Ще правите ли зимнина?

668 гласа
  1. Виж резултати
Коментари (59)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 1034 Весело

    Барбар с туршийката, направих и ракийката...но сезонът още не е свършил...

    Форумът е в будна кома...
  2. 2 Профил на xmm
    xmm
    Рейтинг: 1086 Весело

    До коментар [#1] от "Ghost":

    Е и ся кво - да идваме ли или да чакаме сезона?!

  3. 3 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 1582 Неутрално

    Абе досега сколасвахме с корнишони и камби, но тая година няма стока нещо...

  4. 4 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 1034 Любопитно

    До коментар [#2] от "xmm":

    Ха...койт дошъл на "тапетите и тавана" ги е опитал...

    Форумът е в будна кома...
  5. 5 Профил на ironhorse
    ironhorse
    Рейтинг: 1137 Весело

    Ами аз вече започнах, но тази година е благодатна та не знам кога ще свърша.
    Компоти, корнишини, домати, чушки, лютеница ... вече са отметнати, но остават вино, туршии, телешко ...
    Зимнина не се прави само за да спестиш пари, а най-вече защото ядеш качествена храна на супер разумни цени.

    Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
  6. 6 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 3434 Весело

    Зимнината си е мераклък !

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  7. 7 Профил на Darth Plagueis
    Darth Plagueis
    Рейтинг: 2963 Неутрално

    Зимнината е изкуство, и отношението към нея трябва да е именно такова.
    И по-малко сол!

    Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
  8. 8 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 1034 Весело

    До коментар [#5] от "ironhorse":

    Зимнина не се прави само за да спестиш пари, а най-вече защото ядеш качествена храна на супер разумни цени.

    При мен е и за удоволствие...
    Миризмата на печени чушки ми действа, като наркотик...

    Форумът е в будна кома...
  9. 9 Профил на Волният Ибрик
    Волният Ибрик
    Рейтинг: 418 Неутрално

    Пфххахааха, те хората вече си направиха, от Дневник ся се сетили да питат...

  10. 10 Профил на Darth Plagueis
    Darth Plagueis
    Рейтинг: 2963 Неутрално

    До коментар [#9] от "Волният Ибрик":

    Правенето на зимнина е дълъг процес. Има много неща, които се правят тепърва.

    Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
  11. 11 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 1526 Неутрално

    Ще правя много, две мази и три балкона ще напълня със зимнина, за да има за братята роми и новите "бежанци"!!!

    Русия- проказата на планетата Земя.
  12. 12 Профил на tribiri
    tribiri
    Рейтинг: 2501 Неутрално

    Мамка му! Кой измисли тези четири почквни дни! Един ден се търкалях по дивана и играх на компютъра и жена ми реши, че трябва да пека чушки. Няма по грозна гледка за уважаваща себе си съпруга от мъж, който не прави нищо!

    Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
  13. 13 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 2567 Любопитно

    До коментар [#7] от "Darth Plagueis":

    """. . И по-малко сол! . . . """
    Максимум 33 гр на 1 л. вода за саламурата за туршии и зеле или в маринатата за царската

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  14. 14 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 2567 Весело

    До коментар [#8] от "Ghost":

    """ . . . При мен е и за удоволствие...
    Миризмата на печени чушки ми действа, като наркотик.. . . ."""
    + + +
    При мен ми е спомен от домашния уют . . . .

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  15. 15 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Рейтинг: 1368 Неутрално

    До коментар [#12] от "tribiri":

    "Един ден се търкалях по дивана и играх на компютъра и жена ми реши, че трябва да" ...правя каквото и да е на тоя свят без нейно участие.
    +1


    И съответно веднага ми се намира работа, та поне да е полезно по нейните стандарти. Честно си казвам, въобще няма да ми пречи ако цял ден си се занимава с нещо, а на мен и през ум няма да ми мине да да я карам да слезе да подреди мазето(wtf....)

    15.02.1989 - 07.02.2018
  16. 16 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 1034 Любопитно

    До коментар [#14] от "Чардо":

    "При мен ми е спомен от домашния уют . . . . "

    Чардо, ше намеря начин да ти пратя колетче с Печени чушки, Имамбаядъ, Пукани чушлета и шише сливова...

    Форумът е в будна кома...
  17. 17 Профил на wiligri
    wiligri
    Рейтинг: 675 Неутрално

    Ам'чи то ний от лятос сме я зафанали зимнината. Да ме прощават всичкото производител на буламач с търговско наименование "лютеница", ма домашното си е друго.

  18. 18 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 2567 Весело

    До коментар [#11] от "chichka":

    """. . . Ще правя много, . . . """
    За първата която се прави си доста закъснял
    Ние шопето правим туршия от млад чесън . .

    В Е С Е Л О !

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  19. 19 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Рейтинг: 1875 Весело

    До коментар [#5] от "ironhorse":

    Вкуса. Точно, заради вкуса.

    Сега режа камби. Дребни са, но са от двора на приятел от село.
    Струва си туршийката.
    Ракийката я пропуснах, обрали лозята по-рано, но още имам стара ракия и вино от предни години.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  20. 20 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1066 Весело

    Защо няма въпрос, варите ли бурканите на огин между блоковете?

  21. 21 Профил на biss Mark
    biss Mark
    Рейтинг: 1306 Неутрално

    Нямам условия да си правя, пък и ме мързи. Но имам братовчед в едно село, от който се снабдявам. Да е жив и здрав.

    Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
  22. 22 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 2567 Весело

    До коментар [#16] от "Ghost":

    БЛАГОДАРСКО ! ! !
    НО с извинение , не се затруднявай ! ! !
    С баб Диди сложихме и тя не ме оставя
    Баб има една много близка дружка Надка в едно съседно село и всичко на този етап без зелето е сложено с натурални зеленчуци от градината .
    С Туингото прекарах всичко, което бяха набрали баб Диди и Надка и после с пистолета за горещ въздух съблякох "кожата" на чушки и Чушливи Лютета
    А аз още в края на май си направих шопската туршия от пресен чесън
    Б Л А Г О Д А Р С К О ! ! !

    В Е С Е Л О ! ! !

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  23. 23 Профил на mahjongg
    mahjongg
    Рейтинг: 418 Неутрално

    Разбира се, че ще правя....около 50°

  24. 25 Профил на Wornoxmaniak
    Wornoxmaniak
    Рейтинг: 907 Неутрално

    До коментар [#12] от "tribiri":

    Няма по грозна гледка за уважаваща себе си съпруга от мъж, който не прави нищо!...

    Що и не тегли една майна бе???

  25. 26 Профил на biss Mark
    biss Mark
    Рейтинг: 1306 Неутрално

    До коментар [#1] от "Ghost":
    До коментар [#16] от "Ghost":

    Заради тези два поста реших да ви следвам. Само да не си помислите, че ви следвам заради зимнината.
    По тази тема съм сигурен че Мойше ще може да се намеси компетентно.

    Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
  26. 27 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 1034 Весело

    До коментар [#22] от "Чардо"

    Е, ти си знаеш...

    Форумът е в будна кома...
  27. 28 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 1526 Неутрално

    До коментар [#18] от "Чардо":

    Ооо, направил съм! Като застудее ще направя и повече сланина за "горките бежанци"!

    Русия- проказата на планетата Земя.
  28. 29 Профил на usero
    usero
    Рейтинг: 1674 Любопитно

    Брей, 1/3 са намерили в магазините не просто нещо, ми даже всичко!

  29. 30 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 1526 Неутрално

    До коментар [#22] от "Чардо":
    С Туингото!!!! Опааа, колеги. Четеш ли форума на Рено?

    Русия- проказата на планетата Земя.
  30. 31 Профил на Tod
    Tod
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    Гласувах друго.Пресни плодове и зеленчуци има целогодишно...

    Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
  31. 32 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 932 Неутрално

    До коментар [#1] от "Ghost":

    Такива коментари ми правят густо на душата

    П.С. Мойта зимнина вече я направих-бая песто с босилек собствено производство

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  32. 33 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 1277 Весело

    Трушийката, лютеницата, червения пипер и гъбите са готови. Остана само киселото зеле... Всичко ми отне по-малко от два дни.

  33. 34 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Рейтинг: 1875 Любопитно

    До коментар [#33] от "charlesdegaulle":

    ............по-малко от два дни..........

    Невъзможно е.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  34. 35 Профил на Алф
    Алф
    Рейтинг: 2090 Неутрално

    До коментар [#25] от "Wornoxmaniak Рейтинг: 19 416":

    Ми как защо, ако тя му тегли, кво прай? На глад и пост (от друг тип) колко ще издеяни

    Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
  35. 36 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 1034 Неутрално

    До коментар [#33] от "charlesdegaulle":

    Всичко ми отне по-малко от два дни.

    А, остана ли време да се насладиш на свещенодействието, или така...по инерция...???

    Форумът е в будна кома...
  36. 37 Профил на Grizacha ot Razgrad
    Grizacha ot Razgrad
    Рейтинг: 572 Весело

    До коментар [#12] от "tribiri":

    Не си я дресирал достатъчно.

  37. 38 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 932 Весело

    До коментар [#26] от "biss Mark":

    Компетентен съм предимно в консумацията (на ВСИЧКО), в зимнината-хич ме няма (освен собствен(о?) песто, от моя си босилек). Ама добри хора не оставят кръгло сираче като мен да гладува петимно за домашна ракийка, чат пат и домашна манджа и ракийка

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  38. 39 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 932 Неутрално

    До коментар [#26] от "biss Mark":

    Имаш ЛС.

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  39. 40 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 1277 Неутрално

    До коментар [#34] от "Росен (путлер капут)":

    Един ден ми отне пипера, да го опека (на огън) и да го обеля. Намлях 3/4 за лютеницата и останалия сложих в буркани. С аспирин, сол и захар. На другия ден, докато лютеницата се пече, сложих трушията. Гъбите мариновах лятото - 3 часа. Е, да си ги набера беше цял ден, но това го смятам излет...

  40. 41 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 1277 Весело

    До коментар [#36] от "Ghost":

    Не се бъзикай, правя го от 30 години...

  41. 42 Профил на staska
    staska
    Рейтинг: 1086 Весело

    До коментар [#1] от "Ghost":

    Ракийката ти я оцених, туршийката ... още ѝ е рано.

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
  42. 43 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 1034 Любопитно

    До коментар [#41] от "charlesdegaulle":

    Не се бъзикай, правя го от 30 години...

    Извинявам се...!!!
    Аз, шото си търся повод за всяка доза да има празненство, та затова не бързам особено...

    Форумът е в будна кома...
  43. 44 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Рейтинг: 1875 Неутрално

    До коментар [#40] от "charlesdegaulle":

    Количествата може би. Аз меля наведнъж 40 кг. консервни домати и към десетина кг. пипер. Механизиран съм отвсякъде. На ток е машинката за мелене и отделяне на люспи и семки на доматите.
    Машината за изваряване на лютеницата също.
    Изтарикатих се предният ден да пека пипера, но в последно време установих, че повече ми харесва лютеницата с по-малко пипер.

    Освен това в години, когато са евтини доматите правя само доматено пюре, но не го сгъстявам като за лютеница или апетитка, а го оставям по-рядко. Варя 20 минути.
    Така в година, в която няма домати аз правя лютеница. Миналата година правих през ноември лютеница. Печеният пипер беше от фризера.

    Винаги слагам хубав зехтин. Толкова блъскане и накрая да се стисне човек за зехтин е срамота. Резултата е впечатляващ, но зехтин слагам по-малко от дозата за олио. Просто не е нужно.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  44. 45 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Рейтинг: 1875 Неутрално

    До коментар [#31] от "Tod":

    Лютеница..макар, че не влиза в графата "пресни плодове"?
    Кайсии?
    Праскови?
    Краставичките?
    Печеният пипер?

    Не, не става с тези пресни плодове. Те са отрова по-скоро.
    И ябълките дори.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  45. 46 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 1277 Неутрално

    До коментар [#44] от "Росен (путлер капут)":

    Прав си, аз вземам около 40 кг червена капия, 30 за лютеница и 10 желирани. Лютеницата я правя с 5 кг домати и 6 големи патладжана. И, като тебе, само със зехтин. Пържа първо доматите, след това добавям печените патладжани и едва след това чушките. Малко сол, 4 глави чесън и печене (варене) около 3 часа. Още на огъня (или веднага след сяалянето!) пълня бурканчетата. Обръщам ги обратно и на сутринта са вакуумирани... Не ги варя допълнително, но не съм имал досега бомбаж!!

  46. 47 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 1277 Весело

    До коментар [#43] от "Ghost":

    Разбирам те... Има си удоволствие в това, разбира се. Но пък зимата лютеница с агнешки шишчета или пържоли, изяждам си пръстите!!

  47. 48 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 8141 Неутрално

    Правя по малко от всичко.По вкусно е,когато сама си го правя и знам какво има вътре.

  48. 49 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 2567 Любопитно

    До коментар [#30] от "chichka":

    """". . . С Туингото!!!! . . Четеш ли форума на Рено? . . . """
    --------------------
    НЕ !
    Дай линк ако обичаш .
    И не ми е първо Рено !Като бях в СБА и БФАС в началото на 80-те имах сл.Р-5 Алпин-турбо. После 21,9,11, Сеник и от 10 г.Туинго.
    Интересува ме може ли да се замени обикн.скоростна кутия с автоматична ?
    Че спАциалистите в Горна баня като ми сменяха дясното коляно (2 пъти) го направиха със 7 см по-дълъг десния крак и сега включването на 1-ва и задна ми е доста затруднено! Иначе другите и възходящо и низходящо си ги сменям без съединител !

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  49. 50 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 932 Весело

    До коментар [#46] от "charlesdegaulle":

    'Ба'ф ма'а му, потекоха ми лигите като го четя твоя пост (този и предишните) Нали съм самотно кръгло сираче, мързеливо и с две леви ръце...Просто УВАЖАВАМ хора които хем обичат хубавите неща, хем умеят да си ги направят сами Тези неща НЯМАТ цена! РЕСПЕКТ

    П.С....Това вече на ЛС

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  50. 51 Профил на джендър NATO generals
    джендър NATO generals
    Рейтинг: 968 Весело

    Аок кажа, че праявя зимнина, току виж, демократическото правителство я секвестирало за да храни бежанците с нея!

    Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
  51. 52 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 1277 Весело

    До коментар [#50] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Благодаря бате! Правя всичко за собствено удоволствие... Нали казват, че си това, което ядеш... Мисля че не е съвсем верно, но пък е истинско удоволствие! Установих, че от известна възраст нататък, трябва да ядеш фина храна. Понякога я има и на пазара, ама когато я няма, трябват усилия от твоя страна...
    Апропо, тъй наречената Македонска Лютеница се доближава доста до моята. Само дето е с олио... Произвежда я някаква фирма в Благевград. Виж, манатарките, бланширани в олио, оцет, вода, захар и бахар, с добавка на моркови (10%) се желират и са вкусни. Същото е и с желираната капия, ако не ти пречи аспирина. Без него, буркана бомбира... Трушията е от зеле, моркови, зелени домати и карфиол. Само сол и вода. След около седмица можеш да я ядеш... Опитай, не е трудно, а и млечната й ферментация помага доста на стомаха при храносмилането. Ако искаш, направи си я в буркан около 5 литра и ако имаш два, имаш трушия целогодишно. Иска се да притиснеш зеленчука здраво, и да добавиш 4 супени лъжици морска сол, като допълниш с вода. Лесно е, просто опитай!!!

  52. 53 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 1277 Неутрално

    До коментар [#48] от "rosiraycheva50._":

    +++! Ако ти кажа, че съм ужас за продавача на чушки, може и да не ми повярваш... Избирам чушките (40 кг!) една по една. Плащам, не се церемония, но пък за него (нея) е ужас... Доматите са пловдивска консерва, предпочитам азиатски патладжани, ама ако няма и нашите са добре! Съгласен съм с теб, че това което направиш сам за себе си е най-доброто решение. И това, че не е нужно да правиш повече, от колкото можеш употреби...
    Отново +++!

  53. 54 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 932 Весело

    До коментар [#52] от "charlesdegaulle":

    Мерси за съветите Единствената "класическа" зимнина която си правя (още от преди десетина години в Израел) е киселото зеле Е, не е баш зимнина, щото при подходящи температури зелето е готово за готвене/мезе само за 5-6-до седмица време В ИЗРАЕЛ, по всяко време на годината САМО със сол, и "претакване". Демек отваряш 5 литровия буркан с подходящо нарязаното зеле (да глътне малце свеж кислород) И го обръщаш 4-5 пъти...два пъти на ден СТРАХОТНО светкавично мезе-бъркаш в буркана, режех к'ото си сграпчил, поръсваш с леко лютивичък червен попер, добавяш зехтин, разбъркваш копанката и...гуляй, Вася

    С другите ми любими зарзавати (карфиол, чушки, ряпи, любимите ми зелени домати, и др') не сполучих нито там, нито тук Две леви ръце споменах ли вече?

    П.С. Моля прочети си личното съобщение

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  54. 55 Профил на metalogy
    metalogy
    Рейтинг: 578 Неутрално

    Или сте луди за връзване, или сте пенсионери ☺

    колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
  55. 56 Профил на sto67nes
    sto67nes
    Рейтинг: 1232 Неутрално

    Зимнината си е чист излишен труд.Едно време имаше смисъл,ама сега отлетя някъде.....

    Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
  56. 57 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 1526 Неутрално

    До коментар [#49] от "Чардо":
    www.renault-bg.com
    имай предвид, че името chardo е вече заето от някой още 2009 г.
    Направи си регистрация, пиши нещо в раздел Туинго, сам ще те открия. Първите няколко поста ще ти иска да въвеждаш код... но това е само първите публикации. В него форум работи перфектно функцията "лични съобщения".....ще видиш колко е полезно. Там политически теми не коментираме!

    Русия- проказата на планетата Земя.
  57. 58 Профил на Веселин
    Веселин
    Рейтинг: 675 Весело

    Хе, хе, в магазините имало всичко! Ходих да търся домашната лютеница на баба ми, но я нямаше!

  58. 59 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Рейтинг: 1875 Неутрално

    До коментар [#56] от "sto67nes":

    Едно време нямаше смисъл, защото и това в магазина ставаше.
    Сега точно има смисъл, защото това в магазина е отрова.

    На каква цена мислиш идва от Китай готово доматено пюре?
    Не става дума за парите, а аз консервантите.
    Смлени днес домати вкисват утре. Техните пътуват със седмици и им няма нищо. Познай каква е цената за стомаха.
    Особено на децата.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK