БСП обяви, че неин депутат е бил заплашван с есемес от областен управител

Иван Ченчев, депутат от БСП

© Скрийншот от сайта на Народното събрание

Иван Ченчев, депутат от БСПОт трибуната на парламента БСП обяви, че неин депутат е бил заплашван от областния управител на Хасково Минко Ангелов. Изказване по темата направи Иван Ченчев от парламентарната група на левицата. Той размаха страници с разпечатани съобщения, за които твърди, че са до депутата Смиляна Нитова и прочете част от тях: "Това е безпрецедентен цинизъм", прекъсна четенето с уточнението, че есемесът е много дълъг и цитира само финала му: "Ще ви помогна на следващите избори да нямате депутат от еди-кой си МИР."


"Дневник" поиска да получи размаханите от Ченчев разпечатани съобщения, но пресслужбата на БСП отказа да ги даде. На кадрите от излъчването на заседанието на Народното събрание текстовете не могат да се прочетат. Името на подателя се вижда размазано, но все пак може да се предположи, че есемесите, за които се твърди, че са до Смиляна Нитова, са от подател, кръстен Минко Ангелов.


От изказването на Ченчев се разбра, че крайната му цел е да атакува президента Румен Радев, който е назначил служебното правителство, което пък в началото на мандата си смени почти всички областни управители, включително този на Хасково с Минко Ангелов. "Тук не става дума за кохорти, господин президент. Тук става дума за народни представители. Виждаме какво е кадруването на служебното правителство. Но БСП няма да допусне който и да е, което и да е длъжностно лице в държавата да си позволява да заплашва народни представители", каза Иван Ченчев.
По думите му поводът за есемесите към Нитова са вчерашните (29 ноември) ѝ въпроси към премиера Гълъб Донев за контрабанден внос от Турция, в който било замесено и името на областния управител на Хасково.


Днес (30 ноември) Минко Ангелов написа във "Фейсбук", че е поискал да напусне поста, докато вървят проверките по негов адрес, базирани на медийни публикации. Той смята, че така е морално и определя изнесената информация като "пасквил, съшит с бели конци, и опит за омаскаряване с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост".


Смиляна Нитова, депутат от БСП

© Юлия Лазарова

Смиляна Нитова, депутат от БСП

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK