Директорът на БНТ е предупредил депутатите за изборните промени и мачовете от световното по футбол

Емил Кошлуков, директор на Българската национална телевизия

© Цветелина Белутова, Капитал

Емил Кошлуков, директор на Българската национална телевизия


Директорът на Българската национална телевизия (БНТ) Емил Кошлуков е дошъл в парламента, за да предупреди ръководството на парламента, че дебатите по Изборния кодекс не трябва да пречат на излъчването на мачовете от световното първенство по футбол. Това научи "Дневник"от източници в Народното събрание.


Причина за идването на Кошлуков е станало решение на депутатите от по-рано днес дебатите да се излъчват на живо по БНТ, като се прекъсне веднага програмата. За националната телевизия това не е било проблем, тъй като мачът по обед се излъчи по DIEMA и DIEMA SPORT 3.


Но пък имаше риск, ако заседанието беше удължено, да попречи на излъчването мача от 15 ч. между Уругвай и Република Корея. Освен това теоретично депутатите може да решат и през някои от следващите дни да наложат излъчването на дебатите си по БНТ. Кошлуков е припомнил на депутатите, че неизлъчването на някои от мачовете би било нарушение на договорите на телевизията, за което тя може да търпи сериозни санкции.


Така за депутатите остава възможността, ако преценят, че тезите им трябва да се излъчват часове наред по телевизията, да гласуват предаването да бъде по БНТ2.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK