"Спите ли дълбоко": Крум Зарков критикува очакваното неприемане на оставката на Нинова

"Спите ли дълбоко": Крум Зарков критикува очакваното неприемане на оставката на Нинова

© Лили ТоушекСпите ли дълбоко? Упоени ли сте вече достатъчно от това, което се случва от сутринта? Готови ли сте за последния удар?", с тези думи се обърна към делегатите на конгреса на БСП Крум Зарков, който обяви, че ще се кандидатира за лидер на социалистическата партия заради подадената от Корнелия Нинова оставка през ноември след лошите резултати на изборите на 14 ноември.


Зарков се противопоставя на очертаващото се все по-ясно решение, че конгресът няма да приеме оставката на настоящия лидер на БСП, след като стана известно, че около 500 от над 900 делегати искат да се гласува на Нинова вот на доверие, а не оставката ѝ. Крум Зарков определи, че сърцето на социалистическата партия са нейните симпатизанти и избиратели, но мозъкът ѝ са събралите се в залата делегати.


"Мозъкът е облъчван от сутринта с абсолютни нелепици! Провалът на изборите е представен като успех, защото сме в управлението на страната. Приеха ни по силата на парламентарната математика, но избирателите не ни приеха", каза Крум Зарков. Обяви, че "някои от нас (имайки предвид Корнелия Нинова - бел. авт.) направиха всичко възможно, за да провалят кампанията на президента".
Според Зарков решението за изход от кризата в БСП е да има пряк избор за нов лидер, иначе проблемите в партията и представянето ѝ на избори ще се задълбочат: "Този фарс ще бъде пореден, ако не последен в ковчега на Българската социалистическа партия - решението е пряк избор", каза Зарков.


В реплика към него Любомир Буковски от организацията на БСП в Плевен обяви, че досега не бил присъствал на конгрес, на която социалистическата партия да е била погребвана, като посочи, че Крум Зарков не бил постигнал нищо за партията. За Зарков се застъпи Антон Кутев (той бе говорител на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев), като обяви, че е написал почти всички закони, внесени от БСП през изминалия мандат. "Заради някаква вътрешна война, не е редно да се подценяват качествата на Крум".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK