Трябва ли да се замрази възрастта за пенсиониране?

1021 гласа
 1. Виж резултати
Коментари (14)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Трябва да им спрете пенсиите.
  Това трябва!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 2. 2 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1005 Весело

  Възрастта за пенсиониране трябва да е еднаква за мъже и жени, и да бъде 65 години като да има възможност за по-ранно или по-късно пенсиониране в диапазона от 60 до 70 години. Това ще съответствана факта, че хората са различни физически, здравословно и с различни професии. Разбира се всяка година по-ранно пенсиониране ще пенсията ще се намаля със опрерделен процент и обратно ще се увеличава при по-късно пенсиониране.

 3. 3 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Възрастта трябва да отпадне, заедно с така наречения стаж. Пенсии не се изплащат нито със стаж, нито с възраст.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 4. 4 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Любопитно

  В Турция за пълна пенсия на жените се изисква възраст от 41 / ветиридисет и една години/ , а за мъжете възраст от 44,9 години /под четиридесет и пет години/ и 25 /двадесет и пет/години осигурителен трудов стаж!!! Човек може да се пенсионира с не пълна пенсия , при посочената от мен възраст и при минимум 15 /петнадесет/ години осигурителен трудов стаж!!! Минималната пенсия в Турция е 411 ЕВРО!!! Сами си отговорете къде крадат повече работодателите от вноските за пенсии на работниците си, в България , или в Турция!!!

 5. 5 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#1] от "Десен":

  Трябва да се спре и внасянето на пари за пенсия.
  Или поне да е доброволно.

 6. 6 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  При условие че има огромна младежка безработица няма никаква логика да се увеличава възрастта за пенсиониране. Освен това масата от хората в пенсионна възраст имат заболявания, които ги правят по-малко работоспособни от от младите.
  Трета причина - не редно според мен да се получава пълна пенсия и пълна работна заплата. Ако искат да работят - заплата и плащане на осигуровки, а пенсията да се увеличава пропорционално на извънредния трудов стаж, но да бъде изплащане едва когато спрат да работя.
  Абсолютно недопустимо е да се назначават пенсионери на ръководни длъжности, освен в изключителни случаи и след консултация с колектива.
  По ригидни са, по трудно приемат новостите, по бавно вземат решения.
  Моите уважения към третата възраст, но всяко нещо да бъде с времето си и не за сметка на следващите поколения.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 7. 7 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1005 Весело

  До коментар [#6] от "rapidfire":
  "Абсолютно недопустимо е да се назначават пенсионери на ръководни длъжности, освен в изключителни случаи и след консултация с колектива."

  Вие още живеете в социализЪма от преди 1989г.
  За съжаление все още има много хора като вас и точно те гласуват за БСП, ДПС и Атака.

 8. 8 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#7] от "BlueWater":

  Верно?
  Ама живях достатъчно за да помня един Главръководен кадър на държава, как точи лига от трибуната без да е наясно къде се намира.
  Я си направи справка с някои западни държави като Швейцария и Германия и може да се окаже, че не аз живея в соца.
  Имам достатъчно познати там, за да знам как стоят нещата точно по тая точка..
  Виж ако фирмата е частна - там всичко може, но пък си носи и последствията от това.
  Ааааа, чакай сега, ти си против да се правят консултации с колектива?
  Ми тва е демокрацията бе, пич.
  Нещата да се решават с допитвания и гласуване.
  Другото е феодализъм.
  П.С. Такива като мене никога не гласуват за гореизбоените.
  И за ГЕРБ също, държа да поясня.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 9. 9 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1005 Весело

  До коментар [#8] от "rapidfire":
  "Ааааа, чакай сега, ти си против да се правят консултации с колектива? Ми тва е демокрацията бе, пич. Нещата да се решават с допитвания и гласуване. "

  В икономиката, не социалистическата, гласуване има само на събрания на акционерите, като гласовете им не са с еднаква тежест, а зависят от броят на притежаваните акции. Това няма нищо общо с вашето разбиране за демокрация и икономика.

 10. 10 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 605 Неутрално

  За нашия климат - пенсионната възраст трябва да е около 60 години за мъжете и 55 за жените. Тук се изхабяваме много по-бързо от Средна и Северна Европа - веднъж климатично с резките промени в амплитуди + 40 - 20 и по причина "раят" който е милата ни Родина. Затворите, които са налични към момента трябва да се освободят, затворниците да бъдат пратени да строят нови, а сегашните да бъдат място за принудително затваряне на всички "инвалиди" за 1 месец под лекарско наблюдение с цел да се разбере, колко от т.н. "инвалиди" не са инвалиди, а престъпници. В сега съществуващите затвори на второ четене трябва да се затворят и за поне месец, всички "пенсионери" при условията на първа и втора категория труд за да се изследва реалния им трудов стаж и доколко са работоспособни към момента на изследването и да им бъдат отнети социалните придобивки - да получават доход по специални закони.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 11. 11 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Според икономическите либерали и либертарианци от ИПИ, Центъра за Либерални Стратегии, Института за Свободен Капитализъм АТЛАС и Центъра за Изследване на Демокрацията Не, защото това би означавало, че ще получават пенсии, вместо да работят най-малко до 85 годишна възраст, както го правят техните връстници без пенсии в САЩ.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 12. 12 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Според икономическите либерали и либертарианци от ИПИ, Центъра за Либерални Стратегии, Института за Свободен Капитализъм АТЛАС и Центъра за Изследване на Демокрацията Не, защото това би означавало, че ще получават пенсии, вместо да работят най-малко до 85 годишна възраст, както го правят техните връстници без пенсии в САЩ.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 13. 13 Профил на Conservator
  Conservator
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Пенсиониране на 60 г.
  Имаме милиони безработни младежи!

  Trump '16
 14. 14 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  и да се замрази и да не се замрази, няма да има никакъв ефект, проблемите на пенсионната система са много, но най големия е с ранното пенсиониране и с тъпото и упорито невнасяне на осигуровки за държавни служители , което се прилага

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK