На живо

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Юлия ЛазароваПрезидентът Румен Радев обяви, че ще назначи ново служебно правителство, ще разпусне парламента и ще насрочи за 14 ноември извънредни парламентарни избори в четвъртък - 16 септември. С това ще бъде сложен край на работата на 46-тото Народно събрание. Дотогава депутатите ще направят опит да прехвърлят Бюрото за защита на свидетелите, което сега е под шапката на главния прокурор, към Министерството на правосъдието. Приближаването на президентските избори, насрочени за същата дата - 14 ноември, засили слуховете, че ГЕРБ - СДС ще издигне за основен опонент на Радев президента на страната между 1997 и 2002 г. Петър Стоянов. Той отрече спекулациите.


"Дневник" проследи на живо важните политически новини от деня и реакциите по тях.
БСП иска от Радев да изрази отношение към проекта Петков - Василев

Корнелия Нинова и Румен Радев при връщането на мандата за съставяне на правителство.

© Георги Кожухаров

Корнелия Нинова и Румен Радев при връщането на мандата за съставяне на правителство.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова очаква президентът Румен Радев да изрази ясно какво е отношението му към евентуалния бъдещ проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви тя пред Би Ти Ви, помолена да коментира съобщения, че емисари са опитвали да привлекат структури на БСП към бъдещия проект.


"За нас е важно едно: отговорът на президента подкрепя ли тази партия. Толкоз, нищо повече не искам", коментира лидерът на БСП.


"Имаме информация от наши структури, че хора уговарят наши членове да подкрепят новия проект, каза Нинова и добави, че дори днес е получила сигнал от Благоевградско. Тя се въздържа да отговори дали става дума за хора, свързани с президента, за да не "внася допълнителни интриги" и добави, че структурите на партията реагират разумно и не биха се откъснали.


От думите й се разбра, че подкрепата на БСП за кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова все още не е официализирана. Тепърва предстои структурите по места да излъчват кандидати, които ще бъдат обсъдени и пресяти от колективните органи на управление на партията. "Нашите структури харесват двойката на Радев и Йотова, но ние ще уважим правото да има номинации", каза тя и добави, че на предишните президентски избори е премината същата процедура.

В здравното министерство не знаят за освобождаването на Балтов

В Министерството на здравеопазването няма информация за освобождаването на доскорошния директор на "Пирогов" Асен Балтов. Това съобщава ведомството след като по-рано се разбра за уволнението.


Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала, посочват от там и допълват, че министерството няма никакво отношение по тези въпроси.


"Поради големия обществен интерес, министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от изпълнителния директор на болницата проф. Иван Поромански", се посочва още в съобщението.

Асен Балтов е освободен от "Пирогов"


Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Бившият директор на "Пирогов" Асен Балтов, хирург в болницата, е освободен днес с мотива, че новото ръководство на лечебното заведение "не иска и не може" да работи с него. Това съобщи той пред "Дарик". Сутринта той е направил две операции и малко по-късно е бил извикан от наследника си проф. Иван Поромански, който му е съобщил, че "не може и не иска да работи с него".


От ръководството на болницата все още не са излезли с официална позиция за мотивите за отстраняването на Балтов. Той беше отстранен от поста директор на "Пирогов" от служебния здравен министър Стойчо Кацаров през юли след проверка от Здравната каса, която установи източване на пари по клинични пътеки чрез отчетени, но неизвършени дейности. Последваха протести на служители на лечебното заведение в негова защита.


Тогава на поста директор беше назначен проф. Иван Поромански.


Балтов публикува и статус в профила си във "Фейсбук", който гласи "Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!"


Последното заседание на 46-тото Народно събрание ще бъде в сряда (15 септември). Този извод може да се направи след като по-рано в понеделник пресслужбата на президентството съобщи, че парламентът ще бъде разпуснат в четвъртък (16 септември), а председателят на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") обяви пред журналисти, че след решението на президента няма причина да свиква извънредно заседание в утрешния вторник.


"След като парламентът се разпуска от 16 септември, ще има редовно заседание в сряда, за да си спазим правилника - такъв, какъвто ние сме си го приели. Смятам, че след като ние не уважаваме нашия закон, не можем да искаме хората да уважават законите в тази държава", заяви в парламента Ива Митева.


По всичко личи, че до края на работата си настоящият парламент ще гласува окончателно за прехвърлянето на Бюрото за защита на свидетелите от главния прокурор към Министерството на правосъдието. Вероятно парламентът ще гласува окончателно и да бъдат дадени общо 150 хил. дози ваксини срещу COVID-19 на Норвегия и Босна и Херцеговина.


46-тото Народно събрание няма обаче да успее да намали кръга от хора, пазени от Националната служба за охрана, няма да бъдат закрити специализираните съдилища и прокуратура.

Комисията по правни въпроси символично закри спецправосъдието

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Юлия Лазарова


Парламентарната комисия по правни и конституционни въпроси прие с 11 гласа "за", нито един "против" и нито един "въздържал се" промени в Закона за съдебната власт, предложени от "Демократична България", с които се закриват специализираните съдилища и прокуратури. Решението и гласуването обаче бяха определени от повечето парламентарни групи, които го подкрепиха (БСП, "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ. Ние идваме") като символично, тъй като е на първо четене в комисия, а до второ четене изобщо няма да се стигне в рамките на този парламент. Текстовете бяха внесени от група депутати от "Демократична България", а обсъждането им започна на 10 септември (петък), но беше прекъснато няколко пъти, тъй като депутатите трябваше да влязат в пленарна зала за обсъждането и гласуването на актуализацията на държавния бюджет.

Първанов призова в бъдещото управление да се включат БСП и ДПС

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Георги Кожухаров


Омразата доминира и ситуацията в парламента изглежда катастрофално - това коментира в интервю за "24 часа" президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов. Той не е оптимист и за следващото Народно събрание "Ако не им дойде акълът, както казват хората, нищо няма да се оправи. Ако не се разбере, че трябва работещо мнозинство - да намерят допирните точки и да преодолеят разприте, с тези плаващи мнозинства ни чака същото", предрича той.


По думите му президентът Румен Радев не изпълнава роля на обединител, а взема страна на част от политическия спектър. "Вдигнатият юмрук е много ясен знак за това", коментира Първанов. Според него е неизбежно изборите да са 2 в 1. "Президентът и партиите не трябва да си правят тънки сметки дали ще извлекат полза от това, а да направят сериозна и различна кампания от предишните. Стига омраза и агресия, стига реваншизъм. Хората жадуват да видят нещо позитивно и конструктивно, което да им решава проблемите", заявява Първанов.


Според него не е изключено да се появи нов проект около Кирил Петков и Асен Василев, който ще е "добре финансиран, с външна подкрепа и с някакви вътрешни очаквания", но "да направиш успешен проект от днес за утре, ми се струва доста рискована операция, граничеща с авантюра". "Така че съм по-скоро скептик, но всеки има конституционното право да се пробва", заключава той. Първанов има подозрения, че Радев стои зад този проект заради възможната подкрепа, изказана от служебния премиер. "Това не би им направило добра услуга, но може да е част от стратегия, за която не знам", казва Първанов.

Според него би било чудесно в бъдещото управление да се направи коалиция, която да включва БСП и ДПС.

"Що се отнася до ДПС, с риск да не бъда разбран от широката аудитория, но някой трябва да започне този разговор - мисля, че трябва да се сложи край на този остракизъм по отношение на ДПС", заявява Първанов.
"Беше време, когато, основателно или не, към ДПС имаше тежки обвинения. Но мина твърде много време. Те дълго стояха на резервната скамейка с изключение по времето на Орешарски. Това, че при Борисов някой сигурно се е облажил, грубо казано, не е основание за априори отстраняването на една партия", продължава.


Според Първанов "от месеци наред имаме република на президента". "Той има служебно правителство, доминира чрез близки до него групи в парламента. Каква по-голяма от тази власт? Тя даже в някаква степен става безконтролна. Това (президентска република - бел. ред.) не бива да се допуска", заявява.


В интервю за "Нова телевизия" по-рано днес Първанов също коментира предстоящите президентски избори, като спомена, че обсъжданият от ГЕРБ-СДС като възможен кандидат за президентските избори Петър Стоянов (президент между 1997 и 2002г.) не е за подценяване.

Кирил Петков не е говорил с Радев за участие в новия служебен кабинет

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Юлия Лазарова


Служебният министър на икономиката Кирил Петков все още не е провел разговор с президента Румен Радев и не знае дали ще бъде част от следващото служебно правителство. Това заяви той преди срещата му със синдикатите в "Мини Марица-Изток", цитиран от БНТ.


Петков отново отказа да коментира дали ще обяви свой политически проект. "Докато сме служебни министри ще си вършим работата като такива. Това ни е и днешният фокус, дошли сме тук да говорим с хората, да чуем техните мнения и да ги обединим с нашите стратегии за Плана за възстановяване, в който един от приоритетите са индустриалните зони", каза той.


Днес той и министъра на финансите Асен Василев бяха на посещение в Раднево и Стара Загора. Двамата се включиха и в подписката за запазване на въглищния комплекс и работните места, която вече събра подкрепата на над 100 хиляди души, информира "Медиапул". Министър Петков отрече срещата да е предизборна и посочи, че е обещал на синдикатите да дойде на място.


"За нас хората са много важни, говорим за над 10 хил работещи, засегнати са 20 хил. с техните семейства. Не може да правим планове само на база стратегии трябва да имаме обратната връзка, да дискутираме с тях и затова сме тук. Това не става от София, става от Раднево", каза министърът на икономиката.


Василев допълни, че освен от плана за възстановяване трябва да се планират и средствата от Фонда за справедлив преход, които са 1.3 млрд. лв. и са специално за въглищните региони. "Работата по това още не е започнала и затова е важно да чуем какви идеи имат хората, за да започнат да се планират", каза Василев.

На 16 септември президентът назначава служебно правителство и разпуска парламента

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

На 16 септември, четвъртък, в изпълнение на конституционните си правомощия държавният глава Румен Радев ще назначи служебно правителство и ще разпусне Народното събрание. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.


Преди да бъде разпуснат, 46-ият парламент ще направи последен опит да приеме окончателно поне един от три закона, който касае главния прокурор Иван Гешев - да му отнеме Бюрото за защита на свидетели. В сряда трябва да е последното заседание на Народното събрание, на което законопроектът трябва да бъде разгледан на второ четене. "Демократична България" започна да събира подписи за свикването на извънредно заседание във вторник, за да бъде преместено бюрото за защита на свидетели в правосъдното министерство.


Повече по темата четете тук.

ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" бойкотираха заседанието на Комисията за контрол над службите за сигурност

Комисията трябваше да разгледа проектозакона за Националната служба за охрана.

© Юлия Лазарова

Комисията трябваше да разгледа проектозакона за Националната служба за охрана.


Провали се по липса на кворум и днешното извънредно заседание на Комисията за контрол над службите за сигурност, която трябваше да разгледа проектозакона за Националната служба за охрана (НСО). Присъстваха депутати от БСП и "Демократична България", отсъстваха от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ".


Това е второто провалено заседание заради липса на кворум от петък насам. Тъй като изтичат последните дни на 46-ия парламент - очаква се до сряда президентът да разпусне Народното събрание, решена е съдбата на проекта за НСО, който предвиждаше намаляване броя на лицата от властта, ползващи охрана и специализиран транспорт, сред тях и главният прокурор, както и бившите премиери и президенти.


От "Демократична България" обявиха, че ще поискат ново свикване на комисията утре. Според съпредседателя на обединението Атанас Атанасов има важни законопроекти преди второ четене, които трябва да влязат в пленарна зала за гласуване. "Иначе ще се окаже, че това Народно събрание се е събрало само да промени бюджета, за да осигури служебно правителство на президента. Нищо друго няма да свърши", добави той.

ГЕРБ обсъжда Петър Стоянов като кандидат-президент

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Анелия Николова


Петър Стоянов е едно от имената, които ГЕРБ-СДС обсъжда като възможен кандидат за президентските избори на 14 ноември - това заяви в интервю за "Нова телевизия" депутатът Тома Биков. "Името на Петър Стоянов за кандидат за президент се появи вчера след мое участие в БНР. На въпрос какво мисля за него аз казах: това е най-успешният български президент до момента, човек който е извадил страната от ръба на гражданска война. Това казвам и сега", коментира Биков.


"Преди всички президентски избори след 2001 г. името на Стоянов винаги е част от обсъжданията на десницата. Включително и в момента. Това име се върти в общественото пространство. Нормално е всеки, който е загрижен за това да даде алтернатива на Румен Радев, да обсъжда и кандидатурата на Петър Стоянов", добави Биков. Той повтори, че кандидатурата за президент ще е алтернатива на Радев. "Няма да издигаме силов човек, който да се саморазправи с нашите опоненти. Искаме такъв, който от ден първи да проведе разговор с нашите най-големи политически опоненти и да се опитаме да намерим съгласие по някакви важни за България точки. Има няколко варианта за такъв човек", посочи още Тома Биков.

Гълъб Донев: С увеличаването на парите за майчинство не се стимулира връщането на работа

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Георги Кожухаров


С увеличаването на парите за втората година майчинство не се стимулира връщането на работа на тези жени. Този извод направи служебният социален министър Гълъб Донев пред Би Ти Ви. Според него увеличеният от 380 на 650 лв. размер на майчинството ще се отрази на пазара на труда. Той подчерта, че решението за по-високите майчински е политическо, каквото е и това за покачването на минималната пенсия от 300 на 370 лв.


Донев обясни още, че с актуализацията на бюджета се предвижда родителите, които ще останат вкъщи, за да гледат децата си, ако са затворени училищата и детските градини, ще могат да получават по една минимална заплата при едно дете, а при две сумата достига 930 лева.

Има препоръка да бъде отстранен шефът на службата за охрана, каза Хаджигенов

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Пресцентър на Национална служба за охрана


Във вторник или в сряда е възможно измененията в закона за Националната служба за охрана, с които се предвижда ограничаване на броя охраняеми до президента, председателя на парламента и на премиера, да влязат за разглеждане в пленарната зала - това обяви пред БНР Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме".


Три комисии ще заседават извънредно днес – по промените в закона за съдебната власт, по измененията в закона за Националната служба за охрана (НСО) и по установяване на събитията около употребата на сълзотворен газ срещу протестиращи миналото лято. "Идеята е, че парламентът трябва да продължи да работи по тези три важни промени в законодателството", каза Хаджигенов.


В предложенията има препоръка да бъде отстранен и разследван сега действащият началник на НСО бригаден генерал Емил Тонев за унищожаване на записите от протестите, посочи той. По думите му има и други препоръки по отношение и на МВР и прокуратурата. "Софийска градска и Върховната прокуратура, откакто Иван Гешев е прокурор, водят своя мълчалив протест", каза още Хаджигенов.


Той смята, че президентът трябва да събере сили и да остави Народното събрание да разгледа тези законопроекти.

Антоанета Цонева: Няма как да мислим за каквото и да е партньорство с ГЕРБ

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Юлия Лазарова


ГЕРБ остава все така токсична партия на статуквото и преговори с нея за партньорство не могат да се водят - това подчерта Антоанета Цонева от "Демократична България" пред "Нова телевизия". Според нея изтеклите снимки от заседанието на правната комисия в Народното събрание на чатове между главния прокурор Иван Гешев и пиара на Бойко Борисов показват зависимостите от статуквото в съдебната власт.


"ГЕРБ доказаха за пореден път и в този парламент, че са партия, която поддържа статуквото. Тези чатове са само образ на тяхната зависимост от главния прокурор. ГЕРБ гласуват срещу всички наши законопроекти, свързани със съдебната реформа. Държат се като основни защитници и адвокати на Гешев. Няма как да мислим за каквото и да е партньорство", заяви Цонева.


Тя смята, че следващите избори ще потвърдят очакванията за необходимостта от диалог и съставяне на коалиции. "Стигнахме дотук поради липсата на диалог. Трябва да е ясно, че в България няма вече да има един голям и партиите ще трябва да си говорят и да се сключват коалиции. Съвсем спокойно казвам тази дума. Ще има диалог и разговори, толкова дълги, колкото е необходимо, толкова ясни и прозрачни, колкото е необходимо, за да може да се постигне управление", каза тя. По думите й стратегията ни за президентските избори се обсъжда в момента в коалицията, обсъждат се всички варианти.


На въпрос какво е вътрешното желание на "Демократична България" и дали е правен анализ за това дали е по-добре за нея като брой депутати, ако се яви с отделен проект или ако отреди водачески места в листите на служебните министри на финансите и икономиката Асен Василев и Кирил Петков, Цонева заяви: "Не искам по този начин да обсъждам поведението на Асен и Кирил. Решението, което трябва да се вземе, е тяхно. В момента, в който престанат да бъдат служебни министри, ще вземат своето решение. Оттам нататък разговорите между "Демократична България" и тях е нормално да започнат. Желанието ни е за пълно взаимодействие с двамата."

Според експерт по конституционно право Ива Митева е трябвало да свика заседание днес или утре

Политическото напрежение: Депутатите ще заседават последно на 15 септември (хронология)

© Юлия Лазарова


По правило председателят на Народното събрание трябва да го свика на заседание, а конституцията допуска и други субекти освен председателя да проявят инициатива - това обяви експертът по конституционно прави Наталия Киселова в интервю за БНТ в коментар на призива на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" от вчера - председателя на парламента Ива Митева да свика извънредно заседание на Народно събрание в понеделник.


На него трябва окончателно да се приемат текстовете, които прехвърлят звеното за защита на свидетели от подчинение на главния прокурор към правосъдното министерство. Ива Митева смята, че няма как да свика извънредно заседание, защото би нарушила правилника за работа на парламента.


Киселова обясни, че в правилника, приет от това Народно събрание, е предвидено, че когато извънредно заседание се свиква по инициатива от една пета от депутатите, както е в случая, по инициатива на президента или Министерския съвет, председателят е длъжен да го свика в 7-дневен срок.


"Този срок е тогава, когато депутатите са във ваканция, но ако предстои редовно заседание в сряда, е разумно да говорим за свикване в понеделник или вторник. Тогава, когато народните представители са пресирани във времето, вече е ясно, че се отива на предсрочни избори. Председателят трябва да прецени дали да удовлетвори желанието в този дневен ред, или да насрочи редовно с друг", каза Киселова.


По думите й президентът може да разпусне парламента днес или утре. Вчера Митева поиска от президента да не прекратява работата на парламента преди сряда, за да може текстовете да се приемат на редовно заседание.


Киселова прогнозира, че няма да има време да бъдат разгледани исканите текстовете, свързани с Бюрото за защита на свидетелите, закриването на спецпрокуратурата и спецсъда. "Народните представители пропуснаха много шансове. Всеки ден имаше възможност да се отстъпи. И сега да се спори за един ден и да се прави съдебна реформа по този начин ми се струва част от политическата кампания", каза Киселова.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (316)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Нещо много станаха тези, които очакват държавата да ги охранява, а те да си вършат простотиите…
  НЯМА ДА СТАНЕ!

 3. 3 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  В тази държава не трябва да се набляга толкова на охраната, колкото на справянето( адекватно) с престъпността!
  Когато един престъпник го затворят добивот- мисля че ще се усети от всички които само биха дръзнали да правят простотии…и ще си влизат сами в правия път

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Любопитно

  " Три комисии ще заседават извънредно днес – по промените в закона за съдебната власт, по измененията в закона за Националната служба за охрана (НСО) и по установяване на събитията около употребата на сълзотворен газ срещу протестиращи миналото лято. "Идеята е, че парламентът трябва да продължи да работи по тези три важни промени в законодателството", каза Хаджигенов."

  Много хубаво, но ще има ли възможност този парламент да приеме промени в ЗСВ на второ четене, така че Гешевата чета да и се отнемат бухалките, с които действа срещу закона и обществото ни ?

 5. 5 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 858 Гневно

  Несъмнено, със стари милиционери нов ред не се прави.
  ВЪН ДС от България, комари нагли!

 6. 6 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  Нали записите бяха "открити" от палаша рашко бе, николайчо, що лъжеш отново?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Хора, българи, вие не си ли дадохте сметка в какви ръце попаднахте – в ръцете на един военен, генерал, проруска подлога, издигнат от комунистическата партия в България за президент и подкрепен за следващия мандат от "антистатукво-партията" ИТН!
  Българи, вие не разбирате ли, че този човек не го интересува нито България, нито българите – комунистите никога не са се интересували нито от България нито от българите! Този човек няма нито една позиция на единение на народа, този човек се е ваксинирал тайно, този Президент ни раздели, както никога до сега и "отмени" мерките още на 03.03 20 г. като си се качи на Шипка и след това пътува до Естония, но оттам му отказаха визита и го върнаха! Тази ВАТЕНКА уволни "НОЩ" – хора на мерките и ваксинирането и то когато никой не знаеше срещу какво сме изправени и назначи мангъровист за министър на здравеопазването – С. Кацаров, който е краен антъваксър, който се е ваксинирал тайно и е противник на мерките!
  НОРОДЕ (сган проклета) КОГАТО ВИ "УДАРИ ЧЕЛНО ВЛАКА", СЛЕД МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА, ОТ ЗАСИЛВАЩАТА СЕ ПАНДЕМИЯ (ЩОМ СЕ ЗАТВОРИМ И ЗАПОЧНЕМ ДА СИ ДИШАМЕ ВИРУСА) И ИНФЛАЦИЯТА РЕАЛНО УДАРИ 7-10 ПРОЦЕНТА И ТО НЕ НА ГОДИШНА БАЗА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ В КАКВИ РЪЦЕ СТЕ – антибългари, мангъровисти, антиваксъри, антимерки, антиикономисти, антидържавници, чалгаджии и военни!
  СМЪРДИ НА БОТУШИ И ПРОСТОТИЯ!
  Лошото е, че аз и милиони българи плащаме за вашата тъпотия!
  Няма значение на колко години сте – един ден трябва да решите да си ползвате главите и онази ненужна според вас пихтия в главите ви, която се нарича мозък не е само, за да ви поддържа живи, а и да взимате смислени решения!


  –––––––––––––––
  17 % от българите смятат, че при ваксинацията ще получат чип и ще бъдат тотално контролирани от Б. Гейтс и хората около него!

 9. 9 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#8] от "konservator.bg":

  Ти какво искаш? ..да викаме Мара Хари и циркът нека да продължи,а?

 10. 10 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  Радев да не се ослушва, а да ги разпуска. Всеки ден работа на тези е щета и за него.

  "И сега да се спори за един ден и да се прави съдебна реформа по този начин ми се струва част от политическата кампания.
  Това каза в "Денят започва" експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова."

 11. 11 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 821 Гневно

  За Хаджигенов важи приказката: Всичката Мара втасала, вълната си не вчесала.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 12. 12 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  "ГЕРБ доказаха за пореден път и в този парламент, че са партия, която поддържа статуквото. Тези чатове са само образ на тяхната зависимост от главния прокурор."

  Тези чатове са по-скоро изран на зависимостта на главния Каскет от ГЕРБ, а не на обратното!

 13. 13 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Народът не беше излезнал миналата година срещу Радев… Той беше излезнал срещу МАФИЯТА!…

 14. 14 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Аз не разбирам какви сметки правят за заседение в сряда. Президента вече каза че гледа към избори на 14-ти. Това означава утре народното събрание да се разпусне, за да се спазят сроковете. Купона свърши - Ива Митева наруши конституцията и блокира важните закони, и е безотговорно Радев да бъде обвиняван за този пореден гаф. Парламентът имаше достатъчно време, и го оползотвори напълно неадекватно.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Тези чатове са по-скоро изран на зависимостта на главния Каскет от ГЕРБ, а не на обратното!
  —цитат от коментар 12 на vassilun


  По-скоро и Гешев и Бойко се отчитат на едни и същи шефове.

 18. 18 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  Има препоръка да бъде отстранен шефът на службата за охрана, каза Хаджигенов
  __________________________________________________________

  И от кой е препоръката?

  пРезидент Радев?

 19. 19 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  Има препоръка да бъде отстранен шефът на службата за охрана, каза Хаджигенов
  __________________________________________________________

  И от кой е препоръката?

  пРезидент Радев?

 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Журналистката по БНР го накара Биков да си глътне граматиката!


  "Кого може да издигнете срещу Радев, за да постигнете по-утешителна загуба?" /Въпрос към Биков от ГЕРБ по БНР/

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#14] от "Skydiver":

  Избори се насрочват до два месеца след разпускане на НС, а не точно след два месеца, така че може и в петък да разпусне НС, ако в четвъртък е прдставил новия служенен кабинет.

 23. 23 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 607 Весело

  Журналистката по БНР го накара Биков да си глътне граматиката!"Кого може да издигнете срещу Радев, за да постигнете по-утешителна загуба?" /Въпрос към Биков от ГЕРБ по БНР/
  —цитат от коментар 20 на doctor.no


  +++++++++++++++++++++++++++++++

 24. 24 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#21] от "victor_victim":

  хихихи
  Боли нали, ама ни е кеф

 25. 25 Профил на Zdravko Z.
  Zdravko Z.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  След този парламент, единственото което мога да кажа е, че оптимизмът ми се върна!
  Мислех си, че по-лошо няма как да стане. Ама на - стана :)
  От друга страна, липсата на парламент е по-добре от наличието на ГЕРБ. Та ако може да не правим ново правителство и да си го караме така, най-добре.

 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Весело

  До коментар [#20] от "doctor.no":

  "Кого може да издигнете срещу Радев, за да постигнете по-утешителна загуба?"

  Я кажи какво отговори Тома Неверни Биков, че да се посмеем! :-)

  Разбра се, че Борисов няма да се кандидатира, за да не стане за смях. Разбра се още, че и вечноготовият да стане за резил Даниел Митов също няма да се кандидатира. Стана ясно, че дори Петър Стоянов, който е безработен, няма да приеме номинацията на ГЕРБ. Мисля, че единственният подходящ за кандидат на ГЕРБ е Дани Умното!

 27. 27 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#22] от "antikvarno":

  Така е, указите са няколко
  - за дата на изборите
  - за разпускане на НС
  - за разпускане на служебния кабинет в случая
  - за назначаване на нов служебен кабинет.
  Аз викам да ги остави депутатите до 13.10 - тогава им почва предизборната кампания и не е хигиенично да я правят от парламента.

 28. 28 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#26] от "vassilun":

  Дани е в дива конкуренция с Лъчо. На мен ми е трудно да определя кой по-добре олицетворява партията.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 859 Весело

  Журналистката по БНР го накара Биков да си глътне граматиката!"Кого може да издигнете срещу Радев, за да постигнете по-утешителна загуба?" /Въпрос към Биков от ГЕРБ по БНР/
  —цитат от коментар 20 на doctor.no


  Борисов каза, че съдията е купен и мачът е свирен, но "Тигрите" ще се бият с всички сили на терена.

 31. 31 Профил на Stefan Guintchev
  Stefan Guintchev
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Народът не беше излезнал миналата година срещу Радев… Той беше излезнал срещу МАФИЯТА!…
  —цитат от коментар 13 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Българче, научи български!

 32. 32 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#31] от "Stefan Guintchev":

  Не ща!

 33. 33 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#26] от "vassilun":

  Най-умният ход на Баце би бил да не пуска никой на президентсите избори, като ги обяви за предварително компроментирани. Така хем няма да бъде бит като куче, хем ще хейти и по победителя и по загубилите.

 34. 34 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#30] от "razor":

  Щом повелителят на фауната казва, трябва да му се вярва. До сега битки се водеха от зайци, бели коне, чакали, ред е и на тигрите.

 35. 35 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#31] от "Stefan Guintchev":

  Пия си кафето в момента и гледам как ГЕРБ… останали без средства се гърчат като торен червей..

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#33] от "kapitan_laino":

  "Така хем няма да бъде бит като куче, хем ще хейти и по победителя и по загубилите."

  Баце е специалист по хейтенето! От 04.04 насам друго не прави, само хейти! По всички с изключение на ДПС, защото там са шефовете му! Спря да хейти и по ИТН, когато разбра, че шефовете на ГЕРБ и ИТН са едни и същи.

 37. 37 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 605 Неутрално
 38. 38 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#26] от "vassilun":Най-умният ход на Баце би бил да не пуска никой на президентсите избори, като ги обяви за предварително компроментирани. Така хем няма да бъде бит като куче, хем ще хейти и по победителя и по загубилите.
  —цитат от коментар 33 на kapitan_laino


  Трябва да спретне (м)ултрапровокация и мегаскандал, за да намери повод.

 39. 39 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2387 Неутрално

  блокира важните закони.
  —цитат от коментар 14 на Skydiver


  Трябваше да продължиш, важните за обвинените олигарси и организираната престъпност закони. Защото на 99.9 % от българите не им пука, на чие подчинение ще е БЗС и ще се закрие или не, спец.правосъдието.

 40. 40 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3281 Неутрално

  До коментар [#26] от "vassilun":

  Думи на Илиян Василев по повод изказаното мнение на Тома Биков, че сред обсъжданите имена за президент на ГЕРБ е това на Петър Стоянов:
  "Начинът по който от ГЕРБ публично "отстрелват" Петър Стоянов е поредния пример на техния цинизъм. Ясно, е че всеки кандидат на Борисов за президент е обречен, защото ще носи неговото бреме, ще отрази гнева на хората срещу 12 години негово управление."
  https://www.actualno.com/politics/ilijan-vasilev-vseki-kandidat-na-borisov-za-prezident-e-obrechen-news_1642551.html

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 41. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Любопитно

  До коментар [#5] от "SEAL":

  Как вън ДС,бре?!Ще гониш сестрата на Христо Бойкикев и тъста на Радан Кънев ли?!

 42. 42 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 859 Весело

  Трябваше да продължиш, важните за обвинените олигарси и организираната престъпност закони. Защото на 99.9 % от българите не им пука, на чие подчинение ще е БЗС и ще се закрие или не, спец.правосъдието.
  —цитат от коментар 39 на uvtest


  Що бе, не е ли забавно БЗС да премине от подчинение на Гешев към подчинение на Рашков? И после: "Армийката Мьи е много по-голяма от армийката Тьи" :)

 43. 43 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  "Петър Стоянов за кандидат за президент се появи вчера, след мое участие в БНР. На въпрос какво мисля за него, аз казах: това е най-успешният български президент...."

  Наш Петьо, дето гушна 1000 декара родопска гора, докато беше президент, пак искал такъв да става!? Ха, ха, хаааа....!
  Всъщност новината е добра, срещу Радев застават едни плюнки и примадони и балотаж няма да има. Ще спестим пари.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#36] от "vassilun":

  да и форумните му мисирки са така още от миналата година.

 46. 46 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1789 Весело

  "Петър Стоянов е едно от имената, които ГЕРБ-СДС обсъжда като възможен кандидат"
  Става интересно. Да видим какво ще кажат господата от ДБ.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 47. 47 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1789 Любопитно

  До коментар [#45] от "doctor.no":

  Докторе, Вие макар и десен човек предполагам ще гласувате за г-н Радев?

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 48. 48 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1789 Любопитно

  До коментар [#40] от "bramasole":

  какво са казали бившите ченгета не е важно. Те си вършат работата.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 49. 49 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#47] от "kvasimodo":

  абсолютно, още на първи тур. Който бие гербиджа по манерката най-добре е моя човек.

 50. 50 Профил на
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Петър Стоянов, ако наистина е качествен политик, би отклонил веднага номинацията на ГЕРБ. Даже би вкарал и малко емоция на обида, точно те да му демонстрират показно доверието си.

  Няма нормален човек, които да позволи името му да се забърква с организираната престъпност.

 51. 51 Профил на БичБожи
  БичБожи
  Рейтинг: 251 Неутрално

  До коментар [#45] от "doctor.no":Докторе, Вие макар и десен човек предполагам ще гласувате за г-н Радев?
  —цитат от коментар 47 на kvasimodo


  "десен човек" явно е станало тук синоним на "цръвен чугун"

 52. 52 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  "ГЕРБ остава все така токсична партия....."

  Пиша го отдавна и постоянно, ГЕРБ не е партия а шайка. Останалото е излишно.

 53. 53 Профил на Down Tempos
  Down Tempos
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Герб много несигурни. Опипват почвата кой да кандидатират за президент. Нямат вяра в собствените си виждания. Чисто и просто няма алтернатива на Радев и точка.

 54. 54 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Стоянов vs Радев... Транант vs БМВ

 55. 55 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#22] от "antikvarno":

  По Конституция е максимум 2 месеца, но по Изборен Кодекс е минимум 60 дни. На практика това не оставя никакво място за лавиране.

 56. 56 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  "Петър Стоянов е едно от имената, които ГЕРБ-СДС обсъжда"

  хахахахах

  абе ГЕРБавите толкоз пък да са неадекватни, не разбраха ли че да вадят стари СДС фигури от нафталина не им помага особенно, хората не са толкова неорентирани, че да се лъжат толкова лесно по ченгеджйските им имена

  иначе не е изненада, ГЕРБавите са вече без правилен ход и са доста предвидими, точно това име очаквах да извадят

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Лично аз бих много се радвал да видя Буци срещу Радев за президент. Нали Буци е бог, що не излезе да го набие на 1ви тур... а??

 59. 59 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Весело

  Мдаа. Петър Стоянов президент, Николай Бареков вицепрезидент. Тази двойка може да бъде обединител на нацията. Е, само едни градски десни ще се направят отново на важни в претенциите си за хигиена, но те нали са само един файтон хора...

 60. 60 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Весело

  На 16 септември, четвъртък, в изпълнение на конституционните си правомощия държавният глава Румен Радев ще назначи служебно правителство


  Ако г-н Петков и г-н Василев не са в 'новото' служебно правителство, явно ще ходят на избори.
  Убеден съм, че ДБ не харесва това.


 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3721 Гневно

  Ей така мръсничката го играеха и декември 15, когато накараха Х. Иванов да им плюе на гадния сурат и да си подаде оставката.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 63. 63 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  "отсъстваха от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ"."

  Случайно или не?
  Инцидент ли беше провалът за излъчване на правителство, или обмислен акт. Чалгарят откачи ли или беше засмукан от КОЙ?
  Последният въпрос е с повишена сложност. Защо ГЕРБ, ДПС и ИТН не съставиха правителство? Срам ли ги беше или страх?

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Весело

  Лявото крило на мрака реши ли дали ще подкрепя г-н Радев ?

 66. 66 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  "отсъстваха от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ"." Случайно или не? Инцидент ли беше провалът за излъчване на правителство, или обмислен акт. Чалгарят откачи ли или беше засмукан от КОЙ? Последният въпрос е с повишена сложност. Защо ГЕРБ, ДПС и ИТН не съставиха правителство? Срам ли ги беше или страх?
  —цитат от коментар 63 на Judjuk


  Коалицията "НСО"

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 67. 67 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Весело

  "Провали се по липса на кворум и днешното извънредно заседание на Комисията за контрол над службите за сигурност, която трябваше да разгледа проектозакона за Националната служба за охрана (НСО). Присъстваха депутати от БСП и Демократична България, отсъстваха от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ".
  Това е второто провалено заседание заради липса на кворум от петък насам."

  А Маямовлизащиизлизащи? Те къде са били?
  Горките ДБ и БСП! Оставиха ги да висят на празна ясла, хахах... Сега и да има редовно заседание на НС, нищо друго не им остава, освен да подготвят заключителните си декларации. Славчовите хора пак се гушнаха при ДпС - каквато вреда можеха на направят, я направиха.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 68. 68 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  "отсъстваха от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ"." Случайно или не? Инцидент ли беше провалът за излъчване на правителство, или обмислен акт. Чалгарят откачи ли или беше засмукан от КОЙ? Последният въпрос е с повишена сложност. Защо ГЕРБ, ДПС и ИТН не съставиха правителство? Срам ли ги беше или страх?
  —цитат от коментар 63 на Judjuk


  Ако се повтори ситуацията от това и предното НС, БСП+ДПС+ГЕРБ със сигурност ще направят експертно правителство, с кратък хоризонт. Тая безхаберщина не може да продължава повече.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#37] от "K2doors":

  Той си каза ама черното сърце все още мълчи...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 71. 71 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  "На 16 септември, четвъртък, в изпълнение на конституционните си правомощия държавният глава Румен Радев ще назначи служебно правителство и ще разпусне Народното събрание."

  Президентът им угоди, даде им още два дена. Защото ги искат. И не че им вярва, че нещо ще свършат, а за да може избирателят за последно да види кой какъв е и колко струва.

 72. 72 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Весело

  ДПС и "Има такъв народ" бойкотираха заседанието на Комисията за контрол над службите за сигурност


  ДПС+ИТН = вечна любов.

 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  "ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" бойкотираха заседанието на Комисията за контрол над службите за сигурност"
  Та, да си дойдем на думата.
  До коментар [#72] от "Хай Буй":

  Пропуснали сте ГЕРБ. Те правят тройка.

 74. 74 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#13] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "Народът не беше излезнал миналата година срещу Радев… Той беше излезнал срещу МАФИЯТА!…"

  И коя е МАФИЯТА????
  Тези които бяха излезли и викаха (Мая, Хаджигенов, Бабикян, Христо Иванов, Слави........),те не са ли също МАФИЯТА????? Още повече, че всички чухме как Божков финансира и управлява протеста!!! Само че,за това никой не говори, защото не им изнася.
  Или викаш излезли старите к.рви,поизчеткали се малко,станали чисти като момини сълзички,и сега вече нов бардак ще правят 😂😂😂
  Стига моля ти се, само наивник може да се върже на това!!! Не казвам, че бившите са много добри,ама новите ги надминават многократно. Толкова много мислят за народа, че вече половин година никой не направи компромис,за да се състави правителство.
  Мотото на всички "нови" беше:
  " Или и ние ще бъркаме в кацата, или няма подкрепа"
  Ако искате още от същото, гласувайте пак по същия начин!!!!

 75. 75 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  До коментар [#60] от "Хай Буй":
  Христо Иванов го използваха да прави революция и вече не е нужен на Прокопиев. Вече канадеца е надеждата му, но пък сега трябва да чака решението на КС. Избирателите на ДБ могат да помогнат на Радев, но ще бъде същото както с БСП.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Весело

  "ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" бойкотираха заседанието на Комисията за контрол над службите за сигурност"Та, да си дойдем на думата.До коментар [#72] от "Хай Буй":Пропуснали сте ГЕРБ. Те правят тройка.
  —цитат от коментар 73 на Роси


  ГЕРБ по дефиниция са против. Връзва се с това, че са опозиция.
  ИТН и ДПС обаче, заедничката да бойкотират си е зле прикрита коалиция.

 78. 78 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#16] от "selqnin":

  В селския. Дето е учила... При леля си.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 79. 79 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  Радев още се ослушва като подгонен заек и се чуди накъде да свърне. Тупа топката в очакване на кворум, ама ядец.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Савата заповядал на слави.
  Слави заповядал на тошко.

  Ей това е.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Искаш да кажеш срещу олигарсите ви? За първи път има олигарси на които им треперят кюлотите от 1991 насам и най-десните от най-десните ни леви се чувстват дискомфортно? СлОчаенос?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 84. 84 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1625 Любопитно

  Скъпичко излиза на всички,вкл. и на пенсионерите ...за два месеца едно нищо и.....

 85. 85 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 781 Весело

  "ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" бойкотираха заседанието на Комисията за контрол над службите за сигурност"

  "Присъстваха депутати от БСП и "Демократична България", отсъстваха от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ"."

  Драго ми "Дневниче", а "мутрите" на Галева къде са!? Или за коалиционните партньори или добро или нищо!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 86. 86 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 862 Неутрално

  "Има такъв народ" бойкотираха ... Е, има ли още някой бавноразвиващ се, на който все още не му е ясно, какво е ИТН и за какво е създаден? ИТН са продажни мерзавци по мое скромно мнение

 87. 87 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  на 16 септември президентът назначава служебно правителство======голям цирк ще падне...... А бог Радев даде още дни ..........

 88. 88 Профил на Alexander Kotcev
  Alexander Kotcev
  Рейтинг: 69 Неутрално

  Не дойдоха от ИБГНИ, ГЕРБ, ДПС.
  В залата за заседание на комисията в 11.00 часа се явиха само депутатите от "Има такъв народ", "Демократична България" и от БСП.

  https://frognews.bg/novini/lipsa-kvorum-provali-zasedanieto-parlamentarnata-komisiia-kontrol-slujbite.html

 89. 89 Профил на Alexander Kotcev
  Alexander Kotcev
  Рейтинг: 69 Неутрално

  До коментар [#86] от "alg57373608":

  Или пък от Дневник за пореден път умишлено са се объркали:
  https://frognews.bg/novini/lipsa-kvorum-provali-zasedanieto-parlamentarnata-komisiia-kontrol-slujbite.html

 90. 90 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Липса на кворум ще има ми се струва......

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  =====съдбата на проекта за НСО, който предвиждаше намаляване броя на лицата от властта, ползващи охрана и специализиран транспорт, сред тях и главния прокурор, както и бившите премиери и президенти.=======А пък вчера Плевнята какъв вой нададе, не е за вярване...... Щели да го оставят с баничарка да си приемал гостите от летището........ Баси изтърсака нагъл....

 93. 93 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  ДНЕВНИК това вашето е грозна манипулация и лъжа. Ясно е, че ИТН са гола вода, но и вашето журналистическо ниво не е никак читаво. ИБГНИ не са дошли, защото Хаджигенов е закъснял

  "Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ обясни, че не е присъствал на заседанието, защото по същото време е бил на заседание на другата комисия, за полицейското насилие.
  „Предупредих председателя на тази комисия, че най-вероятно ще закъснея и няма да мога да дойда. Както виждате, почти 20 минути ми отне… Той беше точно на моята комисия. Аз изрично го предупредих, че оставам и ще дойда максимално бързо. За съжаление, максимално бързо се оказа 20 минути“, каза Хаджигенов."

  https://frognews.bg/novini/lipsa-kvorum-provali-zasedanieto-parlamentarnata-komisiia-kontrol-slujbite.html

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 94. 94 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Дневник не споменават за идващите мутри!? Може би ухажват Гей Хаджигенов - според Дончева. Не, в не жълтите медии информацията е друга: ИТН са присъствали, а "идващите мутри" са отсъствали!

 95. 95 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 769 Весело

  "Петър Стоянов е едно от имената, които ГЕРБ-СДС обсъжда като възможен кандидат"Става интересно. Да видим какво ще кажат господата от ДБ.
  —цитат от коментар 46 на kvasimodo


  Какво да кажат? Те веднъж го провалиха, колко му е да го провалят втори път.
  Христо Иванов в събота заяви, че не бил важен президента. Т.е. ДеБългарите - пак за Радев.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Начело с Борисов и такива , като Биков и Десислава, никой няма да търси съгласие и да разговаря с ГЕРБ за нищо.

 97. 97 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 769 Весело

  Лично аз бих много се радвал да видя Буци срещу Радев за президент. Нали Буци е бог, що не излезе да го набие на 1ви тур... а??
  —цитат от коментар 58 на b0b069


  Ами предоставя тази чест на ген.Наско.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Весело

  Начело с Борисов и такива , като Биков и Десислава, никой няма да търси съгласие и да разговаря с ГЕРБ за нищо.
  —цитат от коментар 96 на Роси


  Хехе... Умрели са ГЕРБ точно пък Ристю, Маяма и бай Тошко да разговарят с тях. Те помежду си не могат, че с ГЕРБ ще го правят! Отделно, забелязва се противоречие между казаното от Бойкикев преди дни и днешното изявление на кака Цона! Като не са с ГЕРБ, с ДПС и като им бият шута от ИТН и БСП, къде отиват, знаеш ли?
  Роске, спомни си приказката за стомната и водата, Роске!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 100. 100 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  До коментар [#93] от "Darkman":

  =======.Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ обясни, че не е присъствал на заседанието, защото по същото време е бил на заседание на другата комисия......=======категорично не мисля, че е вярно......... на колене пред Радев е бил......

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK