Тошко Йорданов скръцна със зъби на партньорите заради COVID сертификата в парламента

Тошко Йорданов от "Има такъв народ"

© Юлия Лазарова

Тошко Йорданов от "Има такъв народ"След като на извънредно заседание в сряда (5 януари) парламентарната здравна комисия прие в Народното събрание да се влиза само със сертификат за COVID-19, в четвъртък "Има такъв народ" и "Възраждане" поискаха отмяна на решението.


За да бъде окончателно прието, то трябва да бъде гласувано в пленарна зала, като преди това премине и през правна комисия. В залата днес Тошко Йорданов ("Има такъв народ") и Петър Петров ("Възраждане") заявиха, че за извънредното заседание на здравната комисия не са известени всички нейни членове, което е в нарушение на правилата. Вчера Елена Гунчева от "Възраждане" се оплака в социалните мрежи, че не е била уведомена за заседанието, поради което не е имала възможност да защити пред колегите си позицията си срещу сертификата.


"Да бъде крито заседание от народни представители само защото са от опозицията, не е редно", заключи Петър Петров. Йорданов го допълни: "Не само опозицията не беше известена, но и част от коалиционните партньори, каквито сме ние. Нашите представители не са били известени, Силви Кирилов е отишъл случайно, защото е бил на входа."


Моля Ви, спазвайте правилата, защото започвате леко да будите мисли!Тошко Йорданов,

депутат


"Има такъв народ" и "Възраждане" са против приемането на сертификат за COVID-19 като условие за достъп до сградата на парламента, а и като цяло за всички места на закрито. Досега заявките на "Има такъв народ" са, че темата с удостоверенията за коронавируса не са заплаха за коалицията.


Анна Александрова от ГЕРБ - СДС изрази недоволство, че късно вечерта на (5 януари) е получен мейл за извънредно заседание на правната комисия през следващия ден, за да се разгледа достъпът до парламента с COVID сертификат. ГЕРБ-СДС смята, че това е в нарушение на правилата, тъй като така се забързва проектът на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а този на партията на Бойко Борисов не е обсъждан и "залежава в чекмеджето ви".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK