Премиерът призова политиците да превъзмогнат разделителните линии след изборите

Премиерът призова политиците да превъзмогнат разделителните линии след изборите

© Пресцентър Министерски съветВ словото си по повод Деня на независимостта, произнесено във Велико Търново, служебният премиер Гълъб Донев призова политическите сили да превъзмогнат разделителните линии след парламентарите избори на 2 октомври. Според него уроците на историята могат да спестят исторически грешки, които сега има риск да бъдат допуснати отново.


"Независимостта на българската държава е кауза, която преди 114 години събира в един сноп очакванията на народа и действията на народните избраници. След 10 дни ни предстои да направим избор, който ще определя идните дни на България. Избраните от народа ще получат призванието да сбъднат завета - "Съединението прави силата". Уроците на историята могат да ни спестят историческите грешки, които има риск да допуснем отново", каза Донев и призова "да си подадем ръка над разделителните линии в името на единението".


Преди това заяви, че "Да живее свободна и независима България, да живее българският народ" е възглас, който "сякаш чуваме и днес, макар и с огорчение".
Донев участва в тържествената заря-проверка, като поздрави представителните роти. След това присъства и на аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина".


Какви послания отправиха лидерите на по-големите политически сили по-рано днес - четете тук.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK