На живо

Политическото напрежение: Мая Манолова твърди, че парите на мафията са на терен срещу партиите на протеста

Политическото напрежение: Мая Манолова твърди, че парите на мафията са на терен срещу партиите на протеста

© Велко Ангелов"Дневник" проследи важните политически новини и реакциите по тях.
"Отговорността за това, че няма правителство е на първата политическа сила "Има такъв народ" и на БСП, които два пъти получиха мандат", коментира председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред радио "Дарик". Тя отбеляза, че в последния парламент единствените депутати, които са подкрепили усилията ѝ са били тези от "Демократична България", сподели Манолова.


"Парите на корупцията и на мафията са на терен и те оказват огромна съпротива към партиите на протеста", добави Манолова.


Гражданската платформа, оглавена от Манолова, все още не е обявила как ще се яви на предстоящите парламентарни избори. Преговорите с движението на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов "Ние идваме" и "Движение 21" на Татяна Дончева продължават.

Виолета Комитова открила 100 млн. лева дефицит в регионалното министерство

Политическото напрежение: Мая Манолова твърди, че парите на мафията са на терен срещу партиите на протеста

© Надежда Чипева, Капитал


"Натъкнахме се на огромен финансов дефицит от над 100 милиона лева в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Установихме, че бюджетът е изчерпан, когато служебното правителство стъпи в длъжност", обяви регионалният министър Виолета Комитова пред "Дарик".


Тя обясни, че 382 милиона лева е приетият бюджет на Агенция "Пътна инфраструктура" за годината, а договорените дейности са на стойност от над милиард. Правителството на Бойко Борисов е плащало с министерски постановления, служебното обаче няма как да реши проблема с такива, посочи Комитова и коментира, че което и правителство да дойде, не може пари да се дават с министерски постановления.


С фирмите се разговаря, за да може да се осигури бюджет, обясни тя.


"Имаме перфектно направени пътища, имаме на места и дефекти", отбеляза Комитова. Вече има комисия по качеството, която тепърва тръгва на проверки, добави тя.

Атанас Атанасов: Имаме достойни хора, които да се изправят срещу Радев

Политическото напрежение: Мая Манолова твърди, че парите на мафията са на терен срещу партиите на протеста

© Юлия Лазарова


"Имаме достатъчно достойни хора, които имат качествата да се изправят срещу Румен Радев в президентската надпревара. Радев се позиционира като противник на корупционните схеми на Борисов, но ние имаме и определени различия с неговите позиции. Ние не знаем неговата позиция относно "Кримската криза", заяви пред "Нова нюз" съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.


Той добави, че парламентарните избори не трябва да остават в сянката на президентските.


"За нас е изключително важно да затвърдим позициите си в парламента, защото там се вземат важните за страната решения. Ние ще се борим да бъдем фактор в следващото Народно събрание", каза Атанасов.

Целта на коалицията "Продължаваме промяната" е победа в предстоящите на 14 ноември парламентарни избори, съобщи един от лидерите на формацията Асен Василев пред "Нова нюз". През тази седмица Кирил Петков допусна техният проект да утрои първоначалното си доверие, според социологическо проучване (около 9%) и да спечели около 27-30% от гласовете. Василев добави, че вече регистрираната в ЦИК коалиция води разговори с още малки партии, които искат да я подкрепят и да се присъединят. Засега тя се състои от "Волт" и "Средна европейска класа".


Василев съобщи още, че техни представители влизат в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат. "Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас", каза Василев.


Подробности - тук.

АБВ подкрепя Радев и преговаря с БСП за общо явяване на изборите

Политическото напрежение: Мая Манолова твърди, че парите на мафията са на терен срещу партиите на протеста

© Надежда Чипева, Капитал


АБВ ще подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова на президентските избори, обяви лидерът на партията Румен Петков в Плевен. Решението е взето единодушно на заседание на Националния съвет на формацията.


"Нашите аргументи са в няколко аспекта. Президентството остана институцията, която дава стабилитет, излъчва сигурност и излъчва перспектива. Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова са предсказуеми в своето поведение и са отговорни пред обществото. Това остана институцията, която може да създаде условия за диалог с цел намиране на решения, които отговарят на обществения интерес. Не на последно място и президентът Радев, и вицепрезидентът Йотова показаха, че могат да виждат и да чуват", заяви Петков.


Добави, че АБВ ще настоява в политиката на Радев и Йотова при евентуален следващ мандат стратегическо място да заеме българската енергетика. По думите му въпросът в момента с енергетиката е въпрос на национална сигурност.


Той коментира и начина, по който се очаква АБВ да се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори.
Разговорите с ръководството на БСП, които се водят в момента са за формулата от предходните избори, когато се явиха заедно като част от коалицията "БСП за България".


"Не виждам повод да бъде преосмислена формулата за участие. Ние сме единственият партньор, който е показал потенциал. Нашите кандидати и то без да изчерпваме възможностите, които АБВ има във всички региони, са получили близо 12 хил. преференции. Считам, че това ще бъде оценено по достойнство. Последните ни разговори с ръководството на БСП са, че трябва да материализираме тези разговори в писмено споразумение и да участваме активно в предстоящата кампания", обобщи Петков.

Мая Манолова поиска оставката на енергийния министър

Политическото напрежение: Мая Манолова твърди, че парите на мафията са на терен срещу партиите на протеста

© Юлия Лазарова


"Искаме незабавната оставка на енергийния министър (Андрей Живков - бел. ред.) заради липсата на мерки, политическа отговорност и действия за овладяване увеличението на цената на тока за бизнеса. На енергийната борса се правят спекулативни сделки, в които участват държавни енергийни дружества и държавни институции. Те участват в схеми и "опъват чадър" над мръсни сделки, вместо да работят за българските граждани и фирми". Това заяви председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.


Формацията предлага разликата между "пазарната цена на тока за бизнеса, определена от КЕВР – 120 лв. и реалната цена – 240 лв." да бъде поета от държавата. "Това са 150-180 млн. лв. месечно, които бюджетът може да си позволи. Решения има, но трябва да има отговорни министри, които да ги предприемат", допълни Манолова.


Министерският съвет незабавно да приеме постановление за разпределяне на допълнителните 440 млн. лв. за бизнеса, приети с актуализацията на държавния бюджет преди две седмици, поискаха още от платформата. "Нищо от парите по мерките 60/40 и "Запази ме" не е достигнало до бизнеса. Фирмите са притеснени от липсата на подкрепа и увеличаващите се цени. Подкрепяме искането им не при 30 %, а при 20 % намалени приходи спрямо 2019 г. да получават финансова подкрепа от държавата", каза още Манолова.

ГЕРБ има стратегия кога да обяви кандидата си за президент

Политическото напрежение: Мая Манолова твърди, че парите на мафията са на терен срещу партиите на протеста

© Юлия Лазарова


"ГЕРБ не се бави с номинацията за кандидата си за президент. Това е стратегия. Ние сме мразеща държава и има една огромна машина, която веднага обработва помията и започва да бъде обливан с помия кандидатът. Човекът трябва да е консенсусен, обединител, интелигентен, професионалист, реализиран". Това каза пред БНР бившият депутат и министър от партията Вежди Рашидов. Пред "Нова телевизия" Александър Иванов, също бивш депутат от ГЕРБ, заяви, че номинацията за президент на ГЕРБ ще е обществена фигура с огромен авторитет.


По повод новия проект "Продължаваме промяната" Рашидов посочи, че "не е хигиенично да се самоопределяш за почтен".

Демократична България" ще продължи разговорите с Кирил Петков и Асен Василев за коалиционно споразумение след парламентарните избори, заяви Христо Иванов в предаването "Панорама" на БНТ.


"Ние се отнасяме изключително позитивно към тях, водим диалог и ще продължим да го водим. Нашата покана за предизборна коалиция беше мотивирана от разбирането, че заедно можем да постигнем по-голям резултат, отколкото поотделно. Ще продължим разговора с тях", заяви той.


Вчера Петков и Василев обявиха условията си за подписване на споразумение за устойчиво парламентарно мнозинство и правителство след изборите.


Повече тук.

От "Волт" са поискали новата коалиция да няма агенти в листите и да не преговаря с ГЕРБ и ДПС

Политическото напрежение: Мая Манолова твърди, че парите на мафията са на терен срещу партиите на протеста

© Юлия Лазарова


От партия "Волт" са имали две искания към Кирил Петков и Асен Василев в преговорите за мандатоносители на коалицията "Продължаваме промяната". "Ние нищо не сме искали, освен в листите да няма агенти на Държавна сигурност. Поставихме и червени линии относно партии, свързани с прехода и негативната репутация на България, а именно ГЕРБ и ДПС", съобщи Настимир Ананиев пред БНТ.


През тази седмица Кирил Петков регистрира в избирателната комисия коалицията, оформена от партиите "Волт" и "Средна европейска класа", носеща името на политическия проект на министрите в предишното служебно правителство Кирил Петков и Асен Василев.


Ананиев подчерта, че коалицията ще води разговори за сътрудничество с всички политически сили, с изключение на ГЕРБ и ДПС.

"Демократична България" ще се бори да е втора сила след отказа от Кирил Петков

Политическото напрежение: Мая Манолова твърди, че парите на мафията са на терен срещу партиите на протеста

© Юлия Лазарова


"Третият път трябва да има кабинет, ще направим правителство и "Демократична България" ще бъде в центъра. При добрия сценарий "Демократична България" и партньори създават правителство и първият ни партньор е "Продължаваме промяната", това е естествената коалиция. По-добрият вариант беше да направим коалиция веднага, за да вземем първото място, има значение кой взима първия мандат", каза пред БНТ Мартин Димитров от обединението. Според него то има потенциал да се бори за второто място на парламентарните избори на 14 ноември и да покачи процентите си.


През тази седмица един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отказа предложението на Христо Иванов двете формации да се явят с общи листи.


"Няма вариант ГЕРБ да стане приемлив партньор, те тайно управляваха с ДПС", допълни Мартин Димитров.


"Ръководството обсъжда кандидатура за президент, когато сме готови, ще обявим нашето решение, всички се бавят. Аз имам съществени различия с Румен Радев, относно "Белене", относно отношенията с Русия", добави Димитров.

ДПС ще издигне кандидат за президент, следи за действията на Радев и Рашков

Политическото напрежение: Мая Манолова твърди, че парите на мафията са на терен срещу партиите на протеста

© Юлия Лазарова


Централното оперативно бюро ще издигне, утвърди и регистрира кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент, е решила партията на онлайн заседание на Централния съвет. На заседанието са одобрени критерии и процедура за номиниране на кандидати за народни представители за изборите на 14 ноември. Сред критериите за номинации на кандидати са да е избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и либерализма.


По време на заседанието е направен анализ на актуалната политическа ситуация по области и е приета декларация, която осъжда остро всяко погазване за Законите на страната и Конституцията.


В декларацията е посочено, че централният съвет на ДПС осъжда остро всяко погазване на Конституцията и законите на страната, както и нарушаването на защитените с международни договори граждански и политически права на гражданите и предупреждава и няма да позволи използването на държавния репресивен апарат за предизборните цели на президента и неговите министри.


Останалият текст на декларацията:


"На предходните избори силовият министър на президента Бойко Рашков се включи активно в предизборната кампания и използвайки методите на комунистическия режим, припомни най-ужасяваща част от историята на 20 век.


Масово членове и симпатизанти на ДПС, като партийни функционери, кметове или служители в общински администрации, бяха подлагани на непрекъснат полицейски тормоз, извършваха се обиски, арести, в нарушение на законите на страната. Полицейските служители принуждаваха хората да подписват протоколи, че няма да се занимават с предизборна кампания, че няма да разпространяват предизборни материали, при положение, че партийните функционери имат основно задължения да участват активно в предизборната кампания и в предизборните мероприятия. Абсурдна беше ситуацията и при служителите от общинските администрации, които бяха възпрепятствани да изпълняват основните си задължения по организиране на изборите.


Целта беше сплашване, унижаване и стъпкване на човешкото достойнство, по същество лишаване от основни човешки, граждански и политически права.


ДПС сезира компетентните органи в Европейския съюз и ще настоява за извършване на обективна независима проверка на всеки един конкретен случай.


ДПС постави въпроси и отправи питания и до министър Рашков, който си позволи да не отговори. Независимо от това, че в рамките на 46-ото Народно събрание не бяха получени отговори от министъра, ДПС ще продължи и в 47-ото Народно събрание да поставя тези въпроси и ще поиска министърът да понесе своята отговорност.


Единствено и само демокрацията може да ни даде свободата и да гарантира правата ни. Затова всички сме призвани да защитаваме демокрацията. Изборите трябва да бъдат свободни, честни и демократични. Гражданските и политическите права на българските граждани трябва да бъдат защитени и гарантирани.


ДПС ще наблюдава внимателно този процес и няма да позволи нито на Румен Радев, нито на Бойко Рашков да нарушават Конституцията и законите на страната.


Обръщамe се към всички български граждани да бъдат смели и открито да се противопоставят на беззаконието и своеволията на самозабравили се министри. Демокрацията зависи от всеки един от нас и ние трябва да сме отговорни пред бъдещето на страната си".


В четвъртък (23 септември) Рашков бе определен от Министерски съвет за вицепремиера, който ще координира организацията и провеждането на изборите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (281)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 670 Любопитно

  Пеевски?

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 2. 2 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 942 Весело

  Двойката ще е Ментата - Шагито (Хамид Хамид)

  Мома, връщай 12 и 12А!
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  " ДПС ще издигне кандидат за президент и следи за действията на Радев и Рашков"

  ДПС отдавна тряба/ше да бъдат интерес само за ДАНС, МВР и прокуратурата у нас ! Като какви се изживяват, че да " следят" президента на РБ, идея си нямам ! Някой ако има, да обясни за какво точно става на въпрос !

 4. 4 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  ДПС ще наблегне на принципа - важно е да участваш.

  подпис
 5. 5 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Изпуснаха страхотен шанс
  ДПС+ГЕРБ+БСП(широки) можеха да съставят правителство.
  Гестапото -премиер
  Ст. Денчев президент
  Шаренкова - шеф на парламента.

 6. 6 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Правилно и политически оправдано решение. Е, решението е на народа...

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Отрепки, ще разиграват циркове докато САЩ не изпердашат Доган и Борисов по Магнитски или не разкараме благоверното каскетче. При едно от тези две събития мафията ще е същински заплашена. Най добре и двете да станат реалност възможно най бързо, но по вероятно първото да се осъществи. В тази хипотеза току виж каскетчето започне да си го причинява.

 9. 9 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Ще застанат зад гербаджийдския кандидат и после ще твърдят, че те са го издигнали, щото нали знаем - порциите?!

  CONTADOR GRATUITO!
 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#4] от "Иван K":

  " ДПС ще наблегне на принципа - важно е да участваш."


  За президентските избори - да, но по време на цялото си съществуване на корпорацията ДПС под " участие" значи корупция и нищо друго !

 11. 11 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Този цървул си е направо прототип на Мумията от едноименния филм

 12. 12 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално


  Тези повтарят филма « Мисията невъзможна « .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Пейо? ❤️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Сега са на мода почтените, значи почетния ще е кандидат.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#9] от "г-н Думанов":

  “Ще застанат зад гербаджийдския кандидат...”

  Нам селекцията е огромна: Щъки, Георги Марков-Николай, Сульо Пулев, Христо Стоичков, Портних...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Крайно време е тази ОПГ ДПС да се забрани! Не е нормално в страна от ЕС да толерира етническа Партия!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#15] от "Norman Granz":

  " Нам селекцията е огромна: Щъки, Георги Марков-Николай, Сульо Пулев, Христо Стоичков, Портних..."


  .......Барни Ръбъл, а за заместник - кърджалийската прелест .........................

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2577 Весело

  Прекрасно е пакетирането на ГЕРБ и ДПС при изборите за президент ...Заедно са в МИР и БОЙ :))
  - Радев..........и та..та ..та
  -Рашков и та..та...та
  При това думите са едни ...!! Вечна дружба на ГЕРБ и ДПС под погледа на Ердоган !
  А, от вчера Търция смята да напада Гърция от българска територия . Борисов и Карта да не ги викаха за подписване на секрете протокол ??? В характера на двете партии е ПРЕДАТЕЛСТВОТО ...

 20. 20 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 675 Неутрално

  добър ход на ДПС. А на втория тур симпатизантите на ДПС ще гласуват против Фатмака
  —цитат от коментар 17 на kzj35678888


  Ще гласуват за онзи ямук с гумената глава, нъл ?

 21. 21 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Весело

  Така като гледам всички усилено са се заели Радев да бъде преизбран още на първия тур.

 22. 22 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Весело

  До коментар [#1] от "Антони Де ла Реа":

  Пеевски?
  —цитат от коментар 1 на Антони Де ла Реа


  Не. Градската мълва говори, че Доган е кандисал да даде Пеевски под наем на Борисов. Защото се видя, че той, завалията кандидат на ГЕРБ не може да намери.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#21] от "Един препатил":

  “Така като гледам всички усилено са се заели Радев да бъде преизбран още на първия тур.”

  Не виждам причина ГЕРБ и ДПС, които са едно и също, да не издигнат обща президентска двойка.

  ДПС като чорбаджии издигат Данчо Ментата за президент, а ГЕРБ като ратаи - Георги Марков Дантеления зе вице.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  Вентрология

  М У С Т А Ф Е Н К О

  само си отваря устата.

  Вместо него

  ГОВОРИТ МОСКВА

 25. 25 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  Комарницки предполага, че Пеевски ще кандидат за президент:

  https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/touche_sega-max960-nocrop-always-watermark/public/comix/09-24-2021.jpg

  Сам съм, други няма...
 26. 26 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Ментата и Карабудалъ няма да попречат за избирането на генерал Румен Радев.
  А ДПС се легитимира и демаскира като "прокобата на България" /по Костов/

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Хайде, всички заедно!

  КПСС-ДПС !
  КПСС-ДПС !
  Урааааа!

 29. 29 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 748 Весело

  Да връщаме Монархията ! Сумати некадърници искат да са Президент, от дпс, възраждане, някакви социалдемократи от 234 социалдемократични партии, някакви певици неизвестни...... Пълна простотия, бюлетината ще е 8 километра!
  Най-богатите и свободни страни в Европа са Монархии !

 30. 30 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Поредните месии! Трогателни са усилията на Дневник да ни ибеди че Средна европейска класа и ВОЛТ са партиите, които не само ще влязат в парламента, но и ще са фактор :)

 31. 31 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  Оказва се, че на предните президентски избори когато ДПС подкрепи на втория тур Радев за президент това не е проблем. Оказва се, че се е проблем когато ДПС решиха да издигнат собствен кандидат на тези избори. 🤔

 32. 32 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  Мартин Димитров си остана един психически увреден многознайко, не можа да надскочи себе си. След растящите цени на електричеството, да продължаваш да твърдиш, че нямаш нужда от АЕЦ Белене, вече е по-скоро диагноза.

  Колкото до коалицията с Кирил Петков, това разбира се е още една от глупавите му приумици. Няма здравомислещ човек, който да иска да прави коалиция с някой, който дори няма програма за управление.
  Странно е как се обръщат нещата на 180°. До вчера Хр. Иванов казваше, че няма как да гласува доверие за "котка в чувал", като имаше предвид анонимниците предложени от ИТН за министри. Днес същия този човек иска да прави коалиция с "котката в чувал" неясната партия на Кирил Петков, особено след като те не бяха подкрепени от много от колегите си в служебното правителство.

  ДБ просто се превръщат в маргинализирана формация с оглед странните послания, които хвърлят в публичното пространство, единственото им предимство е, че останалите са много по-компрометирани. Общата картинка на партиите борещи се за парламента става все по-плачевна. Личи си че никой не е научил нищо, дори обратното, като слушаме и гологлавия философ и ДПС - тези хора все повече се радикализират и се считат за гласа на народа.

 33. 33 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Поотделно ще имат повече депутатски места сумарно след преизчисленията на остатъците. А и чисто психологически един предизборен съюз би отблъснал съществена част от избирателите на едните, несъгласни с позициите на другите. Посоката е вярна.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  "Демократична България" ще се бори да е втора сила
  —цитат от коментар 0 на статията


  Борба ще е, наистина.

  You don't know what you don't know.
 36. 36 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  Няма никакво значение на изборите кой ще бъде пръв, кой втори.

  Правителство ще бъде направено с третия мандат, който президентът този път ще даде на "Промяната продължава".

  Така и БСП, и ДБ, и ИТН ще могат да го подкрепят без да дават или приемат подкрепа един от друг.

  Това е единственият начин от трите партии да се получи "три в едно". Наистина неочаквано добра комбинация.

 37. 37 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Неутрално  ,,Централното оперативно бюро ще издигне, утвърди и регистрира кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент, е решила партията на онлайн заседание на Централния съвет. “

  Не! Мерси!
  Айде няма нужда…

 38. 38 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Марксистите и комуняги от ДаеБъ ще бъдат пратени на 4-то място. Хората ще ги накажат

 39. 39 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 118 Неутрално

  До коментар [#36] от "Един препатил":

  Защо си мислиш, че БСП ще подкрепи шайките ДБ, ПъПъ и ИТН?

 40. 40 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Въпрос на много малко време е ДБ и Кирчо и Кокорчо да влезат в челен сблъсък..Социолозите най- накрая прозряха очевидното:

  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/kiril-petkov-posyaga-kum-elektorata-na-db-ne-na-itn

  Sic transit gloria mundi
 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  .
  Така и БСП, и ДБ, и ИТН ще могат да го подкрепят без да дават или приемат подкрепа един от друг.
  —цитат от коментар 36 на Един препатил


  Приятелю, и вчера ти обяснявах, за да подкрепи кабинет, дадена полит. сила трябва да гласува със ЗА за него.Това автоматично я прави част от управляващото мнозинство.И те питах, как си представяш Слафчу с неговото его, да е в коалиция водена от двете парвенюта К и К?

 42. 42 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  "ДПС ще издигне кандидат за президент и следи за действията на Радев и Рашков"

  Че ДПС не изразиха ли подкрепа за Радев по едно време?

  Ааааа, не, това беше дпс-младежи познати още като ИТН 😂 😂

 43. 43 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#36] от "Един препатил":

  Правителство ще бъде направено с първият или вторият мандат и мандатоносител ще е ИТН. Сигурни са БСП и ИТН, а за третият ще кажат резултатите от изборите.Да видим кой кого ще изпапка между Ристето и двамата шанаджии

  Sic transit gloria mundi
 44. 44 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Онези oт ДБ силно вярват, че електоратът им трябва да им бъде верен като крепостни селяни. И всеки, който не е в коалиция с тях, e против тях и краде от гласовете им. Като разбраха, че новата партия Продължаваме промените не желае предизборна коалиция с тях, започна едно късане на ризи, едно виене към луната как ще им крадат част от гласовете.

  Ей, много им се иска да имат 250 депутата, ама... първо, депутатите са 240, и второ, няма как всичките да са техни.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 45. 45 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#40] от "Hristov":

  Че те още първите проучвания показаха сумарно, че ПП и ДБ имат колкото ДБ преди ПП.
  То си е нормално. Кирчо и Кокорчо бяха харесвани от симпатизантите единствено на ДБ. Славчо открито ги нападна.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#32] от "otrqdnik":

  Просто ги е страх да нападнат открито Кирчо и Кокорчо..Но не виждам друг изход за тях..Иначе рискуват да се свият до твърдият електорат на ДСБ.

  Sic transit gloria mundi
 48. 48 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 97 Неутрално

  двете парвенюта К и К
  —цитат от коментар 41 на uvtest


  Ти знаеш ли какво е "парвеню". Отново използваш думички, които не са ти ясни какво значат.

 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  ДПС бяха свикнали да си правят , каквото поискат по време на избори, още от времето на Доган, когато плащаха или опрощаваха тока на ромите от Столипиново. Сега не могат да приемат, че това положение няма да продължава и ромските гласове няма да се делят между тях и ГЕРБ.

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  "Демократична България" ще се бори да е втора сила"
  Можеше да е, ако не живеехме в България.

 51. 51 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 118 Неутрално

  До коментар [#43] от "Hristov":

  Не те ли е гнус да казваш, че ИТН ще се коалира или бъде подкрепен от комунистите и наследниц на БКП - БСП?

 52. 52 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#46] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Стюпс, смъртта на ИТН е силно преувеличена..Виж тази на ДБ е съвсем реална..Не като да нямат опит , де...Или ще влизате в сблъсък и ще покажете що за шанаджии са двамата измамници, или до последно ще треперите влизате ли в парламента или не.

  Sic transit gloria mundi
 53. 53 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  Няма вариант ГЕРБ да стане приемлив партньор, те тайно управляваха с ДПС", допълни Мартин Димитров.

  Не знам как ще управлявате и с ПППП.
  г-н Петков каза, че ако ГЕРБ си признае, че са корумпирани, тогава ще управлява и с тях.
  Което е малко странно, принципно. Да искаш да управляваш с корумпирани, имам предвид.

  Така или иначе, тия сметки са като тигана и рибата в морето.

 54. 54 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 748 Весело

  Ако тоя сектански фъфлек Мартин Димитров е кандидата на Демократична България аз ще повърна върху бюлетината и ще гласувам за Радев

 55. 55 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#51] от "kzj35678888":

  Нямам никакъв проблем с БСП в управляваща коалиция при наличието на алтернативите от ГЕРБ и ДПС.

  Sic transit gloria mundi
 56. 56 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Весело

  До коментар [#48] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Аз имам въпрос съм теб.
  Откога Мая е почтена. И почтена ли е, Мая?!

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  По-добре е, че съюз за промяна и споразумение за общо управление ще сключат, а не предизборна коалиция с общи листи. Нищо че така никоя от тези партии няма да е първа политическа сила, по-важно е, че общо ще имат повече депутати, отколкото ако се бяха явили заедно. Повечето хора не са узрели още да гласуват за такава широка коалиция, залагат главно на личности и ако някой не им харесва по някакви си причини, отказват да гласуват за цялата формация.

 59. 59 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Весело

  До коментар [#1] от "Антони Де ла Реа":

  Къде е Шиши? ДПС го търсят да го номинират за президент.

 60. 60 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Аз имам въпрос съм теб. Откога Мая е почтена. И почтена ли е, Мая?!
  —цитат от коментар 56 на Да вярваме на истината


  Ами нямам данни, че е неподчена. Има няколко компрометиращи момента, но след това направи доста, за да изкупи вината си. Ако имах избор, не бих и се доверил, но политическата сцена е много оскъдна в наши дни, уви.

 61. 61 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#55] от "Hristov":

  В момента де факто управлява БСП. Де факто българската икономика има проблеми с управлението на БСП. Така, че малко помислете чалгарите. Не, че имате капацитет де.
  ДСБ поне от кумове срама не смее да се намести до БСП.

 62. 62 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#58] от "Fiji":

  Бе ти чуваш ли се ?! Ибнитата вече са политически покойници, благодарение на К&К...Ако ДБ продължат да им се усмихват ги чака същото.Има едни 17-18% коуто са склонни да гласуват за подобни партии.. И това е..Няма повече.

  Sic transit gloria mundi
 63. 63 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  До коментар [#48] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Ако не я знам, ще проверя в Гугъл, приятелю, живеем във века на информацията. Мен обаче, друго ме чуди. Какъв е този суициден /и тази думичка ще я видя после/ нагон у ДБ, да подкрепят активно К и К, които ще вземат най много гласове от тях.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Весело

  До коментар [#60] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Викаш "Излъжете Христо Иванов" не ти стига?

  Sic transit gloria mundi
 66. 66 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 748 Весело

  шиши и майка му ще са кандидатите на дпс за Президент и Вицепрезидент
  Двамата ако скочат ще има земетресение

 67. 67 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Весело

  До коментар [#57] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Не и политическата, гений..Иначе от отломките на РБ нямаше да се пръкне Ристю и Ко

  Sic transit gloria mundi
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на wqf541063367
  wqf541063367
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Двамата Тартюфовци от ПП Продуктово позициониране днес по коя телевизия ще дават интервюта?

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#60] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Аз по принцип уважавам всички политически възгледи, но точно Мая не мога да приема за почтена.
  Хубавото е, че Мая и ИТН си заминават.

 72. 72 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Гласуването за ГЕРБ е единствения нормален и правилен избор. Всички други партии/коалиции са изключително зле.

 73. 73 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1891 Весело

  Между другото, Христо Иванов отказа да отговори директно вчера, ще приемат ли поканата на шанаджиите.. Очевидно загряват кво се задава..

  Sic transit gloria mundi
 74. 74 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Ако не я знам, ще проверя в Гугъл, приятелю, живеем във века на информацията.
  —цитат от коментар 63 на uvtest


  Обикновено интелигентните хора първо проверяват, сетне използват дадена дума. А, ама чакай: ти си гербав! 😀😀😀

 75. 75 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  ДБ бяга от това да управлява и това се видя. Не знам какви борби декларират, но делата им показват страх от властта, т. е. страх от това властта да попадне в техни ръце. Те всячески бягат от това. Даже не знам дали проекта на Канадеца не е бил нарочно създаден за да се отнемат гласове от ДБ, защото ДБ отиваше на едни следващи избори към първа политическа сила (по прогнозите), и трябваше да управлява, а ДБ това не го искат. Т. е. ДБ са същите като ИТН, но завоалирано, скрито.

  ДБ=БКП
 76. 76 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2115 Любопитно

  Ако няма читав кандидат за опонент на Радев-Йотова, който не е генерал, агент на службите и уличен в корупция, това означава, че сме направили пълен кръг по спиралата надолу и сме на изходната точка - 9 ноември 1989г. искаме да сменим системата, ама няма с кого. Под "искаме промяна" нека не се разбира "президентска република"!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 77. 77 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  "ДПС ще издигне кандидат за президент ...."
  ----

  Това е на пръв поглед необяснимо. Вариантите са два:

  1. Да издигнат човек, който по някакъв начин да бъде асоцииран с Петков и Василев - с което да компрометират тях и ПП, внушавайки, че Петков и Василев имат нещо общо с ДПС.
  Дори само подозрение за връзка с ДПС може да потопи всяка политическа сила. Слух, че кандидата на ДПС е и кандидат на ПП може да ликвидира ПП в зародиш.
  Т.е. ДПС може да използва собствената си отвратителност срещу Петков и Василев. За целта трябва да подкупят някой близък до тях, което едва ли ще е проблем.

  2. Кандидат-президент от ДПС някакси ще улесни електоралния добитък, който гласува за тях, в уцелването на правилното бутонче върху екрана.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Викаш "Излъжете Христо Иванов" не ти стига?
  —цитат от коментар 65 на Hristov


  В такива случаи за мен непочтен е селския клюкар, който предава на всеослушание частен разговор. И така се и усети де. Твоите хора, за които отчаяно се лепна и предполагам, че вече си скубеш косите, така и не разбраха, че с калотиите си цапат и себе си.

 80. 80 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  А ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ В ЛИСТИТЕ

  да има Внуци и Близски роднини на АБпФК?
  Явно не, защото тогава няма да има нито един кандидат!

 81. 81 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 118 Неутрално

  До коментар [#78] от "flc00724763":

  Еми Фандъкова водеше с 20%, ама жълтопаветниците гласуваха за Мая Костинбродкса предложила Пеевски за шеф на ДАНС

 82. 82 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  До коментар [#47] от "Hristov":

  Много ясно, че ги е страх, ако има конфронтация, веднага посолството ще ги привика, нали от там се финансират и двете формации. От Америка идва една подземна тръба, която захранва с пари тези партии, те дори се опитват да им предадат съдържание, но засега не им се получава, няма как да си десен, а зелените да са ти в коалицията. Зелените по подразбиране са радикалицирани социалисти. Няма как да си либерал и да си десен. Изразът в цял свят е Ляв либерал, никъде няма израз - десен либерал. Така че ДБ нямат никаква идеологическа спойка за стабилна партия, те са по-скоро от типа на ГЕРБ -единственото обединение им е софрата, като се наядем, всеки по пътя си.

  ДБ ще са партия до тогава докато тръбата от американското посолство към тях тече достатъчно интензивно, колкото повече намалява кранчето, толкова повече отцепници ще се навъдят, за тяхна радост тръбата ще увеличава дебита си в близко бъдеще поради геополитически съображения, това ще закачи и други плъхове към кораба им.
  В герб тече обратния процес, кранчето намаля и разни хора започнаха да напускат кораба поради простата причина, че след като намалеят паричните потоци, за ниските чинове те реално почти спират, за тях вече няма и постове и единственото което крепи продажника вече не съществува. За какво да стои там?

 83. 83 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  До коментар [#5] от "mara71":

  Докато Нинова е в БСП няма да има коалиция с ДПС или ГЕРБ. На Нинова ѝ беше предложено председателско място на парламента при последния мандат на Борисов, а на Деница Златева министерско място. Симпатиите на Нинова са към ДБ като свързани с Костов. Благодарение и на подкрепата на БСП ДБ спечели няколко кметски места в София.

 84. 84 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 118 Неутрално

  До коментар [#83] от "Тsonkooo":

  Новата гнойна тройна коалиция - БСП, ДБ и ДПС

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 748 Весело

  В Турция на последните избори за Президент и Парламент през 2019, избирателната активност е 86.23%

  Българи, ако не гласувате, дпс няма защо да ги псувате че все намазват и похапват от властта! Ако в България има такава избирателна активност като в Турциа дпс няма да е в Парламента!

 87. 87 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 845 Весело

  Явно едни добри олигарси са били шута на проекта ДБ и работят по новия проект "Продължаваме промяната".
  А тук вече се носи либерно-левандурско мучене.

  Кеф :)

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 88. 88 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#85] от "flc00724763":

  17,7.%.
  На първото проучване.
  После 9 и 8%.

 89. 89 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  До коментар [#86] от "герб е мафия":

  Единствено в Турция и Македония гласуваха за Цачева.

 90. 90 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  "Демократична България" ще се бори да е втора сила след отказа от Кирил Петков"

  Сигурно и в Дядо Мраз вярва още....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 91. 91 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  В такива случаи за мен непочтен е селския клюкар, който предава на всеослушание частен разговор.
  —цитат от коментар 79 на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ


  А такааа, не бяхте ли вие лилавите, дето се деряхте, че преговорите за съставяне на правителство трябва да са прозрачни и открити? Е, ИТН изпълняват вашето искане, обявяват пред обществеността, кой и какво е говорил на тях. Що си против?

 92. 92 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Между другото, Христо Иванов отказа да отговори директно вчера, ще приемат ли поканата на шанаджиите...
  —цитат от коментар 73 на Hristov


  Мда, отговори с "разбира се, че ще имаме среща" 😀😀😀

 93. 93 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 748 Весело

  До коментар [#89] от "Тsonkooo":

  цъцка дори не е гласувала за себе си ! първо чака вожда да и каже че е ок да гласува за себе си, но после от тъпотия не е могла да го направи

 94. 94 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Весело

  От "Волт" са поискали новата коалиция да няма агенти в листите и да не преговаря с ГЕРБ и ДПС

  Явно ВОЛТ допускат да управляват с БСП/БКП.

 95. 95 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 97 Неутрално

  А такааа, не бяхте ли вие лилавите, дето се деряхте, че преговорите за съставяне на правителство трябва да са прозрачни и открити? Е, ИТН изпълняват вашето искане, обявяват пред обществеността, кой и какво е говорил на тях.
  —цитат от коментар 91 на uvtest


  😀😀😀

  Вай, колко си прост. Направо се чудих дали да отговарям или само да се смея, ама айде, за другите все пак: има огромна разлика между това преговорите да са на всеослушание и аудиторията да чува директно какво се случва, и това само едната страна да предава част от разговора, който иначе се е състоял тайно.

 96. 96 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Този цървул си е направо прототип на Мумията от едноименния филм
  —цитат от коментар 11 на ThePal


  Регистрирам : Мумията = Мустафа къвбеше...
  Свидетел : Форумът на Дневник !

 97. 97 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Съществуващата в нарушение етническа партия ще следи за нарушения на конституцията.

 98. 98 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Че то и БСП са негативно свързани с прехода. Защо ВОЛТ забравят за тях?

 99. 99 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  Петков се ползва с широка подкрепа заради президента, но тя може да намалее след заявлението на Мартин Димитров, че ще управляват заедно, защото ДБ са против президента.

 100. 100 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  До коментар [#34] от "flc00724763":

  БХ да върне пагоните на доганя в знак че се разграничава! ПОсле мачле в отбора на Централния!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK