На живо

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© Юлия ЛазароваДневник" следи важните политически новини и реакциите по тях.
Изборната комисия обявява нова поръчка за доставка на машините за гласуване

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ


Най-вероятно ще бъдат купени нови машини за предстоящите избори две в едно на 14 ноември. Централната избирателна комисия (ЦИК) реши на днешното си заседание да обяви наново обществената поръчка за придобиване на допълнителни устройства. При първия ѝ опит поръчката се провали, защото получените оферти надхвърлиха заделения от комисията бюджет.


В момента изборната администрация разполага с 11 237 машини. От коментарите на заседанието се разбира, че са проведени разговори с "Информационно обслужване" и "Сиела Норма", които са доставяли машините в миналото и чиито досегашни оферти са оказаха неизгодни за ЦИК.


Новата обществена поръчка ще бъде отново за 1600 машини, както преди. Толкова ще са нужни, за да може да се поставят по две устройства в поне 2100 от най-големите и натоварени избирателни секции в страната.


Ще има два комплекта машини за изборите извън страната, като вторият комплект ще се използва за евентуалния втори тур на президентските избори.

Председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова заяви пред Би Ти Ви, че очаква колегите ѝ от "Ние идваме", с които в коалиция успя да влезе в предните два парламента, да подкрепят Румен Радев на президентските избори. Този въпрос предизвика интерес в последните дни, като дори се заговори за разцепление в редиците на обединението.


Първоначално Манолова съобщи, че "Изправи се.БГ! Ние идваме!" ще застанат зад Румен Радев, докато след издигането на кандидатурата на Лозан Панов Николай Хаджигенов обяви, че ще го подкрепи, защото "е изключително смислен човек"."Нямам усещане, че те ще подкрепят Лозан Панов. Очакването ми е заедно да застанем зад Румен Радев. Ние сме свързани с президентската институция в негово лице. Тя беше единствената, която застана на страната на народа при протестите миналата година", каза Манолова, след което коментира включването в надпреварата на ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който получи подкрепата на ГЕРБ.


"Той е уважаван професор и ерудит. Не знам защо такъв човек ще води битката на Бойко Борисов на тези избори. Студентите на неговия университет бяха по протестите миналата година с искане за оставка на правителството на Борисов. Наистина необяснимо решение за мен, но ще има интересен двубой", добави Манолова.

Съдът окончателно отказа да регистрира партията на Васил Божков за изборите

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© Цветелина Белутова, Капитал


Върховният административен съд (ВАС) отхвърли окончателно жалбата на Гражданска платформа "Българско лято" на укриващия се в Дубай бизнесмен с 19 обвинения Васил Божков против решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) да откаже регистрацията ѝ за парламентарните избори. Партията не беше приложила към заявлението си удостоверение за актуална банкова сметка съгласно изискванията на Изборния кодекс и това доведе до решението на комисията.


"Българско лято" няма банкова сметка заради санкциите по закона "Магнитски", които САЩ наложи на Васил Божков на 2 юни т.г.


В края на септември временно изпълняващият длъжността председател на формацията Константин Качулев заяви пред "Дневник", че ако съдът откаже регистрацията, "Българско лято" може да търси друг мандатоносител.


На парламентарните избори на 4 април формацията ползва за мандатоносител "Българско национално обединение" и получи 94 515 гласа. На 11 юли се яви като "Българско лято" и имаше 49 833 гласа.

Процесът по формиране на управление следва да стъпи на ясни и цялостни програмни ангажименти и политическо позициониране и може да започне след като има резултат от изборите, определящ мандатоносител. Това се посочва в позиция на "Демократична България" след като напоследък на няколко пъти лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в свои изяви представя мечтаното от него разпределение на постове, което включва имена и от това обединение.
Позициите в изпълнителната власт са поемане на отговорност при ясни гаранции, че могат да бъдат реализирани поетите пред избирателите ангажименти – на база на конкретно коалиционно споразумение. Ето защо, "Демократична България" не участва в никакви предварителни разговори за формиране на управление, а най-малко в разпределяне на постове, посочват от формацията.

От обединението посочват, че ще продължат да бъдат гарант за прилагане на най-добрите коалиционни практики и ще настоява за ясни мнозинства, основани на конкретно разписани ангажименти и за съгласувано излъчване на фигури, чиито професионални и граждански биографии предполагат наличието на капацитет да се справят с поставените задачи.

Даниел Вълчев: С участието на Герджиков в изборите се появи истинска надпревара

Деканът на Юридическия факултет в Софийския университет Даниел Вълчев изрази задоволство от решението на ректора на висшето училище Анастас Герджиков да се включи в президентските избори.


Даниел Вълчев

© Надежда Чипева, Капитал

Даниел Вълчев


Според него сега вотът ще бъде много по-интересен и ще се получи истинска надпревара. Пред Би Ти Ви Вълчев добави, че е важно да се направи разграничение между президентските и парламентарните избори и хората да не се поoдават на "фенски пристрастия", а да помислят кой би представял България най-добре пред света.


"Поне още две кандидатури заслужават интерес. Те са на Лозан Панов и на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Двамата ще имат едно по-радикално говорене и то няма за цел да разшири електоралната им база, а да укрепи определени нагласи сред определени хора, които ще припознаят в говоренето им това, което изпитват", каза още Вълчев.

Преподавател е кандидатът на ВМРО за президент

Кандидат-президентската двойка на ВМРО включва преподавателя по Нова история във Великотърновския университет доц. Милен Михов и журналистът Мария Цветкова, съобщиха от партията.


Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© ВМРО


Според информацията те са били номинирани от Националния младежки комитет на ВМРО и българи от Северна Македония.


Доцент д-р Милен Михов е бил депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание. Той е семеен, с три деца и с трима внуци. Мария Цветкова е семейна с едно дете. Има 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Била е народен представител в 44-ото Народно събрание.

Боряна Димитрова: Президентската кампания стана интересна и с отворен финал

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© Анелия Николова

"Президентската кампания от скучна и предрешена се превърна в интересна, оспорвана и с отворен финал. Това е благодарение на включването на двойките проф. Герджиков и Невяна Митева и Лозан Панов и Мария Касимова- Моасе", каза днес пред БНР Боряна Димитрова, управител на "Алфа Рисърч".


Според нея новост е възможността президентският вот да влияе на парламентарния, освен очакванията за обратно влияние. Димитрова отбеляза като любопитен факт, че и трите водещи кандидатпрезидентски двойки идват от институции, които по определение са политически независими.


Според нея основен фокус, през който ще бъдат гледани кандидатите в президентската кампания, ще е стремежът да се отиде отвъд партийното противопоставяне. Боряна Димитрова посочи още, че в бъдещия парламент "Има такъв народ" няма да е от партиите, от които ще зависи формирането на правителство.

Лозан Панов отговори на "номинацията" за главен прокурор

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© Юлия Лазарова

Издигнатият от "Правосъдие за всеки" за кандидат за президент Лозан Панов отговори през "Фейсбук" на идеята на Кирил Петков, лидер на "Продължаваме промяната", че е логично Панов да бъде главен прокурор на България.


През профила на "Правосъдие за всеки" Панов казва, че смяната на главния прокурор Иван Гешев с Лозан Панов не решава проблемите.


"Влизам в президентската надпревара точно, за да извадя България от контекста на този тип политически пазарлъци, които доведоха до зависимостите не само в съдебната система, но на всички ключови
институции, достигнало до пълното им овладяване", посочва Панов.


ГЕРБ би подкрепила Панов на балотаж, ако Герджиков отпадне на първия тур

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© Лили Тоушек

Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори с разлика пред втория от 0.5-1 процентни пункта, не би опитала да състави правителство. При преднина от 5-6 трудно би избягала от отговорност и ще направи опит. Това заяви пред "Свободна Европа" заместник-председателят на партията Томислав Дончев.


Той добави, че ако в следващия парламент пътят е към обединение, ГЕРБ ще работи за такъв разговор, а в зависимост от нивото на депутатите може и да го инициира. Дончев би участвал и в такъв за съдебната реформа, но има проблем когато тя се свежда само до смяна на главния прокурор Иван Гешев.


Дончев коментира и изискването, посочено от Кирил Петков за разговор между неговата формация и бившите управляващи – ГЕРБ да се отрече от "всичките огромни кражби, които са се случвали през изминалите години". "Самочувствието да си универсален морален императив и да караш другите да се покайват в името на високите идеали, които следваш, е леко подозрително", каза той.


По повод президентските избори и подкрепата за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, Дончев заяви, че лично ректорът на Софийския университет би следвало да води разговор за подкрепа с други партии, например ДПС. В случай, че Герджиков не спечели или не достигне до втори тур, ГЕРБ е много по-логично да подкрепи Лозан Панов, каза Дончев. Според него по всяка вероятност няма да се стигне до такава хипотеза.


Ако втората политическа фигура след Делян Пеевски, която излезе от разкритията по "Досиетата Пандора" се окаже от ГЕРБ, партията ще се раздели с него, каза още Дончев.

Денков: Спорна е идеята, че Герджиков може да обедини дори академичната общност

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© Анелия Николова


Най-малкото спорна е идеята, че проф. Анастас Герджиков може като кандидат-президент да обедини даже академичната общност - това заяви пред журналисти служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с подкрепената от ГЕРБ номинация на ректора на Софийския университет "Св. Климент Охридски".


Според образователния министър всеки, който се яви на президентските избори, трябва да отговори на въпроси, свързани с функциите на държавата, като разделение на властите, с изразходването на публичните средства, с ремонтите и строителството, и "какво правим с полицаите, които биха студенти под колоните на Министерския съвет".


"Всеки, който се яви, като кандидат на партиите, които ръководеха държавата в това време, трябва да отговори на тези въпроси", подчерта Денков. И допълни: "Аз съм част от тази образователна система, знам колко преподаватели и учители, и ректори, включително, и преподавателите във висшите училища, имат проблем с тези въпроси и искат да чуят отговорите. Така че идеята, че той (проф. Анастас Герджиков) може да обедини, дори академичната общност, за мен е най-малкото спорна". Вчера Денков каза, че кандидатурата на Герджиков го изненадва и притеснява.


Попитан какво смята за него като професионалист, министърът каза, че Герджиков е "много добър професионалист, много добър ректор". "Ние сме работили заедно по много въпроси. Както казах, аз не очаквах да се яви човек от академичната общност в тази позиция", посочи проф. Денков.

БСП и областният управител на София в спор за "Позитано" 20

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© Надежда Чипева, Капитал


БСП поиска оставката на областния управител на София Митко Михайлов, който пък обяви, че е жертва на бездарен сценарий, част от предизборната кампания на ГЕРБ.


В писмо до медиите социалистите обвиниха Михайлов, че им е начислил незаконен наем за ползване на централата им на "Позитано" 20 и го заплашиха със съд. От левицата припомниха, че партиите, получили над 1% на последните избори, ползват без наем държавни сгради. На нарочен брифинг Михайлов обяви, че БСП не е заплашено от изгонване от сградата и предстоят разговори, в които да се изяснят обстоятелствата с наема й. Михайлов, който беше назначен от първото служебно правителство на Стефан Янев, уточни, че проблемът е създаден и завещан от предходното ръководство на областната администрация, назначено от ГЕРБ.


По темата реагираха и от президентството: "Във връзкa c пoрeднaтa дeзинфoрмaция, тирaжирaнa в мeдиитe, прecceкрeтaриaтът нa прeзидeнтcкaтa инcтитуция утoчнявa, чe твърдeниятa, чe БCП щe бъдe изгoнeнa oт пaртийнaтa цeнтрaлa ca цeлeнacoчeнa мaнипулaция и чacт oт прeдизбoрнaтa кaмпaния", се казва в oфициaлнo cъoбщeниe oт прeccлужбaтa нa държавния глава.

Румен Радев заяви, че юмрукът му "обединява около ценности"

Снимката е от лятото на 2020 г. по време на масовите протести срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

© Георги Кожухаров

Снимката е от лятото на 2020 г. по време на масовите протести срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.


Очаквам кампания на идеи, а не компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално кой всъщност за какво се бори и как ще го постигне. Това каза в Стара Загора държавният глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат на изборите "2 в 1" на 14 ноември.


Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваления управленски модел. Обществото ни очаква институциите ни да продължат да работят в посока възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване с всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България" - това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Стара Загора, попитан кого определя като основния си конкурент на предстоящите президентски избори.


Попитан за символиката на вдигнатия си юмрук, с който стана популярен по време на протестите в началото на протестите от лятото на 2020 г. срещу кабинета "Борисов" и главния прокурор Иван Гешев, Радев заяви: "Този юмрук обединява българите около ценности, дава вяра, че можем заедно да намерим решение на всички предизвикателства, за да имаме една успешна България", заяви президентът.


Той коментира и новите разкрития по досиетата "Пандора" и информацията, че сред българите там е името на Делян Пеевски.


Подробности четете тук.

"Зелено движение" подкрепя единодушно кандидатурата на Лозан Панов

Кандидат-президентската двойка Лозан Панов - Мария Касимова получи подкрепа от "Зелено движение"

© Дневник

Кандидат-президентската двойка Лозан Панов - Мария Касимова получи подкрепа от "Зелено движение"


Една от формациите в обединението "Демократична България" - Зелено движение, е решила единодушно да подкрепи кандидатпрезидентската двойка Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе, съобщиха пред "Дневник" от движението.


Кандидатурата им е издигната от инициативен комитет от 37 души, който бе регистриран в понеделник в Централната избирателна комисия. Очаква се цялото обединение "Демократична България" да застане зад Панов и Моасе.


Крайният срок за издигане на кандидати за президент от партиите и коалициите изтича на 12 октомври.

Според Хаджигенов единственият конкурент на Румен Радев е Лозан Панов

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© Юлия Лазарова


Единственият конкурент на Румен Радев е Лозан Панов - това е мнението на Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!". "Сега стана битка, иначе преди Радев трябваше да се бие сам със себе си. Герджиков какво прави там, освен че ще измие срама от очите на ГЕРБ и ще отнесе каквото може в негативен план. От него има смисъл точно колкото имаше от Цецка Цачева, никакъв, кръгла нула. ГЕРБ не издигна кандидат, защото Борисов ще изгуби, а него го е страх, примитивен страх", заяви пред БНТ Хаджигенов.


Той допълни, че би искал да види Радев и Панов в дебат, след което ще вземе лично решение за кого да гласува в последния момент. "Радев не направи нищо смислено срещу Гешев. Парламентарният вот ни е по-важен. ГЕРБ продължава да кадрува и да назначава калинки, ГЕРБ никъде няма да се върне. Ако се наложи, ще ходим на избори, какво лошо има, дори ГЕРБ да са първи, нищо няма да направят. С ГЕРБ и ДПС няма какво да се говори", подчерта той.


Хаджигенов уточни още, че "Изправи се.БГ! Ние идваме!" прави допитване до членовете и симпатизантите и в края на седмицата Управителният съвет ще реши кого да подкрепи за президент.

Кирил Петков би поел отговорността да е премиер

Политическото напрежение: "Демократична България" възрази срещу "назначението" отсега на негови хора на постове

© Юлия Лазарова


"Продължаваме промяната" има амбицията да постигне 30% подкрепа на предстоящите парламентарни избори, се разбра от интервю за "Нова телевизия" на Кирил Петков, който е един от учредителите на формацията. "Наясно сме, въпреки че сме много амбициозни и 30-те процента са реални, бъдещото управление ще е коалиционно", каза политикът. Последното социологическо проучване (на "Галъп интернешънъл" от края на септември) дава на политическата сила 15.2% от гласовете на твърдо решилите да гласуват, което я поставя на второ място след ГЕРБ (21.4%).


На въпрос за това кои ще са персоните в евентуалното следващо коалиционно управление, представителят на "Продължаваме промяната" подчерта, че са отворени за "най-добрите капацитети" с най-висока квалификация за конкретните постове. "Трябва да спрем с идеята "едни наши хора на едни позиции". Трябва да се гледа най-високият капацитет и най-многото знания по специфична тема. Стига толкова калинки", заяви Петков.


Запитан кой ще е премиерът, отговори че това ще се решава, ако заедно с "Демократична България" и "Изправи се. Ние идваме" успеят да получат 120-ма депутати. Самият той би приел тази отговорност, но не би го поставил като условие към партньорите. Запитан защо изолират "Има такъв народ" от преговорите, Петков отговори, че вратата ще бъде отворена, но на по-късен етап заради очерталите се при опита за съставяне на кабинет в 46-ия парламент различия във вижданията за управлението на страната.


Повече четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (470)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 340 Неутрално

  тия съвсем изтрещяха, много си повярваха, започнаха да заприличват на юпитата на дъртака с 800 те дни

 2. 2 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Те не ги пускат в селото те за къщата на Попа питат и се “целели” в 30%.

 3. 3 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Повече от 15% ПП не могат да вземат.
  И това при полужение че Мая и Христо изпаднат под 5%.

 4. 4 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Може, но ще трябва да убедят и голяма част от герберските калинки. А те са се вкопчили здрави в бащицата, че може да секнат парите от поръчки и далаверки.

 5. 5 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  Социолозите сега са като "попско дете на Задушница".
  Така са преяли, че гушите им са като на пеликаните от езерото Сребърна, а коремите са на колелца.
  Само не подценявайте читателите.
  30%, ама вие сериозно ли, дай да ги закръглим на 50%.

  кратък
 6. 6 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  ИТН и “Славиту” се оформят като главният коалиционен партньор на ПП. Заедно се готвят да управляват.
  Те кадрите им и интелектуалният им капацитет са на едно ниво.

 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6163 Любопитно

  "Продължаваме промяната" се цели в 30% на парламентарния вот  
  —цитат от коментар 0 на статията

  Ще се наложи да припознавате Корнелия и Чалгаря, като част от протестите и като лидери на партии на промяната, иначе няма да стане "Мисия 121"...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Хубавото на предсточщите избори е, че спокойно можеш да гласуваш за три формации

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 9. 9 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Голямото надуване на ПППП имали край? И царя не са го надували така екстремно!

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 10. 10 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  “ПП се цели в 30% от вота”.
  Това ми звучи малко като:
  Баба Меца казала че ще има много боровинки.
  Защо така мислиш Бабо Мецо
  Ми щото много ми се ядат.

 11. 11 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 611 Неутрално

  За 30% няма да стане само с помпане по медиите, ще трябва и другаде да се пипа... Новият пинчер на задкулисието!

  I shave with Occam's razor
 12. 12 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2858 Любопитно

  Налице в ВТОРО МАСОВО ВЛЮБВАНЕ в България .., виждам го на опашките, в магазина , в заведенията .. Според мен това няма таван , и ще видим къде ще спре ... ПППП вероятно вече е в близки или равни позиции с ГЕРБ ...Българина харесва успешните си деца от чужбина , цени доброто образование .Към това вървят НОРМАЛНИТЕ СЕМЕЙСТВА (за разлика от ЕЛИТА НА ГЕРБ) , самостоятелна кариера , воля за в пресичане на големи КРАЖБИ ... По различно е от СИМЕОН ...

 13. 13 Профил на chychka
  chychka
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Нищо чудно Кирчовците да вземат едни 20%

 14. 14 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1235 Весело

  Ако ПП вземат 30% си сменям ника от МИГ-29 на Ф-16 😊

 15. 15 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  "Запитан защо изолират "Има такъв народ" от преговорите, Петков отговори, че вратата ще бъде отворена, но на по-късен етап заради очерталите се при опита за съставяне на кабинет в 46-ия парламент различия във вижданията за управлението на страната."


  Оппааа, играем го обидени, откъде пък го извади това его? Това е прекия път да няма пак следващо правителство, който не участва в процеса за вземане на решение и му се сервират готови формули, които трябва да приеме, има голям шанс да отхвърли поставени по този начин споразумения. А като знаем какви магарета са философа и Тошко, това ще е 99% сигурно.

  Не ги ли включите сега, философа веднага ще каже, че е станало като в любовта - нямало взаимност и няма да има смисъл повече да се говори. Очертава се ново фиаско за правителство в новия парламент, бомбите за това се залагат в момента.

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Весело

  Ами всеки, който иска висок процент, трябва да се пребори за него, иначе няма нищо лошо в това ! ГЕРБ също искат едни 30 процента, ама спиралата при тях е само надолу.......

 17. 17 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6163 Любопитно

  Според Хаджигенов единственият конкурент на Румен Радев е Лозан Панов 
  —цитат от коментар 0 на статията

  А Буци къде отиде?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 18. 18 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6163 Весело

  До коментар [#14] от "МиГ-29":

  Предлагам не Ф-16, а Грипен!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 19. 19 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  До коментар [#6] от "МиГ-29":

  Преди Славчо имаше шоу и телевизия.
  После направи партия.
  Съвсем скоро да не стане така, че ни партия, ни шоу, ни телевизия.
  Да си бе стоял мирно, да си пее песничките и да се радва на паричките. Той много обича паричките, нищо че няма ни дете ни коте ни жена.

  кратък
 20. 20 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2858 Весело

  Хубавото е че ПППП ще дойдат с 60% нови избиратели ....Останалото от всички , включително ГЕРБ ....някой да не си мисли че младежите изпадат в див възторг НЕСВЪРЗАНАТА РЕЧ на Борисов или от неговия вид??:) С новата партия имат писта за кариера , с ГЕРБ какво ??? Да им се подиграват че са крадци ли ?? :)

 21. 21 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  “ Кирил Петков би поел отговорността да е премиер”
  Абе човек те не те пускат в селото ти за къщата на Попа питаш и искаш да седнеш на Попската софра да разпределяш баницата.
  Няма такава наглост.
  Малко по скромно МОЛЯ!!!

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  " Единственият конкурент на Румен Радев е Лозан Панов "

  Лозан Панов е твърдо избора на свестните гласоподаватели ! Ако стигне до балотаж срещу Радев, ще бъде много интересно, спор няма !

 23. 23 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  "Трябва да спрем с идеята "едни наши хора на едни позиции".
  -------------------------
  Ми значи ще трябва да уволниш всички свои и на ортака ти хора в ББР и в бордовете на държавни фирми.

 24. 24 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Смятате ли че ПП могат да вземат 30%?
  ДА +
  НЕ -

 25. 25 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2292 Весело

  Този Николай Хаджигенов наистина ме разсмя. Значи Герджиков бил кръгла нула, а той, който е завършил право в НБУ(?!), вероятно защото не е могъл да влезе в СУ се смята за фактор в политиката?
  Щом Герджиков е кръгла нула защо приятелят му Бабикян тиражира за него фалшиви новини?
  Ако Майчето, Танчето и онези двамцата останат извън парламента, наистина ще бъде някакъв прогрес в сравнение с миналите избори. Двете устати и невъзпитани същества, некадърният адвокат и разпространителят на компромати никак няма да ми липсват.

 26. 26 Профил на Ким Чен Рад
  Ким Чен Рад
  Рейтинг: 27 Весело

  Хаджибабикяните предусещат как вече няма да са депутати.

 27. 27 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Не че нещо, ама въпросното изследване на Галъп поставяше 3 партии в разлика 1%

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 366 Весело

  Кирчо да се моли да не стане премиер декември, че от 1 януари казаха, че скачат парното, тока и водата между 30 и 50%.

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  До коментар [#27] от "doctor.no":

  Точно това каза Х.Иванов преди около месец .Ще има 3-4 партии в рамките на 15 % . Без коалиция няма да мине.

 31. 31 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 742 Неутрално

  На скорошните избори хората ще имат възможност да избират между смислени хора и програми и тарикати без програма. Някой знае ли с каква програма бацето управляваше страната повече от 10 г.? Вместо смислени приоритети и почтено управление бабаитлък, кражби и шкафчета.

  И издигане на паметници на простащината.

  Сега е по-друго.

 32. 32 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Според Хаджигенов единственият конкурент на Румен Радев е Лозан Панов

  .. и Хаджи и Генов са в парламента с мнозинство

  .. и Киро премиер

  .. и Панов главен прокурор.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 33. 33 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 873 Неутрално

  20 % е много вероятно да вземат. С петнайсетта на ИТН и петте на ДБ/Зелените пак не излизат сметките. Явор Божанков и Симов ще трябва да напуснат БСП в името на Нова България . ...


  😄

 34. 34 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 366 Весело

  Може да си запишете резултатите от изборите и да не се хартач 124 милиона

  ГЕРБ - 18-20%
  БСП, ИТН, ПП - 12-15%
  ДПС, ДБ - 8-10%
  Възраждане, ИБГН, ВМРО - 3-5%

 35. 35 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Само преди ден два Кире канадеца си призна, че е бил канадски гражданин поне до 20 август, нарушил е конституцията, подлежи на наказателна отговорност по чл.313 на НК, а сега е готов и да се жертва и да става премиер, разбира се ако не се появи по-добро, но Кире наглеци ще определя има ли по-добър. Този другар е ти печен пример за наглец, които се бори за върховенство на закона като нарушава всеки закон. Ето това е отдавна очакваното определение за кое е почтен човек според Кире, а именно човек нарушаващ всеки закон щом е в негова полза, човек който ще осъдят и единствения имаш потенциал за премиер. И не ми говорете за Баце, Тиквата или с друго име показваща интелектуалния ви багаж. Говорим за нарушителя на закони включително на конституцията, говорим за изпечен лъжец който незнайно защо прокуратурата не обвинява по чл. 313 на НК. Борисов е история с плюете по него няма да изчистите престъплението на Кире, само ще покажете, че лозунга който повтаряте като папагали "върховенство на закона" не означава нищо за вас.

 36. 36 Профил на Ким Чен Рад
  Ким Чен Рад
  Рейтинг: 27 Весело
 37. 37 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  "Радев не направи нищо смислено срещу Гешев. "

  Интересно какво има предвид този чук?

  I Want To Believe
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  "Зелено движение" подкрепя единодушно кандидатурата на Лозан Панов"

  Не може да бъде, треперим дали и Христо ще се навие...

  .. да рискува

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Весело

  Само не разбрирам ... защо Дневник за онагледяване е сложил актуална снимка на Лозан Панов, а на Мария Кисимова - тази от абитуриентския и бал?

 41. 41 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#21] от "МиГ-29":

  Байо, много взе да се повтаряш 😄 Нещо се чувстваш неразбран 😄😄😄

 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Не е проблема визитката на Герджиков толкова, проблем е, че стана герберския кандидат, "стратезите" в герб разчитаха, че с него ще привлекат "негербаджии" десни избиратели, които не възприемат по никакъв начин Радев, а ДПС да обявят подкрепа едва на балотажа. Е с появата на Лозан Панов тая стратегия стана на пух и прах.
  Сега нито ГЕРБ, нито ДПС могат да рискуват евентуален балотаж Радев-Панов и ДПС най-вероятно няма да издигне кандидат, а ще подкрепи Герджиков

 43. 43 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  "Единственият конкурент на Румен Радев е Лозан Панов - това е мнението на Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!"."

  Така му се иска на Хаджигенов, но не е така. Той подценява ресурса на Боко и Султана. Подценява пачките в чекмеджетата, кръговете от фирми, общинският башибозук. Подценява мафията. Подценява и това, че ретроградните сили нямат морални скрупули и законови бариери да прибягват и до най-долни методи и средства, когато защитават плячката си. Едно е да си адвокат, друго политик. Политиката е наука на компромиса. И трябва да заложиш на по-добрия продукт, ако чакаш резултати. То и аз харесвам Панов, но към момента подкрепата за него е само в интерес на Боко и Доган.

 44. 44 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 708 Весело

  Хаджигенов с кривата щанга.https://pasteboard.co/qBFV9LR6goQ9.jpg
  —цитат от коментар 36 на Ким Чен Рад


  Ако си я играл тая игра щеше да знаеш, че щангата в ръката на тоя герой е най-бруталното оръжие. Ма вие пействате от флашката като папагали.

 45. 45 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  На някого може да му е смешно, но да си премиер е наистина голяма отговорност, особено ако искаш да бъдеш успешен такъв.
  Не е само да седнеш начело на масата в МС и да лаеш заповеди.
  Последното десетилетие свикнахме с един "народен" ефенди, дето само командори показно какво уж да се случва, а на заден план се случва съвсем друго...
  Би било хубаво следващия премиер да е по-отговорен.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 46. 46 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Може, но ще трябва да убедят и голяма част от герберските калинки. А те са се вкопчили здрави в бащицата, че може да секнат парите от поръчки и далаверки.
  —цитат от коментар 4 на gogo2011


  В какво да ги убедят? Че Кирчо не излъга за канадското си гражданство? Че Кокорчо не е измамил съдружника си? Еми няма начин, фактите са си факти!

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 47. 47 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#27] от "doctor.no":Точно това каза Х.Иванов преди около месец .Ще има 3-4 партии в рамките на 15 % . Без коалиция няма да мине.
  —цитат от коментар 30 на hodounski


  Никога не съм разбирал какъв е проблема с коалициите.
  Много от успешните държави се управляват постоянно от такива.
  Ама имали сме една неуспешна, тройна, ерго - всички са лоши.
  Глупости на търкалета.
  Все едно си си купил кола, която се е оказала пълен таралясник и след това казваш: Ааа, всички коли са лоши, повече няма да карам.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 48. 48 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#30] от "hodounski":

  За коалицията ясно, крайъгълният камък е коя от формациите ще има право на мандат (втория) евентуално, не изказвам прогнозата, че ПП ПП ще са първа политическа сила, с което философстването приключи, че гербиджа ще подскочи до не знам къде.

 49. 49 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  " Единственият конкурент на Румен Радев е Лозан Панов "Лозан Панов е твърдо избора на свестните гласоподаватели ! Ако стигне до балотаж срещу Радев, ще бъде много интересно, спор няма !
  —цитат от коментар 22 на samoedin

  ===
  Много интересно наистина. Ще имаме почтени vs свестни

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 50. 50 Профил на yle20724639
  yle20724639
  Рейтинг: 34 Неутрално

  Повече от 15% ПП не могат да вземат.И това при полужение че Мая и Христо изпаднат под 5%.
  —цитат от коментар 3 на МиГ-29


  15% ПП, 15% ДБ, 30% общо. Това е убийствен резулата срещу мафията ДПС-ГЕРБ-БСП, бандюгите ще плачете.

 51. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  ГЕРБ по принцип имат програма, но де факто програмата им се определя всяка сутрин, в зависимост какво е сънувал шофера на джипа.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Кирил Петков би поел отговорността да е премиер
  =============================
  Готов е да се пожертва човека.
  В името на майка България.

 54. 54 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#42] от "doctor.no":

  "Сега нито ГЕРБ, нито ДПС могат да рискуват евентуален балотаж Радев-Панов и ДПС най-вероятно няма да издигне кандидат, а ще подкрепи Герджиков"

  Твърдите 10% на ДПС наистина биха гарантирали балотаж на Герджиков, но пък ще потопят шансовете му за успех там. В този случай е по-вероятно да се получи "Всички срещу ГЕРБ-ДПС" отколкото "Всички срещу Радев".

 55. 55 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Хаджигенов с кривата щанга.https://pasteboard.co/qBFV9LR6goQ9.jpg
  —цитат от коментар 36 на Ким Чен Рад


  Хаджигенов трябва да се радва, че го охарактеризират като Гордън Фрийман с емблематичния си кози крак

  I shave with Occam's razor
 56. 56 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#47] от "The Shadow":

  "Тройната коалиция" бе заклеймена като лоша, защото "Батко и Братко" били отклонили 20 млн, тогава това беше шокираща цифра за щета на обществото, но съотнесена с около 10 млд само за последната година на ББ3, е комична.
  От "тройната" двойна коалиция ГЕРБ-ОП, само Валерко не разбра какво е ставало под носа му. На него му пуснаха да си вярва, че се е справил с Черепа, но гледам в последно време май и за това е прозрял, че не е негова заслуга.

 57. 57 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Много жертвени са нашите политици.
  Мдаа
  И оня Хаджигенов ли беше, къв беше, и той бе готов да се жертва за министър.
  Със една дума,за благото на народа, всички са готови да се жертват.
  Мдааа

 58. 58 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Значи преди да спечелят новите избори, преди да ни покажат колко са велики
  хунтата на Радев дигна каквито цени може да има.
  Уплаши хората как щяло след Нова година да стане още по страшно

  И СЕГА СЕ НАТИСКАТ НЯКОЙ ДАА ГИ ИЗБЕРЕ.

 59. 59 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  Вицето на Панов има вид на фолк-певачка.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 60. 60 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  "Политическото напрежение: Кирил Петков би поел отговорността да е премиер"

  А, то и другия мошеник, Хаджигенов, би приел. Да се разберат двамата като "почтени" мошеници!

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#57] от "Pomak":

  Нали? Пускам сълза от такава трогателна жертвоготовност.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 63. 63 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#46] от "kahles":

  Те ще продължат да бъдат такива, но някои ще го разберат по трудния начин. Какво да се прави, че някои вярват на голи обещания. А колко пъти се повтаря тази история.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#54] от "pafaka22":

  Така е, за това кандидатурата на Лозан Панов ги хвърли в смут, той им е даже по-неприемлив от Радев.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на yle20724639
  yle20724639
  Рейтинг: 34 Неутрално

  До коментар [#54] от "pafaka22":

  Страхувам се че г-н Герджиков има твърде съмнителен шанс за балотаж без твърдата и ясна подкрепа на ДПС. А злите езици твърдят че той вдействителност е кандидат точно на ДПС.

 67. 67 Профил на cornucopia
  cornucopia
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Кирил Петков:” на ляво да тръгнем но със десния крак. “ Абсолютен палячо.

  Текста е извадка от песен на Милена но му пасва идеално.

 68. 68 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 731 Неутрално

  И тоя като другаря Иванов си умира да е Премиер.

  обаче ние не желаем лъжци и мошеници за премиер.

  Кире, кво стана с цените на тока?

 69. 69 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#54] от "pafaka22":

  само да вметна, че ДПС имат твърди 300 000 гласа, знаят си ги поименно и по секции. ако избирателната активност е висока - 60% или около 4 млн, % на ДПС отиват под 8%

 70. 70 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ха-ха, гладна кокошка просо сънува. Емигрант, премиер ще става. Цял живот плащал данъци за канадските пенсионери и болни от рак, сега нас ще оправи. Канадецът!

 71. 71 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#40] от "xm...":
  "Дневник за онагледяване е сложил актуална снимка на Лозан Панов, а на Мария Кисимова- тази от абитуриентския и бал?"

  И мен това силно ме озадачи!?!
  Сигурно.......ще перифразирам -
  - На онези години не се е знаело, че от това малко яренце, ще излезе такава коза.

 72. 72 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Кирил Петков внася свежест и весело оживление в доста напрегнатия политически момент. И това е нещо. По-добре да гледаш безметежно усмихнатата му физиономия и да слушаш говора му с едва доловим, но приятен отвъдокеански акцент, отколкото намръщената физиономия на Румен Радев. Който реди прокоби с гробовен скърцащ глас. Иначе - беше грешка за кохортата на Радев изборите две в едно. Той завлича със себе си но подкрепящите го по партийна линия. Не телевизията на БСП призова да не се гласува за него.Остава май само с весело усмихнатия Петков. Обаче и Петков не е сигурен, ако днес не внесе в КС документа за гражданството. И с ЦИК не се знае как са нещата. Там внесе ли, че е само български гражданин. Ако не трябва да го изхвърлят от листите. Заминава и опцията му за премиер.

 73. 73 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Телевизията на БСП призова да не се гласува за Румен Радев, а не "Не телевизията на БСП" и пр.

 74. 74 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2544 Любопитно

  Кирил Петков би поел отговорността да е премиер
  ******************************************

  Слави поема отговорности от фейсбук-диванчето си. Г-н Петков дали ще може същото от затворническата си килия?

  Мараба, С-ДС доносници!
 75. 75 Профил на yle20724639
  yle20724639
  Рейтинг: 34 Любопитно

  Смятате ли че ПП могат да вземат 30%?ДА +НЕ -
  —цитат от коментар 24 на МиГ-29


  Какво си мислите че правите?

 76. 76 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Зелено движение ще мъцне ли нещо за екологичната катастрофа с кораба Вера Су !?

 77. 77 Профил на Белият кон на Винету Аристотелов
  Белият кон на Винету Аристотелов
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#69] от "doctor.no":

  Тука не съм много убеден. Дпс за първи правят видими груби грешки. Объркани са.

  Темата е дълга. Аз смятам, че ролята на Дпс в момента са надценява, поради исторически прични. Тенденциите се променят при тях и те не се адаптират толкова добре, както преди.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#61] от "Белият кон на Винету Аристотелов":

  "Трябва да влязат ИБГНИ и сметката ще излезе." успех им желая, но ако ПП вдигне избирателната активност, те няма да намажат. Не виждам как ще си вдигнат подкрепата над 120 000 гласа драстично, над 3,5 млн гласували те не влизат според мен. Но хубавото е, че почти всичко, което е над последните избори гласове ще е за ПП.

 81. 81 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  Новите кандидати за политици тръгнаха с лъжи и дори за тях това е нещо нормално. Кой ще ме убеди, че няма да продължат така?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 82. 82 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  Ако ПП вземат 30% си сменям ника от МИГ-29 на Ф-16 😊
  —цитат от коментар 14 на МиГ-29


  Прав си, тъй като това си е ЦРУ операция и като гледам "ръководството" на ПП май и МОСАД помагат.

 83. 83 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#77] от "Белият кон на Винету Аристотелов":

  Никога не подценявай ДПС изненадите винаги идват от тях.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 84. 84 Профил на who cares
  who cares
  Рейтинг: 462 Неутрално

  според закона на Ом тока по съпротивлението е равно на напрежението ;-)

 85. 85 Профил на yle20724639
  yle20724639
  Рейтинг: 34 Любопитно

  До коментар [#77] от "Белият кон на Винету Аристотелов":Никога не подценявай ДПС изненадите винаги идват от тях.
  —цитат от коментар 83 на AModoMio


  Хаха, колкото е "изненада" кандидатурата на г-н Герджиков. 24 Часа отсега подготвят народа за публичното обявяване на съюза между ГЕРб и ДПС.

 86. 86 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#51] от "doctor.no":Гербиджа имат една и съща програма с копи-пейст от 10 години. Пишат си програмата както пишат нови конституции.95% от "избирателите" им не могат да кажат дори една точка от тази програма. Изобщо не са я чели и не знаят какво пише.Една от многото причини, защо гербиджа не са политическа партия изобщо. Зад тях не стои политически вот.
  —цитат от коментар 65 на Белият кон на Винету Аристотелов

  Но пък ти си запознат в детайли с програмата на двамата шмекери, както и с програмите на ицко и наско, на кюстендилската и танте танче?
  Я да ги прокоментираме, искаш ли?

 87. 87 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#85] от "yle20724639":

  Мога да ти кажа, че голяма част от гласовете за ИТН са получени от ДПС

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 88. 88 Профил на yle20724639
  yle20724639
  Рейтинг: 34 Любопитно

  До коментар [#83] от "AModoMio":

  Ясно се вижда и как, платени или не, почитателите на Борисов тук втори ден защитават и се опитват да оневинят Пеевски.

 89. 89 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Видях момичето до Л Панов , и си помислих, че е оная фолк певица, кандидатката, не и знам името. Като прочетох, била вицето на Панов.
  Радост за очите.
  Мда

 90. 90 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 530 Весело

  "Политическото напрежение: Кирил Петков би поел отговорността да е премиер"

  Сериозно? Тц,тц, каква жертвоготовност!

  П.П. Аз пък предпочитам премиер, който може да внася ред първо в собствените си документи, преди да борави с общите. Аман от проблеми от бюрократично естество...

 91. 91 Профил на yle20724639
  yle20724639
  Рейтинг: 34 Любопитно

  До коментар [#85] от "yle20724639":Мога да ти кажа, че голяма част от гласовете за ИТН са получени от ДПС
  —цитат от коментар 87 на AModoMio


  Да, тези които преди това ДПС наливаше на ГЕРБ. Но далеч не всички. ГЕРБ все още разполагат с голям ресурс от контролиран вот и работят с ДПС.

 92. 92 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  До коментар [#65] от "Белият кон на Винету Аристотелов":

  ГЕРБ имат една исъща програма от 15 г. ,но познай кой я е писал . Великият офшорен адвокат и банкер Мавродиев

 93. 93 Профил на totju
  totju
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Кога влезе в политиката,кога направи партия,кога спечели изборите и вече премиер готов да става… Е*ати държавата.

 94. 94 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  Зелено движение ще мъцне ли нещо за екологичната катастрофа с кораба Вера Су !?
  —цитат от коментар 76 на Dankol


  Забранено им е и дума срещу Радев/служебни.

 95. 95 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Айййдере, още една жертва 😂😂🤣😂🤣😂🤣😂
  След Ристю,Хаджигеновци,Бабикяновци...... ..
  и Кирчо е готов да се жетрва за някой пост 😂😂😂
  Не че много иска де,ама за доброто на България 🤷🤷🤷

 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  До коментар [#3] от "МиГ-29":

  Шом един некадърник и крадец, който разруши държавата се готви да спечели, защо по-знаещите и почтените да загубят.

 97. 97 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Накрая ще вземат да се скарат, кой по- жертвен, и пак избори. Голяма конкуренция ще падне при жертването за министри.
  Мдааа

 98. 98 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  Повече от 15% ПП не могат да вземат.И това при полужение че Мая и Христо изпаднат под 5%.
  —цитат от коментар 3 на МиГ-29


  Добре, че си ти да ни разясниш полУжението.

  Те в момента имат над 15%, което е полУвината от потенциала им.
  До изборите има повече от месец, през което време ще слушаме всеки ден за досиета Пандора, Пеевски и пр. функционери на ДПС-ГЕРБ. Както и за истеричния плагиат, който ИТН се опита да ни натресе (те вече се изпокриха).
  Къде мислиш ще отидат гласУвете от ГЕРБ и ИТН?


 99. 99 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  До коментар [#58] от "cpl40723722":

  Те цените си вървят нагоре отдавна. Олиото от миналата есен е с 40% нагоре, мляко и млечни продукти ,месото, след унищожаването на хиляди прасета,заради чумата, също.Цените не са скочили последните 5 месеца, те плавно си вървят нагоре от доста време.

 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  До коментар [#70] от "nix1130":

  Какъв емигрант бе. Човекът е учил там и от 2009 година живее в България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK