"Алфа рисърч": Българите се разделят в желанието си за нов кабинет и избори

Кирил Петков и Асен Василев

© Георги Кожухаров

Кирил Петков и Асен ВасилевБългарите се разделят почти наполовина в желанието си за нов кабинет в този парламент и провеждането на избори. Това показва проучване на социологическата агенция "Алфа рисърч", проведено в периода 25 юни - 1 юли сред 1017 пълнолетни граждани от цялата страна чрез пряко стандартизирано интервю с таблети. Малко повече са тези, залагащи на нов кабинет - 49.5% срещу 46.7%.

"Около три четвърти от поддръжниците на правителството в оставка, както и хората без ясни политически предпочитания, са "за" сформирането на ново правителство, докато симпатизантите на опозиционните партии - "за" предсрочни избори", обобщават данните си от агенцията.


Същевременно близо 32% от българите смятат, че коалиция около "Продължаваме промяната" и Кирил Петков би се справила добре с управлението на България. 25.2% смятат, че ГЕРБ и Бойко Борисов биха се справили добре, а 22.5% отговарят друго. Без мнение са 20.4% от хората (вижте в таблиците надолу).


Какви биха били резултатите при избори сега - четете тук.

Според 43.9% президентът Румен Радев съдейства за решаване на политическата криза, а 36.5% посочват, че не съдейства. 19.6% са без мнение.


Какви биха били резултатите при избори сега - четете тук.
Каква е подкрепата към партийните лидери - четет тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK