Референдумът за еврото: дъвка за изборни балончета

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (204)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Покрай спора за еврото имам 2 въпроса:
  1. Къде ще се намира златото (златния резерв) на България,
  когато влезем в еврозоната?
  2. Сега, когато сме в преддверието на еврозоната, дали сме предали част от златните резерви на България в други държави?

  Ще съм благодарен, ако някой ми отговори на тези глупави въпроси.

 2. 2 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  Това е валута, не е нещо страшно, при социализма имаше разплащателно средство - без да е на хартия, бонове, всякакви ценни книги, не е нещо страшно.

  За мен плюс-минус няколко лева е без значение и без това харчим като за световно. Както и да е - всеки ден се ползват автомобили, при положение градски транспорт, разточителството е очевидно.

 3. 3 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2637 Любопитно

  Шансовете за успех не изглеждат големи, тъй като процедурата по организиране на обществено допитване е сложна, тромава и трудно предвидима. Тя може да зависи от решения на Народното събрание, в което повечето формации подкрепят приемането на еврото, и на Конституционния съд, чиито решения обичайно отнемат време. Преглед на законовите срокове по всяка от стъпките, по които трябва да мине искането за референдум, показва, че е по-вероятно България да успее да изпълни критериите и да бъде приета в еврозоната в началото на 2024 г., отколкото дотогава успешно да бъде проведено допитване.
  —цитат от коментар 0 на статията  Е па, как шансовете да изглеждат големи,
  след като всички управленци у нас
  се борят за "демокрация",
  а в същност такова нещо
  по нашите земи като "референдум" няма!
  Иначе всичката управляваща паплач и сган
  се бие в гърдите, колко е демократична?!?

 4. 4 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  Мисля, че законодателството ни отрича референдуми по финансови въпроси. Плюсовете и минусите по приемане на еврото са точно такъв въпрос и по него няка как да се произнесе адекватно средният байчо и неговата байка. Няма как да се гласува рационално по въпрос по който споровете ще се водят с обстойни сравнителни трудове и таблици. Това ще едно емоционално гласуване и в двете посоки.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 5. 5 Профил на Ваксиниран Петърчо
  Ваксиниран Петърчо
  Рейтинг: 175 Весело

  Покрай спора за еврото имам 2 въпроса:1. Къде ще се намира златото (златния резерв) на България, когато влезем в еврозоната?2. Сега, когато сме в преддверието на еврозоната, дали сме предали част от златните резерви на България в други държави?Ще съм благодарен, ако някой ми отговори на тези глупави въпроси.
  —цитат от коментар 1 на hrx16647690


  https://banker.bg/migration/read/kak-se-stopiha-bulgarskite-zlatni-rezervi-890961ae-b7d3-49a2-a4b5-9d5c7795a71a/

  🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета и/или промити мозъци: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov, tsyrvulan, doctor.no, Храбър, lz73, hope, Christo Roussanov, Resurrection, Judjuk, vassilun, Мариана Кълвачева, Николай Колев, Vlado Nikolov, Коалиция Газпром Гербидж Дпс Копейкин Славуца, dvk, pontius_glarus, Vesselin Velkov, trollhunter, futio_tapanchev
 6. 6 Профил на Ранмакан от Манве
  Ранмакан от Манве
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Такъв референдум е идеалната възможност да дадем шанс на Сульо и Пульо да се преквалифицират от специалисти по вирусология/имунология/уфология и т.н. във финансови експерти.

 7. 7 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4588 Неутрално

  Така или иначе един ден ще.трябва да приемем еврото според предприсъединителните договори

 8. 8 Профил на xgw06535068
  xgw06535068
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Да не са толкова срамежливи, а направо да зададат въпроса:
  -- Евро, или рубла?

 9. 9 Профил на pnw09673743
  pnw09673743
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Манипулациите и истерията за Истанбулската и ваксините ще ни се сторят детска игра пред това, което се задава за приемането на Еврото.

  Копейкин вероятно загрява здраво край страничната линия, но не вярвам измекярите от БСП да не се включат и да му отнемат част от популистката хапка, особено ако същото нелицеприятно чучело им е начело.

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Неутрално

  До коментар [#2] от "ivan_lawyer":

  В София с автомобил е по-евтино , безопасно, бързо и комфортно.
  Това са причините.
  Особено по време на пандемии и епидемии.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 538 Неутрално

  [quote#5:"Ваксиниран Петърчо"]
  https://banker.bg/migration/read/kak-se-stopiha-bulgarskite-zlatni-rezervi-890961ae-b7d3-49a2-a4b5-9d5c7795a71a/[/quote ]

  Благодаря за линка, НО …

  Той нищо не ми казва какво става със златния резерв на България след влизането ни в еврозоната.
  Ако предположа, че със тази статия ми подсказваш, че историята ще се повтори като през 1959г. (и след това), то изводът ми е:
  „Комунистите са действали правилно, щом и сега демократите правят същото т.е. златния резерв на България трябва да се съхранява в друга държава и да се пази от чужда армия“

  До коментар [#5] от "Ваксиниран Петърчо":

 12. 12 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Достатъчно е сулю и пулю да научат,ако още не са научили,че в Хърватия цените скочиха с 20% още от първия ден на разплащане с евро и референдумът е ясен.
  Също така, по- любознателните ще запитат защо Полша,Чехия,Унгария и Швеция не са приели еврото?И като не получат отговор,ще си кажат - тука има нещо ,пак искат да ни преметнат.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Неутрално

  До коментар [#4] от "emil":

  Всеки българин има право на глас при истинска а не псевдомилиционерска демокрация.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  Това е по-правилният въпрос: "Съгласни ли сте приемането на еврото в Република България да стане не преди доходите в страната да се изравнят със средните за Европейския съюз?"
  А референдум по този въпрос е необходим.

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Неутрално

  До коментар [#6] от "Весел Трол Дечев":

  Най-големите специалисти са най-бедните, защото оцеляват с минимални средства години наред.
  Така че не ти си умният.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Неутрално

  До коментар [#7] от "bat_plamen":

  Определено ДА, НО само когато покрием критериите и предпазим най-уязвимите слоеве на обществото от алчните спекуланти и политици.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Неутрално

  До коментар [#8] от "xgw06535068":

  ТЪПО. Много тъпо!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  При качеството на материала на територията, референдум по темата е напълно неадекватен. Със същия успех биха могли да питат стадото овце на село. Темата е за експертите и отговора е напълно еднозначен, в полза на Еврото. За умниците, плашещи с инфлация след въвеждане на еврото, бих казал, че никога не са мърдали извън България. Иначе щяха да са видяли и разбрали, че вече даже базисни хранителни продукти у нас са с 20-30% по-скъпи спрямо Германия, Холандия, дори острова Кипър и т.н.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 19. 19 Профил на pnw09673743
  pnw09673743
  Рейтинг: 126 Неутрално

  До коментар [#4] от "emil":Всеки българин има право на глас при истинска а не псевдомилиционерска демокрация.
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  Пази боже...

 20. 20 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Достатъчно е сулю и пулю да научат,ако още не са научили,че в Хърватия цените скочиха с 20% още от първия ден на разплащане с евро и референдумът е ясен.Също така, по- любознателните ще запитат защо Полша,Чехия,Унгария и Швеция не са приели еврото?И като не получат отговор,ще си кажат - тука има нещо ,пак искат да ни преметнат.
  —цитат от коментар 12 на kwy38371721


  Хърватия имаше самостоятелна валута / куна /, а централната банка на страната можеше да провежда парична политика, респективно е съвсем нормално да има някаква промяна в цените на стоки и услуги. Швеция, Полша, Чехия и Унгария също имат самостоятелни валути, съответно и монетарна политика. Тоест, тези четири държави могат да избират между евро и съотвените злота, крона и пр., докато у нас избора е между евро и дериват на еврото, каквото представлява българския лев от четвърт век. Всеки, който твърди, че у нас избора е същия като в тези държави е крайно неграмотен. Единствената държава, с която може да бъде правен паралел е Естония, която също беше в борд преди влизане в еврозоната.

 21. 21 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Мисля, че законодателството ни отрича референдуми по финансови въпроси. Плюсовете и минусите по приемане на еврото са точно такъв въпрос и по него няка как да се произнесе адекватно средният байчо и неговата байка. Няма как да се гласува рационално по въпрос по който споровете ще се водят с обстойни сравнителни трудове и таблици. Това ще едно емоционално гласуване и в двете посоки.
  —цитат от коментар 4 на emil


  За тва ли повечето други страни правиха референдум точно по този въпрос? И затова ли има доклад на БНБ който беше блокиран поради лошия резултат?

 22. 22 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Хърватия имаше самостоятелна валута / куна /, а централната банка на страната можеше да провежда парична политика, респективно е съвсем нормално да има някаква промяна в цените на стоки и услуги. Швеция, Полша, Чехия и Унгария също имат самостоятелни валути, съответно и монетарна политика. Тоест, тези четири държави могат да избират между евро и съотвените злота, крона и пр., докато у нас избора е между евро и дериват на еврото, каквото представлява българския лев от четвърт век. Всеки, който твърди, че у нас избора е същия като в тези държави е крайно неграмотен. Единствената държава, с която може да бъде правен паралел е Естония, която също беше в борд преди влизане в еврозоната.
  —цитат от коментар 20 на asroma1927


  Ама като лева е диреват на еврото и сме в борд защо толкова се пънете да приемаме еврото бе? Очевидно има някаква разлика която премълчавате!!!

 23. 23 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Известният с “мъдростта” си български избирател , не бива да гласува никакъв референдум. Това е все едно да се даде автомат в ръцете на луд.

  Историята многократно е доказала , че в никакъв случай не може да се разчита на народа. Затова просто да се следва процедурата установена още с влизането ни в ЕС.

 24. 24 Профил на Ранмакан от Манве
  Ранмакан от Манве
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#6] от "Весел Трол Дечев":Най-големите специалисти са най-бедните, защото оцеляват с минимални средства години наред.Така че не ти си умният.
  —цитат от коментар 15 на КМЕТ В СЯНКА


  Като са най-големите специалист, защо са най-бедни? Господ дава, но в кошара не вкарва.

 25. 25 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  [quote#21:"kkl38598034"][/quote]

  Има съществена разлика между това да правиш референдум в Швеция на тема "евро или шведска крона" и в България, доколкото у нас ще е "евро или квази евро", а не "евро или лев".

 26. 26 Профил на Ранмакан от Манве
  Ранмакан от Манве
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#4] от "emil":Всеки българин има право на глас при истинска а не псевдомилиционерска демокрация.
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  Демокрацията е лошо форма на управление, но по-добра няма измислена, за съжаление.

 27. 27 Профил на pnw09673743
  pnw09673743
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Най-големите специалисти са най-бедните, защото оцеляват с минимални средства години наред.Така че не ти си умният.
  —цитат от коментар 15 на КМЕТ В СЯНКА


  Това, вероятно, е едно от най-глупавите неща, които някой някога е писал в тоя форум.

 28. 28 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  [quote#22:"kkl38598034"][/quote]

  Левът, като дериват на еврото, има всички негови минуси, но нито един от плюсовете му. Така, че да избереш деривата е крайно глупаво. Разбирам дебата "евро или лев", но ние нямаме самостоятелна парична единица, за да водим такъв дебат. И така вече четвърт век.

 29. 29 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Известният с “мъдростта” си български избирател , не бива да гласува никакъв референдум. Това е все едно да се даде автомат в ръцете на луд.Историята многократно е доказала , че в никакъв случай не може да се разчита на народа. Затова просто да се следва процедурата установена още с влизането ни в ЕС.
  —цитат от коментар 23 на strymski


  Добре де, ами дайте поне експертен доклад по въпроса. Къде е доклада? Щото Дневник ви спестява факта че във почти всяка друга държава е имало и доклад и референдум.

 30. 30 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 423 Неутрално

  [quote#22:"kkl38598034"]
  —цитат от коментар 28 на asroma1927
  Левът, като дериват на еврото, има всички негови минуси, но нито един от плюсовете му. Така, че да избереш деривата е крайно глупаво. Разбирам дебата "евро или лев", но ние нямаме самостоятелна парична единица, за да водим такъв дебат. И така вече четвърт век. [/quote]

  Дайте го тия плюсове. Къде е доклада? Да не се окаже че тия плюсове са само за върхушката?

 31. 31 Профил на pilgrim.epsylon
  pilgrim.epsylon
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Известният с “мъдростта” си български избирател , не бива да гласува никакъв референдум. Това е все едно да се даде автомат в ръцете на луд.Историята многократно е доказала , че в никакъв случай не може да се разчита на народа. Затова просто да се следва процедурата установена още с влизането ни в ЕС.
  —цитат от коментар 23 на strymski


  Някакъв льольо в интернет раздава квалификации на българския народ...

  Ти кой беше бе, льольо?

  [quote#114:"trollhunter"]Айде да спрем да обиждаме нацистите на хитлер.[/quote]
 32. 32 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  [quote#24:"Весел Трол Дечев"][/quote]

  Сигурно са най-бедни, защото са най-умни. Та гениите твърдят, че тези трябвало да решават за еврото. И баба Гина, 80-годишна, на село...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 33. 33 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 609 Неутрално

  масов наплив на безродници - който брани лева да му мисли / да влезнем сега в еврозоната е като да си купиш фабрика на 8ми сеп 1944г....

  но промитите мозъци не могат да го вденат / и тази дрогарка се упражнява да плюе по лева / няма насмогване от печатницата на ЕЦБ, та ще потекат едни безконечни кредити за милиарди - ЩЕ ВНАСЯМЕ ЛЕСНИ ЕВРО-БАНКНОТИ (милиарди за банкерите и политиците - не за обикновения Българин) и ЩЕ ИЗНАСЯМЕ ЛИКВИДНОСТ КЪМ "ЕВРОЗОНАТА" - това ни чака

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 34. 34 Профил на pnw09673743
  pnw09673743
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Някакъв льольо в интернет раздава квалификации на българския народ...
  —цитат от коментар 31 на pilgrim.epsylon

  Че ти ако смяташе българския народ за читав, щеше ли толкова неистово да съжаляваш, че не си се родил руснак?

 35. 35 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  масов наплив на безродници - който брани лева да му мисли / да влезнем сега в еврозоната е като да си купиш фабрика на 8ми сеп 1944г.... но промитите мозъци не могат да го вденат / и тази дрогарка се упражнява да плюе по лева / няма насмогване от печатницата на ЕЦБ, та ще потекат едни безконечни кредити за милиарди - ЩЕ ВНАСЯМЕ ЛЕСНИ ЕВРО-БАНКНОТИ (милиарди за банкерите и политиците - не за обикновения Българин) и ЩЕ ИЗНАСЯМЕ ЛИКВИДНОСТ КЪМ "ЕВРОЗОНАТА" - това ни чака
  —цитат от коментар 33 на Дядо Йоцо


  Обикновения българин, в по-кадърната му част, отдавна е при еврото, както и децата му. Останалата част вади такива умопомрачаващи бисери. Ех материала, материала...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 36. 36 Профил на pilgrim.epsylon
  pilgrim.epsylon
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Ако референдумът е конституционосъобразен, и ако се съберат нужните гласове за провеждането му, той ще се проведе. Това е. Мрънкайте, ревете, бършете сополи... все тая.

  [quote#114:"trollhunter"]Айде да спрем да обиждаме нацистите на хитлер.[/quote]
 37. 37 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 564 Неутрално

  В Дания и Швеция имаше референдум за въвеждането на еврото. По такъв важен въпрос трябва да се произнесат избирателите.
  Аз лично не виждам никаква полза от въвеждането на еврото. Но ако го въведем ставаме гаранти за плащането на кредитите на всички държави в еврозоната. А там са PIGS с големите дългове. България е с нисък дългове,но ще праща дълговете на Гърция. Хайде няма нужда.

 38. 38 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Никви референдуми.
  Пейзаните не трябва да се питат за нищо ,защото са прости.
  В Пакистанското Кралство ги питаха и виж ко стана - Брекзит.
  Даже и избори не тряя се праят, щото избират неправилно.
  За средния Байчо и неговата Байка само стригане, бой и еване.
  Има си експерти,де са учили с години.
  Както казва един умен човек ,господин Божанков:"Ний за тва сме ЛИДЕРИ на биологични единици- да водим стадото, а не да се вслушваме в блеенето му " .

 39. 39 Профил на pilgrim.epsylon
  pilgrim.epsylon
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Че ти ако смяташе българския народ за читав, щеше ли толкова неистово да съжаляваш, че не си се родил руснак?
  —цитат от коментар 34 на pnw09673743


  Напротив - аз вярвам в мъдростта на българския народ. Ти си този, който съжалява, че се е родил българин. Недей да проектираш въжделенията си върху мен.

  [quote#114:"trollhunter"]Айде да спрем да обиждаме нацистите на хитлер.[/quote]
 40. 40 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 564 Неутрално

  При качеството на материала на територията, референдум по темата е напълно неадекватен. Със същия успех биха могли да питат стадото овце на село. Темата е за експертите и отговора е напълно еднозначен, в полза на Еврото. За умниците, плашещи с инфлация след въвеждане на еврото, бих казал, че никога не са мърдали извън България. Иначе щяха да са видяли и разбрали, че вече даже базисни хранителни продукти у нас са с 20-30% по-скъпи спрямо Германия, Холандия, дори острова Кипър и т.н.
  —цитат от коментар 18 на rumen_s


  Стига си лъгал. Отвори сайта Нумбео,където се сравняват цените на стоки и услуги в различни държави и ще ти стане ясно, че в България цените са НАЙ-ЕВТИНИ в ЕС.

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Любопитно
  До коментар [#20] от "asroma1927":

  И в Естония цените скочиха.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Никви референдуми.Пейзаните не трябва да се питат за нищо ,защото са прости.В Пакистанското Кралство ги питаха и виж ко стана - Брекзит.Даже и избори не тряя се праят, щото избират неправилно.За средния Байчо и неговата Байка само стригане, бой и еване.Има си експерти,де са учили с години.Както казва един умен човек ,господин Божанков:"Ний за тва сме ЛИДЕРИ на биологични единици- да водим стадото, а не да се вслушваме в блеенето му " .
  —цитат от коментар 38 на pavur


  И какви ползи ще донесе на българските граждани въвеждането на еврото?

 43. 43 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  масов наплив на безродници - който брани лева да му мисли / да влезнем сега в еврозоната е като да си купиш фабрика на 8ми сеп 1944г.... но промитите мозъци не могат да го вденат / и тази дрогарка се упражнява да плюе по лева / няма насмогване от печатницата на ЕЦБ, та ще потекат едни безконечни кредити за милиарди - ЩЕ ВНАСЯМЕ ЛЕСНИ ЕВРО-БАНКНОТИ (милиарди за банкерите и политиците - не за обикновения Българин) и ЩЕ ИЗНАСЯМЕ ЛИКВИДНОСТ КЪМ "ЕВРОЗОНАТА" - това ни чака
  —цитат от коментар 33 на Дядо Йоцо


  А когато сме вързани с еврото и печатницата на ЕЦБ работи нон стоп, това как се отразява на лева, според теб?

 44. 44 Профил на Ранмакан от Манве
  Ранмакан от Манве
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#40:"cxn421127689"][/quote]

  Дрън-дрън. В Англия базовите храни са по-евтини от България. Информация от първа ръка.

 45. 45 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 913 Неутрално

  До коментар [#42] от "cxn421127689":

  Имаш 1000лв. Обръщаш ги в евро.
  Обръщаш еврото обратно в левове.
  Колко лева имаш?


 46. 46 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 538 Гневно

  Като са най-големите специалисти, защо са най-бедни?
  —цитат от коментар 24 на Весел Трол Дечев


  Този въпрос го задаваше и Милен Цветков.
  (Онзи дето умря като си повърна джигера).
  И на тебе ще ти отговоря като на Милен Цветков
  (Онзи, когото много хора кълняха – даже директно
  в предаването му по телевизията).

  И Васил Левски е бил беден, но е най-големият специалист на България, защото неговият идеал се е сбъднал.

  До коментар [#24] от "Весел Трол Дечев":

 47. 47 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#40:"cxn421127689"]
  —цитат от коментар 44 на Весел Трол Дечев
  Дрън-дрън. В Англия базовите храни са по-евтини от България. Информация от първа ръка.[/quote]

  Хахаха-като купуваш някакви боклуци в най-евтините магазини,може и да са по-евтини.,Според сайта Нумбео цените на хранителните стоки в Лондон са с 26 процента по-високи от тези в София.

 48. 48 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  На референдумите българският народ гласува срещу интереса си, защото е прост до степен, че и свой собствен интерес не разбира. Особено ако става дума за финансите, пари и т.н. Финансовата неграмотност на българите е потресаваща. За какъв референдум да става дума, когато левът е вързан за еврото. Самата тема на референдума е популистка просташка селяндурщина, но много уж интелигентни хора дори това не разбират и се впрягат...

 49. 49 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1354 Весело

  Обясненията за или против от страна на всички управляващи са крайно недостатъчни , за народ , който отдавна не е склонен да вярва , че някой му мисли доброто....колкото до златните ни резерви , къде са и защо , КОЙ ги пази е въпрос с история и поука , но пък няма и да ти кажат.....Принципно погледнато , нямаше да е по-зле да сме там с всички в ЕС , но пък и ЕС се забърка в една каша......

 50. 50 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#20] от "asroma1927":И в Естония цените скочиха.
  —цитат от коментар 41 на КМЕТ В СЯНКА


  Естония влезе в еврозоната на 01.01.2011г., като при влизането си имаше инфлация от 5%, а в следващите десет години тя беше по-ниска. Да, имаше пик през миналата година, както навсякъде в ЕС, но той няма нищо общо с приемане на еврото. Това е и държавата, в която на практика не се случиха изменения в цените след влизане в еврозоната, защото тя вече реално се разплащаше с евро. Същото е и у нас за разлика от Хърватия, която влезе със самостоятелна валута, която замени с евро

 51. 51 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#35] от "rumen_s":

  дефиницията на "кадърен" е доста относителна = В глобалната информационно-базирана икономика /както сме досега/ да си клауд-администратор или още по ценно интегратор на клауд инфраструктура на амазон или гугъл клауд решения - значи си СУПЕР КАДЪРЕН и добре платен /нито майтап нито кавички слагам ТУК/...

  Но Света го чака де-глобализация и клъстеризация, съпроводена с де-централизация и на глобалната инфо-ифраструктура....

  Значи може да се окаже че дефиницията да си "кадърен" ще отиде в посока - да можеш да отглеждаш кокошки на село и/или да правиш заварки на електро-дъгов апарат или да станеш кофражист например????

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 52. 52 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#42] от "cxn421127689":Имаш 1000лв. Обръщаш ги в евро. Обръщаш еврото обратно в левове.Колко лева имаш?
  —цитат от коментар 45 на Chironex


  И това ли е големият проблем-две стотинки на лев?А само инфлацията ще е в пъти по-висока като въведем еврото.Да не говорим, че ставаме гаранти за дълговете на PIGS.

 53. 53 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  В Дания и Швеция имаше референдум за въвеждането на еврото. По такъв важен въпрос трябва да се произнесат избирателите.
  —цитат от коментар 37 на cxn421127689


  Дания и Швеция имат самостоятелни парични единици, ние нямаме такава. За какво ще провеждаш референдум? На какъв въпрос трябва да отговорят избирателите?

 54. 54 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 564 Неутрално

  На референдумите българският народ гласува срещу интереса си, защото е прост до степен, че и свой собствен интерес не разбира. Особено ако става дума за финансите, пари и т.н. Финансовата неграмотност на българите е потресаваща. За какъв референдум да става дума, когато левът е вързан за еврото. Самата тема на референдума е популистка просташка селяндурщина, но много уж интелигентни хора дори това не разбират и се впрягат...
  —цитат от коментар 48 на alg57373608


  И датският и шведският народ ли са прости?Щото гласуваха против въвеждането на еврото.

 55. 55 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#53:"asroma1927"][/quote]

  Еврозоната не е само валута.А включва и доста други неща.Например ще падне борда.Който спираше политиците да крадат парите, които го поддържат. Пак малцина ще се облагодетелстват,а мнозинството ще духа супата.

 56. 56 Профил на kalimanata
  kalimanata
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Все повече се убеждавам че не живееш в София, лъжеш като за всичко друго! Пробвай да стигнеш с кола по-бързо от метрото от Лозенец до Надежда примерно, времето с кола е двойно, да не кажа тройно! Аман от руски подлоги!


  До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА":

 57. 57 Профил на Ранмакан от Манве
  Ранмакан от Манве
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#46:"hrx16647690"][/quote]

  Печелиш купата по тролене. Четеш ли си гнусните писания, при това за починал при такива трагични събития човек? Да ти се връща тъпкано, троле!

 58. 58 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  До коментар [#42] от "cxn421127689":

  И ойро - банкнотите са по готини, европейски някак си.
  Отваряш портмонето и те лъха на европейскост.
  А сега отварям портмонето и оттам ме блъска я лицето ганювщина.

 59. 59 Профил на kalimanata
  kalimanata
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#27] от "pnw09673743":

  Аааа, мое и още, подценяваш го, глей кво става до края на деня, бисер след бисер за няколко копейки!!!

 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4518 Весело

  Хахаха, естествено, простаците във форума, едни и същи индивиди - русофили, задължително и антиваксъри, сега се оказаха и противници на еврото, и успяха да постигнат най-глупавият "хеттрик"!

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 61. 61 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2114 Весело

  До коментар [#22] от "kkl38598034":

  Да, има разлика - таксите превалутиране, които плащаш всеки път когато пазаруваш. Банкстерите благодарят на Ваша милост, че ги оставяте да Ви дерат дето Ви хванат. Стокхолмски синдром - защо да не плащам на банкстера, каго мога да му плащам?

 62. 62 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Полша, Чехия, Дания, Швеция, Унгария не щат и да чуят за евра. След референдуми. А тук цяла статия е посветена на това, как да се шиканира искането за референдум и как да се злепоставят организаторите. Сарийски и Коце имаха различия и всеки от тях имаше своите адекватни аргументи, но седнаха и се разбраха в името на крайната цел. Ей това е разликата между тях и вас! Схващате ли я? Ще я схванете, ама някой друг път!

 63. 63 Профил на kalimanata
  kalimanata
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#58] от "pavur":

  Отваряш и вътре няколко копейки заработени на колене!

 64. 64 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#53] от "asroma1927":

  "Дания и Швеция имат самостоятелни парични единици, ние нямаме такава. За какво ще провеждаш референдум? На какъв въпрос трябва да отговорят избирателите?"

  Стига троли. Когато имаш икономика, като на тези държави, тогава може да мислиш.
  1. Нямаш самостоятелна фискална политика! Вързан си към еврото
  2. Вързан си, но не се облаготеслтваш от много плюсове, които дава Шенген и еврозоната! Т.е си глупак!

  Дания и Швеция има собстена финансова политика и явно така им е по-зигодно. В момента в който ние кажем да имаме собствена финсова политика курса на лев към евро няма да е 2:1. Да хванем бас? Като за начало ще стае поне 10-15:1 само за месец!
  И тогава ше те питам къв лев искаш!

 65. 65 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 913 Неутрално

  [quote#52:"cxn421127689"][/quote]

  Попита за пример, дадох ти.
  При положение, че имаме лев който е вързан за еврото и е много глупаво да не сме с евро.
  Ако купуваш апартамент левове ли ти искат или евро?

 66. 66 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#52:"cxn421127689"]
  —цитат от коментар 65 на Chironex
  Попита за пример, дадох ти.При положение, че имаме лев който е вързан за еврото и е много глупаво да не сме с евро.Ако купуваш апартамент левове ли ти искат или евро?[/quote]

  Еврозоната не е само валутата. Като толкова им е зор нека приемат еврото,но без да сме в еврозоната. Като в Косово и Черна гора.

 67. 67 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#48] от "alg57373608":
  Хайде да ми кажеш какво е, ако не простотия, невъзможността да схванеш следния прост факт: левът е вързан за еврото, но както е вързан, така може да се отвърже. А път за излизане от еврозоната няма. Там има вход, но няма изход. Та толкова по въпроса за “простотията и селяндурщината” на българския народ, както елегантно се зразяваш и твоята лична такава!

 68. 68 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2114 Весело

  До коментар [#37] от "cxn421127689":

  Така е - всеки нашенец, който отиде да работи в страна с евро, плаща дълговете на местния си съсед, който е теглил тлъст заем в евро. Затова не ходя да бачкам в западна Европа - да не плащам заемите на местните глезльовци.

  Не знам дали осъзнаваш колко глупаво е написаното.

 69. 69 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#67] от "Сара":

  Тролбриг, въпрос! Ако разкачим лева от еврото какъв ще е курса лев:евро?
  Въпрос за тъпанари де

 70. 70 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 609 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=HjCHNkpf0BU

  напролет ще стане ясно както казва този ОБРАЗОВАН И ИНТЕЛИГЕНТЕН БЪЛГАРИН!

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 71. 71 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2114 Весело

  До коментар [#41] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А у нас - дето не приехме еврото - цените си останаха същите, като януари миналата година. Спри да се излагаш, като не знаеш к'во е инфлация.

 72. 72 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#37] от "cxn421127689":Така е - всеки нашенец, който отиде да работи в страна с евро, плаща дълговете на местния си съсед, който е теглил тлъст заем в евро. Затова не ходя да бачкам в западна Европа - да не плащам заемите на местните глезльовци.Не знам дали осъзнаваш колко глупаво е написаното.
  —цитат от коментар 68 на Deaddark


  Глупаво е да сравняваш еврозоната с частни лица.То ако беше толкова хубаво две от най-богатите държави в ЕС Дания и Швеция първи щяха да са в еврозоната. Отличникът на Източна Европа Чехия също не е в еврозоната.

 73. 73 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#72] от "cxn421127689":

  Ти май наистина с тъп. Отговорил съм ти! Нямаш аргументи!

 74. 74 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2114 Весело

  До коментар [#54] от "cxn421127689":

  Датчаните и Шведите не са си фалирали националната валута, както ние направихме при Виденов и тогава точно еврото ни спаси, като още се казваше германска марка - една от двете най-силни валути - другата е долара.

 75. 75 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Дори да не разбирате хипотетичните ползи от еврото, с което ние от десетилетия сме обвързани, помислете по следните елементарни неща:

  * При банков превод на 1000 лева към държава в ЕС, използваща евро, таксите са 30-60 лева.
  * При банков превод от сметка в ЕС от държава оперираща в евро към България, таксата е 0,00- законодателството на ЕС е такова, преводите в евро да са безплатни между държавите членки.
  * Никъде в ЕС банките не обменят левове.
  * Необвързаните с евро валути, като форинта в Унгария, се обезцениха главоломно и унгарците имат една от най-високите инфлации в Европа.

  Да се изолираме, при положение, че всички цени на жилища и други големи придобивки пак от десетилетия се водят в евро е безсмислено.
  Толкова по-лесно се пътува само с лична карта, отколкото със задграничен паспорт, визи и проверки- същото е и с еврото.

  Ние доброволно се изолираме, натискаме се пак да ни е трудно и преди всичко СКЪПО, защото банките ни не са обвързани с еврото и законодателството за него и си вземат каквито им харесва "такси".
  В Германия и Австрия не е имало референдуми за еврото- говоря за тях, понеже имам лични наблюдения.
  Съвсем спокойно си мина всичко и хората са доволни.
  А не може да се каже, че не си държаха на националните валути.
  Австрийците бяха с шилинга в съотношение 1:7 спряма марката, а при еврото колко изчисления на ум им се налагаше да правят...
  Аз не виждам защо трябва да се противопоставяме- гърците си щракат с пръсти, печелят от туризъм и също не са правили референдум(!).
  Колкото до спасяването на икономиката им- ТЕ СИ ВЪРНАХА ДЪЛГА, така че и опорката, че ще плащаме за "спасяването" на други държави е просто поредния "дядо Торбалан" на руската пропаганда.


 76. 76 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 700 Любопитно

  Давид от организацията Род Интернешънъл.... много традиционно български имена 😀

 77. 77 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  Защо не се отменят референдумите по принцип!? Позицията на автора е малко шизофренична. Хубаво е, че има референдуми, но още по-хубаво е, че правилата за тях са тежки и сложни, така че да не вземе някой да е успешен!?

 78. 78 Профил на emo75
  emo75
  Рейтинг: 103 Неутрално

  По въпроса за референдумите(в т.ч и за приемане на еврото) Хампарцумян се изказа убийствено точно-не може такива важни въпроси да се поставят на народ от който 30% са функционално неграмотни(а това в по-голямата си част са именно симпатизанти на БZП и иZраждане)!

 79. 79 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8967 Неутрално

  Всяко антиевропейско говорене ускорява намаляването на населението на България. Иначе били "патриоти" и "възрожденци" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 80. 80 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2114 Весело

  До коментар [#58] от "pavur":

  Нямам как да те блъска ганьовщина, като днешните левови банкноти са по европейски патент, тука само ги печатат - но колкото Европа каже. Онзи лев, дето беше с ликовете на Тато и Тарабата - той си беше наш ганьовски, топлеше червеното сърце, но го няма вече - спомняме си за него с умиление - какъв лев имахме тогава, какъв имаме сега - мани-бегай, бегай-мани.

 81. 81 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 538 Неутрално

  [quote#46:"hrx16647690"]
  —цитат от коментар 57 на Весел Трол Дечев
  Печелиш купата по тролене. Четеш ли си гнусните писания, троле![/quote]

  И кое от написаното не е вярно?

  Това че Милен Цветков е умрял по този начин ли?
  Или че имаше много хора, които не го харесваха?
  То е имало хора, които не са харесвали Исус Христос.
  Милен Цветков да не е повече от Христос?

  Лъжа ли е, че Васил Левски е бил финансово беден?
  Или че идеала на Левски за свободна България отдавна се е сбъднал?

  До коментар [#57] от "Весел Трол Дечев":

 82. 82 Профил на Bobby Simeonof
  Bobby Simeonof
  Рейтинг: 47 Неутрално

  Унгария, Полша, Чешката ребулика, Румъния и Швеция са изцяло русофилски държави! Много е просто - не искат да приемат еврото!

 83. 83 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#69] от "ТимурСКомандаИКодове":
  Който не го може, не го може! Вдяването. Не е въпрос какво да правиш, а какво МОЖЕШ да правиш. Иначе се озоваваш в капан - конструкт с вход, но без изход. Но това не е лъжица за твоята уста, стига ти толкоз от мен!

 84. 84 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  Унгария, Полша, Чешката ребулика, Румъния и Швеция са изцяло русофилски държави! Много е просто - не искат да приемат еврото!
  —цитат от коментар 82 на Bobby Simeonof


  рейтинг 39 - ставаш за финансов министър кат дойдат ватеките в България

 85. 85 Профил на kvg08393766
  kvg08393766
  Рейтинг: 180 Неутрално

  В Швейцария се отнасят сериозно към темата за замяна на валутата им и съответно правят референдуми, в други територии всичко се замъглява и и определя от фактори, които не се директно видими. Като резултат виждаме една умираща структура с никакъв интелектуален капацитет да предприеме действие в нейна полза.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#69] от "ТимурСКомандаИКодове":Който не го може, не го може! Вдяването. Не е въпрос какво да правиш, а какво МОЖЕШ да правиш. Иначе се озоваваш в капан - конструкт с вход, но без изход. Но това не е лъжица за твоята уста, стига ти толкоз от мен!
  —цитат от коментар 83 на Сара


  Това ли са ти аргументите. Сега ти кажа, бастунарник такъв.
  Вече сте се доказали многократно коунягите, че не само не разбирате от финансова политика и икономика, ами си гледате само кражбите.
  Колко фалита трябва да има България?
  Каква икономика имаш, че да си независим фискално?
  Отвечай! Истината е, че ЕС ни мъкне кат ремарке

 88. 88 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2114 Весело

  До коментар [#67] от "Сара":

  Има изход, досега никой не е излизал, защото не е било изгодно. А развързания лев го видяхме - 3 000 лева за един долар, 2 000 лева за една германска марка или 4 000 лева за едно евро. Ако не бе Европа да спаси България след хиперинфлацията, тук щеше вече да са други държави. Не мога да разбера как искаш парите да се управляват от Румен Гечев и подобни. Та сутринта ще си продадеш труда за 30 лева на ден, вечерта ще теглиш заем да си купиш половинка хляб за 300 лева. Как мислиш се чувстваха хората, чиито спестявания от труд, отидоха в киреча, благодарение на свръхобезценяването на българския лев? Парен каша духа - не го искам пак така.

 89. 89 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#86] от "cxn421127689":

  Не виждам защо да не си туп. Един аргумент не си представил!
  На база на толков аргументи от мен и друго съфорумци тук!
  Едно си баба знае - не щем еврото, искаме всички да сме беднииии. Ма костя си държи спестяванията в евро, нали?

 90. 90 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#75] от "linard":

  ++++++!!!!

 91. 91 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#54] от "cxn421127689":Датчаните и Шведите не са си фалирали националната валута, както ние направихме при Виденов и тогава точно еврото ни спаси, като още се казваше германска марка - една от двете най-силни валути - другата е долара.
  —цитат от коментар 74 на Deaddark


  Пиша го за десети път-Еврозоната не е само валутата.При влизане в еврозоната пада бордът .И парите от него ще ги изпапкат обръчите от фирми.
  Най-добре е да приемем еврото,но без да сме в еврозоната. Като Черна гора и Косово.

 92. 92 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4518 Неутрално

  До коментар [#75] от "linard":

  Преди известно време родни специалисти бяха сметнали, че само за година спестените средства за бизнеса от такси, курсови разлики при превалутиране, намалени лихви, ще бъдат в размер на 1 млрд. лв., и още 1 млрд. за населението. Ние да сме по скромни, общо спестените рх да са 1 млрд., това е предостатъчно. Оттам нататък, ще изглеждаме много по-привлекателни за западният бизнес, още по-голямо отдалечаване от русия, промяна в политическия живот - все хубави неща. Естествено, за другарите това ще е последна, решителна битка, и ще хвърлят всички сили, вкл. и журналисти - преди дни по БНТ имаше репортаж от пазари и магазини в Хърватия след влизане на евро, репортерката и граждани казаха, че има само леко окръгление при новите цени в рамките на 1%. В 18:30 ч., в коментарната рубрика на същата телевизия, в същият ден, мисирката, преди да зададе въпрос, направи следното умозаключение: "Виждаме какво се случи в Хърватия след въвеждане на еврото и как цените избухнаха нагоре"!? Това е скандално, меко казано, типичните просташки лъжи и внушения.

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 93. 93 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#22] от "kkl38598034":Да, има разлика - таксите превалутиране, които плащаш всеки път когато пазаруваш. Банкстерите благодарят на Ваша милост, че ги оставяте да Ви дерат дето Ви хванат. Стокхолмски синдром - защо да не плащам на банкстера, каго мога да му плащам?
  —цитат от коментар 61 на Deaddark


  А не те ли е страх че банкстера може да фалира ако му отнемеш печалбите? И дали няма да премести таксите другаде? И как револют превалутира практически без такса например? Истината е че банките ни са в окаяно състояние и ЕЦБ има политика да унищожава малките банки за да концентрира властта в няколко изпълните директора близки до нея.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2114 Весело

  До коментар [#72] от "cxn421127689":

  Глупаво е да сравняваш България с отличниците, нали? По тази логика Волво с какво наше ще сравниш? Собствената валута с деривата как ще сравниш? Все едно да сравняваш собственик на дом (Дания и Швеция със собствена валута), с наемател на квартира (България с валутния борд). Не е толкова лесно да квикнеш - не на еврото, искам си лева. И после 'що така стана - хиперинфлацията 96-97-ма не я ли помниш - те това е силния лев, валута която никога не е била конвертируема - заслужено.

 96. 96 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#91] от "cxn421127689":

  точно така, тъпчо
  цитирам линард:

  "* При банков превод на 1000 лева към държава в ЕС, използваща евро, таксите са 30-60 лева.
  * При банков превод от сметка в ЕС от държава оперираща в евро към България, таксата е 0,00- законодателството на ЕС е такова, преводите в евро да са безплатни между държавите членки.
  * Никъде в ЕС банките не обменят левове.
  * Необвързаните с евро валути, като форинта в Унгария, се обезцениха главоломно и унгарците имат една от най-високите инфлации в Европа."

  И? Ко прайм? Къв бизнес? Да ти кажа, че икономиката ни експортно ориентирана към ЕС. Знаеш ли какви са загубите?
  Ма с тая петолъчка в междуушието няма как да мислиш. Привиждат ти се червените скадрони и бронекопитната дивизия на бай Таню

 97. 97 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#94] от "cxn421127689":

  "Малоумнико-дреме ми за руски подлоги като Костя. Написах го ясно-при влизане в еврозоната пада борда.С всички негативни последици от това."

  Смотан, кои са негативните последници? що не ме светнеш, тролбриг?

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#62] от "Сара":

  Чехите, особено заради обменните бюра, от които всички туристи се оплакват- такса за обмяна на кеш 90€ е обичайно ямвление, търпят ужасни имиджови щети.
  Те ще приемат еврото, поне такива са настроенията ВЕЧЕ.
  Унгарците пострадаха най-много от обезценяването на форинта, обширна тема за размисъл имат.
  Гарантирам ти, че падне ли Орбан и форинта си отива.

  Питам се само защо пак да се сравняваме с "екзотичните" изключения, а не с държавите, които просперират с еврото?
  И толкова ли сме комплексирани, че да ни трябва "лева" за идентичност?
  Гърците, хилядолетна държава, се гордеят със сумволите си върху ЕВРОТО, защо ние не можем?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK