Правителство до седмица и смирение: заявките от първия работен ден на парламента

Правителство до седмица и смирение: заявките от първия работен ден на парламента

© ДневникДо неделя (5 декември) да има потвърдено коалиционно споразумение между "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България", а през следващата седмица - да бъде избрано правителство. Такива са заявките след първия работен ден на 47-ото Народно събрание, който премина в сговор за съвместна работа и призиви за съставяне на редовен кабинет, включително от бъдещата опозиция.


Дори изборът на председател на парламента - юристът от "Продължаваме промяната" Никола Минчев, чиято номинация беше обявена минути преди заседанието, не предизвика толкова интерес, колкото статуса на преговорите между партньорите в евенуталното бъдещо управление, кога ще има лидерска среща и постигане на съгласие по споразумението.


Сред въпросите в кулоарите и между политици, и между журналисти беше и този ще заеме ли и какъв пост в коалицията лидерът на БСП Корнелия Нинова (след като през последните дни беше сочена за шеф на парламента, тя обяви и публично, че няма да поеме тази позиция, а от четвъртък вечер по неофициална информация се обсъжда може ли да е вицепремиер и да отговаря за ново министерство на индустрията). Самата Нинова отново отрече каквито и да е разговори за пост и отвръщаше с усмивка, че е чула в парламента, че дори за вътрешен министър я посочват.
В парламента представителите на всички потенциални партньори избягваха въпросите за конкретни номинации с твърдението, че тези разговори тепърва предстоят, а от "Продължаваме промяната" често казваха


"Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено"


Нови имена извън обсъжданите до петък за министри не бяха споменавани (повече за номинациите - тук)


Какво предстои


И в петък след заседанието, и през уикенда ще продължат двустранните разговори между "Продължаваме промяната" и потенциалните им партньори.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви преди заседанието в петък, че предния ден е провела среща с Кирил Петков и Асен Василев и е била постигната уговорка до неделя да се изчистят всички спорни въпроси от коалиционното споразумение. Окончателният му вариант трябва да бъде одобрен на анонсиран пленум на БСП във вторник. След заседанието двамата посетиха отново за кратко стаята на парламентарната група на левицата.


До края на петъчния ден партиите очакват да получат неокончателен вариант на коалиционно споразумение, който ще е около 180 страници (по думите на Петков) и е на базата на дискусиите по сектори от миналата седмица. Те ще го обсъждат вътрешно през уикенда, за да го одобрят всички в началото на седмицата и след това да обсъждат имената за министри.


Президентът Румен Радев покани парламентарните формации в понеделник и вторник (6 и 7 декември) на консултации преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната".


Очаква се, че мандатът може да бъде връчен в сряда (8 декември), а в четвъртък (9 декември) да бъде гласуван състав на правителство.


Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков завяи, че се надява в началото на новата седмица да бъде подписано коалиционното споразумение, а до края ѝ ще има избрано правителство, като потвърди, че ще е номинацията на най-голямата партия за министър-председател и всички партии ще имат министри в него.


Правителство до седмица и смирение: заявките от първия работен ден на парламента

© Цветелина Белутова, Капитал


От трибуната на Народното събрание президентът Румен Радев заяви, че надеждите към депутатите са огромни, а залогът - съдбовен. Според него, ако парламентът не успее да постигне промени в прокуратурата в обозрим срок, то много скоро миналото ще потърси реванш.


47-ият парламент има възможността да затвори епохата на прехода, да върне оптимизма на българите и да поведе страна по пътя на свободата, развитието и модернизацията.


Румен Радев,

президент


Първото общо гласуване - за председател на Народното събрание


Първото парламентарно заседание показа, че засега партиите от потенциалната коалиция са обединени. Те единодушно избраха новия председател на парламента - юриста Никола Минчев, като единствената друга кандидатура дойде от "Възраждане" - на Цончо Ганев. За кандидатурата на Минчев гласуваха и от ДПС, в чиято парламентарна група като депутат се върна санкционирания за корупция от американския закон "Магнитски" бизнесмен Делян Пеевски. Той отказа да говори пред медиите с аргумента, че има време кога да го направи.

Правителство до седмица и смирение: заявките от първия работен ден на парламента

© Юлия Лазарова


В залата БСП взе традиционното си място вляво до ДПС, в средата се разположиха "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ", а зад тях "Възраждане". В десния край депутатите от ГЕРБ седяха до тези от "Демократична България". А атмосферата в рекордния трети новоизбран за година парламент изглеждаше по-спокойна в сравнение с предишните.Петков поиска нов смисъл в понятието народен представител


Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков призова в първата реч от парламентарната трибуна в новата си роля, че е време да се вложи нов смисъл в понятието за народен представител, и обяви, че всички проблеми на България се дължат на това, че тъкмо депутатите не са изпълнявали функциите си: "Време е да вложим смисъл в думите народен представител - това е човекът, който представлява не само своите избиратели, а целия български народ".


Правителство до седмица и смирение: заявките от първия работен ден на парламента

© Цветелина Белутова, Капитал


Петков обяви, че по разбитите ни пътища се разминават майбаси, ролсройси, ферарита, но не на успели, конкурентоспособни бизнес лидери, а на хора, свързани с властта. Хора, които са се закачили под една или друга форма на държавния бюджет. Хора, които харчат със спокойствие нашите данъци все едно е тяхна бащиния. "Това са просто едни корумпирани лобисти без никакъв истински бизнес", заяви Петков и призова за нулева толерантност към корупцията и край на "политическите инвеститори".


ГЕРБ продължи линията на смирение


След агресивната позиция срещу опонентите си, която ГЕРБ заемаше преди изборите на 14 ноември, в петък партията даде знак за сговор и миролюбивост. Лидерът Бойко Борисов вече изрази съжаление, че тя не управлява заедно с новите партии. А председателят на парламентарната група Десислава Атанасова дори им предложи съдействие при изготвянето на бюджета за 2022г. Тя заяви, че се надява всички политически сили да подходят смирено и отговорно в името на създаване на редовно правителство като първа крачка за излизане от кризата.


"Още от днес можете да разчитате на разумно и коректно отношение от коалиция ГЕРБ - СДС. В 47-ото Народно събрание ще бъдем опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство. Не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване напрежението в обществото. Нужни са разумни решения, обществено единение и политическо съгласие. Като управляващи ние бяхме подложени на непрестанни атаки. Наясно сме колко е важен подходът на опозицията към управляващото мнозинство. Разбираме я като способност да сме разумен коректив", каза Атанасова.


Тя добави, че първият проект за решение, който ще внесе групата, е мораториум за теглене на държавен дълг. Припомни думи на Асен Василев, че след спиране на корупцията в бюджета ще влизат по 8 млрд. лева на година. "Очакваме през 2022 г. тези пари да бъдат предвидени в бюджета и да бъдат разходвани за подобряване на качеството на живот на българските граждани. Иначе това е била предизборна лъжа", заяви обаче Атанасова.


И ДПС с желание за конструктивност


В парламента винаги ще има управляващи и опозиция, но конструктивният политически диалог трябва да е в основата на верните решение, каза от името на ДПС председателят на движението Мустафа Карадайъ в декларацията от парламентарната трибуна. Той повтори и лайтмотива за възстановяване на нормалността в политиката. Като първостепенна задача Карадайъ посочи възстановяването на диалога между политическите субекти и институциите. "Върховенството на закона означава самите ние да спазваме Конституцията и законите на страната", подчерта лидерът на ДПС.


Правителство до седмица и смирение: заявките от първия работен ден на парламента

© Цветелина Белутова, Капитал


Той посвети голяма част от словото си на отминалите избори, отправяйки остри критики към предишните парламенти, изпълнителната власт и изборната администрация.


Карадайъ критикува остро служебното правителство за организацията на изборите, като повтори тезата, че под лозунга "Да не се допусне търговията с гласове", властта е погазила основни човешки и граждански права. Обвини Централната избирателна комисия, че не е отчела всички действителни гласове и се зарече, че "ДПС няма да остави нито един случай непроверен и нито един случай на нарушение или престъпление ненаказан".


Лидерът на ДПС обяви, че България фатално закъснява с националния си план за възстановяване и устойчивост, поради което съвсем скоро ще има повод да осмисли понятието бедност. И допълни, че страната губи и битката с COVID пандемията поради безотговорното поведение на изпълнителната власт.


БСП с програма за 100 дни управление


Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова обяви в речта си пред новото Народно събрание, че партията има програма за първите 100 дни управление и обяви за най-важен приоритет на новите управляващи сега да се подпомогнат хората през идващите зимни месеци.


Правителство до седмица и смирение: заявките от първия работен ден на парламента

© Цветелина Белутова, Капитал


Посочи, че за партията й най-големият проблем са повишаващите се цени, обедняването и растящите неравенства. Според нея не трябва да се допуска поскъпване на тока за бита от януари, на хората да се осигурят дърва, да се запазят работните места, а институции като училища, болници, детски градини да се върнат на регулирания пазар на ток. В спешните мерки включи и стабилизиране на болниците и медиците.


Обяви, че партията влиза в този парламент с три приоритета:


- започване на истинска промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и на конституционните принципи на разделение на властите, правова държава, справедливост, равенство, свобода и мир
- превеждане на държавата и народа през кризите с грижа за хората
- активна проевропейска външна политика на равноправно партньорство с другите в ЕС за ускорено приемане на Плана за възстановяване и за придвижване напред на оперативните програми


Каза, че преди 5 години е обявила тогавашния модел на управление като държава на задкулисието и народ, поробен от свои. Тогава се оказало, че не ГЕРБ е най-големият враг, а страхът и апатията, отчаянието на хората, че нищо не може да се промени.


Експертност и сговорчивост - новото лице на "Има такъв народ"


В духа на новото лице на "Има такъв народ" - експертност и сговорчивост, вместо конфликтни тези от страна на сценаристите, декларацията от парламентарната трибуна прочете финансистът Любомир Каримански. Той каза, че парламентарната група ще направи всичко възможно да има правителство, а парламентът да работи през целия си четиригодишен мандат.


Правителство до седмица и смирение: заявките от първия работен ден на парламента

© Юлия Лазарова


Финансовият експерт говори за трите принципа на човешкия живот - намиране на пътя един към друг, любознателността, творческото начало. "Повечето хора са различни и разнообразни. Трябва да се радваме на богатството на душите и интелекта. Да покажем сговор. Призоваваме за пристойно поведение и трудолюбие, подобаващи на високия морал и почтеност на народния представител. През вековете будителите са успели да отредят достойно място на българската нация сред световното образование и култура. Необходими са възраждане и култура. Съчетание на знание и морални ценности могат да минимизират корупцията", каза Каримански. На финала цитира историка Николай Генчев: "Няма нищо по-важно от човечността".


"Демократична България" и надеждата


"Надежда" беше ключовата дума в изявлението на лидера на "Демократична България" Христо Иванов, който посочи, че новото Народно събрание и очертаващото се управленско мнозинство дава шанс на страната за истински промени.


Правителство до седмица и смирение: заявките от първия работен ден на парламента

© Юлия Лазарова


На първо място сред приоритетите на коалицията очаквано той посочи съдебната реформа, подчертавайки, че се оформя все по-голямо съгласие за нея. Важно за "Демократична България" е и въвеждането на електронно управление, което да доведе до намаляване на административното бреме върху гражданите и бизнеса. "Ще имаме принос в поставянето на природното наследство и богатство в центъра на политиката като основа на постигането на високо качество на живота в България", каза Иванов.


В името на надеждата Христо Иванов призова партиите да направят крачка встрани от обичайното и да дадат път на новото. Като пример за това той посочи своето решение да не бъде министър и призова и други с опит да отстъпят място.


Не е ясно дали Иванов имаше предвид лидера на БСП Корнелия Нинова и/или други от потенциалните партньори.


Очаквано от "Възраждане"


Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се обяви за единствен борец срещу политическото статукво и защитник на интересите на българите в страната и чужбина.


Правителство до седмица и смирение: заявките от първия работен ден на парламента

© Цветелина Белутова, Капитал


"Започва да тече последният срок, от който България може да се оттласне от дъното. Нуждаем се от нови водачи и достойни мъже. България има нужда от хора, които защитават националния интерес. България има своята имунна система, безстрашни синове и дъщери. Намерих непримирими хора и ги поведох", това каза от парламентарната трибуна лидерът на дебютиращата партия "Възраждане" Костадин Костадинов. За контраст той посочи "кукловоди на национално предателство в тази зала и извън нея, които продават страната за жълти стотинки".


"Много от вас дължат столовете си на страх, дотолкова, че страхът в тази зала може да се усети. Страхът, който казва не искам да загубя поминъка си, бизнеса си. Стъпвате върху страх. Не може вечно да се лъже, краде и изнудва", каза Костадинов. Повтори и позицията на "Възраждане" срещу маските и ваксините, предпазващи от COVID-19, както и срещу Зелената сделка, ратифицирането на Истанбулската конвенция, чуждите военни бази. Единственото със знак "за" е довършването на АЕЦ "Белене". Костадинов обобщи, че за много от присъстващите в залата е срамно да са българи и атакува ДПС.


След декларациите на парламентарните групи и избирането на Никола Минчев за председател, бяха обявени и ръководствата на парламентарните групи, където лидерите в оставка Корнелия Нинова и Христо Иванов оглавяват съответно "БСП за България" и "Демократична България", а Тошко Йорданов остава лидер на групата на "Има такъв народ.


Депутатите бяха поканени от председателя Никола Минчев да се снимат в пленарната зала, тъй като срещу официалния вход на Народното събрание, което е обичайното място за това, се провеждаше шумен протест на противници на ваксините и COVID ограниченията. Половината обаче напуснаха залата след последния звънец и така на снимката са предимно новите депутати от "Продължаваме промяната" и отделни техни колеги от ГЕРБ и "Има такъв народ".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Няма жив министър от правителството на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи.

  Кирил Добрев

 2. 2 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Младежите и девойките направиха демонстрация как трябва да се работи.

  Браво, не се съмнявам в успеха на новото правителство. Да му мислят тия, които мислят и ще се опитат да го саботират.

 3. 3 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Важно е, че ГЕРБ и ДПС ще бъдат държани в пълна изолация. Ще си говорят сами и никой няма да им обръща внимание в държавата.

 4. 4 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 829 Неутрално

  „председател на парламента - юристът от "Продължаваме промяната" Никола Минчев“ - Васил Хаджийски
  ---------------------------------------

  Интригата на ДСБ, че председател на парламента ще в Корнелия Нинова – не мина! Остана си само интрига.

  Вчера имаше статия, че от ДБ ще имат 6 министерства
  (от Екип на Дневник) Пълна глупост!
  Сега се надяват на три, но и това им е много.
  Не забравяйте, че ГЕРБ и ДСБ са ортаци в ЕНП!

 5. 5 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 805 Весело

  Умнокрасивците ОФИЦИАЛНО са ОХОТНО дупени от БСП която идва на власт с това 'правителство'.

  Вече всички маски паднаха

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 6. 6 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Всички имаме нужда от нормално управление. Да вкарат в хазната крадените всяка година до сега 10млрд. Да ни убедят, че не са поредните ментета. Желая успех.

 7. 7 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1506 Любопитно

  До коментар [#6] от "nema_labavo":

  Ти ли ги брои?
  Банкнота по банкнота.
  Целият бюджет ни е 30 милиарда, хайде малко по-сериозно.

 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Весело

  Ама какво смирение от опозицията, какви пет лева?!?
  Герб само няколко часа след декларацията си от трибуната на НС поискаха спиране на тегленето на нов дълг, а междувременно с ДПС и специалното участие на Гешев/Цацаров направиха уйдурмата в ДКК, която не мина. Герб нникога не са били и няма да бъдат опозиция, те могат само да са на власт, ерго ще предприемат всякакви действия, за да си я върнат. Не че ще стане, но това очаквам - подривни дейности на всички фронтове.
  Да не вярваме на думите, а на действията.

 9. 9 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  На мен ми е безразлично кой ще краде там горе. Дали Герб, дали някой друг. Така или иначе всички крадат.
  Но не ми е безразлично дали сиренето е 10 лв (преди 6 мес) или 15 лв (сега и продължава да расте).

 10. 10 Профил на _rookie
  _rookie
  Рейтинг: 181 Неутрално

  Гарбиджа кръв сере 🤣

 11. 11 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#8] от "boevbisser":

  Представата на ГЕРБ за опозиция е да правят интриги на база на фалшиви новини.

 12. 12 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1664 Весело

  До коментар [#7] от "НеКой":

  Те лесно се броят, нали са по 500 евро :)

 13. 13 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#5] от "Syzygy":
  Умнокрасивците ОФИЦИАЛНО са ОХОТНО дупени от БСП която идва на власт с това 'правителство'.
  ________________________________________
  ДайБългаристите с охота се дупеха на Тиквата, партньори бяха. Сега се въртят на ляво, на дясно на БСП и Нинова, ама той Радев ще ги постави в партер, като издърпа ушите на добрия олигарх. Ей има няколко стотин милиона запорирани от КОНПИ

 14. 14 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Днес бе едно добро начало.

 15. 15 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#1] от "НеКой":

  ...........и кво от това..?
  ....няма жив министър и от последното правителство на боко крадеца от банкя и от дъпъсъ-то.....не ли..?

 16. 16 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1098 Весело

  "До неделя (5 декември) да има потвърдено коалиционно споразумение"

  Инак чичковците с дебелите портфейли и пури ке му кръцнат мандрагулките на Петков.
  Зер пари са дали за избирането му...

 17. 17 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Няма жив министър от правителството на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи.Кирил Добрев
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Голям авторитет е Кирил Добрев, няма що.

 18. 18 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#8] от "boevbisser":

  Споко....до 2 месеца всички фронтове ще бъдат овладяни...герб ги забрави.......опасните кур-и са дъпъсъ....

 19. 19 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Рашков го гласят за вътрешен министър. Но алкохолът много му пречи. От друга страна, ако махне алкохола, какво остава: главоболие, гадене и безнадеждност! Голям скандал е, когато умели папараци изловят Рашков залитащ, но в действителност един вътрешен министър никога не е пиян (особено, ако продължава промяната), просто ползва алтернативни форми на трезвеност. Както казваше един лекар и писател на фантастични романи, алкохолът не помага да намериш отговора, но ти помага да забравиш въпроса.

  Калина Андролова, Фейсбук

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Любопитно

  мангъров какво правеше в залата?

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 21. 21 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  До коментар [#18] от "chedeuvre":

  Не съм съгласен, категорично. Герб държи съдебната власт - съвместно с ДПС, медии, вкл. БНТ, местна власт - основните градове, регулатори, бордове в държавни предприяятия, има и сериозна парламентарна група. Разграждането на този модел, ако въобще се случи, ще е кална и кървава битка в следващите поне 2 години. Всичко друго са илюзии и мечти. Това е положението, Борисов не е за подценяване и никога не е бил.

 22. 22 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Нали сте наясно че тези които се готвят да управляват изобщо не са спечелили избори?Най вече "усмивките от старите ленти "нямат право да си показват личицата в това НС?

 23. 23 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1506 Неутрално
 24. 24 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#9] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":

  Виж, дълга тема отваряш...в случая е "требва да крадна от цената на сиренето за хората, щото мен ще ме крадат ток-доставчици, и други разни кръвопийци..."
  Не ти и аз напечатахме 2 пъти повече пари в сащ за първите шест месеца на тази година в сравнение с напечатаните пари за последните 2 години...в европа ЕЦБ направи същото.....много пари налични....стоките, ресурсите в наличност същите...даже и намаляват....
  И кво става с цените....?
  А бг е една бедна, мрачна, непросветена, неосветена...в прекия и преносен смисъл..... периферия.........на територията европа....та така.....

 25. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 859 Гневно

  Смирени комунета просто НЯМА!!!

 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално


  « Батальонът се строява,
  зайците реват,
  старото ГО УВОЛНИХА … веднъж и завинаги … «

  Извинявам се, но съм забравил текста до края …

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 805 Весело

  До коментар [#16] от "palav_nik":

  Няма, няма, пращат сичкото комсомолски активис да пазаруват скъп алкохол да черпават още от средата на първия изборен ден, опечена е работата

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 28. 28 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Младежите и девойките направиха демонстрация как трябва да се работи.Браво, не се съмнявам в успеха на новото правителство. Да му мислят тия, които мислят и ще се опитат да го саботират.
  —цитат от коментар 2 на doctor.no  До коментар [#2] от "doctor.no":

  Тези, които ще саботират правителството са вътре в него и съм сигурен, че интелигентни момчета, като харвардците са пределно наясно, че змията е в собствената им пазва.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 29. 29 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#21] от "boevbisser":

  ....грешиш....чел ли си бай ганьо.....всичко е ден до пладне...палачинката се обръща бързо...тия истории за големи градове и съдебна власт...забрави....

 30. 30 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 805 Весело

  До коментар [#26] от "niksan1":

  Укардьона свири в подлеза на мюнхен е припева

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 31. 31 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  Да назначиш 34 годишен младеж за "пръв" всред равни, особено без никакъв парламентарен опит, поне на мен ми изглежда като наглост или просто липса на кадри.

 32. 32 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Младежите и девойките направиха демонстрация как трябва да се работи.Браво, не се съмнявам в успеха на новото правителство. Да му мислят тия, които мислят и ще се опитат да го саботират.
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  Красота, визия НПО-близалка и за мъжете и за жените!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 33. 33 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Всички имаме нужда от нормално управление. Да вкарат в хазната крадените всяка година до сега 10млрд. Да ни убедят, че не са поредните ментета. Желая успех.
  —цитат от коментар 6 на nema_labavo


  Тези 10 млрд не им стигнаха, та изтеглиха още 4 за седем месеца!!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 34. 34 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#9] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":Виж, дълга тема отваряш...в случая е "требва да крадна от цената на сиренето за хората, щото мен ще ме крадат ток-доставчици, и други разни кръвопийци..."Не ти и аз напечатахме 2 пъти повече пари в сащ за първите шест месеца на тази година в сравнение с напечатаните пари за последните 2 години...в европа ЕЦБ направи същото.....много пари налични....стоките, ресурсите в наличност същите...даже и намаляват....И кво става с цените....?А бг е една бедна, мрачна, непросветена, неосветена...в прекия и преносен смисъл..... периферия.........на територията европа....та така.....
  —цитат от коментар 24 на chedeuvre


  Може и да си прав, но аз макрофинансите не ги разбирам. Оставям на специалисти като теб да правят анализи "как и защо".За сметка на това микрофинансите са ми силата. Гледам, че потребителската ми кошничка започва да прилича на панерче и няма довод, с който да ме убедиш, че сега е по-добре от преди 6 месеца.

 35. 35 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1317 Любопитно

  Коледа не очаквам с такова нетърпение, с което очаквам това ново правителство! Още отсега съм приготвил крепки напитки с чуждестранен произход, с които да отпразнувам както подобава тази благодат! Единственото, което помрачава искрената ми радост е, че долни кариеристи и подли интриганти ще саботират заслуженото място в правителството на министри като световноизвестния икономист Румен Гечев, който без малко да получи Нобелова награда, безподобният енергетик Р. Овч. и социалната баба Масларова! Това разочарование ще ми вгорчи празника и дано не се сбъдва! Нали?

 36. 36 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#3] от "doctor.no":

  "Важно е, че ГЕРБ и ДПС ще бъдат държани в пълна изолация. Ще си говорят сами и никой няма да им обръща внимание в държавата."

  Офффф, вече ставаш смешен с тоя ГЕРБ и Борисов 😂😂😂
  Сънуваш ли ги вечер???
  Иначе,аз съм приятно изненадана от тона и начина по който протече първия работен ден на депутатите!!! Веднага си пролича, че диваците са натикани в ъгъла (ИТН иДеБъ) и не смеят да гъкнат,или пък този път въобще не влязоха (ИБНИ)..... Просто разликата беше очевидна, нямаше истерични изблици,подигравки, вулгаризми, обиди......
  Дано да си остане така.
  И постоянно чета,как ГЕРБ били натикани в ъгъла.....
  Е да,ама не!!! ГЕРБ са втора политическа сила, и най - важното,не зависят от БСП и не им се налага да се съобразяват с Курнела.А ИТН и ДеБъ се докараха дотам, че Нинова да решава бъдещето им.
  Та незнам кой е натикан в ъгъла,но по - голямо унижение от това .........

 37. 37 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#35] от "Santos":

  Не ви ли тревожи това, че г-н Христо Иванов няма да е министър на правосъдието. Лично аз, изпих една бира на екс, притеснен от тази новина. Как тогава ще се прави тази съдебна реформа и къде отиваме ние, като държава!
  Ужаст какой-то !
  Смятам, че трябва да протестираме срещу това. Не може да си позволим като държава, да изпускаме такива ценни кадри да изтичат в канала. Просто не можем.


 38. 38 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#34] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":

  Изобщо не споря с теб.....напълно съм съгласен даже...!
  Просто в бг всичко се "извращава"....в смисъл....затова, че тока е поскъпнал наред с горивата....няма логика сиренето от 10 да стане 15 лв.....това просто е бг "принос"....за съжаление....
  Смятай сам....за 1кг сирене трябват 6-7л краве мляко....Мляко по 70-80стотинки за литър....и сиренето става 15лв.....
  Бъди жив и здрав....и поздрави от Ещорил, Португалия.....симпатичен си ми....

 39. 39 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#38] от "chedeuvre":

  Ещорил? Бил съм там на Формула 1. 1995, Култард спечели. Ако не се лъжа това беше последното състезание на тази писта.
  Поздрави от Б-я:)

 40. 40 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1317 Любопитно

  До коментар [#37] от "Хай Буй":

  Ама как да не ме тревожи това, че г-н Христо Иванов няма да е министър на правосъдието. Ти си изпил една бира на екс, ама питаш ли ме мен, като второ канче валериан, глог и мента сърбам и още не мога де съвзема от този стрес! Ох, дано нещо направят за него, че това напрежение вече не се издържа! А не може ли на нещо друго да е министър или поне главен прокурор? Човекът се изпотрепа – то не бяха лодки, то не бяха десанти, то не беше ядене на сладолед – как, мислиш, се извършват всички тези подвизи? М? И накрая няма награда? Ужас!

 41. 41 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#40] от "Santos":

  Предлагам, за награда за неоценимите и брутално безвъзмездни усилия на г-н Христо Иванов в съдебните реформи и усвояването на плажове, да съберем пари, да купим Вера Су и да му я подарим. Така, той ще може да съчетае желанието си да плава и да реформира. Примерно, акостира с Вера Су на африкански бряг, докато спасяват кораба, той ще реформира цялата им съдебна система.

 42. 42 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#38] от "chedeuvre":. Ако не се лъжа това беше последното състезание на тази писта.Поздрави от Б-я:)
  —цитат от коментар 39 на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV

  Сега проверих - поправям се, предпосленото.

 43. 43 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#39] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":

  Забравих да спомена, че за приготвянето на сиренето не е необходима термична обработка на млякото.....така че там ток не се харчи....
  А за формула 1 си прав.....Заповядай в Ещорил при мен....ще бъдеш посрещнат подобаващо....
  .....като гледам колко минуси ни слагат на теб и на мен се пукам от смях......и в същото време не разбирам защо го правят....!?

 44. 44 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1317 Любопитно

  До коментар [#41] от "Хай Буй":

  Веднага давам два чувала жълтици за подобна убавиня! Хем Вера Су има голяма палуба – Ристе ще може да се разхожда на атлантически въздъх (освен ако не мине през Суецкия канал) и ще репетира съкрушителните си речи и десанти на открито, в съзвучие с екологичните норми! А що се отнася до това, че той ще „реформира цялата им съдебна система“, такова нещо няма! Ристе е толкова способен и харизматичен, че ще им реформира направо мисленето! Само трябва да се пази от едни племена, дето имат готварски книги за такива като него, па ги пълнят с патати, с пресни масури и бял сос, така че вниманието си е задължително! Ана Ристе си внимава by default! Нали? Нямам тревога за него!

 45. 45 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#39] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":Забравих да спомена, че за приготвянето на сиренето не е необходима термична обработка на млякото.....така че там ток не се харчи....А за формула 1 си прав.....Заповядай в Ещорил при мен....ще бъдеш посрещнат подобаващо.........като гледам колко минуси ни слагат на теб и на мен се пукам от смях......и в същото време не разбирам защо го правят....!?
  —цитат от коментар 43 на chedeuvre


  Благодаря за поканата. Ако се отвори път ще се възползвам, Остави ми някакъв телефон на ЛС.

 46. 46 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#44] от "Santos":

  Само един проблем виждам. корабът Вера Су е предвиден да плава натоварен иначе, океанските пътувания ще му се отразят много ...дълбоко, така да се каже.
  Последният товар на Вера Су беше Урея. Това, в наше село, обичайно му викат възпитано "Аку", ако сме много пияни и не се сещаме за думата.
  Имаме две възможности... или да свършим работата всички заедно там, във Вера Су или да потърсим достатъчно последователи на г-н Христо Иванов, които да се качат на борда и да заменят Уреята.

 47. 47 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#19] от "НеКой":

  Рашков ще бъде вътрешен министър....теб това нещо да те е.е, цака.....да те бърка....а, лиг.ьо...?
  ....или и ти си дето е от "другата" си родина-майка....а...?

 48. 48 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#45] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":

  Като че ли тук не е много удобно да ти оставям телефон за среща в Ещорил....нали......?

 49. 49 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 160 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Напротив има! Самият Жан Виденов.

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  До коментар [#33] от "chichka":

  Ами, те тези 10 вече бяха откраднати, не могат да се върнат.

 51. 51 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#45] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":Като че ли тук не е много удобно да ти оставям телефон за среща в Ещорил....нали......?
  —цитат от коментар 48 на chedeuvre


  Имах предвид на ЛС (лично съобщение). Може и на мейл - [email protected]

 52. 52 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#51] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":

  ОК....

 53. 53 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  На мен ми е безразлично кой ще краде там горе. Дали Герб, дали някой друг. Така или иначе всички крадат.Но не ми е безразлично дали сиренето е 10 лв (преди 6 мес) или 15 лв (сега и продължава да расте).
  —цитат от коментар 9 на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV


  Тва сирене дет го купуваш е пълен боклук. Както и любимите ти мутри.

 54. 54 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Да назначиш 34 годишен младеж за "пръв" всред равни, особено без никакъв парламентарен опит, поне на мен ми изглежда като наглост или просто липса на кадри.
  —цитат от коментар 31 на Хай Буй


  Ееее, как си ве нашия, къде изчезна?
  Глей ся, Караянчева си беше обида за човечеството.

 55. 55 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  [quote#33:"chichka"][/quote]

  Чичка, кат неква свекърва си, деба...

 56. 56 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1317 Весело

  До коментар [#46] от "Хай Буй":

  Само последователи на г-н Христо Иванов могат да се качат на борда и да заменят уреята. Иначе аз не виждам как ще стане другият вариант, защото, както казал един каруцар от Сточна гара: „Язе не мо‘ем да пием тол‘ко, че тая да ми ареса и да ми стане!“. Това е начинът!

 57. 57 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Тъпунгерите от ДБ трябва да им се забрани да наричат себе си демократи щом
  подкрепят правителсто с вътрешен министър Бойко Рашков

  Че тоя е 200 пъти по-зле от плагиата на слави за който толкова ПИСАХТЕ бре калъфи.

 58. 58 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  [quote#35:"Santos"]Още отсега съм приготвил крепки напитки с чуждестранен произход, с които да отпразнувам както подобава тази благодат!
  Тея циганските ракии не ги пий, фалшиви са ша ослепееш момче!

 59. 59 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Най-хубавото е, че всеки с грам мозък ще разбере що за кабинет докара Жълтопаветната Левица и медийните и бухалки.

 60. 60 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  *


  A вие замислихте ли се, че основната причина бсп да падне до 10 %, а пп да вземе 25 е
  факта, че началника на Фабриката за Тролове Антон Кутев
  е от отбора на рУблен радев ?  *

 61. 61 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":Най-хубавото е, че всеки с грам мозък ще разбере що за кабинет докара Жълтопаветната Левица и медийните и бухалки.
  —цитат от коментар 59 на rdb41527334


  Баси, добре че нямам грам мозък.

 62. 62 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  *A вие замислихте ли се...
  —цитат от коментар 60 на rdb41527334


  Ма мене доктор Радева категорично ми го е забранила тва

 63. 63 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 627 Неутрално
 64. 64 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#62] от "courage.tcd":

  Ти сигурно си от ДБ.
  Щом са ти забранили мисленето....
  Дори и феновете на копейкин мислят

 65. 65 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#61] от "courage.tcd":

  Чичко Сталин нарича хората които работят за него без да знаят
  Полезни Идиоти

 66. 66 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  До коментар [#58] от "courage.tcd":

  Що, на Laphroaig, Ardbeg и Lagavulin какво не им харесваш? Вярно, първите две са 10 Year Old, ама последното си е баш 16 Year Old и си е направо еликсир! Много са си добре даже!

 67. 67 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#61] от "courage.tcd":Чичко Сталин нарича хората които работят за него без да знаят Полезни Идиоти
  —цитат от коментар 65 на rdb41527334


  Ма тоя не беше ли умрял ве? Е как че работим за него като е умрял?

 68. 68 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Тройнта коалиция | Четворната Коалиция
  -----------------------------------------------------------------------------
  Юпитата на Царя | Юпитата на канадеца и радев
  БСП | БСП
  ДПС | Слави - аватар на сара
  | Джендъри за цвят

 69. 69 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#58] от "courage.tcd":Що, на Laphroaig, Ardbeg и Lagavulin какво не им харесваш? Вярно, първите две са 10 Year Old, ама последното си е баш 16 Year Old и си е направо еликсир! Много са си добре даже!
  —цитат от коментар 66 на Santos


  А я ги не знам теа я си жулим те тука пукницата деба ма много ме апе главъта сабале. От те тия дет ги пиеш апе ли главъта?

 70. 71 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Скучно е някак без отровните, Мая, Татяна..

 71. 72 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Скучно е някак без отровните, Мая, Татяна..
  —цитат от коментар 71 на nik_77.


  Да. Не върви и да правят протести, неудобно ще се получи.

 72. 73 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Ма тва Кирето кат го гледам арно момче. Че фана да му донеса ена дамаджана джанковица у парламента се почерпат деба ша донеса и сланика с праз от шопара и люти чушки. Некой не сака ли да ме чека на гарата че аз не знам дека е тоа парламент. Мога и свинска мас да донеса се мажат гражданята щот модерно било

 73. 74 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Скучно е някак без отровните, Мая, Татяна..

  —цитат от коментар 71 на nik_77.


  Да. Не върви и да правят протести, неудобно ще се получи.
  —цитат от коментар 72 на Хай Буй


  За сега хората не предвиждат протест. Още се радват,
  че Тиквата е наритана и не е в НС, а ДСБ са вътре.

  Аз опекох вече тиквата и хапвам с кеф.

  До коментар [#72] от "Хай Буй":

 74. 75 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1317 Весело

  До коментар [#69] от "courage.tcd":

  Ами не, не „ме апе главъта сабале“, ама и аз пия по малко и само при шукаритети като ново правителство! А предстоящото го чакам с благоговение! Айде убав уикенд и не къркай много!

 75. 76 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#74] от "bib45647808":

  Радвам се за вас. Вярвам, когато влезете в магазина и платите стоките, вие също се радвате и даже оставяте бакшиш на касиерката. Такова небивало изобилие и на мизерни цени, никога не е било при герб.

 76. 77 Профил на aho11691063
  aho11691063
  Рейтинг: 276 Неутрално

  ФММФ.ДОБРОТО,МОРАЛА И ЧОВЕШКОТО ПОБЕДИХА.МЕЧТАЯ ЕДИН ДЕН ТАЗИ ИЗСТРАДАЛА И ИЗМЪЧЕНА БЪЛГАРИЯ ДА НАМЕРИ СВОЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ВОДАЧ КАТО АНДРЕЙ.ЧЕСТИТА ПОБЕДА ДОБРО МОМЧЕ,А НА СИМЕОН КОЙТО ОЛИЦЕТВОРЯВА ЗЛОТО ФММФ,ФММФ.ФММФ.........ФММФ на всички които са гласували за тези които са в това народно събрание,ФММФ и на тези които не са гласували но подкрепят тези лилаво-черевни вратовръзки или тъмносини,стар съм и не виждам вече

 77. 78 Профил на aho11691063
  aho11691063
  Рейтинг: 276 Неутрално

  До коментар [#50] от "Роси":

  АЗ ГЛЕДАМ,АЗ ТЕ СЛЕДЯ,АЗ НАБЛЮДАВАМ.Аз също съм частица от поредната игрица.Скъпа приятелко,ти на коя страна си,или пишем тук само за висок рейтиг.....

 78. 79 Профил на aho11691063
  aho11691063
  Рейтинг: 276 Неутрално

  До коментар [#2] от "doctor.no":

  ДО доктор.но.За теб лично се отнася това което съм написал по-горе.Ако не си разбрал ФММФ...........Може да си доктор,но си и завършен КРЕТЕН,КАПИТО.......

 79. 80 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1702 Весело

  Туй ли ще е правителството?
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5225635547464995&set=p.5225635547464995&type=3

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 80. 81 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1702 Весело

  Или туй?
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5225634914131725&set=p.5225634914131725&type=3

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 81. 82 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3655 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Смирение пред правата и воля на Народа.
  Безпрецедентно явление!

  пп
  Проверихме в аналите на историята

  "Правителство до седмица и смирение:
  заявките от първия работен ден на парламента"

 82. 83 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Първи крачки на ПП:
  1. Нямаше да вдигат данъците - ще вдигат осигурителния праг.
  2. Искат нови, млади, неопетнени лица - ще предлагат официално Бойко Рашков за шеф на МВР.
  Няма такава пародия.

 83. 84 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Трябва да се внимава за зависимости на БСП, ДБ и ИТН (като цяло и на отделни техни представители) от прокуратурата, олигархията и мафията, т.е. от силите на статуквото. ИТН напр. показа склонност за заигравки с ГЕРБ/ДПС (разглеждам тези две партии като сиямски близнаци, като двете страни на една и съща монета) в предишния Парламент, което е показателно за наличието на бизнес-интереси и центробежни сили в тази формация. Някои от по-старите кримки, които участват в сегашните коалиционни преговори и биха участвали в коалиционното правителство, имат зависимости напр. от прокуратурата. Това важи най-вече за представителите на БСП, вкл. Корнелия Нинова. Гешефт при всяко положение има закътани папки с оперативни разработки или досъдебни производства за нея, за Румен Гечев, Румен Овчаров, Масларова и др. динозаври в Столитницата. С това си обяснявам реакцията на Нинова срещу Румен Радев в кандидатпрезидентската кампания. Няма с какво друго са се обясни подобно самоубийствено поведение на лидерката на БСП. Ето защо, всички изкопаеми, пребивавали повече от 5-10 години в политиката (не само от БСП), ако са заемали някакви постове в местната и централната власт, трябва да бъдат изключени от участие в бъдещата управленска коалиция, поради опасности да я саботират или да минат сериозна проверка за пригодност, ако се реши да участват.

 84. 85 Профил на eip52315793
  eip52315793
  Рейтинг: 594 Весело

  егати и протекторатът щом и Кокорчо (Онова василеФФ) ще е прокурист на Империята ;)
  https://www.mediapool.bg/asen-vasilev-za-badeshtiya-kabinet-nishto-ne-e-vyarno-dokato-ne-si-stisnem-ratsete-news329693.html

  а другият доказал се професионален мошеник , като Кирето Ментата
  видите ли, се гнусял
  от Делянчо ;)

  завист прозира тук,
  а и инструкции от Козяк 16 за буквално и безпрекословно изпълнение
  https://dnes.dir.bg/comments/kiril-petkov-predlagame-boyko-rashkov-za-vatreshen-ministar

  хвани единия - удри другия !
  е отсъдил мъдро Народът

  само се питам -
  стана ли вече
  щафетното прехвърляне на тези гнили "български" активи
  от ЦРУ към МИ-6 /!

  понеже САЩ упълномощиха Разединяващото се кралство да мъти водата в Европата, за да пробват да се справят с Китай

 85. 86 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2253 Весело

  мангъров какво правеше в залата?
  —цитат от коментар 20 на hamiltonf


  Поканен е от Костя Копейкин, предполагам...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 86. 87 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  До коментар [#85] от "eip52315793":

  Гаварит Масква!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 89 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 448 Весело

  дъра бъра , докато продължава практиката , да оповестяват официално едно а да инструктират служители и ;подобни; за съвсем различно няма да ни бъде като държава , оставаме си територия на мутрите , но всички власт имащи са заинтересовани тоя модел да е основен , това ги прави ; силни и богати ; и води всички ни включително и тях към упадък и затриване

 89. 90 Профил на Paines Prosta
  Paines Prosta
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Това не моя Презедент а агент на НАТО
  Това не са мойте Народни Преставители а поставени Американци и близачи на задници всички са жалко извинение на сънародници.

  Надявам се скоро да ги сменат Западняците с чуждоземци че поне да не се дразним че са българи.

 90. 91 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Дали Радев още работи за решетников или е завъртял гъзето на запад към Сорос не знам.

  Но това че ДБ се превърна в незначителна патерица на Радев и БКП е факт

 91. 92 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#84] от "volarok":

  А Прокопиев и Пеевски не са ли две страни на една монета ?
  Оглавяват. Или поне ако не оглавяват са лица на двете конкуренти олигархии.

 92. 93 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  БСП ДПС Възраждане работят за Путин.
  ДБ и ПП работят за Сорос/Байдън

  Само ГЕРБ и патриотите са български партии.

 93. 94 Профил на Dragomir Konstantinov
  Dragomir Konstantinov
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Браво, успех и кураж на младежите! А ГЕРБ и смирение, що така бе... Бибе?! На ББ май все още му се грае с ПСЖ, по собствените му думи отпреди половин месец...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK