Пътувате ли споделено?

505 гласа
 1. Виж резултати
Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  Само да повторя, че в САЩ в едни от най-богатите корпорации хората също пътуват споделено. Основният мотив разбира се не е по-ниската цена, а недопустимостта автомобил да пътува само с един човек.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 2. 2 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Значи, аз много пътувам споделено. Най-обичам да пътувам споделено от офиса до НАП Овча Купел, а след това да пътувам отново споделено от НАП Овча Купел до НАП Надежда, защото градският транспорт е много неудобен.
  Затова бях много щастлив, когато излезе Юбер на нашият пазар. Голямо удоволствие ми беше да си поръчам по смартфона споделено пътуване, да дойде човека на адреса и да ме закара до адреса, споделено, разбира се.
  Най-хубавото на споделеното пътуване е, че гледаш по Джи Пи Ес дали ще се опита да те прекара ортака, който те вози, а не може, защото го контролират зад океана.
  За съжаление бакшишите с техните лобистки простотии забраниха това споделено пътуване и сега ми се налага да ползвам или "За 1 евро" или "ОК супертранс". На миризливите копърки не вярвам

 3. 3 Профил на duruduru
  duruduru
  Рейтинг: Неутрално

  "Споделено пътуване" с непознати има от дълги години и се нарича незаконен превоз. Това че му се слага модерна думичка не го прави законно. Къде отиде "върховенството на закона" за което толкова реват псевдодемократите? Май само когато ни изнася се сещаме за него?
  Ами ако се появят споделени танкове и споделени автомати, с които да се пази границата от доброволци, пак ли ще сте толкова ентусиазирани? Или ще виете на умряло?

 4. 4 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#3] от "duruduru":

  я по-леко се пеняви с тоя пресен лобистки профил. Споделеното пътуване НЕ е незаконно, набий си го в чутурата.

  седеньето го зголемува задникот
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5307 Неутрално

  До коментар [#3] от "duruduru":

  Къде пише, че е незаконно?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е, г-н Кмете )) Тя приказката стана малко като "Сивата икономика незаконна ли е и къде пише ако е?"

  Иначе е ясно - всяка търговска дейност извършвана по занятие, подлежи на регистрация и съответното и данъчно облагане, регистрационни и лицензионни режими, ако има такива и т.н.

  Но както посочих горе, аз лично много уважавам "споделеното пътуване". Докато лобистите бакшиши не лобираха срещу Юбер, си бях избрал един пич, който много ме возеше споделено. Казваше, че всеки ден излизал "на работа, да покара и да поспечели пари", защото ако ставало дума за един път месечно, като случайна разходка, от Юбер нямало да го одобрят

 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Чл. 7а. (Нов - ДВ, бр. 11 от 2002 г.; изм., бр. 85 от 2006 г.; в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз;, доп., бр. 80 от 2007 г., в сила от 05.10.2007 г.; изм., бр. 17 от 2011 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 99 от 2003 г., в сила от 12.12.2003 г., доп. - ДВ, бр. 92 от 2005 г., в сила от 18.11.2005 г.; изм., бр. 85 от 2006 г.; в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз, доп., бр. 80 от 2007 г., в сила от 05.10.2007 г. ) Лицензираните превозвачи могат да осъществяват превоз на пътници и товари на територията на Република България само с моторни превозни средства, за които има издадени удостоверения за обществен превоз на пътници или товари, освен в случаите, когато превозите се извършват с лиценз на Общността
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2003 г., в сила от 12.12.2003 г.) Лицензираните превозвачи могат да осъществяват превоз на пътници и товари само с водачи, които отговарят на изискванията за минимална възраст, правоспособност за управление на моторни превозни средства от съответната категория и за психологическа годност, определени с наредбата по чл. 7, ал. 3.
  (3) (Нова - ДВ, бр. 92 от 2005 г., в сила от 18.11.2005 г., доп., бр. 80 от 2007 г., в сила от 05.10.2007 г.; изм. изцяло, бр. 17 от 2011 г.) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията съгласувано с министъра на здравеопазването определя с наредба условията и реда за провеждане на предпътните медицински прегледи на водачите, извършващи обществени превози на пътници и товари или превози за собствена сметка."
  и куп още членове и закони . юбер защо набързо плати 10млн в сащ .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на duruduru
  duruduru
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#4] от "Пипера е много лют":

  В коя държава не е незаконно хахо? Ако има такава иди там, купи си автобус, боядисай го в червено и вози хора споделено срещу заплащане. Може да минаваш точно пред редовния превоз и да събираш всичко живо от спирката. Ще изтепаш конкуренцията.

 9. 9 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Не го правя, но в никакъв случай не трябва да бъде забранявано!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 10. 10 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Не,много е трудно на велосипеда.

  В Русия съм! В Русия съм!
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5307 Весело

  До коментар [#7] от "дерибеев":

  Нещо си объркал материята. Тези дето извършват превоз за собствена сметка къде са ? Това е регламентът за обществения превоз а не за обикновените превози.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5307 Неутрално

  До коментар [#6] от "Управляващ опозиционер (реформатор)":

  Няма никаква дейност по занятие. Ако аз пътувам някъде и взема мацка на стоп каква търговска дейност е това?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":Тези дето извършват превоз за собствена сметка къде са ? "
  ето ги и тях . нищо общо със споделено таксуващите
  " Чл. 1. С тази наредба се определят условията и редът за извършване на превоз за собствена сметка на пътници и товари с автомобили с българска регистрация.

  Чл. 2. Превоз на пътници за собствена сметка е превоз на пътници без заплащане и формиране на печалба с нетърговска или нестопанска цел, предназначен единствено за собствена дейност или произтичащ от собствена дейност, извършван със собствени или наети без водач пътни превозни средства, управлявани от водачи, назначени по трудов договор с лицето, за чиято сметка се извършва превозът, когато този превоз не е основна дейност за него."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1041 Любопитно

  Да, взимам стопаджии...
  Импулсивна съм и ако съм в настроение, качвам някой вдигнал ръка на пътя...

  Форумът е в будна кома...
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5307 Весело

  До коментар [#14] от "Ghost":

  аз и на вдигнат крак спирам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1041 Весело

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "аз и на вдигнат крак спирам."

  Е, по-разкрепостен си, очевидно...

  Форумът е в будна кома...
 17. 17 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#12] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Разбра ме много добре какво казвам )) Има едни пичове, дето всеки ден предлагат да си споделяме транспорта Търново - София, дори и отстъпка правят ако е за отиване и връщане.
  Готини са. Чакат пред "Автогара ЮГ" и питат "Някой за София?"

 18. 18 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 551 Весело

  Пътувам несподелено с нов служебен автомобил, и снимки получавам от КАТ

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5307 Неутрално

  До коментар [#17] от "Управляващ опозиционер (реформатор)":

  Значи действат със протекции от който трябва да пази стадото- нарича се корупция. Мога и да ти ги посоча но не ми е работа.
  Московски явно е закърмен с крилатите мисли на Веспасиан - Парите не миришат ! Да очакваме вече и забрана за споделянне на креватите и тоалетните !!! Тотално изпростяване. Няма как да са на всяка манджа мерудия !!!
  Много моля ГРОБ да помислят и за облагането на браковете по сметка щото си е парекселанс търговска дейност !!! И да се забранят сайтовете за запознанства НАЙ - дИмократично !!!
  ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ НО някои от ПОЛИТИЦИТЕ ДА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1041 Любопитно

  Защо няма отговор, Да, качвам стопаджии...???

  Правя го безкористно и единствено с мисълта, че правя добро за някого, а за мен е удоволствие...

  ПП: И някой да не си помисли, че съм наивна...нее...нося си законно притежаваното оръжие, имам бухалка в колата си и ... метла с дълга дръжка...при задръстване се мятам на нея и отлитам...

  Форумът е в будна кома...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK