На живо

Политическото напрежение: правителството одобри разходите за изборите 2 в 1 (хронология)

Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите за президент и вицепрезидент както и за народни представители, които ще бъдат на 14 ноември 2021 г. Те ще струват 123.8 млн. лева. През целия ден най-любопитните политически новини бяха свързани с проекта "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев. Повече вижте в хронологията.
"Сиела Норма" предлага да достави 5 хил. машини за гласуване срещу 26 млн. лева

Политическото напрежение: правителството одобри разходите за изборите 2 в 1 (хронология)

© Лили Тоушек


Фирмата "Сиела Норма" е готова да достави 5 000 машини за гласуване на цена от 5 200 лева на устройство, което прави обща сума от 26 млн. лева, става известно от писмо, изпратено до ЦИК, съобщава "Нова телевизия".


Фирмата е готова да осигури логистиката на машинния вот на 14 ноември срещу 13.5 млн. лева, което включва и транспорт на машините в чужбина. "Сиела Норма" обаче има финансови претенции към ЦИК. Те бяха представени от заместник-председателя на комисията Емил Войнов.


"Тъй като, според тях, 9600 машини са тяхна собственост, искат да им платим наем за използваните на 11 юли машини в размер на 14.4 млн. лева. В случай че ЦИК не притежава машините към 14 ноември, предлагат да ги дадат под наем на цена от 1500 лева на устройство за всеки тур поотделно. Искат да им заплатим 543 000 лева за наем на склада", обясни Войнов.


До 17 ч. във вторник (21 септември) е срокът, в който "Сиела Норма" да представи в ЦИК оферта по обявената обществена поръчка за логистиката и техническото обслужване на машините за гласуване на изборите, с евентуален втори тур на президентския вот. Час по късно, от 18.00 часа, е насрочена срещата за договаряне между комисията и поканената за пряко договаряне фирма.

"Демократична България" предлага общо явяване на изборите с проекта на Петков и Василев

"Очакваме сериозен разговор с аргументи "за" и "против" с формацията на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" за това да се явим с общи листи на изборите. Това е сериозен сценарий да направим не просто аритметичен сбор, а да има синергичен ефект, като надградим прогнозирания от социолозите резултат", каза днес пред Би Ти Ви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.
Политическото напрежение: правителството одобри разходите за изборите 2 в 1 (хронология)

© Юлия Лазарова


Според него така може да се покаже, че двете формации могат да градят мостове. "Има значение дали това ще бъде заявени преди изборите или след тях. Това е пътят към една съвместна коалиция, която да си гарантира място сред първите две политически сили и ще получи мандат за създаване на правителство", допълни Христо Иванов.

Даниел Лорер: Всички от "Продължаваме промяната" напускаме старите си бизнеси

Политическото напрежение: правителството одобри разходите за изборите 2 в 1 (хронология)

© Велко Ангелов


Всеки един от създателите на проекта около Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" напуска старите си бизнеси, за да се заеме с правене на политики в България, каза днес пред Би Ти Ви един от тях - Даниел Лорер.


Той уточни, че става дума за напускане на управленската роля в тях. "Добър бизнес в България успяват да правят тези, които са ориентирани към глобалния пазар. Тогава не си зависим от подаяния на държавата и обществени поръчки. Страдат тези с договори с държавата", допълни Лорер.


Лорер добави, че подкрепата от проекта за кандидатурата на Румен Радев за втори мандат е заради това, че той е създал служебно правителство, в работата на което не се е бъркал. "Съмишленици сме с всички, разбиращи нуждата от съдебна реформа, за да тръгне икономиката на висока скорост", каза Лорер.

Манолова поиска "мнозинство на почтените" с "Демократична България", Василев и Петков

Политическото напрежение: правителството одобри разходите за изборите 2 в 1 (хронология)

© Юлия Лазарова


"Ние призовахме за обединение на формациите на промяната. Нашата протегната ръка е към "Демократична България" и формацията на Асен Василев и Кирил Петков. Да е ясно, че гласувайки за един от субектите, ще се гласува за управленска коалиция на промяната. Важно е трите формации да подпишем споразумение за мнозинство на почтените в новия 47-ми парламент", заяви на брифинг днес Мая Манолова от "Изправи се.БГ".


На въпрос дали такава коалиция на промяната би включила и "Има такъв народ" Манолова посочи, че партията на Трифонов би следвало сама да вземе своето решение.


"Работили сме и с Кирил Петков, и с Асен Василев. И двамата подкрепяха Комисията по ревизията. Направиха редица разкрития и предприеха мерки, така че да се спре източването на публичен ресурс. С Асен Василев работихме по конкретните предложения за актуализацията на бюджета и така бяха приети увеличението на втората годината от майчинството от 380 лв. на 650 лв. и преизчисляване на пенсиите", допълни Манолова попитана за новия проект "Продължаваме промяната".


Как формацията на Манолова ще се яви на предстоящите парламентарни избори ще стане известно след като преговорите бъдат завършени утре. "Най-вероятно форматът ще бъде същият", каза тя.

Божков: Моят случай е емблематичен как върховенство на закона няма

Политическото напрежение: правителството одобри разходите за изборите 2 в 1 (хронология)

© Юлия Лазарова


Бизнесменът с 19 обвинения и лидер на партия "Българско лято" Васил Божков е изпратил отворено писмо до София Велт, председател на мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент. Нейна мисия ще посети България през тази седмица, за да проучи ситуацията с върховенството на закона.


"Повече от десетилетие върховенството на закона в България бе заменено от върховенството на властимащите.

През 2020 за седмица след координирана атака на репресивните органи на цялата държава бяха погазени повечето съществуващи закони. Цяла индустрия беше съсипана и десетки хиляди останаха без работа. Семейството ми беше репресирсирано брутално. Десетки близки и служители арестувани без причина и никакви доказателства. Световно значимата ми колекция заграбена. Инвестиции и имущество експопреирани. Сигналите и доказателствата ми, които разобличиха рекета на хунтата отекнаха в САЩ, които решиха да накажат мен, а не тях и останаха глас в пустиня в България. Моят случай е емблематичен пример как в България върховенство на закона няма. Описал съм подробно всичко в отворено писмо до делегацията на ЕП, представителството на ЕК в България и медиите", така Божков анонсира писмото си във "Фейсбук".Подробности тук

Манолова иска правителството да компенсира бизнеса заради цената на тока

"Изправи се.БГ!" ще настоява за компенсации за бизнеса във връзка с повишаването на цената на тока от 1 октомври. Това обяви на брифинг Мая Манолова. Тя уточни, че поводът за искането е, че сметките за ток за бизнеса са се увеличили от два до три пъти спрямо същия период миналата година. По думите й високите сметки ще доведат до фалити, повишаване на безработицата и "галопираща инфлация".


Манолова настоя правителството да вземе решение за незабавно компенсиране на повишаването на цената на тока на свободния пазар, като разликата между прогнозната пазарна цена на КЕВР и реалната пазарна цена да бъде поета от българската държава. Това ще струва между 150 и 180 млн. лева месечно на бюджета, посочи Манолова.

До няколко дни се очаква програмата на "Продължаваме промяната"

Политическото напрежение: правителството одобри разходите за изборите 2 в 1 (хронология)

© Велко Ангелов

До няколко дни ще бъде представена програмата на "Продължаваме промяната", съобщиха пред БНР Даниел Лорер и Яна Балникова от формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. В основата на програмата ще бъде как да се изгради "по-добра България" в краткосрочен и средносрочен план.
"Основното в Договора за почтеност, който ще подпишат всички, влизащи в екипа на формацията, е прозрачност на доходи и банкови сметки", уточни Лорер. Той подчерта, че в следващия парламент се надяват да работят с прозрачни и почтени хора: "Това, което видяхме в 46-ия парламент е, че такива хора има във всички формации".

Балникова и Лорер обявиха, че в предизборната кампания на "Продължаваме промяната" няма да има "грозни нападки към останалите участници на политическата сцена". Лорер заяви, че съпругата му ще напусне в следващите дни поста на заместник-министър на финансите и ведомството, но уточни, че тя няма планове да се включи в политическия проект.


Балникова бе зам.-министър на икономиката в кабинета на Кирил Петков, а Лорер е бивш съветник на Роман Василев, министър, отговарящ за електронно управление в служебното правителство на Марин Райков през 2013.

"Цветът на България" бил в инициативния комитет, който ще издигне Радев и Йотова

Политическото напрежение: правителството одобри разходите за изборите 2 в 1 (хронология)

© Георги Кожухаров


В напреднала фаза е конструирането на инициативния комитет, който ще издигне президентската кандидатура на Румен Радев и Илияна Йотова, обяви в Свищов вицепрезидентът Йотова, цитирана от БНР.


"Там ще има хора от най-различни политически цветове с най-различни идеи и смея да твърдя, че сред тях ще бъде и цветът на България. Не бихме искали да бъдем инструмент в ръцете на политическите партии, не това е духът на президентската институция" , каза тя.


"По-скоро аз смятам, че тези хора ще привлекат нашите деца, както и струва ми се от първите заявки, по-скоро това ще бъде една центристка партия", коментира тя за проекта на Асен Василев и Кирил Петков.


В Свищов вицепрезидентът Илияна Йотова откри академичната година в Стопанската академия "Димитър Ценов".

Кабинетът одобри сметката за предстоящите избори

Политическото напрежение: правителството одобри разходите за изборите 2 в 1 (хронология)

© Велко Ангелов

Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите за президент и вицепрезидент както и за народни представители, които ще бъдат на 14 ноември 2021 г.


Средствата в нея са 123.8 млн. лева, като общите разходи са разпределени за два тура на изборите, предвид допускането за произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент в два тура, съобщава правителствената информационна служба.


По закон разходите са за сметка на държавния бюджет, по приета от Министерския съвет план-сметка, съгласувана с Централната избирателна комисия. План-сметката за изборите се приема не по-късно от 55 дни преди изборния ден.


При необходимост, след сключване на договор за доставка на допълнителни машини, ще бъдат осигурени необходимите допълнителни разходи по бюджета на Централната избирателна комисия, съобщава службата. Същото се отнася и ако се въведе видеонаблюдение в изборните секции с решение на комисията.


Правителственото постановление е прието неприсъствено.

Ананиев обяви, че "Волт" и "Продължаваме промяната" са пред споразумение

Политическото напрежение: правителството одобри разходите за изборите 2 в 1 (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Има разговори между "Волт" и новата формация "Продължаваме промяната", потвърди пред БНР Настимир Ананиев от "Волт".


"Ние сме пред подписването на споразумение, което да осигури явяването на коалицията "Продължаваме промяната", увери той след разговори, които започнали през уикенда. До четвъртък вечер "Волт" не бе търсена от двамата бивши министри, каза тогава Ананиев пред "Дневник".


"Проектът ни харесва, профилът ни харесва, харесват ни действията. Видяхме за 4 месеца конкретни действия", казва днес той.


Политик е мръсна дума в България, тя не трябва да бъде такава. Нека покажем, че има почтеност в политиката, апелира Ананиев.

Яна Балникова: "Продължаваме промяната" ще работи с всеки със същите принципи

Стоп кадър от БНТ

Стоп кадър от БНТ


"Това, което видяхме в последните 4 месеца в министерството, беше просто разочароващо и обезсърчаващо на много нива. Където и да отворим, каквото и да пипнем, който и процес да проучим все излиза някакъв проблем, някакъв начин, по който няма контрол къде отиват средствата в тази държава и всъщност това е нещото, което ме накара да се замисля какво мога аз да направя лично като някой, който живее в тази държава." Това каза в интервю за БНТ Яна Балникова, представител на новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната". Балникова беше зам.-министър на икономиката докато начело на министерството бе Кирил Петков.


По думите й има нужда от промяна. "Ние всички идваме от различни бизнеси, виждаме как стават там нещата, виждаме какво пречи на един бизнес в нашата държава да расте и да се развива, какво пречи на инвестициите да идват у нас. В това всъщност аз мога да помогна - в насърчаване на предприятия, на инвестиции - там е моята сила", заяви Балникова.


Според нея привличането на инвестиции е възможно основно със спиране на корупцията. "Това, което трябва на една стабилна икономика е липса на корупция, една много силна съдебна система и това вече наистина ще помогне", смята Балникова.


През последните 4 месеца много работех с малките и средни предприятия и това, което виждам е, че има още много какво да се направи в посока насърчаване развитието на тези малки и средни предприятия, допълни Балникова. Тя даде пример с Фонда за насърчаване на малкия и средния бизнес, където бюджетът е 5 милиона лева годишно, което, по думите й, е твърде малко.


"Ние сме готови да работим с всеки, който подкрепя нашите принципи, от там нататък всичко е въпрос на разговори, на намиране на вярната посока", смята Балникова. Според нея с общи усилия и желания това може да бъде постигнато много бързо, а и го е видяла на практика в министерството на икономиката.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (507)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Много различни бизнеси, ама едно е бизнеса, друго е държавата... За последното се искат и други умения, за които никой от вас не е споменал... Ама, може и аз да съм се объркал...

 2. 2 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 548 Неутрално

  А "Продължаваме нататък"... в смисъл продължават да пълнят джобчетата като юпитата на Симийончу или ще видим нови чудеса на "белите якички"?

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  Вожда и ГЕРБ не харесват борците срещу корупцията.
  Така им посягат на най-милото!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  Без реформа в прокуратурата борба с корупцията у нас е невъзможна ! В момента ведомството на Гешев брани отчаяно схемите и корупцията на ГЕРБ + ДПС ! Очеизвадно е !

 5. 5 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Какво знамение има какво поставя на първо място “Продължаваме….”, каквото и да е това. И Петков и Василев ще трябва да изпълняват програмата на партията, която ги е издигнала, другото са обикновени лъжи!

 6. 6 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1146 Весело

  охх леле ква светица!
  поне да казваше нящо кат гувори

 7. 7 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "Тя даде пример с Фонда за насърчаване на малкия и средния бизнес, където бюджетът е 5 милиона лева годишно, което, по думите й, е твърде малко."

  Ма разбира се поне 50 или най-добре 500 милиона да е годишния бюджет :)

  Каката не може ли да се сети, че тези пари се вземат от бизнеси дето знаят как се правят пари, за да се дадат на други бизнеси дето не знаят как се правят пари. :)

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1939 Разстроено

  Прекрасно... корупцията е сред най-болезнените обществени проблеми.
  Имаме един "малък" проблем- преходът между "теория" и "практика"...!!!
  Както се пееше в онова парче на Графа "...ха дано, ама "надали"!!!

 9. 9 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Чекмеджето в Банкя и инструмента на господ не харесват това 😞

 10. 10 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 891 Любопитно

  Туй добре, ама докато се борят с корупцията кой ще управлява държавата, където има и други борби: с бедността, неграмотността, болестите, крадците и убийците, емигрантския "враг пред портите" и т.н.

 11. 11 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6424 Весело

  Хайде успех на продължителите на промяната в изтеглянето на електорат от яхналите протестите стари муцуни. По-добре Кирето, отколкото Мая, Татяна, Хаджибабикяните и останалите деца и внуци на активни деди...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 12. 12 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Съпротивата ще е жестока и от раздавачите на порции, и от получателите, и от чиновниците, използващи постовете си за тормоз и облагодетелстване.
  Надявам се,че 4-месечният стаж ги е подготвил за най-големите капани и устременият интелект ще победи посредствените бранители на статуквото. И ползвателите на създадения хаос.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на from_russia
  from_russia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Като ги гледам какви са оперативни, скоро след като определят мандатоносителя ще излязат и с цялостна програма, която ще даде и яснота за позицията им по тема правосъдие.

 15. 15 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Ако транспонират сентенцията от времето на тато - да не остане нито една слива не одрусана" - да ме прощават дамското присъствие, т.е. да не остане нито един крадлив гербер неодрусан, то може и да се пооправят щетите!

 16. 16 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Весело

  "Това, което видяхме в последните 4 месеца в министерството беше просто разочароващо и обезсърчаващо на много нива - където и да отворим, каквото и да пипнем, който и процес да проучим - все излиза някакъв проблем,

  Типично поведение на junior. Всеки junior постъпвайки в някаква фирма, първото което иска да направи е да промени всичко така, че да му пасне на собствените ограничени представи.

 17. 17 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dimitri Damianov":

  Европеидни лица на които лесно може да се открие LinkedIn профила и да видиш с какво са се занимавали последните 10-15 години, а не някакви парашутисти и калинки тръгнали от държавната администрация.

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#12] от "Лелка":

  " Съпротивата ще е жестока и от раздавачите на порции, и от получателите, и от чиновниците, използващи постовете си за тормоз и облагодетелстване.
  Надявам се,че 4-месечният стаж ги е подготвил за най-големите капани и устременият интелект ще победи посредствените бранители на статуквото. И ползвателите на създадения хаос."

  Тя може да е жестока и е жестока, но също така е и напълно обречена ! Рано или късно всеки си плаща сметката, не знам защо от ОПГ ГЕРБ живеят в илюзии, че ще се оттърват безнаказано с Гешев като техен адвокат.......

 19. 19 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1146 Весело

  глеам ги тие усмихнатите
  сички и мъже и жени с неква лежерна бизнес дрескода
  сако и разтворена бела ризка
  малце Сириза малце пътуващио проповедник па и малце делово.
  лектори на семинара как да пичелим без бачкане

 20. 20 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Весело

  До коментар [#1] от "Dimitri Damianov":Европеидни лица на които лесно може да се открие LinkedIn профила и да видиш с какво са се занимавали последните 10-15 години, а не някакви парашутисти и калинки тръгнали от държавната администрация.
  —цитат от коментар 17 на irobot


  Например, 28 годишпното момиче, което се занимава да преподава как да станеш предприемач. Подразбира се, че тя самата има един предприемачески бизнес - да 'учи' другите. Сигурен съм, че има много да сподели.

 21. 21 Профил на from_russia
  from_russia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#16] от "Хай Буй":

  "Това, което видяхме ...."
  не е добре да ти казвам какви хора говорят от свое име в мн.число
  а иначе се видяха много и брутални кражби на управлението на герб

 22. 22 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3411 Весело

  То, такова, всички искат да се борят с корупцията, вкл. Герб и особено ДПС. Въпросът е как. Да изгониш некоя и друга калинка, да смениш някой борд и да спасиш някой друг милиард никак не е лошо начало, но след това виновните трябва и да ги осъдиш, иначе....
  Та, да видим какво предлагат за съдебната власт. И въобще цялостна програма.
  Иначе - млади, образовани, заможни - няма лошо за политически проект, но за партия не стига, а пък за нормални депутати и управленци - съвсем не стига. Ще чакаме.
  Народът е казал - на нов началник/политик и на малко прасе не се радвай, не е ясно каква свиня ще излезе.

 23. 23 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2582 Весело

  Всеки нов спасител "продължава промяната" на първо място захващайки се с корупцията.
  Така беше с Жорж, Яне, Марешки, Сидеров и разбира се с учиндолския!
  Двете леви президентски юпита, не се различават съществено. Те също се заканват на корупцията. За разлика от другите обаче, имат по-голям късмет заради "урожая" оставен от върхушката на герп и лично от банкянския "великан" Борисов!
  Лошото обаче е едно! Има обосновани предположения за това, че заедно с борбата срещу корупцията, двете президентски юпита ще се опитат да отклонят страната ни от посоката по която твърдо е поела! Вече виждаме първи заявки за това, като например изявлението на едното юпи за Еврозоната... Следват "няма ляво, няма дясно" и обратното - с десни механизми, леви резултати, "нашият президент е Радев", "ние много обичаме Радев" и т.н.
  Ще го обичате ами, като ви е създал...
  А какво да кажем ние с гайдите, дето нито президент си имаме, нито правителство...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 24. 24 Профил на sanio_balkanski
  sanio_balkanski
  Рейтинг: 397 Весело

  За първи път последните 10-15 години има за кого да гласувам. Сега няма да ми се наложи да гласувам за по-малкото зло!

  Успех!

  Неистовия квич на гербиджа само показва, че сме в добрата посока. Както някой по-горе каза:
  #ИНСТРУМЕНТАОСТАВКА
  #ЧЕКМЕДЖЕТОПРАЗНО

  не харесват това

 25. 25 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Много искам да видя каква политика ще мислят да прилагат по отношение на регионалното развитие на България. От една предна статия разбираме че София отново смята да финансира метрото си от Плана и държавния бюджет, въпреки че Фадъкова орева всички медии че столицата ощетена...

 26. 26 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1146 Весело

  До коментар [#17] от "irobot":Европеидни лица

  оппааа! каде отиде многообразието ве красив??
  гиди расисчета жлтопъветни

 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  Уффффф!
  И се продължава ли, продължава с кухите клишета!

  Какво е корупция?
  Корупцията е "неформална форма на преразпределение". Там, където има дефицити.
  И затова докато има дефицити - ще има и корупция!
  Дали "на ръка", дали "законово" маскирана като "лобизъм" - все тая!

  Това, на което поголовно политическите мошеници се свенят да кажат именцето и го маскират като "корупция" е чисто и просто кражба!

  Колкото да самата корупция - тя може да бъде "вкарана в релси" чрез управлението на дефицитите.
  Само дето е табу да се говори, камо ли прави нещо за това!
  Защо?
  Защото това би означавало не просто да се управляват, но и да се минимизират.
  Но тогава как ще Властват Властващите?
  В нашата полуфеодализирана държавица смисълът и начинът да се упражнява Властта от яхналата мат'ряла пасмина е тоягата и хранилката на Негово Величество Дефицита!

 28. 28 Профил на КЕШ анд КЕРИ
  КЕШ анд КЕРИ
  Рейтинг: 164 Неутрално

  Кой ще се бори с корупцията, не разбрах добре? Единия с фалшивия документ за ражданство и другия с извънседбните споразумения за измами? Исусе!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на from_russia
  from_russia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#22] от "boevbisser":

  Е как да не се бори ГЕРБ с корупцията, от 2020 г реши повече да не взима от Божков по 20 млн на година и Севи да не ходи всеки месец- да му отказва на тоз "палавник"

 31. 31 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Любопитно

  До коментар [#16] от "Хай Буй":"Това, което видяхме ...."не е добре да ти казвам какви хора говорят от свое име в мн.числоа иначе се видяха много и брутални кражби на управлението на герб
  —цитат от коментар 21 на from_russia


  Поне един пример за кражба и съответните доказателства ?

 32. 32 Профил на Петров
  Петров
  Рейтинг: 0 Весело

  Тази девойка работила дивотийки в аутсорсинга . А от 2018 до март 2021 г. била гУлем програмен директор в "биотехнологична компания" "Nasekomo". Абе ши ва в успелите______ https://nasekomo.life/

 33. 33 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4060 Любопитно

  Навремето добрият"цар" дойде с големите приказки и обещания....Доведе и назначените за управляващи...И спечели...мафията!Сега нещата са по същият сценарии...Едни кукловоди в Лондон и София си правят "нов проект" който внимателно да усвои парите от плана за възтановяване и развитие....В услуга на съшата тази ...мафия!Новите "бели якички" имат отворен кредит и успешно вече си "купиха" както резидент така и политическа формация(скоро).....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 34. 34 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Любопитно

  "Продължаваме промяната" поставя борбата с корупцията на първо място
  ***
  Със Спецов ли ще борят корупцията?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 35. 35 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  Борбата с Шайката и Гешеф-тарите хич няма да е лесна. Колкото по-слаборазвита е една държава, толкова по-корумпирана е. А държава която е на дъното на Европа /и света/ ще е на върха по корупция. В БНТ не случайно въртят "Октопод". Щото за нас е много актуален. Корупцията, престъпността и бандитизмът не могат да бъдат победени. Корупционната зараза е практически навсякъде от гетата до парламента. Никой не се е преборил и никой не може. Ако някой твърди че може, значи лъже.
  Какво можете да направите? Ами не е много. Ние сме под похлупака на Брюксел, зависим от него. Каква ще направят морските области, докато пристанищата са тихи и празни? Нищо.
  Ако наистина сте кадърни и почтени, отворете път за работа на хората. За работа, не за "бизнес", това вече и мръсна дума. Който си има хубава работа и добри доходи, обикновено не се занимава с далавери и мръсотии. Отворете държавата във всички посоки. Руснаците и китайците не са престъпници и те са хора като нас. Не търсете пари само отвън, създайте места за инвестиране и на нашите пари. Това са 40-60 млд лева, гниещи и поскани в банките. Ииии...., кво съм седнал да ви уча, вие нали сте по-грамотни от мене.
  Но първото и най-важното е да изритате Шайката и Гешеф. Затова, умната. Хайде, наслука, с вас съм и ще ви стискам палци.

 36. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  Тази девойка работила дивотийки в аутсорсинга . А от 2018 до март 2021 г. била гУлем програмен директор в "биотехнологична компания" "Nasekomo". Абе ши ва в успелите______ https://nasekomo.life/
  —цитат от коментар 32 на Петров


  Ха-ха-хааа!

  Та'а ша излезе като она'а, на Тошковците.

 37. 37 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 724 Неутрално

  2029
  09:00 22 фев, 2013
  България има един проблем, от който произлизат всичките ни беди: смазваща корупция

  Хубаво е, че най-накрая политическа сила (движение) обръща внимание на корупцията. За това пиша от години. Проблемът идва от това, че точно тези, които са овластени да се борят с корупцията, са част от нея. За да се оправят нещата, трябват брутални мерки. За съжаление не съм голям оптимист.

 38. 38 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1209 Любопитно

  "" През последните 4 месеца много работех с малките и средни предприятия и това, което виждам е, че има още много какво да се направи в посока насърчаване развитието на тези малки и средни предприятия, допълни Балникова. Тя даде пример с Фонда за насърчаване на малкия и средния бизнес, където бюджетът е 5 милиона лева годишно, което, по думите й, е твърде малко."" ""


  Значи според Яна Балникова за Фонда за насърчаване на малкия и средния бизнес ограничението до 5 милиона е твърде малко! Защо тогава Кирил Петков наложи ограничение Кредит от ББР - с таван до 5 млн. лева?

 39. 39 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  "Имаше множество големи скандали и огромна корупция. Сега ние ще разглеждаме внимателно и конкурсите за обществени поръчки. Имаме основателни причини да смятаме, че законите ще бъдат подминавани. Също и тези случаи ще бъдат предавани на прокуратурата"

  Стоян Мавродиев, бизнесмен , насочил се към политиката, за да се бори с корупцията, 2009 г.
  https://www.dw.com/bg/100-те-дни-на-борисов-белязани-от-нападки/a-4866437

 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2857 Весело

  Все е било кражба , но мащабите на ГЕРБ са потресаващи !??? Прави са Петков - Василев ! Да спрем ГЕРБ крадците , пари ще има за всички българи ...Не са включени още всички контролни системи - те са герболяшки ! Само за четири месеца - два миларда повеè пари .Това са пари от фирми , които не са плащали данъци и ДДС - тоест герболяши ! Когато бъдат спрени бизнесмени като Илчовски , Пеевски ,Домусчиев ... ще има достоен живот !

 41. 41 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Този Петков ли беше излъгал за да докопа министерство!?

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#31] от "Хай Буй":

  "Поне един пример за кражба и съответните доказателства ?"

  Знаете ли какво значат инициалите ДП, ДП1 в едно знаково дело у нас, което лично днешния главен прокурор е наблюдавал като редови прокурор, преди години ? Щото той не знае ! И не иска да знае ! И ДАНС, и МВР.......Та за какво са доказателства, когато първо трябва да се смени главния адвокат на мафията у нас ? После става интересно......

 43. 43 Профил на КЕШ анд КЕРИ
  КЕШ анд КЕРИ
  Рейтинг: 164 Неутрално

  Борбата с корупцията от устата на остап бендеровци звучи като лоша смешка! Досущ като онзи дето го питали, какво трябва да направи добър олигарх, ако партията му не става за нищо? И той отгворил- да си купи още една партия....

 44. 44 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Весело

  Слуховете се оказаха верни.
  Канадският гражданин подписа споразумение с ВОЛТ.
  Между другото, за информация на канадските граждани, да си депутат също изисква да нямаш канадско гражданство.

 45. 45 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Любопитно

  До коментар [#11] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Кое е по-доброто?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 46. 46 Профил на Dreamcatcher
  Dreamcatcher
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Комунистическата мутра успя да изгради държава, базирана изцяло на корупцията и пълненето на шкафа, а сега некви недорасли харвардци искат да му счупят тази държава.

 47. 47 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3351 Весело

  "Имаше множество големи скандали и огромна корупция. Сега ние ще разглеждаме внимателно и конкурсите за обществени поръчки. Имаме основателни причини да смятаме, че законите ще бъдат подминавани. Също и тези случаи ще бъдат предавани на прокуратурата"Стоян Мавродиев, бизнесмен , насочил се към политиката, за да се бори с корупцията, 2009 г.https://www.dw.com/bg/100-те-дни-на-борисов-белязани-от-нападки/a-4866437
  —цитат от коментар 39 на еспресо


  Ми тъй тя!
  Т'ва пропагандно перпетуум мобиле, така удобно и лесно като гола кука щом го кълве упорито мат'ряла - що да са зарязва?!

 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#44] от "Хай Буй":

  " Слуховете се оказаха верни.
  Канадският гражданин подписа споразумение с ВОЛТ...."

  Хубаво, че Pi Ar Sevi ни информирате за всеки ход на новата формация, но няма ли да се поуспокоите малко, въпреки че.......най - лошото за ОПГ - то ви тепърва предстои !

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Неутрално

  Прави впечатление, че срещу тези млади хора се обявяват основно симпатизанти на ГЕРБ и ДПС - защитници на корупцията и провалената държава! Което означава, че тези хора са на прав път!

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  А съдебната реформа? Тя е ключа към всичко.

 51. 51 Профил на Петров
  Петров
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тея дечурлига нито имат представа какво е "успял" човек , нито пък това момиче и Кирчо знаят какво е биотехнология_____ "програмен директор" визитка си напечатала тая, че била в "биотехнологична компания" "Nasekomo"._____абе момиче ти чуваш ли се кви ги говориш? https://nasekomo.life/ _______ да не си препила вчера с иновативни, биотехнологични високо технологични продукти? Кви сте смешници деца , не е за вярване ей ! _____ Петков и Василев могат да получат места в листите на "Демократична България" при определени условия : да консумират само: https://pylnoshtastie.com/wp-content/uploads/2020/02/kokiceta-natopeni-v-rakia6.jpg

 52. 52 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Всеки нов спасител "продължава промяната" на първо място захващайки се с корупцията.Така беше с Жорж, Яне, Марешки, Сидеров и разбира се с учиндолския! Двете леви президентски юпита, не се различават съществено. Те също се заканват на корупцията. За разлика от другите обаче, имат по-голям късмет заради "урожая" оставен от върхушката на герп и лично от банкянския "великан" Борисов! Лошото обаче е едно! Има обосновани предположения за това, че заедно с борбата срещу корупцията, двете президентски юпита ще се опитат да отклонят страната ни от посоката по която твърдо е поела! Вече виждаме първи заявки за това, като например изявлението на едното юпи за Еврозоната... Следват "няма ляво, няма дясно" и обратното - с десни механизми, леви резултати, "нашият президент е Радев", "ние много обичаме Радев" и т.н.Ще го обичате ами, като ви е създал... А какво да кажем ние с гайдите, дето нито президент си имаме, нито правителство...?
  —цитат от коментар 23 на Рим


  Борбата с корупцията е най-вече въвеждане на строги правила и ред в право охранителните органи на Държавата:
  -разследване - обвинение -съд.
  В тази насока нещо ми липсват послания на ПП.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 53. 53 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  "Тя даде пример с Фонда за насърчаване на малкия и средния бизнес, където бюджетът е 5 милиона лева годишно, което, по думите й, е твърде малко."Ма разбира се поне 50 или най-добре 500 милиона да е годишния бюджет :)Каката не може ли да се сети, че тези пари се вземат от бизнеси дето знаят как се правят пари, за да се дадат на други бизнеси дето не знаят как се правят пари. :)
  —цитат от коментар 7 на realguru


  Те и сега се вземат от правещите пари - не само от бизнесите, а и от всички нас. Ето аз одеве ходих до Лидл да купя храна, оставих 100 лева, значи 20 лева ДДС съм внесъл.

  Предишните обаче ги раздаваха на Доган, Пеевски, Божков, Киро Гела, и на всякакви други "бизнесмени". Тези ако дадат 500 млн. на малкия бизнес все може да има някаква файда.

 54. 54 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  "Продължаваме промяната" поставя борбата с корупцията на първо място
  _____________________________________________________

  Добър лозунг, но защо тъй наречената "разследваща журналистика" не изкара поне едно доказателство за корупционна практика?

 55. 55 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 636 Весело

  Проектът "Продължаваме промяната" е с 4 годишна перспектива!

  На кого ще ни оставите след като отминат 4-те години, драги Почтени?
  Ще успеете ли да усвоите големите пари от плана за възстановяване и устойчивост дотогава?

  Идеалисти сте, но досега никакъв резултат не сте показали, освен, че имате "собствено мнение" по някои въпроси на управление на държавата. Нескупосано освобождавахте бордове, не познавате и не уважавате правото, накъде искате да ни водите?

  Държавата не е стартъп! Трябва да се примирите, да продължите да се учите и да се подобрявате заедно с патилите, а не да се мислите за единствените Божи избранници.

 56. 56 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Желанието за борба с корупцията е похвално. Фактът че тези хора не са бедни дава надежди. От друга страна, много хора които отначало искаха да се борят с корупцията (докато никой не им предлагаше подкупи) не издържаха на изкушението когато заеха постове където се предлагат подкупи, та по тази причина оптимизмът ми е умерен. А и още по-важно е че те говорят за голямата корупция, а според мен докато битовата корупция се толерира, това е една питателна среда и за голямата корупция. Трябва да има борба с корупцията отгоре, но и трябва в обществото да се създава нетърпимост към всякакъв вид корупция.

 57. 57 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#25] от "acarid":

  По програма Транспорт за периода 2007-2013 г. за страната са одобрени 2 млрд. евро. От тях, само за метрото и пътен възел Черни връх отиват над 600 млн. евро, т.е. близо 1/3. Като добавим и другите проекти за Южна България, нещата отиват към 85-90 % от бюджета на програмата. И това ако не е геноцид за живущите на север от Стара планина.

 58. 58 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Весело

  Този Петков ли беше излъгал за да докопа министерство!?
  —цитат от коментар 41 на svoboden


  Когато се прави "промяна" са позволени всякакви средства, нищо че така наречените "изчегъртващи" си служат с противозаконни и птотивоконституционални средства!

  Целта оправдава средствата, са казали йезуитите!

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 776 Весело

  Уффффф!И се продължава ли, продължава с кухите клишета!Какво е корупция?Корупцията е "неформална форма на преразпределение". Там, където има дефицити.И затова докато има дефицити - ще има и корупция!Дали "на ръка", дали "законово" маскирана като "лобизъм" - все тая!
  —цитат от коментар 27 на xm...


  Бе това може и да е вярно някъде по света, ама не е съвсем сигурно.
  По нашите географски ширини(и дължини) корупцията е:
  - Далавера, в която АЗ не участвам.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 61. 61 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  До коментар [#57] от "2029":

  Да не да искате метро в северна България ?
  Да ви припомня, в София живеят и работят близо 2 млн българи.

 62. 62 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 636 Весело

  Слуховете се оказаха верни. Канадският гражданин подписа споразумение с ВОЛТ.Между другото, за информация на канадските граждани, да си депутат също изисква да нямаш канадско гражданство.
  —цитат от коментар 44 на Хай Буй


  Обикновено не коментирам мнението на форумци, но това е грандиозна новина, ако е истина!

  Да питат политическия "гигант" Настимир през колко политически партии е минал! Или Почтените бързо забравиха за техните изисквания за почтеност.

 63. 63 Профил на from_russia
  from_russia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#23] от "Рим":

  Ще позволя да не се съглася с теб, обяснявам защо и с пример. Барисич като изтъкнат манипулатор току няма няма и сложи някоя от точките за присъединяването ни към ЕС на масата, че е приоритет и той е свършил по нея много, като не стане, го остави да отлежи и овърти, ако се налага някакво извинение свързано с комунистите, Орешарски, другите постижения и перипети от световен мащаб. Точен пример е "Шенген", в който трябваше да сме още през 2010 и ни делеше само една шпакловка, акт 16 на едно КПП, после стана 2011, после 2012, та дойде 2013 - Костинброд, Орешарски, протести, КТБ и т.н.
  А причините са съвсем други и ги има в докладите които получаваме всяка година по мониторинга - границата ни е разграден двор
  Същата работа му беше и с влизането в еврозоната - вкарал ни в чакалнята и ако е Той ще минем зад чакалнята
  Много бил направил - нисък бюджетен дефицит, нисък дълг, увеличаване на БВП - все хубави неща - ония в Брюксел как да не се смаят на това икономическо чудо.
  А тоя какво прави - от втория си мандат с Влади Джи - смятай счетоводител финансов министър - смятат бюджета изкарват го 50 млд примерно приходна част, ще го заложим обаче 40, донаждаме 3% макс дефицит и пишем 41,2 млд разходи. Идва декември и какво става - ние отличици, даже и 10 млд преизпълнили приходи, които си ги пукат как знаят и ръкопляскания от Брюксел

 64. 64 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Весело

  До коментар [#62] от "BezEmotsia":

  Когато основеш партия, брояча се рестартира

 65. 65 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 64 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Не, той брани корупциите на президентството и служебното правителство.

 66. 66 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Весело

  По нашите географски ширини(и дължини) корупцията е:
  - Далавера, в която АЗ не участвам.
  —цитат от коментар 60 на Родолюбец


  Те затова опозицията начело с ИТН не успяха да съставят работещо нормално правителство, препънаха се в разпределението на държавната каца с мед! Порциите не можаха да разпределят!

  "Промяната" се обезличи до простата схема, да станат ГЕРБ и да седнем ние! Факт!

 67. 67 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6424 Неутрално

  До коментар [#45] от "Alarmstufe Rot":

  Миризмата!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 68. 68 Профил на from_russia
  from_russia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#31] от "Хай Буй":

  Веднага - Спецов и фирмата му, що не го хванахте тогава?
  Ами сега ги вадите, като е паднала давност на всичко и карате Главния да се чеше под каскета да сътвори нещо?

 69. 69 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Весело

  До коментар [#31] от "Хай Буй":Веднага - Спецов и фирмата му, що не го хванахте тогава?Ами сега ги вадите, като е паднала давност на всичко и карате Главния да се чеше под каскета да сътвори нещо?
  —цитат от коментар 68 на from_russia


  Чака сега... дали разбирам правилно.
  обвиняваш г-н Спецов в кражба и ГЕРБ, че не са го хванали, но си съгласен да е шеф на НАП ?!

 70. 70 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2582 Неутрално

  Все е било кражба , но мащабите на ГЕРБ са потресаващи !??? Прави са Петков - Василев ! Да спрем ГЕРБ крадците ...
  —цитат от коментар 40 на dejmos


  Е, комунистите от бсп/бкп държат толкова здраво първенството, че никой не може да ги измести, дори банкянския...
  А двете юпита, ако се интересуваха само от корупцията, щях да се включат в Демократична България! На това разчитаха много наивници, в това число Христо и Радан!
  Здравият разум обаче отдавна подсказваше нещо друго, което нашите любими лидери на ДБ, проспаха, а именно - президентът не е създал тази ПП ПП, за да споделя успехи и власт с проевропейски партии! Президентът им дава живот, опирайки се на рейтинга си, за да унищожат европейските партии!
  Тази слепота обхванала лидерите на ДБ, беше причина за унижението свързано с поканата от Радан за предизборна коалиция и мълчаливия логичен отказ на двете леви юпита... Това унижение обаче е върху избирателите на ДБ, а не върху Радан, който с нашите гласове е отишъл в Брюксел...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 71. 71 Профил на from_russia
  from_russia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#62] от "BezEmotsia":

  колега "Хай Буй" е форумния нострадамус, всички сме с най-добри чувства естествено към него, но кристалната му топка нещо се е поизносила и в конкретния случай вчера показа, че мандатоносител ще е "Движение 21", преди това МИР, чакай до довечера и може ДПС да бъдат

 72. 72 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2411 Весело

  "Продължаваме промяната" поставя борбата с корупцията на първо място_____________________________________________________Добър лозунг, но защо тъй наречената "разследваща журналистика" не изкара поне едно доказателство за корупционна практика?
  —цитат от коментар 54 на Дария Колев  До коментар [#54] от "Дария Колев":

  Казваш, след като Прокуратурата и Специализираната такава, не искат да си "го причинят", то следва:
  - "Добър лозунг, но защо тъй наречената "разследваща журналистика" не изкара поне едно доказателство за корупционна практика?"
  И какво следва?! Следва тъй наречения "цикъл" в програмирането!
  Елементарно Дария(Уотсън)!
  За да се излезе от "цикъла", трябва да се направи нещо!
  И какво е то?!
  Ми, елементарно Дария! Трябва да се накара Прокуратурата да престане "да не си го причинява"!
  И са прави колегите, които настояват, че трябва да се заложат промени в съдебната власт, задължаващи спазването на законите и последващите законни "причинявания" на разследвания! ;)

 73. 73 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#61] от "Хай Буй":

  Вероятно само ти не знаеш че София е единствената столица в ЕС с над 800 000 население която не е в самостоятелен регион с единствената цел да изхарчи огромната част на ЕС фондовете.
  https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/TGS00005/default/map?lang=en

  Дори онези паравани да не скачат софиянци на релсите ги набутаха отново ОП Транспорт
  http://2020.eufunds.bg/bg/0/0/Project/Search?Prog=g2Fc088IRqc=&ShowRes=True&IsProgrammeSelected=False&IsRegionSelected=False

 74. 74 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Весело

  До коментар [#62] от "BezEmotsia":колега "Хай Буй" е форумния нострадамус, всички сме с най-добри чувства естествено към него, но кристалната му топка нещо се е поизносила и в конкретния случай вчера показа, че мандатоносител ще е "Движение 21", преди това МИР, чакай до довечера и може ДПС да бъдат
  —цитат от коментар 71 на from_russia


  Нищо такова не съм 'предричал', само споделям какво казаха анонимни свидетели и какви са обоснованите предположения. Следвам примерът на г-н Рашков!

 75. 75 Профил на from_russia
  from_russia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#34] от "Alarmstufe Rot":

  Със Спецов, други въпроси?

 76. 76 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Голямото храчене от герберастката тролска общност започна веднага. Какво ли ще е положението в края на октомври?

 77. 77 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Вече я виждам новата управляваща коалиция от партии Волт,Ампер и Ват , а в ролята на опозиция - разбира се партия Ом !

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 78. 78 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 572 Неутрално

  властимир КУНЕВИСТА изреди цялата политическа палитра , ТЕ АКО ПОЗДПИШАТ СЪС ТЕБЕ АЗ НЯМА ДА ГИ ПОДКРЕПЯ

 79. 79 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3351 Весело

  Слуховете се оказаха верни. Канадският гражданин подписа споразумение с ВОЛТ.
  —цитат от коментар 44 на Хай Буй


  Ха-ха-хааа!

  Оня полип Настимир си намери поредният гостоприемник.

 80. 80 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "Настимир Ананиев"

  Видял че има шанс да влезе в парламента и веднага се натиска :)

 81. 81 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Ха-ха-хааа!

  Оня полип Настимир си намери поредният гостоприемник.
  —цитат от коментар 79 на xm...


  Мераклии ще има доста - щото това ги вкарва в парламента :)

 82. 82 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 776 Весело

  [quote#70:"Рим"][/quote]

  Бе ще прогледнете и вие, ама ще бъде късно.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 83. 83 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  124 млн. лв. за избори...

  ДБ=БКП
 84. 84 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  До коментар [#81] от "realguru":

  Те мераклиите ясни.
  Но подборът им ще говори ясно за "ракетата-носител" ...

 85. 85 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1548 Весело

  Петков и Василев вчера:
  "Те поставиха и конкретни условия за бъдещите членове на партията им. Те не трябва да са членували в повече от една партия досега, около тях не трябва да има скандали и трябва да имат добра кариера извън политиката."
  https://www.dnevnik.bg/video/2021/09/19/4255156_petkov_i_vasilev_shte_podkrepiat_radev_prizovaha_za/?ref=id&_ga=2.62463532.1499819232.1632058824-2050063303.1557147236

  същите днес:
  пръв член на новата партия - Настимир Ананиев, 2012 съучредител на ДБГ, 2017 съучредител на политическо сдружение "Сега", 2018 съучредител на Европейска партия Волт, 2021 съучредител - мандатоносител на ПП .
  Честито!

 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  До коментар [#54] от "Дария Колев":

  Не гледате телевизиите, където става това и не четете пресата, където се изкарват.

 87. 87 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Грешиш колега.

  95% са в Южна България, като само в ЮЗ район с център София са 85-90%:
  http://2020.eufunds.bg/bg/0/0/Project/Search?Prog=g2Fc088IRqc=&ShowRes=True&IsProgrammeSelected=False&IsRegionSelected=False

  И на този фон в момента са водят пазарлъци 15% които ЕС е определил за ЮЗ район да станат 32%.
  Брюксел не дава на София, но пък София иска допълнително!
  https://www.mediapool.bg/ek-s-ultimatum-kam-bulgaria-za-vaglishtnite-tsentrali-i-parite-za-regionite-news326374.html?fbclid=IwAR05n2VB0HGI3TkoxlL-WZCgSXMXw9Ovh3UaCABf15NnI9uWFX-h8VWVwJ4

 88. 88 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#62] от "BezEmotsia":колега "Хай Буй" е форумния нострадамус, всички сме с най-добри чувства естествено към него, но кристалната му топка нещо се е поизносила и в конкретния случай вчера показа, че мандатоносител ще е "Движение 21", преди това МИР, чакай до довечера и може ДПС да бъдат
  —цитат от коментар 71 на from_russia


  Уважение към всяко различно мнение, но информацията за ВОЛТ е в статията по-горе! Това не я прави автоматично истина, най-малкото защото е представена от Настимир велики и е публикувана в Дневник, много уважавана медия в миналото

 89. 89 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#20] от "Хай Буй":

  "Например, 28 годишпното момиче, което се занимава да преподава как да станеш предприемач."

  Такова момиче има умения да говори пред хора така че да я слушат и да прави убедителни презентации. Определено помага да има двама-трима такива човека в една партия които да комуникират убедително и ефективно партийната реторика на обществеността.

 90. 90 Профил на from_russia
  from_russia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#69] от "Хай Буй":

  естествено, презумцията за невинност знаеш ли я?
  Всеки е невинен до ....

  и буци е така, да не ме контрираш те изпреварвам.

 91. 91 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Туй "Волт" ми намирисва на джендър,ама няма лошо.При положение,че работата ще я свърши токът/ПП/,по-важна ще е волт-амперната характеристика.Каква ще е зависимостта на тока от напрежението...


 92. 92 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#2] от "Инженер Раул Викторов":

  Давай 1 пример за Петков и Василев как са напълнили джобче.
  Имаш 5 минути.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 93. 93 Профил на from_russia
  from_russia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#74] от "Хай Буй":

  Следвай го, Рашков контролира всички служби, ти какво контролираш не знаем.

 94. 94 Профил на ctx43648508
  ctx43648508
  Рейтинг: 30 Неутрално

  "Настимир Ананиев: Пред подписване на споразумение сме с Петков и Василев"

  "Завършва програмата “Лидерство, организация и действие” от престижното училище Кенеди в Харвардския Университет"

  Айде и тоя от Харвард. Какво значи това? Всичко е договорено много отдавна, но требваше да поверваме, че решението им да правят партия е спонтанно. Напротив, използвали са работата си в служебния кабинет като предизборна кампания и точно с тая цел са влезнали в него.

 95. 95 Профил на Петров
  Петров
  Рейтинг: 0 Весело

  Да се смее ли човек на тея успели "харвардци" или да плаче ____ абсурдни неща , на абсурдни хора им се създават фалшиви образи и CV-та на експерти и т.н. и са готови да управляват държавата ! УжасТ, а относно самочувствието им нещата стигат до
  тотална психопатия ! _________ Яна Балникова, представител на новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната". Балникова беше зам.-министър на икономиката докато начело на министерството бе Кирил Петков. !!!!!! Забележете с каква експертиза разполага тва същество и какво е работило: ""'отглеждане на насекоми от вида Черна муха (Black Soldier Fly, BSF).""""" _______ И какво ще правим:
  пише в сайта на последният и работодател!
  """"'Ние отглеждаме Black Soldier Fly, за да произвеждаме протеин, масло и тор за насекоми за фуражната и селскостопанската промишленост.
  Където
  Първото ни индустриално производствено съоръжение е в България. Тук се възползваме от изгодните условия на труд и бизнес, _______и многото черни мухи______ и това момиче се било притеснило, че в Фонда за насърчаване на малкия и средния бизнес, бюджетът бил само 5 милиона лева годишно, което, по думите й, е твърде малко."
  за мухи_______
  Ма разбира се поне 50 или най-добре 500 милиона да е годишния бюджет :) за иноваторите на Кире и Асан...... Обаче това май вече не е смешно _____нали?

 96. 96 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Весело

  До коментар [#34] от "Alarmstufe Rot":Със Спецов, други въпроси?
  —цитат от коментар 75 на from_russia


  Да, тавариш новорегистриран трол.
  Това не е ли като да гасиш пожар с бензин?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 97. 97 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  "Това, което видяхме в последните 4 месеца в министерството, беше просто разочароващо и обезсърчаващо на много нива. Където и да отворим, каквото и да пипнем, който и процес да проучим все излиза някакъв проблем, някакъв начин, по който няма контрол къде отиват средствата в тази държава и всъщност това е нещото, което ме накара да се замисля какво мога аз да направя лично като някой, който живее в тази държава."

  Другарката Болникова що и трябваше така ясно да изрази собствената си некомпетентност?

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 98. 98 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2013 Весело

  Все е било кражба , но мащабите на ГЕРБ са потресаващи !??? Прави са Петков - Василев ! Да спрем ГЕРБ крадците , пари ще има за всички българи ...Не са включени още всички контролни системи - те са герболяшки ! Само за четири месеца - два миларда повеè пари .Това са пари от фирми , които не са плащали данъци и ДДС - тоест герболяши ! Когато бъдат спрени бизнесмени като Илчовски , Пеевски ,Домусчиев ... ще има достоен живот !
  —цитат от коментар 40 на dejmos


  Я ги дай да ги чуем кражбите, че тея некадърници не можаха да ги покажат.
  На теб се надяваме.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 99. 99 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#98] от "zz_s":

  Е, ти новини от два месеца не гледаш ли :)

  България, къде е нашия change we can believe in?
 100. 100 Профил на from_russia
  from_russia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#88] от "BezEmotsia":

  не съм казал друго, освен, че форумния ни колега изпреварва събитията от типа
  - Бойко Борисов казал, че ще ходи на почивка и разглежда оферти в Гърция
  - Снаторини потвърдиха, че са отговорили положително на ББза почивка при тях
  "Хай Буй"
  - Страхотно, ББ ще почива тази година в най-емблематичния гръцки курорт Санторини ... следва презентация .... между тази тази дата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK