Още двама депутати от "Продължаваме промяната" напускат парламента

Яна Балникова и Лена Бориславова от "Продължаваме промяната"

© Дневник

Яна Балникова и Лена Бориславова от "Продължаваме промяната"Двама депутати от "Продължаваме промяната" - Лена Бориславова и Яна Балникова - по всяка вероятност още в сряда (15 декември) ще напуснат парламента. Това се разбира от програмата за работа на Народното събрание, в която е предвидено да бъдат гласувани прекратяване на пълномощията на двамата народни представители.


Според източници от "Продължаваме промяната" Лена Бориславова ще бъде началник на кабинета на Петков и говорител на правителството, а Яна Балникова ще бъде негов съветник в Министерския съвет.


По-късно вечерта, Балникова съобщи в профила си във "Фейсбук", че е приела поканата на премиера да бъде негов съветник по регионална политика и че в тази роля ще може да придвижва и обещаното за област Габрово (където бе водач на листата) и да е "далеч по-резултатна в този си ангажимент".
Лена Бориславова стана депутат от листата на "Продължаваме промяната" в 24 многомандатен избирателен район (МИР) в София. На нейно място в парламента се очаква да влезе Любомир Попйорданов (на 61 години). На сайта на формацията е посочено, че е юрист и предприемач. Бил е председател на асоциацията за алтернативен туризъм.


Яна Балникова бе водач на кандидатдепутатската листа на "Продължаваме промяната" в Габрово. Вероятно нейното място в Народното събрание ще заеме Богомил Петков. Информация на сайта на формацията сочи, че той има две специалности, завършени в България - "Социално-икономическа информация" и "Морал и право". За професионалния си опит Петков обобщава, че "протича в различни области и дейности, като основните са: създаване и управление на производство на горен плетен трикотаж , производство на бетонови и варови разтвори, производство на бетонови изделия".


След гласуването на правителството шестима депутати на "Продължаваме промяната" ще бъдат сменени, тъй като влязоха в изпълнителната власт. Кои са те - четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK