И независимите депутати се включват в работната група на "Продължаваме промяната"

Снимка: Стоп кадър от БНТ

Снимка: Стоп кадър от БНТПредложеният за премиер на мандатоносителя за съставяне на правителство "Продължаваме промяната" Асен Василев определи като "много плодотворни" разговорите с петима от шестимата независими депутати, които напуснаха "Има такъв народ" в средата на юни. Днес е вторият ден от преговорите за подкрепа за кабинета "Асен Василев", вчера БСП и "Демократична България" дадоха подкрепата си за него.


Василев обяви, че от утре и независими депутати ще се включат в работната група, която трябва да изработи програма на бъдещото правителство, както и законодателна програма. В работната група ще участват по 3 представители на всяка от преговарящите формации, стана известно вчера.

До петък всеки от независимите депутати (Георги Георгиев, Деян Петков, Иво Атанасов, Николай Радулов и Светлин Стоянов) ще каже дали ще подкрепи състава на кабинета, или не.


"Имаме много допирни точки. Това, което нас ни интересува, е ясна законодателна програма и ясна програма за действие. От утре започваме да работим по програмите. Всеки от нас ще се изясни - дали ще подкрепи, дали не. Национално отговорното поведение е да има правителство", заяви независимият депутат Иво Атанасов. Той, заедно Николай Радулов, Светлин Стоянов, Георги Георгиев, Деян Петков и Кирил Симеонов, както и спортният министър в оставка Радостин Василев напуснаха "Има такъв народ".
Обединяващите приоритети са антикорупциоцнното законодателство, промените в антикорупционната комисия, съдебната реформа, посочи Иво Атанасов и подчерта, че не е разговарял с никого от "Има такъв народ". "Не съм звънял на никого от колегите, всеки е свободен да вземе сам своето решение", заяви той."Очакваме да чуем вашите предложения и тези на БСП и "Демократична България". Това, което ни интересува, за да получи правителството подкрепа, е ясно изразена законодателна програма и ясно изразена програма на правителството за действия в определен срок". Това заяви в началото на преговорите Иво Атанасов.


В преговорния екип на "Продължаваме промяната" са номинираният за премиер Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер, Никола Минчев и Андрей Гюров. "Искаме да чуем с интерес вашите идеи за програмата, за това каква, според вас, е основната задача на кабинета. Надяваме се на конструктивен диалог", каза Асен Василев.


Вчера в разговорите с "Продължаваме промяната" участваха БСП и "Демократична България", като и двете партии обявиха, че са готови да участват в ново правителство, след като бъде приета конкретна програма с ясни срокове и нов начин на взимане на решения. Разговорите ще продължат и в следващите дни, но няма да бъдат публични.


И днес продължават преговорите за съставяне на правителство с премиер Асен Василев. Вчера в разговорите участваха БСП и "Демократична България", като и двете партии обявиха, че са готови да участват в ново правителство, след като бъде приета конкретна програма с ясни срокове и нов начин на взимане на решения. Разговорите ще продължат и в следващите дни, но няма да бъдат публични.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK