Президентът благодари на служебните министри: Показахте характер


На церемония на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев благодари на служебното правителство за свършената работа в последните десет месеца, която оцени много високо.


Президентът на няколко пъти изтъкна успехите на двете последователни правителства с премиер Гълъб Донев, които управляваха страната от 2 август 2022 г. до днес. Донев е най-дълго управлявалият служебен премиер в България.


Сред успехите на властта Радев изтъкна свалянето на цените на електроенергията и осигуряване на доставките на газ, овладяване на инфлацията, осигуряване на пари за социални плащания, справяне с мигрантския натиск.


Показахте характер не само в справянето с тежките кризи, но и в отговорността да взимате тежки решения. Раздадохте се докрай"

Румен Радев,
президент

Президентът изтъкна изрично започналите в последните месеци "оздравителни процеси в МВР" - тема, по който е в конфликт с бъдещото правителство, чиято позиция е, че службите не защитават българските интереси и се нуждаят от промени.


Сред ключовите успехи на кабинета "Донев" президентът посочи прогреса в проекта за осигуряване на спешна помощ по въздуха, като подчерта, че инициативата за медицинските хелипкоптери е тръгнала от "Дондуков" 2. Благодари и че процесът за изграждане на специализирана детска болница "вече е необратим".


Служебният премиер Гълъб Донев на свой ред направи преглед на свършеното от кабинета, като акцентира на това, че осигурил горива на цени от 2019 г, както и предвидимост на всички обществени системи: "Показахме на инвеститорите, че България е сигурна и предвидима държава, в която инвестиции им са гарантирани". Донев изрично подчерта, че по време на управлението му не е имало нито един корупционен скандал, свързан с Министерския съвет.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK