Поисканата от Нинова смяна на ръководството на "Кинтекс" вече е факт

Поисканата от Нинова смяна на ръководството на "Кинтекс" вече е факт

© Юлия ЛазароваНовото ръководство на държавния оръжеен търговец "Кинтекс" е вписано в търговския регистър. Според сайта на фирмата изпълнителен директор е Валери Гроздев, а в съвета на директорите влизат Александър Павлов, Пламен Пешев, Борислав Йорданов и Анита Великова. Последната е и единствената, която запазва ръководния си пост, след като вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди управата на "Кинтекс" да бъде сменена.


Нинова се разпореди за това в средата на април, след като инспекторатът на министерството, на което тя е начело, открил редица нарушения и явен конфликт на интереси на тогавашния изпълнителен директор Александър Михайлов. В позиция до медиите той отрича обвиненията на Нинова и дори се съмнява да е имало реална проверка. Първоначално съдът спря вписването на новото ръководство заради дело, образувано по молба на Александър Михайлов срещу неговото освобождаване от директорския пост.


По всичко личи, че процедурата е завършена през май и изпълнителен директор вече е Валери Гроздев. Той е заемал поста през 2017 г., а преди това е бил експерт в дружеството. Членът на съвета на директорите Пламен Пешев е дългогодишен служител, който преди време е бил освободен от дружеството по неизвестни причини. Друг нов член на съвета на директорите Александър Павлов е бил директор на дирекция. За Борислав Йорданов няма публични данни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK