Христо Иванов: Радев е изправен пред свръхконцентрация на власт, на която ще сме контрапункт

Христо Иванов: Радев е изправен пред свръхконцентрация на власт, на която ще сме контрапункт

© Велко АнгеловДемократична България" обсъжда най-различни варианти за предстоящите президентски избори, заяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов в интервю за "Свободна Европа". Обединението все още не е определило дали и кой да бъде кандидат, но той смята, че проблемът не е кадрови, а ситуацията с изборите "2 в 1" е безпрецедентно сложна и не могат да се очакват ясни решения. За Иванов няма вариант, в който "Демократична България" подкрепя Румен Радев за втори мандат. Иванов подчерта, че целта на формацията е да се възстанови републиканския парламентарен модел и България да излезе от периода на еднолична власт, а Радев е изправен пред възможност за свръхконцентрация на такава, което според Иванов не е най-добрият заместител на аналогичната ситуация с Бойко Борисов. "Мисля, че трябва да останем настрани от този процес", каза Иванов.


Той определи политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев като конкурент за електорални територии. Според него предизборно споразумение за управление с "Продължаваме промяната" и "Изправи се БГ! Ние идваме" все още е възможно, като формулата трябва да е класическа коалиция, която да не разчита на плаващи мнозинства. Среща с Кирил Петков и Асен Василев за тази седмица не е насрочена. За Иванов "Има такъв народ" е труден, но все пак партньор. ГЕРБ и ДПС пък трябва да останат извън властта на всяка цена.


Настрани от властта на Радев


Срокът за регистрация на кандидатпрезидентски двойки изтича на 12 октомври. Иванов не даде ясен отговор дали "Демократична България" ще има такава въпреки подобни заявки на Атанас Атанасов. Води се дебат, но няма вътрешнопартийни противоречия и разделение.
"Имахме готовност да изкараме кандидат за президент по-рано. Съвместяването с парламентарни избори обаче означава, че ще трябва да убеждаваме кръг от избиратели, които спрямо нашето ядро са по-скоро периферия и биха гласували за нас и Румен Радев. Искаме да ги убедим да гласуват за парламентарната листа на "Демократична България". От друга страна въпросът е дали да си поставим като приоритет удовлетворяване на очакването на твърдото ядро от наши съмишленици да имаме своя кандидатура за президент". Въпросът е дали си поставяме като приоритет парламентарните или президентските избори", обясни Иванов.


Лидерът на "Да, България" акцентира върху възстановяването на републиканския парламентарен модел като основно послание на "Демократична България" за предстоящите избори. Целта е България да излезе от едноличната власт, а формацията да е контрапункт на проекти с концентрация на безконтролна власт, било то партийни или ръководени от президентството. Решението според него е партии, ръководени от колективни органи, стъпващи на коалиции, колкото и да е трудно уравнението в парламента.


"Аз лично не виждам опция да подкрепим Румен Радев. Той е поставен пред огромно изкушение - свръхконцентрация на власт. Проектът "Продължаваме промяната" се явява като продължение на служебното правителство. Рискът е да получим концентрация на власт между президентския екип и хора с генезис от него. Не съм сигурен, че това е най-добрият заместител на Борисовата концентрация на власт. Мисля, че трябва да останем настрани от този процес. Трябва да имаме силно присъствие в парламента като контрапункт на тази свръхконцентрация на власт", каза Иванов. Добави, че борбата не е просто срещу Борисов, а срещу опита същото нещо да бъде възстановено под друга опаковка.


Неговата теза е, че доброто управление означава институции, разделение на властите, систематична обществена резистентност. Той смята, че "Демократична България" няма кадрови проблем, а разполага с много хора, които биха могли да влязат във всяка надпревара.


"Време е да мислим как България да печели, а не един или друг. Трябва да печели републиканският парламентаризъм", обясни той, а като качества, който иска да има кандидатът за президент на обединението, са стремеж към честност, професионален капацитет за обществена дейност, характер, като добави, че това го интересува много повече, отколкото харизмата.


Българският политически живот не трябва да бъде организиран около лидери, които излъчват монументалност


Христо Иванов,

съпредседател на "Демократична България"


"Продължаваме промяната" е партньор, но и конкуренция


В лицето на Кирил Петков и Асен Василев "Демократична България" вижда съмишленици и конкуренция. Заявката на обединението е да работи с тях. Иванов вече предложи двете формации да се явят с общи листи на парламентарните избори, но Кирил Петков отклони поканата с обяснението, че новата коалиция се позиционира по-скоро в центъра на политическия спектър, докато избирателите на Мая Манолова са "леви", а на "Демократична България" - десни.


"С общо явяване на изборите един кръг избиратели от демократичната общност нямаше да бъдат поставяни пред избор. Искахме да избегнем това, но сме готови", каза Иванов и добави, че очаква партньорство с "Продължаваме промяната".


По повод прогноза на Йордан Цонев, че ГЕРБ, ДПС и БСП ще имат 121 депутати в следващия парламент, и попитан защо протестните партии не успяват да си осигурят мнозинство, Иванов е на мнение, че хората не могат да им повярват, защото не излизат от самото начало с една конструкция. Добави, че не вижда проблем с "Продължаваме промяната" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" да се подпише предизборно споразумение.


"Търсихме разговор с "Продължаваме промяната" за общо явяване. Сега ни интересува такъв за коалиционно споразумение за управление. Има смисъл да се води, ако се изяснят няколко важни компонента - да разберем отношението им към ГЕРБ и ДПС. Нашата теза е, че независимо от клетвите, самопризнания, самобичувания, те трябва да останат извън властта на всяка цена", каза Иванов, като информира, че за тази седмица такива разговори не са насрочени. Интересува се още от програмата на "Продължаваме промяната" и предложи да им се помогне за гарантиране на това, тъй като няма да имат представители в секционните комисии.


"Има такъв народ" определи като труден партньор, което не означава, че не очаква партньорство с партията на Слави Трифонов.


"Там имаме други истории на опитите да се преоткрива колелото в политиката, от нашата гледна точка разговорите стигаха до рискован момент за възстановяване на свръхкоцентрация на власт и плаващи мнозинства", каза Иванов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (226)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  контрапункт, който ше подкрепи на втори тур асъл пункта

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 2. 2 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Съвместяването с парламентарни избори обаче означава, че ще трябва да убеждаваме кръг от избиратели, които спрямо нашето ядро са по-скоро периферия и биха гласували за нас и Румен Радев

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Любопитно

  Защо самият Христо Иванов не се кандидатира за президент?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Контрапункт, дръжки. Вие само си говорите, колкото да се намирате на приказка и да привличате вниманието на медиите. Тва е ДБ, празна говорилня.

 5. 5 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Да видим до кога ще продължават словесните извъртания на Ицето Иванов... Този дали се чува отстрани какво говори? Дали си чете после глупостите, които е казал? Хем с БКП заедно, но не били с тях... Принципна позиция реално няма, или ако трябва да сме честни "принципната позиция" на ДБ е "ние сме с БКП по всички въпроси, но понеже една част от нашите избиратели категорично не желаят да сме с БКП, то ние сме принудени хем да сме с БКП, хем да не го декларираме открито, за да не загубим избиратели"... Само че тази "принципна позиция" те могат да я имат по всички въпроси, за всичко (и те я имат).

  ДБ=БКП
 6. 6 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 975 Любопитно

  Нали целия зор е втори мандат на Радев....
  после ще се сдобрят и разберат като добри другарчета !!!

 7. 7 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 866 Любопитно

  Бойкики няма ли да се кандидатира за президент.
  Нали уж е лидер?
  Те с Боко се скътават, че иначе ще им гледаме резила.
  Смеееех!

 8. 8 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Мда, вече се заговори, че Кирчовците са и конкурент на изборите.. Време е от ДБ да се събудят, ако не искат двете кукувици с бели ризки и клиширани фрази да им откраднат гнездото.

  Sic transit gloria mundi
 9. 9 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  "Контрапункт" хахахаха... ще ме убият "градскодесните" . Дисертация ли пишат или за избори се готвят :)))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 10. 10 Профил на Димка Гочева
  Димка Гочева
  Рейтинг: 427 Неутрално

  (2) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 1991 г.) Кандидатите за президент и вицепрезидент се регистрират най-късно 35 дни преди изборния ден.
  Така пише в Закона за избиране на президент и вицепрезидент.
  Значи, крайният срок не е 12 октомври, както пише в статията, а 9 октомври, събота.

  димка гочева
 11. 11 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Дали пък едно традиционно въртиопашие

  не е причината за думите на Хр.Иванов

  "кръг от избиратели, които спрямо нашето ядро са по-скоро периферия и биха гласували за нас и Румен Радев"

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  Като ти каже "Добър ден" гледай накъде е слънцето.

  кратък
 14. 14 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Единствено гласуването за ГЕРБ е най-разумното нещо на изборите

 15. 15 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 663 Неутрално

  "Христо Иванов: Радев е изправен пред свръхконцентрация на власт, на която ще сме контрапункт"

  До сега не забелязах Ицо да има нещо против. Само като смениха шефа на ДАНС ли беше или на разузнаването измрънка с половин уста, че може би не е удачно служебното правителство да прави такива рокади.
  ХАХХАХАХ Сетила се Мара да се побара.

 16. 16 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  "Срокът за регистрация на кандидатпрезидентски двойки изтича на 12 октомври. Иванов не даде ясен отговор дали "Демократична България" ще има такава"

  "(2) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 1991 г.) Кандидатите за президент и вицепрезидент се регистрират най-късно 35 дни преди изборния ден." Така пише в Закона за избиране на президент и вицепрезидент."
  Значи, крайният срок не е 12 октомври, както пише в статията, а 9 октомври, събота.

  Госпожо Димка, господин Иванов е дългогодишен юрист, моля не го поучавайте

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  Трудна задача има ДБ. Ако ИТН бяха настина за промяна досега да е станала....! година загубена за нас и спечелена от Борисов и Гешев . Ако се потрети ,кой ли ще е виновен...сещате се. Оказва се ,че промяна искат 60% от хората и 30% от партиите.

 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Като ти каже "Добър ден" гледай накъде е слънцето.
  —цитат от коментар 13 на Мариана Кълвачева


  Бойкикев е уплашен , ама много уплашен от онова , което с помощта на "почтените жълтопаветници и харвардци " сътвори ,а сега се чуди как да бЕга .....

 19. 19 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Предлагам да изчакаме малко
  Задкулисие ГЕРБ и ДПС още не са на бунището

 20. 20 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Гласувах за първи път от две хилядната. Внимавайте какво правите. Да не ме загубите като глас а и много други като мен.

  SHADOWS of SOFIA
 21. 21 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  "Христо Иванов: Радев е изправен пред свръхконцентрация на власт, на която ще сме контрапункт"

  Браво на Христо, да не е свалил опорката от брифинг на ГЕРБ? Те така звучаха в последната седмица. ИТН също повтаряха като папагали със същите изрази опорките на ДПС и ГЕРБ.

 22. 22 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  "Той определи политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев като конкурент за електорални територии. "

  Много бързо се обърна палачинката.

 23. 23 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Неутрално

  "Обединението все още не е определило дали и кой да бъде кандидат, но той смята, че проблемът не е кадрови, а ситуацията с изборите "2 в 1" е безпрецедентно сложна и не могат да се очакват ясни решения."
  *
  Хайде стига увъртания! Или предлагате читав кандидат за да има за кого да гласуваме на президентските избори, а ако не можете или не искате, ще считаме, че нямате потенциал да предложите такъв.
  И стига с тия увъртания, че някои предпочитали Радев. Да не би да има някакви други сериозни кандидати, че хората да имат избор?

 24. 24 Профил на bizarre_infit
  bizarre_infit
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#14] от "kzj35678888":

  Ама ти сериозно ли…..?

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 25. 25 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 827 Весело

  Ицо пак се е залутал из непознати земи без карта(цитирам един любим автор).

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 26. 26 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  То Резидента няма какво чак толкова да го мислим, че той е само за да пие чай на определи събития в чужбина и да дава ордени в България, да говори по коктейли и т. н., т. е. република България е парламентарна република. Та важен е парламента. Там обаче какво се забелязва? Всички партии освен Герб се боят от властта... Като само се усети миризма на власт и всичко живо оставя парцалите и бяга... ИТН, избягаха, Мая и ДБ само се правеха на искащи власт, а реално само искаха най-много някое и друго постче във властта, но не самата власт... БКП и тя правеше всичко възможно да не вземе властта.
  Единствените дето казват "Дайте я насам тая власт бе" са Герб, но тях никой не ги брои за живи...

  ДБ=БКП
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Избирателите на ДБ са ми чудни... Устата им е винаги отворена да вика, но дали ще е "У-у-у" или "Ура!" решава партията... И тя партията може да си мени политиката всяка секунда...

  ДБ=БКП
 29. 29 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  До коментар [#19] от "vjo23696630":

  Ахахааас ще има да чакаш. Герб, много теоретично -евентуално ,могат да идат на бунището, ама българските мохамедани да гласуват за бсп, дб, пп или итн е болна фантазия :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 30. 30 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1122 Весело

  До коментар [#8] от "Hristov":

  Че те в гнездото са наематели, не е тяхно, всъщност даже наем не плащат, изцяло на милостта на Собственика са, който е ДОБЪР но сега има други любими политически играчки :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 31. 31 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Повечето българи са медийно неграмотни, не си струват политическите жертва за тях. Едни се информират от червените медии, други - от жълтите, трети - от 7/8 ТВ, а четвърти - от съветските, които днес се представят за православно-руски.

 32. 32 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  Христо Иванов има едни съмнения, че това, което той направи, ще му бъде направено и на него, по-скоро на неговата организация.
  "Знам какво направи миналото лято."

  кратък
 33. 33 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  ДБ ще направят огромна глупост ако извадят кандидатура срещу Радев. Все пак само Радев успя да разбута статуквото (дали искаше или не няма вече значение) и срещу него нямат никакъв шанс. Трябва обединение на искащите реална промяна в държавата, а не постоянно цепене и пазарлъци.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 34. 34 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Неутрално

  Христо Иванов: Радев е изправен пред свръхконцентрация на власт, на която ще сме контрапункт

  Е ми с отвращение му я дадохте тази власт па избарите, с отвращение после коленичихте пред президентството

 35. 35 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2585 Любопитно

  "Христо Иванов: Радев е изправен пред свръхконцентрация на власт, на която ще сме контрапункт" :)))) Още в началото влиза в ОПОРКИТЕ НА ГЕРБ . В какво се изразява тази свръх концентрация ??? България е парламентарна република ..., а тя може да бъде СТРАШНО ЛЕСНО ПРЕВЗЕТА от едно мнозинство държащо се като "банда крадци" . ГЕРБ сега вряска за парламент се възползва от тия права...Иначе ако имат след 20 години мнозинство , те ще се държат пак така.., парламент пак няма да има ! Ако избираме президент ПРЯКО , той трябва да има и подобаваща власт. Ако нямаше президент със сетива , а не 'ПАСТИРКА" , протестите щяха да бъдат "маргинализрани изкуствено" . Щяха да се внедряват всякакви окачалки ..., щяха да ги разпъват по купените медии и тн ! Щяха да затворят 50 -100 души ... Но това е личния принос на Радев , който е голям ...става дума за президента !!
  Защо президента да не назначава шефовете на разузнаването , ДАНС и главния прокурор !! Кой персонално се отъждествява с държавата ??? Някакви агенции , някакви комисии в парламента или министерски съвет избрали хора за висши държавни постове . Да се изберат хора като бившия шеф на разузнаването или зам. шефа на службата за подслушване.Та те имат ИНТЕЛЕКТ НА шестокласник !! Избира ги парламентарната република ...и пак ще го прави !!

 36. 36 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Притеснява ме Мнението на Господин Иванов, че причислява

  'Ген. Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев за последната година'

  'към кръг от избиратели, които спрямо нашето ядро са по-скоро периферия и биха гласували за нас и Румен Радев'

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 37. 37 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Неутрално

  До коментар [#9] от "schwimmwagen":

  Ми те и не знаят кво да праят. Кире Канадеца и Асенча умното така ги изиграха, че не знаят кво да праят са

 38. 38 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Неутрално

  Ристю пак ще разиграе цирка от предишните избори: на първи тур ще издигнат обречен кандидат, а на втори ще подкрепят фигуранта.
  После ще отриàт, че са гласували за него.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 39. 39 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2295 Любопитно

  "Христо Иванов: Радев е изправен пред свръхконцентрация на власт, на която ще сме контрапункт"Браво на Христо, да не е свалил опорката от брифинг на ГЕРБ? Те така звучаха в последната седмица. ИТН също повтаряха като папагали със същите изрази опорките на ДПС и ГЕРБ.
  —цитат от коментар 21 на otrqdnik


  Явно Ристо с големия нос се е завъртял като ветропоказател и сочи новите победители.
  И Кирил Канадеца се усети накъде духа вятъра и се завъртя натам.
  Чегъртането се отлага.

 40. 40 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2295 Любопитно

  Абсолютен факт е, че Радев получи свръхконцентрация на власт.

 41. 41 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2295 Любопитно

  Трудна задача има ДБ. Ако ИТН бяха настина за промяна досега да е станала....! година загубена за нас и спечелена от Борисов и Гешев . Ако се потрети ,кой ли ще е виновен...сещате се. Оказва се ,че промяна искат 60% от хората и 30% от партиите.
  —цитат от коментар 17 на hodounski


  Как ги преброи тия 60% от хората?
  За начало 50% не гласуваха. Те дали искат промяна?

 42. 42 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1297 Любопитно

  ""Време е да мислим как България да печели, а не един или друг. Трябва да печели републиканският парламентаризъм", обясни той, а като качества, който иска да има кандидатът за президент на обединението, са стремеж към честност, професионален капацитет за обществена дейност, характер, като добави, че това го интересува много повече, отколкото харизмата."
  Дори аз и започвам да усещам едно забавяне и загуба на темпо от хората , които подкрепям - Демократична България.
  Затова без предисловия и съвсем насериозно си позволявам да подскажа едно име, което може да се противопостави на РРадев, въпреки големия му рейтинг:
  Номинирам Весела Чернева за кандидат -президент, директора на European Council on Foreign Relations. А тя да си избере кого да номинира вицепрезидент.
  Без да изброявам другите ѝ качества, ще посоча , че пилотира " Чесна", за разлика от льотчика на Миг-29- Радев

 43. 43 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Христо Иванов:
  ".....няма вариант, в който "Демократична България" подкрепя Румен Радев за втори мандат. Иванов подчерта, че целта на формацията е да се възстанови републиканския парламентарен модел и България да излезе от периода на еднолична власт, а Радев е изправен пред възможност за свръхконцентрация на такава...!"

  Точно казано!
  И почти в пълно съответствие с нагласите сред избирателите на Демократична България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  От Иванов само думи. Радев е доста по-ефективна опозиция на собственото си БСП от ДБ, а и има доста по-ясно разбиране за ЕС от Иванов и Кънев (зашеметяващи изяви в ЕП).

  Христо Иванов правилно мисли за контрапункт на Радев. Все пак има нужда и от автентично ляв кандидат на изборите.

  БСП с лидер седесар, ДБ с лидер от Подемос, всичко е с главата надолу в българската опозиция, точно когато има нужда от нея и г-н Иванов е лично отговорен за част от тази шизофрения с това, че е взел за заложник т.н. десница. Когато опозиционен лидер изгуби избори, подава оставка. Сложете случаен симпатизант на ДБ с томбола за водач и сте на 25%.

 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Ристю пак ще разиграе цирка от предишните избори: на първи тур ще издигнат обречен кандидат, а на втори ще подкрепят фигуранта.После ще отриàт, че са гласували за него.
  —цитат от коментар 38 на Alarmstufe Rot


  А колко по-лесно за всички ще е един двубой между буци и пРезиднта.А дали господин рабит ще се престраши остава да видим.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  ”Той е поставен пред огромно изкушение - свръхконцентрация на власт. Проектът "Продължаваме промяната" се явява като продължение на служебното правителство. Рискът е да получим концентрация на власт между президентския екип и хора с генезис от него. Не съм сигурен, че това е най-добрият заместител на Борисовата концентрация на власт. Мисля, че трябва да останем настрани от този процес. Трябва да имаме силно присъствие в парламента като контрапункт на тази свръхконцентрация на власт", ”

  Ице, окончателно ме изгуби като гласоподавател на ДБ. Тия опорки за ”диктатурата на Радев” ги слушам от гербавите тролове отдавна. От теб не очаквах да ги чуя... Не знам що се правиш на улав, но не ти отива никак. Не знам, според теб, трябваше ли Радев да назначи служебно правителство, както е по Конституция или трябваше да откаже, като каже:”Ооо, няма да назнача служебно правителство до изборите, щото Бойко и Ицето ще ме обвинят в свръхконцентрация на власт и в диктатура.”

 47. 47 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Аз не мога да разбера защо Христо мрънка при положение, че той е един от тези от които зависеше да бъде съставено правителство и Радев да не получи концентрация. Нагло е да обвиняваш другите за собствената си несъстоятелност. Ние помним как за пред камерите Христо отказваше разговори и срещи, а задкулисно е сядал на колянцето на Слави и още кой знае на КОЙ.

 48. 48 Профил на Симеон
  Симеон
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Контрапункт на Радев, като правят коалиция с Радевите хора - Петков и Василев???

 49. 49 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#48] от "Симеон":

  Контрапункт на Радев може да бъде само и единствено Борисов.
  Никой друг.
  Да, но Борисов се е свил в ъгъла и умува кое магаре да сложи вместо себе си.
  Като в думата "магаре" не влагам никакъв умисъл, а просто цитирам класикът Борисов, който каза, че и едно магаре да предложи, пак ще бъде избрано.

  кратък
 50. 50 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Бу-ха-ха! Не мога да спра да се забавлявам... Какво става в обърканите глави на съфорумниците от ДБ, които до вчера пламенно защитаваха Мунчо? Благодаря ти, Господи за тази наслада...

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 51. 51 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1155 Разстроено

  Както ме познават повечето във форума, аз меко казано не съм фен на Ицката и компания. Обаче подхвърлянията тук за външният му вид са меко казано нелепи и авторите им е по-добре да престанат да ги използват.
  Това е въпрос на елементарно възпитание и няма нищо общо с политиката, идеите и кой крив, кой прав.

 52. 52 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Ре-контра-пункт, в зона, с два шикана на изборите?

 53. 53 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#47] от "otrqdnik":

  Е на два пъти ДБ за малко не пристана ва БСП. :-D

 54. 54 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Неутрално

  До коментар [#45] от "К2":

  Сякаш Ристю пък се е кандидатирал. Подиграватя се на Борисов, а вашите вождове са същите.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 55. 55 Профил на Bixby
  Bixby
  Рейтинг: 262 Весело

  Само Барни Ръбъл може да бъде контрапункт и то на каквото се сетите

 56. 56 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  До коментар [#43] от "Рим":

  Ами не е точно. "Свръхконцентации" и " контрапунктиве" на незаинтересованият наблюдател или нищо не му говори или му навява съмнение за витиевати фрази и празноговорене .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 57. 57 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#18] от "doroteus":

  Пак забрави да пишеш и за Иван Костов. Ще те наказват, да знаеш.

 58. 58 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Добро утро! Когато Радев размахваше юмрука що не се сети бе Ице? Употреби ви и ви изхвърли!

 59. 59 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  До коментар [#31] от "ck":

  Цар си , ако дадеш определение на "медийно грамотен" народ :)))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 60. 60 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#45] от "К2":Сякаш Ристю пък се е кандидатирал. Подиграватя се на Борисов, а вашите вождове са същите.
  —цитат от коментар 54 на Alarmstufe Rot


  Е да де. Не се прави на велик. А господин рабит нали бие всички. Защо се страхува да отиде на избори.Изи лоуд , изи.

  SHADOWS of SOFIA
 61. 61 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  Ето нещо с което съм напълно съгласен с Хр.Иванов...отношението към резидентина...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 62. 62 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#40] от "Тангра":

  ”Абсолютен факт е, че Радев получи свръхконцентрация на власт.”

  Ти да не си паднал от Марс? Коя от всички власти, освен президентската, която е само фигуративна, е в ръцете на Радев? Парламентарната, с ГЕРБ като най-голяма парламентарна група? Изпълнителната, ограничена от срок и парламентарна подкрепа? Съдебната, с избрания от Бойко, другаря Гешев и гербавите кадри във ВСС? Или поне медийна власт?Много са ви лъжливи фактите, другарю.
  Концентрация на власт имаше при Вълко Червенков и Тодор Живков с БКП, Петър Стоянов и Костов със СДС, Станишев и Първанов с БСП, Борисов и Плевнелиев с ГЕРБ. Последните още са концентрирали огромна власт - в съдебната система, в местната власт, в изпълнителната армията чиновници, назначени от ГЕРБ, икономическа, медийна и т.н.

 63. 63 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#59] от "schwimmwagen":
  Не ограмотявам безплатно, пробвай сам!

 64. 64 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  '''' За Иванов няма вариант, в който "Демократична България" подкрепя Румен Радев за втори мандат. ''

  Това е много добра заявка, но ако мине от тук и види подкрепата на тролетариата за радев, ще се ужаси.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 65. 65 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 412 Неутрално

  "За Иванов "Има такъв народ" е труден, но все пак партньор..."

  Чалгарите са труден партньор , но БСП и Мутрите са лесни партньори ...

 66. 66 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  До коментар [#60] от "К2":

  За какво му е на Боко президенството ? За доказване ако е - той е бил достатъчно време МП , което е над всякакви президенти в системата ни. Има масивна , повсеместна партийна структура , построена на личността му и която се нуждае от прякото му ръководство. Боко се е доказал а президентската власт няма какво да му донесе. Въпросът е защо недоказаните градскодесни евроатлантици мишкуват и се крият зад Радев. Очевидно е че симпатизантите им вече се чувстват некомфортно с подкрепата за Радев на уж , десните лидери .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 67. 67 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  До коментар [#63] от "ck":

  Е ти пък са .. много елементарно .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 68. 68 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1344 Весело

  До коментар [#22] от "nema_labavo":

  Бързо ли? Че и албанският реитан загрява по-бързо

 69. 69 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#42] от "1_april":

  Оценен си. От мен. Щом мъдрецът Христо става все по-нефелен.... Ама и Луна е женски вариант с много опит и гласови възможности.

 70. 70 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1752 Неутрално
 71. 71 Профил на
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Президентът има представителни и кризисни функции.
  Необходимост от кризисно управление на държавата има, когато редовното управление го няма. Говорейки за "свръхконцентрация на власт" при президента, Иванов публично признава своята и на другите партийни лидери политическа несъстоятелност, нефункционалност и недееспособност.

  Много лесно ПП могат да отнемат властта на Радев - трябва само да сформират силно редовно управление. За това са нужни две неща: адекватни политически идеи и опитни кадри, които да ги приложат. ДБ нямат и двете. И другите партии ги нямат. При това положение ще се наложи кризисното управление да продължи до появата на ПП с идеи и кадри.

 72. 72 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Христо Иванов има едни съмнения, че това, което той направи, ще му бъде направено и на него, по-скоро на неговата организация."Знам какво направи миналото лято."
  —цитат от коментар 32 на Мариана Кълвачева


  *************
  Гледах го в Панорама как се гърчи да измисли начин и да избегне директен отговор на въпрос за това как през 2017 г. отказа на ДСБ предизборната коалиция... Неадекватен, объркан като пиле в кълчища, абе направо да го съжали човек.
  Сега се сетил ,че Почтените ще им дръпнат от избирателите,че т.нар. президент почва да концентрира власт и ДБ нямало да го подкрепят(защото ще си имат свой кандидат?!)...

 73. 73 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  ""Време е да мислим как България да печели, а не един или друг. Трябва да печели републиканският парламентаризъм", обясни той, а като качества, който иска да има кандидатът за президент на обединението, са стремеж към честност, професионален капацитет за обществена дейност, характер, като добави, че това го интересува много повече, отколкото харизмата."Дори аз и започвам да усещам едно забавяне и загуба на темпо от хората , които подкрепям - Демократична България.Затова без предисловия и съвсем насериозно си позволявам да подскажа едно име, което може да се противопостави на РРадев, въпреки големия му рейтинг:Номинирам Весела Чернева за кандидат -президент, директора на European Council on Foreign Relations. А тя да си избере кого да номинира вицепрезидент.Без да изброявам другите ѝ качества, ще посоча , че пилотира " Чесна", за разлика от льотчика на Миг-29- Радев
  —цитат от коментар 42 на 1_april


  Гугълнах я тая Весела Чернева.
  Прилича ми на отявлена либерална слуга.

  Противопоставя се на ветото на България към Сев Македония и заплашва с някаква енергетика:
  https://www.investor.bg/evropa/334/a/vesela-cherneva-sofiia-ne-e-razbrana-ot-es-v-spora-si-sys-skopie-317695/

  Щяла да бори анти-европейския популизъм, чрез допитване на произволни хора в интернет, които да ѝ кажат какво не им харесва с политиките на Брюксел, а те да ги убеждават, колко всъщност са хубави:
  https://bnr.bg/post/101436023

 74. 74 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1344 Разстроено

  До коментар [#62] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Фракцията "Всички срещу ГЕРБ" спечели вътрешната борба в ДБ още миналата година, сега берат плодовете.
  Обърнете се назад във времето и осъзнайте, че Радев употреби и изхвърли всеки един, който го е подкрепил

 75. 75 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  До коментар [#40] от "Тангра":”Абсолютен факт е, че Радев получи свръхконцентрация на власт.”Ти да не си паднал от Марс? Коя от всички власти, освен президентската, която е само фигуративна, е в ръцете на Радев? Парламентарната, с ГЕРБ като най-голяма парламентарна група? Изпълнителната, ограничена от срок и парламентарна подкрепа? Съдебната, с избрания от Бойко, другаря Гешев и гербавите кадри във ВСС? Или поне медийна власт?Много са ви лъжливи фактите, другарю.Концентрация на власт имаше при Вълко Червенков и Тодор Живков с БКП, Петър Стоянов и Костов със СДС, Станишев и Първанов с БСП, Борисов и Плевнелиев с ГЕРБ. Последните още са концентрирали огромна власт - в съдебната система, в местната власт, в изпълнителната армията чиновници, назначени от ГЕРБ, икономическа, медийна и т.н.
  —цитат от коментар 62 на Котаракът на Шрьодингер


  Сигурно и Ристо е другар, щото и той така смята ;)
  Нужно ли е да преповтаряме?
  Каква е целта и предназначението на служебно правителство, а с какво се занимава реално то?

 76. 76 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Та понеже пускате една 'новина' на две места та и аз с постовете:

  Бойкикев сега ли разбра, че диктаторът е радеФ?
  Не можа ли да му дойде на ума това преди да му се кланяха пред президентството и преди услужливо да му участваше в сценариите с Росенец и т.п.
  Как ще се 'отделите' от радеФ, като се натискате да се събирате с неговите проксита, Отворко&Кокорко?
  Или ще го подкрепите за втория мандат, като всичките му мижитурки.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 77. 77 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Браво на Христо Иванов! Крайно време беше да се заеме ясна позиция относно Радев. Да, по време на простестите мин г бяха в един отбор, но противно на внушенията на герберските тролчета тука, идеологическите различия си остават, и няма как една голяма част от привържениците на ДБ да припознаят един президент, който се заиграва с Русия и в чиито инициативен комитет по издигането има доста спорни личности и откровени ченгета…

  Freedom of speech
 78. 78 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3156 Неутрално

  какви ги плещи туй дебело небръснато момченце?
  леле ква сган порасна напоследък в страната...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 79. 79 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 382 Весело

  До коментар [#46] от "Котаракът на Шрьодингер":


  Явно толкова си и бил избирател на ДБ..: ))

  Freedom of speech
 80. 80 Профил на mhg531006543
  mhg531006543
  Рейтинг: 183 Неутрално

  Дали пък едно традиционно въртиопашие не е причината за думите на Хр.Иванов"кръг от избиратели, които спрямо нашето ядро са по-скоро периферия и биха гласували за нас и Румен Радев"
  —цитат от коментар 11 на diq55699032


  това е директно признание за политиката на ъпийзмънт, която Да България и ХИ ще продължи спрямо РУСКИЯ президент.Бесрамници, вие ще носите отговорност за преизбирането на Решетниковия!

 81. 81 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1344 Весело

  До коментар [#52] от "ivanpopov":

  Мани, че и са в зона

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#77] от "Petar Ivanov":

  Остава въпросът как изобщо е възможно да си в един отбор с такъв човек?

  А пък и очевидно Атанасов е на друго мнение отноно Радев...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 84. 84 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 685 Неутрално

  кандидатът на ДБ трябвало да има "стремеж към честност" ... аз предлагам съседа Манго - той много иска, ма за жалост няма желание

 85. 85 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3022 Любопитно

  Избирател съм на ДБ, но не разбирам защо все още няма кандидатура. Стига приказки, дайте кандидат. То че вероятно Радев ще спечели е ясно, такива са фактите към днес, но ми омръзна от обяснения.

 86. 86 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#44] от "observador":

  ДеБъ има една и единствена кауза, и тя е Ристю да не трябва да продава зарзават на пазара.

 87. 87 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#23] от "pamela":

  "Хайде стига увъртания! Или предлагате читав кандидат за да има за кого да гласуваме на президентските избори, а ако не можете или не искате, ще считаме, че нямате потенциал да предложите такъв."

  Все по-прозрачно става, че ДБ няма кадри. Имено това е един от шизофреничните моменти при сегашното ръководство. Не може да претендират за експертност, за банка от кадри и т.н., когато в медиите се лансират Иванов и Цолова. По-скоро асоциация за посредственост и непокрити претенции, но за експертност - трудно. Къде са тези експерти и защо са скрити? Нали точно от това се възмущаваме като общество при ИТН с Виктория Василева и Петър Илиев.

  Жалкото е, че ДБ само претендират да са нещо различно и прожектират експертността и покритите претенции на някои от гласовподавателите си върху себе си. Но дисонанса с реалността е прекалено очевиден.

  За българската опозиция ще има шанс, когато хора като Иванов и Цолова не могат да стигнат по-горе от третия й ешалон. Тогава и ДБ ще намери кандидати за министри и президент.

 88. 88 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  До коментар [#43] от "Рим":Ами не е точно. "Свръхконцентации" и " контрапунктиве" на незаинтересованият наблюдател или нищо не му говори или му навява съмнение за витиевати фрази и празноговорене .
  —цитат от коментар 56 на schwimmwagen


  Зависи от гледната точка!
  Гледната точка на комунистите им шепне в ухото, че всички вкупом следва да застанат зад юмрука на руския резидент Радев, понеже той нямал конкуренция! Не са познали обаче. Защото в Демократична България има един костелив орех, който се нарича ДСБ!

  Гледната точка на десницата е, диаметрално противоположна: десните избиратели не гласуват за комунисти и представители на партията избила без съд и присъда, хиляди невинни българи! Който е издигнал "бившият" комунист и приятел на Мадуро, Радев, да си гласува за него!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 89. 89 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2295 Весело

  Ре-контра-пункт, в зона, с два шикана на изборите?
  —цитат от коментар 52 на ivanpopov


  2 шикана ДБ
  с 2 сека Кирил и сие = голям шлем (ама за опонентите)

 90. 90 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2295 Весело

  [quote#88:"Рим"][/quote]

  Направо се цепете от левите демократи. Само им давате камуфлаж, че били уж "десни".

 91. 91 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Ха Христо Иванов се събуди като Радев си отряза бая парче от тортичката му с "Продължаваме промяната". Според Американското посолство всички партии с нелепи имена са продукт на въображението на Десислава Радева.

 92. 92 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Единствено гласуването за ГЕРБ е най-разумното нещо на изборите
  —цитат от коментар 14 на kzj35678888


  Няма по вреден ход от този, да гласуваш за мутра-комунист от борческите групировки на прехода, която ни докара невиждани нива на корупция!
  Радев е същата стока-комунист като Борисов, макар и да изглежда на пръв поглед малко по прилично от банкянския про....! А може би, точно това приличие го прави по-опасен за страната ни от Борисов!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 93. 93 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#88] от "Рим":

  "десните избиратели не гласуват за комунисти и представители на партията избила без съд и присъда, хиляди невинни българи!"

  И кога последно чухте Христо Иванов или Радан Кънев да ги тревожат тези въпроси?
  На Кънев не му мигна окото да подпише против интересите на България и правата на тези споменати от Вас, избити без съд и присъда в РСМ.

  Колкото Гергов или Нинова защитават интересите на червените бабички, толкова и Иванов и Кънев защитват интересите на анти-комунистите.

  Сянката на ДСБ е вградена в чешмата, наречена ДБ, но тя е очевидно мъртва.
  Вместо да аплодирате гаврата с паметта на десницата, сте седнал да го окуражавате да продължават!

 94. 94 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#43] от "Рим":

  +++
  Най-сетне ДБ се върна. Република, парламент, спазване на закона, уважение към хората, които са полезни за околните, а не търтеи и крадци - простички неща и докато ги слагат на първо място, ще тежат.

 95. 95 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Тоя неграмотник забрави ли как коленичиха пред РРадев и целуваха земята по която е стъпвал? Забрави ли как подкрепяше хунтата на РРадев и се надяваше на трохички от трапезата на харвардските мошеници? Сега хленчи.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  ....Сянката на ДСБ е вградена в чешмата, наречена ДБ, но тя е очевидно мъртва.Вместо да аплодирате гаврата с паметта на десницата, сте седнал да го окуражавате да продължават!
  —цитат от коментар 93 на observador


  Коя партия е мъртва и коя не, казват избирателите!
  От "жълтопаветници", "опашката на коня", през 3-4%, до втора-трета политическа сила, не изглежда ДБ да отива към мъртва партия както твърдите вие, а по-скоро върви към първа политическа сила!
  И трагедията на мутрата и комунистите се състои в това, че никой не може да спре този ход!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 98. 98 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 688 Весело

  Защо самият Христо Иванов не се кандидатира за президент?
  —цитат от коментар 3 на Незнайко в Слънчевия град


  Защото се готви за Мин.Пред.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 99. 99 Профил на mhg531006543
  mhg531006543
  Рейтинг: 183 Неутрално

  [quote#97:"Рим"][/quote]

  Изинявайте, но с Вашия ник из форумите постянно се твърдеше, че ДБ ще издигне свой кандидат и че няма да подкрепи Решетниковия, сега когато Христо, наричан явно неслучайно Коминтерна, изплюва камъчто, че ядра на ДБ щели да гласуват за Решетниковия резидент и че заради парламентарните избори, те не трябвало да се отчуждават, и да се издига кандидат на ДБ, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ или просто сте шизоиден?

 100. 100 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 688 Весело

  А колко по-лесно за всички ще е един двубой между буци и пРезиднта.
  —цитат от коментар 45 на К2


  Така е. По-лесно ще ви бъде да обяснявате защо сте гласували за Радев. Пак Баце ще ви бъде крив.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK