На живо

Политическото напрежение: 12 кандидати дадоха заявка за президентските избори (хронология)

Основните претенденти Румен Радев, Анастас Герджиков, Лозан Панов

© NA

Основните претенденти Румен Радев, Анастас Герджиков, Лозан ПановНа президентските избори на 14 ноември искат да участват 12 кандидатпрезидентски двойки, издигнати от инициативни комитети. Срокът за заявления за участие в изборите от инициативни комитети изтече днес в 17 часа. До 12 октомври инициативните комитети трябва да внесат по 2500 подписа, за да бъдат кандидатпрезидентските двойки окончателно регистрирани. Кои са инициативните комитети и кандидатите им и какви са техните участие за кампанията проследете в хронологията.
Велислав Величков: Очакваме подкрепа от демократичните партии

Политическото напрежение: 12 кандидати дадоха заявка за президентските избори (хронология)

© Велко Ангелов


Инициативният комитет, който издига председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов за кандидат за президент, внесе документи в Централната избирателна комисия (ЦИК). Кандидатът за вицепрезидент е журналистът Мария Касимова. Инициативният комитет със състав от 37 души.


"Влизаме с голяма надежда да бъдат чути нашите послания и посланието на господин Панов да вдигнем високо темата за справедливостта, върховенството на Правото, демокрацията и запазването на духа на парламентаризма в държавата, и да превърнем това в централна тема на предизборната кампания. В този дебат поканих всички кандидати за президент. Нашата теза винаги е била, че без да се изчисти правосъдието, нищо в държавата няма да работи. Колкото и пари да се съберат, те ще бъдат откраднати, когато може да има престъпление без наказание", заяви Велислав Величков, председател на гражданската инициатива "Правосъдие за всеки", която учреди инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Лозан Панов.


"Комуникираме с много хора от различни партии. Голяма част от политиците от "Демократична България" и "Изправи се БГ!" бяха с нас на протестите, надяваме се, че те ще имат възможност и желание да подкрепят точно тези кандидатури, защото това трябва да са и техните цели. Нищо не може да бъде направено от президента, който и да е той, без участието на парламента. Очакваме подкрепа от демократичните партии. Досега никой не ни е търсил", каза още той.

Кадиев отчете крачка назад на обединението вляво

Политическото напрежение: 12 кандидати дадоха заявка за президентските избори (хронология)

© Юлия Лазарова


"Надявам се лявото обединение да не е свършило. Има крачка назад, но се надявам да я преодолеем и да продължим". Това заяви пред БНР лидерът на гражданско движение "Нормална държава" Георги Кадиев, бивш депутат от "БСП за България".


Вчера (3 октомври) БСП обяви водачите на листи и за разлика от предходните избори Кадиев не е лидер в Стара Загора. Той коментира, че няма проблем с това да не е водач на листа, но държи да има истински партньорски отношение в коалицията, а не "да има един силен и много малки, на които се гледа като на пълнеж".


"Нямам отговор защо моето име го няма в Стара Загора. Това си е решение на БСП. Приемам го като оценка за кампанията, която направих там - не е била оценена. Оттук нататък ми остава във всички бъдещи кампании, ако участвам, да се представя по-добре", каза Кадиев и уточни, че партньорството на "Нормална държава" с БСП е било само за миналите избори, а в момента още водят преговори за предстоящите. Друг от партньорите на социалистите за вота на 11 юли - Минчо Христов, лидер на "Непартийните кандидати" вече присъедини формацията към "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


"Ако не постигнем споразумение с БСП, нямам никакво намерение да ходя в други листи, поне засега", подчерта той и уточни, че има предложения.


"Ние си оставаме лява платформа, аз си оставам ляв човек. Няма никаква логика да ходим в някакви десни партии, коалиции и сдружения. Или ще сме заедно в лявото обединение, или ще пропуснем тези избори". По думите му лявото има много трудности пред себе си и е важно левите формации "да не се цепят и да не се доказват един на друг, а да се държат като партньори в лявата коалиция".


Кадиев коментира и надпреварата за президентския пост, като прогнозира балотаж. "Никак няма да бъде лесно на президента Румен Радев да спечели тези избори. Който мисли, че са му в кърпа вързани и спечелени, всъщност не е така. Той остава големият фаворит, но и той, и ние, които го подкрепяме, трябва да работим за това, няма как да се случи от само себе си".

Лозан Панов излиза в неплатен отпуск до 23 ноември

Политическото напрежение: 12 кандидати дадоха заявка за президентските избори (хронология)

© Юлия Лазарова


Председателят на Върховния касационен съд (Лозан Панов) ще бъде в неплатен отпуск от 5 октомври до 22 ноември 2021 г. заради участието му в предизборната кампания за президент, съобщиха от Върховния касационен съд. През този период функциите на председател на съда ще бъдат изпълнявани от заместника му и ръководител на Търговската колегия на ВКС Дария Проданова.


По-рано днес стана известно, че за периода 4 октомври - 21 ноември в отпуск излиза и друг от новообявените кандидати за президент - ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков.


Президентските избори са на 14 ноември с евентуален балотаж на 21 ноември.

Отпускът на Лозан Панов е "елементарен конституционен въпрос"

проф. Пламен Киров

© Юлия Лазарова

проф. Пламен Киров


"Лозан Панов спокойно може да излезе в отпуск за времето на предизборната кампания. Нещата са много по-прости, отколкото на пръв поглед изглеждат. Такъв казус имаше със съдия Нели Куцкова, кандидат за вицепрезидент през 2001 година, която беше съдия във Върховния касационен съд (ВКС). По време на кампанията тя излезе в отпуск". Това заяви пред БНР бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров, преподавател по конституционно право като коментар по казуса дали председателят на ВКС съдия Лозан Панов трябва да подаде оставка от поста, тъй като е кандидат за президент.


Според него това е елементарен въпрос от конституционно-правна гледна точка и "няма драма".

"Точно защото той се кандидатира като независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет, а не излъчен от партия, така не се нарушава Законът за съдебната власт и не се нарушава Конституцията", обясни Киров.

Проф. Киров коментира хипотеза, при която съдия Панов подаде оставка. "При подаване на оставка трябва да има решение на Висшия съдебен съвет, който да предложи на президента да го освободи, а това е Румен Радев, който се явява опонент на Лозан Панов в предизборната кампания. Подаването на оставка е лична преценка, но ако се стигне до подобно решение на председателя на ВКС, предполагам, че действащият президент няма за секунда да забави своето действие, така че Панов да бъде освободен. Другото би означавало политическо шиканиране на неговата кандидатура. Струва ми се, че никой няма да го направи това нещо". Той уточни, че ако започне такава процедура, би продължила поне седмица.

Мария Касимова-Моасе: Щеше да е нечестно и страхливо да не се захвана

Политическото напрежение: 12 кандидати дадоха заявка за президентските избори (хронология)

© Виолета Апостолова


"В момент, когато някой ти предлага да се бориш за идеите, които изповядваш, от много по-висока трибуна и с много повече инструменти, би било предателство да не се захвана с това, би било нечестно и би било страхливо", заяви пред БНР Мария Касимова-Моасе, кандидат за вицепрезидент в двойка с Лозан Панов. Журналистката и писател добави, че би могла да бъде полезна в социалната политика, в културата, в теми като насилието, свободата на словото, свободата на изразяване и свободата на личността, екологията.


"За всички нас е ясно, че президентската институция, особено вицепрезидентът, има изключително представителни функции. Важно е, че от такава висока трибуна можеш да стигнеш до точните хора, които да ти обърнат внимание, да кажеш посланията си от много, много високо място, така че те да бъдат чути. И да ангажираш с персоналния си пример и други хора, които са специалисти в отделните области. Смятам, че вицепрезидентът трябва да събира такива хора и да се вслушва в тяхното мнение. Екипен играч съм", каза Касимова-Моасе.


Мария Касимова-Моасе смята, че въпрос на гражданска съвест е човек да бъде обществено активен. "Аз съм се опитвала да я упражнявам, но видях, че всички тези усилия водят до някакъв резултат, но той много често е минимален. "Чудото" трае няколко дни и ефектът след това замира в пространството, а от това не следват някакви промени", каза тя. В живота си не е била обвързвана партийно.


Мария Касимова-Моасе определи двойката им със съдия Лозан Панов като носители на "ренесансов дух". Днес те са се видяли лично, като преди това са следили действията и позициите си.


"Смятам, че е много важно как се говори. Хората трябва да усетят, че има уважение помежду ни, към институциите и към нещата, които искаме да направим. Напоследък толкова грозно се говореше. Не вярвам в грозните думи и грозните послания. Доволна съм, че с г-н Панов мислим по един и същи начин", каза тя в коментар за кампанията, която смятат да водят преди изборите на 14 ноември. Тя каза, че надпреварата ще е със самата нея, а не с конкурентите, които определи като добри в своите занимания.

Радомир Чолаков: Правителството не е силно, няма да окаже ефект върху кампанията за президент

Радомир Чолаков, Николай Овчаров и Амелия Личева от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Анастас Герджиков

© Георги Кожухаров

Радомир Чолаков, Николай Овчаров и Амелия Личева от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Анастас Герджиков


"Кампанията, която нашите кандидати ще водят ще бъде конструктивна, делова и те няма да отправят забележки към останалите кандидати", обеща след регистрацията на кандидат-президентстката двойка Анастас Герджиков – Невяна Митева в ЦИК председателят на инициативния комитет за издигането им Радомир Чолаков.


Според него действащият президент Румен Радев има зад себе си правителство, което не е силно и не е работещо и не очаква то да окаже ефект върху кампанията.


"Президентът на България трябва да получи подкрепа от всички българи, това не е партиен, а държавен избор, цялата държава трябва да участва в него", каза Чолаков, добавяйки, че към този момент никоя партия не се е обърнала към инициативния комитет. От ДПС вече заявиха, че ще подкрепят Герджиков на евентуален балотаж.


Разноските за кампанията на Герджиков и Митева се поема инициативния комитет, а зала 6 на НДК, в която беше учредяването му вчера (3 октомври), е платена от Чолаков.

ЦИК се опасява за доставките на машини в чужбина при втори тур на изборите за президент

Централната избирателна комисия (ЦИК) и Министерството на външните работи очакват трудности при пренастройването и доставката на машините в чужбина за очаквания втори тур на президентските избори. Причината е, че срокът между двете дати (14 ноември и 21 ноември) е много кратък за сложната логистика. Това се разбира от интервю на говорителя и член на ЦИК Росица Матева за изданието "24 часа". Според нея при гласуване за президент на втори тур препрограмираните машини за чужбина трябва да са готови да тръгнат към страните извън България най-късно на 17 ноември (сряда).


При гласуването за президент и парламент на 14 ноември ЦИК обмисля да намали времето за гласуване на машина от пет на три минути. Така ако до три минути избирателите не докосват по никакъв начин екрана, на устройството ще се появи съобщение, че гласуването ще бъде прекъснато, а представител на секционната избирателна комисия може да предложи помощта си.


Още по темата четете тук.

Ректори и университетски преподаватели, кметове на ГЕРБ, музиканти, актьори и писатели са сред членовете на инициативния комитет, който издига проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за кандидати за президент и вицепрезидент. В него според предварително разпространения списък участват 67 души.


Председател на инициативния комитет, който ще бъде регистриран в Централната избирателна комисия днес, е бившият депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков, а зам.-председател - проф. Николай Овчаров. В комитета влизат бившият образователен министър на ГЕРБ Красимир Вълчев, тогавашният му заместник Петър Николов, както и трима кметове от ГЕРБ - Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Даниел Панов. Доскоро Фандъкова и Николов бяха зам.-председатели на ГЕРБ - партията, която застава зад кандидатурата.


Повече - тук.

"Ние идваме" решава до края на седмицата кого да подкрепи за президент

Политическото напрежение: 12 кандидати дадоха заявка за президентските избори (хронология)

© Велко Ангелов


До края на седмицата гражданско движение "Ние идваме!", част от коалиция с "Изправи се.БГ" на Мая Манолова, ще вземе решение кого ще подкрепи за президентските избори, съобщи Арман Бабикян пред "Нова нюз". Манолова вече изрази подкрепата си за втори мандат на Румен Радев.


"Ще питаме всички наши членове какво становище имат и тогава ще вземем окончателно решение", поясни той.


В събота (2 октомври) Николай Хаджигенов от движението присъства на представянето на кандидатурата на Лозан Панов пред Президентството, като каза, че го подкрепя като гражданин, защото Панов е една от малкото "бели лястовици" в правосъдието.

"Румен Радев подкрепи нас, когато бяхме на площада. Ето защо има логика да го подкрепим за втори мандат. Освен това той направи доста смислени неща през последните година и половина - две от мандата си", каза още Бабикян и добави, че Лозан Панов пък е директно свързан с темата за реформата в правосъдието.

Относно професор Анастас Герджиков Бабикян смята, че в персонален план е смислен кандидат, но подкрепата, която е зад него, му вреди. "Като лични качества е силен кандидат срещу Румен Радев, но той представлява консорциум между ГЕРБ и ДПС", смята политикът. Той е убеден, че битката не е предизвестена нито лесна.


Подробности - тук.

Анастас Герджиков е в неплатен отпуск от днес, трима ще го заместват

Политическото напрежение: 12 кандидати дадоха заявка за президентските избори (хронология)

© Юлия Лазарова


На 30 септември 2021 г. ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков е подал заявление за отпуск от 4 октомври до 21 ноември 2021 г., съобщиха от университета пред "Дневник". През този период ще бъде заместван от тримата заместник-ректори, които и до този момент имат пълномощно да го представляват – доц. Георги Вълчев, проф. Елиза Стефанова и проф. Васил Маринов. Президентските избори, в които Герджиков ще участва са насрочени за 14 ноември, а евентуален балотаж ще е на 21 ноември.


В съобщението се уточнява, че става дума за платен отпуск, защото проф. Герджиков има голям брой дни неизползван отпуск, а в такива случаи практиката в Софийския университет е да се взема платен отпуск при всяка възможност, за да се намали размерът на бъдещото обезщетение за невзет отпуск.


Според чл. 161 на Изборния кодекс кандидат, който е държавен или местен орган или заема служба в администрацията на държавен или местен орган, с изключение на кандидат за общински съветник, задължително ползва по свой избор неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск за времето от регистрацията до обявяване на резултатите от изборите.


В неделя (3 октомври) инициативен комитет, начело на който е бившият депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков издигна кандидатурата на Герджиков за президент и полк. Невяна Митева за вицепрезидент. Те са подкрепени от партията на Бойко Борисов, а от ДПС също заявиха подкрепа при евентуален балотаж.

Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е облечена в гражданска мантия, под която стои изцяло партийното тяло на ГЕРБ. Това заяви пред Би Ти Ви адвокат Велислав Величков, председател на гражданската инициатива "Правосъдие за всеки", която учреди инициативен комитет за издигане кандидатурата на Лозан Панов за президент.


Величков е говорил лично с председателя на Върховния касационен съд, разговорът е бил кратък и на следващия ден Панов е дал съгласието си да се кандидатира за държавен глава.


По думите на Величков Лозан Панов сам е избрал Мария Касимова да е неговия кандидат за вицепрезидент, въпреки че двамата не се познават лично.


Той не знае дали "Демократична България" ще подкрепи официално кандидатурата и напомни, че се чака и решението на "Изправи се БГ! Ние идваме!", а техен представител - Николай Хаджигенов, е бил на официалното ѝ издигане.


Видео - тук.

"Накрая на своя мандат и в ситуацията, в която се намираме, г-н Панов е съвсем естествен и логичен кандидат за тази част от българското общество, която отказва да се единява и обединява с тези, които разбират функционирането на българската държава през корупцията и всичките й възможни форми", каза пред БНР доц. Христо Христев, преподавател по право в Софийския университет и член на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Лозан Панов за президент. В България има криза на правовата държава и една от най-силните кандидатури за президент, която може да бъде поставена в този момент, е на Лозан Панов, смята Христев. Според него в последните години Лозан Панов е показал "своята непреклонност пред всички тези проблемни явления, които текат в съдебната власт".


Доц. Христев е на мнение, че кандидатурата на председателя на Върховния касационен съд може да консолидира демократичната общност. Преподавателят определи кандидатурата на ректора на университета проф. Анастас Герджиков, както и тази на Лозан Панов, като напълно естествени.


Според Христев кандидатурата на Лозан Панов има за цел да направи основна тема на дебата за предстоящите президентски избори "не отвлечени общи фрази за единение, а за това кой е основният проблем, който има днес българското общество - масовата корупция, разпада на тъканта на българската държава, на всичките й публични системи в резултат на тази масова корупция".


Доц. Христев изрази очаквания кандидатурата на Панов да бъде подкрепена от много по-широки среди в обществото от тези на привържениците на "Демократична България".

В средите на висшите магистрати се е говорило за кандидатурата на Панов от година-две

Политическото напрежение: 12 кандидати дадоха заявка за президентските избори (хронология)

© Георги Кожухаров


От година-две в средите на висшите магистрати се е говорило, че на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е предложено да стане кандидат за президент. Това заяви представляващият Висшия съдебeн съвет (ВСС) Боян Магдалинчев пред Би Ти Ви. Той добави, че с Панов е разговаряно още на предните президентски избори. Магдалинчев обясни още, че засега ще се избере заместник на председателя на ВКС, защото до края на изборите той ще е в отпуск по закон.


"За Панов е известно, че има контакти с определени политически сили, особено с "Да, България", това не е тайна. Позициите, които има по определени въпроси, може да се види с кои политически сили съвпадат, особено що се касае мнението му против специализираното правосъдие", уточни Магдалинчев.

Образователният министър е изненадан и притеснен от кандидатурата на Герджиков

Политическото напрежение: 12 кандидати дадоха заявка за президентските избори (хронология)

© Юлия Лазарова


"Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашите среди ще бъде кандидат на ГЕРБ", заяви пред БНТ образователният министър проф. Николай Денков. Вчера (4 октомври) инициативен комитет, начело на който е Радомир Чолаков, депутат от ГЕРБ в 45-ото и 46-ото Народно събрание, издигна кандидатурата на Герджиков, която партията официално подкрепи. От ДПС вече информираха, че ще подкрепят Герджиков на евентуален балотаж, но ще издигнат свой кандидат за президент.


Денков обясни, че е притеснен от това, че системата на висшето образование, която трябва да е деполитизирана, е ангажирана с тази кандидатура, която очевидно ще е на ГЕРБ и ДПС. Второто е, че това ще доведе до разломни линии в системата на висшето образование.


"С този акт ще имаме проблеми. Влизайки като ректор на Софийския университетq ще има преплитане между борбата за печалба, загуба на авторитет, както за него лично, така и за университета", каза Денков.


Денков не за първи път повдига въпроса за политизацията в сферата на образованието. В средата на юни той съобщи, че повече от 1/3 от регионалните началници в образованието са ангажирани с партийна дейност, което е притеснително и трябва да се коригира в закона.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (225)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5934 Неутрално

  "Не очаквах, че човек от нашите среди ще бъде кандидат на ГЕРБ", заяви пред БНТ образователният министър проф. Николай Денков."
  ######
  Нали ще загуби катастрофално, няма място за притеснение.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  " "Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашите среди ще бъде кандидат на ГЕРБ", заяви пред БНТ образователният министър проф. Николай Денков."

  Оказа се, че и " от вашите среди" излизали дялъни камъни и всеядни академици ! Ще обединяват мутрите с протестиращите и битите от тях по площадите ! Какъв " обединител на нацията" само, няма друг като Герджиков, нали !

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  Това виц ли е ?!
  След г-н Минеков и този министър не му харесват изборите на хората.
  Очакваме г-н Рашков да изкаже обосновани предположения и анонимни свидетелства канибализъм на кандидат президентът.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2691 Любопитно

  "В средата на юни той съобщи, че повече от 1/3 от регионалните началници в образованието са ангажирани с партийна дейност, което е притеснително и трябва да се коригира в закона." - дори и повече, а и всяка "власт" се грижи това да е така. НО - от юни до октомври си е доста време, а учебната година е пак със същите калинки. Притеснението се премахва с действия.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  До коментар [#1] от "БичБожи":


  До коментар [#2] от "БичБожи":


  Много позрави на " инструментът Божий", напоследък тоя истински " мушморок" сменя дупките по начин, непредвидим за когото и да е в тази държава........

 10. 10 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1594 Любопитно

  Денков, не беше ли притеснен от политизацията онзи ден, когато на откриване на учебната година във ВУЗ Радев дръпна политическа реч и нападна опоненти?
  И, Денков - зад Герджиков има още 12 ректора, тъй че маскирай подкрепата за друг кандидат по-интелигентно.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 11 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "######Нали ще загуби катастрофално, няма място за притеснение.
  —цитат от коментар 3 на Незнайко в Слънчевия град


  Не е в това въпросът.
  Тази сутрин пак го представяха облякъл тогата на ректор на СУ.
  Това ангажира университета в политическа кампания.

 13. 13 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  Предлагам в следващото НС, партията на г-н Радев да внесе законопроект за забрана на всички партии, освен тази която той посочи. Така всеки щше може да ибзира единствено и само правилната партия и да се свърши с тази драма на личности като г-н Минеков и г-н Денков.
  Така де, след този техен шок, как ще вършат работата си, питам аз ?
  Да не мислите, че е лесно да си културен министър, след продължаваща серия паник атаки ?
  Да не говорим за образователен министър !
  Носят се слухове, че поставил неправилно запетайка след информацията за г-н Герджиков, ако можете да си го представите !!!
  Аз и световната демократична общественост казваме твърдо НЕ на такива провокации и заплахи срещу световното психично здраве !!!

 14. 14 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  Интересно, когато е от "добрите", няма никакъв проблем човек да е политизиран, като самия министър или дори действащ председател на ВАС.

 15. 15 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  " "Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашите среди ще бъде кандидат на ГЕРБ", заяви пред БНТ образователният министър проф. Николай Денков." Оказа се, че и " от вашите среди" излизали дялъни камъни и всеядни академици ! Ще обединяват мутрите с протестиращите и битите от тях по площадите ! Какъв " обединител на нацията" само, няма друг като Герджиков, нали !
  —цитат от коментар 4 на samoedin


  Ами от Боко какво можеше да се очаква?+
  Това е кризисен избор, иначе Боко трябваше да защитава ГЕРп с голи гърди, а той е много "смел",, както много пъти сме се убедили!
  Ректорът на всички ректори – така го определи ПРОСТИЯТ!
  От Боко –толкоз!

 16. 16 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2651 Весело

  "Вярвам че е дошло време за обединение и то зависи от всички нас"

  Тази "мисъл" е на Митева и кърти мивки с умноста си!

 17. 17 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Ха, интересна гледна точка. Ако почват да се притесняват, че някой е подкрепен от ГЕРП и/или ДПС, значи имат съмнения за неприятен отговор от новите управляващи :)

 18. 18 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Аз бих бил по-притеснен от ДС-агентите в СУ, някои от които са в комитета на Радев. От тях Денков не е притеснен, нали?

 19. 19 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  " "Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашите среди ще бъде кандидат на ГЕРБ", заяви пред БНТ образователният министър проф. Николай Денков."

  А не е ли притеснително и внасящо напрежение, че човек от академичните среди е министър в комунистическата хунта на пРезидента радеФ?
  Само питам.

  Долу радеФ!

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 20. 21 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Лично познавам бай Анастас. Изключинелно хлъзгав човек. Нещо като мистър "да". Подходящ за всички в СУ, защото е една кръгла "нула". Нагаждач и удобен за "искащите".Ако някой си мисли, че ще се бори за законност и ред, жестоко се лъже.Това е позор за СУ-то. Не че вече има някакво значение. На фона на намаляваните субсидии на СУ-то и БАН през годините, слагачеството на този индивид е пословично.
  —цитат от коментар 11 на evtimvz


  ГЕРБ такива си ги обичат.

 21. 22 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  Точно на търгашът Денков не му отива да се прави на политически стерилен и неутрален. Така само забива пореден нож в гърба на Радев.
  Ам той Денков си го знае.
  РЕАЛНО -Денков играе за подлогата Гербджиков!
  Денков, ТИ ПРОКАРВАШ Закон за ПОЛИТИЧЕСКИ РЕПРЕСИИ И ГОНЕНИЯ ВЪРХУ УЧИТЕЛИТЕ. Държавни репресии!
  Нещо подобно, но много ялово е и прокараните уж "деполитизации" в във висшето образование /в техния закон/.
  Да не говорим с геноцида дето го заформи с присъственото обучение в КОВИДАРНИЦИТЕ.
  Денков, не ти минават тарикатлъците!
  По-добре виж там направи ревизия за лапкането на Владо Атанасов и Гербджиков при съсипването на образованието заедно със Световната банка.
  !

 22. 23 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2668 Весело

  Интересен беше главния ИДЕОЛОГ от виден български РОД - Нидал Алгафари . Бъро премина в Сирия (изконна българска територия ) колко е лош е АСАД ., как Турция и САЩ ще направят "обединение" срещу вечния враг Русия . След това премина към българското обединение ..Герджиков нямало да се занимава с престъпност , сигурност , бедност , справедливост . Той всеки ден щял да ходи по страната ..и щял да обединява със
  слово !:) Всичко останало щял да прави парламента. При запитването , ама ГЕРБ и Борисов не ходеха в Парламента- това било ЛЪЖА на Радев , американците , руснаците ..и тн ! :))

 23. 24 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 414 Неутрално

  “ Денков обясни, че е притеснен от това, че системата на висшето образование, която трябва да е деполитизирана, е ангажирана с тази кандидатура, която очевидно ще е на ГЕРБ и ДПС”

  А виш магистрат от деполитизираната съдебна система може да се ангажира която очевидно е на ДБ, така ли и това хич не е проблем а ? Или вилаш в единия случай е независим комититет а в другия не е :-)

 24. 25 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Рейтинг: Неутрално

  "Това заяви представляващият Висшия съдебн съвет (ВСС) Боян Магдалинчев пред Би Ти Ви."

  Ето това е злото, която нашите медии разпръскват. Нямат никаква работа да канят този човек за да коментира кандидатурата на Панов за президент. Той не е никакъв, в случая. Който го е поканил, много добре е знаел, че Магдалинчев е ЛИЧЕН враг на Панов и единствено ще хвърля помия по него и това е целта да бъде поканен. За сравнение, поканили ли са някой, който лично да има зъб на Герджиков?

  Ето именно тази "особеност" на медийната ни среда, където откровено крайни и силно пристрастни лица се канят все едно са обективни наблюдатели, е това което създава масови заблуди из населението.

 25. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 28 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#26] от "voodoo_child":

  Само че той е прав, а ти действаш като спамър.
  !

 28. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. До коментар [#28] от "AzDebil":

  А ти като какъв действаш?

  Жалка история.

  Wornoxmaniak
 30. 31 Профил на Elena Georgieva
  Elena Georgieva
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Интересно той за какъв ангел небесен се мисли, като е рамо до рамо с такъв нагъл нарушител на основният закон в България! Друго е да си бизнес партньор с канадец с българско самосъзнание, друго е да правиш политика с него. Много загрижен бил, че герб го подкрепят и ще разединят висшето образование! А как търпи искра баева, иво христов и още много бкп-та! Или за тях няма забележка , че пълнят главите на студентите с партиина пропаганда! И като участва в правителство на решетников - какъв е?!?

 31. 32 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Рейтинг: Неутрално

  И аз познавам Насо
  —цитат от коментар 27 на Герберска Мутра


  :D :D :D

  Той тука един на Менса беше станал член, щото в една бирария седял на една маса, съседна на тая дето седял Димо Падалски...

 32. 33 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1743 Весело

  До коментар [#23] от "dejmos":

  Недей така, "момчето" не се е интегрирало и затова проявява социопатия към нашето общество и демокрацията. На един друг език - вредител.
  Личи му омразата...
  :)
  !

 33. 34 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2668 Весело

  До коментар [#16] от "deaf":

  Освен мивките ...Да се обединя с някоя Гербава сли....:)) Ама те всички миризливи !??
  И това как да е .. Какви са стратегическите цели на ??? Единствената и само единствената е да се избегне затвора . Третият път ГЕРБОЛЯКА е стресиран , иска си парите сметките и ...единството :))

 34. 35 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1594 Весело

  До коментар [#28] от "AzDebil":

  Да го кажем по друг начин - той си лъже по опорка. Защото, ако не лъжеше, най-малкото щеше да знае, че никой не нарича А. Г. "бай Танас". 😎

 35. 36 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#30] от "Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо":

  Верно си жалка история.
  !

 36. 37 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 414 Неутрално

  [quote#32:"Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй"][/quote]

  Тоя един явно си ти :-)

 37. 38 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  "образователният министър е изненадан и притеснен от кандидатурата на Герджиков"

  То си е за притеснение. Радев и неговите привърженици бяха сигурни , че Радев ще спечели , а сега треска ги тресе , че Радев губи изборите.

 38. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 40 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Според мен работещите в четири държавни системи трябва да бъдат безусловно отделени от възможността да членуват в политически партии. Тяхната партия е България. Това са:
  - Съдебна система
  - МВР
  -Държавна и общински администрация
  -Образователна система

 40. 41 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  До коментар [#11] от "evtimvz":

  "Това е позор за СУ-то."

  И Петър Илиев Плагиат Барбадоски е позор за ЮФ, но не и за декана му Даниел Вълчев!

 41. 42 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#35] от "voodoo_child":

  Същественото е УПОТРЕБАТА на университета.
  Употребата на УНИФОРМАТА.
  Ех тая тога масонарийска....
  !

 42. 43 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#11] от "evtimvz":

  Нещо като Меглена Пръмова на Ректорите ли ?

 43. 44 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#10] от "voodoo_child":

  " зад Герджиков има още 12 ректора"

  Ами точно това е притеснителното - по закон политическата дейност в университетите е забранена. Само не ми казвайте, че Герджиков не е партийна фигура. Той е точно толкова непартиен, колкото и Радев. изобщо формулата "независим, подкрепен от" е толкова смислена, колкото и "дървено желязо" - сиреч оксоморон.

 44. 45 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Рейтинг: Неутрално

  [quote#32:"Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй"]
  —цитат от коментар 37 на Герберска Мутра
  Тоя един явно си ти :-)[/quote]

  Оо, не - с него много си приличате. И той ляга и става с хейта подир "умнокрасивите" и ДБ.

 45. 46 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  “ Денков обясни, че е притеснен от това, че системата на висшето образование, която трябва да е деполитизирана, е ангажирана с тази кандидатура, която очевидно ще е на ГЕРБ и ДПС”


  Това го казва преподавател , който вместо да е деполитизиран и да се занимава с преподавателската си работа, е станал министър. Характерно е за комунистите да обвиняват противниците си в това , което са те самите.

 46. 47 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1743 Весело

  До коментар [#40] от "dorn":

  Остава да добавиш и лекарите, фармацевтите, финасистите, и производителите на детски играчки...

  Може, за разнообразие и да посочиш ЕДИНСТВЕНИЯ който има право да членува в партия и да има власт.
  !

 47. 48 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Ако сараите решат, може и да има втори тур.
  И няма значение, дали ще издигнат кандидат - важното е каква инструкция ще спуснат на електората.

 48. До коментар [#39] от "svet0slav777":

  Професор Герджиков ще бъде избран от океан от хора:

  Поддръжници на ГЕРБ, СДС, ДПС, ВМРО, Патриотите, всички сини сърца, дясно мислещи и всички дето ненавиждат Румен Радев и хунта му.

  Wornoxmaniak
 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 51 Профил на ReminD
  ReminD
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Не е ли време да престанете да слагате "ПОЛИТИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ" на всичко отпред? Малко почва да ми прилича на парцала пик с това напрежение.

 51. 52 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  До коментар [#42] от "AzDebil":

  Драги ми, ти дебил, диалогът бе за т.нар.кошаревско свидетелстване уж от първо лице и неговата форумна употреба.
  Не ти е удобно, разбирам, затова врътна към тогата. Разбира се, нямаш предвид тогата на Лозан, да?

 52. 53 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Денков обясни, че е притеснен от това, че системата на висшето образование, която трябва да е деполитизирана

  Очевадно това не важи за самия Денков.

  И какви са проблемите на Денков с Герб, след като беше заместник министър при Борисов? А през третия му мандат беше председател на комисията по етика на министерството.

 53. 54 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Прав е Денков. Тази кандидатура вече политизира (и поляризира) академчината общност. Не знам докъде ще стигнат нещата. Освен, че не може да бъде никакъв обединител (както и като ректор не беше) и имайки предвид случващото се в съдебната система се страхувам, че още една област силно ще се политизира. За какъв обединител става дума? Изключително опасен прецедент.

 54. 55 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  “ Денков обясни, че е притеснен от това, че системата на висшето образование, която трябва да е деполитизирана, е ангажирана с тази кандидатура, която очевидно ще е на ГЕРБ и ДПС”Това го казва преподавател , който вместо да е деполитизиран и да се занимава с преподавателската си работа, е станал министър. Характерно е за комунистите да обвиняват противниците си в това , което са те самите.
  —цитат от коментар 46 на tacheaux


  Денков е учен на световно ниво, но изключително корумпиран. Като заместник министър (на Герб) и министър (на Радев) нагласи така правилата за структурните фондове, че после самият той или чрез жена си и подставени лица спечели три огромни проекта за центрове, с една и съща тематика, за десетки милиони левове. В резултат има 5 апартамента в София.

 55. 56 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#26] от "voodoo_child": "Това го пишеш същото под всяка статия за Герджиков от няколко дни."

  Да, пиша го за трети път, и ще продължа да го пиша. Не го пиша за теб, обаче. Единственото сигурно е, че го четеш и си съставяш досиета за подозретелните антигерберасти.

 56. 57 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1441 Весело

  "Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашите среди ще бъде кандидат на ГЕРБ", заяви пред БНТ образователният министър проф. Николай Денков.

  Че щом човек от техните среди работи като копой и изчегъртвач на Радев, що друг да не бъде на противоположншия полюс?
  Освен това, ГЕРБ все повече набира скорост като недосегаем победител в бъдещите избори и това никой не отрича.
  Какво лошо има човек да бъде кандидат на партията с най-голяма подкрепа в България?

 57. 58 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Интересен беше главния ИДЕОЛОГ от виден български РОД - Нидал Алгафари . Бъро премина в Сирия (изконна българска територия ) колко е лош е АСАД ., как Турция и САЩ ще направят "обединение" срещу вечния враг Русия . След това премина към българското обединение ..Герджиков нямало да се занимава с престъпност , сигурност , бедност , справедливост . Той всеки ден щял да ходи по страната ..и щял да обединява със слово !:) Всичко останало щял да прави парламента. При запитването , ама ГЕРБ и Борисов не ходеха в Парламента- това било ЛЪЖА на Радев , американците , руснаците ..и тн ! :))
  —цитат от коментар 23 на dejmos


  Нидал Алгафари се продаде на ГЕРБ отдавна. Преди години ми беше симпатичен. Сега е праволинеен защитник на партийната линия, определена от Бойко.

 58. 59 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Денков дължи обяснение на обществото защо пусна учебната година присъствено при разгаряща се пандемия, която се разгоря още повече, в резултат на което всеки ден умират по повече от 100 души. Защо седи до антиваксърите Радев и Кацаров? Не си ли плюе на научния авторитет в името на преизбирането на фатмака?

 59. 60 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2668 Весело

  Бламиране на нормално и добро ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ за българите..., това представлява акцията. Такива ще бъдат университетите , държавата ще ни дава пари , ние няма да се отчитаме ! Водещото ни висше училище е НАРАВНО с това в Кения ..., зад цифрата 800 . Ако след това поискаш да правиш РЕФОРМИ ....репресират ни заради участие в инициативния комитет :) Елементарно Уотсън ...

 60. 61 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#49] от "Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо":

  "Поддръжници на ГЕРБ, СДС, ДПС, ВМРО, Патриотите, всички сини сърца, дясно мислещи и всички дето ненавиждат Румен Радев и хунта му."

  Досега България няма президент, избран без подкрепата на ДПС.
  Което и предрешава изборите.
  Дори смятам, че ненавистта на ДПС към фигуранта е толкова огромна, че Доган ще мобилизира целия електорат на ДПС , което той не беше правил в последните десетина години.

 61. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 63 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#27] от "Герберска Мутра": "...все едно говориш за Лозанчо .. "

  Панов не е "мазна, кръгла нула", защото ако беше такава, нямаше да го удрят коли, развиват болтове, да го мрази целия ВВС, а герберастите да го ненавиждат. "Мазните, кръгли нули" никой не ги мрази, използват ги като бай Анастас.

 63. 64 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  че нали този министър и киро първи почнаха да политизират харвардите? що сега се сърди?

 64. 65 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Денков обясни, че е притеснен от това, че системата на висшето образование, която трябва да е деполитизирана, е ангажирана с тази кандидатура, която очевидно ще е на ГЕРБ и ДПС

  Мдааа
  И армията би трябвало да е деполитизирана, но не попречи на Радев да е кандидат на БСП.
  А и как така , всички кандидати са издигнати от инициативни комитети, само Гербджиков е от партия, в случая Герб. Та и Дпс.
  Пришивайки тези две партии към Герджиков, нЕкои другари се опитват да го омаскарят.
  Нооо, пилците се броят наесен.
  Наистина е притеснително за некои дрОгаре.
  Ще отвее генерала от раз.
  Мда

 65. 66 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#61] от "Дон Кихот":

  ти па плашиш нас българите с турците ли ве.пхахахахахааааааа.ай радев давай

 66. 67 Профил на tinati
  tinati
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Нещо нормално, отплаща се министър Денков на Радев за високата длъжност.
  Бил притеснен, а не ли притеснен от увеличаващия се брой болни ученици.

 67. 68 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#65] от "Pomak":


  Денков обясни, че е притеснен от това, че системата на висшето образование, която трябва да е деполитизирана, е ангажирана с тази кандидатура, която очевидно ще е на ГЕРБ и ДПСМдаааИ армията би трябвало да е деполитизирана, но не попречи на Радев да е кандидат на БСП. А и как така , всички кандидати са издигнати от инициативни комитети, само Гербджиков е от партия, в случая Герб. Та и Дпс. Пришивайки тези две партии към Герджиков, нЕкои другари се опитват да го омаскарят. Нооо, пилците се броят наесен. Наистина е притеснително за некои дрОгаре. Ще отвее генерала от раз. Мда
  —цитат от коментар 65 на Pomak


  Чакай, нещо не схванах! Смяташ, че е омаскаряване да си свързан с ДПС и ГЕРБ?!
  Освен това кандидатът зя вице на Герджиков е действащ старши офицер. Комунето Радев поне напусна армията преди да се кандидатира....
  И да, кандидатурата на Герджиков е леко не на място. Той е ректор на СУ, по дяволите...или на каквото е останало от него. Някак не върви да слиза до това ниво...ще го направят луд и щастлив с компромати, които ще се лепат и на СУ.

 68. 69 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#61] от "Дон Кихот":

  Доган съгласувал ли е това с руското посолство?Как си ги измисляте не е истина...

 69. 70 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Аз бих бил по-притеснен от ДС-агентите в СУ, някои от които са в комитета на Радев. От тях Денков не е притеснен, нали?
  —цитат от коментар 18 на skitnik75


  Денков няма проблеми с агентите на ДС. Добре е да се провери неговото досие, защото на времето е бил комсомолски актовист и още като студент е станал член на БКП.

 70. 71 Профил на Страшавел Тиквунчев Бибитков
  Страшавел Тиквунчев Бибитков
  Рейтинг: Неутрално

  "За Панов е известно, че има контакти с определени политически сили, особено с "Да, България", това не е тайна.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Магдалинчев, и за тебе не е тайна, че имаш "контакти" с Дпс. Панов, поне за разлика от тебе, не се крие и не отрича.

 71. 72 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Любопитно

  През това време, медици отново ще протестират. На 20ти октомври по-точно. Най-вече заради лъжите и неизпълнени обещания от г-н Кацари г-н Радев.

  Това притеснява ли г-н Денков ?

 72. 73 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 514 Неутрално

  [quote#11:"Локомотив"][/quote]

  +++++++++++++++++++++

 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 75 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2668 Любопитно

  До коментар [#60] от "dejmos":

  Партиите на ПРОМЯНАТА ( БСП , ДА , ИТН , ПП ) да наложат ДЕБАТ в обществото за ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ !! Малко НАТРАПЕН ДЕБАТ във връзка с опита на СУ и още 7-8 висши училища да се скрият от РЕФОРМИТЕ участвайки в политическа акция за спасяване на хората с ЧЕКМЕДЖЕТА !! Не може с 58 висши училища ( всеки записал завършва ..и СУ) , не може лидера СУ да е 800 !! Не може при толкова много пари да не произвеждаме НИЩО като образователен продукт !!

 75. 76 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Според мен работещите в четири държавни системи трябва да бъдат безусловно отделени от възможността да членуват в политически партии. Тяхната партия е България. Това са:- Съдебна система- МВР-Държавна и общински администрация-Образователна система
  —цитат от коментар 40 на dorn


  Викаш за армията няма проблем.

 76. 77 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Рейтинг: Неутрално

  Нидал Алгафари се продаде на ГЕРБ отдавна
  —цитат от коментар 58 на Vesselin Velkov


  Да не забравяме, че той има конкретна мотивация: синът му е депутат от ГЕРБ. И тук пак възниква въпросът: защо при тия ясни пристрастия на въпросното лице, то бива канено като обективен уж наблюдател? ГЕРБ си имат цяла армия от подобни екземпляри, към които от скоро, за съжаление, се присламчиха и хора като Харалан Александров и Антоний Гълъбов.

 77. 78 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Аха. Изненадан и притеснен. Усвоил е лексиката на moveBG и сие Нали е от съоснователите!

 78. 79 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#77] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй":

  Дори г-ца Шаренкова нападна остро г-н Радев. Нея също ли я броите за кадър на ГЕРБ ?

 79. 80 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  До коментар [#77] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй":

  А, дали не трябва всеки АНАЛИЗАТОР преди да си каже РЕПЛИКИТЕ да декларира има ли материален интерес :)) Веднага ще отпаднат Харланки ; Татянки ; Антоанетки ; Гълабовци ... Кой не знае какви ПАРИ вземат горните мисирки !??

 80. 81 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  През това време, медици отново ще протестират. На 20ти октомври по-точно. Най-вече заради лъжите и неизпълнени обещания от г-н Кацари г-н Радев. Това притеснява ли г-н Денков ?
  —цитат от коментар 72 на Хай Буй


  Денков се притеснява единствено от президентските избори.

 81. 82 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#52] от "voodoo_child":

  Тогата на Лозан е същата употреба. Само че него никой не го натрапва в тога!
  УПОТРЕБАТА на институцията е проблема.

  Гербджиков и Панов ако не подадат оставки веднага от постовете са подлеци!

  Вече съм писал за МОРАЛА в политиката, може да потърсиш и прочетеш!
  !
  !

 82. 83 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#77] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй":А, дали не трябва всеки АНАЛИЗАТОР преди да си каже РЕПЛИКИТЕ да декларира има ли материален интерес :)) Веднага ще отпаднат Харланки ; Татянки ; Антоанетки ; Гълабовци ... Кой не знае какви ПАРИ вземат горните мисирки !??
  —цитат от коментар 80 на dejmos


  Ако вземете властта, ще спретнете един закон за 'иноагентите', нали ?

 83. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 85 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 911 Неутрално

  [quote#11:"Локомотив"][/quote]

  Представянето с тога по никакъв начин не ангажира университета,а и не е радев да не е преставян с фуражка.

 85. 86 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#52] от "voodoo_child":Тогата на Лозан е същата употреба. Само че него никой не го натрапва в тога!УПОТРЕБАТА на институцията е проблема.Гербджиков и Панов ако не подадат оставки веднага от постовете са подлеци!Вече съм писал за МОРАЛА в политиката, може да потърсиш и прочетеш!!!
  —цитат от коментар 82 на AzDebil


  В статията пише, че г-н Денков е възмутен не от друго, а от политическите пристрастия и конкретна партия.
  Което принципно е много нахално и нагло, ако не беше жалко и смешно. За г-н Панов същият не казва и думичка. Понеже ГЕРБ там не е намесена, значи е правилно и коректно !

 86. 87 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Рейтинг: Неутрално

  Дори г-ца Шаренкова нападна остро г-н Радев. Нея също ли я броите за кадър на ГЕРБ ?
  —цитат от коментар 79 на Хай Буй


  Не знам за какво става дума и коя е въпросната.

 87. 88 Профил на Страшавел Тиквунчев Бибитков
  Страшавел Тиквунчев Бибитков
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#55] от "galapagas":

  Като знаеш толкова много за Денков - чемодан, вокзал - Каскета. Той ще ти се зарадва да му обясниш всичко.

  Така лафчета по форумите всеки може да си мятка.

 88. 89 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Рейтинг: Неутрално

  А как Герджиков си представя,че ще се върне ректор в СУ или преподавател не знам. Както казах, сам се набута за ролята на "полезен идиот", за да бъде употребен от гербиджа.
  —цитат от коментар 84 на Страшавел Тиквунчев Бибитков


  Ама да не мислите, че тия неща не се правят за много пари? Пука му на него какво ще кажат хората и че ще остане в историята като придворен слуга на един от най-назадничавите политически лидери, които България е имала.

 89. 90 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#87] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй":


  Липсата на знания и информация не е криминално престъпление.
  Тази липса обаче, води до изкривени и неверни изводи, което при вас е практика.

 90. 91 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#77] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй":А, дали не трябва всеки АНАЛИЗАТОР преди да си каже РЕПЛИКИТЕ да декларира има ли материален интерес :)) Веднага ще отпаднат Харланки ; Татянки ; Антоанетки ; Гълабовци ... Кой не знае какви ПАРИ вземат горните мисирки !??
  —цитат от коментар 80 на dejmos


  Те материалните интереси най-често са маскирани в абсолютно легални държавни поръчки или назначения. ГЕРБ изградиха такава система, че реално дават на много хора това, което и без това им се полага, но по някакъв уродлив начин го правят да изглежда така, че именно ГЕРБ са причината нещото да се случи.

 91. 92 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй
  Рейтинг: Неутрално

  изкривени и неверни изводи, което при вас е практика.
  —цитат от коментар 90 на Хай Буй


  Например?

 92. 93 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#92] от "Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй":

  Ще ви дам пример. Когато гледате един селски кенеф отпред и виждате врата, вие смятате, че всички стени на кенефа са с врати. Просто защото не си правите труда да проверите.


 93. 94 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  "Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашите среди ще бъде кандидат на ГЕРБ", заяви пред БНТ образователният министър проф. Николай Денков.
  *
  Така ли? А ако кандидатът беше подкрепен от БСП това нямаше да го притеснява.
  Да запитам аз защо интелектуалният елит на нацията да стои настрана от политиката? Преди тука един плачеше защо нямало достатъчно достойни хора в политическия живот.
  Няма, защото ги оплювате и обругавате, понеже не са от вашата политическа сила.

 94. 95 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Денков обясни, че е притеснен


  Аз пък съм притеснен от едно друго нещо. След като с интерес наблюдавах инициативния комитет, издигащ г-н радев, изниква един много важен върпос.
  Колко агенти на ДС могат да се съберат под полите на един шинел ?

 95. 96 Профил на Personal_Jesus
  Personal_Jesus
  Рейтинг: 232 Неутрално

  До коментар [#63] от "evtimvz":

  Мисля, че е крайно време "почтените" (в широк спектър), подкрепяните от тях кандидати и прочие да си въведат една клетвена декларацийка за свързаност ГЕРБ, тъй като електората остава с погрешното впечатление, че пред тях стоят непорочни зачатия, спуснати свише от ръката Божия. Нека да има и лустрационна тежест в Харвардски стил, за да бъде всичко чисто и свято. Нека Лозко да стане и да каже:"Кълна, че не съм назначен от Роско Плевнелиев във ВКС...и тн", после Ицко да се закълне, че не е назовавал нивгаж император Тиквоний с богоговеното "шефе", после зам министър Денков (по структурните фондове) и тн и тн. Щото някакси се хвърля сянка , която не дозволява на тези библейски аури да грейнат в пълен блясък...и остава един лек лицемерен усет за недояждане, довело до леко разочарование и агресивно поведение :))

 96. 97 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  [quote#77:"Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко ПОД ПОЛАй"][/quote]

  Така е. 10-на, уж независими политолози, анализатори, и прочие , дефилират по телевизиите. Да добавим Коларова, Христова, Стойчев... Най ми е смешен Любен Дилов. Обаче той не бил отГЕРБ, ат някакво движение... Не разбирам подобно падение.

 97. 98 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#96] от "Personal_Jesus":

  В тия времена е достатъчна нотариално заверена декларация, питайте канадския гражданин.

 98. 99 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Няма по-скандални кандидатури от тези на Радев и Панов.
  И двамата идват от държавни системи, които са деполитизирани по ЗАКОН !!!

  Явно паниката в щаба на Радев е пълна и сам отчита погрома още на първи тур.
  Съмнява ме дори да достигне втори тур.
  За Радев ще гласуват само от БСП и русофили.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 99. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK