Трябва ли прeзидентът да наложи вето върху актуализацията на бюджета?

1143 гласа
 1. Виж резултати
Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ужас
  Ужас
  Рейтинг: 524 Неутрално
 2. 2 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ако популисткото раздаване на пари (не малка част за циганския електорат) бяха от бизнес на самата БСП въобще нямаше да ми пука, но това са пари на цялата нация (при това все още неизработени). Освен това каква е разликата от купуването на гласове с кебапчета и това с 5%-тното намаляване цената на тока? Дразнещо е и въртяното експертно мнение на поставени финасови капацитети (такива като Хърсев например) които ни твърдят че вземането на поредния 1 млрд. в заем е нещо безобидно. За такива дебелогъзи сигурно е така, ама за връщащите, за които всяка стотинка е важна не е. Милиарда си е милиард. Прибавен към другите 13-14 и лихвата, която да предполижим че е само 5% са си 50 млн. само за този милиард. Пари трябва да се вземат само за преструктуриране на конкурентна икономика, не и за бързо изяждане както се очертава този заем.

 3. 3 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Наложително и задължително ВЕТО.

 4. 4 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Да. За да се направи актуализация, която да съдържа средства за истински социални мерки. Финансите предвидени в сегашната са недостатъчни за сериозни такива и са само "трохи".

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 5. 5 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Да , защото тези пари дори няма да бъдат раздадени популистки. С тях ще бъдат платени обществени фирми и ДДС на фирми от рода на "Батко и Братко ООД" "Я , брато и авери" и т.н.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 6. 6 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Да, защото този заем няма да отиде за стимулиране на бизнеса и за вдигане на икономиката, а ще бъде "приватизиран" от свои хора и пуснат в тоалетната.
  И изобщо няма да го изплащат тези, които са го похарчили.
  А съвестните данъкоплатци че ручат жабета още неизвестен брой години.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 7. 7 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  да ,защото парите няма да се дадат за социални нужди ,а веднага ще закипи инвестиционно строителство на едни чешмички ,на едни градинки и безполезни нещо ,в моята община ,неотменно управлявана от 44 г досега само от червени кметове ,в последните 30 години няма нито лев вложен в здравеопазването ,това не е приоритет ,съответно за 11 населени места вкл и град има 2 ма лекари ,които са длъжни да си правят сами основни и текущи ремонти на копторите наречени здр служби ,но през последните 15 години се смениха поне 3 пъти плочките на площада ,сградата на общината се реновира поне 4 пъти ,а да не казваме по 400-500000 лв дадени уж за парковите пространства ,а това пътищата между селата всеки 3-4 години се перасфалтирват с нов асфалт ,който след 3 години е на кратери ,така работят комунистите и неотменно винаги печелят изборите ,само ,че сега си го набиха яко ,от 10 години избягаха всичките им лекари по места и сега вече понамаляха на цели 800-900 гласа от 12000 преди 15 години ,това е бъдещето на левицата

 8. 8 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не. Въпреки, че съм несъгласен с актуализацията, въпреки, че съм против това правителство, президента не трябва да се бърка в бюджетната рамка на правителството.

  Разделението на властите трябва да се спазва. Пътя е да ги изхвърлим от парламента и нови избори. Това е. Не е работа на президента, да ни оправя грешките от последните избори - наша е!

 9. 9 Профил на it
  it
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Отговор 4 да не би да трябва да е "не, актуализация НЕ е необходима"? В тази жега...

 10. 10 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#8] от "niakoi_si":
  Щом не е негова работа на Президента ,тогава Ние не бива да спираме с протеста а напротив да добавим и думичката ВЕТО към скандиранията.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 11. 11 Профил на glupcho68
  glupcho68
  Рейтинг: 1032 Весело

  До коментар [#7] от "tur671":

  Хаха при вас личните лекари явно са глупави.При нас си купиха нови коли,апартаменти нищо,че се правят на умрели лисици и все нямало пари.Няма да бият тъпан,че изкарват по 3-4 хиляди на месец а може и повече да са.

  Понякога се случват и хубави неща в живота ни!
 12. 12 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Гневно

  ВЕТО!

  Недопустимо е през третата четвърт на годината да се променя Бюджетът с цел облагодетелстване на близки до едвадишащата власт, кръгове...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 13. 13 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1494 Любопитно

  Аз няма да гласувам в тази анкета.
  Нищо не разбирам от правене на бюджети.

  Жената е покана за щастие
 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3637 Неутрално

  Фактът, че огромна част от заема дори не се знае къде ще отиде, че ужуправляващите не се и потрудиха да защитят необходимостта от този заем, че програмата заради която се гласува тази актуализация все още не е гласуван, а събранието изобщо не бърза да я гласува е достатъчен за да се наложи вето.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  До коментар [#2] от "paolo51":
  Заощо не протестира, когато за 3 години Боко похарчи 4 млд.лв. от резерва и увеличи дълга с още 4 млд.лв.? Тези 8 млд/лв. кой ще ги плаща?

 16. 16 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Неутрално
 17. 17 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  На всяка цена,аз вече писах преди седмица,че Президент Плевнелиев винаги трябва да налага вето,особено за този нескопосан бюджет!

  Tony
 18. 18 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Вето на всичко произлизащо от това прокремълско т.н. правителство.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 19. 19 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  Да са казали тези 96% къде ще отидат?

 20. 20 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Президентът трябва да организира обществен дебат и допитване до народа си за Справедливостта на обществото, което се формира при тази политическа система.
  1. Промяна на конституцията от парламентарта репулика към президентска;
  2. Създаване на работни места за ромите и достойно заплащане на труда на народа, а не социални помощи за животни;
  3. Борба с банковия, енергийния монопол - не може да взмаш 80-120 евро пенсия и да плащаш средни европейски цени на всичко при условие, че където са тези цени хората получават поне 5-10 пъти по-високи доходи.
  4. Тотални съкращения в административния апарат на държавата до степен на заетост не повече от 100 хиляди души в едно с общинската администрация;
  5. Нова съдебна система и пълна лустрация на всички досегашни "магистрати" и замяната им със съдебни заседатели;
  6. Разпускане на полицията и военизираните структури и изграждане на народно опълчение - задължителна военна служба за всички български граждани - корпусът на суверена;
  и т.н.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 21. 21 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  ЕДИН милиард лева - от които 300-500милиона , НЕ е ясно за КАКВО ще бъдат профукани !!
  Вече гласувани , САМО от орешарскии и мафията зад него - ще РЕШАВА !!!!- без контрол или санкция от Парламента или от когото и да било другиго..
  Мафия, червена ,,,..

  BIG AL
 22. 22 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 867 Разстроено

  Мат'ряла става все по-зле.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 23. 23 Профил на myth
  myth
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Уважаеми редактори, от бързане да услужите на Борисов и другите си господари допускате граматически грешки. Правилното изписване е "да, върху целиЯ закон" а не "да, върху целияТ закон". Това трябва да сте го учили още в училище! Борисов допринесе за неграмотността на всички равнища в държавата.

 24. 24 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3507 Неутрално

  Актуализация на бюджета НЕ е необходима! Просто Орешарски и компания трябваше да направят драстични съкращения в държ. разходи, а не - популистки да ги увеличават! Комунистическа му работа!
  Но какъв е смисълът от налагане на вето от страна на президента - да събере след две седмици депутатите в парламента, за да прегласуват закона. Този акт - с президентското вето, е още едно доказателство от необходимостта за ремонт на Конституцията.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 25. 25 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Разбира се , че вето върху целия закон за промяна на бюджета.Не съм съгласен да се взема заем , за да се раздава на калпак по неясни критерии.Ако с тези пари се стимулира икономиката чрез субсидии за земеделски производители при строг контрол на вноса и създаване на конкурентност и пазар на стоките, родно производство така ще има работни места и хора, които да печелят от труда си, а не да са на хранилка.Има много български поданици, живеещи от социални помощи и не искащи да работят, защото минимума им е подсигурен.Но това не прави национален продукт и всички страдаме ,заради тях.Работни места за всички и рязане на помощи, за които отказват работа. За 24 години неправилното постсоциалистическо мислене и криворазбраната солидарност създадоха държава от търтеи и мързеливци.Който е работил в Западна Европа казва ,че се е скъсвал от работа но е получавал добри пари, но тук няма да работи, защото му се дават, за да не работи.

 26. 26 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Без вето няма да мине. Защото иначе ще играе тоягата...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK