И Кирил Петков е разпитан по сигнала за заплаха срещу Радостин Василев

И Кирил Петков е разпитан по сигнала за заплаха срещу Радостин Василев

© Георги КожухаровКирил Петков беше на разпит, по думите му като свидетел, в Софийската районна прокуратура по повод сигнал за заплаха срещу бившия депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Радостин Василев, като поводът е изнесеният запис от заседание на Националния съвет на партията на Петков и Василев.


"Аз не съм чувал за каквито и да било заплахи, нямаше въпрос за заплахи, а просто според нас как се е случил този запис, дали Радостин Василев е записвал, как. Обясних, че платформата "Зуум" има много ясно, че когато някой записва, тя показва, че някой записва. Това показва, че записът се е случил с устройство, което не е свързано с платформата, а е било отстрани", каза Петков, попитан какво е обсъждал с прокуратурата. Тезата на Петков се разминава с твърденията на Радостин Василев, че е оставил таблета си да записва.


Преди разпита в прокуратурата Петков беше попитан дали е притеснен: "Нямам притеснения и се чувствам, че правя правилните неща. Не че имаме голямо доверие на прокуратурата, защото виждаме, че те заемат доста силни политически позиции, играят го по едни и същи дела хем на трупчета, хем се появяват", коментира Кирил Петков.
На аналогичен разпит беше и вторият съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Самият Радостин Василев обяви, че не е бил заплашван от Кирил Петков и Асен Василев. На пресконференция, когато представи извадки от записа, Василев обяви, че има лична охрана, осигурена от Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), заради получени заплахи за сигурността му, но не уточни причините.


Видео от изказването на Петков преди разпита в прокуратурата:Видео от изказването на Петков след разпита в прокуратурата:


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK