Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Кирил Петков: Президентът много внимателно да си следи реториката

Кирил Петков: Президентът много внимателно да си следи реториката

Виж видеото

В Министерство на правосъдието имаме работна група, която работи по изработването на законопроект за Закон за мерки, превенция и защита на националната сигурност от посегателства, свързани с опасност за икономическата и финансовата сигурност на страната", заяви пред Би Ти Ви зам.-министърът на правосъдието Борислав Ганчев.


Ганчев заяви, че в обществото се говори за български закон "Магнитски", но законопроектът, който подготвя правосъдното министерство, не е такъв.


"Това е закон, който да влиза в действие, когато български граждани или техните дружества биват включени, да речем, в списък като "Магнитски" или да осъществяват някакви други дейности, които да подкопават националната сигурност. Утре имаме среща с бизнеса, за да видим те как го виждат и как ще се отрази на тяхната дейност", обясни той.


Добави, че в групата, която работи по закона, има спор за името, което води до това, че не е ясен авторът на този законопроект, който изтече и не бе одобрен както от партньорите във властта, така и от опозицията.


"Ние не можем да припознаем този законопроект като наш и не можем да потвърдим, че той отговаря на нашите цели и конституцията, както и на европейското законодателство, включително на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи", добави той.


Според зам.-министъра на правосъдието идеята на законопроекта е да се създадат определени предпоставки за определени действия по отношение на някое лице.


Повече във видеото.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK