Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Асен Василев: Наблюдаваме акции с цел всяване на паника, очакваме още за други продукти

Асен Василев: Наблюдаваме акции с цел всяване на паника, очакваме още за други продукти

Виж видеото

"В началото на октомври, малко след като обявих, че се присъединявам към "Продължаваме промяната", получих послание, то не беше толкова драматично. Най-общо казано, бе, че за мен е по-добре да не участвам в тези избори", заяви пред Би Ти Ви Христо Петров - Хазарта, депутат от "Продължаваме промяната".


В понеделник, когато парламентът гласува правителството на Кирил Петков, Петров заяви от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение, че ако продължи да подкрепя формацията на Петков и Асен Василев, ще загуби най-ценното. Два дни след това Софийската районна прокуратура обяви, че се е самосезирала и че ще провери кой е отправял подобни заплахи. Впоследствие Петров обяви, че прокуратурата е решила да му връчи призовка в парламента пред двеста журналисти, за да "може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността. а не на домашния му адрес". Днес добави, че все още не я е получил.


Петров не е отговорил, на човека, отправил му заплахата онлайн. За него е било по-важно беше да покажа как тя му е подействала, а именно да участва на изборите.


"Спокоен съм за себе си. Имайте предвид, че в света, в който живеем има много начини да навредиш на един човек. Те не са непременно свързани с физическо посегателство. Не мога да бъда сигурен дали авторът на това послание беше в пленарната зала. Може би за себе си мога, но ако отговоря директно на този въпрос, това ми бе поставило в много особена ситуация", каза Петров.


През седмицата Петров коментира, че няма да съдейства на държавното обвинение, докато главен прокурор е Иван Гешев.


"Смятам, че ролята на главния прокурор е да защитава няколко български граждани, а не всички, както му е вменено по закон. Имам доста неща да кажа в подкрепа на това, но хората не се нуждаят от тях, защото го знаят и без мен", каза Хазарта.


На въпрос как се чувства, че е победил Бойко Борисов и Корнелия Нинова на изборите в столичния 23 избирателен район, Христо Петров каза, че явно хората са искали да изберат нормален човек.


Повече във видеото.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK