Назначените от ГЕРБ си върнаха пълната власт в консолидационната компания, Везиева поиска оставките им

Даниела Везиева, министър на икономиката

© Цветелина Белутова, Капитал

Даниела Везиева, министър на икономикатаСлед неколкомесечна борба за надмощие ГЕРБ отново има превес в ръководството на Държавната консолидационна компания. Вчера Съветът на директорите на дружеството е освободил и последния назначен от Кирил Петков член - Ваня Караганева. Тя заемаше поста изпълнителен директор и представляваше компанията заедно с Рая Каназирева от края на октомври. Документът за освобождаването ѝ е подписан от членове, назначени в последните дни на кабинета "Борисов 3". Това доведе до реакция на принципала - министърът на икономиката Даниела Везиева поиска тяхната оставка.


"Държавна консолидационна компания" е еднолично акционерно дружество със сто процента държавно участие в капитала. Правата на едноличния собственик на капитала се упражняват от министъра на икономиката. Компанията е едноличен собственик или мажоритарен акционер в капитала на шестнадесет търговски дружества.


В понеделник вечерта Държавната консолидационна компания излезе със съобщение, че Съветът на директорите е освободил Караганева. Като мотиви са посочени редица "противозаконни и безотговорни действия, които нанасят тежки финансови щети". Сред тях са прекратяване на правомощията на адвокат по пет дела и назначаването на друг с хонорар от над 1.12 млн. лева, които вече веднъж са платени; еднолично подписване на извънсъдебна спогодба с материален интерес 50 милиона лева, с различен от одобрения вече от Съвета на директорите на ДКК текст; декларация с невярно съдържание пред Търговския регистър; еднолично решение за смяна на обслужващата банка с такава, която не е покрила стрес теста на Европейската централна банка; еднолично разрешение ВМЗ Сопот да предостави изключителни права за своята продукция на частно юридическо лице и други.
В заключение Съветът на директорите отчита като своя грешка избирането на Караганева за втори изпълнителен директор на дружеството, без да е посветил достатъчно време, за да установи дали тя притежава компетенциите, необходими за тази роля. Също така не приема за достоверни внушенията, правени от Караганева на заседания на съвета, че всички нейни действия са по нареждане на Министерство на икономиката. Държавната консолидационна компания се противопоставя на спекулации, че принципалът в лицето на министъра на икономиката може да носи отговорност за действия на Караганева, които са против интереса на дружеството, пише още в съобщението.


Решението е подписано от Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска, като също така е записано, че оттук нататък Каназирева ще представлява самостоятелно компанията в отношенията с трети лица.


Служебният министър на икономиката Даниела Везиева заяви за БТА, че ще поиска оставката на тримата членове на Съвета на директорите във връзка с решението. Пред агенцията тя казва, че е изненадана от действията им, като по думите й те дори не са повдигнали темата преди да вземат това решение.


"Дори не са свикали по надлежен ред заседание на Съвета на директорите", допълва министърът. Тя определя действията им като желание за запазване на стария модел на непрозрачна работа в ДКК и "добре подготвен компромат, целящ да дискредитира изпълнителния директор и да покаже на екипа на Министерството на икономиката, който усилено работи за създаването на прозрачни, законосъобразни и целесъобразни модели, че ние сме тук, можем да се борим срещу вашите модели".


Везиева добавя, че вече е предприела съответните административни действия - да поиска информация по случая от тримата членове на Съвета на директорите, да се поиска информация от Караганева, като на тази база се вземат правилните административни мерки по казуса.


ГЕРБ и Кирил Петков си разменят властта в компанията от месеци


Ваня Караганева беше представител на държавата в Съвета на директорите от октомври след проведен конкурс на Министерството на икономиката, но е част от борда на дружеството още от септември 2021 г., когато беше служебно назначена от тогавашния министър Кирил Петков като независим член. На 29 октомври бе избрана и за втори изпълнителен директор.


Назначените от ГЕРБ си върнаха пълната власт в консолидационната компания, Везиева поиска оставките им

© Дневник


Действията на консолидационната компания бяха сред лайтмотивите на работата на Кирил Петков. В първите си дни като министър Петков съобщи за сериозни нарушения при възлагането от ДКК на ремонти на язовири на държавната фирма "Монтажи" на стойност 582 млн. лв. По думите му средствата впоследствие са насочвани към частни фирми, избирани за подизпълнители по неясни критерии, като голяма част от парите са давани авансово.


В края на април правителството в оставка на Бойко Борисов подновява и разширява съвета на директорите на компанията. Решението е вписано ден преди 45-ият парламент да гласува мораториум върху подобни промени. С промяната изпълнителният директор на компанията Ясен Спасов остана на поста за още пет години, както и Красимир Тенев. Като нови членове на съвета на директорите влязоха Рая Каназирева, Диляна Софиянска и Радостин Вазов.


Ясен Спасов и Рая Каназирева

© Надежда Чипева

Ясен Спасов и Рая Каназирева


Кирил Петков започна процедура за освобождаване на Ясен Спасов от поста му, а на негово място определи Анастас Гогов, който беше освободен в края на септември от новия служебен министър Даниела Везиева заради катастрофа, която предизвикал със служебен автомобил, ползвайки го за лични нужди. Петков и ръководството на компанията влизаха неколкократно в сблъсъци, като то атакува действията му, обявявайки, че двамата, назначени от него в борда на директорите - Валери Белчев и Ваня Караганева, са заели постовете без конкурс, което противоречи на Закона за публичните предприятия. В отговор министърът посочи, че той е назначил временно изпълняващи в съвета, защото, когато изтичат средства от държавата, не може да се чака всички процедури да минат, без да се предприеме нещо.


Така след освобождаването на Гогов и Караганева и заемането на Валери Белчев на поста финансов министър, превес в управлението на компанията имат кадри, назначени от ГЕРБ. Единственият, неназначен от тях, е Чавдар Христозов, който е в борда от октомври.


ГЕРБ стигна до Радев, от ДКК повтарят, че е грешно кадрово решение


Очаквано събитията в компанията бяха защитени от ГЕРБ. На брифинг на партията Александър Иванов, Любомир Талев и Мартин Харизанов квалифицираха като символ на пленената държава нарушенията на Караганева, посочени като причина за остраняването ѝ. Според тях еднолично вземане на решения е причина държавата да бъде ощетена с милиони и да се приватизира Държавния военно-промишлен комплекс. Александър Иванов призова Министерството на вътрешните работи да се сезира, да освети проблема и да "не оставя този скандал извън светлината на прожекторите". Бе съобщено, че Караганева е била началник на служебния министър на правосъдието Мария Павлова в първия служебен кабинет на Румен Радев, а сега "калинките на Радев са назначавани без конкурс". Президентът бе попитан задочно дали тече овладяването на консолидационната компания от частни фирми и колко плаща военната олигархия и задкулисието за тези сделки.


Почти по същото време реагираха и от Държавната консолидационна компания с коментар на искането на Даниела Везиева от днес.


"ДКК продължава да смята, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитила интереса на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК. Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, договори, актове и др., които са предоставени на компетентните органи. На базата на досегашната си съвместна работа с министър Везиева, ръководството на ДКК смята, че тя е принципна по отношение на извършени нарушения от който и да е член на съвета на директорите. Последният подобен пример е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на директорите на ДКК, когато той стана участник в ПТП със служебен автомобил на ДКК в почивен ден. Поради тази причина СД на ДКК вярва, че министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите по настоящия случай", пише в коментара.


Добавят, че тъй като темата по същество е отстраняване на проблем с грешно кадрово решение, всякакви внушения за отговорност и вина на принципала на ДКК в лицето на министъра на икономиката (настоящият и предишният) за извършените от Караганева нарушения, са абсолютно спекулативни.


Реакция от ВМЗ: Внушенията не отговарят на истината


В позиция, изпратена до "Дневник" в късния следобед, от ВМЗ призовават да не бъдат въвличани в политически спекулации.


"В дружеството работят над 4 000 човека, заети в много специфичен сектор, в който всяка невярна информация може да се отрази на имиджа на страната ни и на резултатите на компанията. Във връзка с направените днес внушения в публичното пространство, ВМЗ заявява, че никое от тях не отговаря на истината. ВМЗ никога не е давало възможност на една определена компания да представлява цялата му продукция. Към момента дружеството работи активно с повече от 30 фирми. Факт е, че някои от тях са единствен партньор за определени чуждестранни пазари, но това е утвърдена практика в целия свят, който е валиден и за България през последните десетилетия. Затова и от години е предвидена законова възможност за дадени пазари да се определят компании, които имат изключителни права да представляват ВМЗ. Последното се налага от спецификата на отделните чуждестранни пазари и се случва само след много задълбочен анализ", обясняват от дружеството по повод коментарите на брифинга на ГЕРБ.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (313)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Битката с ГЕРБ продължава.

 2. 2 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Подозирам, че сега Каназирева, Вазов и Софиянска ще извършат много съставомерни действия, преди редовно правителство да дойде на власт и да им потърси сметка. След това Райчето ще се отдаде на самотно майчинство в..... Дубай, при Черепахин или при някой от другите си приятели от престъпния контингент.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  що за птица е Караганева ?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 5. 5 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Един жокер за въпрос към Каназирева - питайте я защо се случи така с Боби Горилата, неин добър познат.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 6. 6 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Ей ,тоя гербидж не се наяде 12 години, няма такава алчност и лакомия!

 7. 7 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  "Безкрайно съм изненадана от решението на Съвета на директорите на ДКК за уволнението на Караганева. .....", казва министър Везиева
  ===
  От мотивите обаче не е изненадана другарката Везиева.
  Или или е изненадана?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 8. 8 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  https://www.mediapool.bg/vtoriyat-shef-na-dkk-uvolnen-za-mesets-karaganeva-izvarshila-kup-narusheniya-news329486.html

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 9. 9 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Любопитно

  Игрички да се отложат за неопределено време освобождаването и подвеждането под отговорност на ДКК! Ще си го полуàт по пълна програма. Но важният сигнал е ДРУГ !! ГЕРБ така разбира управлението . Трябва да се изринат с булдозер ...друго решение няма !

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на its271081907
  its271081907
  Рейтинг: 226 Неутрално

  След неколкомесечна борба за надмощие ГЕРБ отново завладя еднолично ръководството на Държавната консолидационна компания.

  Не е точно така, друаре. Просто назначената от Кирил Петков успя за кратко време да опелска всичко, до което се докосна. Нещо подобно е и в ББР

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#10] от "Мариана Кълвачева":

  " Тук лечение няма, медицината е безсилна.
  Да дойдат патолозите."

  Има, нарича се почистване чрез хирургична намеса ! Дава резултати, доказано, просто ще се приложи след сформирането на редовно правителство.......

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на its271081907
  its271081907
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":https://www.mediapool.bg/vtoriyat-shef-na-dkk-uvolnen-za-mesets-karaganeva-izvarshila-kup-narusheniya-news329486.html
  —цитат от коментар 8 на Dark Avenger alias Дечо Пора


  Това Дневник няма да го публикува. Нищо, че го има в Медиапоол и довчера дето се вика бяха на една копаня. А ще има поредната порция лъжи и внушения.

 15. 15 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  Назначените от ГЕРБ си върнаха едноличната власт в консолидационната компания, Везиева поиска оставките им

  Ето това е широкозатворени очи.
  Визираните нарушения и нанесени щети от само 1-2 месеца действия на въпросната г-жа Ваня, заслужават прокурор, не празни приказки за реванш или глупости.

 16. 16 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  Между другото, едно от обвиненията към г-жа Ваня е ...да, познахте. Декларация с невярно съдържание.

 17. 17 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 945 Весело

  Лимонките на Кирето почнаха да гърмят, финалните фойерверки след Нова Година.
  Пълна кадрова трагедия!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 18. 18 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  Ако Караганева действително е извършила нещата, които прочетох в други сайтове (визирам Офнюз) то освен това трябва да се провери и дали не са налице данни за престъпление от нейна страна.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 19. 19 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1575 Весело

  До коментар [#14] от "its271081907":

  мда, Прокопи е чист като моминска сълза !
  и със съсипването на Меричлери няма нищо ама нищичко общо !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 20. 20 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Софиянска, Вазов, все видими отрочета на софрата... Надявам се никой не се е заблуждавал, че борбата с мафията ще е лесна.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 21. 21 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  https://www.mediapool.bg/vtoriyat-shef-na-dkk-uvolnen-za-mesets-karaganeva-izvarshila-kup-narusheniya-news329486.html

  Ето по честна медия от Дневник. Мълчат от един ден. 112 място

  Стига ти да знаеш, че сама е преместила банковите сметки при Цеко Минев.

  За това, че вкарваш стотици милиони в ПИб, предполагам се дава веднага един куфар от тях обратно.

 22. 22 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  Според Закона за публичните предприятия, директори на публични предприятия нямат право да работят на друго място (освен като преподаватели във висше училище или като лекари).

  Във връзка с това изискване Ваня Караганева е подписала декларация с невярно съдържание пред Търговския регистър.

 23. 23 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  Скоро новото правителството ще ликвидира ДКК, споко!

 24. 24 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Като чета мотивите за уволнение на почтената калинка, съвсем правилно са я махнали.
  Например "еднолично решение за смяна на обслужваща банка с такава, която не е минала стрес тестове" ми звучи откровено като комисионни.
  Добре ще е новите да не бранят калинките си, а като има хванати, да демонстрират заявената "нулева толерантност към корупцията". Млада партия са, неизбежно е всякаква измет да се присламчва, да видим как ще постъпват в подобни случаи.

 25. 25 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  Но госпожата дето е обвинена не е от ГЕРБ, а протеже на Кирчо.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 26. 26 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Весело

  Рая Каназирева , Диляна Софиянска - понижено социално поведение :)

 27. 27 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  Плъховете вместо да бягат се окопават.Явно тези плъхове са си измислили друга приказка.
  —цитат от коментар 3 на Иван K


  От потъващ кораб обикновено бягат "почтените " плъхове , които усещат , като Мартин Димитров например , предстоящия сблъсък с Айсберга на НЕГЛАСУВАЩИТЕ !

 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Весело

  "Дневник", няма ли да напишите какво е постигнала, и то само за няколко месеца, тази служебна "калинка"?! Дори "Медиапул" бяха потресени...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 29. 29 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  До коментар [#13] от "cinik":

  Май пак сте полезен идиот

  Официозът Дневник, естествено, спестява подробности.

  В другите медии е описан дългият списък нарушения (вкл финансови) извършени само за месец от тоя кърлеж (калинка би било комплимент), дето Петков го назначи без конкурс през септември (чак през октомври проведоха “конкурс”).

  В автобиографията си тая пише, че е “експерт по сигурност” (каквото и да значи това) с вишу по маркетинг от УНСС

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#6] от "everlast666":

  тук е въпрос на оцеляване

 32. 32 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Има начин да се шкартират - променя се устава на дружеството по решение на мажоритарния собственик и се увеличават броя хора в борда на директорите с 2/3 като се избират хора, които не са свързани с ГЕРБ. И оттам нататък решенията се взимат с мнозинство от новия борд. Старите си кютат но без да могат да взимат решения.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Весело

  Май ПИБ стана любима и на служебните другари...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 34. 34 Профил на ефрейтора
  ефрейтора
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Наистина требва особена наглост , за да се интерпретира по този начин заслуженото уволнение на калинката Караганева . Предполагам обаче , че нема изненадани...

 35. 35 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1575 Весело

  До коментар [#17] от "proventuss":

  дано това да му е обица на ухото !
  или как беше лафа от тошково време, когато влизаш в горичката до пътя по-малка нужда:
  Внимавай да не настъпиш партизанинЪшумкар !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 36. 36 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#29] от "Николов":

  в другите медии се казва мнението на гербавите членове на борда, от които нищо не зависи. Собственик на ДКК е държавата в лицето на министъра на икономиката.
  Чие мнение е по-меродавно, на собственика ли или на скорумпирани служители?

 37. 37 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 780 Весело

  Само за няколко месеца "лилавите калинки" надминаха "гербавите калинки"! Продължаваме подмяната Другари!!!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 38. 38 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Другари, къде е почтенността?

 39. 39 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 445 Неутрално

  " а на негово място определи Анастас Гогов (който беше освободен в края на септември)."
  А този защо е бил освободен?

 40. 40 Профил на vspassov
  vspassov
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Нека г-ва Везиева да поиска от тази бакалавърка от УНСС по Икономика и управление на търговията, Диляна Софиянска, член на СД на БКК, някакви оригинални и истински документи, удостоверяващи нейната работа в САЩ в сферата на транспорта и логистиката ( в нейната биография пише: През 2003 г. заминава за САЩ, където живее и работи в сферата на транспорта и логистиката през следващите 6 години.). Могат да бъдат публкувани на този сайт.
  Ние, които сме работили по-дълго време в тази област, имаме яснота как работят българи в САЩ в транспорта и логистиката, особено с горното образование.

 41. 41 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#10] от "Мариана Кълвачева":

  ПАТОЛОЗИТЕ - ЧИСТАЧИ

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 42. 42 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  До коментар [#13] от "cinik":Май пак сте полезен идиотОфициозът Дневник, естествено, спестява подробности.В другите медии е описан дългият списък нарушения (вкл финансови) извършени само за месец от тоя кърлеж (калинка би било комплимент), дето Петков го назначи без конкурс през септември (чак през октомври проведоха “конкурс”).В автобиографията си тая пише, че е “експерт по сигурност” (каквото и да значи това) с вишу по маркетинг от УНСС
  —цитат от коментар 29 на Николов


  Комисията на Ленчето от Европа ще си запише в тефтеря и следващия път ще сме на 212 място. Все пак трябва да живеем и с надежда, нали.

 43. 43 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Нямам идея за управленския капацитет на партиите Средна европейска класа и ВОЛТ, които издигнаха Киро и Асен Василев за депутати, но е много странно, че уж ще правят коалиция, а лидерите им Бачийски и Ананиев са се изпокрили в миша дупка!?

 44. 44 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  В отговор министърът (за кирето иде реч) посочи, че той е назначил временно изпълняващи в съвета, защото, когато изтичат средства от държавата, не може да се чака всички процедури да минат, без да се предприеме нещо.
  ===
  Е те средства от държавата изтичат всеки ден бе кире. Да разбираме ли, че няма да спазваш законите.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 45. 45 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#12] от "samoedin":

  Абе не знам, чухте ли Кирето си назначил служители от неговата си фирма в Банката за развитие, барабар със секретарките.
  Тоест, лечение наистина няма.
  Един махнеш, идва друг "спасител", но и той имал уста, и той обичал парите.
  А парите не стигали за всички, а за избрани.
  За това е борбата, за да си в горната класа, където има пари, а не да се мъчиш на долната земя.

  кратък
 46. 46 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Не е само това с ДКК. Където са пипнали от служебните министри, всичко се скапва.

  Погледните индексите на бизнес климата в НСИ.
  От юни месец насам, резки спадове всеки месец .

 47. 47 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#11] от "its271081907":

  Дааааа точно така. И един мармот...
  Понеже 12 години ЧУ-ДЕС-НО управление и на ББР и на ДКК... За туй си имаме дебелички олигарсчета със лъскави мерцедесчета а обикновените хора мрат по пътищата, в болниците и от глад.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 48. 48 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2177 Весело

  Можеше направо да се смени държавата като цяло, вместо тези компликации с избори и прочие нездрави партизански практики.....

 49. 49 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  Нямам идея за управленския капацитет на партиите Средна европейска класа и ВОЛТ, които издигнаха Киро и Асен Василев за депутати, но е много странно, че уж ще правят коалиция, а лидерите им Бачийски и Ананиев са се изпокрили в миша дупка!?
  —цитат от коментар 43 на svoboden


  Няма друга партия, която да е напазарила толкова много гласове, колкото СЕК на Георги Манев - К. Бачийски.

 50. 50 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5992 Любопитно

  Според Закона за публичните предприятия, директори на публични предприятия нямат право да работят на друго място (освен като преподаватели във висше училище или като лекари).

  Във връзка с това изискване Ваня Караганева е подписала декларация с невярно съдържание пред Търговския регистър.
  —цитат от коментар 22 на The Polite Moose


  Явно инспирирана от назначилият я Кирчо фалшивата декларация? Това става нова заразна болест, да подписваш декларации с невярно съдържание?

  Тоест новият морал се оказа менте и половина, ха честито за избраните "нови месии"!

  ДБ: Време е да спечелим България
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Битката с ГЕРБ продължава.
  —цитат от коментар 1 на Dimiter Monev


  По-точно едва сега започва!
  Местни дерибеи от герп са овладели общинските съвети в малките населени места от години...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 53. 53 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  ГЕРБ и Кирил Петков си разменят властта в компанията от месеци"

  Това (благодарение на експертизата) ясно показва каква е представата за промяна.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 54. 54 Профил на Quandt
  Quandt
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#36] от "doctor.no":

  Можеш да хвърлиш един поглед на устава на ДКК. В резюме:

  1. Събрание на СД може да се свика по искане на негов член и ИД. Такива има.
  2. Решение се взима с обикновено мнозинство, каквото също е налично.
  3. В компетенциите на СД е да сключва и разтрогва подобни договори. Същият СД е назначил същата Караганева преди месец.
  4. Единственият обекнивен момент е, че останалите членове трябва да бъдат уведомени най-късно до началото на заседанието. Няма доказателства в подкрепа на нито една от двете тези дали е изпълнено или не.

  Ако има и половината от нещата са верни от заседанието на СД на ДКК, то трябва незабавно да бъде уволнена.

  Иначе ме кефи как се отразява статията от Комсомолската правда Дневник - не, че СД е уволнил на база обвинения за злоупотреби, а веднага "Герб си върнаха еди кво си". Добре, ами ако тази дама е направила тези неща? Или е твърде болезнено да се признае истината, че за 6 месеца трябваше да се овладеят всички държавни структури, без значение на какви хора даваме ключовете към структури предприятия или институции?

  In Vino Veritas
 55. 55 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  До коментар [#18] от "bludniq_sin":

  За момента е трудно да разберем каква е истината като читатели, но предвид доста сериозните и сравнително конкретни обвинения, заглавието е доста необективно и първо би трябвало журналистите в Дневник да проверят доколкото е възможно обвиненията, а не веднага да вярват на едната страна.

  Не ме търсете преди обяд
 56. 56 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  ГЕРБ в момента правят прескоференция, обясняващи напоително по темата

 57. 57 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  Уважаемият автор виждал ли е как ято скакалци нападат тучна зелена полянка? Как за отрицателно време от полянката остава една гола пръст без тревичка? Е, да гледа сега какво става в България. Харвардските измамници и тяхното ято скакалци нападнаха съживяващата се икономика на България след пандемията. До месец Май всичко вървеше нагоре. Сега скакалците опоскаха всичко, расте дефицит, ежеседмично се тегли нов дълг, печелившите държавни предприятия се подготвят за продажба срещу един лев, ..... ББР и ДКК не са единствените стопени от кадрите на Кирил Петков.... с времето ще прогледнете.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 58. 58 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  До коментар [#52] от "Рим":

  Пич, герберите ли стопиха активите на ББР за 5 месеца с половин милиард лева???

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 59. 59 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Добре ще е новите да не бранят калинките си, а като има хванати, да демонстрират заявената "нулева толерантност към корупцията".
  —цитат от коментар 24 на еспресо

  ===
  По принцип по-интелигентно би било да не си назначават калинките, но в частност, те нали затова се явиха на изборите

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 60. 60 Профил на Ваксиниран Петърчо
  Ваксиниран Петърчо
  Рейтинг: 652 Весело

  До коментар [#29] от "Николов":в другите медии се казва мнението на гербавите членове на борда, от които нищо не зависи. Собственик на ДКК е държавата в лицето на министъра на икономиката.Чие мнение е по-меродавно, на собственика ли или на скорумпирани служители?
  —цитат от коментар 36 на doctor.no


  Да разбирам ли, че сте съгласен държавата да назначава калинки в нейните си дружества, които с действията си трупат загуби?
  Покрай изчегъртването на ГЕРБ сте си изчегъртали способността да мислите, до колкото изобщо сте били в състояние, като ви гледам напъните у форума.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета и/или промити мозъци: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov, tsyrvulan, doctor.no, Храбър, lz73
 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Правата на едноличния собственик на капитала се упражняват от министъра на икономиката. Компанията е едноличен собственик или мажоритарен акционер в капитала на шестнадесет търговски дружества.
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Целият Съвет на директорите, трябва да бъде уволнен от новия министър!
  Промяна на статуквото не означава, че старите кадри на Борисов трябва да си стоят спокойно по местата, а с тях и корупцията!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  ГЕРБ:

  Ако някой си мисли, че Караганева случайно е долетяла в ДКК, не, не е така.

  По време на първия служебен кабинет на Радев през 2017 г. Караганева е била началник на кабинет на Мария Павлова, която е била зам.-министър на правосъдието.

  Караганева е назначена без конкурс, работила е и в БАИ, в разрез със закона.

  Тя печели последващ конкурс, явно е най-добрият специалист у нас, а защо не и по света, (пошегува се Талев).
  Той подчерта, че това е пленена държава и калинките на Румен Радев продават на частна компания бъдещето на целия ВПК и на 4000 души, работещи във ВМЗ. Тези хора ще работят за частна фирма и тяхното препитание ще зависи от частната фирма, избрана от Караганева, отсече юристът.

 63. 63 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Калинките на Кирчо в действие.
  А това е само началото...

 64. 64 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Казионният Дневник 16 часа ни лук ял, ни мирисал по темата, и не намери по-добро от решение от това по безкрайно неубедителен начин да извърти уволнението като политически реванш.

  Дали мотивите за освобождаването са основателни? Няма значение. Когато краде един от тях, краде правилно.

 65. 65 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Любопитно

  г-н Рашков ще се самосезира ли за този скандал или ще търси 600 м пропаднала АМ ?

 66. 66 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  Призовавам МВР да сезира европейската прокуратура и г-жа Кьовеши !!!

 67. 67 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Весело

  Замислам се..... за няколко месеца Кирил Петков намести 100-тина души на сладки и доходни постове. Абе между тях има ли някой свестен? Поне един който да не е измамник и далавераджия? За свидетелството за почтенносто питам.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 68. 68 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 794 Любопитно

  абе кире нали беше изчегърнъл всичкото герб от ббр и почнала да работи супер...ко става сега?🤔

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 69. 69 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#52] от "Рим":Пич, герберите ли стопиха активите на ББР за 5 месеца с половин милиард лева???
  —цитат от коментар 58 на chichka


  "Одитът на ББР завършва с някои отрезвяващи констатации. Например Сметната палата казва, че в рамките на одитирания период (2018 г. – 2019 г.), от ББР са кредитирани 61 големи предприятия, като общата стойност на кредитния ресурс, насочен към тях е 470.21 млн. лева. От тази стойност, малко над една трета или 153.66 млн. лв. са кредитите, предоставени на едно предприятие, работещо в сектора на тютюневата промишленост. Към тази оценка на държавния одит може да прибавим информацията, обявена от служебния министър Кирил Петков в началото на мандата му, че става дума за компанията "Благоевград-БТ", която той свърза със санкционирания от САЩ за сериозна корупция по закона "Магнитски" бивш депутат Делян Пеевски.

  За сравнение през 2019 г. Групата ББР (банката и дъщерните ѝ дружества) е подкрепила 426 нови малки и средни предприятия, като общата стойност на предоставения кредитен ресурс (по амортизирана стойност) е 695.312 млн. лева. От ББР, самостоятелно и директно, т.е. без участието на дъщерни дружества, са предоставени кредити на 48 малки и средни предприятия в общ размер на 534.05 млн. лева....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 70. 70 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 85 Гневно

  "назначаването на друг с хонорар от над 1.12 млн. лева"

  Браво бе юнаци - това ли е човека от Продължаваме Подмяната?!?!

  Освободили предишния адвокад и назначили нов за 1.12млн лв хонорар, при условие, че на предишния му е вече било платено!
  И това са хората, за които гласувахте? Такова безобразие е направо потресаващо!!!
  Изгонихме ГЕРБ за да дойдат ПП, които са партията на генерал-комуниста! Ох, колко ще страда народа, колко ще обеднее - очевидно се замогна страшно много и беше забравил какво е да си на хляб и да нямаш ток!

 71. 71 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  Замислам се..... за няколко месеца Кирил Петков намести 100-тина души на сладки и доходни постове. Абе между тях има ли някой свестен? Поне един който да не е измамник и далавераджия? За свидетелството за почтенносто питам.
  —цитат от коментар 67 на chichka


  Всичките имат свидетелства за почтеност, лично подписани от Опра.

 72. 72 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  До коментар [#61] от "Рим":

  Обикновено съм съгласен с теб, но този път ти препоръчвам да прочетеш мотивите за уволнението.
  Доста от нещата са лесно проверими. Например еднолично решение да премести сметките на ДКК от Пощенска банка в Първа инвестиционна.
  Ако е истина, тогава сериозният въпрос е защо изобщо имат наглостта да я защитават. Нормално е при смяна на властта да изплуват и случайни хора, но не е нормално да ги бранят, когато излязат подобни неща за тях.

 73. 73 Профил на g.kuchukov
  g.kuchukov
  Рейтинг: 396 Неутрално

  явно скоро Дневник ще публикува реклама на ПИБ и свързаните с нея Боко и Чоко.
  Домусчиеви са на първа страница на Форбс
  така че сценката плюем по Шиши но рекламираме Лафка се повтаря
  Много сте зле с пропагандата, но се вижда че сте добре стимулирани.

 74. 74 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Цитат: "Едно от първите решения на новия министър на икономиката Даниела Везиева е било незабавно да освободи от поста назначеният от Кирил Петков Анастас Гогов, показват публикуваните документи в Търговския регистър.
  Везиева стана министър на 16 септември, а на 21 септември общото събрание на ДКК освобождава Анастас Гогов, който бе назначен на поста в средата на август.
  "Надявам се Анастас Гогов да стане изпълнителен директор на ДКК следващата седмица. Мина абсолютно прозрачен конкурс, в който участваха осем кандидата. Много съм щастлив да покажа на администрацията как се прави абсолютно прозрачен конкурс", каза тогава Петков.
  Кирил Петков и Атанас Гогов участваха заедно в протестите срещу правителството на Бойко Борисов през лятото на 2020 г.
  Не е ясно каква е причината за смяната на Атанас Гогов, който не е в листите на "Продължаваме промяната". От публикуваните документи в Търговския регистър не става ясно. Смяната не е коментирана публично нито от Даниела Везиева, нито от Кирил Петков". Край на този цитат.
  ДКК е компания с активи за милиарди. Целият военнопромишлен комплекс, например. Идеята е била да се постави в режим на ликвидация и да бъде разпродадена. Т.е. разпродадени промишлени мастодонти от т.н. "забранителен списък". Именно Гогов е бил определен за ликвидатор. Но изгърмял. Някой ако знае защо, да напише. Сега гърми тая малинка Караганева. За нея има обилна информация вече.

 75. 75 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Закривайте, и тези и следващите все ще карадът, такива са си българите по природа.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Тя тази компания си е направо за закриване. С какво всъщност се занимава, освен че харчи милиарди?

 77. 77 Профил на Quandt
  Quandt
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#55] от "tulup":

  Абсолютно такова е!

  Изчетох устава на ДКК и не ми изглежда да не е в съответствие с него самото решение. Но иначе лайтмотивът "Герб се връщат" очевидно е по-силен и важен за редакцията от това, че може би някаква неадектватна чиновничка е сътворила куп простотии. Това са сериозни обвинения, като посочените членове на СД са подписали! И е въпрос на компетентни органи, а не на истеричната реакция на поредната калинка на министерски пост, че да не видиш да не капне петно върху имиджа на КП точно когато се борят да сътворят тази коалиция.

  И съвсем между другото, порагледах линкдин профилите на СД. Рая Каназирева е с пъти по-интригуваща биография, отколкото споменатата Караганева, която е поредното лице от дълбоката администрация. Разлики бол - напрмер едно ниво CFA, степен от Американския, опит в доста компании от частния сектор, на прима виста ако трябва да избирам между биография на една от двете дами - на Караганева дори се съмнявам да се обадя въобще.
  Вазов също го знаем с оглед ВУЗФ, трудно мога да изкажа нещо за него. Софиянска не съм много сигурен дали открих точно нея, но пак има опит и в нещо различно от това да паразитира в държавни структури. А последният Христозов също не е нещо по-различно от това.

  Толкова ли е трудно да се признае, че е възможно селекционерът КП да се е оак*л с някое от назначенията си?

  In Vino Veritas
 78. 78 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Тук лечение няма, медицината е безсилна.Да дойдат патолозите.
  —цитат от коментар 10 на Мариана Кълвачева


  Преди тях, ще дойде новото правителство!
  Кадри на герп нямат никаква работа в управлението на държавните предприятия!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 79. 79 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  ГЕРБ излязоха с брифинг и пуснаха "млади лъвчета", а не дежурните "остриета".
  Голям смях

  Буци го няма никакъв.

 80. 80 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 942 Весело

  Ех,Кире,лятната ви лапаница на 4 млрда се услади и се юрнахте през просото.По-кротко бе харманлийче,ще имаш цяла година да "усвоиш"поне 10 млрда.Че да има и за шефа и за Десарите и за старите кримки на БКП,пък и Славчо и Ицко да намажат филиите.А и да върнеш петорно "даренията"от софтуерните фирми.За това ли ти осигуриха 300 хил.гласа бонус?

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 81. 81 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  До коментар [#78] от "Рим":

  След новото правителство, то и предприятия няма да останат.

 82. 82 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 275 Весело

  Новоназначените хлебарки се оказаха мутирали калинки :)))

 83. 83 Профил на vspassov
  vspassov
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Нека г-ва Везиева да поиска от тази бакалавърка от УНСС по Икономика и управление на търговията, Диляна Софиянска, член на СД на БКК, някакви оригинални и истински документи, удостоверяващи нейната работа в САЩ в сферата на транспорта и логистиката ( в нейната биография пише: През 2003 г. заминава за САЩ, където живее и работи в сферата на транспорта и логистиката през следващите 6 години.).
  Ние, които сме работили по-дълго време в тази област, имаме яснота как работят българи в САЩ в транспорта и логистиката, особено с горното образование.

 84. 84 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Мотивите изглеждат сериозни. Дали обаче са верни - това ще определи отношението ми.

  Stupid people make me sick
 85. 85 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Да се проверят твърденията и ако има нарушения, може и да започнем съдебните процеси с новите лица. Нищо че на опашката чакат десетки гербаджийски кадри. Макар че не съм чул да има осъден за длъжностно престъпление в България.
  А Петков ще трябва сам да настоява за бърза и коректна проверка на изнесените твърдения, ако иска да не рухне кулата от карти.

 86. 86 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  Според мен, крайно време е за протест.
  Отровното трио може да хвърля риба и черен хайвер(подготовка за Никулден) по темата.
  Не вярвам да има дори еди протестър, който да не милее за всеки народен лев, а тук става дума за милиони левове щети.

 87. 87 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Ех,Кире,лятната ви лапаница на 4 млрда се услади и се юрнахте през просото.По-кротко бе харманлийче,ще имаш цяла година да "усвоиш"поне 10 млрда.Че да има и за шефа и за Десарите и за старите кримки на БКП,пък и Славчо и Ицко да намажат филиите.А и да върнеш петорно "даренията"от софтуерните фирми.За това ли ти осигуриха 300 хил.гласа бонус?
  —цитат от коментар 80 на Аксел


  Ако софтуерните фирми трябваше да намажат нямаше да им вдига максималния осигурителен доход, който ги товари, а щеше да го държи още 4 години на това ниво. С идеята си да вдига МОД само ще разкара ИТ индустрията от България и по-скоро ИТ-тата ще заминат да получават същите пари, но в по-уредени държави, където срещу данъците ще получат нещо.

 88. 88 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  с това средната заплата в България изведнъж ще заспи на едно ниво, защото малко сектори я дърпат нагоре. Лесно се вижда през медианната заплата, която е по-ниска от средната и показва, че има малка част от работещите, които получават много и издърпват средната заплата нагоре..ще се окаже че и пенсионери получават повече отколкото работещи на 8ч.

 89. 89 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#20] от "rumen_s":

  спрете да четете само дневник и фрогнюз, понякога разнообразявайте с други медии, дори да не са ви интересни ...Иначе се превръщате в най обикновени полезни идиоти...
  В случя влез в сайта на БКК и прочети мотивите за уволнението - ЦЕЛИ 21 точки са човече ... и както някой писа по горе - министърката е озадачена от уволнението, НО не е озадачена от мотивите за това уволнение, а ТЕ в ктрайна сметка са най важните

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 90. 90 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#20] от "rumen_s":

  спрете да четете само дневник и фрогнюз, понякога разнообразявайте с други медии, дори да не са ви интересни ...Иначе се превръщате в най обикновени полезни идиоти...
  В случя влез в сайта на БКК и прочети мотивите за уволнението - ЦЕЛИ 21 точки са човече ... и както някой писа по горе - министърката е озадачена от уволнението, НО не е озадачена от мотивите за това уволнение, а ТЕ в ктрайна сметка са най важните

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 91. 91 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Караганева е наредила да се даде достъп до базата данни на БКК на външни лица, което в смисъла на ВПК е престъпление срещу държавата. Банддата около Караганева трябва да бъде прибрана на топло и интервюирана.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  Ей ,тоя гербидж не се наяде 12 години, няма такава алчност и лакомия!
  —цитат от коментар 6 на everlast666


  Борбата на герберята не е само за пари.
  Подпрени от ДПС те търсят да си възвърнат позициите от преди мутрата да бъде свалена.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на zow151067160
  zow151067160
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":https://www.mediapool.bg/vtoriyat-shef-na-dkk-uvolnen-za-mesets-karaganeva-izvarshila-kup-narusheniya-news329486.html
  —цитат от коментар 8 на Dark Avenger alias Дечо Пора


  На Дневник им отне 1 ден, за да измислят, как да и изперат имиджа на Караганева. Няма такава долна медия... Повръща ми се от вас... 112 място ни е даже много :)

 94. 94 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  Ало Кики....Иво е...
  https://trud.bg/ало-кики-иво-е/

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#78] от "Рим":

  фактите не са важни - важното е "кадрите на герб да бъдат изчегъртани"... Имам лоша новина за теб пич- това дори и да се случи , твоя жалък животец няма да се промени към по добро. Това поне е 100 % сигурно.

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 97. 97 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  До коментар [#93] от "zow151067160":

  Отне им два дни, не един.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 98. 98 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#90] от "Josif Stanislavski":

  То това хубаво, ама кои па са те? Щото все пак сравнение с Блъсков и Недялко, това заглавие направо е супер обективно

  Не ме търсете преди обяд
 99. 99 Профил на zar261056324
  zar261056324
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#77] от "Quandt":

  Любовница на Цветан Цветанов, завършила маркетинг, без никакъв стаж освен като ГЕРБ-калинка в администрацията, и дават да управлява активи за милиарди! Поразиите за 1 мес. са закономерни, вкл. че е сменила обслужващата банка с ПИБ - Цеко е известен че дава ресто за такъв жест.

 100. 100 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#74] от "nik_77.":

  г-н Гогов беше отстранен защото предизвика ПТП със служебен автомобил в почивен ден.

  Изглежда ПТП е по-голям проблем от афери за милиони, според новите политици.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK