"Голямата снимка" от читателите на "Дневник"

Читателите на "Дневник" вече могат да участват в "Голямата снимка" на dnevnik.bg. Селекцията ще бъде взискателна, защото рубриката е мястото за качествена фотография, през която се разказват и истории. Но вярваме, че и сред вас има хора със силен и интересен поглед.


Желаещите трябва само да ни изпратят снимките, които предлагат, заедно с текстове към тях на [email protected].


Селекцията ще се прави от фоторепортерите на "Дневник". Ето и какви са изискванията им, по които ще одобряват предложените фотографии:
Няма никакви жанрови ограничения - темите на предлаганите галерии могат да бъдат политически, социални, спортни, обществени, забавления, всякакви сюжети от това, което се случва около вас. Те трябва да са съобразени с етичните норми и политиката на вестника.


Снимките трябва да са обединени във фотоистория и придружени от кратък описателен текст към всяка от тях, както и кратко представяне на самия автор и избраната тема.


Изпратените снимки трябва да са най-малко 10 на брой с гарантирани авторски права и да отговарят на следните технически изисквания:


- големината на файловете да е максимум 2200 пиксела по дългата страна на кадъра (минимум 1200 пиксела по хоризонталната дълга страна)
- препоръчително е снимките да са широк формат, за да са съобразени с дизайна на "Голямата снимка"
- резолюзия - 96 dpi или по-голяма
- да са записани във формат JPEG
- да са в AdobeRGB или sRGB     


Не се приемат за участие фотографии, които са дигитално изменени. Дигиталната обработка на снимките не трябва да надхвърля степента, която позволяват средствата на традиционната фотография. Недопустими са колажи и други техники, които изопачават съдържанието.


По преценка на фотографите на "Дневник" изпратените снимки могат да бъдат публикувани в рубрика "Галерии" вместо "Голямата снимка".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK