Трябва ли да се наказват хората, които използват питейна вода за други цели?

848 гласа
 1. Виж резултати
Коментари (15)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  Резултата е много показателен! Той показва, че консуматорите търсят извинение за своите действия, без да се замислят за това,че и техните действия са безотговорни..
  Това разбира се не прави ВиК по-малко отговорни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 2. 2 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Весело

  Доколкото ми е известно, водата, която тече от чешмите ни, е същата като тази, дето пълни казанчетата в тоалетните ни, а после отмива и отпраща по пътя им нашите екскременти. От едно и също място ни се "подава" и е една и съща. Хайде сега, измислете как да ни накажете, че пускаме водата в тоалетните си, а не пием от казанчетата

  Свобода за Надежда Савченко!
 3. 3 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Става дума за хората които напояват своите градини с водата от чешмата.
  За мен беше много трудна тази анкета и гласувах с
  "Не, първо ВиК да намали загубите по собствената си мрежа", въпреки че считам и всички останали отговори за верни. Водата не трябвада се разхищава, но пък и колкото повече се разхищава, толкова по-лесно поддръжана канализация и по-голяма чистота на водата имаме.
  Поливането на градини обаче трябва да се прави не от питейна а от поливна мрежа. Тази която е с непитейна вода. Таква мрежа тпърва се изгражда тук там в София и практическото и функциониране изобщо не е узаконявано.
  По същата логика може да се попита и дали противопожарните системи би трябвало да са с питейна вода или не?
  И сега като го казвам, се сещам за последната мътилка от крана за студената вода която налях.
  Сещате ли се защо в София не се продават прозрачни кофи за вода?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  с каква вода да се къпем и да си поливаме цветята ?!?!?!? Някоя калинка може ли да отговори НАУЧНО !?!?!?
  С каква вода да миеме и да переме ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  поредната безмислена анкета. загубите на вик са абсолютно несвързани с начините на употреба на водата, а консумацията съвсем спокойно може да се регулира с тарифата, понеже вик е монопол.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 6. 6 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  До коментар [#3] от "Десен":

  То и да се продават прозрачни, те ще са такива само докато са празни. Затова няма смисъл.

 7. 7 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Резултата е чудесен и показателен ... преобладаващото число българи казват: " НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКЪВ Е ЗАКОНЪТ, АЗ ЩЕ ПРАВЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ !!!"

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 8. 8 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#7] от "deepdp":

  "Резултата е чудесен и показателен ... преобладаващото число българи казват: " НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКЪВ Е ЗАКОНЪТ, АЗ ЩЕ ПРАВЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ !!!""

  Ами, показателен е за всяко гражданско общество. Законите по презумпцията за демокрация не се правят от някакви богоизбрани политици, както им скимне, а в името на гражданите и по това кое отърва на мнозинството. Хората масово не искат нещо, значи не би трябвало то да им се налага. В противен случай се нарича диктатура.

  Та какво казваш за проектозакона? Лошо е, че не го подкрепят хората, а не дали политиците искат да мине без питат обществото дали да се приеме? Забрана за пушене, акцизи за ток, щастливи кокошки и т.н. ни се налагат, но това всъщност значи, че ЕС не е демократична структура, а чисто бюрократична тирания по подобие на бившия соц блок. Самата идея на определението демокрация се замества с твоята идея- приет закон, даже и вреден за обществото и никога необсъждан с гражданите, трябва да се спазва, макар че хората са против него и ефектите му върху живота им. Всъщност затова Швейцарците не искат да влизат в ЕС толкова години, а във Великобритания много сериозно набира сила обществено мнение, че трябва да се напусне ЕС.

 9. 9 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 941 Любопитно

  Когато има вода за поливане, къпане, пране и прочие, нека търсят вина за питейната вода!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 10. 10 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Любопитно

  До коментар [#8] от "атанас":

  Хората масово не искат нещо, значи не би трябвало то да им се налага.
  ................
  Това е чудесно, проблемът е, че не искат и да го плащат ... та, как е в "гражданските" общества ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 11. 11 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#10] от "deepdp":

  "Това е чудесно, проблемът е, че не искат и да го плащат ... та, как е в "гражданските" общества ? "
  Я пак. Кой не иска да плаща за вода? Въпросът е дали при загуби 50-60% от страна на ВИК дружествата, корупционни практики при концесии и т.н. е нужно да плащаш повече за водата, отколкото е цената й. Виж, ДКЕВР, НАП, МЗГ може да измислят куп такси, акцизи и т.н. и да ги оправдаят с екология, но реално нито стотинка да не отива за друго освен заплати на чиновници, помощи на търтеи и източване на бюджета от олигарси, както всъщност става сега с акцизите на алкохол, цигари(Тия двата уж са за здраве, ама въпреки, че минават сумата на здравни вноски и биха направили бюджета за здраве двоен на сегашния, не се ползват за здравеопазване.), горива и ток(Уж е за екология, ама дали имаме милиарден бюджет за екопроекти?). От таксите за торбички и опаковки дали досега е построено след години събиране на милиарди едно депо за отпадъци и има ли друг ефект освен малко кошове за разделно събиране на отпадъци, които се събират в един камион с останалия боклук и се карат на същото сметище?

  Та въпросът е дали трябва да се търпи налагане на допълнително данъчно бреме, а не дали някой иска да плаща или не за вода, ток, услуги, стоки. И, да, гражданските общества са силни, когато има протести срещу безсмислици, налагани отгоре с едната идея да се дере кожата на данъкоплатеца. Кога се е очаквало над 30% от британците да искат напускане на ЕС? Кога някой политик е мислил, че 100000 французи ще излязат на улицата срещу узаконяване на гей браковете? Кога някой бюрократ от ЕС е мислил, че Франция ще намали акцизите на горива под минимумите за съюза, за да не почнат протести? Е, случва се. И това е, защото точно силно гражданско общество е това на устояване на правата. Много поразии са минали, защото зад евробюрократите и популистките им политики стоят голям процент търтеи, които живеят на социалните системи, но все повече данъкоплатците се усещат, че не може да се продължава постарому.

 12. 12 Профил на handzhi
  handzhi
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#9] от "madagaskar":
  Подкрепям изцяло! За да се търси отговорност за "разхищаване"
  трябва да ти е предоставена алтернатива. Тоест, трябва да разполагаме с промишлена вода, за да пестим питейната.

  "Не ни трябват умни. Нужни са ни верни." Борис Стругацки
 13. 13 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  А трябва ли да се накажат всички, позволили и всички построили соларни паркове върху високи категории земеделска земя, преди да им го забранят със закъснели законови промени?!

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 14. 14 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Да наказват хората че напояват с вода от чешмата, когато възстановят зазиданите преливници на всички язовири, строениза напояване, които в момента са превърнати в рибарници!

  В противен случай това е нечовешко лицемерие! И само един въпрос - стотиците автомивки в София откъде вземат вода?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 15. 15 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  П.С Аз лично не пия вода от чешмата вече 15 години, а може и повече, от времената когато след действията на Янчулев София беше на воден режим, а водата от чешмата смърдеше на тиня.
  След установяване на цвета ѝ сле последния голям дъжд, вече и готвя с минерална. Така че за мен чешмяната вода отдавна вече е с характеристика "промишлена".

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK