На живо

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Анелия Николова"Дневник" следи важните политически новини и реакциите по тях.
Ръководството на БСП предлага рокади начело на листите с кандидати за депутати в девет от 31-е многомандатни избирателни райони. Става въпрос за места със слаби изборни резултати или където местните не са харесвали сегашните титуляри.


Водачите трябва да бъдат одобрени от пленума "на подпис" утре, тъй като през уикенда областните съвети на партията ще редят другите кандидати в листите.


Кои са водачите на листи вижте тук.

Ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков е приел да бъде кандидат за президент. След като по-рано днес БНТ, а след това и други медии, съобщиха, че инициативен комитет ще издигне кандидатурата му и тя ще бъде подкрепена от ГЕРБ, той потвърди информацията пред БТА.


"Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България. Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от родината и сънародниците си", казва Герджиков пред БТА.


Той уточнява, че ще очаква подкрепа от "всички партии и всички български граждани".

Купуването на гласове вече е започнало, заяви Бойко Рашков

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Юлия Лазарова


Вече има сигнали, че е започнало купуването на гласове, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков на национално съвещание на ръководния състав на МВР за противодействие на купения вот, съобщиха от ведомството. В опит за противодействие още от днес се засилват действията на полицията срещу тези криминални прояви.


"Трябва а да осигурим на държавата ни честни и почтени избори, така че всеки български гражданин да изяви спокойно, а не дирижирано предпочитанията си към избраната партия. Ще гарантираме политическите права на гражданите, няма да позволим търгуване с достойнството на избирателите", заяви още Рашков.


Служебният премиер Стефан Янев каза от своя страна, че очакваната висока активност на изборите в сравнение с вота през юли ще увеличи усилията на купувачите на гласове. "Затова задачата ви ще е по-сериозна и интензивна. Сигурен съм, че чисто политическите нападки от определени партии за преследване на отделни граждани няма да разколебаят усилията ви", обърна се Янев към ръководния състав на МВР.

Арман Бабикян също призова Бойко Борисов да се кандидатира за президент

Арман Бабикян

© НАДЕЖДА ЧИПЕВА

Арман Бабикян


И Арман Бабикян от коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се кандидатира за президент."Ако Бойко Борисов е мъж, такъв какъвто от години твърди, че е, той наистина трябва да се изправи срещу Румен Радев, за да покаже кой би могъл да бъде държавния глава, иначе ще се окаже лукова глава", заяви Бабикян в сряда вечерта в предаването "ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев" по TV и TV1.
В началото на тази седмица държавният глава Румен Радев призова Борисов да се кандидатира за президент. Седмица по-рано лидерът на ГЕРБ съобщи, че самият той няма да участва в надпреварата, но че кандидатът на партията вече е ясен и познато лице. Този следобед се появи информация, че това ще е ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

"Демократична България" е похарчила най-много за изборите на 11 юли

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Георги Кожухаров


Институтът за развитие на публичната среда е обработил отчетите на участниците в кампанията за предсрочните избори на 11 юли. Съгласно данните, политическите формации са направили разходи в размер на общо 7 434 468 лв. Преобладаващ е делът на средствата за медийни услуги - около 66%, като за отразяването си партиите и коалициите са заделили 4 898 924 лв. Онлайн медиите привличат все повече средства.


В условията на по-спокойна епидемична обстановка и по-традиционна кампания в сравнение с тази на 4 април, партиите са похарчили над 1.15 млн. лева за масови прояви и агитационни материали. За пореден път пренебрежимо ниски са разходите за труд, а очевидно от политическите формации не са се допитвали често до социологически и консултантски агенции.

Финансовите документи показват, че коалицията "Демократична България" е посочила най-големи разходи в предизборния месец - 1 611 510 лв (преобладаващата част е за медийни услуги - 1 181 551 лв). Следват ги "БСП за България" с 1 159 512 лв. и "Българските патриоти" с 906 377 лв.


Подробният анализ на разходите за медии показва, че онлайн изданията и частните телевизии са привлекли голямата част от средствата за отразяване в кампанията. Сайтовете са били най-предпочитани за политическа реклама в предизборната надпревара като към тях са насочени 35% или 1 715 299 лв. За частни телевизии пък са отделени - 34.5% или 1 689 864 лв. Вероятно отчитането на големи суми за онлайн послания се дължи и на повишения интерес към реклама в социалните медии, който се наблюдават в последните кампании.


Сравнението на института между средствата, отделени за медийни услуги, и получените гласове показва, че най-объркани са били сметките в партията на г-н Цветанов - Републиканци за България. Впечатление прави, че формацията е отделила 206 984 лв. за реклама, но привлечените от нея гласове са едва 8 546. Така "медийната цена" на един глас за тази партия възлиза на 24.22 лв. Неуспешна се оказа стратегията и на Българските патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ. Коалицията инвестира 690 970 лв., за да достигне до своите симпатизанти, а получи доверието на 85 795 от тях. Оказва се, че средната "цена" от 8 лв. на глас не беше достатъчна, за да осигури на коалицията представителство в Народното събрание.

От ГЕРБ не потвърждават, че ще подкрепят Анастас Герджиков за президент

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Юлия Лазарова


Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков ще се кандидатира за президент и ще бъде подкрепен от ГЕРБ, съобщават БНТ, Би Ти Ви, "Нова телевизия" и националното радио. Новината се появи първо в сайта на БНТ, впоследствие бе цитирана и от другата обществена медия. Според информациите кандидатурата ще бъде официално издигната от инициативен комитет, по подобие на тази на Румен Радев.


Герджиков заема настоящата си позиция от 17 ноември 2015 г. Преди това, в периода от 2010 г. до 2014 г., е зам.-ректор на университета.


"Дневник" потърси коментар от ГЕРБ. "Разбрахме, че проф. Герджиков ще се кандидатира, виждам, че навсякъде слагат името на ГЕРБ, но още не мога да кажа нищо", заяви Никола Николов от пресцентъра на партията. Анастас Герджиков е с изключен телефон.

Радев: Служебното правителството работи в рамките на закона, за разлика от това на Борисов

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Юлия Лазарова


"Цените на тока притесняват хората. Очаквам краткосрочните мерки на служебното правителство да дадат резултат. Това правителство се отличава от предишното редовно правителство, защото работи изключително в рамките на закона. Трябва да се търсят начини да помогнем на българския бизнес", каза президентът Румен Радев, след като посети завод в Кърджали.


Служебното правителство ще търси всички възможни решения и да внесе Плана за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия. "Две са предизвикателствата пред кабинета - реформата в съдебната система с акцент върху отчетността и отговорността на главния прокурор, както и да се посочи дата за затваряне на въглищната енергетика", обобщи Радев.


"Въглищната енергетика гарантира към момента нашата автономност и независимост от колебанията на цените в международен план", добави президентът. Според него се иска ясно решение и консенсус, както и дългосрочна визия относно т.нар. "зелена сделка". Той смята, че срокът за затваряне на централите трябва да бъде удължен. Предишните управляващи са заложили срок 2036 година.

Избирателната комисия ще обяви нова поръчка за доставка на допълнителни машини

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Георги Кожухаров


Избирателната комисия ще обяви нова поръчка за доставка на допълнителни машини за изборите на 14 ноември, които ще са повече от тези в прекратената - 1600, тъй като целта е на повече места да има по две устройства за гласуване. За изборите 2 в 1 обаче намерението е да се гласува с една карта.


На парламентарните избори на 14 ноември ще участват 21 партии и 7 коалиции, а на президентските - 12 партии и 5 коалиции. Броят обаче не е окончателен, тъй като още тече проверката на списъците с поддръжници, които са необходими за регистрация. Освен това до 4 октомври продължава регистрацията на инициативни комитети, които ще издигат кандидати за президент. До момента са подадени две заявления.


По предварителни данни избирателите по избирателен списък са 6 708 189 души, а прогнозните секции в страната - 11 643, съобщиха днес от Централната избирателна комисия. До 19 октомври ще се приемат заявления за разкриване на секции в чужбина, като досега е известно, че ще има поне 671 секции в 67 държави (на местата като на 11 юли).

Бивш партньор на БСП се присъедини към "Продължаваме промяната"

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Велко Ангелов


Днес е постигнато споразумение зa присъединяване на партия "Политическо движение Социалдемократи" към
коалиция "Продължаваме Промяната" за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.


"Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на "Продължаваме Промяната" и са готови да спазват заложените в споразумението принципи", съобщават от коалицията, водена от Кирил Петков и Асен Василев. До този момент в нея участват партиите "Волт" и "Средна европейска класа".


В страница в социалната мрежа "Фейсбук", обявена като официална на "Политическо движение Социалдемократи", партията се самоопределя като изповядваща идеите на европейската социалдемокрация и модерната левица.
"Движението е инициатор за създаването на политически и граждански проекти с голяма стойност за левицата и гражданското общество в България, като Политически съюз "Нова левица", Граждански форум "Нова левица" и Социалдемократически форум. Партията има важен принос за избирането в два последователни мандата на президент на Република България, излъчен от левицата, както и за много от изборните успехи на "Коалиция за България" (създадена след общинските избори през 1999 г. от Георги Първанов и обхващаща политически формации, съставени от БСП и други по-малки, идейно близки до БСП - бел.ред.) на местни и парламентарни избори", пише още във визитката, но тази информация не е включена в официалното съобщение на "Продължаваме промяната", за сметка на това, че социалдемократическото движение работи за превръщането на България в модерна и развита държава. Секцията "За нас" в официалния сайт на "Политическо движение Социалдемократи" пък не функционира.


Според последната информация, която може да бъде открита, лидер на формацията е Елена Нонева. "Сега" припомня, че тя е основана от бившия социалист Николай Камов. През 2008 г. Камов, който тогава е депутат от парламентарната група на левицата, беше изгонен от своите. Формалната причина беше, че не участва в работата на групата и се отклонява от общите ѝ позиции. Между него и тогавашното ръководство на БСП в лицето на премиера Сергей Станишев обаче е имало търкания. Самият Камов обявява, че напуска политиката няколко години по-късно и движението официално преминава в ръцете на други хора. На евроизборите през 2019 г. те включват партията в лявата "Коалиция за България", в която влизат АБВ, "Обединен блок на труда", "Възраждане на отечеството", "Българска Партия Либерали", "Движение за социален хуманизъм" и "Българската левица".

"Дневник" излъчва на живо брифинг на Централната избирателна комисия.

Петър Москов: Да разделяш хората на почтени и непочтени е за девически клуб

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Георги Кожухаров


"Да разделяш хората на почтени и непочтени когато се върши работа е интересно занимание, но то е за девически клуб, извращение в политически смисъл. И Корнелия Нинова ми изглежда почтена, но не можем да направим нищо заедно, защото е част от "лявото". В новия политически проект се вижда влиянието на Румен Радев", заяви пред "Нова нюз" Петър Москов от коалиция "Национално обединение на десницата".


Тезата за почтеността е силно застъпена в политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната". Те дадоха заявка да търсят 121 почтени депутати в следващия парламент за коалиция, като същевременно гарантират, че са обградени от 600-700 почтени съмишленици. Мая Манолова от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" при регистрацията на коалицията в ЦИК за предстоящите избори също заговори за коалиция на почтените.


"Трябва силна информационна кампания за изборите. Абсолютно убеден съм, че има възможности да се манипулира вота - както машинно така и с хартиени бюлетини", каза Москов, чиято партия КОД се обедини с "Републиканци за България" на Цветан Цветанов за съвместно явяване на вота през ноември.


По думите на Москов за КОД много важни са две неща - комбинация между дясно консервативно и ляво либерално управление, а обществената справедливост да минава през саниране и лекуване на неизвършеното скъсване на комунистическата олигархия и днешния политически и социален живот.


"Не се срамуваме да заявим, че сме десница, недъзите на предните парламенти се състояха в неприсъствието на смислена десница. Ако "Демократична България" и ГЕРБ могат да декларират силно лустрационно законодателство, може да водим разговори с тях, но те не могат, защото имат притеснения и страх", смята Москов.

Първан Симеонов: Протестните партии са на ръба на мнозинството

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Анелия Николова


"Протестните партии са на ръба на мнозинството. Ако изборите са утре, ще им трябва подкрепата на БСП", това показва моментната картина на нагласите за гласуване, според проучване на "Галъп". Коментира го Първан Симеонов пред "Нова телевизия".
"Тази моментна картина дава възможност за съставяне на кабинет. Голяма част от червените линии, които попречиха за съставянето на кабинет в предишните мандати, сега изглеждат изтрити. Всички партии на промяната дават заявки, че ще си сътрудничат. Но все още не им стигат гласове за мнозинство", обясни Симеонов.

Според него едно от най-любопитните развития през последните месеци е при БСП.


"От партия на статуквото се превърнаха почти в партия на промяната. Това е показателно колко условни са тези деления и каква поразия стана от това", каза Симеонов.


Според него друг важен въпрос е дали ще влезе формацията на Мая Манолова. Ако тя влезе, картината може да е малко по-благоприятна за партиите на протеста.


Симеонов коментира и резултатите на "Продължаваме промяната".


"Въпросът е дали ще има магия. Засега има известно обществено влюбване. Тези неща са неизчислими и непредвидими на този етап. Ако се окаже вълна, може да спорят за челни позиции. Ако се окаже поредният десен проект, ще бъде друго. Засега играят правилно - категорично бягат от ролята на пореден десен проект, гледат да не се скарат с никого и пазят онази лява, дошла от президента легитимация, която им дава центристки вот", обясни Симеонов.


При висока активност "Продължаваме промяната" може да дръпнат повече гласове, смята още Симеонов.


"При каквато и да е активност, ми се струва трудно ГЕРБ и ДПС да имат легитимността да направят правителство. Известно време те трябва да останат в "политическа карантина", коментира още социологът.


Предизвикателството на президента Румен Радев към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов изглежда като провокация, смята още Симеонов. "Румен Радев си го връща. Той подчертава позицията си като основен, почти единствен кандидат. От ГЕРБ ще се надяват той да подцени ситуацията", каза Симеонов.

ЦИК отказа регистрация на партията на Васил Божков за парламентарния вот

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Юлия Лазарова


Централната избирателна комисия отказа да регистрира партията на пребиваващия в Дубай бизнесмен с 19 обвинения Васил Божков "Българско лято" за парламентарните избори на 14 ноември. Решението е взето на 29 септември и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок.


В съобщението е записано, че към заявлението за участие не е приложено удостоверение за актуална банкова сметка съгласно изискванията на Изборния кодекс, като при приемане на заявлението са дадени указания да бъде приложено такова удостоверение. До 17 ч. на 29.09.2021 г. не е приложено удостоверение.


Централната избирателна комисия намира, че не са изпълнени и изискванията за платен депозит от партията в размер на 2500 лв., според чл. 129 от Изборния кодекс, въпреки че в подадените документи фигурира банков документ за внесен такъв.


На изборите на 11 юли "Българско лято" получи 1.82% от гласовете.


По-късно временно изпълняващият длъжността председател на формацията Константин Качулев съобщи пред "Дневник", че тя ще обжалва акта на ЦИК. Предишният титуляр Борил Соколов е подал оставка преди три месеца по причини, които "не желае да обсъжда", но рокадата още не е вписана в съда.


"Има такъв народ" е готова да работи с "Продължаваме промяната"

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Юлия Лазарова


"Има такъв народ" би работила с всички политически сили, които искат промяна, включително формацията на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната", заяви пред "Нова телевизия" Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов. Той заяви, че е вероятно да се проведе среща с бившите служебни министри преди изборите на 14 ноември, но засега такава не е насрочена. До този момент готовност за преговори с Петков и Василев за споразумение за управление са изразили от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и "Демократична България".
Каримански, който бе председател на бюджетната комисия в 46-ото Народно събрание, изрази 100%-ова убеденост, че следващият парламент ще оцелее и ще има правителство.

В партията вече обсъждат евентуални имена, за "това, което може да бъде широк компромис, за да има правителство". "Профилите са ясни – хора, които умеят да водят преговори. Не е задължително да са завършили Харвард, но да имат образование. Ще ви изненадат с намирането на решения", каза Каримански.Той вижда своето място в регулаторни органи, като допусна да подкрепи Асен Василев за министър на финансите в редовно правителство.

"Демократична България" със заявка да е гарант за германския модел в парламента

Политическото напрежение: Анастас Герджиков е приел предложение да бъде кандидат за президент

© Юлия Лазарова


"Демократична България" ще бъде гарант да бъде приложен германският модел в политиката в следващия парламент. Ясно демократично мнозинство с разписано конкретно коалиционно споразумение", заяви пред БНТ съпредседателят на коалицията Христо Иванов. Целта е "никой да не може да командва, да бъде големият и да казва "аз решавам", обясни лидерът на "Да, България". Според него, за да се реализира потенциалът на страната, трябва да се мине през тежки реформи и да се освободят икономическите субекти да произведат благосъстояние, преди да се обещаваме разпределянето му.


"Демократична България" е от малкото формации, които показват модела на коалициите, това изглежда като малък детайл, но е важно да покажем как да е устроен политическият живот, а не с много лидерски проекти, които целят да махнат Бойко, царя или Доган", каза Иванов.


Проблемът вече не е как да махнем Борисов. Борисов приключи.


Христо Иванов,

съпредседател на "Демократична България"


Той добави, че в 46-ото Народно събрание вместо Бойко Борисов, който казваше, че и магаре да върже, ще бъде избрано, е имало подобно поведение от Слави Трифонов. "Старата песен на нов глас. Или ще подкрепите, или сте предател", обобщи Иванов.


Обединението гледа с надежда към формацията на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната". "Надяваме се ефектът от тяхното появяване да не бъде преразпределяне на гласове, които са насочени към промяна, а ще мобилизират допълнителни гласове за промяна", каза Иванов и изрази отново готовност за диалог с коалицията.


Според него правителството не се справя с проблема с цената на тока, допуснало е и огромен проблем със заседналия кораб край Камен бряг.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (558)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  За съжаление дб не е в състояние да бъде гарант за НИЩО, просто защото разполага с много ограничен обществен ресурс на ДОВЕРИЕ!!!

 2. 2 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Да бе да, Де бе, Дай България!

 3. 3 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  "Демократична България" ще бъде гарант да бъде приложен германският модел в политиката в следващия парламент"
  Егати моделът - неолиберали,цоциалисти, червено-зелени неомарксисти и джендъри. Тези ако управляват 10-на години това ще е краят на Германия това което е била няколкостотин години.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1527 Весело

  Нема такава държава, затова продължаваме промяната.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 6. 6 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Ами по-долу чета за германския модел - "Еритрейски, камерунски, иракски, турски корени"

 7. 7 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Демократична България" ще бъде гарант да бъде приложен германският модел в политиката в следващия парламент"Егати моделът - неолиберали,цоциалисти, червено-зелени неомарксисти и джендъри. Тези ако управляват 10-на години това ще е краят на Германия това което е била няколкостотин години.
  —цитат от коментар 3 на kvasimodo


  Какво е "джендъри", "докторе"?

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Хубаво е , че "са готови", малкият им проблем е, че вече никой не се интересува от тях!!!

 9. 9 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Отлюспването на Борисов се оказа не чак толкова лесна задача. Ако му се остави време, той ще си създаде нова патерица, ще вкара нови лица в ГЕРБ и пак ще се върне. Защото накрая на хората ще им писне да ходят на избори и да гледат група клоуни да се упражняват на техен гръб. Затова е важно този път след изборите да се съберат ДБ, ИБГНИ, БСП и ИТН, да подпишат един общо документ със цели и срокове и да излъчат що-годе нормален кабинет, който поне малко да прилича на този, назначен от президента. Следващ шанс може и да няма.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 10. 10 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 138 Неутрално

  Добро утро свате....Малко се позабавихте, но все пак....
  ."Според него правителството не се справя с проблема с цената на тока, допуснало е и огромен проблем със заседналия кораб край Камен бряг."

 11. 11 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  Никой от нас, списващите тук, не знае какво ще става и преди, и след изборите, така че нека имаме търпение, пък ще видим какво ще се получи.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  "Демократична България" със заявка да е гарант за германския модел в парламента"

  хехехе, Христо пак приказва глупости. Ако някой не е знаел какво е популизъм, сега вече може да разбере - това са репликите на Иванов след като е направил някоя пакост. Той правеше точно обратното, на това което сега говори - отказваше да разговаря в експертен формат, а ходеше да мишкува на диванчето на Слави, където могат да се разпределят порции, стар депесарски манталитет. Скучно му е с експертите, там се говори са политики и други алабализми, той иска порции и постове, което само Трифонов може да му предложи. Разбира се той пробва да иска постове и в парламентарен формат пред Тошко и Филип, но те най-нагло го издадоха, Христо си взе бележка и няма вече да повдига въпроса в стая с над 2ма човека. Ще ходи на диванче, в Сарай на 4 очи, това го може.

  Неговия популизъм граничи с безмерна наглост, защото не ходеше на разговори с ИТН и БСП, без разговори, за каква коалиция говори? Когато не отиде на срещата с ИТН буквалните му реплики бяха, че в постановки не участва. С БСП каза, че нямало смисъл и открития формат не го интересувал, защото пред камерите всеки обещавал всичко.

  Та това ли ти е коалиционната култура по германски модел, пак тролим предизборно, а? Всички видяхме и проектозаконите на ДБ за съдебна реформа - без прецизиране и дълбоки детайли.

 14. 14 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  ДБ са навити на всякакви модели само и само да е по тяхната свирка. Разкаляха терена без дори и да се замислят какво ще произлезе от революциите им, скараха се с най-голямата партия от ЕНП и след като разбраха че задълго няма да има с кого да предат сега се оглеждат за неестествени партньори. Освен това и се опитват да си пазят задника от Кирчо и Асенча че им е на проветриво.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 946 Неутрално

  "Демократична България" ще бъде гарант да бъде приложен германският модел в политиката в следващия парламент"

  НЕ, БЛАГОДАРЯ !!!
  Който гласува за ДБ, вече му е ясно какво получава: мигранти, ЛГБТИК+, погром върху частната собственост и терор над бизнеса с измислените зелени сертификати.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#12] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Дълбок поклон заради притежанието на екслузивни права да решавате еднолично и ултимативно кой какъв е и кои са "достойните и почтени " хора...
  Жалка история!!!

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#16] от "ironhorse":

  "Неотроцкистки хунвейбини, Сър"!!!

 20. 20 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2430 Весело

  "но е важно да покажем как да е устроен политическият живот, а не с много лидерски проекти, които целят да махнат Бойко, царя или Доган", каза Иванов."

  ДАБГ: Политика на леко изутите гащи?!

  :-)

  I Want To Believe
 21. 21 Профил на Migel Aspe
  Migel Aspe
  Рейтинг: 58 Неутрално

  Ето ,започна се. Троловете взеха аванс и от сутринта работят.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Ицко пак се бута при батковците.

 24. 24 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 138 Неутрално

  До коментар [#21] от "Migel Aspe":

  Аванс не се ли взима в началото на месеца, а не в края?

 25. 25 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  "Има такъв народ" би работила с всички политически сили, които искат промяна, включително формацията на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната", заяви пред "Нова телевизия" Любомир Каримански"
  Абе те искат ,но оформящото се социалистическо -неолиберално-зелено мнозинство дали ще ги иска.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 26. 26 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  ЦИК отказа регистрация на партията на Васил Божков ...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Това е добре, но ЦИК трябва да откаже и регистрацията на ДПС!
  Конституция на Република България, Глава първа, Чл. 11, ал.4: "...Не може да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа..."


  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2157 Неутрално

  Другаря Череп кого ше спонсорира?

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2273 Любопитно

  За мене по интересно как така, дпоред социологическите проучвания, ДБ е доста след "Продължаваме с промяната"?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 30. 30 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  Пак ли ще прилагате нечий модел? Кога ще приложите малко морал и здрав разум?

 31. 31 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  За съжаление дб не е в състояние да бъде гарант за НИЩО, просто защото разполага с много ограничен обществен ресурс на ДОВЕРИЕ!!!
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  Никоя партия не разполага с 50% плюс един, от този ресурс "доверие"!
  За това се правят коалиции.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 32. 32 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Разстроено

  "Чудовищна дискриминация"!!!
  "Убиват демокрацията"- дочуват се викове от пясъците на пустинята!!!
  Иначе се очертава поредно дело срещу България, което за съжаление вероятно отново ще загубим...!

 33. 33 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  "Надяваме се ефектът от тяхното появяване да не бъде преразпределяне на гласове, които са насочени към промяна, а ще мобилизират допълнителни гласове за промяна",
  *
  Не е необходимо човек да е завършил политология за да предположи, че преразпределение на гласове ще има. Най-малкото едни, които уж се пишат десни, а се оказаха поддръжници на Радев.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Демократична България" със заявка да е гарант за германския модел в парламента

  И къде се подават заявките ????
  Дневник, понякога прекалената реклама е контрапродуктивна.
  Не мислите ли !!!???
  Мда

 36. 36 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  Другаря Череп кого ше спонсорира?
  —цитат от коментар 27 на Таралеж


  Той спонсорира отдавна, Борисов и Горанов със 700 милиона лева! Но изглежда е спонсориран и Гешев, след като последният упорито прикрива тези крупни злоупотреби вършени съвместно от тримата...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 37. 37 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Отлюспването на Борисов се оказа не чак толкова лесна задача. Ако му се остави време, той ще си създаде нова патерица, ще вкара нови лица в ГЕРБ и пак ще се върне. Защото накрая на хората ще им писне да ходят на избори и да гледат група клоуни да се упражняват на техен гръб. Затова е важно този път след изборите да се съберат ДБ, ИБГНИ, БСП и ИТН, да подпишат един общо документ със цели и срокове и да излъчат що-годе нормален кабинет, който поне малко да прилича на този, назначен от президента. Следващ шанс може и да няма.
  —цитат от коментар 9 на Darkman


  Чисто от любопитство - БСП е по-малкото зло пред Борисов? Не че нещо, ама защо ли нещо не ми се вярва.
  П.с. не съм фен нито на Бокича, нито на БСП.

 38. 38 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Затова е важно този път след изборите да се съберат ДБ, ИБГНИ, БСП и ИТН, да подпишат един общо документ
  —цитат от коментар 9 на Darkman


  Много по-вероятно е от ДБ (т.е. ДСБ) да се съберат с ГЕРБ. Такива като Атанас Атанасов вече два пъти са гласували за кабинети на Тиквата и НИКОГА не са подкрепяли Вот на Недоверие срещу ГЕРБ. Даже след оставката на Христо Иванов от ДСБ (тогава част от Реф.Блок) предпочетоха да си запазят тлъстите заплати вместо да свалят ГЕРБ чрез внесения Вот на Недоверие)
  Ето линк от „Дневник“:
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/19/2707956_ochakvano_votut_na_nedoverie_ne_uspia_135_deputati/

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  И без това Божков участва заради олимпийския принцип.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Любопитно

  До коментар [#31] от "Рим":

  Теоретично сте прав!
  Практически дали бихте бил така любезен, както и компетентен да ме уведомите за успешна коалиция в Отечеството през последните 30 години...?

 42. 42 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 354 Неутрално

  "Демократична България" със заявка да е гарант за германския модел

  Ми хитро, ще оберат ромския вот. Иначе, който досега им е симпатизирал едва ли е преревал за германски модел.

 43. 43 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Разстроено

  До коментар [#34] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Вие без никакво съмнение сте "гордост" за родителите си с това "титанично и аристократично възпитание" и радост за модератора!!!
  Хубав ден Ви желая!
  Ще се моля за обсебената Ви от злоба , омраза и ненавист безсмъртна Душа!

 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  Какъв модел, коминтерновски? Бойкикев да ляга пак на паветата пред РРадев и да се моли Корни да го включи в листите на БСП! Както Раданчо ближе след Милийончева в ЕП, така и Бойкикев се подлага на БСП и РРадев.
  —цитат от коментар 4 на chichka


  Какво коминтерновско видя в този модел бе умнико?
  Не ви ли писна да плещите тъпотии?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  В "Има такъв народ" са готови да работят с "Продължаваме промяната"
  Да им представят правителство, пък ще видим.

 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Ицко пак се бута при батковците.
  —цитат от коментар 23 на hitcher


  Добре , че се появи та такива като теб да дадат отдих на Костов.
  Като нямаш какво да кажеш по-добре си замълчи.

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 427 Весело

  До коментар [#21] от "Migel Aspe":

  Ами като гледам,и ти си тук:))))))))))))

 48. 48 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 427 Весело

  До коментар [#21] от "Migel Aspe":

  Ами като гледам,и ти си тук:))))))))))))

 49. 49 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  До коментар [#41] от "selqnin":

  Наричаше се ОДС....и ти осигури НАТО, ЕС и валутен борд...

 50. 50 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  Ристю е силно огладнял и му личи.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 51. 51 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Христо е сядал и на миндерчето и във сарая, Осман Октай потвърди това, като каза, че ДПС са преливали гласове към ДБ в община Хитрино, което много ясно се вижда и от протоколите от изборите:

  https://www.youtube.com/watch?v=bqp8nR9_NSM

  Генка Шикерова направи на мармалад Христо преди изборите, като го попита защо местните дерибеи на ДПС лобират и купуват гласове за ДБ, седял ли е Христо на миндерчето про Доган, срещу който уж се бореше?

  https://www.youtube.com/watch?v=Lr1W9r_WKDE

  Този да ми говори за морал в политиката, като е обикалял всички партии като цветарка, е малко нагло.

 52. 52 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 915 Неутрално
 53. 53 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 687 Неутрално

  За съжаление дб не е в състояние да бъде гарант за НИЩО, просто защото разполага с много ограничен обществен ресурс на ДОВЕРИЕ!!!
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  Това само от нас зависи. Доколкото ДБ има най-добре развита, най-улегнала и зряла концепция за бъдещето на България, логично е на 14.11. на тях да дадем доверието си. И ще го направим, ако сме достатъчно умни като народ.

 54. 54 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Продължаваме Подмяната вече над 30 години.
  Мдаа

 55. 55 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Бая анти-ДБ трол се накачули на барикадата тая сутрин. Христо им действа като червеното на бика.

 56. 56 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  "Надяваме се ефектът от тяхното появяване да не бъде преразпределяне на гласове, които са насочени към промяна, а ще мобилизират допълнителни гласове за промяна",*Не е необходимо човек да е завършил политология за да предположи, че преразпределение на гласове ще има. Най-малкото едни, които уж се пишат десни, а се оказаха поддръжници на Радев.
  —цитат от коментар 33 на pamela


  Така е. Даже вчера се опитаха да ни пробутат новелата как всички обичат радев.

  SHADOWS of SOFIA
 57. 57 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2273 Весело

  До коментар [#53] от "petyo9":

  На 15.11 пак ще има рев и вой, че народа прост, живота скучен. А иначе ние целите в бяло. 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 58. 58 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До коментар [#55] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Не че нещо, ама биковете май са далтонисти.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 59. 59 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Весело

  До коментар [#49] от "lz73":

  Нали сме наясно, че ОДС не беше точно "коалиция"???
  Да си по-възрастен има много недостатъци, но едно от малкото предимства е, че ти осигурява лично преживяване и спомен от първо лице, единствено число!!!

 60. 60 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Ристю е силно огладнял и му личи.
  —цитат от коментар 50 на Alarmstufe Rot


  Хи хи. Бял кон няма да има . Но ти го храни може да стане чудо.

  SHADOWS of SOFIA
 61. 61 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#53] от "petyo9":

  Очевидно за вас изборите ще завършат с тъжното заключение, че :"Не сме умни като народ", което всъщност не е вярно!!!
  Просто "дб" не е "народа"... и слава Богу!

 62. 62 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  С Бате било приключено? Да, бе, да - до-о-обре...

 63. 63 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#60] от "К2":

  Ти си гледай твоето магаре.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 64. 64 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#60] от "К2":Ти си гледай твоето магаре.
  —цитат от коментар 63 на Alarmstufe Rot


  Не страдай де. По Кпледа стават чудеса.

  SHADOWS of SOFIA
 65. 65 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Някоя партия вярва ли на ИТН вече, та да работи с нея?

 66. 66 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  ... скараха се с най-голямата партия от ЕНП ...
  —цитат от коментар 14 на emil


  Сигурно имате пред вид че ДБ и герп би трябвало да си сътрудничат заради ЕНП...
  Да, ама не. Защото върхушката на герп вместо нормална партия, създаде мафиотска структура. Сега се вижда, че отказът на ДСБ да гласува ЗА членството на герп в ЕНП, е бил съвсем основателен!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 67. 67 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Да поемат властта, щото ГЕРБ пак ще се намърдат, то е като сукалче, търси да смуче пари. Като ще се краде, ако се краде пак, то поне да не са старите крадци.

  СДС да бяха ни обрали, ма да вдигнат самолета, аз също щавя клиентите, като адвокат, ма си получават всичко обратно, не е едностранно смучене, както при ГЕРБ.

  Пропиляхме 30 години, както и да е - важното е - да сме здрави и красиви.

 68. 68 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело

  Проблемът вече не е как да махнем Борисов. Борисов приключи.


  Виждаме, да. Виждаме социолозите какво казват, виждаме и хаоса до който докарахте държавата с безхаберието си.

 69. 69 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  До коментар [#40] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Аз ясно го написах при какво условие ще гласувам за ДБ: издигане на силна кандидатура за президент срещу Радев, а не отбиване на номера с неизбираем кандидат или въобще не издигане на кандидат.
  Това би било доказателство, че не играят по свирката на Радев.
  А предположението, че ще има праразпределение на гласове не е тролене, а съвсем основателно.

 70. 70 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Младия германец на снимката е гарант за разбиране на дясното само

  нищо друго

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 71. 71 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Другаря Череп кого ше спонсорира?
  —цитат от коментар 27 на Таралеж


  Досега е ясно само, че е спонсорирал Влади и Борисов с 60 000 000.

 72. 72 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  До коментар [#55] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ":

  Не съм си променила мнението, ама нямам голям избор и ми писна това безвластие и липса на редовно правителство. Сега нито една партия не носи отговорност, а се задава трудна зима и инфлация, породена от скъпата енергия.

 73. 73 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Христо Ботев: В България на свестните гледат като на луди...
  Обществената подкрепа зависи от съотношението между "лудите" и клепоухите многознайковци. И то изобщо не е в полза на " лудите". Така тарикатите се възползват от това съотношение и си правят партии, чрез които властта им пълни чекмеджетата. А такива като тебе за жълти стотинки публикуват опорни точки, спускани от тарикатите.

 74. 74 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  [quote#26:"Рим"][/quote]

  Точно така.
  ДПС освен , че е етническа е и мафиотска партия.

  Комунистите са виновни!
 75. 75 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 853 Неутрално

  There are such people are ready ту meet We continue the change:)

  Появява се някакъв хитрец с глуповати референдумни въпроси и няколко стотин хиляди гов#да се затърчат след нега, "верват" му на сламените глупости.

  Появяват се след туй пак от нищото още двама хитреци и отново няколко стотин хиляди гов#да се затърчат след тех, "верват" им.

  Тhere is no other such herd in the universe:)

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 76. 76 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Никоя партия не разполага с 50% плюс един, от този ресурс "доверие"!
  За това се правят коалиции.
  —цитат от коментар 31 на Рим


  Така си е. Проблемът на ДБ не е, че не разполага с ЦЯЛОТО възможно доверие. Нейният проблем е, че ресурсът й в това отношение се движи между "съвсем малко" и "съвсем никакво".

 77. 77 Профил на isidro
  isidro
  Рейтинг: 329 Весело

  Пееха под балкона на Радев, казаха, че повечето им избиратели много обичат Радев, но накрая получиха много хубав жест в замяна - нов проект, силно смучещ от тях. Честито! А вече се виждаха, втори, първи, че даже и преди първи... Това да имаш един враг не те прави приятел с някого, ама кой да мисли!

 78. 78 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело

  "Демократична България" със заявка да е гарант за германския модел в парламента

  Имате предвид, излизането на г-жа Меркел от политиката като модел, нали ?

 79. 79 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Разстроено

  Човека на андрей райчев трябва да си изпълни поръчката за сглобяване на конструкцията...жалко, а иначе е умно момче!!!

 80. 80 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  До коментар [#66] от "Рим":


  ДБ не можело да си сътрудничат с ГЕРБ, нищо че са в едно европейско семейство-ЕНП. С БСП/к/ , която за последните 30 години два пъти довежда страната до ръба на оцеляването и с ИТН, които били "продължената ръка на сарая", нямат проблем да разговарят и участват в общо управление. После се сърдите, като ви казваме, че сте филиал на "столетницата".

 81. 81 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 655 Неутрално

  “ Демократична България" със заявка да е гарант за германския модел в парламента” - Ицето явно нещо не е разбрал, в Германия коалиции се правят според реално представяне, а не според фантазии и амбиции. Там баничари няма !

 82. 82 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#37] от "T.M.":Ако за тези 10 години не си го разбрал, няма какво да ти се обяснява. За 30г в управлението, под една или друга форма, БСП докарва 2 пъти държавата до фалит, създаде "статуквото", срещу което сега уж се бори. Независимо Кой създаде и издигна ББ във власта, ГЕРБ беше преграда за преките домогвания на БСП към управлението и за тези 10-11г. държавата беше стабилна и заплатите растяха малко или много. Населението на територията съвсем скоро ще усети резултатите от действията на настоящата пасмина, която се готви да управлява "демократично" и "прозрачно". Инфлацията вече показва какво ни очаква.

 83. 83 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Някой да помни т.н. Галъп някои избори да е познал резултата?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 84. 84 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 655 Неутрално

  “ Първан Симеонов: Протестните партии са на ръба на мнозинството” - дали на мнозинството или на фантазията ще видим скоро. Само да попитам някой да знае кога платените “социолози” от Галъп някога са познали за нещо ?

 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#64] от "К2":

  Страдащият си ти. Не бих те забелязал, ако не тролиш под мой коментар.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 86. 86 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#66] от "Рим":

  Вие затова избрахте върхушката на БСП. Тандемът Ръдан Кънев - Елена Йонèва работят заедно срещу България.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 87. 87 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3180 Неутрално

  Кои са тези "протестни партии"? Онези чиито лидерчета не могат да разделят баницата? Или вече същите се пришиват към ПП?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 88. 88 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#53] от "petyo9":

  "Зрялата концепция" на Христо се свежда до премахването на Гешев като главен прокурор. От него не чуваме нищо друго. За него това е представата за съдебна реформа, защото така иска спонсора му Прокопиев. Желателно е да чуем от устата на "пророка" Христо какво мисли по въпроса за Русия и Крим, Истанбулската конвенция, еднополовите бракове, Македония, МОЧА. Иначе, ако прочетем икономическите и политическите програми на различните партии, те си приличат като сиамски близнаци и всички знаем, че не струват повече от хартията на която са написани.

 89. 89 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#53] от "petyo9":

  "Зрялата концепция" на Христо се свежда до премахването на Гешев като главен прокурор. От него не чуваме нищо друго. За него това е представата за съдебна реформа, защото така иска спонсора му Прокопиев. Желателно е да чуем от устата на "пророка" Христо какво мисли по въпроса за Русия и Крим, Истанбулската конвенция, еднополовите бракове, Македония, МОЧА. Иначе, ако прочетем икономическите и политическите програми на различните партии, те си приличат като сиамски близнаци и всички знаем, че не струват повече от хартията на която са написани.

 90. 90 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 880 Неутрално

  БСП се превърнала в партия на промяната.
  Преди това била партия на статуквото.
  Ама вече не е . Стана партия на промяната.

  След 1990 г. комунистите се скъсаха да ходят на черква.
  Същите те, които избиха свещенници, напълниха синода с донодници и нарекоха вярата допиум за народа.

  Нещо такова става и сега.

 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#73] от "Анти Шишковци":

  Другарке, ти правиш същото, но за жълти копейки.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 92. 92 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Ристю е силно огладнял и му личи.
  —цитат от коментар 50 на Alarmstufe Rot
  Хи хи. Бял кон няма да има . Но ти го храни може да стане чудо.
  —цитат от коментар 60 на К2


  Правилно ли Ви разбирам: Ицето е толкова изгладнял, че се кани да си изяде белия кон? Разглези го този Мирчев, наистина го разглези с това водене по ресторантите!

 93. 93 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1489 Весело

  Ха-ха-ха! Газ отделяте плявата тука... "Нервът" ви се засяга все повече... Спокойно, като поработи коалицията на Промяната известно време и видите резултатите и как прогресираме, ще сте доволни, даже ще се вайкате какви сте ги писали и колко заблудени сте били.

 94. 94 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Дашна България да не крои шапката на Боко, да не изпаднат като палета от каруца накрая :)

 95. 95 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#83] от "lz2":

  Принципно социологията е наука, коетои е доста по-различно занимание от "познаването"!!!
  Гледането на пилешки кости, хиромантията, астрологията не са социология, но за въпросната така наречена "агенция" сте прав, че не познават, просто защото те само "де юре" са социолагическа агенция, докато "де факто" са търговско дружество за пропаганда, в което можете да си поръчате едни цифри.....срещу една фактура, разбира се...!!!

 96. 96 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 464 Неутрално

  От коментарите по-горе разбирам, че българина, след 30г демокрация, все още не е разбрал как работи същата тази демокрация.

  Май, няма и да разбере.

 97. 97 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2042 Весело

  Евала на ген. Стоименов и манипулаторите! Пускат как Слави е първи по социологията и всички се кълнат във вярност и коленичат да работят снего. Пускат как ПП "Продължаваме измамата" са първи и всички коленичат, кълнат се във вярност и готови да работят с тях!
  Шараните не се усещат какво захранка е хвърлена и бързат да налапат куките!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 98. 98 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#83] от "lz2":Принципно социологията е наука, коетои е доста по-различно занимание от "познаването"!!!Гледането на пилешки кости, хиромантията, астрологията не са социология, но за въпросната така наречена "агенция" сте прав, че не познават, просто защото те само "де юре" са социолагическа агенция, докато "де факто" са търговско дружество за пропаганда, в което можете да си поръчате едни цифри.....срещу една фактура, разбира се...!!!
  —цитат от коментар 95 на selqnin


  Не е и като в приказките на братя Грим , където тиквата се превръща в каляска(Секвоя).

  SHADOWS of SOFIA
 99. 99 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Протестни партии???
  Ми срещу кого протестират, срещу себе си или срещу Радев?
  Когото подкрепят...

 100. 100 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  "Първан Симеонов: Протестните партии са на ръба на мнозинството"
  PR агенцията на ППППППППП рподължава да заработва.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK