Нинова освободи главния секретар на министерството си след сигнали и оплаквания

Корнелия Нинова

© Велко Ангелов

Корнелия НиноваОт Министерството на икономиката и индустрията е освободен изпълняващият длъжността главен секретар Йордан Татарски, съобщи пресцентърът на министерството.


В съобщението се посочва, че мотивите за освобождаването му са сигнали на граждани до министър-председателя Кирил Петков, до Министерския съвет, до "Главна инспекция по труда", до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Не се съобщават какви оплаквания съдържат гражданските сигнали.


Сред причините за освобождаването са и оплаквания от множество служители в Министерството на икономиката и индустрията, както и уронване на престижа на институцията, се уточнява в съобщението.
Йордан Татарски е бивш областен управител на Кюстендил (назначен от служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 г.) и бивш шеф на кабинета на Росен Плевнелиев, когато беше министър на регионалното развитие и благоустройството в първото правителството на Бойко Борисов (2009 г.). Татарски беше кандидат за депутат от БСП във Видин на парламентарните избори през март 2021 г. Бил е и кандидат за кмет на община Кочериново. През 2018 г. Нинова назначи Татарски за съветник на председателя на БСП.


Главният секретар осъществява административното ръководство на министерството, координира и контролира административните звена за спазване на нормативните актове и на законните разпореждания на министъра, е описано в сайта на икономическото ведомство.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK