На живо

Политическото напрежение: "Продължаваме промяната" представя програмата си до 2 седмици

Политическото напрежение: "Продължаваме промяната" представя програмата си до 2 седмици

© НАДЕЖДА ЧИПЕВА, КапиталДневник" следи важните политически новини и реакциите по тях. Статията се обновява.
Слави Трифонов: Ако някой вярва на социолозите, значи вярва на късата си памет

Политическото напрежение: "Продължаваме промяната" представя програмата си до 2 седмици

© Юлия Лазарова


В публикация в профила си във "Фейсбук" лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов нападна социолозите в страната, като написа, че те не познават и това е "абсолютна истина". Повод за реакцията му са последните социологически проучвания на няколко агенции, в които "Има такъв народ" отбелязва сериозен спад на доверие, като дори в едно от тях е поставена на четвърта позиция.


Трифонов припомня как на предишните два парламентарни вота водената от него политическа сила е била силно подценена и в крайна сметка първо завърши на второ място, а след това спечели и изборите с малка преднина пред ГЕРБ.


"Така че, ако някой вярва на социолозите, значи вярва на късата си памет", заключва Трифонов в края на публикацията си.


Съучредителят на "Продължаваме промяната" Асен Василев обяви пред БНТ, че до 10 дни или най-късно до две седмици партията ще представи предизборната си програма. Той подчерта, че основните точки в нея са да не се пипат данъците, но да се събират ефективно, както и да се спрат всички течове от хазната. По думите му със събрания ресурс ще може да се оправят системите на здравеопазването и образованието.


Василев добави, че следващата седмица най-вероятно ще започнат разговори с "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". От тях зависи дали ще се подпише някакво споразумение как да действат политическите сили в бъдещия парламент.


Той уточни, че ще е водач на листата в Хасково, а Кирил Петков - в Пловдив.

Скандалите с Татяна Дончева са накарали партия "Волт" да напусне "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Това каза лидерът на политическата сила Настимир Ананиев пред Би Ти Ви. Именно "Волт" стана мандатоносител на проекта на бившите служебни министър Асен Василев и Кирил Петков "Продължаваме промяната", с който ще се явят на парламентарните избори. Ананиев обясни, че членовете на "Волт" са поискали партията да напусне обединението след скандала, в който Радостин Василев от "Има такъв народ" обвини Дончева, че се е опитала да разцепи групата на партията на Слави Трифонов.


Ананиев уточни, че в "Изправи се.БГ! Ние идваме!" има много качествени хора, с които биха работили отново. Лидерът на "Волт" каза още, че всички кандидати за депутати от "Продължаваме промяната" ще подпишат договори за почтеност. Ананиев добави, че ако бъде предложен, би се кандидатирал за народен представител. Той допълни, че партията му е потърсила Петков и Василев, защото много харесали техния профил.

Премиерът назначи четирима нови зам.-министри

Със заповед на премиера Стефан Янев са назначени трима заместник-министри на икономиката и заместник-министър на енергетиката, съобщиха от правителствената информацинно служба. Новите лица в министерство на икономиката са Ивелина Пенева, Орлин Япраков и Красимир Киряков.
Политическото напрежение: "Продължаваме промяната" представя програмата си до 2 седмици

© Цветелина Белутова, Капитал


Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на икономиката е освободена Ирена Младенова.


Георги Самандов е назначен за заместник-министър на енергетиката.

"София не може да е заложник на корпорацията ГЕРБ": "Демократична България" няма да гласува за нов председател на общинския съвет

ГЕРБ-СДС предложи кандидатурата на юриста Георги Георгиев

© Юлия Лазарова

ГЕРБ-СДС предложи кандидатурата на юриста Георги Георгиев


Днешната сесия на Столичния общински съвет започна с обсъждането на спешно включена в дневния ред извънредна точка – избор на нов председател след подадената преди два дни оставка от Елен Герджиков от ГЕРБ. Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ-СДС в съвета предложи кандидатурата на колегата си, юриста Георги Георгиев, който е председател на комисията по бюджет и финанси. Това е и единственият предложен кандидат, за когото ще се гласува тайно по-късно днес в урна на ул. "Московска" 33.


"Демократична България" няма да участва и предложи точката да отпадне, защото е включена "нелегитимно" в дневния ред на сесията. За да се внесе тя трябва да е подписана и внесена "съвместно" от всичките четирима зам.-председатели на СОС, както е по правилника за работата на съвета, но един от тях – арх. Борислав Игнатов, е оттеглил подписа си, посочи Грети Стефанова, новият председател на групата на "Демократична България".


"Бойко Борисов третира общинския съвет като 44-тото Народно събрание, като от дивана в Банкя отстрани председателя на съвета. София не може повече да е заложник на корпорацията ГЕРБ", призова тя. Методи Лалов предупреди, че процедурата за избор на нов председател ще бъде обжалвана и няма да издържи в съда.


Борис Бонев от "Спаси София" критикува групата на ГЕРБ, че е заложник на "велможата от Банкя", който нарежда кой да е председател на СОС. "Защо Фандъкова не заеме позиция срещу това погазване на независимостта на общинския съвет и на местното самоуправление", запита той.


"Очаквах и Фандъкова да подаде оставка по негово решение (на Бойко Борисов). Очевидно ГЕРБ се окопават в местната власт", бе заключението на Калоян Паргов от БСП.


Предстои тайното гласуване за избор на нов председател на СОС, което трябва да приключи в 15 ч. По-късно днес ще бъде обявен резултатът.

Бойко Рашков ще отговаря за координацията на изборите

Политическото напрежение: "Продължаваме промяната" представя програмата си до 2 седмици

© Георги Кожухаров


Силовият вицепремиер Бойко Рашков ще отговаря за координацията при подготовката и провеждането на предстоящите избори. Той е определен на днешното заседание на Министерски съвет. Преди неговото начало премиерът Стефан Янев заяви, че има редица мероприятия, които изискват координация между ЦИК и изпълнителната власт, съответно регионалните структури, ангажирани с изборите, а тази координация ще бъде поверена на вицепремиер.


На извънредните парламентарни избори на 11 юли Рашков изпълняваше същата роля.

ДПС имало общи позиции с политиките на Петков и Василев

Политическото напрежение: "Продължаваме промяната" представя програмата си до 2 седмици

© Велко Ангелов


Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев каза в ефира на "Нова телевизия", че по отношение на политикитепартията му има сходни позици с проекта на бившите министри на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев. "Имаше разговори с дуото Кирил Петков – Асен Василев, но те са били само в парламента в качеството ми на председател на икономчиеската комисия. Говорихме за политиките и за бюджета. Конкретният разговор, споменат от Кирил Петков в ефира на "Нова телевизия" не е воден с мен", каза Цонев.


Преди два дни в интервю за медиата Петков каза за "интересен" разговор с депутат от ДПС, когото не пожела да разкрие. "Той ми каза, че харесват моите икономически политики, но не харесват, че съм срещу Пеевски. Аз казах, че не харесвам Пеевски, защото според мен е източвал част от държавните пари през последните години. ДПС според мен трябва да се фокусират върху правата на българските турци. След санкциите "Магнитски" те трябва да кажат, че са били зависими от него, това е било огромна грешка и скъсват с този модел", заяви Петков.


Днес Цонев коментира, че "модната тенденция да се разказват бивали и небивали разговори" не е част от сериозната политика". "Знаете, че в този парламент всеки разказа какво ли не. Хората ни пращат в Народното събрание не за да се обичаме и да се харесваме, а за да водим диалог. Диалог, който не се състоя в два парламента", подчерта той.


Попитан дали ГЕРБ, БСП и ДПС ще опитат да съставят кабинет след предстоящите избори, Цонев отговори: "Какво да правим друго? Да блъскаме страната в криза ли?"


Зам.-председателят на ДПС заяви още, че партията му е допринесла за актуализацията на бюджета. "Видяхме, че в бюджета ще има повече приходи вследствие на инфлацията. Променихме си първоначалното становище и помогнахме този бюджет да бъде коригиран. Това беше признато от министър Асен Василев", каза той.

Централната избирателна комисия реши, че ще регистрира инициативни комитети за издигане на кандидатпрезидентска двойка от 27 септември до 17.00 часа на 4 октомври. За регистрация е необходимо в инициативния комитет да участват 21 души, както и да бъде внесен депозит от 100 лева.


В същия срок и при същите условия ще се регистрират и инициативни комитети за кандидати за народни представители.

Михаил Миков: "Продължаваме промяната" ще обере недоверието към "Има такъв народ"

Политическото напрежение: "Продължаваме промяната" представя програмата си до 2 седмици

© Юлия Лазарова


Проектът на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" ще обере недоверието към партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", смята Михаил Миков от БСП, който в миналото е бил председател на БСП, дългогодишен депутат и председател на Народното събрание, излъчен от левицата.


Според него проектът ще бъде допълнителен резервоар, който да привлече избиратели, да излъчи депутати, които от своя страна да излъчат мнозинство за правителство. Това заяви Миков в интервю за "Нова телевизия". Той смята, че обществото е силно фрагментирано, а това важи и за Народното събрание.
"Фрагментацията ще бъде още по-голяма в 47-то Народно събрание. Очертават се средни и малки формации", смята Миков.


По думите му е имало много слаба законодателна дейност на предишните два парламента, но краткият ми живот не е основание за незаявяване на ясни позиции. Според него личните интриги и разправии прикриват дефицита на онова, което гражданите очакват.


"Колкото Петков и Василев имат партия, толкова и Манолова, това е само подмяна. "Продължаваме напред" ще влязат в Народното събрание с 20 и няколко депутати, ще бъдат част от възможните парчета за сглобяване на коалиция за упражняване на власт, а това няма да издължи дълго", прогнозира той.


Той коментира и развитието на БСП, която "проявява политическа всеядност и губи все повече идентичност".
"Големият проблем на БСП е, че не можа да се утвърди като алтернатива на ГЕРБ", смята Миков.

Евродепутати идват в България на мисия за законността и медиите

Политическото напрежение: "Продължаваме промяната" представя програмата си до 2 седмици

© Reuters


Делегация на Европейския парламент е на двудневно посещение в България. Седем членове на Комисията по граждански свободи пристигнаха у нас, "за да оценят спазването на върховенството на закона, като част от текущото наблюдение на ситуацията в целия ЕС", съобщи делегацията на ЕП в България. Свободата на медиите и борбата с корупцията са също сред планираните теми на разговорите в София.


Подробности четете тук.

Пеканов няма интерес към проекта на Петков и Василев

Политическото напрежение: "Продължаваме промяната" представя програмата си до 2 седмици

© Министерски съвет


Вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов няма интерес да участва в политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. "Не сме коментирали до момента този въпрос. Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни според мен не съвпадат навсякъде. Аз съм за кейнсианска политика, необлагаем минимум в данъчната система и безвъзмездна помощ на бизнеса. Моето виждане е, че в момента живеем във време на доста сериозни интервенции в икономическия живот. Т.е. политиките на по-лекия икономически либерализъм на 90-те години, както и само антикорупционната реторика не са достатъчни, за да тръгне страната ни по нов икономически път. В този смисъл може би визиите ни съвпадат", каза той в интервю за "Нова телевизия". Пеканов добави, че след като изтече мандатът му в служебното правителство, най-вероятно ще се върне към академичната си кариера.


"Мерките срещу корупцията са важни. Трябва да правим много повече и в сферата на върховенството на закона. Но това не е достатъчно, за да гарантираме, че няма да продължаваме да сме последни в Европа, да имаме ниски заплати и нисък стандарт на живот", каза още вицепремиерът.


Мерки срещу инфлацията и драстичния скок в цените


Правителството работи по изготвяне на конкретни мерки, които да преборят инфлацията и драстичния скок в цените, обяви още вицепремиерът Атанас Пеканов. Той подчерта, че помощ за бизнеса трябва да има. "Опитваме се да намерим начин, по който да им помогнем", добави той.


"Инфлацията е негативен фактор, но е нещо очаквано във времена на много силен икономически растеж и ниска безработица. Реално тя е страничният ефект от икономическото възстановяване. Големият фактор за нея е не само това възстановяване, но и за съжаление притеснителите тенденции на световните пазари на енергетика. Такова поскъпване на тока има не само в България, но и в цяла Европа", коментира Пеканов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (297)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1657 Весело

  Явно е разбрал, че не е там ключа от бараката.......

 2. 2 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  за да не ги бъркаме, че прилича по визия на Петков, може би ще остане в администрацията на президента, ако бъде избран втори мандат, разбира се.

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Медийният балон на тези двамата ще спихне!
  Въпросът е колко от хората, които имаха неблагоразумието масово и доброволно да напуснат Разума, като подкрепиха чичкото без коса от плевенските села ще разберат, че това е просто следващата схема, преди да си "купят котка в чувал"???

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#2] от "Тsonkooo":

  Пеканов е преподашател ш Австрия и си държи на кариерата там

 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2855 Неутрално
 6. 6 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2577 Весело

  А.Пеканов е с леви убеждения. Добър теоретик и преподавател теоретици . Далеч от американските икономически МОДЕЛИ , споделя немски и скандинавски икономически модели! Ако не остане в България ,.... новите управляващи в Германия (ГСДП), ще го прилапат бързо ...

 7. 7 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  Ти и ние нямаме интерес към него

  и към тях

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 8. 8 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Де е тук напрежението - просто човекът не иска да се занимава с политика!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 9. 9 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  "Пеканов няма интерес към формацията на Петков и Василев"

  "Дневник", не са хубави тези работи. По Нова телевезия Пеканов каза, че не е разговарял с Петков и Василев и няма интерес към тяхната формация. Но на въпрос смята ли да се включи в политиката след като вече няма да бъде служебен вицепремиер той отговори отрицателно и заяви, че ще се върне към академичната си кариера.

  Така, че вярното е не, че Пеканов няма интерес към формацията на Петков и Василев, а че няма интерес към политиката въобще. Засега.

 10. 10 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 476 Весело

  Това момче е 100 пъти за предпочитане пред кокорчо и лъжльо

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Ще си зареже научната работа, за да си къса нервите в българската политика.

 12. 12 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Както написа Радостин Василев от ИТН, формацията на Петков е спонсорирана от Америка за България, Шалом и Насекомо. То се и виждаше от плакатите на пресконференцията. Единственият въпрос е защо чужди организации така агресивно налагат свой политически проект в страната и каква е целта им. Парите явно са много.
  Вероятни цели според редица анализатори в медиите са налагане на истанбулска конвенция, пускане на РСМ за преговори с ЕС без български условия, мигрантски центрове и нови оръжия на територията ни. Дано да бъркат, че иначе лошо ни се пише.

 13. 13 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  До коментар [#9] от "Един препатил":

  като няма интерес към политиката, защо се е съгласил да стане министър, вече втори мандат.

 14. 14 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Това момче ми направи много добро впечатление и е единствения който одобрявам от служебното правителство на Радев. Мисля че може да се реализира и по - успешно занапред.

 15. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Горкия младеж, ама той имал научна работа в псевдонауката икономика :)

 16. 16 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Бучков":

  Даже е палатка ⛺ !

  Ясно е, че ГЕРБ ще спечелят изборите! Който ЖЕЛАЕ да УПРАВЛЯВА ЗАЕДНО С ТЯХ, да участва в съревнованието от 2-ро до 5-то място, КОЙТО НЕ ЖЕЛАЕ- на високопланинска хижа следващите 4 години!

  Стига кряскане и дистанционно УПРАВЛЕНИЕ !

 17. 17 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 207 Неутрално

  Атанас Пеканов ми е много по-симпатичен от другите двама/ звездите/...Като икономист по образование и десен човек като убеждения неговата икономическа логика ми е най-близка....

 18. 18 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5642 Любопитно

  Не може да няма интерес към формацията на Петков и Василев, всички имат !

  [email protected]
 19. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Весело

  "Евродепутати идват в България на мисия за законността и медиите"

  Гледах Ментата пак се пенеше за олигарха дето създавал проекти и наковладил Делян на ГосДепа. Сега да се оплаче и на евродепутатите, зер кючук-либералите са най-либералните и аФтентични либерали.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 20. 20 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#17] от "rqm431061711":

  Да.
  И на мене. Пеканов трябва да е премиер щото не каза една кална политическа дума, а само позитивни неща за България и развитието й

 21. 21 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#17] от "rqm431061711":

  Съгласен съм КАТО ЦЯЛО, само дето г-н Пеканов е леко нерешителен и неорентиран, все още. А времето /му/ тече и вятърът духа все по-силно...

 22. 22 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  Медийният балон на тези двамата ще спихне!.....
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Тц. Не сте схванали замисъла. А той е, че в два парламента с мандатите за ИТН и за БСП правителства не станаха. Защото все някой за някого е неприемлив. Сега, в предстоящия парламент правителството ще стане около тези двамата.

  ГЕРБ са изключени по подразбиране - те и не искат да правят правителство. Вторият - дали ще е ИТН или БСП - все тая - ще върне мандата. Колкото и гласове да вземат Петков и Василев президентът ще даде третия мандат на тях.

  Тогава те ще могат да направят правителство с подкрепата на ИТН, БСП, ДБ и евентуално ИБГНИ. Без някоя от тези партии да изглежда, че дава или търси подкрепа от някоя друга от тях - например ДБ от или на БСП.

  Найс, а?

 23. 23 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Медийният балон на тези двамата ще спихне!Въпросът е колко от хората, които имаха неблагоразумието масово и доброволно да напуснат Разума, като подкрепиха чичкото без коса от плевенските села ще разберат, че това е просто следващата схема, преди да си "купят котка в чувал"???
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  ДА, да. Много бързо забравиха, че тиквата остави радев без конкуренция на президентските миналия път и 5 години играят доброто и лошото ченге на матриала.

 24. 24 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  До коментар [#20] от "Да вярваме на истината":

  В момента е вицепремиер.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#22] от "Един препатил":

  Има един ТЪНЪК МОМЕНТ, Препатилият...

  И той е какво /ще/ става, след като имаме НОВ ПРЕЗИДЕНТ ?!
  Я да те чуем по въпроса, ако обичаш!

 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1664 Разстроено

  До коментар [#22] от "Един препатил":

  Съвсем очевиден и прозрачен е плана на пРезидента, който е главен конструктор на поредната отровна сглобка...
  Ще плащаме сметката И за тази брутална комуноидна неумност!!!

 28. 28 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 207 Неутрално

  До коментар [#21] от "Stefan Kostov":

  Може и да е нерешителен, но каза нещата с истинските им имена, че няма как само със спирането на кранчетата и съдебната реформа да мръднем от последното място в Европа..., колкото и да ни се иска да е така...И това е единствения министър на Радев, който одобрявам... За другите двама със собствения проект, моето мнение е ,че всичко което казват звучи чудесно, но само за някой който идея си няма от икономическа реалност..

 29. 29 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Де е тук напрежението - просто човекът не иска да се занимава с политика!
  —цитат от коментар 8 на b_52_strato


  Да де, хем не иска, хем се занимава понастоящем. И то зле се занимава.

 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1664 Разстроено

  До коментар [#23] от "xymax":

  конспирацийка, нали така...?
  Жалка история!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на emo75
  emo75
  Рейтинг: 80 Неутрално

  До коментар [#9] от "Един препатил":като няма интерес към политиката, защо се е съгласил да стане министър, вече втори мандат.
  —цитат от коментар 13 на Тsonkooo


  Служебния министър НЕ е политически субект . Той е там за малко и да свърши точно определена работа. Не участва( по подразбиране ) в избори, коалиции и договоркш.
  В тоя ред на мисли НЕ е политик, а експерт.
  Научете я тая система мааму. 30 години станаха!

 33. 33 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Както написа Радостин Василев от ИТН, формацията на Петков е спонсорирана от Америка за България, Шалом и Насекомо. То се и виждаше от плакатите на пресконференцията. Единственият въпрос е защо чужди организации така агресивно налагат свой политически проект в страната и каква е целта им. Парите явно са много.Вероятни цели според редица анализатори в медиите са налагане на истанбулска конвенция, пускане на РСМ за преговори с ЕС без български условия, мигрантски центрове и нови оръжия на територията ни. Дано да бъркат, че иначе лошо ни се пише.
  —цитат от коментар 12 на НеКой


  Гласувай за Копейкин тогава бе, псевдо патреидиот... Ето, даже ше се кандидатира за Президент тоя антипатичен русороб на хранилка при Митрофанова🤣🤣🤣

 34. 34 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  До коментар [#22] от "Един препатил":

  Приятелю, сериозно ли мислиш, че ИТН, чиято цел е само и единствено да са опозиция, и при огромното его на Слафчу, ще влязат в коалиция предвождана от двете парвенюта-К и К ? Не вярвам да си толкова наивен.

 35. 35 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 806 Весело

  А.Пеканов е с леви убеждения. Добър теоретик и преподавател теоретици . Далеч от американските икономически МОДЕЛИ , споделя немски и скандинавски икономически модели! Ако не остане в България ,.... новите управляващи в Германия (ГСДП), ще го прилапат бързо ...
  —цитат от коментар 6 на dejmos


  Лелей! След като ти го похвали и благодарение на това, той сега ще изглежда и съмнителен, и противен на всички. :)

  Нарочно ли го направи? БСП имаха такъв номер навремето: ако някой говореше изключително остро срещу тях, почваха да викат с цяло гърло: "Той е от нашите бе! Той е от нашите!" Знаеха колко са отвратителни и в пълна мяра се възползваха от това.

  Ма то и ДБ, като фракция на БСП-то, и те го играят този номер: като разбраха, че Кирчо този път ще краде не друго, а електората им, ревнаха с цяло гърло, че точно Кирчо ги бил основал.

 36. 36 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#26] от "Stefan Kostov":

  Няма никакъв момент - нито тънък, нито дебел.

  Не споря дали ще имаме или няма да имаме нов президент. Но и да имаме нов президент това ще бъде след 21 януари 2022 г.

  Мандатите след изборите на 14 ноември ще ги връчва Радев независимо дали е избран за втори мандат или не. Той е президентът до 21 януари 2022 г.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#28] от "rqm431061711":

  Да, съгласен съм. Просто изразих СОБСТВЕНОТО СИ мнение в моя постинг #21 .

 39. 39 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Мисля, че Пеканов ще се окаже доста прозорлив. Петков и василев изглежда са разбрали, че в България относително лесно може да спечелиш доста гласове и да влезеш в парламента като се има предвид емоционално-стихийния начин, по който гласуват хората, но смятам, че прибързаха-нямат структури, не мисля, че имат и достатъчно хора.

  Отделно, визията на Пеканов за кейнсиянски подход в сегашните времена е по-скоро удачен. Иначе не съм твърд кейнсиянец за всичко и по всяко време :)

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Провал! Провал! Провал! Тежък провал за "продължаваме подмяната". Вън негодяи!!!
  —цитат от коментар 37 на varnata_brat


  ++++++++++++++++++++++

 42. 42 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мамуна":

  Вие гласувате за русофили, уж десните от ДБ.
  И за комунисти естествено.

 43. 43 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#36] от "Един препатил":

  Теоретично е така, но се замисли каква ЩЕ Е РЕАЛНАТА СИТУАЦИЯ, след като вече е ясно, че имаме НОВОИЗБРАН Президент, най-късно на 21.11.2021г.

 44. 44 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Пеканов е умен мъж, няма да се бутаряса с някакъв безперспективен проект на двама бивши служебни министри на Радев!

 45. 45 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#39] от "debruckere":

  По-добре е да обсъждаме "политическия им проект" в неговата цялост - как точно се канят да оберат България? Защото "политическите проекти" не са точно партии, а настървени групи прегладнели мошеници, които готвят поредния обир на държавата ни. Виж ДБ и сродната им по характер, и по персонажи в нея "ЕБНИ", например.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мамуна":Вие гласувате за русофили, уж десните от ДБ.И за комунисти естествено.
  —цитат от коментар 42 на НеКой


  ПрАти много по-здрави на Джмбаза, в гей сауната в Слатина 😂😂😂

 48. 48 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2944 Неутрално

  Както написа Радостин Василев от ИТН, формацията на Петков е спонсорирана от Америка за България, Шалом и Насекомо. То се и виждаше от плакатите на пресконференцията. Единственият въпрос е защо чужди организации така агресивно налагат свой политически проект в страната и каква е целта им. Парите явно са много.Вероятни цели според редица анализатори в медиите са налагане на истанбулска конвенция, пускане на РСМ за преговори с ЕС без български условия, мигрантски центрове и нови оръжия на територията ни. Дано да бъркат, че иначе лошо ни се пише.
  —цитат от коментар 12 на НеКой


  Дано тези дето гласуват проявят повече разум, а не да вярват на сладки обещания.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 49. 49 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2944 Неутрално

  като няма интерес към политиката, защо се е съгласил да стане министър, вече втори мандат.
  —цитат от коментар 13 на Тsonkooo


  Може би е разбрал нещо което не му харесва.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 50. 50 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Пеканов е свестен човек.
  Петков и Василев също са свестни хора.

  Това, че Пеканов няма да участва в проекта на Петков и Василев не означава, че са врагове и не се дишат. Не означава, че проектът на Петков и Василев няма бъдеще.

  Разбират икономиката по различен начин. Няма емоции, няма врагове.

 51. 51 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мамуна":Вие гласувате за русофили, уж десните от ДБ.И за комунисти естествено.
  —цитат от коментар 42 на НеКой


  Точно така, и "ние" им харизахме вдни миарди на ватенките да си пренася газА....
  Бай дъ ъей, "ние" сме единствената политическа сила изхвърлила като мръсни котета скапани ушанки от България!

 52. 52 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  До коментар [#22] от "Един препатил":

  Как виждаш ИТН да подкрепят тези двамата дето им извъртяха номер? Сагата с паспорта на Кирил я започнаха именно ИТН.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 53. 53 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#48] от "AModoMio":

  Самият факт, че израстват буквално за една нощ проекти, раздуват се веднага в медиите и никой не пита как се финансират, е най-притеснителен.
  Да имаш десетки участия в медиите за няколко дни съвсем не е безплатно.
  А после почват локумите, ако все пак някой срамежливо попита, не в телевизиите де.
  Ми ние събираме пари от дарения.
  Моля!!!
  И как така, кой дарява пари ей така и то много за една усмивка само.
  Ако е в политиката, това си е лобизъм, ми кажето си го .

 54. 54 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#27] от "selqnin":

  До коментар [#22] от "Един препатил":Съвсем очевиден и прозрачен е плана на пРезидента, който е главен конструктор на поредната отровна сглобка...
  —цитат от коментар 27 на selqnin


  На два пъти ГЕРБ, ИТН и БСП имаха възможност да направят сглобка, която да не е "отровна". Направиха ли го? Не го направиха. Ако имате някакви претенции - първо към тях.

  Между другото не трябва в това да виждате "отровна сглобка" на президента, а негово отговорно държавническо отношение. Съставянето на редовно правителство означава и наличието на Народно събрание. Ако Радев има някакви лични властови амбиции за него е много по-дюшеш - тъй като ще бъде избран за втори мандат - да няма Народно събрание, да си правим избори през няколко месеца и все да управлява неговото служебно правителство. Както виждате това не само може, но и се случва.

 55. 55 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1442 Любопитно

  Тъй като няма редовен кабинет, служебното правителство ще трябва да зададе това, което трябва да се случва в сферата на върховенството на закона.
  "Много щях да се радвам, ако парламентарно представените партии се бяха обединили около някаква визия, предложения за какво са те готови в следващия функциониращ парламент да приемат. Ние ще зададем тези реформи и ще трябва да търсим консенсус, че следващият парламент ще ги приеме", отбеляза вицепремиерът.
  Каза пред БНТ човекът, който не се занимава с политика.

 56. 56 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#51] от "Мамуна":

  Гласувахте ли за Мая манолова на квметските избори в София.
  Подкрепихте ли районните червени кметове срещу подобна подкрепа от тях за вашите.
  Написахте ли си го и във ФБ?
  Продължавате ли да подкрепяте вече втора година зелените чорапки с вдигнатия юмрук?
  Или и той е вече десен, а не кандидат на БСП и резидент на Решетников?

 57. 57 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#51] от "Мамуна":Гласувахте ли за Мая манолова на квметските избори в София.Подкрепихте ли районните червени кметове срещу подобна подкрепа от тях за вашите.Написахте ли си го и във ФБ?Продължавате ли да подкрепяте вече втора година зелените чорапки с вдигнатия юмрук?Или и той е вече десен, а не кандидат на БСП и резидент на Решетников?
  —цитат от коментар 56 на НеКой


  Не... не сме ;)
  Абе, кво прай Каракачана, освен да пие по пет големи водки у Контесата?

 58. 58 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#51] от "Мамуна":Гласувахте ли за Мая манолова на квметските избори в София.Подкрепихте ли районните червени кметове срещу подобна подкрепа от тях за вашите.Написахте ли си го и във ФБ?Продължавате ли да подкрепяте вече втора година зелените чорапки с вдигнатия юмрук?Или и той е вече десен, а не кандидат на БСП и резидент на Решетников?
  —цитат от коментар 56 на НеКой


  Апропо, Вие го качихте на власт... и след като се наср..те до ушите, сега ви минава и по рейтинг...
  Найс, а?😂😂😂
  Що не издигнАхте Фидосова направо, кртени?

 59. 59 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Пеканов е сериозно момче, със сериозна кариера и логично не вижда място в проекта за осребряване на имагинерна популярност .Още очаквам отговор от новите месии какво ще бъде отношението им към С Македония и подозирам, ако изобщо дадат отговор, то той няма да се хареса на огромна част от зомби феновете им.. Предвид генезиса на проекта , още доста много неща тепърва ще стават ясни и може да се окаже , че накрая ще се борят да минат 4% бариера.

  Sic transit gloria mundi
 60. 60 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2119 Весело

  До коментар [#3] от "selqnin":
  —цитат от коментар 22 на Един препатил


  Вие пак ли чакате да ви огрее 'третият мандат' - нещастници.
  Колко ще трае той, ако се реализира?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 61. 61 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Весело

  До коментар [#39] от "debruckere":

  Никой не харесва Кейнс, докато кризата не почука на вратата..После всички се сещат за него.

  Sic transit gloria mundi
 62. 62 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#34] от "uvtest":

  Ама приятелю, точно това идва много на сгода на Славчо. Подкрепя правителство, предложено от Петков и Василев и след това се прави на опозиция. Де да не го е виждал от ДПС.

  А той и Славчо си го каза в прав текст - в следващия парламент - правителство на всяка цена. Тази, която може да му предложи този вариант е възможно най-ниската за него.

  Разбирам, че това ще бъде кошмарно за ГЕРБ и лично за Бойко Борисов - особено при избирането на Радев за втори мандат, но ..... c'est la vie - "няма не искам, няма недей!"

 63. 63 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Пеканов е сериозно момче, със сериозна кариера
  —цитат от коментар 59 на Hristov


  За разлика от скапаните чалгари, които разполагат само с боклуци, и най вече лидерът им, страхливеца от Учиндол.
  Намираш ли някаква прилика между Пеканов и КОЙТО И ДА Е от кадрите на това, което ти си мислиш, че са политичекска партия.
  За да съществува една политическа партия са и нужни политици, вие такива нямате! Вие имате селски свирачи и крадци на вицове в нета.....

 64. 64 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1442 Любопитно

  "Пеканов заяви, че в момента служебният кабинет се опитва да спаси Плана за възстановяване или поне да подобри частите, които са незадоволителни.
  По около половината от проектите има подобрение. Тази седмица ще бъде готова цялостната визия, увери вицепремиерът.
  "В края на юли ние искаме да сме готови с нашите подобрения."
  При подаване през юли, парите ще дойдат най-рано през септември, а при по-късно подаване – някъде през октомври, поясни Атанас Пеканов".

  Това е от 27 юни 2021, издрънкано от зализаното добро момче с очилата. В края на септември план внесен няма. Има актуализиран бюджет. Безспорно може да му се вярва, безспорно планът не зависи от "политика" , защото той не се занимава с нея. Безспорно той не носи отговорност, тъй като е само един експерт, който е назначен само за да е експерт. В същото интервю експертът оценява, че предходното правителство се е справило лошо с пандемията. След половин година от управлението на служебния кабинет, той вече не дава оценки за управлението на пандемията и това е защото не се занимава с политика.
  https://www.novinite.bg/articles/203357/Atanas-PekanovS-pandemiyata-Balgariya-se-spravi-po-vazmojno-naj-loshiya-nachin

 65. 65 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Медийният балон на тези двамата ще спихне!Въпросът е колко от хората, които имаха неблагоразумието масово и доброволно да напуснат Разума, като подкрепиха чичкото без коса от плевенските села ще разберат, че това е просто следващата схема, преди да си "купят котка в чувал"???
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  По-добре котка в чувал, отколкото селяндур в джипка.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 66. 66 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#62] от "Един препатил":

  Има едно сигурно нещо и то е ,че ИТН при никакви обстоятелства няма да направят правителство с ГЕРБ и ДПС ..За ПП изобщо не съм сигурен.. Всъщност, ПП са единствените възможни съюзници на ГЕРБ, извън ДПС.

  Sic transit gloria mundi
 67. 67 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 716 Неутрално

  [quote#65:"Darkman"][/quote]

  Що, селяндур от ЯНболските села и учиндолски такъв некадърник по-добре ли е? 🤣

 68. 68 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#63] от "Мамуна":

  За разлика от един от водачите на ДБ, който цял живот изкара на хранилка на Н-тото НПО..Слави Трифонов от друга страна, е най- успешният в България в това, което прави.Да сравняваш един успял човек с друг , разчитащ на подаяния е крайно несъстоятелнос.Но показателно.

  Sic transit gloria mundi
 69. 69 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1493 Любопитно

  Вероятни цели според редица анализатори в медиите са налагане на истанбулска конвенция, пускане на РСМ за преговори с ЕС без български условия, мигрантски центрове и нови оръжия на територията ни. Дано да бъркат, че иначе лошо ни се пише.
  —цитат от коментар 12 на НеКой


  Е добре де, кои са тези ...лизатори?
  Какво им припяват от Северо-Изрок, цял или полу-проводник са на инмерските интереси на Россия?
  Забравих за това: Иснанбулската конвенция и емигрантите са НАЙ-големите злини в Булгаристан, това корупция, пищови, шкафчета, пристанища, предплатени язовири & магистрали, пристанища (Доган, Роценец) - това са си "особености на растежа", всичко си е на ред в кочинката, нал тъй?

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 70. 70 Профил на Гербидж интолерънт
  Гербидж интолерънт
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Пеканов може да влезе като неутрална фигура в следващо правителство. Ще са нужни такива компормисни фигури, за да има обща подкрепа от ДБ, ИТН и ПП.

 71. 71 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Весело

  Интересно ще е кого точно ще издигнат ДБ за президент.Надявам се слуховете да са верни и това да е Тафров..Отговаря изцяло на профила на формацията.

  Sic transit gloria mundi
 72. 72 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#63] от "Мамуна":За разлика от един от водачите на ДБ, който цял живот изкара на хранилка на Н-тото НПО..Слави Трифонов от друга страна, е най- успешният в България в това, което прави.Да сравняваш един успял човек с друг , разчитащ на подаяния е крайно несъстоятелнос.Но показателно.
  —цитат от коментар 68 на Hristov


  "Най успешния" е щото кълвете на крадени вицове от нета и чалгии с "патреотичен" привкус.
  А също голям проблем е, че изобщо кълвете на патреидиоти, пък били те и псевдо такива....
  Познавам не един човек, който го познава лично и ти казвам, че е комполексиран издигнал се селски хитрец! Затова се и държи като деспот с подчинените си!

 73. 73 Профил на Гербидж интолерънт
  Гербидж интолерънт
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#68] от "Hristov":

  Слави се вижда колко е успешен, след като излезна от бтв и рейтинга в комплект с телевизията му потъна като руска подводница на учение.

  Освен това, години наред укрива данъци, защото сключваше договори през фирмата си, регистрирана в офшорна зона.

  Та гУем патреот и Слави, ама само да не плаща данъци.

 74. 74 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Де е тук напрежението - просто човекът не иска да се занимава с политика!
  —цитат от коментар 8 на b_52_strato


  Еми както и всеки нормален човек с успешна кариера, кой иска да се въргаля в блатото наречено БГ политика. Още оттук трябва да ни светва лампичка за хоря като Петков и Василев.

 75. 75 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 716 Неутрално

  издигнал се селски хитрец
  —цитат от коментар 72 на Мамуна

  Което за теб е върха на сладоУеда У Живота
  От Врани Кон- до Лондон... пей сърце, Пеканов рЕпа да яде, кАжи чесно...

 76. 76 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Пеканов откакто призна, че пари по плана за възстановяване ще видим, като подпишем договор за затваряне на Мариците, е в немилост. ЕК ни извива ръцете, както затворихме и блоковете на АЕЦ-а, току що ремонтирани за стотици милиони от нашия джоб.

  Любовта ще спаси света!!!
 77. 77 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1493 Любопитно

  До коментар [#48] от "AModoMio":Самият факт, че израстват буквално за една нощ проекти, раздуват се веднага в медиите и никой не пита как се финансират, е най-притеснителен.Да имаш десетки участия в медиите за няколко дни съвсем не е безплатно.А после почват локумите, ако все пак някой срамежливо попита, не в телевизиите де.Ми ние събираме пари от дарения.Моля!!!И как така, кой дарява пари ей така и то много за една усмивка само.Ако е в политиката, това си е лобизъм, ми кажето си го .
  —цитат от коментар 53 на НеКой


  Интересни опорки са спуснати. Сорос, евреите, масоните дебнат над "острова на стабилността"...

  Ама тези въпроси са твърде по-актуални и резонни когато става дума за нЕма Такъв Народ, Слави, Тодор и останалата банда аматьори...
  Да, ама никой не ги зададе. Вкл. ПомпиерО, който е доста многословен и словоохотлив, когато е "нужно"

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 78. 78 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Интересно ще е кого точно ще издигнат ДБ за президент.Надявам се слуховете да са верни и това да е Тафров..Отговаря изцяло на профила на формацията.
  —цитат от коментар 71 на Hristov


  А ИТН кого ще издигнат, мен това ми е по-интересното... БУАХАХАХАХ😂😂😂
  Пацо Шнорхела лЕ, или оня кретен плагиата?
  Дръж ми бирата, че умрЕх от смЕх, заклевам се....😂

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#43] от "Stefan Kostov":

  Няма теоретично, няма реално - дори и да не бъде избран Радев не е длъжен да отложи възлагането на мандатите.

  Може ли и аз да Ви попитам - не намирате ли, че да има избран друг президент освен Радев е не хипотетична, а чисто фантастична ситуация?

 81. 81 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#43] от "Stefan Kostov":

  Няма теоретично, няма реално - дори и да не бъде избран Радев не е длъжен да отложи възлагането на мандатите.

  Може ли и аз да Ви попитам - не намирате ли, че да има избран друг президент освен Радев е не хипотетична, а чисто фантастична ситуация?

 82. 82 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#54] от "Един препатил":

  От времената на гнусния комунизъм много "харесвам" да ми казват как да мисля, кое да харесвам, кое е правилно и кое, къде и как да виждам...!
  Нали се сещате къде бих Ви помолил много любезно да си ....инсталирате непоисканите брутално неумни съвети???
  Или сериозно Ви надценявам?!

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1664 Весело

  До коментар [#60] от "zz_s":

  Дълбочината и проникновеността на концептуалната Ви "мисъл" не дава никаква възможност на оскъдният ми интелект да се включи в философско- политологичната Ви концепция...
  Жалка история!!!

 85. 85 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1664 Весело

  До коментар [#65] от "Darkman":

  По-добре човек да мисли /ако разбира се има такава възможност и изграден капацитет/, отколкото да пише, преди да се отдал на горепосочената дейност!!!
  Жалка история!!!

 86. 86 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 787 Неутрално

  'Пеканов няма интерес към проекта на Петков и Василев"

  Това е специалиста.Все някъде трябва да се работи. Защо да не натрупа опит как стават нещата . Не му харесват. Не мрънка . Сеня си началника. Дялан камък .

 87. 87 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1664 Весело

  От кога факта, че някой е разговарял с някого, без конкретен резултат е "новина"???
  Ако тези моми -ПР-ки в МС работеха за мен щяха да работят точно 3 минути!!!

 88. 88 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2119 Весело

  До коментар [#60] от "zz_s":Дълбочината и проникновеността на концептуалната Ви "мисъл" не дава никаква възможност на оскъдният ми интелект да се включи в философско- политологичната Ви концепция...Жалка история!!!
  —цитат от коментар 84 на selqnin


  Селянче, сбъркал си адреса. Виж до кого съм писал.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 89. 89 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#17] от "rqm431061711":

  ”Атанас Пеканов ми е много по-симпатичен от другите двама/ звездите/...Като икономист по образование и десен човек като убеждения неговата икономическа логика ми е най-близка....”

  Човекът казва, че е кейнсианец, ти го обявяваш за десен човек. Явно понятие си нямаш от ляво и дясно.
  Или си тъмно червен марксист, за който дори Ленин е десен човек. Кейнсианците са икономическите левичари, чийто основна идея е да има повече намеса на държавата в икономиката, основно чрез монетарни средства. Далеч са от дясното.

 90. 90 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Весело

  До коментар [#78] от "Мамуна":

  Логично е да не знаеш кого подкрепят ИТН за президент и то отдавна..Както казах, Тафров напълно отговаря на профила.

  Sic transit gloria mundi
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#73] от "Гербидж интолерънт":

  Вижда се, да..За партия на една година, успя да стане втори на първите избори, на които се яви, да спечели първите кметски избори, на коуто партията издигна кандидат, а след това да бие и ГЕРБ..Нещо, което никой не успя в последните 12 години.Определено се вижда кой колко успешен е.

  Sic transit gloria mundi
 93. 93 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Весело

  До коментар [#91] от "Мамуна":

  Съмнявам се, да знаеш, но пък вече научи.. Тафров, баце и отваряте широката халка..

  Sic transit gloria mundi
 94. 94 Профил на uwc02812270
  uwc02812270
  Рейтинг: 104 Неутрално

  Провал! Провал! Провал! Тежък провал за "продължаваме подмяната". Вън негодяи!!!
  —цитат от коментар 37 на varnata_brat


  Защо сте разпенили така, сапун ли закусвахте?

 95. 95 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Този пенсиониран военен, кога ще се досети и изобщо ще се досети ли, че туризмът в България, се е изчерпал и сега това е път "в нищото" ??

  "Чуждестранен агент"
 96. 96 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#66] от "Hristov":

  Извинете, но ГЕРБ не могат да имат съюзници. По две причини:

  Първата е чисто формална. На всички е ясно, че решенията в ГЕРБ се вземат от Бойко Борисов. В същото време той е никакъв - нито е депутат, нито е председател на парламентарната група, нито е кандидат за премиер. Ако някой иска да преговаря за правителство с ГЕРБ с кого трябва да си говори - с Десислава Атанасова и Томислав Дончев? Каква е гаранцията, че те знаят какво искат и ако нещо бъде договорено ще бъде изпълнено?

  Втората е по същество. За какво може да се преговаря и какво може да бъде договорено с ГЕРБ? Какво предлагат ГЕРБ? Нищо, но от все сърце. Ден през ден научаваме какви мъдри мисли бил изсипал Бойко Борисов във Фейсбук, ама да сте чули някакво конкретно предложение? Всичкото си е празно критикарстване. Да сте разбрали какво ще правят ГЕРБ ако се върнат на власт? Не сте, няма и да разберете защото и те не знаят. Т.е. Бойко Борисов не знае - от другите не се и очаква.

  Това са две много съществени причини, които заедно с естественото отвращение правят преговорите на когото и да било с ГЕРБ.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  До коментар [#62] от "Един препатил":

  Приятелю, сега и на парламентарна азбука ли трябва да се учим? За да подкрепи кабинет на К и К, депутатите на Слафчу трябва да гласуват ЗА. Това автоматично ги прави част от управляващите. Каква опозиция, какви 5 лева? ДПС никога не са гласували за правителство на ГЕРБ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK