Двама от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" се заклеха като депутати

Росица Пандова-Йовкова и Радослав Василев

© Юлия Лазарова

Росица Пандова-Йовкова и Радослав ВасилевРосица Пандова-Йовкова и Радослав Василев положиха клетва като депутати. Те влязоха на мястото на бившите народни представители Андрей Цеков и Атанас Славов, които станаха министри на регионалното развитие и благоустройството и на правосъдието.


Росица Пандова досега не е била депутат, докато Радослав Василев е бил депутат в последните два парламента. Доби популярност, когато в първия парламент не можа да завърши изказване от трибуната и се отказа насред подвиквания от място от депутати на ГЕРБ-СДС.


Предстои клетва да положат още двама души от "Продължаваме промяната", които в четвъртък Централната избирателна комисия обяви за избрани за депутати. Това са Бюнямин Хасан, който трябва да влезе на мястото на Николай Денков, и Веселин Недев, влизащ на мястото на Асен Василев.
Недев беше депутат в предишното Народно събрание и е представян като предприемач, а Хасан досега е бил секретар на община Хитрино, бил е депутат от листата на ДПС през 2014 и 2017 г.


И четиримата нови депутати са от квотата на "Продължаваме промяната". С това съотношението на представителите на партията на Кирил Петков и Асен Василев спрямо тези на "Демократична България" се увеличават с един. Атанас Славов беше от квотата на "Демократична България". Депутатите от обединението са 25 срещу 38 от "Продължаваме промяната".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK