България" и "Има такъв народ" коалицията също няма да подкрепи подобен кабинет, тъй като той предполага участие на дългата ръка на ГЕРБ и ДПС във властта.

Кирил Петков отново отказа да коментира свой политически проект докато е министър

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Министърът на икономиката Кирил Петков отново заяви, че няма да коментира спекулациите за бъдещ политически проект, докато е част от служебното правителство. В неделя в интервю за БНР Петков нито отрече, нито потвърди спекулациите за нов политически проект като и тогава посочи, че ще коментира едва след като подобно нещо стане факт. "Аз няма да говоря по никакви теми за политически проекти, докато не ми изтече мандатът, защото като служебен министър искам да съм фокусиран в работата, която правя", заяви Петков пред журналисти на влизане в Народното събрание, където ще присъства на заседание на Комисията по бюджет и финанси. Той уточни, че в следващите две седмици ще се изявява само експертно в качеството си на служебен министър.


"Видяхме че за 3 месеца може да се направи доста голяма промяна. Ако продължаваме да инвестираме енергията си в тази посока, България може да стане различна. По какъв начин, това ще го говорим, когато ми свърши мандатът", допълни Петков.

Корнелия Нинова: "Демократична България" не иска редовен кабинет

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Велко Ангелов


"Демократична България" не желае да има редовен кабинет, нито пък разграждане на модела ГЕРБ. Такъв извод си е направила БСП, след като тази сутрин съпредседателят на обединението Христо Иванов отказа да дойде на срещата за третия мандат. "Най-лошото е, че с отказа си да дойдат, отказват и разговори за актуализацията на бюджета и така с действията си рискуват да оставят пенсионерите без преизчислени пенсии, медиците - без помощ за коронакризата, МВР - без помощ за охраната на границата, икономиката - без помощ за мерките и т.н.", заяви Корнелия Нинова на брифинг в парламента. Според нея от "Демократична България" е трябвало да имат смелостта да заявят публично позицията си. "Скриха се", коментира Нинова.


Тя заяви, че срещата с "Има такъв народ" ще предопределят по-нататък действията на левицата, която ще се събере в четвъртък в 14 ч. на коалиционен съвет, за да вземе решение как да действа с мандата. Според Нинова няма нужда от стратегия за убеждаване на "Има такъв народ" за даване на подкрепа, тъй като трябвало да си работи за стабилизация на социалната система.


"Демократична България" няма да отиде на консултациите с БСП за третия мандат

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


"Демократична България" няма да участва в срещата с БСП за евентуална подкрепа на правителство с третия мандат. "Тази среща просто няма предмет, защото при изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен - това беше ясно и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в един предизборен пиар за г-жа Нинова", заяви председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов пред БНР.


Той посочи, че моментът, в който имаше шанс да се излъчи правителство, беше да започнат разговори, преди президентът да връчи мандата, и да се изработи формула за управление, която да бъде предложена на държавния глава. "Президентът даде ясен сигнал при консултациите между първия и втория мандат, че той е готов да чуе такова предложение. По някаква причина г-жа Нинова реши да блокира тази възможност, обяви я за противоконституционна, отказа разговор и всъщност тогава отпадна шансът с третия мандат да се случи нещо. След което той се превърна в, така да се каже, предизборен сценичен реквизит", е мнението на Христо Иванов.


Той посочи, че в 46-ото Народно събрание трябва да се даде време да бъде приета актуализацията на държавния бюджет. Призова и за приемане на предложения от "Демократична България" проект за промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ), който предвижда закриване на специализираните съд и прокуратура. "Трябва нещо да свършим. И поне да актуализираме бюджета, и поне, тук ние ще настояваме, защото гледам, че колегите от "Има такъв народ" тупкат топката с измененията на ЗСВ. И миналия път така се случи - не им даваха ход по технически причини. Нека сега, този втори път не се случва това, да им дадем ход и в рамките на този период да опитаме да закрием специализираните съдилища. Технологично може да се случи, ако има политическа воля да си свършим работата", каза Иванов. "Има много широк обществен консенсус, че тази бухалка трябва да бъде премахната, така че никой да не може да я използва занапред. Може да имаме някои технологични различия, но те са въпрос на експертност, които могат да се уредят за 2-3 часа", добави.


На въпрос за бъдещото управление на страната съпредседателят на "Демократична България" посочи, че се променя дългогодишната тенденция то да се концентрира в един голям "играч", а на българската политическа класа сега й се налага да се научи, че живеем в ново време. По думите му става въпрос за нова технология на правенето на политика - на легитимни коалиции.


"Ние казваме: в следващия парламент трябва да има правителство и то правителство, което може да свърши работата, за която са го избрали хората. Но не казваме на всяка цена. Има разумна цена. Разумната цена е да седнем, всеки трябва да се откаже от претенцията да бъде единствен. От там нататък всичко е въпрос на договаряне от принципна гледна точка", каза Христо Иванов.


Подробности четете тук.

Служебният премиер би се включил в партия на Кирил Петков

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Ако се стигне до трети избори в рамките на годината, това ще говори за криза на политическото лидерство и политическото представителство - това каза днес пред "Нова телевизия" премиерът Стефан Янев. Според него в България се забелязва отдалеченост и липса на връзка между партии и граждани, а хората не се чувстват представени от тях. "Това отваря врата на нови политически субекти, които да запълнят тази ниша с правилно политическо поведение", допълни Янев.


В отговор на въпрос, той заяви, че би гласувал за хора като неговите министри Кирил Петков и Асен Василев, за които вече вървят слухове, че готвят създаване на партия. Стефан Янев уточни, че би се включил във всеки един проект, който работи за България.


Подробности четете тук.

Стефан Янев би приел да е втори път служебен премиер

Политическото напрежение: БСП не получи подкрепа от "Демократична България" за кабинет (хронология)

© Велко Ангелов


Решение на президента е дали да ме предложи за премиер и на второ служебно правителство, но ако е необходимо, мога да поема тази роля - това каза настоящият служебен министър-председател Стефан Янев. Според него една от ползите от такова решение е, че вече ръководен от него кабинет е организирал избори. В отговор на въпрос коментира, че няма информация дали ще се сформира кабинет с третия мандат. Янев каза, че избори две в едно (парламентарни и президентски) имат плюсове и минуси, но държавата е готова да ги организира. Голямото натоварване обаче щяло да е за Централната избирателна комисия.

БСП се среща с "Демократична България"

БСП се опитва да стигне до консенсус с така наречените "партии на протеста" за съставяне на правителство, за днес е планирана срещата й с "Демократична България". Вероятността партиите да се разберат засега не изглежда голяма, след като Слави Трифонов заяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП, а от "Демократична България" са скептични за възможността да се излъчи правителство без подкрепата на "Има такъв народ".


БСП проведе първата си среща с представителите на "Изправи се БГ! Ние идваме" в неделя, след като получи третия мандат от президента Румен Радев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (273)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 506 Любопитно

  "Стефан Янев би приел да е втори път служебен премиер...."

  Добре, че имаме толкова жертвоготовни българи, които винаги биха станали премиери в името на клета майка България, иначе не знам как щяхме да се оправяме...

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 999 Гневно

  Маските паднаха, господа съдебни заседатели...
  Нещо на някого да не му е ясно?
  На есен пРезидента да се връща под полите на деса!
  Няма да липсва на никого, освен на една северозточна решетка!!!

 3. 3 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Без лоши чувства, но думите на г-н Янев потвърждават максимата, че веднъж като навлезеш в дълбоките води на политиката с всички свързани с нея облаги е трудно след това да си просто генерал, пожерникар, сценарист или шоумен. А няма ли да е част от новият проект на г-н Петков?

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 4. 4 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Като няма цар за проекта на юпитата, може и стражар да свърши работа.

 5. 5 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 228 Гневно

  Стефан Янев би приел да е втори път...
  Защо не - за какво е поел отговорност до сега? Ваксини, мерки, собствените си министри?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 6. 6 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Хайде всички да запеем: "С червените ботушки потропа дядо Мраз".
  Време е за политически подаръци и акитка от високите нива на властта!

 7. 7 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Ала-бала без конкретика

  Бягат от сериозните теми - пандемията, миграцията, плана за възстановяване. Не им се носи отговорност. Като няма кризи всеки може да управлява.

 8. 8 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3189 Разстроено

  Горкият Янев, вместо кротко да си яде пенсията....

  Еретик
 9. 9 Профил на mr.sun
  mr.sun
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Стефан Янев би приел да е втори път служебен премиер...."Добре, че имаме толкова жертвоготовни българи, които винаги биха станали премиери в името на клета майка България, иначе не знам как щяхме да се оправяме...
  —цитат от коментар 1 на Lilith


  Не ми е ясно само едно, как нарушител на конституцията ще направи партия преди да е понесъл наказанието си, или пак някакъв политически чадър :):):)

 10. 10 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  "Служебният премиер би се включил в партия на Кирил Петков"

  аз сега едва му помня името, какво остава като не е временен разсилен. атаката на мъжките секретарки

 11. 11 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  От 1989г. минаха повече от 30 години (е не 40 като в "Изходът" на еврейския народ). Може би наистина се появява едно ново поколение, което нито е толкова "Дясно" (всъщност ляво), нито толкова "Ляво" (по-десни от най-десните в Западна Европа), че да обърква хората. На България й трябва съвсем малко, за да стане едно много хубаво място за живеене.

 12. 12 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Служебният премиер би се включил в партия на Кирил Петков
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Ето ги новите кандидати за спасители на нацията.

  Благодаря, ама не, благодаря!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 13. 13 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 228 Неутрално

  "Това отваря врата на нови политически субекти, които да запълнят тази ниша с правилно политическо поведение"
  Защо но занимават с празни приказки? То просто няма време за "запълване", само за регистрация и обнародване трябват 15дни .

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 14. 14 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  веднъж като навлезеш в дълбоките води на политиката с всички свързани с нея облаги е трудно след това да си просто генерал, пожерникар, сценарист или шоумен.
  —цитат от коментар 3 на astarta


  Вероятно засега е по-скоро предизвикателство. Все пак обраното и интелигентно говорене не може да се стравни с генерала-пожарникар и на мен като един средноинтелигентен човек повече ми допада, а действията ги подкрепям с две ръце.

 15. 15 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 506 Любопитно

  До коментар [#9] от "mr.sun":

  Нищо ясно няма тези дни...
  И никой за нищо не носи отговорност!
  90% от "властимащите" карат на усещания, а не подхождат с разум. Колко му е "суверенът" да преглътне още няколко нарушения на законите?
  Той, види се, вече е претръпнал. И, стига кандидатът да го "кефи", не се смущава от нищо!

 16. 16 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3189 Неутрално

  До коментар [#11] от "pontius_glarus":

  "На България й трябва съвсем малко, за да стане едно много хубаво място за живеене."
  ==============
  Не е малко. Трабва да се изчисти от боклуци във всякакъв смисъл на тази дума.

  Еретик
 17. 17 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Тези дни трябва да заседава КС за Петков и канадското гражданство. Нека първо да разберем решението.
  Някои бързат да сложат каруцата пред коня.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 18. 18 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2066 Неутрално
 19. 19 Профил на Atanas Todorov
  Atanas Todorov
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Напролет пак ще има избори.

 20. 20 Профил на Apatrahil
  Apatrahil
  Рейтинг: 86 Неутрално

  изслушах (с зор) цялото мрънкане на този екпертен министър на конец. Слушах Янев, виждах Орешарски - същия безгръбначен, но дебелокож кадър, който стои там, докато едни хора си правят каквото им е изгодно... Тъжна история

 21. 21 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Нещо май Иво се скара с Иван, и Христо и Атанас станаха непотребни! Сега ще почнат панаирите на жълтите павета и се очакват дандании зад опашката на коня.

 22. 22 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2779 Неутрално

  служебният премиер би се включил в партия на Радев - Деса Радева (Кирил Петков)

 23. 23 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Напролет пак ще има избори.
  —цитат от коментар 19 на tanton


  По-скоро всяка пролет ще има нови избори :)

 24. 24 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Маските падат:
  "Демократична България" е готова да участва в преговори по съставяне на правителство с мандата на БСП, но едва след като левицата осигури подкрепата на "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Това каза съпредседателят на коалицията Атанас Атанасов пред БНТ"
  Къде отиде червената линия на Христо Иванов?
  Това новата червена линия ли е?
  Защо ДБ не си признае преди следващите избори, че са готови на коалиция с БСП стига да е възможна такава за да знаят техните избиратели за какво гласуват, а не да лъжат с някакви подвижни червени линии?
  Защо ДБ не си признае, че вече имаме ново ОФ- ДБ, БСП и мутрите?

 25. 25 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Човек ,който първоначално създаде “ партия няма такава” държава след това два пъти отказва да състави правителството ..

  Морала на историята ,той иска да е опозиция на властта че така най сладко ,да лаеш отстрани без от теб да зависи нищо ..и да ти плащат за телевизията и да вземаш субсидия като се правиш в същото време че не я искаш ..

 26. 26 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Още един ,който се „жертва“за България и е готов пак да стане премиер.
  Другият беше Хаджигенов,който беше по-скромен - искал само да е министър.

 27. 27 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1267 Весело

  Дневник, към този момент навсякъде се пише че ДБ няма да се срещат с БСП, само не и тук.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 28. 28 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 567 Неутрално

  "Стефан Янев би приел да е втори път служебен премиер"

  Янев, сладка ли е баницата?

 29. 29 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  До коментар [#11] от "pontius_glarus":"На България й трябва съвсем малко, за да стане едно много хубаво място за живеене."============== Не е малко. Трабва да се изчисти от боклуци във всякакъв смисъл на тази дума.
  —цитат от коментар 16 на Костадин Иванов  Наистина трябва да се изрине много наслоен през последните 10-12 години боклук, но с това се заеха някои министри от служебното правителство, а не чалгаря обещал « изчегъртване «, а в действителност направи СТАБИЛИЗИРАНЕ НА БОКЛУКА .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 30. 30 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Тук в момента гадят медийно пРезидентската партия.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 31. 31 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  .... Колко му е "суверенът" да преглътне още няколко нарушения на законите? Той, види се, вече е претръпнал. И, стига кандидатът да го "кефи", не се смущава от нищо!
  —цитат от коментар 15 на Lilith


  Време е "суверенът" поне малко да се позамисли за кого гласува! За да не се окаже, че сме по-близки с Афганистан, отколкото с Румъния.

 32. 32 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Весело

  Няма да е само Петков Василев в новата партия ...,а Пеканов , Янев ,Рашков ,Комитова, Стоилов , Минеков и тн ..:)) Такъв отбор е направо за златни медали :))) Всички партии на протеста ще пострадат , там ще се запътят и минимум 3 % от остатъчните сега 20 % на ГЕРБ :))

 33. 33 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Кой и с какво основание го набеди Кирил Петков за много добър министър и потенциален политически лидер не става ясно. Той личните си документи не може да оправи, партия щял да създава. Всеки път като тръгне да уволнява някого се оказва, че е нарушил законовата процедура и се налага приятелските медии да окажат натиск върху лошите чиновници и магистрати. Онзи ден пред БНР пък обяснява как бил спрял 850 заема със среден размер 50 милиона лева (42 МИЛИАРДА) да изтекат от ББР, а независимата българска журналистика вместо да му подари една елка подема безкритично дори това безумно твърдение.

 34. 34 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Най-после едно разумно решение!!!
  Сега остава да си отговорят на онтологичният въпрос :"Защо ни трябваше да платим, да изядем солта и да отнесем тоягите"???

 35. 35 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Служебният премиер с една дума просто беше съсипан с въпроси в интервюто по Нова тв. Уж е военен, а се гърчеше като първокласник. Нищо не зависело от него, нищо не можел да направи... Потресаваща безотговорност и безпринципност. Но щом го питаха ще уàства ли пак във властта - рязко загуби нерешителността си. Смешно и жалко.

 36. 36 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  До коментар [#9] от "mr.sun":
  "Не ми е ясно само едно, как нарушител на конституцията ще направи партия преди да е понесъл наказанието си, или пак някакъв политически чадър "

  Трябва да ти е ясно , че нарушител на конституцията не е Кирил Петков , а Радев , който го е назначил. Каквото е зависило от Кирил Петков , той го е направил. Подал е заявление за отказ от канадско гражданство. Радев е този , който решава при това положение да го назначава ли за министър или не. Контрата е у Радев.
  Не ти ли е чудно , че нарушителят на конституцията Радев се кандидатира за президент втори мандат?

 37. 37 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  "Демократична България" няма да отиде на консултациите с БСП за третия мандат
  ============================
  Тези през час си променят мнението.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 38. 38 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 842 Неутрално

  ДБ се скараха с всички. Сега ще искат да участват в правителство. Познайте от един път КОЙ ще ги подкрепи. ГЕРБ? ИТН? БСП? ДПС? Възраждане? Защото Маевците-Хаджигеновци са извън следващото НС. Каквото повикало...

 39. 39 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  "Това отваря врата на нови политически субекти, които да запълнят тази ниша с правилно политическо поведение", допълни Янев.

  хахах.... Някой казал ли е какво е "правилно" или Янев пак си фантазира над заповедта?

  Предлагам партията на Киро и Асенчо да се казва ДРОБ (Демократи за Радев и обединението на България)!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 40. 40 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Ала-бала без конкретикаБягат от сериозните теми - пандемията, миграцията, плана за възстановяване. Не им се носи отговорност. Като няма кризи всеки може да управлява.
  —цитат от коментар 7 на realguru


  Ма не ве, тя работата на служебното правителство е само да организира избори...
  БХАХАХАХАХАААА
  Усещате ли огъня под задницте си?

 41. 41 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  Ето ги новите кандидати за спасители на нацията.

  Благодаря, ама не, благодаря!
  —цитат от коментар 12 на дедо Андро


  Ти си искаш старите изпитани кадри като Бойковци , Славита , Курнелки , Майчета и тем подобни от сегашната политическа менажерия?

 42. 42 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Кой и с какво основание го набеди Кирил Петков за много добър министър и потенциален политически лидер не става ясно. Той личните си документи не може да оправи, партия щял да създава. Всеки път като тръгне да уволнява някого се оказва, че е нарушил законовата процедура и се налага приятелските медии да окажат натиск върху лошите чиновници и магистрати. Онзи ден пред БНР пък обяснява как бил спрял 850 заема със среден размер 50 милиона лева (42 МИЛИАРДА) да изтекат от ББР, а независимата българска журналистика вместо да му подари една елка подема безкритично дори това безумно твърдение.
  —цитат от коментар 33 на hocker


  ++++
  Резултатите от това правителство ще ги сърбаме по късно.
  Всичките им действия са медийно прехвален провал.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 43. 43 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  "Демократична България" няма да отиде на консултациите с БСП...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Естествено!
  За какво да говорят, след като правителство няма да има?
  А по въпросите извън третия мандат, спокойно може да се говори и в парламента!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Весело


  Чертаят с тебешир червени линии, после ги трият и пак така ... !! :))) ДА ...поне можеше да разговаря , а сега се ИТН- ясва (талибанизира ) :) Ще бъдат много любопитни детайлите на срещата Х.Иванов - Слави . Нещо от рода на : "Идвам да спася третия мандат"! Президента ще го даде на ...........защото ние сме поставили "ултиматум". Дай да поделим министерствата .... БСП и Изправи се ще го . ду@...и ще подкрепят :)

 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  Служебният премиер с една дума просто беше съсипан с въпроси в интервюто по Нова тв. Уж е военен, а се гърчеше като първокласник. Нищо не зависело от него, нищо не можел да направи... Потресаваща безотговорност и безпринципност. Но щом го питаха ще уàства ли пак във властта - рязко загуби нерешителността си. Смешно и жалко.
  —цитат от коментар 35 на polivanov  Просто безмозъчно и нахално изкривяваш фактите от това интервю .
  Дори много достойно и отговорно се държа премиерът Янев и то не за първи път . А сега направи опит за сравнение с онзи от Банкя и ми кажи къде са приликите и разликите .
  Или искам невъзможното от един нископлатен трол ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Подал е заявление за отказ от канадско гражданство
  До коментар [#36] от "tacheaux":

  Подаването на заявление не дава автоматично отказване на гражданство. Петков трябва да го знае това, а и е подписал декларация. Вината на Радев е, че го държи още на този пост.
  Прокуратурата също не прави нищо за сега. Да не се окаже, че Гешев е на Радев?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 47. 47 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Съжалявам, че трябва да го кажа, и съм наясно, че ще бъда оплют, ама тва на ДБ си е леко лицемерие. Начи правителство с мандат на БСП не било възможно, щото имало червени линии, ама правителство с мандат примерно на ИСНИ, АМА С подкрепата на БСП е възможно и там няма линии...Айде служебните да правят вече партия и да ги мащат сите пустиняци дека са се изпружили у парламенто

 48. 48 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  Христо Иванов се надценява. Какво значи да се разбират преди да е връчен третия мандат?

  Любовта ще спаси света!!!
 49. 49 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Няма смисъл от министри, които напраеиха батак в болниците, банките и магистралите

  [email protected]
 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  " Ако се стигне до трети избори в рамките на годината, това ще говори за криза на политическото лидерство и политическото представителство - това каза днес пред "Нова телевизия" премиерът Стефан Янев. Според него в България се забелязва отдалеченост и липса на връзка между партии и граждани, а хората не се чувстват представени от тях. "Това отваря врата на нови политически субекти, които да запълнят тази ниша с правилно политическо поведение", допълни Янев."


  При нас партии и политически движения се множат на принципа " много вожд, малко индианец" ! Та да създадеш партия не е трудно, да останеш в политиката с нещо градивно, а не с корупция, мафия и престъпност - това е трудната задача пред всеки ентусиаст.........

 51. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Г-н Янев да се готви и трети път да бъде служебен премиер. Това и трябва на страната. Да се довърши разкарването на герберастите от администрацията. Пълен контрол на всички структури. И на пролет каквото сабя покаже.

 52. 52 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 612 Весело

  абе пишете и мене за министър - все ще се оправя някак си

 53. 53 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "Демократична България" няма да отиде на консултациите с БСП за третия мандат

  Е, защо? Нали вече два пъти им се врекоха. Хоххаха По-зле сте от Баце.

 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  "Демократична България" няма да отиде на консултациите с БСП за третия мандат============================Тези през час си променят мнението.
  —цитат от коментар 37 на AModoMio  Нищо подобно !
  Веднага след провала на ИТН да съставят правителство и се заговори за евентуален трети мандат за БСП, Христо Иванов заяви, че ще седне на масата на преговорите САМО, АКО Корнелия успее да обезпечи подкрепата на ИТН - иначе всичко е безсмислено .
  Днес просто потвърждава позицията на « Демократична България « .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  България е пламнала от ковид. Правителството не се взема мерки, за да си редят новия си политически проект.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 56. 56 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  България е пламнала от ковид. Правителството не се взема мерки, за да си редят новия си политически проект.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 57. 57 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Служебният премиер би се включил в партия на Кирил Петков ...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Да не се окаже изведнъж, че точно това е президентската партия...?

  Народът ги мисли за десни, а те - преоблечени решетниковчета...

  😂😂😂😂😂😂

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 58. 58 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 50 Весело

  Ристьо недей така уе чуек. Всички видяхме колаборацията на ДеБъ с БКП/БСП и Манолова/ Дончева (ака БКП/БСП 2). Още на кметските избори за София ти подкрепи криптокомунистка, вместо кандидата на ЕНП.

 59. 59 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Поддръжниците на Христо не усещате ли, че вече е поставен на пързалката? Партия на Петков цели именно това да събере гласовете на тези които гласувахте за ДБ.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 60. 60 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#31] от "pontius_glarus":

  Сувереннът не ще да гласува, а после псува и пита "Кой ги избра тия?

 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Ристьо недей така уе чуек. Всички видяхме колаборацията на ДеБъ с БКП/БСП и Манолова/ Дончева (ака БКП/БСП 2). Още на кметските избори за София ти подкрепи криптокомунистка, вместо кандидата на ЕНП.
  —цитат от коментар 58 на politicalanalyst


  Кой казва това?
  Тези дето направих коалиция с агента Гоце и със Сидеров ли?
  🤣🤣🤣

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  " "Демократична България" няма да участва в срещата с БСП за евентуална подкрепа на правителство с третия мандат. "Тази среща просто няма предмет, защото при изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен - това беше ясно и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в един предизборен пиар за г-жа Нинова", заяви председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов пред БНР."

  Отиваме към нови избори, това е пределно ясно ! Нови 65 милиона заради едно масонче и един продавач на шнорхели от слафчовата чета ! Дали избирателят ще си вземе поука от поредното настъпване на мотиката дотук ?

 63. 63 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3189 Весело

  "Демократична България" няма да отиде на консултациите с БСП за третия мандат============================Тези през час си променят мнението.
  —цитат от коментар 37 на AModoMio


  И винаги е правилно!

  Еретик
 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#46] от "AModoMio":

  Докато КС се произнесе, Петков ще е застъпил нов мандат за служебен Мин и какво ви остава на герберастите, освен пак да се оплаквате на арменския поп или да квичите в зайчарника. Никой не ви брои за нищо вече.

 65. 65 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Трогателно.
  Комунисти 1 няма да се срещнат с комунисти 2, като се видя, че няма да дойдат и дирижирани от комунисти 3.

  Каква принципност!!! Каква мъжественост!!!

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 66. 66 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#35] от "polivanov":

  Това е СЛУЖЕБНО правителство. То е с ограничени пълномощия по конституция. За повече работа, трябва разрешение от парламента. А там върви борба за постове и власт.

 67. 67 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Същият Кирил Петков, който ИЗЛЪГА, за да докопа министерството и се прави на неразбрал!?

 68. 68 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 50 Любопитно

  До коментар [#61] от "Рим":

  Първо не съм от тези за които говориш. Второ, те ползваха и Гоце и Сидерчето за допълване на лиспващите гласове до 121, дадоха им малко медец, но не са ги допускали да взимат важни решения. И трето - истинското зло в България е БКП?БСП, не е никой друг.
  Тъжно е ако Корни е заблудила някого че това е променила се партия....

 69. 69 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#38] от "Dimitar Kunev":

  Пак ще се съберат с ГЕРБ. От един дол дренки са. В името на "стабилността" и кокала.

 70. 70 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  До коментар [#55] от "zz_s":

  И никой не говори за "африканския", който за сега се оказва, че ваксините не действат за него.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 71. 71 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  "Демократична България" няма да отиде на консултациите с БСП за третия мандат"

  Христо пак се събуди с манията за изключителност и непогрешимост. Не знам как говори за естествени партньори, когато едните са проект на статуковото (както самия той се изрази), а другите имат 14 депутата, като ДБ не си приказва с никой от тях официално. Само стъпи на килимчето на Трифонов, за да договаря порции.

  Дори в последното си интервю заклейми разговорите пред журналисти, било прекалено прозрачно, не могат да се договарят порции, за него такива разговори са безмислени, защото не се казвало най-същественото.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Водещият любезно не попита Янев за пълния провал на ваксинацията, за който са виновни основно той и Радев..

 74. 74 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 384 Неутрално

  [quote#45:"niksan1"][/quote]


  До коментар [#45] от "niksan1":

  Интересно кое му беше отговорното? Страната вече е на челно място по смъртност, а той не отговори конкретно на НИТО ЕДИН въпрос за мерки и действия за ограничаване и справяне с проблема. НИТО ЕДИН. Причината е чсна вече и на "безмозъчните" по Вашите твърдения - готвят си следващите партийни проекти и топли места във властта и само това ги интересува. Затова и там отговорите бяха конкретни.
  И последно - сравнения с "Банкя" си правете Вие. Аз правя сравнения с всичките ни съседни страни и с ЕС. От два месеца господин военният премиер не може да вземе ЕДНО навременно, конкретно и спасяващо животи решение за управление на ковид кризата.

 75. 75 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#57] от "Рим":

  То и ГЕРБ и ДБ ги мислят за десни. А са по - ляви от БСП.

 76. 76 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Кой казва това?
  Тези дето направих коалиция с агента Гоце и със Сидеров ли?
  —цитат от коментар 61 на Рим


  В същата коалиция беше и мон женерал, а Ристю беше министър. И то от квотата на Герб.

 77. 77 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  До коментар [#57] от "Рим":То и ГЕРБ и ДБ ги мислят за десни. А са по - ляви от БСП.
  —цитат от коментар 75 на Vlado Nikolov


  БСП е най-дясната консервативна партия на едрия капитал в парламента

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 78. 78 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  До коментар [#64] от "doctor.no":

  За моя радост и твое съжаление не съм от ГЕРБ. За теб които не са на твоето мнение са герберисти. Продължавай да пишеш едни и същи мантри, не ме впечатляват.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 79. 79 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  даже талибаните преговаряха със САЩ, само нашите не щът да си говорят

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 80. 80 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 50 Весело

  До коментар [#79] от "dark'star":

  И което е по-важно - САЩ с талибаните :) Но с Тошко е по-сложно от с талибаните, май, хах

 81. 81 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  До коментар [#72] от "Октавиан":

  Един и същи им е работодателя.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 82. 82 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  Според мен ДБ прецениха риска от политическо самоубийство, ако влязат в коалиция с БСП. Колкото и политиката днес да не е борба на идеологии, все пак партиите не са съвсем аморфни (слава Богу). И трудно се съчетават идеологически партия, неразкаяла се от управлението си 1845 -89 (макар и под друго име, но мутрите са същите) и партия, която поне на думи брани либерално-демократични ценности.

  E PLVRIBVS VNVM
 83. 83 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#9] от "mr.sun":"Не ми е ясно само едно, как нарушител на конституцията ще направи партия преди да е понесъл наказанието си, или пак някакъв политически чадър "Трябва да ти е ясно , че нарушител на конституцията не е Кирил Петков , а Радев , който го е назначил. Каквото е зависило от Кирил Петков , той го е направил. Подал е заявление за отказ от канадско гражданство. Радев е този , който решава при това положение да го назначава ли за министър или не. Контрата е у Радев. Не ти ли е чудно , че нарушителят на конституцията Радев се кандидатира за президент втори мандат?
  —цитат от коментар 36 на tacheaux


  Че Резидента е нарушил конституцията, е безспорно. За пореден път при това. Но е странно мнението ти, че Киро Харварда не я е нарушил, след като се е заклел като министър, знаейки, че няма право на това.

 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  ДБ се скараха с всички. Сега ще искат да участват в правителство. Познайте от един път КОЙ ще ги подкрепи. ГЕРБ? ИТН? БСП? ДПС? Възраждане? Защото Маевците-Хаджигеновци са извън следващото НС. Каквото повикало...
  —цитат от коментар 38 на Dimitar Kunev


  Объркал си се.
  Тези, които се скараха с всички са ИТН.
  Дори се изкараха опозиция......и те не знаят на кого.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#79] от "dark'star":

  След 20 години и ликвидиране на основните им водачи

 86. 86 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  До коментар [#46] от "AModoMio":
  "Вината на Радев е, че го държи още на този пост."

  Вината на Радев е , че е НАЗНАЧИЛ Килил Петков на този пост, ако не е отговарял на изискванията на конституцията. Радев нарушава конституцията , а не Кирил Петков. Ако трябва да сме по-строги , Радев , като нарушител на конститузията трябва да бъде подложен на импийчмънт , а той се кандидатира за втори президентски вмандат.

 87. 87 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#78] от "AModoMio":


  Е аз за твоя радост те уведомих, че Петков ще продължи да си бъде министър до април 2020 г

 88. 88 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  "В отговор на въпрос, той заяви, че би гласувал за хора като неговите министри Кирил Петков и Асен Василев, за които вече вървят слухове, че готвят създаване на партия. Стефан Янев уточни, че би се включил във всеки един проект, който работи за България."
  *
  Този нов политически проект ще откъсне гласове и от досегашните партии, просто няма друг начин. В резултат на което е възможно още по-голямо раздробяване на парламента, като някои играчи ще отпаднат, визирам бабикяните, което само по себе си е плюс.
  Също така е възможно да се привлекат гласове и от негласуващите, особено ако става въпрос за по-технократска формация, включваща професионалисти, а не политици. Боя се обаче, че политическите номади веднага подушват нова възможност да се наредят в Парламента и веднага ще налазат новата формация.

 89. 89 Профил на marvinthemartian
  marvinthemartian
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Все по-забавно става...

  ДБ тръгнаха добре, но впоследствие нещо тотално се объркаха. Хубави идеи, но или не знаят как да ги реализират, или не им се занимава. Нали главната цел беше премахването на гербавите комунета и другите агенти на ДС от властта? Ясно беше. че за това трябваше да се коалират с друга партия и да действат, но не го направиха. Вместо да проявят разум и дипломация, те почнаха да се заяждат с кой ли не и по този начин си отрязаха всички пътища. Аз лично не виждам как ноември бих подпкрепил отново подобен цирк. По-скоро пак ще гласувам с празна бюлетина, както правех преди.

 90. 90 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2852 Весело

  Христо Иванов се надценява. Какво значи да се разбират преди да е връчен третия мандат?
  —цитат от коментар 48 на hope


  Конвент.

  Не само, че те ще определят на Президента какво да направи с мандата, което по Конституция е негов прерогатив, но са и с революционни заявки. Точно по определението!

 91. 91 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2502 Весело

  "...Предлагам партията на Киро и Асенчо да се казва ДРОБ (Демократи за Радев и обединението на България)!
  —цитат от коментар 39 на Непукистка


  Може и вместо "демократи" да се сложи "граждани", че е някак хем обединяващо, хем разграничаващо... от селяните.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 92. 92 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  ”да започнат разговори, преди президентът да връчи мандата, и да се изработи формула за управление, която да бъде предложена на държавния глава”

  Формула да предложат? Това да не ви е олимпиада по математика? Конституцията ясно казва, че нищо не можете да предлагате, президента решава на кой да връчи третия мандат и никакви формули не му трябват. Иначе, ако бяхте слушали в първи клас, щеше да ви е ясно, че е въпрос на елементарна математика и съставянето на кабинет с мнозинство е невъзможно без една от трите партии - ГЕРБ, ДПС, БСП. Най-логично е това да е точно БСП, но за ДБ това е самоубийство и аз като техен избирател не бих го одобрил. Просто това трябваше да се каже ясно, а не да се говорят глупости за формули, които БСП пропуснали.
  Провалът на третия мандат се дължи на ИТН и ДБ, не на президента, Костов или Дарт Вейдър.

 93. 93 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1267 Весело

  Ей сега Нинова обвинява ДБ, че не искали промяна, премахване модела ГЕРБ,... бла бла.
  ДБ не се били явили. Не сте и почесли коня, явно.
  Не останаха невинни.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 94. 94 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2852 Весело

  "Демократична България" няма да отиде на консултациите с БСП за третия мандат============================Тези през час си променят мнението.
  —цитат от коментар 37 на AModoMio

  И винаги е правилно!
  —цитат от коментар 63 на Костадин Иванов


  Емчи ... да!
  Те всички сега играят "правилно" играта точно по базовите политоложки постулати.
  И ИТН, и ГЕРБ, и БСП, и ДБ, и ДПС, че даже и ИБНИ отчитат много бързо и до градус промяната в настроенията на собствения си мат'рял и се гънат според това.
  Реално сме в предизборна кампания още от момента на "астронавтския" кабинет с Малкия Мук.

 95. 95 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  До коментар [#28] от "Инженер Раул Викторов":

  Как няма да е сладка нали си уреди и децата на сладки постове.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 96. 96 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3189 Любопитно

  До коментар [#87] от "doctor.no":

  "Е аз за твоя радост те уведомих, че Петков ще продължи да си бъде министър до април 2020 г"
  ================
  Ти календар виждал ли си наскоро?

  Еретик
 97. 97 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Трудно, но логично решение на Христо Иванов, дано бъде разбран правилно.

 98. 98 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  "Демократична България" няма да се консултира с БСП за третия мандат"
  Добър ход. Дано най-после ДБ да са разбрали, че ако искат да увеличат процентите си на избори трябва ясно да се дистанцират от БСП и г-жа Манолова. Само така ще привлекат колебаещият се десен избирател. Защото доста мои познати се въздържат заради залитанията на г-н Кънев към г-жа Йончева и заради подкрепата на г-жа Манолова.
  И в добавка - много е важно кого ще подкрепите на изборите за президент. Десният избирател също има резерви към г-н Радев.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 99. 99 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 557 Весело

  Фигаро тук , Фигаро там -С.Я.-пак служебен премиер, С.Я. в нов политпроект, или както е казал народа - дялан камък за всичко става!

 100. 100 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 943 Неутрално

  и какво е станало-то беше ясно че правителство няма да има.Какви с тези срещи с пожарникари,сметосъбирачи,шивачки надомничкии,сервитьорки и всякакви други.Другарката Ниновна умре да стиска мандата при нея,че повече такова нещо няма да види.На следващите избори ако мине 4 % ще черпи наред и ще говори за огромна изборна победа.Вярно морална победа,но те комунистическите победи вече са все такива.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK