Денков постави три първоначални задачи на министрите, както и проверка на служебния кабинет

Денков постави три първоначални задачи на министрите, както и проверка на служебния кабинет

© Юлия ЛазароваНовият премиер Николай Денков постави три първоначални задачи на министрите по време на първото редовно заседание на правителството. Сред тях са оказване на съдействие на финансовия министър Асен Василев с цел по-бързо изготвяне на редовен бюджет, окомплектоване на кабинетите по министерства, довършване на управленската програма на кабинета. Отделно поиска ревизия на дейността на служебното правителство. Призова министрите да действат експедитивно, тъй като никой нямало да даде 100 дни на кабинета.


"В медиите излязоха няколко информации за раздадени от служебното правителство средства в големи размери, без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно. Също по информация от медиите има забавени процедури в някои министерства. Не знам дали е вярна, но трябва да се провери. Молбата ми е да намерите време и да проверите какви големи разходи са направени в министерствата през последните няколко седмици и месеци, както и дали има забавени процедури, всяко забавяне може да струва скъпо на бюджета на държавата в края на програмния период, който приключва през 2023 г.", посочи Денков.


Във вторник (6 юни) "Медиапул" съобщи, че в последните си дни служебното правителство е разпределило 4 милиарда лева за ремонта на пътищата през следващите 4 години. През втората половина на месец май са станали известни първите избрани фирми, като това са същите, поддържали Северен централен район и Североизточен район по времето на ГЕРБ. Последвало е обаче масово обжалване. В петък, 2 юни е започнало отварянето на цените за останалите 4 региона. Дните на отварянето на ценовите предложения са 2 юни, 5 и 6 юни, когато парламентът избра правителството "Денков - Габриел", показва регистърът на обществените поръчки. Всички отворени предложения с цени на 2 юни и на 5 юни са само на един кандидат.
Вчера премиерът Денков съобщи, че предшественикът му Гълъб Донев е освободил заместник-министри часове преди да бъдат предадени министерствата на редовните министри, и го определи като саботаж.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK