Абсолютно ли е правото на пешеходеца на пешеходна пътека?

1033 гласа
 1. Виж резултати
Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Не трябва да е абсолютно. Пресичането на пътното платно от пешеходец трябва да става само когато той се е убедил, по безспорен начин че с преминаването си няма да застраши собствената си сигурност.

 2. 2 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  Чл. 119
  (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.
  ---------------------
  Това изчерпва всякакви разсъждения и теоретизации по темата.

  Panta rhei....
 3. 3 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Този казус екип от БГ магистрати може такаа хуубаво да го омаже, такаа хуубаво да изпрати нещата в пълна безтегловност ....света трябва да изучава българското право - тва е нещо у-ни-кал-но!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 4. 4 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#2] от "Molossian":

  ще пропусне, ама ако кара с 50 или по-малко (както е по закон). Като си с 80-90 обаче спирачния път свършва след пешеходната, с пешеходеца на предния капак.

  Евроатлантида
 5. 5 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Абсолютното право не прави пешеходеца безсмъртен.

 6. 6 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Да, от момента, в който стъпи на зебрата

  Че байгън от шматки дето стоят до зебрата и си говорят със "Слънчицето"

  Дела трябват, а не думи.
 7. 7 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Да вдига ръка, а? Това нашите ширини го няма.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 8. 8 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  Сходна е нормата във всички страни подписали Виенската конвенция оше през далечната 1968 година. Никъде няма условности от вида: ама да прецени с каква скорост се движи колата, колко е надрусан/пиян и/или роднина на съдия/прокурор/милиционер. Кратко и ясно, съобразява се водача, а не пешеходеца.

  Panta rhei....
 9. 9 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  До коментар [#4] от "sa6":

  Обикновенно преди пешеходни пътеки има намаление до 40км/ч. Ако кара със 130, няма как да спре, разбира се. Т.е. в случая става за съвкупно нарушение - от една страна превишена скорост, отделно спирането на зебра, ако на нея има пешеходец.

  Panta rhei....
 10. 10 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Витиеватото и разтегливо тълкуване пълни нечии джобове. Пешеходците да му мислят. Едно съсловие усърдно се грижи за доходите си.

 11. 11 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 669 Неутрално

  На анкетата ѝ липсва отговор "Нито едно от горните"

  Не е абсолютна.
  Всеки участник в движението е длъжен да действа разумно и с оглед на собствената си безопасност и безопасността на останалите участници в движението.
  Бидейки пешеходец, да излезеш на пешеходна пътека без преди това да се огледаш е глупаво и неразумно поведение.
  В общия случай в населено място колите имат право да се движат с 50 км/ч. Ако излезеш на пешеходната пътека, когато идващата кола е на 1 м. от нея, от шофьорска гледна точка това е "скачане под гумите". Шофьорът и при най-добро желание не може да реагира толкова бързо, а и по законите на физиката тяло със значителна маса като колата има инерция, която не може да бъде убита чрез спирачка в рамките на толкова малко разстояние.
  Пешеходците, от които не може да се очаква разумно поведение са децата, а тези от които не може да се очаква да се огледат, са слепите.
  Затова законът задължава шофьорите особено да внимават, когато видят деца, а пък слепите са длъжни да "се обозначат" с бял бастун, така че шофьорите също да бъдат особено внимателни.
  Чатещи по телефона тийнейджъри, които излизат на пешеходна пътека без да се огледат, ще са по-виновни, че са били блъснати, отколкото шофьорите, които са имали лошия късмет да ги блъснат.

 12. 12 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Водачът на превозно средство трябва да съобрази скоростта си приближавайки пешеходна пътека, за да има възможност да изпълни чл.119.
  Това означава,че ако не е сигурен има ли пешеходец или ако има дали той се кани да стъпи на пътното платно, трябва да намали достатъчно за да може да спре преди пешеходната пътека.
  Ако някой идиот стои без да се движи на бордюра, пред пешеходната пътека, скоростта на автомобила трябва да е колоняща към 0, евентуално дори да спре. Много е неудобно и дори е нетърпимо, ако сте селяндур или трубо гъзар.

  Това което се практикува у нас от подобни индивиди е, настъпване на газта, за да се изплашат пешеходците да не би да тръгнат и да им накривят бронята.

  Birds of a feather flock together.
 13. 13 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#2] от "Molossian":
  Да но има и чл 120
  (2) Когато пешеходец, стоящ на банкета или тротоара, сигнализира с ръка за намерението си да премине по пешеходната пътека, водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен, без да създава опасност за движението, да спре, за да пропусне пешеходеца.
  Това не се обяснява никъде , че трябва да има знак от пешеходеца че ще преминава .А не да се хвърля на пешеходната пътека и да разчита че 1 тон може да спре за части от секундата.
  Друг е въпросът че за превишена скорост в населени места КАТ изобщо следи , защото няма как да се скрият и да лапат пари .


 14. 14 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Пешеходците трябва да пресичат с нормален ход.
  Без да тичат, без да изскачат рязко на платното, без да КАРАТ КОЛЕЛА! на пешеходните пътеки.

  Шофьорите трябва да спазват както знаковите и законовите ограничения, така и ограниченията от законите на физиката - напр. при мокри настилки, намалена видимост.

  За да няма инциденти.

 15. 15 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 473 Неутрално
 16. 16 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#11] от "Sir Humphrey":

  Като не знаеш какво ще направи пешеходеца, ще трябва да намалиш

  Birds of a feather flock together.
 17. 17 Профил на piper4o
  piper4o
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Спри, огледай се и премини!
  Не може както си говориш по телефона да се метнеш на пътя под нечия кола, без да погледнеш. Правата не са абсолютни! Има и задължения, дори на участниците, които са с предимство.

 18. 18 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#6] от "Infernus":

  100 пъти е по добре да спреш на пешеходна пътека и някой да си говори с слъчницето отколкото да убиеш някой не мислиш ли?а ако някой идиот блъсне твоето дете съпруга родител или прочие???Доста елементарно да гледаш на нещата само като си в автомобил ,все някога ще си и пешеходец...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 19. 19 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 282 Неутрално

  абсолютна е само смъртта....и глупостта...

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 20. 20 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#13] от "lout66":

  Надявам се, че не си юрист...
  Когато пешеходец ти сигнализира, си длъжен да спреш.
  Никъде не пише, че си длъжен да сигнализираш като пешеходец.

  Birds of a feather flock together.
 21. 21 Профил на Ал Бънди
  Ал Бънди
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Веднъж за малко щях да блъсна пешеходец, който стоеше с гръб към зебрата и говореше, защото изведнъж си каза чао с другия, обърна се за секунда и стъпи на зебрата пред мен без да се огледа. Добре че карах бавно и успях да спра.
  Това за мен е самоубиец, а не пешеходец. Аз когато искам да пресичам винаги търся очите на шофьора, преценявам дали ще успее да спре,давам му знак с ръка, че искам да пресека и пресичам. Знак с ръка обикновенно обаче дават пешеходците, които са шофьори и знаят колко е трудно някой път да прецениш какво иска да направи един пешеходец.

 22. 22 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ал Бънди":

  Обаче ти си постъпил разумно карайки бавно при такава обстановка, повече хора трябва да са разумни като теб

  Birds of a feather flock together.
 23. 23 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#18] от "не на безразличието":

  Честно да ти кажа от 18 години съм и шофьор и пешеходец, драго мое. И дори да има някой келеш да си чопли телефона до пешеходната пътека минавам с толкова че да мога с спра винаги, дори колата ми да спира само с едното колело. Така че недей съди, няма държава в която да застанеш с гръб към пешеходната пътека и някой да спре да те чака, но стъпиш ли на нея вече си със правото си. И ако не си забелязало има и различни видове пешеходни пътеки, на някой според малоумния ни закон не пешеходеца е с предимство. Само на зебрата 100% си с предимство.

  Дела трябват, а не думи.
 24. 24 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Няма "безспорен начин" да се убедиш, че пресичането няма да застраши собствената ти сигурност. Никой не може по "безспорен начин" да е сигурен, че шофьорът е трезвен, не е дрогиран, има книжка, не е с влошено зрение, не е някой гадняр, който виждайки пешеходец ще натисне педала на газта, вместо спирачката...

 25. 25 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#23] от "Infernus":
  -------------------------
  Никога не използвай на 100% предимството си,като пешеходец или водач на МПС (златно правило)...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 26. 26 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Постът ми беше отговор на потребител 442, пост 1. Не зная защо не се публикува като отговор.

 27. 27 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 758 Неутрално

  За да държите пешеходците отговорни за действия по съпричиняване на ПТП и/или дори за предизвикване при пресичане на пешеходна пътека, МОЛЯ да имате предвид скоростта за реакция на човешко същество при настъпили събития в околната среда.

  Има множество изследвания, НО повечето достигат до извода, че "мигновено" (под секунда) действие може да прояви човек, когато събитието е предизвикано от обект със скорост от 20 км. в час или 5 метра в секунда.

  Следва да обърнете внимание, че сетивните органи имат време за регистриране на събитие от действителността и изпращане в мозъка за обработка, време за мисловна дейност на мозъка за оценка на събитието и избиране на подходяща реакция на тялото, както и време за задаването на команди от мозъка протичащи по невроните, за да бъдат изпълнени от мускулите също изискващи време.

  При сегашната разрешена скорост за преминаване през пешеходна пътека от 50 км. в час, времето за реакция на човешкото същество е намалена обективно около 2,5 пъти.

  Да не забравяме, че нашето зрение е стереоскопично и ние можем безпогрешно да засичаме и определяме обекти движещи се перпендикулярно на зрителното ни поле, но е научно доказано, че хората много трудно можем да определим скоростта на обект движещ се фронтално срещу нас.

  При пресичане на пешеходна пътека, пешеходецът извръща поглед фронтално срещу движещо с ППС.

  Всеки водач на нерелсово ППС шофирал с над ограничената скорост за населено място, която по ЗДвП е 50 км. в час е умишлено действие по незачитане на закона. Ако настъпи ПТП и то на пешеходна пътека, то водачът следва да понесе цялата строгост на закона (косвен умисъл), защото е превишил скоростта умишлено, и е отнел възможността за преценка и реакция на пешеходеца, предвид физичните способности на човек да реагира на движещи се обекти с над 5 м. в секунда фронтално срещу него.

  Според мен ПТП на пешеходна пътека предизвикано от водач на нерелсово ППС, трябва да се класифицира като деяние с косвен умисъл, защото водачът съвсем преднамерено и умишлено нарушава ограничението на скоростта, и предполага че може да има вредоносен резултат от нарушението, защото нито той, нито пешеходецът ще има време за реакция за предотвратяване на ПТП, но шофьорът се примирява с възможността за предизвикване на ПТП.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 28. 28 Профил на Ал Бънди
  Ал Бънди
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#22] от "Xumpomo name":

  Разумно карах и пак за малко да не блъсна пешеходеца. Абсолютно е неприемливо за мен да карам бавно и въпреки това пешеходеца да ме принуждава да спирам аварийно.

 29. 29 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2632 Неутрално

  До коментар [#2] от "Molossian":

  По закон е така, но законите се пишат от хора, който не са бегрешни. Понеже тука много се възхищават на Чехия, която имала мъже в политиката ето там как ерешен казуса - пешеходеца няма неограничено предимство и е длъжен да завърже очен контакт с водача, да е сигурен, че водача го е забелязал и че ще го пусне. За да не съм голословен еъто и цитат от новелата (текста е без диактрика за да не излизат маймуни вместо чарки и хачки):
  Chodec ma prednost, ale nikoliv absolutni. I tato prednost ma sve pravidla. Jedna se o dezinformaci, ktera zapricinila po novelizaci zakona spoustu nehod na prechodech pro chodce, bohuzel nezridka i s tragickymi nasledky.
  Mimo prechod pro chodce je dovoleno prechazet vozovku jen kolmo k jeji ose. Pred vstupem na vozovku se chodec musi presvedcit, zdali muze vozovku prejit, aniz by ohrozil sebe i ostatni ucastniky provozu na pozemnich komunikacich. Chodec smi prechazet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdalenost a rychlost jizdy prijizdejicich vozidel nedonuti jejich ridice k nahle zmene smeru nebo rychlosti jizdy.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 30. 30 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 855 Весело

  Докато колите се карат от маймуни дето пият ракия, пишат по форуми и карат ферарита, убити по пътищата ще има.

  Просто сапиенсите сме ненадеждни. Калпави роботи

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 31. 31 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#25] от "Tod":

  Дела трябват, а не думи.
 32. 32 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#25] от "Tod":

  Напълно съм съгласен с теб! Дори с предимство може да акостира някой в теб, затова очите на 4, но все пак има и деца и т.н. затова по добре да си знаеш че удариш ли пешеходец след това ще гледаш небето на квадратчета

  Мисля че всички тука сте забравили онова рожбе миличко боклучава Максим Стависки как се отърва даже без 1 ден в зандана след като уби двама човека карайки кьор кютук пиян...

  Дела трябват, а не думи.
 33. 33 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  Абе тез пешеходци мноо нагли.
  Искали да пресичат?
  Да, ама НЕ.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 34. 34 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  До коментар [#23] от "Infernus":
  И колко вида пешеходни пътеки има ... аз знам, че е има два вида, но и на двете правата на пешеходците са едни и същи Плътните тип "Зебра" се използват там където няма светлинна регулация на движението. В последно време се правят и "зебри" на червен фон обикновено на места, където потокът пешеходци е по- интензивен ... поне нещо такова си спомням

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 35. 35 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#23] от "Infernus":

  ми аз съм от доста повече...но няма значение,пешеходеца не може да причини реално смърт нали?така че да се замислим кой носи по-голяма отговорност..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 36. 36 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Аз пешеходна пътека извън населено място не съм виждал досега като се замисля.Ако и да има-са много малко.В населено място-щеш не щеш трябва да се движиш с до 50км/ч.По закон като наближиш пешеходна пътека трябва ДА НАМАЛИШ!Сиреч-да намалиш още от тези максимални 50км/ч.Да не говорим че в много от нас.места има и изрични ограничения по-ниски от тази скорост със знак.Хайде да не се лъжем-удар със 20 или 30км/ч е почти изключено да е фатален(говоря за лек автомобил).Може да счупиш ръка,крак,но вероятно ще оживееш.Да не говоря че при таз скорост колкото и да са ти умряли реакциите е 99% сигурно че ще избегнеш удара въобще.Истината е че огромния проблем е скоростта.Останалото са глупости-кой ще маха с ръка и т.н.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 37. 37 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 430 Неутрално

  А катили има и от двете страни на барикадата-внезапно спускащи се на шосето бабички,оставени без надзор малки деца,зомбита коит си гледат в смартфона докат пресичат,пияници зад волана и кифли които се гримират докато карат и дришльовци които карат из града с 150 и и и.Да не изреждам...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 38. 38 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Между другото се сетих за една позната която е напрактика напълно сляпа и ходи без обозначителни знаци-бастун и т.н..Ходи наблизо около тях,но пресича и главния път,където си е движение.Застава до пътеката без да стъпва на нея(щот няма и как да види къде точно и е началото),ослушва се и като не чува шум от кола се спуска рязко бегом.С тия нови тихи автомобили подозирам че няма да живее дълго и някой ще лежи в затвора заради глупости.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 39. 39 Профил на Chi Cho
  Chi Cho
  Рейтинг: 458 Неутрално

  На този свят няма нищо абсолютно.

  Мразя да мразя!
 40. 40 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Пешеходецът не трябва да забравя, че не е в подлез или надлез.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 41. 41 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#37] от "tqh42306221":

  .............А катили има и от двете страни на барикадата-внезапно спускащи се на шосето бабички................

  И задължително по диагонал. И дядовци.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 42. 42 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#4] от "sa6":

  И що ще кара водача на МПС-то с над 50 км/ч в населено място, както е по закон?

 43. 43 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#35] от "не на безразличието":

  Естествено, че водача тук спор няма! Това даже и бабата дето пресича на подскоци Цариградско го знае...
  Вчера какво чудно пресичане ми се случи на Александър Малинов, просто пешеходната алея свършва между два силно натоварени пътя.... при сливането на потоците от Цариградско и Брюксел, освен асмата дето хванах там за малко и да окалям и процепа...

  Дела трябват, а не думи.
 44. 44 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Между другото преди години имах един работник който да 2 пъти съм го виждал да спи мъртвопиян насред шосето посред нощ.Което не е кой знае колко натоварено,но нощно време 5-6коли на час си минават.На всичкото отгоре няма и улично осветление.Как оцеля тоя човек-идея си нямам...Единия път го привлякох аз до тротоара.На втория път пак го привлякох,но преди това някой ме беше изпреварил че беше го преджобил и му обрал пари,документи...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 45. 45 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 430 Неутрално

  А през соца имаше една циганка-пиянде така беше легнала да спи на шосето мъртво пияна и някакъв шофьор я прегазил.Беше слезнал от колата и със желязна тръба я беше доубил и си изчезнал.Така и се не намери кой е...Имаше 2 малки циганета които са били свидетели на случката,ама те неграмотни и не можеха да кажат номера на колата.С големи разпитвания на циганетата,показване на други автомобили за да се определи марката се разбра че колата била бяла,лада или жигули и първия знак от номера бил С-сиреч най-вероятно шоп.И дотам...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 46. 46 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#8] от "Molossian":

  Да, пешеходеца скача пред колата, ти може и да нямаш време да спреш, да реагираш дори, но трябва да го пуснеш. Що за логика ? Много хубаво го бяха казали във форума: Помнете, че ламарините са по-здрави от тялото. Не пресичайте безотговорно и не разчитайте, че всеки ще ви спре след като изскочите на скорост на пешеходната пътека. Много пешеходци го правят. Най-вече е центъра на София. Въобще не съобразяват, че реално са зад някакъв храст, стълб или паркирал автомобил и си мислят, че като са стъпили на пешеходната пътека са в безопасност. Да бе да. Много често на незабележими.

 47. 47 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Аз се оглеждам И на зелен светофар. Не знам дали дрогираният или пияният насреща различава цветовете.

  Пешеходеца винаги трябва да помни, че и да има право не е в подлез или надлез.
  И да разстрелват за сгазен пешеходец ТОЙ самият няма да се върне от отвъдното. Това трябва да помни.
  Да не говорим за баби и дядовци пресичащи кръстовища на червен светофар при това по диагонал.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK