Какво е 9 септември?

1092 гласа
 1. Виж резултати
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4102 Разстроено

  Един от най-черните дни в българската история.Ден в който е извършен преврат в присъствието на чужди окупационни войски!Докарали на власт най-простите и мракобесни сили.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 2. 2 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Весело

  Предаване на властта от фашисти отново на фашисти, но пребоядисали се за една нощ.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 3. 3 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Празник на крадливите и мързеливите

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3771 Неутрално

  Метаморфоза са тези дати !!!
  Първия път,09.09 - когато хора от кол и въже, ламтящи да имат втора пенсия и децата им да влизат без конкурс в университета, се писаха АБФК (активни борци срещу фашизма и комунизма), пребоядисаха се червени и станаха повече от шумкарите (партизаните, хванали гората).
  Втория път, 10.11- когато комунистите се пребоядисаха на демократи.

  [email protected]
 5. 5 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 556 Неутрално

  мисля че окупация е най-точно

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 6. 6 Профил на skorpion1980
  skorpion1980
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Дата, на която по абсолютно незаконен начин с помощта на чужда армия става преврат в момент, в който официалната власт у нас вече е прекратила съюзническите си отношения с Хитлеристка Германия. Дата, която дефакто поставя началото на интелектуалния геноцид, маскирана под формата на народен съд. Дата, която е предпоставка за незаконно ограбване на частната собственост от държавата. Дата, събитията от която впоследствие дават възможност на власт да дойде една партия, чиито силни хора с три изключения (Васил Коларов, Трайчо Костов и Тодор Павлов) са прости, необразовани, злобни същества, които за съжаление на нормалните българи нагледно показват колко е страшно простакът да вземе властта. Изобщо едно голямо зло за България, предпоставка за интелектуалния и духовен упадък на нацията.

 7. 7 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  Нещо като Кримската епопея...

 8. 8 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#5] от "borko_to":

  Ние сме подписали капиталуция и сме ги молили да влязат при нас. Каква окупация? Окупация е било от фашагите, но червената армия е молена да влезе. Официално!
  Аман от хора, които обичат клишета и не искат да признаят фактите.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 9. 9 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Преврат и инсталиране на марионетна на кремъл власт, избила без или с 'народен съд' десетки хиляди, репресирала стотици хиляди и държала като крепостни селяни с жителство, открити листове, картечници НАВЪТРЕ по границите и ангария (бригади, трудови войски, съботници) милиони.

  А 'българските' слугите на тоя потиснически режим даже не оценяват, че им беше пощаден животеца след рухването на поробителя ссср както се вижда от днешните им изказвания

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 10. 10 Профил на Thoth
  Thoth
  Рейтинг: 627 Весело

  Ден на селяните.

  “Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.” - Seneca
 11. 11 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Начало на т.н. диктатура на пролетариата. Мракобесен режим убивал без съд и присида. Бог да прости жертвите на този човеконенавистен режим. На 11.09. да си спомним и за Георги Марков.

 12. 12 Профил на ksy541070034
  ksy541070034
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Преврат направен с помощта на СССР.

 13. 13 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#2] от "Сорос":

  Така е. Както съм казвал и друг път, характерното за българските антифашисти е това, че сте фашисти.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 14. 14 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#8] от "Сорос":

  Две мазни, болшевишки лъжи.
  1. Правителството на Муравиев обявява неутралитет, а ССССР ни обявява война!
  2. Т.нар. от теб "фашаги" (може би имаш предвид нацистите) влизат у нас по силата на Договора за присъединяване на Царство България към Оста. Впрочем, по това време българските болшевики активно агитират българските власти и народа именно за присъединяване към Оста. Нали Хитлер и Сталин са първи дружки, а ССССР и Германия са наричани от БРП (к) "държави на германските и съветските работници и селяни".

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 15. 15 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Ден, в който окупационните войски на СССР/Русия нападат Родината ни България и я окупират за почти половин век. После системно и безпощадно избиват цвета на нацията и поставят на власт необразовани, прости, жадни за власт безродници - БКП/БСП, които до днес крадат и разсипват всичко, до което се докопат...
  Начало на трагедията е 9-ти септември 1944г...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 16. 16 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 787 Гневно

  Комунист = националсоциалист (нацист).

 17. 17 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#13] от "Blood Red Skies":

  Стига клишета, моля!
  Характерното за българсите либерасти е че са фашаги до един.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 18. 18 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Най-тъжната дата в историята на България ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 19. 19 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#17] от "Сорос":

  характерно за насраните съветски мурзилки е използване на думи като "либерасти"

  Birds of a feather flock together.
 20. 20 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  Има едно хубаво настроение "Прости им, Господи, те не знаят кво правят". Хубаво стихотворение, човешко. Ако не е посвещението за убития командир. Поне нему и на другите, убити от режима преди 09.09 им направиха паметници и 45 години ги кичеха с цветя, а другите, десетките хиляди, затрити от колегите на убития "днес никой гроба им не знай" и близките им няма къде цветя да сложат. Далеч съм от мисълта, че законната власт преди 09.09 не е използвала жестокости. Такива са ставали даже и по време на Съединението, когато натегач поручик убива петима чирпанлии. Всяка власт отглежда, възпитава и дундурка в репресивните си органи такива. Азиатско-комунистическият режим след 09.09.1944, обаче, беше в пъти по жесток от която и да е власт по тези земи, няма и как да е другояче, защото властта отиде в ръцете на крадци, мошеници и вскакви утайки на обществото, на т.н широки народни маси. И те, така, по народному, без съд и присъда нахвърлиха само в първите месеци след 9.9.1944 повече от 30 хиляди българи в ямите. Още от Катин са така, в СССР е било, и при нас същото. А репресивните органи след 09.09 ? За сведение на другарите, все пак най-накрая през 2000 година бе приет закон, третиращ комунистическата власт като престъпна. Изключително дразнеща е наглостта на потомците им да изтъкват само техните жертви, в името на които после са затрити поколения и резултатът днес е на лице. Все едно циганин да ти открадне кокошката и ти сетне да затриеш циганската махала, а сетне и да искаш Страсбург да ти даде обезщетение. Наглост, намираща обяснение в егото им, нищо, освен тях няма значение на тази земя и не се е случвало.

  Пазете се от доносника vesolr
 21. 21 Профил на npj45368855
  npj45368855
  Рейтинг: 289 Разстроено

  Преврат!!! И последваща окупация. Спомням си, че пияните руски военни прегазиха с камионите си двама мои съученици на "Казънлъшката улица" в гр. Стара Загора. Наистина, един от най-черните дни в новата ни история.

 22. 22 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 289 Неутрално

  И има ли значение какво е ? Всички заемащи ръководни постове у нас, както и големите така наречени капиталисти са плод на 9 септември. Останалото е чешане на езиците. Едно на тая дата се правеха манифестации и след това колеги и приятели се събираха на леко къркане - бяло вино с пържени картофи и сирене. А някои и по-тежко го даваха - кебапчета, кюфтета и т.н. Една част от тия дето ходеха на манифестациите вярваха на соца, а друга част просто беше там, защото ако те няма и хайдеее - попадаш в списъка и после може да ти стъжнат живота.
  Истината е, че у нас с изключение на горянското движение опозиция нямаше. Тук-таме имаше някои, с които властта се разправяше яко. А и народът в огромната си част не беше настроен срещу самата система. Хората се дразнеха от използването на връзки, от служебните коли и др. подобни. Но не и от системата. Пък и системата даваше възможност дори и най-големите некадърници да я карат нелошо. Не можеше некадърник да бъде уволнен. Дори с триста зора това да стане по партийна линия му намираха друга работа. Бачкаторите в заводите хем заплати получаваха, хем и пооткрадваха нещо дребно и карай да върви. Нямаше закъснение на заплатите.. Нямаше ги чорбаджийте да ти вдигат врява. Един скучен, но в общи линии сигурен живот. Е, от Кореком ако си вземеш някоя и друга дрешка или уиски или ако си сложиш антена за сръбската тв те плави щастлив. Криво-ляво се можеше да се слуша "Свободна Европа" и др. Имаше интересни музикални предавания - помня предаването на Джилда Карол и прекрасния глас на Люси Нюз от ББС. А и се слушаше радио "Скопие" - там много добро предаване водеше Гьоко....Забравих му фамилията. Беше време на дефицити. Пуснат дънки и ходиш на опашка и я купиш, я - не. Пък ако купиш почва втората част на комедията - с цигла почваш на триеш дънките - така беше модерно.
  В София мястото за сбирки на младежта бе пред "Ялта", после пред "Кристал" и накрая "Магурата" и "Кравай".
  По ония години децата нямаха смартфони и др. такива. По цял ден се играеше футбол, на топчета на фунийки.
  В "Надежда" с каруца караха киселото мляко. И направо ти режат кисело мляко от легена. Нямаше ДВСК и др. Това е. Но храната по ония години бе истинска. Вярно е, че в провинцията имаше дефицит, но гладни ако е имало е било в първите години след 1944 г. По-нататък - не.
  Билетът за трамвай беше 4 ст., а за рейса - 6 ст. Ватманът по ония години караше трамвая с някаква дръжка и оттогава е лафа за дръжката на трамвай. По София колите бяха малко. Возил съм се на оня "Запорожец" с въздушното охлаждане. Беше като костенурка. Гърми, тресе и въобще беше голям майтап.
  Едно от забавленията беше мача "Левски" - ЦСКА. Тогава стадионът беше с дървени пейки, които после замениха със железни. Събираше около 60 х. На тоя мач бе пълно. И тогава се хвърляха ленти и бомбички. Разбира се, да се биеш или да псуваш милиционер бе абсурд.
  По едно време дойдоха "Иръпшън". Беше голяма лудница за да се купят билети. А и други неща ставаха.

 23. 23 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 684 Гневно

  Празник на най-мракобесната власт, наложена с шпагин и протрит съветски ботуш!
  Унищожила съзнателно и системно целият елит на крехката ни нация, създаван от епохата на Възраждането ни до тази мрачна дата.
  МАХНЕТЕ МОЧА най-после!!!
  И другите подобни купчини бетон из България, символизиращи подчинението пред нелепият окупатор и днес!!!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 24. 24 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#17] от "Сорос":
  Историческата истина не може да бъде клише. Характерното за вас, българските бесеперасти е, че не обичате истината.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  https://bg.wikipedia.org/wiki/9_%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Гневно

  Най-черната дата в историята на България.

  The best way to predict the future is to invent it.
 27. 27 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 402 Разстроено

  Капитулация+окупация= днешната ситуация

 28. 28 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Абе, някакви войски били посрещани с цветя. Не си спомням - германските или съветските?

 29. 29 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#14] от "Blood Red Skies":

  26 август 1944 обявяваме неутралитет
  Но правителството дава оставака и идва друго, а после избират Кимончо фашистчето на власт.
  Муравиев праща телеграми две до щаба на Съветската армия
  Еданата е уверение, че няма да ги нападнем, защото сме искрено с тях.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 30. 30 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#24] от "Blood Red Skies":

  Ти не си историческата истина. Даже не я представяш един нейн аспек дори.
  Нещо за Waffen-Grenadier Regiment der SS от Döllersheim да разкажеш?

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 31. 31 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Естествено,че преврат,извършен с ъвместно с нахлуването на руските войски в България и комунистите.

 32. 32 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  На 9.9.44 се спусна най-плътния мрак над страната ни!
  Безправие,
  безпросветно управление от овчари,
  спиране на развитието на страната.
  Заключена в двете посоки граница, както днес каза/се похвали Яначко Стоилов.
  Начало на постоянен дефицит.
  Най-вече дефицит на свобода във всяко отношение!!!

 33. 33 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1023 Весело

  тогаз българия е паднала под рушняшко робство... и вече 72 години си седи под него...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 34. 34 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#28] от "Добрин ВЕЛКОВ":

  Не знам как са се държали германците в България преди 9.09.1944, но внучката на хазайката на къщата където са били разквартировани съветски офицери и войници ми е казвала, че са и изчезнали бижутата, изяли са и кокошките, а за изпроводяк са си тръгнали с по 1 одеяло за из път.

 35. 35 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  Тази дата, показа нагледно как плодовете на гнило дърво(антибългарикус съветикус) дават само тор. Как синовете и дъщерите на крадци, измамници и убийци няма как да са по-различни и т.н. За всичко това са виновни СССР и болшевиките - първо там, а сетне и у нас. Целенасочената няколко десетилетна обратна селекция даде именно резултата, на който се радваме днес. Тази селекция даде сходен резултат само в Русия и България и различен в останалите страни под болшевишка власт. Видно като пример и от този форум, че болшевизмът пасна идеално на масата - мързелива, крадлива, завистлива, алчна и склонна към разруха и абсолютно непригодна за общи действия, освен обединена омраза. Комунизмът на руска и българска почва е именно нейната доктрина.

  Пазете се от доносника vesolr
 36. 36 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  "внучката на хазайката на къщата където са били разквартировани съветски офицери и войници ми е казвала, че са и изчезнали бижутата, изяли са и кокошките, а за изпроводяк са си тръгнали с по 1 одеяло за из път. "

  Добре че поне не са я изнасилили...Щото в Полша и Германия съветските разюздани ватници са изнасилили милиони полякини и германки на всякаква възраст. Съветскоболшевишка гнус!

  Пазете се от доносника vesolr
 37. 37 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#36] от "GreenEyes":

  Същата тази внучка ми е казвала, че в градската градина на Ямбол имат паметник на съветската армия която се състои от 2 паметни плочи, на едната са издълбани имената на починалите съветски войници в ямболската болница, а на другата-имената на десетина разстреляни от съветски трибунал-съветски войници извършили престъпления на ямболска територия и погребани в старите ямболски гробища.

 38. 38 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Един от черните дни в нашата история. За съжаление последствията ги носим и ще ги носим още дълго време.

 39. 39 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  До коментар [#37] от "batgosho":

  Престъпленията на съветските войници на българска територия по едно време са достигнали такъв размер, че лично Гошо Тарабата е трябвало да моли Сталин да се направи нещо по този въпрос, за да не се създадат антисъветски настроения сред българите.

  Пазете се от доносника vesolr
 40. 40 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1607 Весело

  9 септември е един ден след рождения ми ден

 41. 41 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#36] от "GreenEyes":

  Чувал съм,че Товарищ Сталин е наредил на Маршал Толбухин,3 украински фронт да се държат прилично в България,не като в Полша,Румъния и Германия,може би заради това,че срещу Русия,България не е изстреляла нито 1 куршум,или заради Георги Димитров който тогава е бил Генерален секретар на КОМИНТЕРНА

 42. 42 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 896 Разстроено

  Няма го отговора - началото на мракобесието.

 43. 43 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  До коментар [#40] от "napitbratmu":

  ЧРД! Да си жив и здрав!

  Пазете се от доносника vesolr
 44. 44 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  Дата от която започва разделението на народа комунисти(народни верни синове и дъщери)и други които не са народни верни синове и дъщери.Това разделение започва с братската помощ на болшевишката окупационна армия на СССР.

 45. 45 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#40] от "napitbratmu":

  Ми ЧРД бе! Бъди здрав! Другото е маловажно!

 46. 46 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#34] от "batgosho":
  Възпитано. Арийци!!

 47. 47 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3291 Неутрално

  До коментар [#34] от "batgosho":

  Баба ми разказва, че немските войници са били много културни, ядяли са малко и само това са искали; за руските или добро или нищо - така че няма какво да казвам за тях.

 48. 48 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1658 Неутрално
 49. 49 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#29] от "Сорос":

  Кимончо не е избран, а назначен за премиер след преврата на 9 Септември. Много си зле, тавариш.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 50. 50 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#49] от "Blood Red Skies":


  За назначението на Кимончо са съветвали кои партии и кои военни? Прочети малко. Има архивни документи и са достъпни.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 51. 51 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#40] от "napitbratmu":

  А аз на 28 септ.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 52. 52 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#36] от "GreenEyes":

  А да знаеш колко черни германо-американчета са били извозени със самолети обратно в УСА?
  Щото немците помнят и припомнят.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Весело

  До коментар [#50] от "Сорос":

  Първо ти прочети, защото цял ден дрънкаш глупости .

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 54. 54 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#53] от "Blood Red Skies":
  Що се дразните на фактите?
  Давам факти, който иска чете!

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#54] от "Сорос":

  Никакви факти. Само свободни съчинения. Имам чувството, че си пиян.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 56. 56 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  До коментар [#52] от "Сорос":

  А какво общо има това с черната дата на нашата окупация? Доколкото знам, не сме били окупирани от американците, а от дивите северноазиатски орди, или греша нещо?

  Пазете се от доносника vesolr
 57. 57 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  До коментар [#43] от "GreenEyes":


  До коментар [#45] от "Добрин ВЕЛКОВ":

  Благодаря! Да Ви се връща

 58. 58 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 233 Неутрално

  9.9.1944 е когато руската окупационна армия поставя на власт марионетно правителство, начело с руския гражданин георги димитров и слага началото на руското робство в България, което частично продължава и до днес.

  Това е единствено верния отговор.

  #KOЙ номинира бокова!
 59. 59 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#55] от "Blood Red Skies":

  Ти руснак трезвен виждал ли си?
  Сигурно са им раздали по някоя рубла във тролейната фабрика в ленинград, с праздником и са се наляли, докато са на смяна.

  #KOЙ номинира бокова!
 60. 60 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1210 Гневно

  На 5 септември, СССР обявява война на България и нахълтва с войските си. На 8 срещу 9 "каскетите" с НАПЕРЕН ГРЕБЕН взимат власта....Кокошкари, мандраджий и т.н.
  Държавен преврат с помоща на Армията на Съветите, какво толкова има да се говори....!!!¿¿¿

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 61. 61 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#8] от "Сорос":

  Да, верно е молена. От техните марионетки тук, за да могат да догепат властта. И заради този 9-ти Септември сега сме на последно място в Европа по доходи и жизнен стандарт.

 62. 62 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#56] от "GreenEyes":

  Прочети [#36]

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 63. 63 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Ден на национално предателство и падане под болшивишко робство (от което още не можем да се освободим).

 64. 64 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3145 Неутрално

  До коментар [#62] от "Сорос":

  Старши, нещо си се объркал....

  Пазете се от доносника vesolr
 65. 65 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#61] от "Симо":

  Понеже трябва да слагам код, за да пиша под тази статия, ще бъда максимално кратък: марионетките да са били незнам колко си стотин комунистически клетки със съвети. Но агентурата на Гешев сред БРП, която по - късно става БКП, са били няколко стотин души. Та, да си дойдем на думата: единият политически елит с про-германците начело са се облегнали на сложна маневра с работниците и другите партии, които са били в парламента. Дадена върхушка си запазва местата но в сянка. Както беше 10 ноември. Какво толкова пишете само против комунизма, като такава идеология нито една от сегашните партии не подкрепя? Или го правите нарочно, за да размивате дискусията и да не допускате резонното наблягане, че новите десетноемвриици и техните приемници съсипаха държавата нарочно.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 66. 66 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#65] от "Сорос":

  Какво значение има, че комунизма като идеология не се подкрепя в момента ? Подкрепял се е на 9-ти Септември 1944 година и 45 години след това. Тази идеология изроди мисленето на хората и позволи съсредоточаването на властта в едни нагли и безскрупулни хора, които както казваш и след 10-ти продължават да ни управляват и мачкат. 9-ти Септември е символ на началото на това потъване в черната дупка на комунизма и диктатурата на наглите хора нарекли себе си комунисти. След 10-ти ноември тия същите се преименуваха на социалисти.

 67. 67 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#66] от "Симо":

  Симо, с най-голямо уважение те изчетох. Но си в грешка относно състава на елитните слоеве. В западната част на п-в Европа не е имало комунистически режими,добър пример е британската империя, която е финансирала винаги всички екстремистки идеологии и идеолози, с цел да инфицира обществата на нейните геополитически опоненти и е постигала добър успех с тези си дейности. Там елитът от Вестфалския мир до ден днешен да се изменил на 40%, като е инкорпорирал на първо място евреи, индийци-пакистанци и някои китайски олигарси. Но ти виждаш само две или три дузини семейства в БГ, неизвестни никому по планетата, че били на върха от незнам колко години.
  Мисли глобално!
  Нашият елит са онези, които са приети от британския или американския елит. А дали са имали връзки с обкръжението на Бай Тошо, не интерсува западняците. Тях ги интерсуват хора, лоялни на тях. И техните корени не играят никаква роля за днешния неолиберален цирк.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 68. 68 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#67] от "Сорос":

  Не знам как стигна до тая тема с елитите. Явно те вълнува в момента. В текущата тема се обсъжда дата 9-ти Септември 1944 година и на какво е символ тя. Вече изразих моето мнение.

 69. 69 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#68] от "Симо":

  Цитирам те:
  "съсредоточаването на властта в едни нагли и безскрупулни хора"
  Моят скромен принос към темата е, че тези за теб безкруполни хора са признати от западния елит като доброволци да управляват в интерес на западния олигхат нашата изстрадала родина.

  Уважавам мнението ти, но се дистанцирам от него със становището, че на 9.9.1944 са си предали властта, съобразявайки се с обстоятелствата.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 70. 70 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#69] от "Сорос":

  "9.9.1944 са си предали властта, съобразявайки се с обстоятелствата."

  Вярно е така. Има интересни статии в нета за това как Сталин е успял да надиграе запада за това кой да има влияние в България след края на втората световна война.

 71. 71 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#70] от "Симо":

  Честно да си кажа, не съм ги чел из нета. Чел съм исторически лектюри на австрийци и немци, тяхното виждане за България, как се отмята против тях на 180 градуса през 1944. После един колега със сръбски и български корени, но австриец второ поколение, ми обърна внимание на много малки детайли за особите, които хем са били фашисти, хем след 9.9.1944 не са пресладвани. Преди няколко години прочетох разследване на български журналисти за мрежата на Гешев и някои от имената, споменати ми тук от колегата, се оказаха там главни герои и в действителност старите архиви не са унищожени, за да се заличат следите им. Можем да твърдим със сигурност, че преврат не е имало.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK