На живо

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

Избрано от редактора

Президентът Румен Радев и представители на Централната избирателна комисия приеха на днешна среща, че избори "2 в 1" са възможни след като държавният глава, който се кандидатира за втори мандат и в чиито правомощия е да ги насрочи, досега е изтъквал, че би бил ощетен при този вариант. Междувременно в парламента дебатите за осъвременяване на бюджета на общественото осигуряване доведоха до взаимни обвинения за това кои политически сили действително работят в полза на пенсионерите и кои се опитват да извлекат от ситуацията политически дивиденти.


"Дневник" отрази на живо важните политически новини от деня и реакциите по тях. Проследете най-важното от тях в хронологията.
Методи Лалов се оттегли като шеф на общинарите на "Демократична България"

Методи Лалов

© Анелия Николова

Методи Лалов


Председателят на групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет Методи Лалов се оттегли от поста, но обяви в профила си във "Фейсбук", че ще продължи да работи като общински съветник от коалицията "за изпълнение на заявената програма в рамките на закона и винаги в интерес на гражданите".


Бившият председател на Софийския районен съд, който напусна съдебната система в знак на протест и сега е общински съветник в столицата, мотивира решението си с "лична инициатива, но не е по "лични причини". Уверява, че "различията с някои от политическите ми съдейственици не ме разколебават въобще да продължа да влагам енергията и уменията си за постигане на правова, социална и демократична държава, каквато е общата цел на мнозинството членове и симпатизанти на "Да, България" и на останалите партии в коалицията и заради което напуснах съдийската си позиция в Софийския районен съд".


В края на миналия месец под заглавието "(Не)демократични практики" Лалов изложи във "Фейсбук" хипотетично каква би била реакцията на член на организация, който в съответствие с устава е поискал, но не е получил решенията на управителните й органи, отчетите за изхарчени средства и споразумението за отношения с други субекти.Христо Иванов: Няма да превръщам срещите и разговорите в медийно позорище

Христо Иванов

© Велко Ангелов

Христо Иванов


В следващото Народно събрание ще бъде трудно да се изгради доверие между политическите сили заради непрекъснатото вадене на подробности от разговори и неспазени ангажименти. Това прогнозира в интервю за "Евроком" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Той даде няколко примера, между които и провала на заседанието на правната комисия, която трябваше да разгледа законопроекта за закриване на спецсъда и спецпрокуратурата.
.
"Кой провали заседанието на правната комисия? Двама иначе симпатични колеги от БСП. Струва си да се зададат въпроси и тази ситуация да се анализира. Би ми се искало да видя председателя на комисията с малко по-голям фокус върху тема за ликвидирането на специализираното правосъдие", каза той и напомни, че председателят има лостове, с които да осигури кворум.


Друг, посочен от него, проблем е разкриването на подробности от разговори между политическите
лидери, които, по думите му, не допринасят за взаимното доверие. "Направих си някои изводи с кого си имам работа", каза Иванов и разказа за случай, в който негов разговор с политически лидер е изтекъл в медиите скоро след това. "Как се очаква да поемаме взаимни тематични ангажименти? Как бихме могли да разговаряме, след като всеки разговор се превръща в компромат? Съдържанието на разговорите се публикуват няколко часа по-късно в БЛИЦ", каза той.


Отделно спомена и за случая, в който лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов разказа подробности от срещата помежду им. "Притеснява ме, че може да осигурим представление, но не политическо представителство. Г-н Трифонов намери за необходимо да обяви разговор, за който сме се разбрали да е частен, а не разговор за решения", каза съпредседателят на "Демократична България" . Поясни, че това е била първа лична среща по покана на Трифонов.


"Трябва да е ясно - ще разговарям с политическите лидери, с които ми се налага да върша работа. Но няма да превръщам срещите и разговорите в медийно позорище. Това, че те го правят, ме кара да се питам как ще комуникираме в следващия парламент. Хората очакват да има работещ парламент и освен позорище да се вземат решения", каза той.

"Има такъв народ" обяви ГЕРБ, ДПС и БСП за купувачи на пенсионерски гласове

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Юлия Лазарова


"Има такъв народ" обвинява ГЕРБ, ДПС и БСП в покупка на гласовете на пенсионерите заради гласуваното вчера в Народното събрание едновременно изплащане на надбавка от 120 лв. през месеците до края на годината и увеличение на всички пенсии с 12.5%.


Позицията беше изразена от председателя на парламентарната бюджетна комисия Любомир Каримански чрез профила във "Фейсбук" на партийния лидер Слави Трифонов. Преди това лидерът на БСП Корнелия Нинова пък обвини т. нар. партии на протеста ("Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме") в саботаж на увеличението (виж блока в 17.44 ч.).


"Това, което се случи вчера в Народното събрание е предизборна агитация, в която ГЕРБ, ДПС и БСП купуват вашите гласове, предлагайки по 120 лева добавка за всеки месец за възрастните хора. Това решение всъщност е подигравка с вас, нашите майки и бащи, защото ще важи само до края на 2021 г. Виждате ли загрижеността им за януари месец догодина – не, нали?! Не ги е грижа какво ще стане с вас след Нова година! Те се грижат сега да си подсигурят вашите гласове за изборите и не мислят как ще живеете след това. Именно те – ГЕРБ, ДПС и БСП ви оставиха повече от 10 години без съществена пенсионна реформа и с мизерни пенсии. Подхвърляха ви и продължават да ви подхвърлят трохи!", написа Каримански.


Според Каримански заложник на политическия дебат са "нашите деца и внуци", които биха плащали по-високи данъци и осигуровки или държавни дългове, ако първоначалното предложение беше прието.


Нито вие ще забогатеете за три месеца с по 120 лева, нито вашите деца и внуци ще имат повече пари, просто понеже те ще са хората, които ще връщат тези пари", обръща се Каримански към пенсионерите.


Парламентарната бюджетна комисия утвърди днес ново предложение за промени в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване - от 1 октомври за пенсионерите да има добавка от 120 лева на месец до края на годината, но увеличението на пенсиите със средно 12.5% да е от 25 декември. Според Каримански това предложение на "Има такъв народ" "е в рамките на възможностите на бюджета, тоест то е реално, честно и изпълнимо веднага" .


Нинова обвини "партиите на протеста", че саботират вдигането на пенсиите

Корнелия Нинова

© Лили Тоушек

Корнелия Нинова


Парламентарната група на "БСП за България" обвини т. нар. партии на протеста, към които са причислявани "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме", че саботират актуализацията на бюджета, конкретно увеличаването на парите за пенсионерите.


"Това протакане цял ден с почивки, с извънредни заседания е абсолютно излишна загуба на време, затова вече смятаме и умисъл", каза Нинова на пресконференция в Народното събрание.


Според "БСП за България" парите на държавата позволявали едновременно всеки пенсионер до края на декември да получава по 120 лв. до края на годината заради кризата с COVID-19, както и да се преизчислят пенсиите, като и след края на 2021 г. една година трудов стаж да се изчислява вместо с коефициент 1.2 да бъде с 1.35, както и минималната пенсия да стане 370 лв., и да се увеличи прага на максималната.


"Прави се опит да се отстъпи от тези решения, да се заобиколи парламентаризма и те да бъдат преработени", заяви Корнелия Нинова.


Косвено Нинова нападна и служебния министър на финансите Асен Василев, който във вторник от трибуната на Народното събрание заяви, че депутатите трябва да решат откъде да отрежат разходи, за да има пари и за двете мерки, тъй като иначе бюджетът се взривява.


"Аргументът, че по този начин се взривява бюджета е абсолютно несъстоятелен. Това е манипулация на общественото мнение. Ако съберем тези решения заедно, както са гласувани и както трябва да ги изпълни служебното правителство е 453 млн. лв. Това не е невъзможна сума за събиране", заключи Нинова.

Комисията по ревизия проверява извършеното от институциите по сигналите на Светослав Илчовски

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Георги Кожухаров


Дневният ред на заседанието на комисията по ревизия включва изслушване на компетентни органи, извършили проверки по сигналите на комисията във връзка с данните, изнесени от агробизнесмена Светослав Илчовски в рамките на заседанията й в 45-ото Народното събрание.

Бюджетната комисия утвърди новото предложение за пенсиите

Любомир Каримански

© Юлия Лазарова

Любомир Каримански


Парламентарната бюджетна комисия утвърди новото предложение за промени в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване - от 1 октомври за пенсионерите да има добавка от 120 лева на месец до края на годината, както и увеличение за обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години от 380 на 650 лева, но увеличението на пенсиите със средно 12.5% да е от 25 декември.


Повече подробности за споровете в пленарната зала и решението на бюджетната комисия след това четете тук.

Президентът и ЦИК се обединиха, че избори 2 в 1 може да има

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Велко Ангелов


Президентски и парламентарни избори в един ден са все по-възможни. До този извод стигнаха президентът Румен Радев и членовете на Централната избирателна комисия (ЦИК) след срещата на "Дондуков 2", на която бе обсъдена темата. След като изслуша становищата на членовете на ЦИК Радев заяви, че от чутото може да се направи извод, че избори 2 в 1 са възможни в един нормален ритъм и при условие, че срещнат необходимата логистична и финансова подкрепа. От своя страна ЦИК изразиха готовност за провеждане на избори при всякакви варианти.Очаквайте подробности.

Протестът срещу COVID мерките вече е и срещу цената на тока

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Юлия Лазарова


Протестиращите срещу последната заповед на здравния министър Стойчо Кацаров се отправиха към сградата на Министерския съвет. Преди това около половин час те бяха пред здравното министерство, където поискаха оставката на Кацаров. Пред Министерски съвет протестът ще и срещу високата цена на тока за бизнеса.


Протестът стигна и до сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране, където поиска оставката на нейното ръководство, заради "най-скъпия ток за бизнеса в Европа". Шествието блокира бул. "Дондуков" в частта от Министерския съвет до улица "Г.С. Раковски", което предизвика задръствания в района и обърка трамвайния трафик.


Хронология на протеста - четете тук.

"Дневник" излъчва на живо извънредното заседание на бюджетната комисия в Народното събрание, която е във връзка с актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Парламентът отложи окончателното решение за пенсиите

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Велко Ангелов


Парламентът отложи окончателното решение за пенсиите за утре. Във вторник бяха приети две предложения - и всички да получат месечни добавки от 120 лева до края на годината, и пенсиите да се индексират с 12.5% от 1 октомври, но финансовият министър Асен Василев обяви, че така ще се взриви бюджета.


Днес трябваше да се гласува откъде да дойдат парите за увеличението, но след консултации с парламентарните групи председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански от "Има такъв народ" предложи от 1 октомври да има само добавка, а увеличението да е от 25 декември. Заседанието на парламента бе прекъснато, за да се обсъди предложението от ресорната комисия. Гласуването ще бъде утре.


Подробности можете да прочетете тук.

Протестиращите пред Народното събрание поискаха оставките на Кацаров и Кунчев

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов също бе сред освирканите политици

© Юлия Лазарова

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов също бе сред освирканите политици


Протестиращите пред Народното събрание поискаха оставките на здравния министър Стойчо Кацаров, главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и всички замесени в "дискриминационната заповед". Те дадоха на служебния кабинет 24 часа да бъде отменена заповедта, след което обещаха блокади. За 28 септември пък е насрочен национален протест, при който превозвачите ще блокират пътищата, а представителите на заведенията, фитнесите, туроператорите и други - "всичко останало".


Протестиращите тръгнаха на шествие към президентството и здравното министерство, за да поискат отмяна на заповедта или оставките на здравния, социалния министър и на министъра на туризма. Те призоваха президента да уволни "лъжливите министри от служебния кабинет"


Междувременно Мая Манолова поиска в парламента да бъде извикана Стела Балтова, министър на туризма, която да отговори на въпроси за мерките за подпомагане на сектора.

Заседанието на Народното събрание продължава след почивката. "Дневник" го излъчва на живо.

ГЕРБ иска от президента отговори за Изборния кодекс

ГЕРБ отново повдигна темата за Изборния кодекс, който смята за проблемен. Този път депутатите от партията на Бойко Борисов използваха като повод провеждащата се среща между президента Румен Радев и Централната избирателна комисия. ГЕРБ се обърна с четири въпроса към президента, на които разчитат Радев да им отговори или "ще разчитаме вие медиите да ги зададете", заяви депутатът Радомир Чолаков.


- Машините собственост ли са вече на държавата или са на частна фирма?
- Софтуерът на машините собственост ли е на държавата или е на частна фирма?
- Машините в секциите от чужбина от българи ли ще се обслужват?
- Ще бъдат ли броени разписките от всички машини?


ГЕРБ не харесват решението от предишните избори, че не се проверяваха контролните разписки от всички машини. Според партията така не може да се гарантира честността на изборите.


Трябва ли да се броят всички хартиени разписки от машинното гласуване - четете тук.

Протест на собственици на заведения затвори центъра на София

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Юлия Лазарова


Заради започващия протест на представителите на заведенията е затворен булевард "Цар освободител" от Софийския университет до военния клуб и улиците около храм паметника "Александър Невски". За момента са се събрали няколко стотин души, включително от агитката на един от софийските отбори, десетина автобуса, 30-40 таксита и коли за доставка на популярна верига заведения


В района на протеста има над 50 коли 4 бусове на полицията и жандармерията. Част от полицаите имат готовност да се се екипират с щитове и шлемове. Камион на полицията с камери заснема ставащото.


Организаторите на протеста изгониха излезлите пред парламента депутати, сред които Мая Манолова и Арман Бабикян от "Изправи се.БГ! Ние идваме", Николина Ангелкова от ГЕРБ и други. Те призоваха народните представители да отидат в парламента и да си вършат работата, като гласуват актуализацията на бюджета и отменят забраните за бизнеса.

Срещата на парламентарната групата на "Демократична България" с министъра на икономиката Кирил Петков се отменя поради продължаващото разглеждане на актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване, съобщи пресцентърът на обединението.


Повод за срещата е одитът на Сметната палата, който определи като недостатъчно ефективно упражняването на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала за периода от януари 2018 до края на 2019 г. Ще бъде обсъдено как държавата упражнява правата си в публичните предприятия, както и кои от тях да продължат да съществуват и как да се подобри дейността им.

Увеличаването на пенсиите се отлага до Коледа

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Пенсиите няма да се увеличат от 1 октомври, а от 25 декември. До тогава всички пенсионери ще получават по 120 лева месечна добавка. Този вариант обяви председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански от "Има такъв народ" след консултации с парламентарните групи и Министерството на финансите.


Снощи депутатите одобриха и 12.5% средно увеличение на пенсиите от 1 октомври, и добавка от 120 лева на месец до края на годината, но финансовият министър Асен Василев обяви, че това може да взриви бюджета и депутатите трябва да решат откъде да дойдат парите.


Ако бъде прието новото предложение, минималната пенсия ще стане от 300 на 370 лева от 25 декември, а максималната от 1440 на 1500 лева също от Коледа. Средното увеличение на останалите пенсии също се отлага за тогава.


Увеличението на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години ще се увеличи от 380 на 650 лева от 1 октомври, както бе прието, предвижда днешното предложение.


След като предложението бе обявено, "Демократична България" поиска 15 минути почивка.

Комисията "Росенец" дава възможност на граждани да изпратят въпроси до Доган

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Юлия Лазарова


Временната парламентарна комисия "Росенец" дава възможност на гражданите, организациите и медиите да зададат въпроси на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Комисията оповести имейл, на който заинтересованите да отправят питания, ако те са свързани с предмета на комисията - [email protected].


"Ще направя всичко възможно всеки постъпил въпрос да бъде зададен на редовното заседание на комисията", каза нейният председателят Калоян Янков.


Вчера комисията взе решение за изслушване на Доган на следващото заседание на 14 септември от 14 ч., ако парламентът не бъде разпуснат. Предложението за това беше направено още на миналото заседание, когато се разбра, че Доган е използвал т.нар. "Летен сарай" на Росенец по няколко месеца всяко лято в периода от 2016 до 2020 г. без сградата да има необходимите разрешения за ползване.


Доган ще трябва да отговаря пред комисията за връзката му с базата на "Росенец" и по каква причина ползва имуществото там. "Това имущество принадлежи на две фирми – едната с офшорен собственик, а другата със собственост на подставени лица с фиктивен бизнес", каза депутатът от "Демократична България" Янков. Той посочи, че комисията е установила шест класически индикатора за пране на пари във връзка с "Росенец".

Министърът на икономиката призова да не се променят параметрите на актуализацията на бюджета

Актуализацията на бюджета, в частта за помощите за бизнеса, да бъде приета в рамките, които са заложени от служебния кабинет. В противен случай отпускането на финансови помощи по мерките като 60 на 40 ще се забави с няколко месеца, каза днес министърът на икономиката Кирил Петков, след заседанието на министерски съвет. Той уточни, че това е така, защото всяка промяна значи нова комуникация с ЕС за допустимостта на финансовата помощ.


Също след заседанието на кабинета министърът на туризма Стела Балтова обяви, че благодарение на действията на служебното правителство туристическия сектор е върнал своята жизнеспособност. "Продължихме старите мерки за държавна помощ и направихме нови. Към момента 17 програми и схеми могат да се използват от фирмите в сектора. До момента са отпуснати 685 млн. лева за него, като парите са стигнали до повече от 44 хил. фирми", каза Балтова.

Борисов критикува действията на служебното правителство

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново критикува служебното правителство и президента Румен Радев, когото нарече диктатор, а България - президентска република. На брифинг на партията си Борисов в типичния си стил скачаше от тема в тема. Той отправи обвинения здравния министър Стойчо Кацаров, към депутатите в парламента, които ходели без маски като "извънземни богове". Борисов критикува и актуализацията на бюджета, като изтъкна, че по време на неговото управление бюджетът е бил на излишък. Вчера депутатите гласуваха заедно с ДПС и БСП за част от предложенията, а днес Борисов се разграничи от този "годеж".


"Бюджетът от миналата година се актуализира, а те направиха така, че заложиха бюджета за следващата година, за следващото правителство, което да ги изпълнява. Защото Радев се е концентрирал само да си спечели изборите и следващото правителство, което дойде, или трябва политически да се самоубие, като намали разходите и отново хаос. Толкова драстично скачане на пенсии и публични разходи... няма Еврозона, забрави", каза Борисов.


"Как и по какъв начин те си представят да вържат бюджетния дефицит на 5%. И сме спазвали правилото колкото изхарчим, толкова и да изкараме. Винаги е бил на излишък бюджетът", подчерта бившият премиер.


Подробности четете тук.


Кирил Петков: Четири общини искат сертификат, че в тях няма корупция

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Юлия Лазарова


Четири български общини - Видин, Русе, Бургас и Благоевград са поискали да бъдат сертифицирани, че са места без корупция, съобщи след заседанието на кабинета министърът на икономиката Кирил Петков. Контролът, че това е така ще се извършва както от държавата, така и от неправителствената организация "Прозрачност без граници". Петков очаква опашка от общини за подобен сертификат, защото наличието му ще им гарантира инвестиции.


Министърът обяви, че утре ще бъдат обявени нови нарушения в Държавната консолидационна компания. В отговор на въпрос Петков каза, че е назначил временно ръководство, докато върви конкурса за титуляри и това е направено в съответствие със закона.

Филип Станев: Дончева е прасенцето касичка на корупционната схема в политиката

"Ще бъда искрен. Когато си затворя очите и мисля за Татяна Дончева, си представям прасенцето касичка на българската корупционна схема в политиката", заяви пред "Нова телевизия" депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев. Думите му бяха по повод скандала между партията на Слави Трифонов и народния представител от "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Дончева беше обвинена, че чрез подкупи е опитала да разцепи парламентарната група на "Имат такъв народ". Тя обяви, че ще съди разпространяващите тези твърдения.
Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Велко Ангелов


"Госпожа Дончева с игрите които играе през годините, се превърна в еманация на това, което се нарича "политическо дилърство", "търговия с влияние", "желание за разцепване на групи". Тя самата много обича да се скрива зад маската на епитети, които слага на хората", заяви още Станев. Според него има и други "такива играчи" в този парламент.

Парламентът ще изслуша Фандъкова за "Топлофикация"

Парламентът да изслуша столичния кмет Йорданка Фандъкова заради финансовото състояние на "Топлофикация София", решиха днес депутатите. По темата ще говорят също председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и изпълнителният директор на дружеството Александър Александров.
Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Велко Ангелов


По последни данни "Топлофикация София" дължи близо 700 млн. лева към Българския енергиен холдинг, като от март столичното дружество не е превеждало пари за погасяване дори на лихвите по тях. Освен това има и дълг от 100 млн. лева към "Булгаргаз".


Депутатите искат да разберат какви са предприетите действия от страна на "Топлофикация" и на Столичната община като негов принципал за осигуряване на инвестиции за изпълнение на нормите за допустими емисии на азотни окиси съгласно прилагането на стандартите на Европейската комисия от 2017 г.


Изпълнителната агенция по околната среда отказа дерогация на "Топлофикация София" ЕАД относно емисиите. На 17 август тази година са изтекли всички възможни срокове, в които столичната топлофикация е можела да се съобрази с екологичните норми. Дружеството обаче продължава да работи с комплексно разрешително, в което са променени нормите за азотни окиси. Подадено е и искане за временно отлагане на нормата за азотни окиси, докато се въведат необходимите инсталации.

Депутатите отложиха решението откъде ще вземат пари за пенсиите

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Юлия Лазарова


Макар и във вторник депутатите да не довършиха актуализацията на бюджета за пенсии, в която трябва да се уточнят трансферите за увеличение и на пенсиите и на добавките към тях, парламентът тази сутрин не започна с довършването на законопроекта. Вероятно причината е, че не са готови разчетите за разходите и не е известно откъде ще вземат пари.


Във вторник се прие и 120 лева добавка за всички пенсионери до края на годината, и решение за увеличение от 1 октомври на минималната пенсия от 300 на 370 лева и на останалите - средно с 12.5%, като максималната е 1500 вместо 1440 лева. Според служебния финансов министър Асен Василев така бюджетът ще се взриви и депутатите трябва да кажат откъде да вземе пари.


Довършването на гласуването на закона е шеста точка в дневния ред за седмицата, като сега депутатите обсъждат ратификации и дарения на ваксини. След това е второто гласуване на актуализацията на бюджета за здравната каса, а в петък - финалното обсъждане на промените в държавния бюджет.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви пред Би Ти Ви, че очаква да бъде изтеглен заем от държавата, ако всички предложения за увеличение на пенсиите и добавките към тях бъдат окончателно приети днес. Вчера предизборно партиите актуализираха размера на всички пенсии от 1 октомври и увеличиха месечните добавки за всички пенсионери на 120 лева до края на годината. Минималната пенсия ще скочи от 300 на 370 лева, а останалите - средно с 12.5%, като максималната е 1500 вместо 1440 лева. Служебният финансов министър Асен Василев обяви, че ако всички тези предложения бъдат окончателно приети, това може да взриви бюджета, защото няма да има достатъчно пари. "Залагат се разходи, за които приходи няма. Или няма да има пари за бизнеса и заведенията, или няма да има пари за COVID кризата, или за мигрантската криза, ако не се изтегли заем", обясни Йорданов.

Хаджигенов не вярвал нито на Татяна Дончева, нито на Радостин Василев

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Юлия Лазарова


Частен и безобразен разговор между двама души - така Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" коментира пред "Нова телевизия" изнесената от депутата от "Има такъв народ" Радостин Василев информация, че зам.-председателят на парламента Татяна Дончева се е срещнала с него в опит да разцепи партията на Слави Трифонов. Хаджигенов подчерта, че познава отдавна Дончева и затова не вярва на никого в този спор. Той допълни, че разговори за политики от името на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" се водят само от него или от Мая Манолова. Според него подобни разговори като този на Дончева и Василев са неприемливи. Хаджигенов не отговори конкретно на въпрос дали Дончева ще остане в коалицията за новите парламентарни избори. Той обясни, че "Изправи се.БГ! Ние идваме" е коалиция от малки партии и това е направено умишлено, за да може да се чува повече гласът на гражданските организации.


Подобно мнение изказа пред БНТ и Арман Бабикян от коалицията. "Научихме като вас от медиите. Някакво физическо лице се е видяло с друго физическо лице. Мисля, че нито Радостин, нито Татяна са председатели, нито зам.-председатели на групите си. На всяка лична среща не можем да бъдем контролен орган кой с кого се вижда", каза. Той обясни, че не е разговарял с Татяна Дончева, тъй като тя не е в България. Според него тя вече е дала своите изявления, а въпросът ще се решава в съда.

Депутатите продължават дебатите по актуализацията на бюджета

Политическото напрежение: Президентът прие аргументи за избори "2 в 1" (хронология)

© Юлия Лазарова


Депутатите продължават работата върху актуализацията на бюджета, след като след 11-часово обсъждане вчета парламентът прекрати заседанието и насрочи гласуването на бюджета на държавното обществено осигуряване и здравната каса за днес.


Вчера партиите актуализираха размера на всички пенсии от 1 октомври и увеличиха месечните добавки за всички пенсионери на 120 лева до края на годината. Окончателно бе прието и обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 г. да бъде увеличено от 1 октомври от 380 на 650 лева.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък върна на президента Румен Радев нереализиран третият мандат за съставяне на правителство. Държавният глава благодари за министрите от служебния кабинет, които с действията си са заслужили одобрението на хората.


Днес президентът Румен Радев ще се срещне днес с ръководството на Централната избирателна комисия, за да обсъдят вариантите за провеждане на парламентарните избори и възможностите за вот 2 в 1. След срещата се очаква президентът да обяви кога ще бъде разпуснато 46-ото Народното събрание и дали парламентарните избори ще бъдат заедно с президентските на 14 ноември.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (377)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Парламентът уверено върви към библейската притча "Всички съгрешихме и вкупом станахме излишни". Радев радостно потрива ръце в очакване на президентска република.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1876 Весело

  "Политическото напрежение:"

  "Дневник" се опитва да ни пудри мозъците с тези невинни думички.
  България е в НАЙ-ТЕЖКАТА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА от 1997 г. насам.
  С ясно и ярко открояващи се виновници за това- чалгарите, болшевиките и мутрите.
  Во главе с нарицателният РАЗДЕЛИТЕЛ на нацията.
  Всички го знаем...уви!

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Гневно

  Колкото по-бързо напуснат сградата, тези, толкова по-малко беди и щети ще причинят на Отечеството, държавата, обществото и нацията!!!

 5. 5 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 392 Весело

  "Политическото напрежение:""Дневник" се опитва да ни пудри мозъците с тези невинни думички.България е в НАЙ-ТЕЖКАТА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА от 1997 г. насам.С ясно и ярко открояващи се виновници за това- чалгарите, болшевиките и мутрите.Во главе с нарицателният РАЗДЕЛИТЕЛ на нацията.Всички го знаем...уви!
  —цитат от коментар 3 на Дон Кихот


  Безспорно е, че сме в тежка политическа криза. Но забравяте, че думата "криза" съвсем неоснователно, но съзнателно, беше използвана вече за нужните революционни цели миналата година. Та така става като думите се изпразнят от реалното им съдържание - сега се налага да се ползват други неадекватни думички. Омагьосан кръг за "Дневник", но те са свикнали.

 6. 6 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 819 Весело

  Продължава наддаването за народната любов, надлъгването, надприказването, наоплюването и така виждаме истинските лица на т.н. народни любимци! Колкото по-малко време имат толкова по-нагли, арогантни, безцеремонни и бездуховни ни се показват!

 7. 7 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Винаги съм бил против президентска република, но вече стана неизбежна ( ако все пак искаме България да има бъдеще. Връщайки се в нашата история ще видим че парламентрната многопартийна система катастрофира на няколко пъти. Изхода тогава са били военните преврати или постепенното овладяване на властта от монарха. Сега това вече не работи и единствен изход е президент натоварен със достатъчно изпълнителни функции. Ролята на Радев ( ако спеèли изборите)е да събере достъчно добър екип от юристи, да изработят проект на Конституция и да го предложат на Референдум. След очакваната активност на предстоящите избори мисля че почти неизпълнимите условия на закона за легитимност на допитванията, при провеждане през пролетта може и да бъдат изпълнени.

 8. 8 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Винаги съм бил против президентска република, но вече стана неизбежна ( ако все пак искаме България да има бъдеще. Връщайки се в нашата история ще видим че парламентрната многопартийна система катастрофира на няколко пъти. Изхода тогава са били военните преврати или постепенното овладяване на властта от монарха. Сега това вече не работи и единствен изход е президент натоварен със достатъчно изпълнителни функции. Ролята на Радев ( ако спеèли изборите)е да събере достъчно добър екип от юристи, да изработят проект на Конституция и да го предложат на Референдум. След очакваната активност на предстоящите избори мисля че почти неизпълнимите условия на закона за легитимност на допитванията, при провеждане през пролетта може и да бъдат изпълнени.

 9. 9 Профил на
  Рейтинг: 397 Неутрално

  От парите за Хемус, естествено. Шопите си направиха магистрала до гръцкото море и инфраструктурата за цяла Северна България никой не я брои за важна.

 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  Колкото по-бързо напуснат сградата, тези, толкова по-малко беди и щети ще причинят на Отечеството, държавата, обществото и нацията!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  Ай са това се отнася за герберовите активисти! Тези са по-скоро безобидни и ялови като политици, но с голяма толерантност към международния олигопол и мафиотските схеми!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2307 Весело

  Хаджигенов не вярвал нито на Татяна Дончева, нито на Радостин Василев

  Какво съвпадение! А аз не вярвам И на Хаджигенов.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 12. 12 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 734 Неутрално

  "Депутатите отложиха решението откъде ще вземат пари за пенсиите"

  От протестните партии плюс БСП ни проглушиха ушите, как Бойко краде по 11 милярда годиншно. Сега след като Бойко не управлява от около половин година, в хазната трябва да има поне 5 милярда. Ето откъде ще дойдат парите за пенсии и парите за втората година майчинство на малцинствата.

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Любопитно

  До коментар [#9] от " ":

  Ти не разбра ли ,че парите за Хемус вече са платени ? Човеко взе парите и казА че видиме ...

 14. 14 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3246 Неутрално

  "Някакво физическо лице се е видяло с друго физическо лице. Мисля, че нито Радостин, нито Татяна са председатели, нито зам-председатели на групите си. На всяка лична среща не можем да бъдем контролен орган кой с кого се вижда."
  *
  Бабикян и той като Мая Манолова се прави на неразбрал.
  Двама души се срещат или ако са приятели (за което индикации няма) или по служба или ако имат да вършат някаква обща работа. Е, по очевидни причини изключвам любовна среща.
  Мая Манолова се опида да изкара, че срещата е била служебна на базата на адвокатската практика. Да, ама това в случая следва да се докаже, след като и двамата са депутати от различни парламентарни групи, при което могат да възниканат основателни съмнения за задкулисни договорки.
  Т.е. въпросът е каква обща работа са имали двамата за да се срещат?
  Виж, Хаджигенов е по-откровен и причината за това е личната му неприязън към Дончева.
  Все пак, ако наистина е ставалио дума за пари, дали Дончева е действала без знанието на Мая Манолова и кой стои зад изправените?

 15. 15 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2554 Неутрално

  “Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък върна на президента Румен Радев нереализиран третияТ мандат за съставяне на правителство.”
  Няма нужда от този пълен член, лидерът връща мандата, него го връщат.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  От парите за Хемус, естествено. Шопите си направиха магистрала до гръцкото море и инфраструктурата за цяла Северна България никой не я брои за важна.
  —цитат от коментар 9 на


  Северна България е важна в случай,че има млади селяни по селата и действаща икономика! Магистрала до Видин и Русе освен за път на жиците и желязото до вторични суровини, какво друго ще оптимизира като логистика ? Вече не пращат деца по селата на север през лятото в северозапада, както Свавун е прекарал детството си там, защото стават жертва на расизъм , за нетолерантност към на религия да не говорим!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Разстроено

  "Комунисти, Сър"!!!
  Всички4 са учили само "изваждане", а са пропуснали урока "събиране"... така няма да стане!!!

 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3153 Весело

  Жаджигенов вярвал само на Васил Божков.
  —цитат от коментар 16 на kwy38371721


  Адвокатите винаги вярват на човека с парите и са доста мнителни когато някой много говори и малко плаща...това важи и за Дончева!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Кого и какво искат да прикрият с този "скандал", това е въпросът. Гледам, че блъсковчетата са се активизирали в защита на спецкаскетатурата, та нещо пак по тази линия ще да се мъти. Клати се стабилността на каскета, трябват спешни мерки по кафява линия. Баце няма друг пристан.

 22. 22 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#7] от "dorn":

  Не знам дали си ходил войник, но ако си - не помниш ли що за безпомощна, неефикасна институция беше и от какви крадливи некадърници беше движена. Защо смяташ, че хората формирани в армията имат някакви скрити качества, които ще спасят България?

 23. 23 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  И аз не вярвам на нито един от двамата, адвокати.

 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  Ами ако се подкваси морето?
  В Парламента Йордан Цонев има дебелоочието да заяви, че най-накрая ГЕРБ, ДПС и БСП щели да се обединят и "в името на България" пак да се жертват в нова тройна коалиция.
  Те тази ситуация я гласят още от времето когато чрез ИТН съвсем арогантно излъгаха избирателите. После ИТН го игра съвсем по магарешки, а накрая и те, и ГЕРБ не пожелаха да съставят правителство.
  През цялото това време с интриги и изнасилени обвинения непрекъснато се напомпваше напрежение всред обществото.
  Е докараха колата до момента, когато най-сетне да изплюят камъчето и да си признаят лелеяната мечта.
  Ма това, че вместо НДСВ щели да бъдат ГЕРБ няма никаква разлика. Хвани едните па удари другите.
  Аз пък що да не си помисля какво би станало ако не разкционните сили (ГЕРБ, ДПС,....тук малко се съмнявам че след толкова време разчистване БСП ще посмее да се оцапа отново с ДПС/ГЕРБ, затова нека сложим ИТН, които биха паснали с много по-голяма вероятност). Цонев не посмя да ги включи, защото те все още служат за заблуда на противника (демократичните сили).
  Та какво би станало ако вместо реакционните сили се обединят силите на прогреса и истинската демокрация?
  Нека си предтсавим че ДСБ преглътнат и този хап и се коалират с ИБГНИ и за добавка в тази коалиция влязат и тандема Кирил Петков-Асен Василев?
  Една такава коалиция би имала такова влияние сред обществото, с което мераците на Цветков (а и на цялото ДПС) да влязат в управлението на страната биха били един недостижим мираж.
  Гарантирано би спечелила повече от 120 депутати и с това би сложила край на всякакви спекулации от страна на реакционерите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 434 Весело

  Как така няюа пари?!
  От фонда за възстановяване ще ги вземем.. там има много милиарди.
  Асен Василев да приложи там някой харвардски финт и да ги пренасочи към пенсиите.. нали затва са го сложили за министър.. би трябвало да е експерт на финансовата магия.. работа работа работа.
  Ако не може, да освободи мястото на ананиев.. той знае как се правят тия работи.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  С поредното си очернящо активно мероприятие, ИТН най-вероятно ще успеят да унищожат ИСНИ. Защо искат това, няма как да знаем, можем само да гадаем. Мисля, обаче, че със сигурност и те ще пострадат от тази кална борба, просто техните проценти са повечко и няма да е фатално за тях. Радвам се, че ДБ успяха да се опазят от тази мръсна афера и се надявам това да се отрази положително върху гласовете им.

 28. 28 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  До коментар [#24] от "Храбър":

  Заблуждава се Цонев, БСП следва приоритетите си, а това са пенсионерите.

 29. 29 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  адвокат на любовница на Божков
  —цитат от коментар 26 на nv


  Любовниците на Божков нямат право на адвокат? Директно в затвора, а? Всъщност, твоите приятели точно това направиха.

 30. 30 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#24] от "Храбър":

  Глупости на търкалета: Мая Манолова и Дончева ли са "силите на прогреса" ве? Или пък протежетата на Радев?

  Е заради такива като тебе вече не искам да има нищо общо с ДБ.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 31. 31 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  До коментар [#21] от "itwasalladream":

  Точно за това изключих военен преврат като опция за проветряване. Война да обявяваме на някоя друга страна е лудост. Монарх нямаме. Остава действащия президент, а той е военен. Не съм гласувал за него, но невиждам сега друг държавник с авторитет. Предполагам че няма да посочиш никой, а само ще пишеш -тоя не става, оня не става. За съжаление тия който стават се идентифицират безпогрешно от вредителите на България и срещу тях се открива залпов огън. Сред тях има и един генерал ( сега май е от запаса).

 32. 32 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  тормоза над обикновените граждани с блокирането на кръстовища.
  —цитат от коментар 26 на nv


  И в София победи ДБ. Ако беше такъв тормоз, какъвто го изкарвахте цяло лято, наистина твоите гербави приятели щяха да спечелят София с разлика, както предричахте. В действителност, "тормозът" бе единствено за слугинажа на гербавата шайка, и то не защото минавате всеки ден от там, ами защото се пукнахте от яд, че не всеки споделя овечето ви благоговение пред мутрата и шайката му.

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  До коментар [#27] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Знаем, знаем защо искат това.
  Йордан Цонев вече се изока.
  Искат да оставят ДБ сами.
  Ето защо това, което съм казал в пост № 24 е от голяма важност.
  Ако Кирил Петков и Асен Василев искат успеха на България те нямат друг път.
  Първо да си разчистим къщичката, пък после може всеки да тръгне по своя път.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  Мая Манолова и Дончева ли са "силите на прогреса" ве? Или пък протежетата на Радев?Е заради такива като тебе вече не искам да има нищо общо с ДБ.
  —цитат от коментар 30 на nv


  Не, Бойко е. 😀😀😀

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  До коментар [#32] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Или поне щяха да излязат на някакъв протест.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  До коментар [#24] от "Храбър":Глупости на търкалета: Мая Манолова и Дончева ли са "силите на прогреса" ве? Или пък протежетата на Радев?Е заради такива като тебе вече не искам да има нищо общо с ДБ.
  —цитат от коментар 30 на nv


  В сравнение с бандата на ГЕРБ, начело с мутрата Борисов дето хем щеше да освободи България от руския гнет, хем ни натресе газопровод дето ние да го платим, пък руснаци и сърби да му се кефят са двеста пъти по-добри....А като сложим и "всеобичното" ДПС, а също в разпадащата се ИТН помията ще стане още по-отвратителна.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#32] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":Или поне щяха да излязат на някакъв протест.
  —цитат от коментар 37 на Тsonkooo


  Ааа, излязоха, как. 10 човека, от които трима бяха платения протестър Гошко Флоров, още по-платения протестър Стъки, гушещ стотици хиляди от министерството, и флагмана на жълто-кафявата преса Недялко Недялков. Все отбор юнаци, с които нашите гербави приятели, обаче, нямат нищо против да са в една компания.

 42. 42 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  "Хаджигенов подчерта, че познава отдавна Дончева и затова не вярва на никой в този спор"

  Ей на това му се вика коалиционен партньор. Дори да е така, няма моралното право да прави такива намеци публично. И ако има такива предразсъдъци, не би трябвало да влиза в коалиция с нея. Дончева едвя ли е политик с който която и да е формация да се представя - имала е връзка както с ДС мафията, така и с БКП - БСП. Факта обаче е, че Дончева е човек с пъти повече акъл от Василев, Хаджигенов и Тошко Африкански взети заедно. Тези тримата за ( всеки поотделно) натрупаха повече необмислени изказвания (гафове е по точната дума) за няколко месеца отколкото Дончева е направила за над 20 години публична фигура. И едва ли ще допусне да се въвлече сама в подобни филми. Още повече, че ня виждам никакъв смисъл в опити да се разцепва един потъващ кораб. Дончева може да е всякаква, но толкова тъпа не е със сигурност. Затова Хаджигенов всъщност си вкарва автогол, да не говорим, че съсипва ИБГНИ. Не че на някой му дреме за тях де. Факта е, че хвърчащите л@йна около "партиите на протеста" цапат и ДБ. И троловете във форума ежедневно доказват, че това не е случайно, а планирано.

 43. 43 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3156 Гневно

  И накрая ще изядем тоягата!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 44. 44 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Ива Митева испусна популистите да разрушават държавата. Председателският съвет трябва да спре този цирк и да спре разпада. Дончева и пудела оцапаха терена. Манолова изостава с преложение за министерски заплати за майките.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Весело

  До коментар [#35] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Дончева и Манолова понеже са слаби, затова ще се потрошат да ги цапат с измислени обвинения.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#44] от "Корки":

  "Ива Митева испусна популистите да разрушават държавата",....

  ..... Кято Тиквун съгради за ппсшедните 10 години?
  Сега да се радваме, че е разрушила мутренските зависимсти или да тъжим, за прекрасната държавност завещана ни от Тиквун, Сопола, и Шиши?
  Като видя подобни тролски излияния и ми се повръща

 47. 47 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  В град, като Дупница, заплатите са около 700 лв., а максималната пенсия 1500 ???
  Четиричленно семейство с 1500 лв., по 380 лв./човек. . Минималната пенсия - 370 лв.. Кой луд ще ражда деца ?????

  Любовта ще спаси света!!!
 48. 48 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Гневно

  Частен и безобразен разговор между двама души - така Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!"
  Последен валс, не, последна заплата без съжаление.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 49. 49 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Весело

  До коментар [#36] от "nv":

  Смирено Ви моля да се опитате да му влезете в положението на ....индивида!!!
  На Вас не Ви е лесно да го понасяте, а питате ли го него как е със себе си 24/7!!!

 50. 50 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  И в София победи ДБ.
  —цитат от коментар 32 на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ


  Това им беше.

  На следващите избори ГЕРБ ще е първа сила в София.

  Това щеше най-вероятно да стане така или иначе защото ГЕРБ ще добави няколко процента

  Но сега с новия политически стартъп на Петков е вече гарантирано защото той ще вземе значителна част от избирателите на ДБ

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 51. 51 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Весело

  До коментар [#43] от "дедо Андро":

  Но освен, че "ще изядем тоягата, ще изядем и солта и ще платим и жълтиците"!!!
  Вече 140 години го правим- с малки изключения, като 06.09.1885 и 22.09.1908!

 52. 52 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Весело

  "Хаджигенов не вярвал нито на Татяна Дончева, нито на Радостин Василев"?!  Нормално, след като на теб никой не вярва, и ти да си мнителен...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 53. 53 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Дончева е човек с пъти повече акъл от Василев, Хаджигенов и Тошко Африкански взети заедно. Тези тримата за ( всеки поотделно) натрупаха повече необмислени изказвания (гафове е по точната дума) за няколко месеца отколкото Дончева е направила за над 20 години публична фигура. И едва ли ще допусне да се въвлече сама в подобни филми. Още повече, че ня виждам никакъв смисъл в опити да се разцепва един потъващ кораб
  —цитат от коментар 42 на George Svinarov


  Дончева не е тъпа

  Но е и много далеч от представата за морален стожер - адвокат на Мултигруп, автор на поправката Ванко-1

  Що се отнася до потъващия кораб - това на първо място е ИБНИ. Те са пътници - и те го знаеха още миналия месец. Затова беше това неистово драпане да се реализира третия мандат

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 54. 54 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Василев беше много смешен, обяснявайки случката - Танте Танче отишла в НЕГОВИЯ офис и ЕДИН ЧАС опитвала да му разцепи партията!?!
  Почтен човек би я изгонил на петата минута.

 55. 55 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Червено-лилавите ни проглушиха ушите, как те са за честност и прозрачност в политиката и против задкулисни сделки и договорки. Сега обаче, те като един скачат в защита на Дончева, чиято постъпка няма нищо общо с принципите които УЖ изповядват. Двоен морал ли, другари?

 56. 56 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  От парите за Хемус, естествено. Шопите си направиха магистрала до гръцкото море и инфраструктурата за цяла Северна България никой не я брои за важна.
  —цитат от коментар 9 на


  ГЕРБ я броят за важна

 57. 57 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  До коментар [#26] от "nv":

  Откъде се оказва ? От това, че някой казала,че друг казал ? По тая логика трябва да сме сигурни и че Кокаин Алексиев финансира Славчо, а може и да го снабдява с някои вещества.

 58. 58 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Понеже за няколко месеца се нагледахме на много дивотии у парламента, мислех, че просто е невъзможно да стигнем до нови висини.
  Но последните гласувания за пенсиите показаха, че никакво дъно не им е достатъчно.
  Горедолу като във вица - паре нема, действай.
  Само не знам дали могат да си представят българските пенсионери един ден да осъмнат без пенсии.
  Всички протести от 30 години насам ще им се сторят райски.

 59. 59 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  "След срещата се очаква президентът да обяви кога ще бъде разпуснато 46-то Народното събрание и дали парламентарните избори ще бъдат заедно с президентските на 14 ноември."

  Президентът ще разпусне този мъртвороден, непотребен и долнопробен парламент веднага щом приемат бюджета. Изборите ще са в един ден, за икономия, а балотаж с оперната прима няма да има.
  А електоратът дано не избере пак такъв, все пак за трети път ще му е. Немой да е чак толкоз тъп.

 60. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  " Парламентът да изслуша столичния кмет Йорданка Фандъкова заради финансовото състояние на "Топлофикация София", решиха днес депутатите. По темата ще говорят също председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и изпълнителният директор на дружеството Александър Александров."

  Ми то от сега е ясно какво ще запее даскалицата ! По времето на ГЕРБ е било цветя и рози, но " диктаторът" Радев е виновен за всичко !🤦‍♂️😂

 61. 61 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  Относно пенсиите, Герб, БСП и ДПС наддават като на циганска сватба. Не могат да си поделят пенсионерския електорат, а пък идват избори.

 62. 62 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Весело

  ,,Ще бъда искрен. Когато си затворя очите и мисля за Татяна Дончева, си представям прасенцето касичка на българската корупционна схема в политиката", заяви пред "Нова телевизия" депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев.”

  😆

 63. 63 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  Винаги съм бил против президентска република, но вече стана неизбежна ( ако все пак искаме България да има бъдеще. Връщайки се в нашата история ще видим че парламентрната многопартийна система катастрофира на няколко пъти. Изхода тогава са били военните преврати или постепенното овладяване на властта от монарха. Сега това вече не работи и единствен изход е президент натоварен със достатъчно изпълнителни функции. Ролята на Радев ( ако спеèли изборите)е да събере достъчно добър екип от юристи, да изработят проект на Конституция и да го предложат на Референдум. След очакваната активност на предстоящите избори мисля че почти неизпълнимите условия на закона за легитимност на допитванията, при провеждане през пролетта може и да бъдат изпълнени.
  —цитат от коментар 8 на dorn


  Е те това е! Баси тъпанарщината!

  Един крадец ви ограби, а после ви убеди, че вие не сте способни да си справите с това, което имате, и е по добре то да остане завинаги в неговите ръце!
  Един кагебейски назначенец сгази с армейските си ботуши духа и буквата на конституцията, разруши парламентарната демокрация, за да вземе цялата власт!
  И умнокрасивото стадо се съгласява! Даже ръкопляска на крадеца с армейските ботуши! "Ами да бе, трудно ни е с тая свобода, мани я тая демокрация, води ни бащице, към светли бъднини"!

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 64. 64 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  "Що се отнася до ИБНИ. Те са пътници и те го знаеха още миналия месец.
  Затова беше това драпане да се реализира третия мандат."

  Мисля, че по-глупави хора от ИБНИ Парламентът не е виждал.
  САМИТЕ ТЕ направиха вричко възможно да провалят и Парламент и мандати.
  Те си знаеха още отначало какво представлява ИТН и Слави. Когато той започна още първите си изпълнения след 4ти април, когато не се появяваше и се криеше в Боровец с ъс седмици и месеци това не им пречеше и си го харесваха.
  Когато отказа да им даде постове тогава се нахвърлиха върху него, забравяйки, че имат само 5% вот.
  Тошко им го каза - вие сте виновни, че правителство няма.
  Не само не се укротиха, ами офанзивата стана още по-силна.
  Не може нормални хора да реагират така, знаейки собствените си възможности.

  Единственото обяснение е, че НЯКЪДЕ НА ДРУГО МЯСТО РЕШИХА ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ИТН.
  Те не се оказаха добрите кученца, с които може да си правиш каквото си искаш.

 65. 65 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Ще вземе накрая да се окаже, че само гербаджиите планират от къде ще разплащат промените в пенсии и помощи (то сигурно и затова много много не ги бараха :) ) ..

  Тая сбирщина дето е в момента, в името на изборите дава много ама от къде и те не знаят.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  До коментар [#7] от "dorn":

  Проекта за "президентската" Конституция е готов от 2 години. Автор е Емилия Друмева.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 68. 68 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1482 Весело

  ,,Ще бъда искрен. Когато си затворя очите и мисля за Татяна Дончева, си представям прасенцето касичка на българската корупционна схема в политиката", заяви пред "Нова телевизия" депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев.”😆
  —цитат от коментар 62 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  а като ги отвори сутринта - целия диван на петна

 69. 69 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Какво толкова ще изслушват фандъковица!? Герберастийте са на власт от 2005г. - достатъчно време за решение на проблема. Да им спрат газа и да се приключва с този пасквил.

 70. 70 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Какво толкова ще изслушват фандъковица!? Герберастийте са на власт от 2005г. - достатъчно време за решение на проблема. Да им спрат газа и да се приключва с този пасквил.
  —цитат от коментар 69 на telqk


  2005 ти май не си бил още роден и непомниш кой води парада тогава..

 71. 71 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  Относно пенсиите, Герб, БСП и ДПС наддават като на циганска сватба. Не могат да си поделят пенсионерския електорат, а пък идват избори.
  —цитат от коментар 61 на antonio_vivaldi


  Ами след като чалга-протестърите превърнаха парламента в циганска сватба, на останалите не им остава нищо друго, освен да се държат подобаващо...

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 72. 72 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Весело

  Ива Митева испусна популистите да разрушават държавата. Председателският съвет трябва да спре този цирк и да спре разпада. Дончева и пудела оцапаха терена. Манолова изостава с преложение за министерски заплати за майките.
  —цитат от коментар 44 на Корки


  На изборите Манолова ще предложи 1000 лв минимална пенсия! А за "майките" по 3 000 лв месечно за болно дете!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 73. 73 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Баш корифеят коментира тревненския акцент, по-малките корифеи притварят очи и мечтаят. Нали електоратът им е по-специфичен, всичко кльопа.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 74. 74 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Филип Станев: Дончева е прасенцето касичка на корупционната схема в политиката
  Х.К.Андерсен

  Колко играчки имаше в детската! А високо на шкафа стоеше глинена касичка във формата на прасенце. На гърба й, естествено, имаше процеп, който обаче беше допълнително разширен с нож, за да минават и по-големи монети, и две такива монети вече се мъдреха вътре сред многото дребни. Касичката беше толкова препълнена, че даже не подрънкваше вече, а за повече от това не можеше да мечтае нито едно прасе с пари. Стоеше на шкафа и гледаше всичко в стаята отгоре надолу – та тя можеше да си купи всичко това.....

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 75. 75 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Весело

  "Филип Станев: Дончева е прасенцето касичка на корупционната схема в политиката"  Тьотката най-накрая си намери това, което си търсеше. Тези ще я разкатаят!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 76. 76 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Колеги, нали знаете, че тези, които в момента се храчат обилно едни други, само след два месеца отново ще седнат на банките и отново ще искат да управляват държавата?
  Смятате ли, че ще предложат нещо различно от простащините, на които се нагледахме през последната половин година?

 77. 77 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 813 Неутрално

  "Ще бъда искрен. Когато си затворя очите и мисля за Татяна Дончева, си представям прасенцето касичка на българската корупционна схема в политиката"

  Хахах, Дончева - касичка на българската корупция!?!
  Предполагам нарочно е била в извънпарламентарна нелегалност досега.
  Предполагам, в този ред на мисли, Прокопиев трябва да е най-големия български олигарх и кеш-шеф на българската мафия!
  Тия съвсем ни взеха за мезе!!!
  БОЙКОТ НА МУТРИТЕ СЛАВИ И БОЙКО И ТЕХНИТЕ ЯВНИ И НЕЯВНИ СЦЕНАРИСТИ!

 78. 78 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Сега очаквам некое сценаристче да разкаже как сънувало Дончева да танцува на пилон. Такава им е предизборната стилистика.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 79. 79 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Откъде ще дойдат парите за пенсиите е прост въпрос с много прост отговор.
  Няма откъде, ако продължат да управляват служебните паленца.

  Причината е проста. Те са вредни за българската икономика.

  Отчетоха застой по време на служебното правителство

  Само в търговията има голямо подобрение спрямо 2020 г.

  Служебният кабинет спря възстановяването на икономиката ни след пандемията. Ръстът на Брутния вътрешен продукт (БВП) на страната през второто тримесечие на годината е само с 0,6% спрямо първото, обявиха от НСИ. По лош резултат имат само три страни от ЕС. Това са Малта (спад с 0,5% спрямо предходното тримесечие), Хърватия (-0,2%) и Кипър (+0,2%)

 80. 80 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#79] от "Хай Буй":

  Продължение :

  След спада на БВП с над 10% през второто тримесечие на 2020 г. спрямо първото заради мерките срещу разпространението на Covid-19, започна възстановяване на икономиката. Последваха три тримесечия, в които ръстът на БВП беше съответно с 4,3%, 2,2% и 2,5% спрямо предходното.

  Докато през второто тримесечие на настоящата година ръстът на БВП е само с 0,6%.

  Причина за това са спрените пари от служебния кабинет по вече подписани договори, както и орязването на програмите за подпомагане на бизнеса.

  За сравнение най-добре в ЕС се представят Ирландия (+6,3%), Португалия (+4,9%) и Латвия (+4,4%).

 81. 81 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  Като си затворя очите и си представям настоящите политици като прасета в Животинска ферма.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 82. 82 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 931 Неутрално

  След като стана ясно, че славчовците играят за ГЕРБ-ДПС, за да няма правителство, сега те се правят на атакувани. Искат да отклонят резонните въпроси, които имат към тях привържениците им.

 83. 83 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Винаги съм бил против президентска република, но вече стана неизбежна ( ако все пак искаме България да има бъдеще. Връщайки се в нашата история ще видим че парламентрната многопартийна система катастрофира на няколко пъти.
  —цитат от коментар 7 на dorn


  Президентската република е хубава с това, че концентрира отговорноста в един конкретен човек( да го наречем). По този начин на гражданите, не им се налага да правят сложни анализи, кой е виновен за положението. До сега имамхме парламентарна република, в която боце нареждаше на парламента, какво и как да се гласува.

 84. 84 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  И за целият този срив на икономиката е виновен ЮМРУКЪТ
  А сега се натиска да го преизберат.

 85. 85 Профил на adh54646483
  adh54646483
  Рейтинг: 24 Весело

  До коментар [#18] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Ами тогава Мизия да обявява независимост ,щом не я искате и ще си сложим ККП -та и селяни за граничари ,ще издаваме визи за шопи, такси за преминаване селска икономика!!!

 86. 86 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Любопитно

  секи 4ти км

  "Хаджигенов не вярвал
  нито на Татяна Дончева,
  нито на Радостин Василев"

  Неверник цели да разцепи скандал.
  Скандала:
  Татяна цели да разцепи ИТН.

  Има логика.

  Цепиш проблема на две
  (на по-малки две).
  Зацикляш повтаряш продължаваш.
  Дордето проблема: нищо не е.

 87. 87 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Винаги съм бил против президентска република, но вече стана неизбежна ( ако все пак искаме България да има бъдеще. Връщайки се в нашата история ще видим че парламентрната многопартийна система катастрофира на няколко пъти. Изхода тогава са били военните преврати или постепенното овладяване на властта от монарха. Сега това вече не работи и единствен изход е президент натоварен със достатъчно изпълнителни функции. Ролята на Радев ( ако спеèли изборите)е да събере достъчно добър екип от юристи, да изработят проект на Конституция и да го предложат на Референдум. След очакваната активност на предстоящите избори мисля че почти неизпълнимите условия на закона за легитимност на допитванията, при провеждане през пролетта може и да бъдат изпълнени.
  —цитат от коментар 8 на dorn


  Аз пък обратно. Разбирайки манталитета на българиа, винаги съм знаел, че всичките са маскари. Или ако някои не са, то попадайки в политиката , рано или късно и те затъват в блатото. Ето защо мисля, че българина си плаче за бащица. С успокоение и надежда бих приел за Президен в Президентска република - Румен Радев. Смятам го за почтен и интелигентен човек на когото му пука за България. В потвърждение на горното са качествения състав и водената политика на назначения от него кабинет, получил ширика обществена подкрепа. Ако ли пък обаче мат'риала издигне за свой водаш някои като Методиев или бившето недоразумение Плевнелиев - жална ни майка. Но който и да бъде, едно трябва да е ясно, Той ще бъде отражение на манталитета и политическата зрялост на избирателите. Така, че каквото си надробим, това ще сърбаме.

  Stupid people make me sick
 88. 88 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Дончева явно ще трябва да заведе доста дела, за да си изчисти името си. За чагаджиите и мутрите доказателства не им трябват за да омаскарят/оклеветят някого, но когато се каже нещо дори и очевидно, като например че са проси и корумпирани все за доказателства ревът. Вече не знам колко пъти осъдиха мутрата, че е лъжец, но това не го спира да продължава да лъже, явно сумите които трябва да плаща не го притесняват, което на фона на откраднатото си е нищо де.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 89. 89 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  "Филип Станев: Дончева е прасенцето касичка на корупционната схема в политиката"

  А дали Трифонов не е платил на Дончева за този цирк, за да тества лоялността на дупедатите си? Все пак трябва да знае кой да праща в следващото НС. Освен това елиминира един конкурент за гласове, предизборно.

 90. 90 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Дългият, вече отявлено работи срещу партиите на протеста и в защита на ДПС/ГЕРБ.

  Жалко.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  "Хаджигенов не вярвал нито на Татяна Дончева, нито на Радостин Василев"
  ============
  И аз.

  Еретик
 93. 93 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Това което ме притеснява е че линията на тази брутална атака е ИТН да опита да извади ИБГНИ от следващият парламент. Има една възможна причина да искат това - подготвят почвата за бъдеща своя коалиция с ГЕРБ и ДПС.

 94. 94 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1343 Любопитно

  "Протестът" се самоизяде.

 95. 95 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело

  В момента ИТН е в тотална изолация.

 96. 96 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  Докато Нинова е в БСП, коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да има, когато бяха на власт ГЕРБ ѝ предлагаха председателското място в парламента и министерски пост на Деница Златева.

 97. 97 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Това което ме притеснява е че линията на тази брутална атака е ИТН да опита да извади ИБГНИ от следващият парламент. Има една възможна причина да искат това - подготвят почвата за бъдеща своя коалиция с ГЕРБ и ДПС.
  —цитат от коментар 93 на Skydiver


  ++++
  Слави беше, е и ще бъде, докато има фенове, патерица на контролираната държава.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#87] от "Хакуна Матата !":
  Професор Иво Христов го каза много добре за такива като тебе.

 100. 100 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  :) А общините ще издават ли сертификати “Министерство с нулева корупция”, щото Киро едва ли ще докопа такъв!? Аман от неадекватници! Сертфикат “Почтена фирма”….

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK