Бивш от ДПС, двама с опит и една без стават депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България"

Бивш от ДПС, двама с опит и една без стават депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България"

© Георги КожухаровЧетирима нови депутати следва да заемат местата на избраните за министри в кабинета "Денков - Габриел". Кои да са те се определя от поредността в кандидатските листи за изборите на 2 април на "Продължаваме промяната - Демократична България". Някой може да се откаже за сметка на друг, но ако се спази поредността, би трябвало новите депутати от коалицията да могат да бъдат обобщени така: бивш от ДПС, двама с опит в парламента и една без.


На мястото на Николай Денков (премиер) депутат от листата на "Продължаваме промяната - Демократична България" в Шумен става Бюнямин Хасан. Досега е бил секретар на община Хитрино, бил е депутат от листа на ДПС през 2014 г. и 2017 г.


Вместо Асен Василев (министър на финансите) депутат от Хасково се очаква да бъде Веселин Недев. Той беше депутат в предходното Народно събрание. Представян е като предприемач. От публикации и фирмените регистри се вижда, че Недев участва в бизнес, свързан със строителство и железарски материали и специализиран в изработването на улуци.
Андрей Цеков беше избран за министър на регионалното развитие и вместо него депутат от 24 многомандатен избирателен район (МИР) би трябвало да стане Росица Пандова-Йовкова. Тя досега не е била депутат. В сайта на "Продължаваме промяната - Демократична България" за нея се посочва, че е граждански активист, застава зад каузи в здравеопазването.


На мястото на Атанас Славов (министър на правосъдието) депутат следва да бъде Радослав Василев. Той е бил депутат от "Продължаваме промяната" в последните два парламента. С това представителите на партията на Кирил Петков и Асен Василев се увеличават с един за сметка на тези от "Демократична България". Депутатите от обединението са 25 срещу 38 от "Продължаваме промяната". След като Радостин Василев (от партията на Кирил Петков и Асен Василев) напусна парламентарната група, коалицията има общо 63-ма депутати.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK