Каква зимнина ще правите?

2486 гласа
  1. Виж резултати
Коментари (17)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5754 Весело

    Основно на базата на тикви, че вече им е минала годността за всичко друго.

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  2. 2 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3639 Весело

    Добреееее...
    Не че е важно, но за дружеско сравнение.

    Вместо да пека чушки като колегата Карабастун, купих 20 килограма готови, на цена 70 лева. В местния магазин предлагят турски туршии в 5-литрови пластмасови буркани. Колкото купя, винаги има приятели, които ги искат и ги вземат, станал съм посредник без печалба. Бидон с кисело зеле обаче ще има.

    Еретик
  3. 3 Профил на kaiser
    kaiser
    Рейтинг: 1524 Неутрално

    В магазина има всичко. Няма нужда да клечим около чушкопека.

  4. 4 Профил на quatro_4x3
    quatro_4x3
    Рейтинг: 1253 Неутрално

    Ще правя пачки с банкноти. За чий ми е зимнина, след като в магазина има всичко през цялата година?!

    РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
  5. 5 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 9474 Неутрално

    За сега обичам сама да си произведа и направя зимнина :).

  6. 6 Профил на Мизийски
    Мизийски
    Рейтинг: 1459 Неутрално

    Ракия!
    Как може да забравите да сложите най-важната?!

    Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
  7. 7 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 9134 Неутрално

    Нищо не може да се сравни с домашната зимнина, направена с любов.

  8. 8 Профил на MititU
    MititU
    Рейтинг: 1321 Весело

    Ракия!Как може да забравите да сложите най-важната?!
    —цитат от коментар 6 на Мизийски


    И луканките и суджуците къде са ???:D:DD:за тях е рано още но все пак питам :D:D:D

    "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
  9. 9 Профил на Bob
    Bob
    Рейтинг: 183 Неутрално

    Комплот от слива.
    Освен това, "всичко изброено" и "друго".
    Па като не ми стигне, ше си купя от магазините, където има всичко.

  10. 10 Профил на KRAFTWERK
    KRAFTWERK
    Рейтинг: 1546 Весело

    Що за въпрос - вино и ракия......мека и твърда топлина !!!

  11. 11 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 2728 Весело

    Преди бая години правех,
    и кисело зеле,
    и кисело краставички,
    и млечен чесън по шопски,
    и царска туршия,
    и зелена туршия,
    и сланинка,
    и розе от памид и виало
    и сливова в черничево буре . . . .
    Но от как съм вече 14 години в Дома за стари хора Сливен
    нищо не правя, а като ми се прииска има на пазара. . .
    Мързела е велика работа 🥰 🥰 🥰 🥰 🥰

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  12. 12 Профил на Big Muzzy
    Big Muzzy
    Рейтинг: 1611 Неутрално

    Това бизнес всекидневник ли е или ‘Трета възраст’?

  13. 13 Профил на quatro_4x3
    quatro_4x3
    Рейтинг: 1253 Неутрално

    Ракия!Как може да забравите да сложите най-важната?!
    —цитат от коментар 6 на Мизийски


    Технологично е НЕВЪЗМОЖНО в домашни условия да направиш качествен алкохол! Нито ракия, нито вино. Преди да ме опровергаваш се информирай по-сериозно по темата. Ферментацията и дестилацията трябва да стават в определен, не голям температурен диапазон, който не можеш да постигнеш в домашни условия. Дори само това изпраща всяка домашна ракия или вино при некачествените алкохоли, които е за препоръчване да не пиеш.

    РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
  14. 14 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 3927 Неутрално

    Ферментацията и дестилацията трябва да стават в определен, не голям температурен диапазон, който не можеш да постигнеш в домашни условия. Дори само това изпраща всяка домашна ракия или вино при некачествените алкохоли, които е за препоръчване да не пиеш.
    —цитат от коментар 13 на quatro_4x3


    ++++++++++
    Абсолютно сте прави! Качествените алкохолни напитки и вина са продукт на сложни технологии (коняк, уиски), произвеждат се в специални помещения с прецизно регулиране на температурата, нещо които посмъртно не могат да се осигурят в домашни условия.
    Най-добре е да се научим да пием по малко, но качествени напитки.

  15. 15 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 3927 Неутрално

    Вярно е, че всичко може да се намери в магазина, включ. и супер лютеници. И все пак в много семейства си има изпитани домашни рецепти за определени видове туршии, печени или пържени пиперки, различни видове сушени наденици, суджуци.

    Ще споделя една рецепта, започнах я като сушен бут, филе Елена, и си измислих своя рецепта. 1 кг свинско контрафиле и поне 500 г телешки бут се смилат (по възможност по-едро), и добре се смесват. Оформя се нещо като руло, с диаметър около 8-10 см, и покрива се със сол, най-добре с морска сол, и се оставя да отлежи поне 24, до 36ч. След това се измива от солта, и се обезсолява в студена вода - 30 мин., час (не изцяло, но и много солено не е на добре). Дооформяте рулото, подсушавате с хартия, и го намазвате с подправките.
    1. Със ситно нарязан чесън натърквате цялото руло (за вкус, освен това чесънът е антисептичен)
    2. В дълбока чиния смесвате чубрица, сминдух, червен пипер (сладък, лют), черен пипер, добавяте малко вино или вода, разбърквате за да получите нещо като паста.

    Със сладкарска четка намазвате рулото, полагате го в тавичка, добре ще е върху някакви капачки, тапи, така че да е повдигнато, за да се изсушава по-бързо. Слагате тавичката в хладилника ноу фрост, и го оставяте там мин. 20 дена, по-добре 30. Рулото ще изгуби 45-50% от теглото си, т.е от 1,5 кг ще останат около 800-750 г. След 20 дена изобщо не може да се допусне, че става дума за смляно месо. След 2-3 опита всеки може да индивидуализира рецептата, с повече или по-малко телешко, както и подправките, но резултатът винаги ще е повече от добър!

  16. 16 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3639 Весело

    До коментар [#6] от "Мизийски":
    "Ракия!
    Как може да забравите да сложите най-важната?!"
    ==========
    Ами това не е зимнина, зашото пием и през лятото.

    Еретик
  17. 17 Профил на гошо
    гошо
    Рейтинг: 2703 Любопитно

    До коментар [#15] от "historama":

    Е не ти ли се разпада ,като го сложиш във водата за обезсоляване

    гошо




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK