Dnevnik.bg

Последният Dnevnik.bg от 2009 година е създаден от технически екип на "Икономедиа" с дизайн на Cog GraphicsDnevnik.bg е сред първите новинарски сайтове в България. Тръгва през 2001 г. като електронно издание на вестник "Дневник", а от 2011 г. продължава традициите на вестника, но вече онлайн.


Събира на едно място най-важното и любопитното от деня в съчетание с анализ на събитията, четива и читателски реакции. В годините "Дневник" си създава лоялна аудитория онлайн с авторската журналистика, покриването на широк спектър от български и световни теми, прилагането на най-новите достижения на дигиталните технологии и поддържането на голямата общност от форумисти.


Съдържанието е достъпно през уеб, мобилен телефон или таблет (чрез мобилната версия на сайта или специалните приложения за iOS, Android и Windows Phone).
Сайтът има специализирани секции по теми: Дневник Бизнес – за финансова и икономическа информация; Зелен Дневник – за зелен начин на живот и устойчиви бизнес практики; Дневник Спорт – за спорта като зрелище и бизнес; Детски Дневник - за родителите, които търсят добри идеи за отглеждането на децата; На път - за пътешествия и преживявания; Голямата снимка - за качествена фотография; С две думи - кратко обяснение на важните събития във видео.


Справочната секция на Dnevnik.bg - След 5, предлага най-пълната програма за телевизиите и програмата за кино, театър, концерти и изложби в София.


История


Първият сайт на Дневник е разработен от екип на Etaligent.Net и "Икономедиа", с дизайн на Камен Станев. През септември 2008 г. Dnevnik.bg отключва пълния архив нa вестник "Дневник" от 2001 г. до тогава за безплатно четене онлайн след регистрация.


От януари 2009 г. сайтът има нов изглед с дизайн на Иван Гинев от Cog Graphics. Настоящият дизайн е от 26 март 2017 г. и е дело на Studio X и разработка на технически екип на "Икономедиа".


Аудитория


"Дневник" има 1 100 000 уникални браузъри месечно, а мобилната му версия ­- 160 000.


56% от читателите са на възраст между 15 и 44 г.


51% от всички читатели на сайта са с висше или полувисше образование, а 19% са мениджъри на висше или средно ниво. 40 % имат личен доход над средната заплата в страната от 800 лв.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK