"Има такъв народ" смята, че "духът на Борисов" се е вселил във вицепремиера Асен Василев

"Има такъв народ" смята, че "духът на Борисов" се е вселил във вицепремиера Асен Василев

© Юлия ЛазароваСлед като днес "Има такъв народ" за пореден път разкритикува правителството, че иска да приеме план за въвеждане на еврото в България без анализ от ефекта от преминаването към единната валута, а по-късно Министерски съвет одобри документа, партията на Слави Трифонов обвини коалиционния си партньор "Продължаваме промяната", че са го направили нарочно, за да покажат, че "духът на Борисов се е вселил някъде другаде". По този начин "Има такъв наорд" отново намери поводи да атакува индиректно министъра на финансите Асен Василев.


"Нарочно се прие този план, без да бъде обсъждан, без да бъде анализиран, на тъмно, което е недостойно", коментира депутатът Станислав Балабанов и добави, че времето щяло да покаже политическата цена, които формациите ще платят за тези решения.


Балабанов не пропусна да спомене и изтеклия вариант на българския закон "Магнитски", който отново нарече "фашистки" и "бухалка".
"Какво ви казаха колегите днес от "Продължаваме промяната? Нищо! Казват, че не е имало такова нещо в Министерски съвет, но фактологията е друга. На 30 април в сайта на Министерски съвет като дневен ред има ясно записана точка номер 8, в която пише, че се сформира работна група с единствена задача - да изготви проект на законопроект, който да е насочен към съхраняването на националната сигурност", каза Балабанов като по този начин обори твърденията и на министерство на правосъдието и на министъра на финансите Асен Василев, че нямало готов такъв законопроект.


По-рано днес Василев обяви, че има работна група, която се ръководи от Министерството на правосъдието и в която влизат представители на различни институции - Министерството на финансите, Министерството на външните работи, ДАНС и други, които работят по такъв закон, обясни Василев. Отрече да има готов проект като посочи, че се работи по 2-3 варианта.


"Ние всички се изправихме срещу Бойко Борисов и казахме "край на този модел, край на бухалките, да върнем доверието в институциите, сега се оформи една нова идея за една огромна бухалка, което е унизително", продължи с коемнтарите Балабанов и добави, че "обратното броене на търпението е стартирало"


Как формациите в парламента реагираха на законопроекта, четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK